Bästa Body Scrub 2023

Av: Karin Svensson • Senast uppdaterad:
Få mjukare och lysterfylld hud med vår topprankade Body Scrub.
Se alla testvinnare

Body Scrub är en skönhetsprodukt som används för att exfoliera och rengöra huden på djupet. Den innehåller små partiklar som skrubbar bort döda hudceller, vilket resulterar i en mjukare och mer lysterfylld hud. Dessutom kan regelbunden användning av Body Scrub hjälpa till att förbättra blodcirkulationen och stimulera kroppens naturliga process för cellförnyelse. Denna typ av produkt är särskilt användbar vid torr hud, men kan även användas för att motverka inåtväxande hårstrån eller bara för att ge huden en extra boost av fukt och näring.

Under vår jakt på det mest effektiva och prisvärda alternativet har vi testat en rad olika produkter och märken. Efter noggrann utvärdering, där vi tagit hänsyn till faktorer som effektivitet, ingredienser, pris och kundrecensioner, har vi kommit fram till att Tree Hut Shea Sugar Scrub är det bästa Body Scrub. Denna produkt imponerade stort på oss med sin unika kombination av sheasmör och sockerkorn, vilket inte bara ger en djupgående exfoliering utan även lämnar huden återfuktad och silkeslen efter användning.

Bäst i Test 24 är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Om du uppskattar vårt arbete kan du stödja sidan genom att klicka på någon av våra köplänkar. Om du genomför ett köp via dessa länkar får vi en liten provision från återförsäljaren. Detta hjälper oss att fortsätta tillhandahålla noggrann information och utföra fler produkttester för att hjälpa dig hitta de bästa produkterna på marknaden.

De 5 bästa Body Scrub 2023

 1. Tree HutShea Sugar Scrub Moroccan Rose 510g Shea Sugar Scrub Moroccan Rose 510g Bäst i test: 4,7/5
 2. Ida Warg Intense Nutrition Sugar Scrub Bästa för torr hud: 4,5/5
 3. c/o Gerd Eco Facial Scrub 10 ML Bästa billiga: 4,3/5
 4. BiovèneStrawberry Glow Scrub Revitalizing Body Polish 200 g Strawberry Glow Scrub Revitalizing Body Polish 200 g Bästa för återfuktning: 4,2/5
 5. Revolution BeautyRevolution Body Skincare Vitamin C Body Scrub 300 ml Revolution Body Skincare Vitamin C Body Scrub 300 ml Bästa för lyster: 4,0/5
 1. Bäst i test Tree Hut Shea Sugar Scrub

  Effektiv, skonsam body scrub med naturliga ingredienser och behaglig doft.
  Vårt betyg
  4,7/5
  Konsistens:
  4,9/5
  Doft:
  4,9/5
  Effektivitet:
  4,8/5
  Hudvårdsegenskaper:
  4,5/5
  Pris:
  4,5/5
  Till butiken
  (Cocopanda)

  Med ett betyg på 4,7/5 har vi funnit att Tree Hut Shea Sugar Scrub överträffar förväntningarna inom flera områden. Först och främst har den en fantastisk konsistens som inte är för grov mot huden men ändå effektivt exfolierar och tar bort döda hudceller. Detta gör att huden efterlämnas mjuk och len, precis som utlovat.

  En annan stark faktor är dess innehåll. Med ingredienser som organiskt sheasmör, nyponolja, arganolja och avokadoolja, alla kända för sina hudvänliga egenskaper, känns produkten skonsam mot huden samtidigt som den verkar effektivt. Dessutom är doften av marockansk ros både behaglig och långvarig, vilket höjer upplevelsen av produkten ytterligare. En mindre nackdel verkar vara att doften kan uppfattas som för stark för vissa, men detta är högst individuellt.

  När det gäller förpackningen är den både praktisk och miljövänlig. Slutligen är priset på 179 kr rimligt med tanke på produktens kvalitet och mängd. Sammantaget är Tree Hut Shea Sugar Scrub en utmärkt produkt för dig som önskar en effektiv, skonsam och väldoftande body scrub med naturliga ingredienser.

