Bästa BB-Cream 2024

Av: Karin Svensson • Senast uppdaterad:
BB-Cream kombinerar hudvård och makeup för en enkel och effektiv skönhetsrutin.
Se alla testvinnare

BB-Cream, eller Blemish Balm Cream, är en hybridprodukt som kombinerar fördelarna med hudvård och makeup i en enda formula. Ursprungligen skapad av tyska dermatologer för att lindra rodnad och irritation efter laserbehandlingar, har BB-Cream snabbt blivit en stapelvara i skönhetsrutiner över hela världen tack vare dess mångsidighet. Med sina fuktgivande, skyddande och färgkorrigerande egenskaper kan BB-Cream användas som en lättare ersättning för foundation, en primer under din vanliga makeup, eller ens på egen hand för en naturlig ingen-makeup look. Oavsett om du är på språng och behöver strömlinjeforma din morgonrutin, eller bara vill ge din hud en välbehövlig paus från tunga produkter, kan BB-Cream vara svaret.

Det finns otaliga BB-Creams att välja mellan på marknaden idag, alla med sina unika fördelar och nackdelar. Men efter noggrant testande och jämförande har vi kommit fram till att Garnier BB Cream Classic Medium är det bästa BB-Cream som vi har stött på. Den slår ut konkurrenterna med sin överlägsna täckning, långvariga hållbarhet och imponerande hudvårdsfördelar. Dessutom är den lätt att applicera och känns behaglig på huden hela dagen. Oavsett om du är ny inom världen av BB-Cream eller bara letar efter en uppgradering, kan Garnier BB Cream Classic Medium vara det du behöver för att ta din skönhetsrutin till nästa nivå.

Bäst i Test 24 är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Om du uppskattar vårt arbete kan du stödja sidan genom att klicka på någon av våra köplänkar. Om du genomför ett köp via dessa länkar får vi en liten provision från återförsäljaren. Detta hjälper oss att fortsätta tillhandahålla noggrann information och utföra fler produkttester för att hjälpa dig hitta de bästa produkterna på marknaden.
bbcream ba3d2fa051194ddbf

De 5 bästa BB-Cream 2024

 1. GarnierBB Cream Classic Medium 50ml BB Cream Classic Medium 50ml Bäst i test: 4,7/5
 2. L'Oréal ParisC’est Magique Skin Perfector BB Cream Medium Light #3 30ml C’est Magique Skin Perfector BB Cream Medium Light #3 30ml Bästa premiumvalet: 4,5/5
 3. Rimmel LondonMatch Perfection BB Cream #001 Light 30 ml Match Perfection BB Cream #001 Light 30 ml Bästa billiga: 4,3/5
 4. BiothermAquasource BB Cream Fair To Medium 30 ml Aquasource BB Cream Fair To Medium 30 ml Mest mångsidiga: 4,2/5
 5. Inika OrganicBB Cream Honey 30 ml BB Cream Honey 30 ml Bästa ekologiska: 4,0/5
 1. Bäst i test Garnier BB Cream Classic Medium

  Allt-i-ett hudkräm med UV-skydd och långvarig effekt.
  Vårt betyg
  4,7/5
  Konsistens:
  4,9/5
  Täckning:
  4,7/5
  Hållbarhet:
  4,5/5
  Till butiken
  (Cocopanda)

  Garnier BB Cream Classic Medium är en allt-i-ett-produkt som kombinerar skönhetsrutinen i ett enda steg, vilket gör den mycket användarvänlig. Den är lätt att applicera och blandar ut smidigt på huden. Produkten håller i 12 timmar, vilket är imponerande och visar på en stark prestanda. Dessutom erbjuder den skydd mot UV-strålning och återfuktar huden, vilket tillsammans med dess förmåga att dölja trötthetstecken, fina linjer och orenheter gör den effektiv.

  Produkten innehåller bland annat grapefruktextrakt och C-vitaminderivat, vilka är säkra ingredienser för alla hudtyper. Den innehåller också mineralpigment för att ge huden en jämn färgton. Dessutom har den en praktisk förpackning som gör den lätt att ta med sig. Detta, tillsammans med att den är dermatologiskt testad, ökar dess värde och trovärdighet.

