Bästa Läppbalsam 2023

Av: Karin Svensson • Senast uppdaterad:
Upptäck det ultimata läppbalsamet för året runt skydd och återfuktning.
Se alla testvinnare

Läppbalsam är en essentiell produkt som var och en av oss behöver, oavsett årstid. Det är en speciell typ av läppsmörj som hjälper till att återfukta och skydda läpparna mot uttorkning och sprickbildning. Läpparna är extremt känsliga, eftersom de saknar talgkörtlar, vilket gör dem benägna att torka ut snabbt. Detta skapar behovet av extra fukt och skydd, särskilt under vintermånaderna när luften är torrare, eller under sommaren när solen är som starkast. Läppbalsam kan också vara till stor hjälp när det gäller att lugna och vårda läppar som redan har blivit torra eller spruckna.

Efter flera veckors testande och jämförande av olika märken och sorter, har vi kommit fram till att c/o Gerd 24/7 Lip Care Unisex är det bästa läppbalsamet på marknaden. Detta läppbalsam står ut från mängden på grund av dess högkvalitativa ingredienser, fantastiska återfuktande egenskaper och dess förmåga att hålla läpparna mjuka och smidiga under lång tid. Med sin unika formula som kombinerar naturliga oljor och vaxer, erbjuder c/o Gerd 24/7 Lip Care Unisex ett överlägset skydd mot vädrets påfrestningar, samtidigt som det ger en behaglig känsla på läpparna. Oavsett om du står inför en kylig vinterdag eller en solig sommardag, kommer denna produkt att vara din bästa vän för att hålla dina läppar i toppskick.

Bäst i Test 24 är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Om du uppskattar vårt arbete kan du stödja sidan genom att klicka på någon av våra köplänkar. Om du genomför ett köp via dessa länkar får vi en liten provision från återförsäljaren. Detta hjälper oss att fortsätta tillhandahålla noggrann information och utföra fler produkttester för att hjälpa dig hitta de bästa produkterna på marknaden.

De 5 bästa Läppbalsam 2023

 1. c/o Gerd 24/7 LIP CARE UNISEX 17ml Bäst i test: 4,7/5
 2. Ida Warg Intense Nutrition Multibalm Bästa premiumvalet: 4,5/5
 3. MaybellineBaby Lips Sherry Me Lip Balm Baby Lips Sherry Me Lip Balm Bästa billiga: 4,3/5
 4. EssenceLip Care Booster Lip Butter Multipack 3x12ml Lip Care Booster Lip Butter Multipack 3x12ml Bästa doft: 4,2/5
 5. EssenceVolumizing Collagen Vegan Lip Balm Multipack 3x3,5g Volumizing Collagen Vegan Lip Balm Multipack 3x3,5g Bästa veganska: 4,0/5
 1. Bäst i test c/o Gerd 24/7 Lip Care Unisex

  Högkvalitativt läppbalsam med naturliga ingredienser och mild vaniljdoft.
  Vårt betyg
  4,7/5
  Pris:
  4,9/5
  Konsistens:
  4,4/5
  Smak:
  4,4/5
  Hållbarhet:
  4,9/5
  Fuktgivande effekt:
  4,9/5
  Till butiken
  (coGerd)

  24/7 Lip Care Unisex från c/o Gerd är ett högkvalitativt läppbalsam som verkligen fyller sitt syfte. Med en bas av kakaosmör och kallpressade vegetabiliska oljor, erbjuder det en djup återfuktning som gör läpparna mjuka och smidiga. Dess effektivitet kommer från dess naturliga ingredienser som ricinolja, rapsolja och E-vitamin. Dessutom ingår rosmarinantioxidant som förbättrar dess fördelaktiga egenskaper för huden. Den saknar dock en solskyddsfaktor, vilket kan vara viktigt för användare som tillbringar mycket tid utomhus.

  Detta läppbalsam har en mild doft av vaniljextrakt vilket gör att den passar både män och kvinnor. Flera användare har dock haft problem med doften. Fanny Keisu beskrev den som oangenäm och Majsa jämförde den med lukten av fotsvett. Trots detta, nämnde Karolina Dahlberg och Carita Lindberg ingen obehaglig doft och gav produkten högsta betyg.