  Fördelar

  • Effektiv exfoliering av huden
  • Huden blir mjuk och len
  • Innehåller hudvänliga, naturliga ingredienser
  • Behaglig och långvarig doft
  • Praktisk och miljövänlig förpackning

  Nackdelar

  • Doften kan vara för stark för vissa
  • Priset kan uppfattas som högt jämfört med andra produkter
  Produkten finns att köpa här:
  171 kr
 2. Bästa för torr hud Ida Warg Intense Nutrition Sugar Scrub

  Effektiv exfolierande scrub för torr hud med lugnande, naturliga ingredienser.
  Vårt betyg
  4,5/5
  Konsistens:
  4,6/5
  Doft:
  4,1/5
  Effektivitet:
  4,1/5
  Hudvårdsegenskaper:
  4,9/5
  Pris:
  4,9/5
  Till butiken
  (Ida Warg)

  Ida Warg Intense Nutrition Sugar Scrub är en exfolierande scrub som vi fann vara särskilt effektiv på mycket torr hud. Konsistensen av denna produkt är rik och djupt fuktgivande, med små sockerkorn som smälter på huden och främjar cellförnyelse. Vi uppskattade hur den varsamt tar bort döda hudceller och ger intensiv återfuktning, vilket gör den perfekt för torr hud. Den innehåller näringsrika, naturliga oljor från raps, havre och solros samt extrakt från Linnea blomma, vilket har en lugnande effekt på huden.

  Doften av denna produkt är värmande, trygg och omslutande med noter av vanilj, kokos och jasmin. Vi fann att doften stannade kvar på huden en bra stund efter användning. Förpackningen är praktisk och lätt att använda, men det finns ingen specifik information om huruvida förpackningen är miljövänlig eller ej.

  Med tanke på priset av 179 kr tycker vi att Ida Warg Intense Nutrition Sugar Scrub ger ett bra värde för pengarna. Den levererar djup återfuktning till torr hud och lämnar huden återfuktad och slät. Dessutom är produkten 100% vegan och cruelty-free vilket ökar dess attraktivitet för de som prioriterar etiska skönhetsprodukter. Sammantaget ger vi Ida Warg Intense Nutrition Sugar Scrub betyget 4,5/5 på grund av dess effektivitet, doft och prisvärdhet.

  Fördelar

  • Effektiv på mycket torr hud
  • Innehåller näringsrika, naturliga oljor
  • Har en lugnande effekt på huden
  • Värmande, trygg doft
  • Prisvärd

  Nackdelar

  • Oklar information om förpackningens miljövänlighet
  • Doften kan vara för stark för vissa
  Produkten finns att köpa här:
  179 kr
 3. Bästa billiga c/o Gerd ECO Facial Scrub

  Effektiv, naturlig exfolierande scrub för alla hudtyper.
  Vårt betyg
  4,3/5
  Konsistens:
  4,6/5
  Doft:
  4,1/5
  Effektivitet:
  3,8/5
  Hudvårdsegenskaper:
  4,5/5
  Pris:
  4,5/5
  Till butiken
  (coGerd)

  c/o Gerd ECO Facial Scrub är en effektiv exfolierande scrub som tar hand om huden på ett skonsamt och effektivt sätt. Den har en behaglig konsistens som är lätt att applicera och skölja av, vilket gör att den är enkel att använda. Produkten verkar vara mycket dryg och ger en känsla av ren och mjuk hud efter bara en användning. Baserat på kundomdömen tycks den även fungera väl för alla hudtyper, inklusive känslig hud.

  En distinkt egenskap för denna produkt är dess innehåll av naturliga ingredienser, som ger den ett stort plus. Den innehåller bland annat oljor från solros, ricin och olivolja samt sheasmör, vilket bidrar till att göra huden len och återfuktad. Dessutom innehåller den mjölksyra för kemisk peeling, vilket bidrar till dess effektivitet i att ta bort döda hudceller och orenheter. Doften av pepparmynta och citron är uppfriskande och håller huden fräsch under en längre tid.

