Bäst i test: Bästa dagkrämen 2022

Uppdaterad april 2022

Dagkrämen är en av de produkter som används av flest människor när det kommer till hudvård. Krämen är nämligen både mjukgörande och motverkar torr hy. Den återställer också hudens skyddsbarriär. Att välja rätt produkt till din typ av hy kan dock vara svårt. Man vill givetvis inte lägga pengar på en dagkräm som inte har den effekt man önskar sig. Vi har därför testat några av de mest omtyckta dagkrämerna som finns på marknaden just nu. Bästa dagkrämen blev Dermalogica Intensive Moisture Balance som ger ett mycket fint resultat och den är dessutom dryg. Denna kräm passar de flesta hudtyper och hudtillstånd. Recensionen hittar du längre ned på sidan.

Vårt test av dagkrämer

En dagkräm är en produkt som används som det sista steget i hudvårdsrutinen, men innan solskyddet. När vi testade produkterna gjorde vi det på morgonen efter noggrann rengöring av huden. Varje dagkräm fick sedan sitta till dess att det var dags att tvätta bort sminket eller andra hudvårdsprodukter på kvällen. Eftersom dagkrämerna varierar i egenskaper, där vissa enbart är återfuktande och andra har fler aktiva ingredienser, var vi tvungna att ta hänsyn till vad varje produkt var avsedd för. Vi testade alltså dessa enligt hur de ska användas och appliceras för att få ett önskvärt resultat. Punkterna nedan var de som vi utgick från när vi utvärderade varje dagkräm.

 • Format - Hur smidig är produkten att använda? En dagkräm kan komma med pump, tub eller i burk. Är förpackningen praktisk och går det lätt att dosera rätt mängd ur den?
 • Effekt & resultat - Lever produkten upp till de resultat som tillverkaren utlovar? Vilken effekt fick dagkrämen på huden? Går krämen lätt att applicera och tvätta bort?
 • Prisvärdhet - Är priset rimligt för det resultat som uppnås? Hur dryg är produkten?

 1. Dermalogica Intensive Moisture Balance

  9,7/10
  "Mycket omtyckt & snabbverkade dagkräm".
  Dermalogica Intensive Moisture Balance - Dagkräm
  Bäst i test
  Volym
  50 ml
  Pris / ml
  7,72 kr
  Format
  Tub
  Konsistens
  Kräm
  Fri frakt över 100 kr
  14 dagars öppet köp
  0-3 dagars leverans
  Fri frakt över 249 kr
  14 dagars öppet köp
  1-3 dagars leverans
  Fri frakt över 199 kr
  14 dagars öppet köp
  1-3 dagars leverans
  Fördelar
  • Snabba resultat
  • Bra förpckaning
  • Passar många hudtyper
  • Dryg
  Nackdelar
  • Något högre pris

  Recension

  Dermalogica är det populära och mycket omtyckta hudvårdsmärket som fokuserar på att producera optimala produkter som ska passa dagens livsstil. Deras dagkräm "Intensive Moisture Balance" kommer i en vit tub på 15, 50 eller 100 ml med klick-kork. Krämen tillför rikligt med fukt och hjälper hudens lipider (fetter) att hålla huden återfuktad. Produkten är luktfri, vit och har en medium-tjock konsistens.

  Förpackningen sticker inte ut nämnvärt i något avseende, utan kommer utan extra finesser. Kvaliteten känns dock hög och inte plastig, så att den lätt går sönder. När vi testade krämen gick den lätt att massera in och den sjunker snabbt in i huden och lämnar den mjuk och återfuktad. Detta helt utan onödigt kladd.

  Vi testade Intensive Moisture Balance både på fet hy och torrare hy. Personen med fet hy upplevde efter några veckors användning att huden mindre fet och fick en bättre balans överlag. Personen med torr hy blev av med torra fläckar efter några dagar användning och upplevde sin hy som normal igen efter några veckors successiv användning. Tack vare att denna dagkräm är väldigt dryg behövs det bara en liten mängd för att det ska räcka till hela ansiktet, något vi verkligen uppskattar. Det höjer även prisvärdheten.

  Känslan vi får och upplevelsen vi själva haft av krämen är att den passar många olika hudtyper, eftersom den tillför fukt och balanserar. Det var på ett sätt överraskande att två personer med helt olika hudtyper kunde få så bra resultat av en och samma produkt.

  En tub på 50 ml som användes morgon och kväll räckte i fem månader.