  Förpackningen är enkel men praktisk med en skruvtopp som gör det lätt att applicera produkten. Designen är minimalistisk men ger ett intryck av att vara en lyxprodukt trots sitt överkomliga pris på 109 kr. Sammanfattningsvis, trots vissa negativa recensioner angående doften, presterar c/o Gerd 24/7 Lip Care Unisex mycket bra som återfuktare och mjukgörare för läpparna, vilket gör den till ett bra val för de som letar efter ett effektivt läppbalsam.

  Fördelar

  • Högkvalitativ och effektiv återfuktning.
  • Består av naturliga ingredienser.
  • Passar både män och kvinnor.
  • Praktisk förpackning med skruvtopp.
  • Överkomligt pris.

  Nackdelar

  • Saknar solskyddsfaktor.
  • Oangenäm doft för vissa användare.
  Produkten finns att köpa här:
  109 kr
 2. Bästa premiumvalet Ida Warg Intense Nutrition Multibalm

  Effektivt återfuktande läppbalsam med behaglig vaniljdoft och stilren förpackning.
  Vårt betyg
  4,5/5
  Pris:
  4,2/5
  Konsistens:
  4,7/5
  Smak:
  4,3/5
  Hållbarhet:
  4,7/5
  Fuktgivande effekt:
  4,7/5
  Till butiken
  (Ida Warg)

  Ida Warg Intense Nutrition Multibalm får toppbetyg i vårt test, med 4,5 av 5 möjliga poäng. Detta läppbalsam är inte bara effektivt när det kommer till återfuktning, det håller också länge och lämnar läpparna känslan mjuka och smidiga. Doften av vanilj är lätt och behaglig, ger en subtil sötma utan att vara överväldigande. Konsistensen är också imponerande - det appliceras lätt, absorberas snabbt och känns inte kladdigt eller oljigt, vilket är ett stort plus.

  Förpackningen är både praktisk och estetiskt tilltalande. Den lilla tuben är lätt att ha med sig i handväskan och designen är stilren och enkel. Detta bidrar till en känsla av en lyxig produkt, trots det relativt låga priset. Vad gäller solskyddsfaktor erbjuder dock inte denna produkt något skydd, vilket kan ses som en nackdel för dem som söker ett läppbalsam med SPF.

  Intense Nutrition Multibalm från Ida Warg står ut genom sin kombination av effektiv återfuktning, behaglig doft och smak, utmärkt konsistens och förpackning. Det enda området där den inte presterar lika bra som vissa konkurrenter är bristen på solskyddsfaktor. Men om du är ute efter ett återfuktande läppbalsam som fungerar bra för dagligt bruk, är detta definitivt ett utmärkt val. Dessutom är den 100% vegan och cruelty-free, vilket gör den till ett bra val för miljömedvetna användare.

  Fördelar

  • Effektiv återfuktning
  • Lätt och behaglig vaniljdoft
  • Snabbabsorberande och icke-kladdig konsistens
  • Praktisk och stilren förpackning
  • 100% vegan och cruelty-free

  Nackdelar

  • Saknar solskyddsfaktor
  • Priset kan vara högt för vissa
  Produkten finns att köpa här:
  159 kr
 3. Bästa billiga Maybelline Baby Lips Sherry Me Lip Balm

  Ett prisvärt läppbalsam med körsbärssmak som återfuktar effektivt.
  Vårt betyg
  4,3/5
  Pris:
  4,7/5
  Konsistens:
  4,2/5
  Smak:
  4,6/5
  Hållbarhet:
  4,0/5
  Fuktgivande effekt:
  4,0/5
  Till butiken
  (Cocopanda)

  Maybelline Baby Lips Sherry Me Lip Balm är ett prisvärt läppbalsam som erbjuder en rad fördelar. I första hand ger det en effektiv återfuktning som håller i upp till åtta timmar, vilket gör läpparna mjuka och smidiga. Detta balsam har en lätt röd färg och en behaglig doft av körsbär, vilket både luktar och smakar gott. Ett minus är dock att några användare känner att deras läppar blir torra efter mycket användning, så det kanske inte återfuktar på djupet för alla.