  Slutligen, när det kommer till prisvärdhet, sticker c/o Gerd ECO Facial Scrub ut som ett mycket prisvärt alternativ jämfört med andra produkter på marknaden. Med tanke på dess höga kvalitet och effektivitet samt det faktum att den är dryg och varar länge, ger vi denna produkt ett betyg på 4,3/5. Vi rekommenderar definitivt denna scrub om du är ute efter en naturligt och effektiv exfolierande produkt.

  Fördelar

  • Effektiv exfolierande scrub
  • Skonsam mot alla hudtyper
  • Innehåller naturliga ingredienser
  • Uppfriskande doft
  • Prisvärd

  Nackdelar

  • Kan vara för mild för grov hud
  • Doften kan vara för stark för vissa
  Produkten finns att köpa här:
  30 kr
 4. Bästa för återfuktning Biovène Strawberry Glow Scrub Revitalizing Body Polish

  Effektiv, naturlig kroppsskrubb som återfuktar och stramar upp huden.
  Vårt betyg
  4,2/5
  Konsistens:
  4,4/5
  Doft:
  4,5/5
  Effektivitet:
  3,9/5
  Hudvårdsegenskaper:
  4,1/5
  Pris:
  4,1/5
  Till butiken
  (Cocopanda)

  Biovène Strawberry Glow Scrub Revitalizing Body Polish imponerar mycket med sina effekter på huden. Produkten lyckas effektivt ta bort döda hudceller och har en skonsamt polerande effekt som gör huden slät och återfuktad. Den bidrar också till att strama upp huden, vilket kan hjälpa till att minska uppkomsten av celluliter. Dessutom är det märkbart hur produkten låser in fukt i huden, vilket minskar mörka fläckar och tecken på åldrande.

  En av de stora styrkorna med denna produkt är dess innehåll. Med 99% naturliga ingredienser, inklusive Dödahavssalt, avokadoolja, jojobaolja och sötmandelolja, visar produkten sig vara både effektiv och skonsam mot huden. Den är också vegan och cruelty-free, vilket är ett stort plus för de som värderar etisk konsumtion. Doften är en annan fördel - den doftar underbart, vilket för många användare kommer att bidra till en känsla av lyx vid användning.

  I termer av prisvärdhet överträffar denna produkt förväntningarna. För endast 79 kr får du en produkt av hög kvalitet som gör vad den lovar och mer därtill. Den enda nackdelen skulle vara förpackningen, som kan upplevas som lite otymplig att använda under applicering. Men överlag, med tanke på de fantastiska resultaten, den naturliga sammansättningen och det överkomliga priset, är Biovène Strawberry Glow Scrub Revitalizing Body Polish definitivt en body scrub värd att investera i.

  Fördelar

  • Effektivt tar bort döda hudceller
  • Stramar upp huden
  • Låser in fukt i huden
  • Innehåller 99% naturliga ingredienser
  • Vegan och cruelty-free

  Nackdelar

  • Otymplig förpackning
  • Priset kan vara högt för vissa
  Produkten finns att köpa här:
  79 kr
 5. Bästa för lyster Revolution Beauty Vitamin C Body Scrub

  En uppfriskande, effektiv kroppsskrubb som ger lyster och återfuktar huden.
  Vårt betyg
  4,0/5
  Konsistens:
  3,9/5
  Doft:
  3,5/5
  Effektivitet:
  4,3/5
  Hudvårdsegenskaper:
  4,2/5
  Pris:
  4,2/5
  Till butiken
  (Cocopanda)

  Revolution Beauty Vitamin C Body Scrub är en fantastisk kroppsskrubb som verkligen lever upp till sitt löfte om att ge huden lyster. Produkten har en behaglig doft av grapefrukt och mandarin som känns uppfriskande. Dess innehåll av ris- och aprikoskärnpulver gör den mycket effektiv för att ta bort döda hudceller och smuts från huden. Samtidigt är den berikad med C-vitamin och grapefruktkomplex som hjälper till att skapa en jämnare hud med mycket lyster. Dessutom innehåller den glycerol och söt mandelolja som gör huden mjuk och återfuktad efter användning.

  Förpackningen är praktisk och lätt att använda, vilket gör appliceringen enkel och bekväm. Konsistensen av produkten är också väldigt bra – den är inte för grov men heller inte för mild, vilket gör att du verkligen kan känna hur den exfolierar huden på ett effektivt sätt. Skrubbens pris, som ligger på 127 kr, är också mycket rimligt med tanke på produkternas kvalitet.

