Bäst i test: Bästa nästrimmer 2022

Uppdaterad mars 2022

Näshår som börjar krypa ut ur näsan har många varit med om. Att klippa de långa håren med sax fungerar när de redan är väldigt långa, men att klippa av dem från roten är svårt utan att skada sig såvida man inte har en nästrimmer. Efter vårt stora test har vi kommit fram till att den bästa nästrimmern är Dovo Klipette Näshårstrimmer.

Vårt test av nästrimmer

Vi har jämfört nästrimmers men också hårklippningsapparater med en nästrimmer-adapter. Rena nästrimmers är ofta billigare, men hårtrimmers med nästrimmer-adapter har alltid mycket högre effekt eftersom man även ska kunna klippa exempelvis skägg och annan tjock behåring. De viktigaste punkterna som vårt test har utgått ifrån är följande: 

 • Effekt - Hur stark är nästrimmerns motor? Har den nog med kraft för att orka jobba igenom tjockt näshår?
 • Skärpa - Är bladen som ska klippa eller skära näshåret tillräckligt vassa för att kunna klippa igenom näshåret istället för att knycka ut det?
 • Rengöring - Är nästrimmern lätt att rengöra och klarar den av att kunna spolas i vatten?
 • Hållbarhet - Hur är nästrimmerns konstruktion? Känns den bräcklig eller ger utförandet ett intryck och känsla av att hålla en lång tid framöver

 1. Dovo Klipette Näshårstrimmer

  9,6/10
  "Extremt vassa skär och en hållbarhet i världsklass".
  Dovo Klipette Näshårstrimmer
  Bäst i test
  Effekt
  Hög
  Batteritid
  (Mekanisk)
  Multifunktion
  Nej
  Fri frakt över 500 kr
  14 dagars öppet köp
  1-3 dagar leverans
  Fri frakt över 699 kr
  14 dagars öppet köp
  1-3 dagars leverans
  Fördelar
  • Klipper otroligt bra
  • Kräver inget batteri
  • Riktigt stilren
  • Liten och smidig
  • Extremt lång hållbarhet
  Nackdelar
  • Finns billigare modeller

  Recension

  Näshårstrimmern Dovo Klipette är en näshårstrimmer som sticker ut en hel del. De allra flesta är vana vid elektriska trimmers, men detta är en mekanisk trimmer. Man kan fundera kring hur en mekanisk nästrimmer skulle kunna klå en elektrisk, men det kommer vi till senare. Nästrimmers brukar inte vara speciellt snygga och läggs oftast tillbaka i lådan eller skåpet efter en användning, men Dovo har faktiskt lyckats göra en riktigt stilren trimmer som kan lämnas framme efter användning och rengöring.

  Dovo Klipette ser visuellt ut som en metallisk tub med två greppbara räfflade ytor och en toppen som släpper in näshåret. Den är mycket mindre än vad man först kan tro vilket också gör den smidig att ta med på resor. Nästrimmern fungerar genom att man för in den i näsan precis som en vanlig trimmer, och sedan skruvar man bara på bottenhalvan av trimmern. Man kan först tro att man omöjligen kan få till ett bra snurr med trimmern men klippningen är bland de mjukare vi har varit med om. Det är inget dragande av näshår utan känslan är nästan som när stråna klipps av med en sax. Fördelen med en mekanisk nästrimmer är att det finns aldrig något batteri som kommer att ta slut eller en klippning som blir sämre och sämre när batteriet håller på att ta slut. Den mekaniska handkraften räcker gott och väl för arbetet. Rengöringen går till genom att man enkelt borstar av näshår som blir kvar på toppen.

  Dovo Klipette kommer med en helt annan sorts hållbarhet jämfört med elektriska trimmers. Med elektronik kan mycket gå sönder och om något gör det blir hela maskinen obrukbar. Så är inte fallet med Klipette. Visserligen kan mekaniska delar slitas men om konstruktionen är god vilket den är hos denna trimmer kan den hålla nästan en livstid. På utländska sidor har trimmern ibland marknadsförts med livstids garanti vilket säger en hel del om vad självtillverkaren tror om sin produkt.