  Prisvärdhetsmässigt, med tanke på dess kvalitet och mängd, erbjuder Garnier BB Cream Classic Medium mycket för pengarna. Med ett pris på 97 kr är den definitivt överkomlig och erbjuder värde till konsumenten. Med tanke på dess höga prestanda, bekvämlighet och effektiva ingredienser, ger vi Garnier BB Cream Classic Medium ett betyg på 4,7 av 5.

  Fördelar

  • Allt-i-ett-produkt.
  • Lätt att applicera och blanda.
  • Håller i 12 timmar.
  • Skyddar mot UV-strålning.
  • Återfuktar huden.

  Nackdelar

  • Kan vara för lätt för torr hud.
  • Finns bara i en färgton.
  Produkten finns att köpa här:
  97 kr
 2. Bästa premiumvalet L'Oréal Paris C’est Magique Skin Perfector BB Cream

  Högpresterande BB-kräm med naturlig täckning och solskyddsfaktor 20.
  Vårt betyg
  4,5/5
  Konsistens:
  4,1/5
  Täckning:
  4,6/5
  Hållbarhet:
  4,8/5
  Till butiken
  (Cocopanda)

  L'Oréal Paris C'est Magique Skin Perfector BB Cream är en högpresterande BB-kräm som erbjuder en naturlig täckning och en fräsch lyster. Ingredienserna är säkra för alla hudtyper och inkluderar återfuktande ämnen som ger fukt i upp till 24 timmar. Den innehåller också solskyddsfaktor 20, vilket ger ett viktigt skydd mot skadliga UV-strålar. Ett litet minus är dock att den innehåller parfym, vilket kan vara irriterande för känsliga hudtyper.

  I fråga om prestanda erbjuder denna BB-kräm en lätt täckning som smälter in i huden och ger en naturlig finish. Det är viktigt att notera att några användare rapporterade att den kan krackelera eller bli fläckig om huden inte är ordentligt förberedd innan applicering, så det är rekommenderat att använda en primer innan användning. Användarvänligheten är utmärkt tack vare dess lätta konsistens som är lätt att applicera och blanda ut på huden.

  När det gäller prisvärdhet, kostar L'Oréal Paris C'est Magique Skin Perfector BB Cream 119 kr, vilket är aningen dyrare än några av dess konkurrenter. Men med tanke på dess prestanda och kvalitet kan den sägas ge valuta för pengarna. Förpackningen är praktisk och bärbar, vilket gör den lätt att ta med sig på resor. Sammantaget är denna BB-kräm ett bra val för dem som letar efter en naturlig täckning med extra fördelar som fuktgivande och solskydd.

  Fördelar

  • Naturlig täckning och fräsch lyster
  • Återfuktande ämnen för 24 timmar
  • Innehåller solskyddsfaktor 20
  • Lätt att applicera och blanda ut
  • Praktisk och bärbar förpackning

  Nackdelar

  • Innehåller parfym, kan irritera känslig hud
  • Kan krackelera eller bli fläckig
  • Högre pris jämfört med vissa konkurrenter
  Produkten finns att köpa här:
  119 kr
 3. Bästa billiga Rimmel London Match Perfection BB Cream

  En mångsidig BB-kräm med långvarig återfuktning och naturligt resultat.
  Vårt betyg
  4,3/5
  Konsistens:
  4,0/5
  Täckning:
  4,1/5
  Hållbarhet:
  4,8/5
  Till butiken
  (Cocopanda)

  Rimmel London Match Perfection BB Cream är en produkt som erbjuder en rad fördelar i ett enda steg. Med sina nio funktioner i en enda produkt ger denna BB-kräm en naturligt ren och skyddad hud hela dagen. Med tanke på dess långvariga effekter och dess förmåga att återfukta huden i 24 timmar, är det säkert att säga att prestandan är utmärkt. Den ger också ett naturligt resultat, vilket gör att huden ser ljusare och jämnare ut.

  En annan stark punkt för Rimmel London Match Perfection BB Cream är dess användarvänlighet. Produkten är kladdfri, vilket gör den lätt att applicera och blanda ut på huden. Dessutom innehåller den SPF 15 och UVB-filter, vilket ger extra skydd mot yttre påverkan. Såvida ingredienserna inte innehåller några allergener eller irriterande ämnen, vilket inte nämns i produktinformationen, verkar den vara säker för alla hudtyper.

