Bästa Airfryern 2024

Av: Lukas Gustavsson • Senast uppdaterad:
Airfryer revolutionerar matlagningen med hälsosammare, krispiga och smakrika rätter.
Airfryer - Bäst i test
Betyg Bild Namn Pris Läs mer
betyg 4,7 Onyx Cookware™ Airfryer - 5L Onyx Cookware™ Airfryer - 5L
Pris
1399 kr
Till butik
betyg 4,5 Sabor Ultimate Airfryer 5 L Sabor Ultimate Airfryer 5 L
Pris
995 kr
Till butik
betyg 4,3 Cosori Dual Blaze Airfryer Mörkgrå Cosori Dual Blaze Airfryer Mörkgrå
Pris
2299 kr
Till butik
betyg 4,2 Philips HD9650/90 Airfryer XXL Philips HD9650/90 Airfryer XXL
Pris
3428 kr
Till butik
betyg 4,0 Philips HD9252/70 Airfryer spectre Philips HD9252/70 Airfryer spectre
Pris
1399 kr
Till butik
Se alla testvinnare

Airfryer är en modern köksapparat som har revolutionerat sättet vi tillagar mat på. Den erbjuder ett hälsosammare alternativ till traditionell fritering, genom att använda het luft och en liten mängd olja för att skapa krispiga och välsmakande rätter. Från pommes frites till kycklingvingar, grönsaker till bakverk, kan en Airfryer förvandla dina favoritrecept till läckra måltider med mindre fett och kalorier. Om du strävar efter att äta hälsosammare utan att kompromissa med smaken, eller om du helt enkelt letar efter ett mer effektivt och mångsidigt sätt att laga mat, är en Airfryer det självklara valet.

I vårt omfattande test av Airfryers, där vi noggrant jämförde funktioner, prestanda och prisvärdhet, har vi kommit fram till att Onyx Cookware™ Airfryer - 5L är den bästa Airfryer. Med dess rymliga kapacitet, intuitiva kontroller och överlägsna prestanda levererar denna Airfryer konsekvent perfekta resultat, oavsett vilken typ av mat du väljer att laga. Dessutom erbjuder den utmärkt valuta för pengarna, vilket gör den till ett utmärkt val för alla som vill ta sin matlagning till nästa nivå.

Bäst i Test 24 är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Om du uppskattar vårt arbete kan du stödja sidan genom att klicka på någon av våra köplänkar. Om du genomför ett köp via dessa länkar får vi en liten provision från återförsäljaren. Detta hjälper oss att fortsätta tillhandahålla noggrann information och utföra fler produkttester för att hjälpa dig hitta de bästa produkterna på marknaden.
airfryer efd54297834d8dfcc

De 7 bästa Airfryers 2024

 1. Onyx Cookware™ Airfryer - 5l Bäst i test: 4,7/5
 2. Ultimate Airfryer 5 L Svart Bästa billiga: 4,5/5
 3. Dual Blaze Airfryer Mörkgrå Bästa premiumvalet: 4,3/5
 4. Philips HD9650/90 Airfryer XXL Bästa design: 4,2/5
 5. Philips HD9252/70 Airfryer spectre com digital w Bästa mångsidighet: 4,0/5
 6. NOD Airfryer XL 5 Bästa storlek: 3,9/5
 7. OBH Nordica Easy Fry Precision 2in1 Airfryer Digital Svart Bästa användarvänliga: 3,8/5
 1. Bäst i test Onyx Cookware™ Airfryer - 5L

  Högpresterande, användarvänlig airfryer med stor kapacitet och allt-i-ett-funktion.
  Vårt betyg
  4,7/5
  Prestanda:
  4,8/5
  Användarvänlighet:
  4,4/5
  Design:
  4,9/5
  Till butiken
  (Onyx Cookware)

  Baserat på vårt omfattande test av Airfryers, har Onyx Cookware™ Airfryer - 5L imponerat oss med sin höga prestanda och användarvänlighet. Med sin digitala display är den mycket lätt att använda och dess stora kapacitet på 5 liter gör den idealisk för att tillaga mat för en större grupp. Trots sin stor kapacitet är den också kompakt nog att passa i de flesta kök utan att ta upp för mycket utrymme. Dessutom, med dess allt-i-ett-funktion, kombinerar den bekvämligheten av en fritös, varmluftsugn och mikrovågsugn, vilket gör matlagning enkel och effektiv.