  Läs mer
 2. Careical Multitrimmer set

  9,3/10
  "Riktigt stark motor och kan klippa mer än bara håret i näsan".
  Careical Multitrimmer set
  Bästa premiumvalet
  Effekt
  Hög
  Batteritid
  Hög
  Multifunktion
  Ja
  Fri frakt över 300 kr
  30 dagars öppet köp
  0-2 dagars leverans
  Fördelar
  • Riktigt stark motor
  • Klipper effektivt
  • Kan användas till behåring på andra ställen
  • Lång batteritid
  Nackdelar
  • Kanske något dyr om man enbart ska ha den till att trimma näsan

  Recension

  Careical Multitrimmer är egentligen ingen ren nästrimmer utan en klippapparat för alla sorters hår. Denna multitrimmer kommer dock med en adapter för näshår och det är dessa egenskaper tillsammans med maskinen som vi har utgått ifrån. Trimmern är mycket större än andra eftersom den har ett mycket större och starkare batteri och motor. Adaptern ser ut som toppen på en avlång tub som det finns hål i som näshåret kommer in genom och som sedan klipps av.

  Om man har använt olika näshårstrimmers innan vet man att många som drivs av en enkel AA eller AAA batteri omöjligt kan leverera allt för stor kraft, men eftersom denna trimmer är för alla sorters hår finns det kraft som räcker och blir över med marginal. Denna nästrimmerhybrid klipper utan problem av de tjockaste näshåren och skulle det också vara lite snorigt i näsan är det inga som helst svårigheter. Klippningen i sig är behaglig och man märker tydligt att maskinen klipper av håret i näsan och inte drar vilket kan vara fallet med billigare modeller. Eftersom motorn är så pass stark finns det ingen näsa som kan stoppa den. Batteritiden är lång och ligger på 60 minuter, men eftersom en nästrimning oftast går snabbt kommer batteritiden upplevas mycket längre i praktiken. Trimmern är inte vattentät men är stänksäker. Rengöring gör man enklas genom att borsta och skölja adapterhuvudet.

  Trimmern har stora möjligheter utanför nästrimningen i form av hår- och skäggklippning. Ska man dock ha trimmern till enbart näsan får man en riktigt stark och effektiv motor, men en kanske för hög prislapp.

  Läs mer
 3. Remington Nose & Ear Trimmer

  9,1/10
  "Smidig som håller en hög nivå".
  Remington Nose & Ear Trimmer
  Mest Prisvärd
  Effekt
  Hög
  Batteritid
  Medel
  Multifunktion
  Nej
  Fri frakt över 249 kr
  14 dagars öppet köp
  1-3 dagars leverans
  Fri frakt över 100 kr
  14 dagars öppet köp
  0-3 dagars leverans
  Fri frakt över 300 kr
  30 dagars öppet köp
  0-2 dagars leverans
  Fördelar
  • Två adapterhuvuden
  • Vattentät
  • Enkel rengöring
  • Effektiv för sin storlek
  Nackdelar
  • Inga nämnvärda för storlek och pris

  Recension

  Nästrimmern NE3850 från Remington är en stilren liten nästrimmer som kommer med två adapterhuvuden. Den ena adaptern har ett avlångt klippskär som gör att man kan komma åt djupt och områden nära näsväggen som det klassiska klipphuvudet kan ha problem med. Det klassiska nästrimmerutseendet med den rundade delen med öppningar för näshåret är den andra adaptern som är den man främst brukar använda.

  Trimmern tål vatten och går att använda i duschen om så önskas och drivs med ett AA batteri. Nästrimmern har en smart liten funktion för det avlånga skäret som gör att dessa kan separeras för att enkelt få bort hår som har fastnat emellan vid trimning. Med ett surr startas nästrimmern igång och att trimma till behåring i näsan går utan större problem. Den runda adaptern gör det riskfritt att trimma näshår och klipper enkelt av håret som kommer in genom öppningen. 

  Det avlång skäret får man vara lite försiktig med om den ska användas i näsan. Denna lämpar sig bättre för ögonbryn och liknande som är dess främsta användningsområde. Till denna avlånga del finns det två genomskinliga adaptrar som gör att man kan variera klipplängden och inte behöva klippa nära huden om man inte vill.

  Det finns få nackdelar med den här nästrimmern. Om man enbart är ute efter att trimma inne i näsan och inte lika mycket efter att kunna fintrimma, finns det billigare modeller där det avlånga skäret inte följer med. Dessa modeller brukar dock vara lite svagare i effekt vilket gör att denna modell ändå är värd sitt pris, och att man får med det avlånga skäret skadar självklart inte! 