  Slutligen bör priset beaktas. Med tanke på produktens kvalitet och de många fördelarna den erbjuder, tycker vi att priset på 99 kr är mycket rimligt. Detta gör Rimmel London Match Perfection BB Cream till ett prisvärt val för alla som letar efter en mångsidig BB-kräm. Förpackningen verkar också vara praktisk och hållbar, vilket gör den till en bra resekamrat. Sammantaget ger vi produkten betyget 4,3 av 5, som baseras på dess övergripande prestanda och värde för pengarna.

  Fördelar

  • Nio funktioner i en produkt
  • Återfuktar huden i 24 timmar
  • Ger naturligt resultat
  • Innehåller SPF 15 och UVB-filter
  • Prisvärd

  Nackdelar

  • Eventuella allergener eller irriterande ämnen
  • Kan vara mindre hållbar än dyrare alternativ
  Produkten finns att köpa här:
  99 kr
 4. Mest mångsidiga Biotherm Aquasource BB Cream

  Högkvalitativ BB-cream med solskydd och fuktgivande egenskaper.
  Vårt betyg
  4,2/5
  Konsistens:
  4,3/5
  Täckning:
  4,5/5
  Hållbarhet:
  3,8/5
  Till butiken
  (Cocopanda)

  Biotherm Aquasource BB Cream Fair to Medium är en högpresterande produkt som levererar på alla viktiga punkter. Dess formula innehåller Life Plankton, en algen som är känd för sina fuktgivande och revitaliserande egenskaper. Innehållet av solfaktor 15 ger även ett skyddande lager mot skadliga UV-strålar. Ingredienserna i denna BB-cream gör den säker att använda på alla hudtyper, utan risk för irritation eller allergiska reaktioner.

  När det gäller prestanda, täcker Biotherm Aquasource BB Cream effektivt och jämnar ut huden med ett naturligt resultat. Användare har rapporterat att den ger lyster och återfuktar huden, vilket gör den idealisk för daglig användning. Den är också lätt att applicera och blanda ut på huden, vilket gör den användarvänlig. Dess lätta täckning och förmåga att neutralisera rödhet i ansiktet har särskilt uppskattats.

  Med tanke på priset kan det vid första anblicken verka högt, men kvaliteten och kvantiteten av produkten gör det till en prisvärd investering. Förpackningen är både praktisk och hållbar, vilket gör den lätt att ta med sig. Så trots det högre priset jämfört med vissa andra BB-creams på marknaden, erbjuder Biotherm Aquasource BB Cream god valuta för pengarna med tanke på dess högkvalitativa ingredienser och imponerande prestanda.

  Fördelar

  • Högpresterande produkt
  • Innehåller fuktgivande Life Plankton
  • Skydd mot UV-strålar
  • Täcker effektivt och jämnar ut huden
  • Lätt att applicera och blanda ut

  Nackdelar

  • Relativt högt pris
  • Kan vara för lätt täckning för vissa
  Produkten finns att köpa här:
  339 kr
 5. Bästa ekologiska Inika Organic BB Cream Honey

  Högkvalitativ, vegansk BB-kräm med naturliga ingredienser för alla hudtyper.
  Vårt betyg
  4,0/5
  Konsistens:
  3,7/5
  Täckning:
  3,9/5
  Hållbarhet:
  4,4/5
  Till butiken
  (Cocopanda)

  Inika Organic BB Cream Honey är en BB-kräm som verkligen prioriterar hudens hälsa. Dess formulering är packad med näringsrika ingredienser som kaktusfikon-, granatäpple-, avokado- och jojobaolja. Dessa naturliga och ekologiska ingredienser hjälper till att återfukta huden och jämna ut hudtonen. Dessutom är denna BB-kräm hypoallergenisk och dermatologiskt testad, vilket gör den lämplig för alla hudtyper - ett stort plus för de med känsliga hudtyper. Krämen är även vegansk och cruelty-free vilket är en viktig faktor för många konsumenter idag.

  Prestandamässigt verkar Inika Organic BB Cream Honey uppfylla sina löften. Den skapar en mjuk och krämig konsistens som lätt kan appliceras och blandas ut på huden. Täckningen verkar vara bra, utan att vara för tung, vilket ger ett naturligt resultat. Det verkar även hålla hela dagen, vilket är en viktig faktor för många användare. Att applicera krämen med fingrarna, på samma sätt som fuktkräm, gör den mycket användarvänlig.