  När det gäller prestanda tillagar Onyx Cookware™ Airfryer - 5L maten snabbt och jämnt, med en knaprig yta som man kan förvänta sig av en fritös eller en riktigt bra varmluftsugn, men med mycket mindre olja. Detta ger inte bara hälsosammare resultat, men det gör också rengöringen enklare. Faktumet att airfryern tål diskmaskin är ett stort plus, vilket bidrar till dess övergripande användarvänlighet.

  Slutligen, när det gäller prisvärdhet, är Onyx Cookware™ Airfryer - 5L definitivt värt sitt pris. Med en prislapp på 1399 kr får du en högkvalitativ airfryer med en mängd funktioner. Den är inte bara utformad för att vara praktisk och lätt att använda, men den är också tillverkad för att hålla över tid. Med tanke på alla dessa faktorer, rankar vi Onyx Cookware™ Airfryer - 5L som en av de bästa airfryers på marknaden och ger den betyget 4,7/5.

  Fördelar

  • Hög prestanda och användarvänlighet
  • Stor kapacitet på 5 liter
  • Allt-i-ett-funktion (fritös, varmluftsugn, mikrovågsugn)
  • Tål diskmaskin
  • Hälsosammare matlagning med mindre olja

  Nackdelar

  • Relativt högt pris jämfört med andra modeller
  • Kan vara för stor för mindre kök
  Produkten finns att köpa här:
  1399 kr
 2. Bästa billiga Sabor Ultimate Airfryer 5 L

  Högpresterande Airfryer med användarvänlighet och prisvärdhet i fokus.
  Vårt betyg
  4,5/5
  Prestanda:
  4,9/5
  Användarvänlighet:
  4,5/5
  Design:
  4,1/5
  Till butiken
  (Cervera)

  Sabor Ultimate Airfryer 5 L har fått ett betyg på 4,5/5 av oss på Bäst i Test 24, och det är inte utan anledning. Denna Airfryer utmärker sig genom sin höga användarvänlighet, med en tydlig LCD-skärm och enkla inställningar som gör det lätt att komma igång. Den rymliga friteringsskålen på 5 liter gör att den passar utmärkt för familjer, och den snabba uppvärmningstiden bidrar till en effektiv matlagning. Dessutom har den flera förinställda program, vilket förenklar användningen ytterligare.

  Ur prestandaperspektivet levererar Sabor Ultimate Airfryer 5 L med bravur. Den cirkulerar den varma luften snabbt och effektivt, vilket resulterar i ett perfekt krispigt yttre och saftigt inre på alla rätter. Vi var också imponerade av dess förmåga att hålla en konstant temperatur, vilket är avgörande för att få bästa möjliga resultat. Produkten är även utrustad med funktioner som temperaturkontroll och olika tillagningsprogram, vilket visar på produkts höga prestanda.

  När det kommer till design och prisvärdhet är Sabor Ultimate Airfryer 5 L klart över genomsnittet. Den stilrena svarta designen och de högkvalitativa materialen ger produkten en lyxig känsla samtidigt som den är funktionell och praktisk att använda. Med ett pris på 995 kr är denna Airfryer definitivt prisvärd, speciellt om man tar i beaktning dess höga prestanda och kvalitet. Sammantaget gör dessa faktorer Sabor Ultimate Airfryer 5 L till ett utmärkt val för alla som söker en högpresterande och pålitlig Airfryer.

  Fördelar

  • Hög användarvänlighet
  • Rymlig friteringsskål (5 liter)
  • Snabb uppvärmningstid
  • Effektiv cirkulation av värme
  • Stilren design och prisvärd

  Nackdelar

  • Inga förinställda recept medföljer
  • Kan vara svår att rengöra
  Produkten finns att köpa här:
  995 kr
 3. Bästa premiumvalet Cosori Dual Blaze Airfryer Mörkgrå

  Användarvänlig Airfryer med smart teknologi och hög prestanda.
  Vårt betyg
  4,3/5
  Prestanda:
  4,4/5
  Användarvänlighet:
  4,5/5
  Design:
  4,0/5
  Till butiken
  (Cervera)

  När det gäller användarvänlighet får Cosori Dual Blaze Airfryer höga betyg. Med 12 inbyggda matlagningsprogram och tillredningsfunktioner som enkelt startas med ett knapptryck är denna Airfryer mycket enkel att använda. Den har dessutom en kapacitet på 2,5 kg eller 6,4L vilket gör det möjligt att tillaga mycket mat på en gång. Produkten inkluderar också smarta tekniska hjälpmedel som 360 ThermoIQ-teknologi och dubbla värmeelement, vilket gör att temperaturen justeras automatiskt och skapar en jämn värmefördelning utan att du behöver vända på maten. Dessutom kan du fjärrstyra din Airfryer via VeSync-appen, vilket ger ännu större användarvänlighet.