   

  Läs mer
 4. Remington NE3150 Nästrimmer

  8,9/10
  "Nästrimmern för den som gillar precision".
  Remington Smart
  Effekt
  Medel
  Batteritid
  Medel
  Multifunktion
  Nej
  Fri frakt över 249 kr
  14 dagars öppet köp
  1-3 dagars leverans
  Fri frakt över 100 kr
  14 dagars öppet köp
  0-3 dagars leverans
  Fri frakt över 300 kr
  30 dagars öppet köp
  0-2 dagars leverans
  Fördelar
  • Billig
  • Kommer enkelt åt all näshår
  • Konstruktionen gör klippningen mer effektiv
  Nackdelar
  • Kan komma åt hud inne i näsan om man inte är försiktig
  • Skulle kunna ha bättre batteritid

  Recension

  Remington NE3150 är en nästrimmer som kommer med ett vertikalt blad som man trimmar näshåret med. Nästrimmern kommer i ett nästan helsvart utförande och har en modern och aktuell design. Inga extra adaptrar i form av de rundade klassiska nästrimmerhuvudena fås med utan det är enbart ett trimmerhuvud med det avlånga klippbladet. Ett batteri i form av AA storlek behövs för att driva trimmern och är heller inget som följer med på köpet. Batteriet är inte dyrt i sig men det brukar snarare handla om smidighet att direkt kunna använda en produkt när man öppnar kartongen.

  Det avlång skärhuvudet klipper förvånansvärt bra. Eftersom designen på skäret är som det är fastnar det inte lika mycket slagg som det kan göra med de rundade modellerna som man kör in i näsan. Nästrimmern fortsätter att klippa bra även när man har klippt en stund. En nackdel med det avlånga skäret är att man kan komma åt hud inne i näsan om man inte är försiktig. Det finns inget skyddande hölje på samma sätt som hos de rundade klippskären som har hål där näshår kan komma in, men inte hud.

  Om man är stadig med handen kan man precisionsklippa i näsan precis som man vill. Prismässigt ligger trimmern helt rätt till men denna kommer också att kräva mer från den som trimmar sin näsa jämfört med rundade nästrimmers.

  Läs mer
 5. Braun Ear & Nose Trimmer EN10

  8,6/10
  "En prisvärd nästrimmer som kan klippa mycket åt gången".
  Braun Ear & Nose Trimmer EN10
  Effekt
  Medel
  Batteritid
  Hög
  Multifunktion
  Nej
  Frakt från 29 kr
  14 dagars öppet köp
  2-4 dagars leverans
  Frakt från 49 kr
  30 dagars öppet köp
  0-3 dagars leverans
  Fördelar
  • Billig
  • Klipper mycket åt gången
  • Låg risk att komma åt hud i näsan
  Nackdelar
  • Knepig att rengöra
  • Kan behöva pausas mitt i för rengöring om man har mycket näshår

  Recension

  Nästrimmern från Braun har det klassiska nästrimmerutseendet med en cirkulär, rundad topp med små öppningar där näshåret kommer in igenom och sedan kapas av ett snurrande blad. Nästrimmern är gjord i plast förutom det metalliska, avtagbara höljet på toppen. För att kunna driva nästrimmern behövs ett AA batteri.

  Hår som kommer in genom toppen kapas effektivt av och nästrimmern fungerar ungefär som väntat. Har man väldigt mycket näshår gör man bäst i att stanna upp och rengöra trimmern ibland för att den ska fortsätta klippa effektivt. Det svåra med nästrimmern är att har man lite näshår kvar på vissa ställen kan det vara svårt att få in håret genom toppen så man kommer att få jobba runt en del, men har man mycket hår klipps de smidigt av tills man behöver pausa för rengöringen. Rengöringen är alltid något omständligt med nästrimmers som har denna design. Snor, slagg och näshår fastnar gärna på alla möjliga ställen och att det då går att rengöra delarna i vatten hjälper en hel del .

  Sett till priset får man en bra trimmer som kanske kommer att behöva rengöras mitt i trimningen, i alla fall första gången om man inte har trimmat näsan på ett bra tag. Trimmar man kontinuerligt kommer det aldrig att hinna bli så pass tjockt med hår att det blir tungt att trimma. Rengöringen är nästrimmerns största svaghet egentligen men med ett högt vattentryck från kranen är även det problemet relativt litet.

  Läs mer

nastrimmer banner

Din köpguide till den bästa nästrimmern

Har man tunn näsbehåring men långa strån, räcker det med en simpel nästrimmer. Har man däremot tjockt hår och inte vill rengöra trimmern hela tiden innan man är klar, är det en nästrimmer med hög effekt man behöver. Efter att ha läst följande punkter är det lätt att veta vilken som är den bästa nästrimmern till de behoven man har.

