Bäst i test: Bäst nästrimmer 2021

Näshår som börjar krypa ut ur näsan har många varit med om. Att klippa de långa håren med sax fungerar när de redan är väldigt långa, men att klippa av dem från roten är svårt utan att skada sig såvida man inte har en nästrimmer. Efter vårt stora test har vi kommit fram till att den bästa nästrimmern är Careical Multitrimmer set.

Vilken nästrimmer är bäst?

Vi har jämfört nästrimmers men också hårklippningsapparater med en nästrimmer-adapter. Rena nästrimmers är ofta billigare, men hårtrimmers med nästrimmer-adapter har alltid mycket högre effekt eftersom man även ska kunna klippa exempelvis skägg och annan tjock behåring. Den höga effekten ser till att näshåren effektivt klipps av och inte dras ut som billigare modeller av nästrimmers ibland gör. I köpguiden längre ner har vi gått igenom de viktigaste punkterna som vi har tagit hänsyn till när vi valde ut den bästa nästrimmern, men också vad ni som köpare bör fundera kring innan ett köp.

 1. 1. Careical Multitrimmer set
  9,6/10
  Careical Multitrimmer set
  Bäst i test
  Effekt
  Hög
  Batteritid
  Hög
  Multifunktion
  Ja
  Till Butik
  499 kr
 2. 2. Dovo Klipette Näshårstrimmer
  9,5/10
  Dovo Klipette Näshårstrimmer
  Effekt
  Hög
  Batteritid
  -
  Multifunktion
  Nej
  Till Butik
  325 kr
 3. 3. Remington NE3850 Nästrimmer
  9,2/10
  Remington NE3850 Nästrimmer
  Effekt
  Medel
  Batteritid
  Hög
  Multifunktion
  Nej
  Till Butik
  249 kr
 4. 4. Remington NE3150 Nästrimmer
  8,9/10
  Remington NE3150 Nästrimmer
  Effekt
  Medel
  Batteritid
  Medel
  Multifunktion
  Nej
  Till Butik
  149 kr
 5. 5. Remington NE3870
  8,6/10
  Remington NE3870 Nose and Detail Trimmer
  Effekt
  Medel
  Batteritid
  Hög
  Multifunktion
  Nej
  Till Butik
  249 kr
 6. 6. Andersson Öron- och Nästrimmer NET 1.3
  8,4/10
  Andersson Öron- och Nästrimmer NET 1.3
  Effekt
  Låg
  Batteritid
  Låg
  Multifunktion
  Nej
  Till Butik
  89 kr
Se alla produkter

nastrimmer banner

Din köpguide till den bästa nästrimmern

Har man tunn näsbehåring men långa strån, räcker det med en simpel nästrimmer. Har man däremot tjockt hår och inte vill rengöra trimmern hela tiden innan man är klar, är det en nästrimmer med hög effekt man behöver. Efter att ha läst följande punkter är det lätt att veta vilken som är den bästa nästrimmern till de behoven man har.

 • effektiv

  Effekt 

  Effekten är bland de viktigare punkterna vid val av nästrimmer. En nästrimmer med låg effekt kommer kort efter start vara igentäppt med avklippta strån och slagg, och inte orka klippa vidare. En stark och effektiv nästrimmer kommer fortsätta klippa och inte stanna av. Man har sällan en helt ren näsa, utan man får många gånger med sig lite snor som ytterligare kan göra nästrimningen trög om man har en svag motor i trimmern.
 • skarblad

  Vertikal- & roterande blad 

  För att trimma näsan finns det två olika skär- och klipphuvuden. Den vertikala varianten fungerar väl vid lite noggrannare trimning, och om man ska trimma annat än näsan. Det roterande bladet är smidigt om man snabbt vill klippa mycket inne i näsan. Det roterande bladet fungerar genom att man har som ett halvklot man kör in i näsan som har flera öppningar i sig. Genom öppningarna kommer näshåret in och klipps sedan av när det roterande bladet sveper förbi.
 • droppe vatten