  Cosori Dual Blaze levererar utmärkt prestanda. De dubbla värmeelementen gör det inte bara möjligt att laga mat dubbelt så snabbt som i en traditionell ugn, utan de ger även ett sprödare resultat vilket gör maten ännu godare. Dessutom skapar den en jämn värmefördelning utan att du behöver vända på maten. Den här produkten har också fått positiva recensioner från kunder som uppskattar hur bra den fungerar.

  När det gäller design och prisvärdhet är Cosori Dual Blaze Airfryer också imponerande. Den mörkgrå färgen och moderna designen gör den till ett estetiskt tilltalande tillskott i köket. Med tanke på dess höga prestanda och smarta funktioner är priset på 2299 kr mycket rimligt. Slutligen, med tanke på att produkten är lätt att rengöra och erbjuder hälsosam matlagning med upp till 90% mindre fett, är det ingen tvekan om att Cosori Dual Blaze Airfryer ger mycket värde för pengarna.

  Fördelar

  • Användarvänlig med 12 matlagningsprogram.
  • Stor kapacitet på 2,5 kg/6,4L.
  • 360 ThermoIQ-teknologi för jämn värmefördelning.
  • Fjärrkontroll via VeSync-appen.
  • Hälsosam matlagning med upp till 90% mindre fett.

  Nackdelar

  • Något högre pris jämfört med vissa konkurrenter.
  • Designen kanske inte passar alla kök.
  Produkten finns att köpa här:
  2299 kr
 4. Bästa design Philips HD9650/90 Airfryer XXL

  Användarvänlig och kraftfull Airfryer med stor kapacitet och hälsosam matlagning.
  Vårt betyg
  4,2/5
  Prestanda:
  4,2/5
  Användarvänlighet:
  4,6/5
  Design:
  3,8/5
  Till butiken
  (Bagaren och kocken)

  Philips HD9650/90 Airfryer XXL får höga betyg på alla våra testkriterier. Den utmärker sig i synnerhet när det kommer till användarvänlighet. Med enkel installation och intuitiva inställningar är produkten lätt att komma igång med. Dessutom erbjuder den fem förinställda program samt en digital display för tid och temperatur, vilket gör den lätt att använda även för de som inte tidigare använt en Airfryer. Alla löstagbara delar tål maskindisk, vilket förenklar rengöringen avsevärt.

  Airfryerns prestanda är också imponerande. Med Twin TurboStar-tekniken kan den tillaga maten jämnt och snabbt, samtidigt som den minskar mängden fett och olja i matlagningen. Detta ger inte bara godare mat utan också hälsosammare alternativ till traditionell fritering. Modellen är dessutom XXL vilket innebär att du kan laga mat till hela familjen samtidigt.

  När det kommer till design och prisvärdhet får Philips HD9650/90 Airfryer XXL också höga poäng. Den har en stilren och praktisk design som passar väl in i de flesta kök. Trots ett något högre pris jämfört med andra modeller i testet, anser vi att Airfryerns höga prestanda och användarvänlighet gör den väl värd sin prislapp. Den kraftfulla Airfryn, den stora kapaciteten och de många funktionerna gör att vi anser att Philips HD9650/90 Airfryer XXL ger mycket valuta för pengarna.

  Fördelar

  • Enkel installation och användning
  • Fem förinställda program
  • Maskindiskbara löstagbara delar
  • Twin TurboStar-teknik för effektiv matlagning
  • XXL-kapacitet för stora portioner

  Nackdelar

  • Högre pris än andra modeller
  • Stor storlek kan ta mycket utrymme
  Produkten finns att köpa här:
  3428 kr
 5. Bästa mångsidighet Philips HD9252/70 Airfryer spectre

  Ett användarvänligt, presterande och stilrent köksredskap med rimligt pris.
  Vårt betyg
  4,0/5
  Prestanda:
  4,1/5
  Användarvänlighet:
  3,9/5
  Design:
  4,0/5
  Till butiken
  (Bagaren och kocken)

  Philips HD9252/70 Airfryer Spectre är en produkt som verkligen imponerar på användarvänlighetsfronten. Med sina sju förinstallerade program är det enkelt att tillaga många olika typer av mat. Det faktum att den är lätt att rengöra bidrar också till användarvänligheten. Dessutom är tillägget av NutriU-appen en bonus eftersom den erbjuder en mängd recept och inspiration för hälsosam matlagning. På detta område får produkten högsta betyg.