  Slutligen, det faktum att denna produkt är både vegansk och cruelty-free ger den extra poäng i vår bok. Vi tycker att Revolution Beauty Vitamin C Body Scrub är ett utmärkt val för den som letar efter en effektiv, prisvärd och ansvarsfullt producerad kroppsskrubb.

  Fördelar

  • Effektiv exfoliering med aprikoskärnpulver.
  • Innehåller C-vitamin för jämnare hud.
  • Glycerol och mandelolja återfuktar huden.
  • Praktisk och användarvänlig förpackning.
  • Vegansk och cruelty-free produkt.

  Nackdelar

  • Dyrare än vissa andra skrubbar.
  • Doften kanske inte passar alla.
  Produkten finns att köpa här:
  115 kr
testvinnarna

Jämför de 5 vinnarna i testet

Se hur våra bästa produkter jämför sig med varandra här. Vill du sortera dem? Bara klicka på en rubrik i tabellen!

Body Scrub Totalbetyg Pris
Tree HutShea Sugar Scrub Moroccan Rose 510g Shea Sugar Scrub Moroccan Rose 510g Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Bästa pris
171 kr
Ida Warg Intense Nutrition Sugar Scrub Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Bästa pris
179 kr
c/o Gerd Eco Facial Scrub 10 ML Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Bästa pris
30 kr
BiovèneStrawberry Glow Scrub Revitalizing Body Polish 200 g Strawberry Glow Scrub Revitalizing Body Polish 200 g Betyg 4,2 / 5
4,2 / 5
Bästa pris
79 kr
Revolution BeautyRevolution Body Skincare Vitamin C Body Scrub 300 ml Revolution Body Skincare Vitamin C Body Scrub 300 ml Betyg 4,0 / 5
4,0 / 5
Bästa pris
115 kr
viktiga faktorer för att välja rätt body scrub

Så hittar du bästa body scrub

Att hitta den bästa Body Scrub kräver mer än att bara välja en produkt i hyllan. Det finns många faktorer att överväga för att hitta den perfekta produkten för just din hudtyp och dina behov. Nedan följer några viktiga kriterier som kan hjälpa dig att avgöra om en Body Scrub är rätt för dig.

Exfolieringsförmåga

En av de viktigaste faktorerna att titta på när man väljer en Body Scrub är dess förmåga att exfoliera huden effektivt. En bra produkt bör kunna ta bort döda hudceller och smuts från huden utan att vara för hård eller irriterande. En bra indikation på en produkts exfolierande förmåga är storleken och typen av exfolierande partiklar den innehåller. Större partiklar, som salt eller socker, ger oftast en djupare skrubb, medan mindre partiklar, som jojoba pärlor eller bambu, ger en mer skonsam exfoliering.

Hudtyp

En annan viktig faktor att överväga är din hudtyp. Olika hudtyper har olika behov och reagerar olika på olika produkter. Om du har känslig hud bör du leta efter en Body Scrub som är fri från starka kemikalier och parfymer som kan irritera huden. Om du har torr hud kan en produkt med extra återfuktande ingredienser, som oljor eller sheasmör, vara ett bra val. Är du benägen att få inåtväxande hårstrån kan en produkt med salicylsyra eller glykolsyra vara fördelaktigt eftersom dessa ingredienser hjälper till att lösa upp döda hudceller och förebygga tilltäppning av porerna.

Ingredienser

Ingredienserna i en Body Scrub spelar också en stor roll i dess effektivitet. Naturliga ingredienser, som socker, salt, kaffe eller kokosolja, är ofta skonsammare mot huden än syntetiska alternativ. Dessutom kan vissa ingredienser ha extra fördelar för huden. Till exempel har honung naturliga antibakteriella egenskaper, kaffe kan hjälpa till att strama upp huden och sheasmör är känt för sina djupt återfuktande egenskaper.