  När det kommer till prisvärdhet kostar Inika Organic BB Cream Honey 399 kr. Detta kan ses som en investering jämfört med andra BB-krämer på marknaden, men med tanke på dess högkvalitativa ingredienser och prestanda - samt det faktum att den är vegansk och cruelty-free - kan det mycket väl vara värt det. Dessutom kommer den i en praktisk och hållbar förpackning, vilket gör den lätt att ta med sig. Totalt sett belönar vi Inika Organic BB Cream Honey med ett betyg på 4,0/5.

  Fördelar

  • Högkvalitativa, ekologiska ingredienser
  • Hypoallergenisk och dermatologiskt testad
  • Vegansk och cruelty-free
  • Bra täckning och hållbarhet
  • Användarvänlig

  Nackdelar

  • Prisvärdhet jämfört med andra BB-krämer
  • Kan upplevas som för lätt täckning för vissa
  Produkten finns att köpa här:
  399 kr
testvinnarna

Jämför de 5 vinnarna i testet

Se hur våra bästa produkter jämför sig med varandra här. Vill du sortera dem? Bara klicka på en rubrik i tabellen!

BB-Cream Konsistens Täckning Hållbarhet Totalbetyg Pris
GarnierBB Cream Classic Medium 50ml BB Cream Classic Medium 50ml 4,9/5 4,7/5 4,5/5 Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Bästa pris
97 kr
L'Oréal ParisC’est Magique Skin Perfector BB Cream Medium Light #3 30ml C’est Magique Skin Perfector BB Cream Medium Light #3 30ml 4,1/5 4,6/5 4,8/5 Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Bästa pris
119 kr
Rimmel LondonMatch Perfection BB Cream #001 Light 30 ml Match Perfection BB Cream #001 Light 30 ml 4,0/5 4,1/5 4,8/5 Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Bästa pris
99 kr
BiothermAquasource BB Cream Fair To Medium 30 ml Aquasource BB Cream Fair To Medium 30 ml 4,3/5 4,5/5 3,8/5 Betyg 4,2 / 5
4,2 / 5
Bästa pris
339 kr
Inika OrganicBB Cream Honey 30 ml BB Cream Honey 30 ml 3,7/5 3,9/5 4,4/5 Betyg 4,0 / 5
4,0 / 5
Bästa pris
399 kr
viktiga faktorer för att välja rätt bb-cream

Så hittar du bästa bb-cream

För att hitta det bästa BB-Cream för just dig, är det viktigt att ta hänsyn till en rad olika faktorer. Från hudtyp och önskat resultat till ingredienser och pris, varje aspekt spelar en stor roll i hur väl produkten kommer att fungera för dig. Här är några av de viktigaste kriterierna att överväga när du söker efter din perfekta BB-Cream.

Hudtyp

Det första steget till att hitta rätt BB-Cream är att identifiera din hudtyp. Har du torr, fet, kombinerad eller känslig hud? Olika formuleringar passar olika hudtyper. Till exempel, om du har torr hud, vill du leta efter en produkt som erbjuder extra fuktgivande egenskaper. Om du har fet eller kombinerad hud, kan en oljefri eller mattande formel vara mer lämplig. För de med känslig hud, kan en parfymfri och hypoallergenisk BB-Cream vara det bästa valet.

Önskat resultat

Vilket resultat hoppas du uppnå med din BB-Cream? Söker du efter lätt täckning för en naturlig look, eller föredrar du mer medium till full täckning? Vill du ha en dewy finish eller en matt finish? Dina personliga preferenser spelar stor roll i vilken typ av BB-Cream som kommer att passa dig bäst.

Färgmatchning

Att hitta rätt nyans är avgörande för att uppnå en naturlig och jämn hudton. De flesta BB-Creams kommer i ett begränsat antal nyanser, men det betyder inte att du inte kan hitta en bra match. Prova produkten på din käklinje för att se hur den smälter in med din hudton.