  Läs mer
 2. Exuviance AGE Less Everyday

  9,4/10
  "Stärkande kräm som ger lyster & motverkar finnar".
  Exuviance AGE Less Everyday
  Bästa premiumvalet
  Volym
  50 ml
  Pris / ml
  9,18 kr
  Format
  Pumpflaska
  Konsistens
  Kräm
  Fri frakt över 100 kr
  14 dagars öppet köp
  0-3 dagars leverans
  Fri frakt över 249 kr
  14 dagars öppet köp
  1-3 dagars leverans
  Fri frakt över 200 kr
  14 dagars öppet köp
  1-2 dagars leverans
  Fördelar
  • Enkel och smidig förpackning
  • Passar många hudtyper
  • Bra mot finnar och pormaskar
  • Parfymfri
  Nackdelar
  • Relativt dyr

  Recension

  Exuviance är ett medicinskt-dermatologiskt företag som bland annat började att använda AHA-syran i hudvårdsprodukter för över 25 år sedan. A.G.E less everyday är deras dagkräm som kommer i en vit plastflaska på 50 ml med pump. Krämen passar alla hudtyper och tillför fukt samtidigt som den hjälper mot rodnader och fina linjer. Konsistensen är medium-tunn och krämen doftar ganska svagt från ingredienserna, den är inte parfymerad.

  Som med många av Exuviances förpackningar är även denna väldigt väl utformad. Pumpen funkar riktigt bra. Den korkar inte igen och ett tryck ger alldeles lagom mycket av produkten. Dagkrämen sjunker snabbt in i huden och dagen efter appliceringen känns huden väldigt len. Lenheten kommer förmodligen från innehållet av PHA-syra som är en mild syra för känslig hy. Det rekommenderas att man i kombination med denna kräm också använder Exuviances Radiance Serum för bästa effekt.

  Vi testade att använda krämen på egen hand i 3 månader och tyckte att den gav bra resultat. Huden kändes alltid återfuktad och mjuk samtidigt som rodnader minskade något. Under fjärde månaden användes produkten i kombination med Radiance Serum och då upplevde vi att huden blev mer slät. Porerna upplevdes mindre igentäppta och huden fick ett annat "glow".

  En flaska på 50 ml som användes morgon och kväll räckte i drygt fyra månader.

  Läs mer
 3. Clinique 100H Auto Replenishing Hydrator

  9,3/10
  "Oljefri gel som återfuktar på djupet".
  Clinique Moisture Surge 100H Auto-Replenishing Hydrator
  Volym
  50 ml
  Pris / ml
  6,06 kr
  Format
  Burk
  Konsistens
  Gelkräm
  Fri frakt över 200 kr
  14 dagars öppet köp
  1-2 dagars leverans
  Fri frakt över 249 kr
  14 dagars öppet köp
  1-3 dagars leverans
  Fri frakt över 100 kr
  14 dagars öppet köp
  0-3 dagars leverans
  Fördelar
  • Ger en lätt känsla på huden
  • Bra balanserande egenskaper
  • Djupverkande
  Nackdelar
  • Passar inte väldigt torr hud

  Recension

  Liksom alla hudvårdsprodukter från välkända Clinique är dagkrämen 100H Auto Replenishing Hydrator fri från parfym och allergitestad. Krämen, som är en av marknadens mest populära produkter, passar alla hudtyper och återfuktar huden i upp till 100 timmar. Den är dessutom fri från oljor. Doften är mycket svag, för att inte säga helt frånvarande, och färgen på krämen är rosafärgad. Konsistensen är gelaktig och krämen kommer i en burk med skruvlock med en volym på mellan 15 och 75 ml.

  Burken känns gedigen samtidigt som den är lite svårare att hantera än en pumpflaska eller tub. Du kan behöva en spatel för att ta upp krämen ur burken. Tänk på att inte ta upp produkt med fingrarna eftersom detta kommer göra att bakterier kommer ner i resten av produkten! Vid appliceringen av krämen känns den svalkande och den sjunker snabbt in i huden där den sägs verka på djupet. Vi märker också efter några få veckors användning att huden känns lenare och att lystern blir lite bättre.

  Vi testade denna dagkräm både på fet och torr hy. Efter två veckors användning kunde man känna av att huden började återbalansera sig och de torrare partierna försvann. De feta områdena upplevdes mindre oljiga. Om du har mycket torr hud är dock denna kräm inte något förstahandsval, eftersom den är fri från oljor.