  När det gäller konsistensen är den behaglig att applicera och känns inte kladdig eller oljig på läpparna. Den absorberas snabbt, vilket gör den praktisk att använda vid behov. Balsamets förpackning är också lätt att hantera och känns varken lyxig eller billig, vilket passar dess pris. Dock finns det ingen information om eventuell solskyddsfaktor, vilket kan vara en nackdel för de som önskar detta.

  Sammanfattningsvis har Maybelline Baby Lips Sherry Me Lip Balm ett bra betyg baserat på dess egenskaper och användarrecensioner. De flesta användare tycker om produkten och vi kan konstatera att den erbjuder bra värde för pengarna. Det är dock viktigt att notera att resultatet kan variera mellan individer och att det kanske inte fungerar lika bra för alla när det gäller långvarig återfuktning.

  Fördelar

  • Prisvärt läppbalsam.
  • Effektiv återfuktning i 8 timmar.
  • Lätt röd färg och behaglig doft.
  • Snabbt absorberande konsistens.
  • Lätt att hantera förpackning.

  Nackdelar

  • Kan torka ut läpparna vid mycket användning.
  • Ingen information om eventuell solskyddsfaktor.
  Produkten finns att köpa här:
  47 kr
 4. Bästa doft Essence Lip Care Booster Lip Butter

  Ett återfuktande läppbalsam med trevlig doft och tjock konsistens.
  Vårt betyg
  4,2/5
  Pris:
  4,6/5
  Konsistens:
  4,0/5
  Smak:
  4,3/5
  Hållbarhet:
  4,1/5
  Fuktgivande effekt:
  4,1/5
  Till butiken
  (Cocopanda)

  Baserat på kundrecensioner och vårt testresultat, har Essence Lip Care Booster Lip Butter presterat bra inom flera av de faktorer vi har valt att bedöma. Med en återfuktande formula som innehåller 10 procent kokosolja, ger den effektiv återfuktning till torra, spruckna läppar. Detta bekräftas av flera kundrecensioner som nämner att produkten gör läpparna mjuka och återfuktade i flera timmar.

  Flera kunder har också kommenterat om produkten doft och smak. De flesta tycker att den har en trevlig doft, vilket är en viktig aspekt för många användare av läppbalsam. När det gäller konsistensen, tycks det finnas delade åsikter. Vissa användare uppskattar dess tjocka konsistens och menar att den sitter kvar på läpparna ett bra tag, medan andra menar att den mer lägger sig utanpå läpparna snarare än att absorberas.

  En annan faktor som vi har tagit hänsyn till är förpackningen. Här finns det också blandade åsikter, vissa tycker att förpackningen är praktisk, medan andra har haft problem med korken och appliceringen. Slutligen innehåller inte detta läppbalsam någon solskyddsfaktor, vilket kan vara en nackdel för vissa användare. Trots denna brist, presterar Essence Lip Care Booster Lip Butter bra i vårt test och erhåller ett övergripande betyg på 4,2/5. För ett pris på 78 kr, är detta läppbalsam ett kostnadseffektivt alternativ som ger bra återfuktning och har en uppskattad doft.

  Fördelar

  • Effektiv återfuktning för torra läppar
  • Trevlig doft
  • Tjock konsistens som sitter kvar länge
  • Kostnadseffektivt alternativ
  • Innehåller 10% kokosolja

  Nackdelar

  • Kan uppfattas som svårabsorberad
  • Problem med förpackningens kork och applicering
  • Innehåller ingen solskyddsfaktor
  Produkten finns att köpa här:
  78 kr
 5. Bästa veganska Essence Volumizing Collagen Vegan Lip Balm