Solskyddsfaktor (SPF)

Skydd mot solens skadliga strålar är en viktig del av hudvård. Många BB-Creams innehåller SPF, vilket gör dem till ett utmärkt val för daglig användning. Kom dock ihåg att du kanske behöver applicera en separat solkräm om du planerar att vara ute i solen under längre perioder.

Ingredienser

BB-Creams kan innehålla en mängd olika ingredienser, både bra och dåliga. Du vill leta efter produkter som är fria från skadliga kemikalier och fyllda med hudvänliga ingredienser. Antioxidanter, vitaminer och återfuktande ämnen som hyaluronsyra och glycerin är alla bra att ha i din BB-Cream.

Pris

Priset på BB-Cream kan variera mycket, från budgetalternativ till lyxiga märken. Medan dyrare inte alltid innebär bättre, kan det ofta indikera högre kvalitet på ingredienser och formuleringar. Fastställ en budget innan du börjar din sökning för att hjälpa till att begränsa dina alternativ.

Användarrecensioner

Slutligen, glöm inte att kolla in användarrecensioner. Recensioner från verkliga användare kan ge dig en inblick i hur produkten presterar i praktiken. Notera dock att alla har olika hudtyper och preferenser, så vad som fungerar för en person kanske inte fungerar för en annan.

bb cream i ansiktet

Hur använder man en BB-Cream?

Att använda en BB-Cream kan vara lite annorlunda än att använda traditionell foundation eller färgad fuktighetskräm. Här är några steg och tips för att få ut det mesta av din BB-Cream och uppnå bästa möjliga resultat.

Förbered din hud

BB-Cream kan vara en hudvårdande produkt, men det betyder inte att du ska hoppa över dina vanliga hudvårdssteg. Rengör din hud ordentligt och applicera ditt vanliga serum och/eller fuktighetskräm innan du applicerar din BB-Cream. Detta kommer inte bara att hjälpa till att skapa en jämn yta för applicering, utan det kommer också att säkerställa att din hud får all den näring den behöver.

Använd rätt mängd

En av de stora fördelarna med BB-Cream är att den ger en lätt till medium täckning som kan byggas upp. Börja med en liten mängd - omkring en ärtstorlek räcker för de flesta - och lägg till mer om det behövs. Om du använder för mycket kan du uppleva att produkten känns tung eller klibbig på huden, så det är bäst att börja lågt och bygga upp.

Applicera korrekt

Hur du applicerar din BB-Cream kan ha stor inverkan på slutresultatet. BB-Cream kan appliceras med fingrarna, en sminksvamp eller en borste, beroende på vilket resultat du föredrar. Fingrarna kan ge en mer naturlig finish, medan en sminksvamp kan ge mer täckning. En borste kan vara bra för att få en jämn applikation över hela ansiktet.

Bygg upp täckningen

Om du vill ha mer täckning på vissa områden, vänta ett par minuter efter den första appliceringen och lägg sedan till ett andra lager. Detta hjälper till att bygga upp täckningen utan att produkten ser kakig ut. Kom ihåg att BB-Cream är avsedd att ge en mer naturlig look, så det kommer inte att ge samma fulla täckning som en traditionell foundation.

Avsluta med puder om det behövs

Om du har fet hud eller bara föredrar en matt finish, kan du avsluta med ett lätt lager puder över din BB-Cream. Detta kommer att hjälpa till att sätta produkten och kontrollera glans under hela dagen. Om du har torr hud eller föredrar en mer dewy finish, kanske du vill hoppa över detta steg.

applicering av bb cream

Vem har nytta av BB-Cream?

BB-Cream är en mångsidig produkt som kan passa en mängd olika hudtyper och skönhetsbehov. Oavsett om du är en makeupnybörjare eller en skönhetsguru, kan du hitta att en BB-Cream har en plats i din skönhetsrutin. Här är några specifika grupper av personer som kan dra nytta av att använda BB-Cream.