  Läs mer
 4. Ole Henriksen Truth C-Rush

  8,9/10
  "C-vitaminberikad, lätt & långtidsverkande".
  Ole Henriksen Truth
  Volym
  50 ml
  Pris / ml
  8,78 kr
  Format
  Burk
  Konsistens
  Gelkräm
  Fri frakt över 100 kr
  14 dagars öppet köp
  0-3 dagars leverans
  Fri frakt över 200 kr
  14 dagars öppet köp
  1-2 dagars leverans
  Fri frakt över 249 kr
  14 dagars öppet köp
  1-3 dagars leverans
  Fördelar
  • Väldoftande produkt
  • Återfuktar väl
  • Ger mycket lyster
  Nackdelar
  • Kan göra huden något glansig
  • Inte perfekt för känslig hy

  Recension

  Ole Henriksen är märket som skapats för över 40 år sedan av danska modeikonen Ole Henriksen. Idag marknadsför man flera olika smink- och hudvårdsprodukter där dagkrämen Truth C-Rush Brightening Gel Creme är en av de mer populära. Krämen är lätt orangefärgad, doftar friskt av citrus och kommer i en orange burk på 50 ml med skruvlock. Enligt produktbeskrivningen utlovas 24 timmars återfuktning och en jämnare samt mer utslätad hudstruktur.

  Produkten har en väldigt speciell konsistens. Den är som en mjuk kräm samtidigt som det är en lätt gel. Fördelen med detta är att den känns väldigt återfuktande direkt vid appliceringen och den ger hyn ett fint lyster. Doften är behaglig men försvinner ganska snabbt efter att du använt den ett par timmar. För oss var det överraskande att produkten kunde kännas så pass återfuktande och mjukgörande, samtidigt som den är så lätt. Redan efter några dagar blev huden mycket mera mjuk och len. Porerna upplevdes under testet som något mindre, men vi kunde inte se någon utslätande effekt alltför snabbt. En nackdel med denna dagkräm är att huden kan kännas glansig, om du inte gör förarbetet ordentligt.

  En burk på 50 ml som användes morgon och kväll räckte i tre månader.

  Läs mer
 5. Kiehl's Ultra Facial Cream SPF 30

  8,6/10
  "Fin långtidsverkande kräm som passar både män & kvinnor".
  Kiehl's Ultra FacialCream SPF 30 50 ml
  Volym
  50 ml
  Pris / ml
  6,60 kr
  Format
  Burk
  Konsistens
  Kräm
  Fri frakt över 100 kr
  14 dagars öppet köp
  0-3 dagars leverans
  Fri frakt över 350 kr
  60 dagars öppet köp
  0-3 dagars leverans
  Fördelar
  • Fullt godkänd basic-kräm
  • Ger lyster
  • Inklusive solskyddsfaktor
  • Passar både män och kvinnor
  Nackdelar
  • Kan svida på känsligare områden
  • Inte så dryg

  Recension

  Kiehl’s har tillverkat hudvård sedan 1851 och företaget grundades i New York City. Deras produkter är en blandning av farmakologi, botanik och medicinska kunskaper. Ultra Facial Cream är en av Kiehls mest populära produkter och den passar alla hudtyper. Krämen ska återfukta huden i 24 timmar och ska även vara utformad för att klara ett kallare klimat som ställer andra krav på ingredienserna. Produkten är doftfri och vit till färgen. Den kommer i en burk på 50 ml eller 125 ml med skruvlock.

  När vi fick hem denna dagkräm och bedömde själva burken, så kändes den något billig. Detta kan dock bero på att den är tillverkad i återvunnet material, som inte alltid känns lika högkvalitativt som det som inte är återvunnet. Fördelen är dock att företaget visar sin miljömedvetenhet genom att använda återvunnet material.

  Vid appliceringen känns krämen väldigt lätt. Den sjunker relativt snabbt in i huden och man kan ta en större mängd produkt utan att det känns kladdigt. Något som vi uppskattar är att det är SPF 30 i denna dagkräm. Solskyddet lämnar heller ingen vit hinna på huden, något som annars lätt kan hända med vissa produkter med solskydd i.

  När vi hade masserar in krämen i ansiktet kändes huden känns återfuktad, väldigt mjuk och smidigare på nåt sätt. Detta märktes inte på en gång, utan först efter cirka tre veckors användning. Som en mer "basic-kräm" som passar de flesta blir denna dagkräm lämplig att använda när du har andra hudvårdsprodukter, som är mer aktiva och du bara vill återfukta huden.

  En burk på 50 ml som användes morgon och kväll räckte i fyra månader.

  Läs mer

woman holds jar with cosmetic cream her hands 1

Köpguide: Hitta rätt dagkräm

Valet av rätt dagkräm kan innebära skillnaden mellan att bibehålla en fin hud med bra struktur och en som ser trött och sliten ut. Om du kontinuerligt använder en bra dagkrämsprodukt, kommer du sannolikt att märka en tydlig skillnad i hudens kvalitet. Detta gör det viktigt att välja en kräm som passar just din hudtyp och som har de egenskaper du är ute efter. För att underlätta valet av dagkräm har vi skrivit denna köpguide, där vi tar upp de viktigaste delarna som du bör ha i åtanke.