  Ett prisvärt, uppfriskande och återfuktande veganskt läppbalsam.
  Vårt betyg
  4,0/5
  Pris:
  3,4/5
  Konsistens:
  4,0/5
  Smak:
  4,2/5
  Hållbarhet:
  4,2/5
  Fuktgivande effekt:
  4,2/5
  Till butiken
  (Cocopanda)

  Essence Volumizing Collagen Vegan Lip Balm är ett läppbalsam som erbjuder flera fördelar för användaren. I termer av återfuktning, gör produkten ett bra jobb. Den innehåller grapefruktolja och sheasmör, vilket hjälper till att återfukta och skapa en blank finish. Något att notera är dock att vissa användare har rapporterat att de kanske behöver mer återfuktning, så om du har särskilt torra läppar kan det vara något att tänka på.

  Essence Volumizing Collagen Vegan Lip Balm har en behaglig doft och smak, tack vare pepparmyntsoljan den innehåller. Denna ingrediens ger också en frisk känsla och intensifierar läpparnas naturliga färg. Konsistensen är behaglig, men vissa användare rapporterar att den kan ha en något stickande känsla på grund av mentolen i produkten. Förpackningen är enkel och praktisk, vilket gör den lätt att använda, och produkten känns lyxig trots sitt överkomliga pris.

  Som för solskyddsfaktor, Essence Volumizing Collagen Vegan Lip Balm verkar inte ha någon specificerad solskyddsfaktor. Om detta är en viktig faktor för dig kan det vara något att överväga. Totalt sett är Essence Volumizing Collagen Vegan Lip Balm ett bra val för de som söker ett prisvärt läppbalsam med en uppfriskande doft och smak, och en bekväm konsistens. Med tanke på dess pris och de övervägande positiva recensionerna, skulle vi ge produkten ett betyg av 4/5.

  Fördelar

  • Ger bra återfuktning
  • Behaglig doft och smak
  • Intensifierar läpparnas naturliga färg
  • Bekväm konsistens
  • Prisvärd

  Nackdelar

  • Kan ge en stickande känsla
  • Ingen specificerad solskyddsfaktor
  Produkten finns att köpa här:
  99 kr
testvinnarna

Jämför de 5 vinnarna i testet

Se hur våra bästa produkter jämför sig med varandra här. Vill du sortera dem? Bara klicka på en rubrik i tabellen!

Läppbalsam Totalbetyg Pris
c/o Gerd 24/7 LIP CARE UNISEX 17ml Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Bästa pris
109 kr
Ida Warg Intense Nutrition Multibalm Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Bästa pris
159 kr
MaybellineBaby Lips Sherry Me Lip Balm Baby Lips Sherry Me Lip Balm Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Bästa pris
47 kr
EssenceLip Care Booster Lip Butter Multipack 3x12ml Lip Care Booster Lip Butter Multipack 3x12ml Betyg 4,2 / 5
4,2 / 5
Bästa pris
78 kr
EssenceVolumizing Collagen Vegan Lip Balm Multipack 3x3,5g Volumizing Collagen Vegan Lip Balm Multipack 3x3,5g Betyg 4,0 / 5
4,0 / 5
Bästa pris
99 kr
viktiga faktorer för att välja rätt läppbalsam

Så hittar du bästa läppbalsam

För att hitta det bästa läppbalsamet på marknaden gäller det att ta hänsyn till ett antal olika faktorer. Vad som fungerar för en person kanske inte fungerar för en annan, så det är viktigt att hitta ett läppbalsam som passar just dina behov och preferenser. Här följer några viktiga kriterier att tänka på när du ska välja läppbalsam.

Ingredienser

En av de viktigaste faktorerna när man ska välja ett bra läppbalsam är vilka ingredienser den innehåller. Ett högkvalitativt läppbalsam bör innehålla naturliga och näringsrika ingredienser, som kan hjälpa till att återfukta och skydda dina läppar. Ingredienser som bivax, sheasmör, kokosolja och jojobaolja är exempel på bra återfuktande ingredienser. Det är också bra om läppbalsamet innehåller solskyddsfaktor, eftersom solens strålar kan torka ut och skada dina läppar.