 • Personer med torr hud: BB-Cream är känd för sina fuktgivande egenskaper, vilket gör den perfekt för personer med torr hud. Många BB-Creams innehåller hyaluronsyra, glycerin eller andra återfuktande ingredienser som hjälper till att binda fukt till huden och hålla den mjuk och smidig. Dessutom, till skillnad från vissa foundations, tenderar BB-Cream inte att klumpa sig på torra fläckar eller framhäva fina linjer och rynkor.
 • Personer som föredrar en naturlig look: Om du gillar en ingen-makeup makeup-look, kommer du att älska BB-Cream. Med sin lätta till medium täckning och daggiga finish, ger BB-Cream ett naturligt, friskt utseende som inte känns eller ser tungt ut. Du kan bära den ensam för en avslappnad daglook, eller lägga till concealer och puder för lite mer täckning och hållbarhet.
 • Personer som är på språng: Om du alltid är på språng och behöver en produkt som kan göra allt, är BB-Cream ett utmärkt val. Den kombinerar fördelarna med serum, fuktighetskräm, primer och foundation i en enda produkt, vilket sparar tid på morgonen. Dessutom är de flesta BB-Creams lätta att applicera med fingrarna, så du behöver inte oroa dig för att bära runt en massa borstar eller svampar.

Även om BB-Cream kan vara ett fantastiskt tillskott till många människors skönhetsrutin, kanske det inte passar alla. Om du har mycket fet hud och föredrar en matt finish, kan du tycka att BB-Cream lämnar din hud för glansig. Personer som föredrar full täckning kan också finna att BB-Cream inte ger tillräckligt med täckning för att dölja blemmor eller hyperpigmentering. Slutligen, om du har mycket känslig hud, bör du noggrant kontrollera ingredienserna i BB-Cream för att undvika eventuella irriterande ämnen.

vanliga frågor om BB-Cream

FAQ: Vanliga frågor om BB-Cream

Kan jag använda BB-Cream istället för foundation?

Ja, många människor använder BB-Cream som en lättare ersättning för foundation. BB-Cream ger lätta till medium täckning, vilket gör det perfekt för dagar då du vill ha en naturligare look. Dessutom innehåller de flesta BB-Creams hudvårdande ingredienser och SPF, vilket innebär att du får extra fördelar utöver bara färgkorrigering. Men om du föredrar full täckning eller en matt finish, kanske du föredrar att använda foundation.

Är BB-Cream bra för alla hudtyper?

BB-Cream kan vara bra för alla hudtyper, men det är viktigt att välja en produkt som passar din specifika hudtyp. Om du har torr hud, leta efter en BB-Cream med återfuktande ingredienser. Om du har fet hud, kanske du föredrar en oljefri eller mattande formel. Personer med känslig hud bör leta efter produkter som är fria från parfym och andra potentiellt irriterande ämnen.

Hur ofta ska jag applicera BB-Cream?

Det beror på dina personliga preferenser och din livsstil. Om du använder BB-Cream som en del av din dagliga makeuprutin, kan du applicera den varje morgon. Om du använder den för sina hudvårdande fördelar, kanske du vill applicera den både morgon och kväll. Kom ihåg att om din BB-Cream innehåller SPF, bör du återapplicera den varannan timme om du är ute i solen.

Kan jag använda BB-Cream under min foundation?

Ja, BB-Cream kan användas som en primer under foundation. Dess fuktgivande och färgkorrigerande egenskaper kan hjälpa till att skapa en jämn yta för foundation och andra makeupprodukter. Dessutom kan applicering av BB-Cream under din foundation ge extra täckning och hållbarhet.

Är BB-Cream bra för känslig hud?

BB-Cream kan vara bra för känslig hud, men det beror på den specifika produkten och dess ingredienser. Många BB-Creams är fria från parfym och andra irriterande ämnen, och innehåller hudvänliga ingredienser som aloe vera och kamomill. Men om du har mycket känslig hud, bör du alltid göra ett lapp-test innan du använder en ny produkt över hela ansiktet.

Kan jag använda BB-Cream varje dag?

Absolut! Många människor använder BB-Cream som en del av sin dagliga skönhetsrutin. Med dess kombination av hudvårdande ingredienser och lätt till medium täckning, är BB-Cream perfekt för daglig användning. Dessutom innehåller de flesta BB-Creams SPF, vilket gör dem till ett utmärkt val för daglig solskydd.

Är BB-Cream bättre än CC-Cream?

Det beror på dina personliga behov och preferenser. BB-Cream, eller Blemish Balm Cream, ger lätta till medium täckning och har hudvårdande fördelar. CC-Cream, eller Color Correcting Cream, ger vanligtvis mer täckning och fokuserar mer på att korrigera färgproblem som rodnad eller gulhet. Om du vill ha en lättare, mer naturlig look, kanske du föredrar BB-Cream. Om du vill ha mer täckning och färgkorrigering, kanske du föredrar CC-Cream.