  När det gäller prestanda, presterar Philips Airfryern bra med sin Rapid Air-teknik som luftfriterar maten med upp till 90% mindre fett. Denna teknik säkerställer att maten får en krispig utsida och en saftig insida, vilket gör den perfekt för alla typer av rätter. Men trots dess effektivitet, hade vi förväntat oss lite mer hastighet från en produkt i denna prisklass. Därför blir det ett mindre avdrag här.

  Designmässigt är Philips HD9252/70 estetiskt tilltalande med sin moderna look. Den är inte bara praktisk utan också stilren vilket gör den till ett utmärkt tillskott i köket. Slutligen, är produkten prisvärd? Med tanke på dess prestanda, användarvänlighet och design, anser vi att priset på 1399 kr är rimligt. Även om det finns billigare alternativ på marknaden, är Philips HD9252/70 en pålitlig Airfryer som ger bra valuta för pengarna.

  Fördelar

  • Användarvänlig med förinstallerade program
  • Lätt att rengöra
  • NutriU-app för hälsosam matlagning
  • Rapid Air-teknik för mindre fett
  • Estetiskt tilltalande design

  Nackdelar

  • Kunde vara snabbare
  • Finns billigare alternativ
  Produkten finns att köpa här:
  1399 kr
 6. Bästa storlek NOD Airfryer XL 5,5 liter

  Stor kapacitet Airfryer med digital touchskärm och non-stick-beläggning.
  Vårt betyg
  3,9/5
  Prestanda:
  4,3/5
  Användarvänlighet:
  3,5/5
  Design:
  3,9/5
  Till butiken
  (Bagaren och kocken)

  Betyget 3.9/5 indikerar att NOD Airfryer XL 5,5 liter visserligen är en stark produkt på marknaden, men inte utan sina brister. Användarvänligheten stärks av den digitala touchskärmen som gör det enkelt att styra tillagningen, och korgens non-stick-beläggning underlättar rengöringen avsevärt. Dessutom har maskinen en imponerande kapacitet på 5,5 liter, vilket gör det möjligt att tillaga stora mängder mat på en gång. Detta är en stor fördel för stora hushåll eller de som gillar att förbereda måltider i förväg.

  Prestandamässigt uppfyller NOD Airfryer XL alla grundläggande krav för en Airfryer med dess varmluftsteknik och olika matlagningsalternativ. Men trots att den erbjuder åtta förinställda program, har den fått ett lägre betyg än vissa konkurrenter vilket tyder på att prestandan kanske inte alltid lever upp till förväntningarna. Detta kan vara anledningen till nedgraderingen i betyg.

  När det gäller design och prisvärdhet, stämmer 799 kr överens med vad man kan förvänta sig av en Airfryer av denna kvalitet. Den har en modern, stilren design som passar bra i de flesta köken. Sammantaget så erbjuder NOD Airfryer XL 5,5 liter en solid prestanda till ett rimligt pris, och den kan vara ett bra köp för den som söker en Airfryer med stor kapacitet och rättvisa pris.

  Fördelar

  • Digital touchskärm för enkel styrning.
  • Non-stick-beläggning underlättar rengöring.
  • Stor kapacitet på 5,5 liter.
  • Åtta förinställda program.
  • Rimligt pris jämfört med konkurrenter.

  Nackdelar

  • Prestandan kanske inte alltid lever upp till förväntningarna.
  • Endast rankad som nummer 6 i testet.
  Produkten finns att köpa här:
  799 kr
 7. Bästa användarvänliga OBH Nordica Easy Fry Precision 2in1

  Användarvänlig airfryer med grillfunktion och digital display.
  Vårt betyg
  3,8/5
  Prestanda:
  3,8/5
  Användarvänlighet:
  4,0/5
  Design:
  3,6/5
  Till butiken
  (Kitchen Time)

  OBH Nordica Easy Fry Precision 2in1 är en användarvänlig och multifunktionell airfryer. Den har en stor, tydlig digital display med en smidig touchscreen vilket gör inställningarna enkla att navigera. Det finns 8 förprogrammerade program som täcker de mest använda maträtterna, vilket kan vara en stor lättnad för användaren. Dessutom har denna airfryer en grillfunktion, vilket gör den unik i sin kategori. Den är också utrustad med en timer som automatiskt stänger av enheten när matlagningstiden är slut.