 • effektiv

  Effekt 

  Effekten är bland de viktigare punkterna vid val av nästrimmer. En nästrimmer med låg effekt kommer kort efter start vara igentäppt med avklippta strån och slagg, och inte orka klippa vidare. En stark och effektiv nästrimmer kommer fortsätta klippa och inte stanna av. Man har sällan en helt ren näsa, utan man får många gånger med sig lite snor som ytterligare kan göra nästrimningen trög om man har en svag motor i trimmern.
 • skarblad

  Vertikal- & roterande blad 

  För att trimma näsan finns det två olika skär- och klipphuvuden. Den vertikala varianten fungerar väl vid lite noggrannare trimning, och om man ska trimma annat än näsan. Det roterande bladet är smidigt om man snabbt vill klippa mycket inne i näsan. Det roterande bladet fungerar genom att man har som ett halvklot man kör in i näsan som har flera öppningar i sig. Genom öppningarna kommer näshåret in och klipps sedan av när det roterande bladet sveper förbi.
 • droppe vatten

  Vattentätning & underhåll 

  Få kommer att trimma näsan i duschen, utan trimningen sker främst vid spegeln för att se till att resultatet blir bra. Att trimmern är vattentät hjälper till när man ska hålla trimmerbladen rena, och för att det ska gå snabbt att rensa bladen genom att spola under en kran. Med mer avancerade och dyrare trimmers kan man även få med en liten borste för att komma åt på ställen där kranen inte räcker till. Torkade partiklar vid skärbladen och höljet kan försämra trimningen ordentligt och därför bör man rengöra trimmer efter varje användning.
 • batteri6

  Batteritid 

  En nästrimmer kan i regel användas från ungefär en halvtimme till en timme. En enkel nästrimmer drivs oftast av ett AA batteri. En nästrimmer brukar inte ge upp direkt utan när batteriet väl börjar ta slut kommer trimmern att trimma sämre. En ytterligare fördel med multitrimmern är att batteritiden är längre, även fast effekten är mycket högre också.
 • nas trimmer

  Nästrimmer eller multitrimmer 

  Fördelen med en multitrimmer är den mycket starkare motorn och möjligheterna att klippa annat än bara näshåret. Priset kommer att bli något högre, men då får man istället något som håller i flera år och som kommer att trimma näshåret på bästa möjliga sätt. Enklare nästrimmers fungerar bra i början men när skären börjar bli slitna kommer det att bli tungt för motorn. Trimmar man inte näshåret regelbundet och heller inte klipper övrig kroppsbehåring själv räcker det med en enkel nästrimmer. Annars rekommenderar vi en starkare multitrimmer som inte bara kan trimma inne i näsan, utan all behåring.
 • kvalitet band

  Kvalitet 

  Vi föredrar kvalitet över kvantitet. Den bästa nästrimmern behöver nödvändigtvis inte vara den dyraste, men den billigaste brukar däremot bli en slit och släng-produkt. En robust maskin, exempelvis en multitrimmer har oftare mer kvalitetssäkrade komponenter i sig eftersom tanken är att den kommer att användas mer frekvent än en ren nästrimmer. När en nästrimmers motor börjar bli sliten kommer klippningen att börja lida direkt. När en multitrimmer börjar bli sliten kommer det fortfarande finnas mycket kraft kvar eftersom nästrimning inte är särskilt effektkrävande till att börja med, jämfört med exempelvis hårklippning.

Vanliga frågor om nästrimmer

Vilken nästrimmer är bäst?

Vår testpanel är helt överens om att den bästa nästrimmern 2022 är Dovo Klipette Näshårstrimmer. Trimmern är inte den billigaste, men ger högst effekt sett till priset och fler möjligheter än bara nästrimning.

Kan man råka skära sig i näsan med en nästrimmer?

Använder man en nästrimmer som man ska är risken låg för att man skär sig inne i näsan. Gamla nästrimmers kan däremot ha blivit slitna och slöa, och rycker istället ut näshår och skapar obehag.

Kan man använda en nästrimmer i duschen?

Många nästrimmers är vattentäta och de som är det kan användas i duschen. Nästrimmern kan däremot klippa sämre om höljet blir fyllt med vatten på grund av ökat motstånd.

Hur fungerar en nästrimmer?

En nästrimmer med vertikalblad fungerar mer likt en vanlig hårtrimmer men som är mindre. Dessa har små skär som klipper av stråna, likt små saxar. Roterande nästrimmers har höljen med flera hål i som näshåret kommer in i och som sedan klipps av när bladet går emot håret.

Testvinnare - Bäst Nästrimmer

 • Dovo Klipette Näshårstrimmer
 • Careical Multitrimmer set
 • Remington Nose & Ear Trimmer
 • Remington NE3150 Nästrimmer
 • Braun Ear & Nose Trimmer EN10
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
74 röster, Genomsnitt: 4.6 / 5