Återfuktande egenskaper

Läppbalsamets främsta uppgift är att återfukta dina läppar. Därför bör du välja ett läppbalsam som har starka återfuktande egenskaper. Detta kan du ofta avgöra genom att läsa på produktens förpackning, eller genom att läsa recensioner online. Ett bra läppbalsam bör kunna hålla dina läppar mjuka och återfuktade under en längre tid, utan att du behöver applicera produkten om och om igen.

Hållbarhet på läpparna

En annan viktig faktor att tänka på är hur länge läppbalsamet sitter kvar på dina läppar. Vissa läppbalsam kan kännas bra direkt när du applicerar dem, men försvinner snabbt och lämnar dina läppar torra igen. Ett bra läppbalsam bör kunna sitta kvar på dina läppar i flera timmar, utan att du behöver applicera mer.

Pris

Priset är också en viktig faktor att överväga. Även om ett dyrare läppbalsam kan innehålla högkvalitativa ingredienser och ha starka återfuktande egenskaper, finns det också många prisvärda alternativ som kan göra ett lika bra jobb. Det gäller bara att hitta rätt produkt för dig och din budget.

Känsla på läpparna

Hur läppbalsamet känns på dina läppar är också en viktig faktor. Vissa personer föredrar ett läppbalsam som känns lite tyngre och fetare, medan andra föredrar ett lättare och mer silkeslent balsam. Detta är en fråga om personlig preferens, så det gäller att hitta ett läppbalsam som du tycker känns bra på dina läppar.

Doft och smak

För vissa personer spelar doft och smak en stor roll när de väljer läppbalsam. Vissa föredrar ett läppbalsam utan doft och smak, medan andra föredrar ett balsam med en mild och behaglig doft och smak. Om du är känslig för starka dofter kan det vara bäst att välja ett doftfritt alternativ.

Användarrecensioner

Slutligen är användarrecensioner en mycket viktig källa till information när du ska välja ett läppbalsam. Genom att läsa vad andra personer tycker om produkten kan du få en bättre uppfattning om hur den presterar i praktiken. Både positiva och negativa recensioner kan ge värdefull information, så ta dig tid att läsa igenom dem innan du gör ditt val.

kvinna anvander lappbalsam

Hur använder man läppbalsam på bästa sätt?

Att använda läppbalsam kan verka självklart och enkelt, men det finns faktiskt några saker att tänka på för att få bästa möjliga resultat. Här följer några viktiga punkter att ha i åtanke när du använder läppbalsam.

Applicera regelbundet

En av de viktigaste sakerna att komma ihåg är att applicera läppbalsam regelbundet. Detta gäller särskilt under vintermånaderna när luften är torr och kall, eller under sommaren när solen är stark. Applicera läppbalsam flera gånger om dagen, och alltid innan du går ut i kallt eller varmt väder. Om du väntar tills dina läppar redan är torra och spruckna innan du applicerar läppbalsam, kommer det att ta längre tid för dem att läka.

Använd rätt mängd

När du applicerar läppbalsam är det viktigt att använda rätt mängd. För mycket läppbalsam kan göra dina läppar klibbiga och obekväma, medan för lite kanske inte ger tillräckligt med skydd och återfuktning. En bra tumregel är att applicera ett tunt lager över hela läppytan. Om dina läppar fortfarande känns torra efter en stund, kan du applicera lite mer.

Se till att läpparna är rena

Det är viktigt att dina läppar är rena innan du applicerar läppbalsam. Om det finns smuts eller makeup på dina läppar kan det hindra läppbalsamet från att tränga in och göra sitt jobb. Du kan rengöra dina läppar med en mild rengöring eller bara med varmt vatten. Försök också att exfoliera dina läppar regelbundet för att ta bort döda hudceller och göra dem mjukare och mer mottagliga för läppbalsam.

Undvik att slicka på läpparna

Många personer har en omedveten vana att slicka på sina läppar när de är torra. Men detta kan faktiskt göra saken värre, eftersom salivet torkar ut läpparna ännu mer. Försök att bryta den här vanan och använd istället läppbalsam när dina läppar känns torra. Om du har svårt att bryta vanan kan det hjälpa att använda ett läppbalsam med en smak som du inte gillar, eftersom det kommer att avskräcka dig från att slicka på dina läppar.