  Prestandamässigt levererar OBH Nordica Easy Fry Precision 2in1 riktigt bra resultat. Den använder upphettad cirkulerande varmluft vilket innebär att maten tillagas jämnt och snabbt. Det innebär också att du kan laga mat med 99% mindre fett, vilket är ett stort plus för hälsomedvetna individer. Den har dessutom ett XL-kapacitet på 4,2 liter, vilket gör det möjligt att tillaga upp till 6 portioner åt gången, perfekt för familjemiddagar eller middagsbjudningar.

  Trots allt detta, känns priset på 1646 kr lite högt jämfört med andra produkter på marknaden med liknande funktioner. Designen är dock modern och estetiskt tilltalande, vilket kan vara värt det extra priset för vissa. Sammantaget ger OBH Nordica Easy Fry Precision 2in1 en imponerande prestanda och erbjuder flera unika funktioner som kan motivera det högre priset.

  Fördelar

  • Användarvänlig och multifunktionell
  • 8 förprogrammerade matlagningsprogram
  • Inbyggd grillfunktion
  • 99% mindre fett vid matlagning
  • Stort kapacitet på 4,2 liter

  Nackdelar

  • Högre pris jämfört med liknande produkter
  • Kan vara för stor för mindre kök
  Produkten finns att köpa här:
  1646 kr
testvinnarna

Jämför de 7 vinnarna i testet

Se hur våra bästa produkter jämför sig med varandra här. Vill du sortera dem? Bara klicka på en rubrik i tabellen!

Airfryer Prestanda Användarvänlighet Design Totalbetyg Pris
Onyx Cookware™ Airfryer - 5l 4,8/5 4,4/5 4,9/5 Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Bästa pris
1399 kr
Ultimate Airfryer 5 L Svart 4,9/5 4,5/5 4,1/5 Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Bästa pris
995 kr
Dual Blaze Airfryer Mörkgrå 4,4/5 4,5/5 4,0/5 Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Bästa pris
2299 kr
Philips HD9650/90 Airfryer XXL 4,2/5 4,6/5 3,8/5 Betyg 4,2 / 5
4,2 / 5
Bästa pris
3428 kr
Philips HD9252/70 Airfryer spectre com digital w 4,1/5 3,9/5 4,0/5 Betyg 4,0 / 5
4,0 / 5
Bästa pris
1399 kr
NOD Airfryer XL 5 4,3/5 3,5/5 3,9/5 Betyg 3,9 / 5
3,9 / 5
Bästa pris
799 kr
OBH Nordica Easy Fry Precision 2in1 Airfryer Digital Svart 3,8/5 4,0/5 3,6/5 Betyg 3,8 / 5
3,8 / 5
Bästa pris
1646 kr
viktiga faktorer för att välja rätt airfryer

Så hittar du bästa airfryer

För att hitta den bästa Airfryer som passar just dina behov och preferenser är det viktigt att ta hänsyn till ett antal faktorer. Nedan följer en detaljerad genomgång av de mest relevanta kriterierna som bör beaktas när man väljer en Airfryer.

Kapacitet

En av de mest grundläggande aspekterna att titta på när man köper en Airfryer är dess kapacitet. Detta avgör hur mycket mat du kan laga åt gången. En mindre Airfryer kan vara perfekt för singelhushåll eller mindre familjer, medan en större modell kan vara mer lämplig för större familjer eller om du ofta har gäster. Det är viktigt att överväga hur mycket utrymme du har i ditt kök samt hur mycket mat du planerar att laga regelbundet.

Temperaturkontroll

En bra Airfryer bör ge dig möjlighet att justera temperaturen för att passa olika typer av mat. Vissa modeller erbjuder endast ett par förinställda temperaturalternativ, medan andra låter dig justera temperaturen gradvis för optimal precision. Att kunna styra temperaturen ger dig större flexibilitet och kontroll över matlagningen, vilket kan bidra till bättre resultat.

Tidinställning

En annan viktig funktion är tidinställningen. De flesta Airfryers har en inbyggd timer som låter dig ställa in en viss tid för matlagningen. Detta kan vara särskilt praktiskt om du vill förbereda maten och sedan göra något annat medan den lagas. Vissa modeller har även en automatisk avstängningsfunktion, vilket kan bidra till att förhindra överhettning och bränd mat.