Pris

Priset på en Body Scrub kan variera kraftigt beroende på märke, storlek och ingredienser. Även om det kan vara frestande att gå för det billigaste alternativet, är det viktigt att komma ihåg att kvalitet ofta kostar. Det betyder inte att den dyraste produkten alltid är den bästa, men det är värt att investera i en produkt som fungerar bra för din hudtyp och uppfyller dina behov. Att jämföra priser och läsa recensioner kan hjälpa dig att hitta en bra produkt inom din budget.

Doft

Doften av en Body Scrub kan ha en stor inverkan på din upplevelse av att använda produkten. Vissa personer föredrar fräscha, fruktiga dofter, medan andra kanske föredrar mer jordnära eller neutrala dofter. Det är viktigt att välja en produkt med en doft som du trivs med, eftersom doften kan kvarstå på huden efter användning. Kom ihåg att vissa dofter kan vara starka och potentiellt irriterande för känslig hud, så om du har känslig hud kan det vara bäst att välja en oparfymerad produkt.

Användarrecensioner

Slutligen är användarrecensioner ett utmärkt sätt att få en känsla för hur en produkt fungerar i praktiken. Även om varje persons erfarenhet av en produkt kommer att vara unik, kan recensioner ge värdefull information om saker som hur skonsam eller grov en skrubb är, hur lång tid det tar innan man ser resultat och hur väl produkten uppfyller tillverkarens löften. Att läsa recensioner kan också hjälpa dig att identifiera eventuella vanliga problem eller nackdelar med en specifik produkt.

kvinna med ansiktsskrubb

Hur använder man en Body Scrub?

Användning av en Body Scrub är en ganska enkel process, men det finns några viktiga steg och tips att följa för att få bästa möjliga resultat. Nedan följer några rekommendationer om hur man bäst använder en Body Scrub.

1. Förbered huden

Det första steget i att använda en Body Scrub är att förbereda huden. Detta innebär att rengöra huden för att ta bort smuts och oljor som kan hindra skrubben från att nå djupt in i porerna. Det är också bra att blöta huden med varmt vatten innan du applicerar skrubben, eftersom det hjälper till att öppna porerna och gör huden mer mottaglig för behandlingen. Om du ska använda skrubben i duschen, bör du göra detta mot slutet av din dusch när din hud har mjuknat upp från ångan.

2. Applicera skrubben

När din hud är ren och blöt, är det dags att applicera skrubben. Ta en generös mängd produkt i handen och börja massera den in i huden med cirkulära rörelser. Fokusera på områden där huden tenderar att vara extra torr eller grov, som armbågar, knän och fötter. Men var försiktig med känsliga områden som dekolletage och nacke, där huden är tunnare och kan bli lätt irriterad.

3. Skölj av skrubben

Efter att du har masserat in skrubben på hela kroppen, är det dags att skölja av den. Använd varmt vatten och var noga med att ta bort all produkt från huden. Om du lämnar kvar någon produkt kan det leda till att porerna täpps till, vilket kan leda till utbrott eller irritation. Efter att du har sköljt av skrubben, klappa försiktigt huden torr med en handduk istället för att gnugga, eftersom gnuggning kan irritera huden och ta bort för mycket av de naturliga oljorna.

4. Återfukta huden

Efter att du har använt en Body Scrub är det viktigt att återfukta huden för att återställa fuktbalansen och hålla huden mjuk och smidig. Använd en kroppslotion eller kroppscreme som är rik på återfuktande ingredienser som sheasmör, aloe vera eller hyaluronsyra. Om du vill ge din hud en extra boost av fukt, kan du även använda en kroppsolja för att låsa in fukten och ge huden en härlig glöd.

5. Frekvens

Slutligen är det viktigt att komma ihåg att även om Body Scrub kan vara mycket fördelaktigt för huden, bör det inte användas för ofta. För mycket exfoliering kan faktiskt vara skadligt för huden och leda till irritation och torrhet. Som en allmän regel rekommenderas det att använda en Body Scrub 1-2 gånger per vecka, beroende på din hudtyp och hur din hud reagerar på behandlingen. Lyssna på din hud och justera frekvensen efter behov.

LÄS MER: Bästa Peeling

anvandning av body scrub

Vem har nytta av en Body Scrub?