Använd ett läppbalsam med SPF

Solens strålar kan vara skadliga för dina läppar, precis som för resten av din hud. Därför är det en bra idé att använda ett läppbalsam med solskyddsfaktor, särskilt om du ska vara ute i stark sol. Ett läppbalsam med SPF kan hjälpa till att skydda dina läppar mot solskador och förhindra att de blir torra och spruckna.

LÄS MER: Bästa Primer

lappbalsam

Vem har nytta av läppbalsam?

Läppbalsam är en produkt som kan användas av nästan alla, oavsett ålder, kön eller hudtyp. Men det finns vissa grupper av människor som kan ha särskilt stor nytta av att använda läppbalsam. Här följer några exempel.

 • Personer som lever i kalla eller torra klimat: Om du bor i ett område där luften ofta är torr, eller där temperaturen ofta sjunker under noll, kan dina läppar lätt bli torra och spruckna. Ett läppbalsam kan hjälpa till att skydda dina läppar mot dessa förhållanden och hålla dem mjuka och återfuktade.
 • Personer som ofta vistas utomhus: Om du tillbringar mycket tid utomhus, oavsett om det är för arbete eller fritid, kan dina läppar utsättas för sol, vind och andra väderförhållanden. Ett läppbalsam med solskyddsfaktor kan hjälpa till att skydda dina läppar mot solens skadliga strålar, medan ett återfuktande läppbalsam kan skydda mot vind och kyla.
 • Personer med känsliga läppar: Om du har känsliga läppar som lätt blir torra och spruckna, kan ett läppbalsam vara en viktig del av din dagliga hudvårdsrutin. Ett läppbalsam kan hjälpa till att återfukta dina läppar och skapa en skyddande barriär mot yttre påfrestningar.

Även om de flesta människor kan dra nytta av att använda läppbalsam, finns det vissa personer som kanske inte har lika stor nytta av det. Om du till exempel har mycket oljig hud och sällan upplever torra läppar, kanske du inte behöver använda läppbalsam regelbundet. Dessutom kan vissa personer vara allergiska mot vissa ingredienser i läppbalsam, så om du märker att dina läppar blir irriterade eller inflammerade efter att ha använt ett visst läppbalsam, bör du sluta använda det och eventuellt konsultera en hudläkare.

LÄS MER: Puder bäst i test

vanliga frågor om Läppbalsam

FAQ: Vanliga frågor om Läppbalsam

Kan man använda för mycket läppbalsam?

Ja, det är faktiskt möjligt att använda för mycket läppbalsam. Om du applicerar läppbalsam för ofta kan dina läppar bli beroende av det för fukt, vilket innebär att de kan bli ännu torrare när du inte använder det. Dessutom kan för mycket läppbalsam göra dina läppar klibbiga och obekväma. Det bästa är att applicera ett tunt lager av läppbalsam när dina läppar känns torra, och låta det sjunka in ordentligt innan du applicerar mer.

Kan man vara allergisk mot läppbalsam?

Ja, det är möjligt att vara allergisk mot vissa ingredienser i läppbalsam. Vanliga allergiframkallande ingredienser inkluderar parfym, konstgjorda färgämnen och vissa konserveringsmedel. Om du märker att dina läppar blir irriterade, röda eller svullna efter att ha använt ett visst läppbalsam, kan det vara ett tecken på en allergisk reaktion. I så fall bör du sluta använda produkten och rådfråga en hudläkare.

Kan man använda läppbalsam på andra delar av kroppen?

Ja, du kan använda läppbalsam på andra delar av kroppen som behöver extra fukt och skydd. Till exempel kan du använda det på torra armbågar, knogar eller nagelband. Men kom ihåg att läppbalsam är formulerat specifikt för läpparna, så det kanske inte ger samma resultat på andra delar av kroppen som en produkt som är avsedd för dessa områden.