Lätthanterlig

En Airfryer bör vara enkel att använda och hantera. Det bör vara enkelt att lägga i och ta ut maten, justera inställningarna och rengöra apparaten efter användning. En modell med en avtagbar korg kan vara lättare att rengöra, medan digitala kontroller kan vara mer intuitiva att använda än manuella vred.

Extra funktioner

Vissa Airfryers kommer med extra funktioner som kan göra dem mer mångsidiga och praktiska att använda. Detta kan inkludera olika tillagningslägen, som grillning, bakning och rostning, samt speciella inställningar för specifika typer av mat, som pommes frites eller kyckling. Andra möjliga funktioner kan vara uppvärmnings- och återuppvärmningsfunktioner, vilket kan vara praktiskt om du vill hålla maten varm eller värma upp rester.

Prisvärdhet

Priset på en Airfryer kan variera mycket beroende på märke, modell och funktioner. Det är viktigt att överväga vad du får för pengarna och om det är värt de extra kostnaderna för de funktioner eller den kapacitet du vill ha. Kom ihåg att en dyrare modell inte nödvändigtvis är bättre. Det bästa valet för dig beror på dina specifika behov och budget.

Användarrecensioner

Slutligen kan det vara mycket givande att läsa användarrecensioner innan du köper en Airfryer. Dessa kan ge dig en bättre uppfattning om hur apparaten presterar i praktiken, vilka funktioner som fungerar bra och eventuella problem som andra användare har stött på. Tänk dock på att alla recensioner bör tas med en nypa salt, eftersom olika personer kan ha olika erfarenheter och preferenser.

Airfryer banner4

Hur man använder en Airfryer

Att använda en Airfryer är i grund och botten ganska enkelt, men det finns några saker som kan göra upplevelsen ännu bättre. Här följer några tips och tricks för att få ut det mesta av din Airfryer.

Förvärmning

Även om det inte alltid är nödvändigt, kan förvärmning av din Airfryer hjälpa till att förbättra matlagningen. Genom att förvärma Airfryern i några minuter innan du lägger i maten, kan du säkerställa att den når rätt temperatur från början. Detta kan bidra till att maten blir jämnare tillagad och får en krispigare yta. Förvärmning kan vara särskilt fördelaktigt när du lagar mat som normalt friteras, som pommes frites eller kycklingvingar.

Fyll inte korgen för full

Det kan vara frestande att fylla korgen till bristningsgränsen, särskilt om du lagar mat till flera personer. Men att överfylla korgen kan hindra den heta luften från att cirkulera ordentligt, vilket kan leda till ojämn tillagning. För bästa resultat bör du bara fylla korgen till hälften eller två tredjedelar. Om du behöver laga mer mat, kan det vara bättre att göra det i omgångar.

Rör om maten

För att få bästa möjliga resultat med din Airfryer, är det en god idé att röra om maten en eller två gånger under tillagningen. Detta hjälper till att säkerställa att all mat blir jämnt tillagad och krispig. Detta gäller särskilt för mindre bitar av mat, som pommes frites eller grönsaker. Att röra om maten är enkelt - dra bara ut korgen, skaka den lite och skjut in den igen.

Anpassa tiden och temperaturen

Även om de flesta Airfryers kommer med förinställda tider och temperaturer för olika typer av mat, kan det vara nödvändigt att justera dessa inställningar beroende på din specifika modell och de ingredienser du använder. Om du märker att din mat inte blir tillräckligt krispig eller genomkokt, prova att öka temperaturen eller förlänga tillagningstiden. Omvänt, om din mat blir för torr eller bränd, prova att sänka temperaturen eller minska tillagningstiden.

Rengöring

För att hålla din Airfryer i bästa skick, är det viktigt att rengöra den regelbundet. De flesta modeller har en avtagbar korg och skål som kan diskas i diskmaskinen eller handtvättas med varmt vatten och diskmedel. Kom ihåg att rengöra insidan av Airfryern också, eftersom matpartiklar och olja kan byggas upp där över tid. Genom att hålla din Airfryer ren kan du förlänga dess livslängd och se till att den alltid presterar på topp.

Airfryer banner3

Vem har nytta av en Airfryer?