 • check mark9

  Användning & applicering 

  Dagkrämen ska vara lätt att applicera och dosera. Eftersom krämen ger näring, fukt och skydd åt hyn blir det viktigt att den absorberas ordentligt i huden. Krämen ska inte vara för kladdig och lägga sig i ett lager på hyn, som sedan inte sugs upp. Konsistensen på dagkrämen bör vara mjuk och len och enkel att tvätta bort från fingrarna, om det blir överflödig kräm kvar. När du masserar in krämen ska den vara lättarbetad och hudvårdsrutinen ska gå snabbt och smidigt. Över tid bör du känna en skillnad i hudens tålighet och spänst, samtidigt som torrheten minskar. Då har du valt rätt dagkräm.
 • check mark9

  Doft & förpackning 

  En starkt doftande dagkräm kan maskera andra produkters lukter. Du vill dock inte att lukten tar över och blir för starkt. En dagkräm kan ha en relativt svag doft, men som ändå märks. Alternativet är att ha en som är helt doftfri, eller en där doften försvinner snabbt. Förpackningen som krämen kommer i ska vara lätt att återförsluta och göra det möjligt att dosera den mängd du vill ha. En tub gör det möjligt att få ut en större eller mindre mängd på ett smidigt sätt. Burkar kan bidra till en bättre hållbarhet på produkten eftersom de ofta går att försluta effektivare än en tub.   
 • check mark9

  Din hy

  Om du har fet hy bör du ha en dagkräm som tillför nyttiga fetter och aktiva ämnen till huden. Fet hy kan nämligen bero på att du tillför huden fel typer av fetter, eller får i dig fel mängd av fetter. För fet hy är det även viktigt att krämen absorberas lätt och inte hamnar ovanpå huden, utan att absorberas. Torrare hy behöver också näring, samtidigt som du måste tillföra den fett. Om du använder en dagkräm som har en "lätt" formula, bidrar det till att huden andas lättare under sminket. Detta är bra oavsett vilken hudtyp du har.
 • check mark9

  Innehåll 

  En dagkräm innehåller ofta många olika ingredienser och substanser som ska bidra till en bättre hud. Målet med en bra dagkräm är att huden ska se ungdomligare ut och få en härlig lyster. Krämen kan till exempel innehålla ämnen som gör att den skyddar mot föroreningar i luften. Den ska även gärna ha en solskyddsfaktor som gör huden mer resistent mot solens UV-strålar, som kan ha en åldrande effekt om det blir för mycket av dem. Många dagkrämer gör dessutom huden ljusare och minskar tecken på pigmentering och rynkor.
 • check mark9

  Priset

  Dyrare dagkrämer kan vara mycket prisvärda, förutsatt att de är dryga och räcker länge samt att de ger ett strålande resultat. Ofta är det dumt att köpa en för billig produkt, eftersom denna också kan vara sämre. När du letar efter rätt dagkräm för dig bör du titta efter en balans mellan pris och kvalitet. Prisvärdheten är det som bör styra ditt val. 
 • check mark9

  Biverkningar

  Alla dagkrämer är inte lämpliga för alla personer. Om du är överkänslig mot något ämne som kan finnas i dagkrämer, bör du vara noggrann med att alltid läsa på förpackningen innan du köper produkten. Gemensamt för de flesta dagkrämer är till exempel att de inte innehåller glykolsyra och retinol, som nattkrämer gör. Ämnena kan orsaka ljuskänslighet och göra huden ömtåligare under dagen och i solljus.

Vanliga frågor om dagkrämer

Varför ska man använda dagkräm?

Efter att du rengjort ansiktet eller tagit en dusch, har mycket av hudens talg tvättats bort och huden kan då bli torr. Därför behöver man återfukta med en dagkräm.

Ska jag använda en dagkräm om jag har fet hy?

Ja. Även om du har fet hy behöver du återfukta huden. Oftast blir huden mer oljig om du försöker torka ut den. Det kan till och med vara så att huden blir mindre fet, om du tillför en fet produkt för att balansera hudens egen talgproduktion.

Hur applicerar jag en dagkräm?

Ta en liten mängd av produkten och massera mellan fingertopparna först för att få en jämn fördelning. Börja sedan försiktigt, med cirkulära rörelser, att massera in produkten i ansiktet.

Hur ofta ska jag använda en dagkräm?

Du bör använda dagkrämen varje gång du rengjort ansiktet.

Jag har torr hud, vilken dagkräm ska jag använda?

Om du har torr hud bör du välja en dagkräm som både återfuktar och som tillför nyttigt och hälsosamt fett.

Testvinnare - Bäst Dagkräm

 • Dermalogica Intensive Moisture Balance
 • Exuviance AGE Less Everyday
 • Clinique 100H Auto Replenishing Hydrator
 • Ole Henriksen Truth C-Rush
 • Kiehl's Ultra Facial Cream SPF 30
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
7 röster, Genomsnitt: 4.7 / 5