Varför blir mina läppar torra när jag använder läppbalsam?

Om dina läppar blir torra trots att du använder läppbalsam, kan det bero på några olika saker. För det första kan vissa ingredienser i läppbalsam faktiskt torka ut dina läppar mer. Till exempel kan mentol, kamfer och fenol ge en tillfällig kylande effekt, men de kan också torka ut dina läppar på lång sikt. För det andra kan du vara allergisk mot något i ditt läppbalsam, vilket kan leda till irritation och torrhet.

Kan man bli beroende av läppbalsam?

Medan du tekniskt sett inte kan bli fysiskt beroende av läppbalsam, kan vissa människor utveckla en psykologisk beroendeframkallande vana att ständigt applicera det. Om du känner att du ständigt behöver applicera läppbalsam och att dina läppar blir extremt torra utan det, kan det vara värt att försöka bryta vanan och låta dina läppar återfå sin naturliga fuktbalans.

Hur ofta bör man applicera läppbalsam?

Det finns ingen fast regel för hur ofta man bör applicera läppbalsam, eftersom det kan variera beroende på dina individuella behov. Om dina läppar känns torra och spruckna, kan det vara bra att applicera läppbalsam flera gånger om dagen. Men om dina läppar känns mjuka och återfuktade, kanske du bara behöver applicera det då och då för att bibehålla den känslan.

Kan man använda läppbalsam under läppstift?

Ja, du kan definitivt använda läppbalsam under ditt läppstift. Faktum är att det kan hjälpa ditt läppstift att appliceras jämnare och hålla längre. Applicera ett tunt lager av läppbalsam innan du applicerar ditt läppstift för att återfukta dina läppar och skapa en slät bas för färgen. Vänta några minuter så att balsamet har tid att sjunka in innan du applicerar ditt läppstift.

lappbalsam test

Om vårt test

När vi beslutade oss för att testa läppbalsam, var det viktigt för oss att fokusera på flera olika faktorer. Vi vet att alla har olika behov och preferenser när det gäller läppbalsam - vissa letar efter djup återfuktning, andra vill ha en trevlig doft eller smak, och andra kanske vill ha solskyddsfaktor. Med detta i åtanke, ville vi göra ett test som var så omfattande och inkluderande som möjligt.
 • Återfuktning: Hur effektivt återfuktar läppbalsamet? Känns läpparna mjuka och smidiga efter användning? Håller återfuktningen länge?
 • Doft och smak: Hur luktar och smakar balsamet? Är doften/smaken överväldigande eller subtil? Är doften/smaken behaglig?
 • Konsistens: Är balsamet lätt att applicera? Känns det kladdigt eller oljigt? Absorberas det snabbt av läpparna?
 • Förpackning: Är förpackningen praktisk och lätt att använda? Är designen tilltalande? Känns produkten lyxig eller billig?
 • Solskyddsfaktor: Har balsamet någon solskyddsfaktor? Hur hög är solskyddsfaktorn?
Efter att ha genomfört testerna och utvärderat alla produkter, kunde vi dra slutsatser om vilka läppbalsam som presterade bäst inom varje kategori. Vi hoppas att vår omfattande testning och utvärdering hjälper dig att hitta det bästa läppbalsamet för dina behov och preferenser. Vi på Bäst i Test 24 strävar alltid efter att ge dig den mest tillförlitliga och relevanta informationen för att hjälpa dig att göra det bästa valet.
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
11 röster, Betyg: 5 / 5
karin2
Karin Svensson
Expert inom skönhet

Karin Svensson är en hängiven skribent som helt har ägnat sig åt skönhetsvärlden. Hennes upptäckt av skönhet började med ungdomliga experiment med makeup och har sedan dess blomstrat till en livslång kärlek till allt som rör skönhet. Karin är alltid på jakt efter de senaste trenderna och teknikerna.

Med en förmåga att omvandla skönhetskoncept till användbara tips och tricks har Karin blivit en favorit för många som söker vägledning inom skönhet. Hennes uppriktiga entusiasm och kunnighet framträder i varje artikel hon delar.