Airfryer är en populär köksapparat som kan passa en mängd olika människor och livsstilar. Här är några grupper som särskilt kan dra nytta av att ha en Airfryer i hemmet:

 • Hälsomedvetna matälskare: Om du älskar smaken av friterad mat men försöker äta hälsosammare, kan en Airfryer vara ett utmärkt val. Den använder het luft för att skapa krispiga och välsmakande rätter med mycket mindre fett och kalorier än traditionell fritering. Detta gör det möjligt att njuta av dina favoriträtter utan skuld.
 • Upptagna familjer: För dem med hektiska scheman kan en Airfryer vara en riktig livräddare. Den lagar mat snabbt och effektivt, vilket sparar tid jämfört med traditionell stekning eller bakning. Dessutom är den lätt att använda och rengöra, vilket gör matlagningen mindre arbetskrävande.
 • Matlagningsentusiaster: Om du älskar att experimentera i köket, kan en Airfryer öppna upp nya möjligheter. Du kan använda den för att laga allt från pommes frites och kycklingvingar till grönsaker, fisk och även bakverk. Många modeller kommer med kreativa recept för att inspirera dig.

Å andra sidan, om du inte lagar mycket mat hemma, eller om du redan har ett kök fullt av apparater som du använder regelbundet, kanske du inte har någon större nytta av en Airfryer. Även om den är mångsidig, tar den upp en hel del utrymme och kan vara överflödig om du redan har andra apparater som uppfyller samma funktioner. Dessutom, om du främst lagar mat för en person, kanske du inte behöver kapaciteten hos en större Airfryer.

vanliga frågor om Airfryer

FAQ: Vanliga frågor om Airfryer

Är maten som tillagas i en Airfryer verkligen hälsosammare?

Ja, mat som tillagas i en Airfryer är generellt sett hälsosammare än mat som friteras på traditionellt sätt. Detta beror på att en Airfryer använder het luft och en minimal mängd olja för att laga maten, vilket resulterar i betydligt mindre fett och kalorier. Men det är också viktigt att notera att även om mat lagad i en Airfryer är hälsosammare än friterad mat, bör den fortfarande konsumeras med måtta som en del av en balanserad kost.

Kan jag laga annat än pommes frites i min Airfryer?

Absolut! En av de stora fördelarna med en Airfryer är dess mångsidighet. Du kan använda den för att laga allt från kycklingvingar och fisk till grönsaker och till och med vissa typer av bakverk. Många Airfryers kommer med receptböcker eller appar som ger dig massor av idéer på vad du kan laga.

Behöver jag använda olja när jag lagar mat i min Airfryer?

Det beror på vad du lagar. Vissa livsmedel, som pommes frites eller kycklingvingar, kan behöva en liten mängd olja för att få den krispiga textur som vi associerar med fritering. Men många andra livsmedel, som grönsaker eller fisk, kan tillagas i en Airfryer utan någon olja alls. Det är en av de stora fördelarna med en Airfryer - den ger dig flexibiliteten att laga mat med så lite eller så mycket olja som du vill.

Hur rengör jag min Airfryer?

De flesta Airfryers är designade för att vara enkla att rengöra. Korgen och skålen är ofta avtagbara och kan antingen diskas i diskmaskinen eller handtvättas med varmt vatten och diskmedel. Insidan av Airfryern bör också rengöras regelbundet för att förhindra uppbyggnad av matpartiklar och olja. Följ alltid tillverkarens instruktioner för rengöring för att säkerställa att du inte skadar din Airfryer.

Kan jag använda aluminiumfolie eller bakplåtspapper i min Airfryer?

Ja, du kan använda aluminiumfolie eller bakplåtspapper i din Airfryer, men det är viktigt att göra det på rätt sätt. Du bör aldrig täcka botten av korgen med folie eller papper, eftersom detta kan hindra den heta luften från att cirkulera ordentligt. Istället kan du placera folie eller papper under maten för att minska smulor och lättare rengöra efteråt.

Varför blir inte min mat krispig i Airfryern?

Det kan finnas flera anledningar till att din mat inte blir krispig i Airfryern. Det kan vara att du överfyller korgen, vilket hindrar den heta luften från att cirkulera ordentligt. Eller så kanske du inte använder tillräckligt med olja - även om en Airfryer kräver mycket mindre olja än traditionell fritering, kan en liten mängd olja hjälpa till att ge maten en krispigare textur. Slutligen kan det vara att du inte har ställt in rätt temperatur eller tillagningstid för maten du lagar.

Kan jag laga fryst mat i min Airfryer?

Ja, du kan absolut laga fryst mat i din Airfryer. I själva verket är det en av de saker som Airfryers gör bäst! Du behöver bara justera tillagningstiden och temperaturen något jämfört med om du lagade samma mat från färskt tillstånd. Många Airfryers kommer med en praktisk guide för hur man justerar inställningarna för fryst mat.