Body Scrub är en produkt som kan gynna många olika människor, beroende på deras specifika hudvårdsbehov och mål. Men det finns vissa grupper som kan dra särskilt stor nytta av att införliva denna typ av produkt i sin hudvårdsrutin. Här är några exempel:

 • Personer med torr hud: En av de primära fördelarna med en Body Scrub är dess förmåga att exfoliera och ta bort döda hudceller. Detta är särskilt fördelaktigt för personer med torr hud, eftersom det kan hjälpa till att ta bort torra och flagnande hudpartier, vilket gör huden mjukare och smidigare. Dessutom kan många Body Scrubs innehålla återfuktande ingredienser som oljor eller sheasmör, vilka kan hjälpa till att återfukta huden och förhindra ytterligare torrhet.
 • Personer med ojämn hudton: Regelbunden exfoliering med en Body Scrub kan också hjälpa till att ljusa upp och jämföra hudtonen. Genom att ta bort döda hudceller och stimulera cellförnyelse kan en Body Scrub bidra till att minska utseendet på mörka fläckar, hyperpigmentering och andra ojämnheter i hudtonen. Detta kan resultera i en ljusare, mer jämn och strålande hud.
 • Personer som rakar eller vaxar: För de som regelbundet rakar eller vaxar kroppshåret kan en Body Scrub vara ett användbart verktyg för att förebygga inåtväxande hårstrån. Genom att exfoliera huden regelbundet kan en Body Scrub hjälpa till att hålla porerna fria från döda hudceller och olja, vilket kan minska risken för att hårstrån blir inåtväxande.

Å andra sidan bör personer med mycket känslig hud eller de som lider av inflammatoriska hudsjukdomar som eksem eller rosacea vara försiktiga med att använda Body Scrubs. Den fysiska exfolieringen kan vara för grov för dessa hudtyper och kan potentiellt leda till irritation eller skada på huden. Som alltid är det bäst att konsultera en hudläkare eller hudvårdsspecialist om du är osäker på om en produkt är lämplig för din hudtyp eller tillstånd.

LÄS MER: Lermask bäst i test

vanliga frågor om Body Scrub

FAQ: Vanliga frågor om Body Scrub

1. Hur ofta ska man använda en Body Scrub?

Frekvensen för användning av en Body Scrub kan variera beroende på din hudtyp och hur din hud reagerar på exfolieringen. Generellt sett rekommenderas det dock att använda en Body Scrub 1-2 gånger per vecka. Detta tillåter tillräckligt med tid mellan användningarna för att huden ska återhämta sig och undviker överexfoliering, vilket kan leda till torrhet och irritation. Om du märker att din hud blir röd, irriterad eller känslig efter att ha använt en Body Scrub, kan det vara en indikation på att du bör minska frekvensen.

2. Kan jag använda en Body Scrub i ansiktet?

Det är generellt sett inte rekommenderat att använda en Body Scrub i ansiktet. Huden i ansiktet är tunnare och mer känslig än huden på kroppen, och de större, grovare partiklarna i en Body Scrub kan vara för hårda för ansiktshuden. Det finns speciella ansiktsskrubber och peelingar som är formulerade med mindre, finare partiklar som är skonsammare mot ansiktshuden. Om du vill exfoliera ansiktet bör du välja en av dessa produkter istället.

3. Vilken typ av Body Scrub är bäst för min hudtyp?

Typen av Body Scrub som är bäst för dig beror på din hudtyp och specifika behov. Om du har torr hud kan du dra nytta av en skrubb med återfuktande ingredienser som sheasmör eller oljor. Om du har känslig hud bör du leta efter en skrubb som är fri från starka kemikalier och parfymer, och som har finare, skonsammare exfolierande partiklar. Om du är benägen att få inåtväxande hårstrån kan en skrubb med salicylsyra eller glykolsyra vara fördelaktigt.

4. Kan jag göra en egen Body Scrub hemma?

Ja, det är absolut möjligt att göra en egen Body Scrub hemma. Det finns många recept tillgängliga online som använder naturliga ingredienser som socker, salt, kaffe, honung och olika oljor. Hemgjorda Body Scrubs kan vara ett bra alternativ om du vill ha full kontroll över vilka ingredienser du använder på din hud, eller om du vill spara pengar. Men kom ihåg att hemgjorda produkter inte har samma hållbarhet som köpta produkter och bör användas inom några veckor.