Kan jag sova med BB-Cream på?

Även om BB-Cream innehåller hudvårdande ingredienser, rekommenderas det generellt inte att sova med någon form av makeup på. Att sova med makeup kan leda till igentäppta porer och utbrott. Det är alltid bäst att rengöra huden ordentligt innan sänggåendet för att ta bort makeup och andra orenheter.

Vilka produkter är relaterade till BB-Cream och vad används de för?

BB-Cream är en multifunktionell hudvårdsprodukt som kombinerar egenskaper från flera olika produkter. Den fungerar som en fuktighetskräm, primer, solskydd och foundation i ett. Men det finns flera andra produkter som kan komplettera eller användas istället för BB-Cream. Här är några av de mest relaterade produkterna:

 • CC-Cream: Liksom BB-Cream, är CC-Cream en multifunktionell produkt. Men CC-Cream har mer fokus på att korrigera hudton och dölja rodnad eller missfärgningar. Den kan vara ett bra alternativ för de som behöver mer täckning än vad en BB-Cream erbjuder.
 • Foundation: En foundation används för att skapa en jämn hudton och dölja ojämnheter. Den ger mer täckning än både BB- och CC-Cream och kan vara ett bra val för de som vill ha en mer "flawless" finish.
 • Primer: En primer används innan foundation eller BB-/CC-Cream för att förbereda huden och göra att sminket sitter bättre och längre. Den kan också hjälpa till att minska synligheten av porer och fina linjer.
 • Solkräm: Även om många BB- och CC-Creams innehåller solskyddsfaktor, kan det vara bra att komplettera med en separat solkräm för att säkerställa tillräckligt skydd mot solens skadliga strålar.
 • Concealer: En concealer används för att dölja mörka ringar under ögonen eller andra specifika fläckar eller ojämnheter. Den har oftast en tjockare konsistens och ger mer täckning än en BB-Cream.

Det finns också andra produkter som kan vara bra att ha i sin hudvårdsrutin tillsammans med BB-Cream, som till exempel ansiktsrengöring, ansiktsvatten och nattkräm. Men dessa är inte direkt utbytbara med BB-Cream, utan snarare komplement till den.

bb cream test

Om vårt test

Att hitta den bästa BB-Cream är inte en lätt uppgift. Det finns flera faktorer att ta hänsyn till, allt från täckningsförmåga till ingredienslista. Vi har därför utfört ett omfattande test för att kunna rekommendera den bästa BB-Creamen på marknaden. Vi har testat varje produkt under en period av två veckor för att verkligen se hur de presterar över tid och under olika förhållanden. Vi har utvärderat varje produkt baserat på flera olika kriterier:

 • Täckningsförmåga: Hur bra täcker produkten? Döljer den blemmor och ojämnheter på ett effektivt sätt?
 • Hållbarhet: Hur länge sitter produkten på plats? Behöver man bättra på under dagen?
 • Konsistens: Hur känns produkten på huden? Är den lätt att applicera och sprider den sig jämnt?
 • Ingredienser: Vilka ingredienser innehåller produkten? Är den fri från skadliga ämnen?
 • Prisvärdhet: Är produkten prisvärd med tanke på kvalitet och mängd?

Efter att ha genomfört vårt noggranna test och utvärdering är vi nu redo att presentera våra resultat. Vi hoppas att vår guide kommer att vara till stor hjälp för dig när du ska välja den bästa BB-Creamen för dina behov och önskemål.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
15 röster, Betyg: 4.8 / 5
karin2
Karin Svensson
Expert inom skönhet

Karin Svensson är en hängiven skribent som helt har ägnat sig åt skönhetsvärlden. Hennes upptäckt av skönhet började med ungdomliga experiment med makeup och har sedan dess blomstrat till en livslång kärlek till allt som rör skönhet. Karin är alltid på jakt efter de senaste trenderna och teknikerna.

Med en förmåga att omvandla skönhetskoncept till användbara tips och tricks har Karin blivit en favorit för många som söker vägledning inom skönhet. Hennes uppriktiga entusiasm och kunnighet framträder i varje artikel hon delar.