Varför ryker min Airfryer?

Om din Airfryer ryker kan det bero på flera saker. Det kan vara att det finns matpartiklar eller olja som har byggt upp sig i botten av skålen och börjar brinna. Eller så kanske du använder för mycket olja när du lagar din mat. Om din Airfryer fortsätter att ryka trots att du har rengjort den och minskat mängden olja du använder, bör du kontakta tillverkaren för råd.

Vilka är de mest relaterade produkterna till en Airfryer?

En Airfryer är en revolutionerande köksapparat som använder varmluftsteknik för att tillaga mat med mindre olja. Den är idealisk för att tillaga en mängd olika rätter, inklusive pommes frites, kyckling, fisk, grönsaker och till och med bakverk. Men det finns flera andra köksapparater och tillbehör som kan komplettera din Airfryer och förbättra din matlagningsupplevelse. Här är några av de mest relaterade produkterna:

 • Matberedare: En matberedare är ett mångsidigt köksverktyg som kan hacka, skiva, riva och blanda ingredienser. Det sparar tid och ansträngning i köket, speciellt när du förbereder stora mängder mat.
 • Blender: En blender är perfekt för att göra smoothies, soppor, såser och andra blandade rätter. Den kan också användas för att göra puréer, vilket kan vara användbart när du lagar mat i en Airfryer.
 • Stekpanna: En stekpanna är ett grundläggande köksredskap som är perfekt för att steka, sautera och bryna mat. Trots att en Airfryer kan göra mycket, finns det fortfarande vissa rätter som bäst tillagas på traditionellt vis i en stekpanna.
 • Kaffebryggare: En kaffebryggare är ett måste för kaffeälskare. Medan din mat tillagas i Airfryern, kan du brygga en färsk kopp kaffe att njuta av medan du väntar.
 • Strykjärn: Även om det kanske inte direkt relaterar till matlagning, kan ett strykjärn vara ett användbart verktyg att ha i hemmet för att hålla dina kökshanddukar och dukar fria från skrynklor.

Det finns också andra relaterade produkter som vi inte skriver om, men som kan vara värda att överväga, som till exempel en brödrost, en riskokare, en slow cooker och en mikrovågsugn. Dessa apparater kan alla komplettera din Airfryer och hjälpa dig att skapa en mängd olika läckra rätter.

 

Airfryer banner2

Om vårt test

För att hitta den bästa Airfryern har vi genomfört en serie tester. Vi har inte bara fokuserat på de tekniska specifikationerna, utan även hur produkterna presterar i praktiken. Vi har tittat på allt från användarvänlighet till rengöring och naturligtvis matlagningsresultatet. Här är en detaljerad översikt över vad våra tester innebar:

 • Prestanda: Hur snabbt värms Airfryern upp? Hur jämnt och bra tillagar den maten? Fungerar den väl med olika typer av mat?
 • Användarvänlighet: Är Airfryern enkel att använda? Är inställningarna tydliga och lätta att förstå? Är det lätt att lägga in och ta ut maten?
 • Rengöring: Hur enkelt är det att rengöra Airfryern efter användning? Är delarna maskindiskbara?
 • Design: Hur ser Airfryern ut? Tar den mycket plats på köksbänken? Är handtaget bekvämt att hålla i?
 • Prisvärdhet: Är Airfryern värd sitt pris? Lever prestandan upp till kostnaden?

I denna artikel kommer vi att presentera resultaten av våra tester. Vi kommer att ge en detaljerad översikt över varje Airfryers styrkor och svagheter, och vi hoppas att våra recensioner kommer att hjälpa dig att hitta den bästa Airfryern för dina behov.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
39 röster, Betyg: 4.6 / 5
lukas2
Lukas Gustavsson
Expert inom hem & hushåll

Lukas Gustavsson är en hängiven skribent som älskar allt som har med hem och hushåll att göra. Hans intresse för inredning och hushållsapparater började när han flyttade till sitt första egna hem och ställdes inför alla de val och beslut som hör hemmafriden till. Den resan tände en gnista som sedan dess har vuxit till en brinnande passion.

Med en imponerande kunskapsbank och en naturlig förmåga att förmedla praktiska tips, har Lukas hjälpt otaliga individer att förvandla sina hem till trivsamma och funktionella utrymmen. Hans skrivande återspeglar en äkta kärlek för ämnet och ett uppriktigt engagemang för att dela med sig av sina insikter.