5. Vad ska jag göra om min hud blir röd eller irriterad efter att ha använt en Body Scrub?

Om din hud blir röd eller irriterad efter att ha använt en Body Scrub kan det vara ett tecken på att produkten är för grov för din hud, eller att du exfolierar för ofta. Om detta inträffar bör du sluta använda produkten och låta huden återhämta sig. Om irritationen kvarstår, bör du konsultera en hudläkare. För att undvika detta i framtiden, prova en skrubb med finare partiklar, och se till att du inte skrubbar för hårt eller för ofta.

6. Kan jag använda en Body Scrub på mina fötter?

Ja, du kan definitivt använda en Body Scrub på dina fötter. Fötterna har ofta torr, grov hud som kan dra stor nytta av exfoliering. Användning av en Body Scrub på fötterna kan hjälpa till att ta bort döda hudceller och mjuka upp huden, vilket kan förbättra utseendet och känslan av dina fötter. Men var försiktig om du har några sår eller sprickor på fötterna, eftersom skrubben kan irritera dessa områden.

7. Vad är skillnaden mellan en Body Scrub och en Body Polish?

Termerna Body Scrub och Body Polish används ofta omväxlande, men det kan finnas små skillnader mellan de två. Generellt sett är både Body Scrubs och Body Polishes produkter som är utformade för att exfoliera huden. Skillnaden ligger ofta i konsistensen och graden av exfoliering - en Body Scrub kan ha en grovare textur och ge en mer djupgående exfoliering, medan en Body Polish kan vara lite finare och ge en mer skonsam, polerande effekt.

8. Kan jag använda en Body Scrub om jag har solbränna?

Om du har en solbränna bör du vara försiktig med att använda en Body Scrub. Skrubben kan potentiellt exfoliera bort den översta lagret av din hud, vilket kan göra din solbränna ojämn eller orsaka den att blekna snabbare. Dessutom kan din hud vara mer känslig och benägen för irritation efter att ha blivit utsatt för solen, så det kan vara bäst att vänta tills din solbränna har bleknat innan du använder en Body Scrub.

body scrub test

Om vårt test

I vår strävan att hitta den bästa Body Scrub på marknaden, har vi genomfört en omfattande produkttestning. Vi har gått igenom ett brett urval av produkter, från välkända märken till mindre kända, för att kunna erbjuda en så bred bild som möjligt. Vår testprocess var noggrann och inkluderade flera steg för att säkerställa att vi noggrant utvärderade varje aspekt av produkterna.

 • Konsistens: Hur känns scrubben på huden? Är den för grov eller för mild? Hur lätt är den att applicera och skölja av?
 • Effektivitet: Hur väl exfolierar produkten huden? Minskar den torr hud och gör den huden mjuk och len?
 • Innehåll: Vad innehåller produkten? Är ingredienserna naturliga och fria från skadliga kemikalier?
 • Doft: Hur luktar produkten? Är doften behaglig och hur länge varar den på huden?
 • Förpackning: Hur är produkten förpackad? Är förpackningen miljövänlig och praktisk att använda?
 • Pris: Är produkten prisvärd med tanke på kvaliteten och mängden produkt du får?

Efter att ha noggrant testat och utvärderat varje produkt, har vi nu samlat våra slutsatser och rekommendationer. Vi hoppas att vår forskning och ansträngning kommer att hjälpa dig att hitta den bästa Body Scrub som passar dina behov och budget.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
15 röster, Betyg: 4.6 / 5
karin2
Karin Svensson
Expert inom skönhet

Karin Svensson är en hängiven skribent som helt har ägnat sig åt skönhetsvärlden. Hennes upptäckt av skönhet började med ungdomliga experiment med makeup och har sedan dess blomstrat till en livslång kärlek till allt som rör skönhet. Karin är alltid på jakt efter de senaste trenderna och teknikerna.

Med en förmåga att omvandla skönhetskoncept till användbara tips och tricks har Karin blivit en favorit för många som söker vägledning inom skönhet. Hennes uppriktiga entusiasm och kunnighet framträder i varje artikel hon delar.