  Vattentätning & underhåll 

  Få kommer att trimma näsan i duschen, utan trimningen sker främst vid spegeln för att se till att resultatet blir bra. Att trimmern är vattentät hjälper till när man ska hålla trimmerbladen rena, och för att det ska gå snabbt att rensa bladen genom att spola under en kran. Med mer avancerade och dyrare trimmers kan man även få med en liten borste för att komma åt på ställen där kranen inte räcker till. Torkade partiklar vid skärbladen och höljet kan försämra trimningen ordentligt och därför bör man rengöra trimmer efter varje användning.
 • batteri6

  Batteritid 

  En nästrimmer kan i regel användas från ungefär en halvtimme till en timme. En enkel nästrimmer drivs oftast av ett AA batteri. En nästrimmer brukar inte ge upp direkt utan när batteriet väl börjar ta slut kommer trimmern att trimma sämre. En ytterligare fördel med multitrimmern är att batteritiden är längre, även fast effekten är mycket högre också.
 • nas trimmer

  Nästrimmer eller multitrimmer 

  Fördelen med en multitrimmer är den mycket starkare motorn och möjligheterna att klippa annat än bara näshåret. Priset kommer att bli något högre, men då får man istället något som håller i flera år och som kommer att trimma näshåret på bästa möjliga sätt. Enklare nästrimmers fungerar bra i början men när skären börjar bli slitna kommer det att bli tungt för motorn. Trimmar man inte näshåret regelbundet och heller inte klipper övrig kroppsbehåring själv räcker det med en enkel nästrimmer. Annars rekommenderar vi en starkare multitrimmer som inte bara kan trimma inne i näsan, utan all behåring.
 • kvalitet band

  Kvalitet 

  Vi föredrar kvalitet över kvantitet. Den bästa nästrimmern behöver nödvändigtvis inte vara den dyraste, men den billigaste brukar däremot bli en slit och släng-produkt. En robust maskin, exempelvis en multitrimmer har oftare mer kvalitetssäkrade komponenter i sig eftersom tanken är att den kommer att användas mer frekvent än en ren nästrimmer. När en nästrimmers motor börjar bli sliten kommer klippningen att börja lida direkt. När en multitrimmer börjar bli sliten kommer det fortfarande finnas mycket kraft kvar eftersom nästrimning inte är särskilt effektkrävande till att börja med, jämfört med exempelvis hårklippning.

Vanliga frågor om nästrimmer

Vilken nästrimmer är bäst?

Vår testpanel är helt överens om att den bästa nästrimmern 2021 är Careical Multitrimmer set. Trimmern är inte den billigaste, men ger högst effekt sett till priset och fler möjligheter än bara nästrimning.

Kan man råka skära sig i näsan med en nästrimmer?

Använder man en nästrimmer som man ska är risken låg för att man skär sig inne i näsan. Gamla nästrimmers kan däremot ha blivit slitna och slöa, och rycker istället ut näshår och skapar obehag.

Kan man använda en nästrimmer i duschen?

Många nästrimmers är vattentäta och de som är det kan användas i duschen. Nästrimmern kan däremot klippa sämre om höljet blir fyllt med vatten på grund av ökat motstånd.

Hur fungerar en nästrimmer?

En nästrimmer med vertikalblad fungerar mer likt en vanlig hårtrimmer men som är mindre. Dessa har små skär som klipper av stråna, likt små saxar. Roterande nästrimmers har höljen med flera hål i som näshåret kommer in i och som sedan klipps av när bladet går emot håret.

Testvinnare - Bäst Nästrimmer

 • Careical Multitrimmer set
 • Dovo Klipette Näshårstrimmer
 • Remington NE3850 Nästrimmer
 • Remington NE3150 Nästrimmer
 • Remington NE3870 Nose and Detail Trimmer
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
27 röster, Genomsnitt: 4.5 / 5
Senast Uppdaterad: 2021-04-09 15:54:43