Bästa Nattkrämen 2024

Av: Karin Svensson • Senast uppdaterad:
Nattkräm maximerar hudens naturliga återhämtning för djup återfuktning och näring.
Nattkräm - Bäst i test
Betyg Bild Namn Pris Läs mer
betyg 4,7 Ida Warg Water-in-oil Face Cream Ida Warg Water-in-oil Face Cream
Pris
349 kr
Till butik
betyg 4,5 c/o Gerd Blueberry Night Balm c/o Gerd Blueberry Night Balm
Pris
219 kr
Till butik
betyg 4,3 Dermalogica Skin Smoothing Cream Dermalogica Skin Smoothing Cream
Pris
550 kr
Till butik
betyg 4,2 Babor Skinovage Calming Cream Babor Skinovage Calming Cream
Pris
519 kr
Till butik
betyg 4,0 Exuviance Overnight Transformation Complex Exuviance Overnight Transformation Complex
Pris
549 kr
Till butik
Se alla testvinnare

Nattkräm är en speciell typ av hudvårdsprodukt som utformats för att göra det mesta av kroppens naturliga reparationsprocesser under sömnen. När vi sover går vår hud in i en återhämtningsfas där den repareras och förnyas, och det är här nattkrämen kommer in. Nattkrämer är ofta rikare på näringsämnen och aktiva ingredienser än dagkrämer, eftersom de är utformade för att ge ett djupare lager av återfuktning och näring till huden. De är särskilt användbara för personer med torr eller mogen hud, eller för de som bor i kallare klimat där huden behöver extra skydd och återfuktning.

När vi har granskat marknaden, provat olika märken och jämfört resultat, har vi funnit att Ida Warg Water-in-oil Face Cream sticker ut från mängden. Med sin unika formel som kombinerar kraften i vatten och olja, ger den intensiv återfuktning och näring till huden medan du sover. Ida Warg Water-in-oil Face Cream är helt enkelt det bästa nattkrämet vi har stött på. Den levererar inte bara på sina löften om att ge en djupt återfuktad och mjuk hud över natten, men den gör det också med ingredienser av hög kvalitet och en ljuvlig doft som bidrar till en lyxig upplevelse.

Bäst i Test 24 är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Om du uppskattar vårt arbete kan du stödja sidan genom att klicka på någon av våra köplänkar. Om du genomför ett köp via dessa länkar får vi en liten provision från återförsäljaren. Detta hjälper oss att fortsätta tillhandahålla noggrann information och utföra fler produkttester för att hjälpa dig hitta de bästa produkterna på marknaden.
nattkrm 15f84c70b399a9685

De 5 bästa Nattkrämerna 2024

 1. Ida Warg Water-In-Oil Face Cream | Soothing Rich Bäst i test: 4,7/5
 2. c/o Gerd Blueberry Night Balm 30 Bästa billiga: 4,5/5
 3. DermalogicaSkin Smoothing Cream 50 ml Skin Smoothing Cream 50 ml Mest skyddande: 4,3/5
 4. Babor SkinovageCalming Cream 50 ml Calming Cream 50 ml Bästa för känslig hud: 4,2/5
 5. exuviance overnight Bästa hudförnyare: 4,0/5
 1. Bäst i test Ida Warg Water-in-oil Face Cream

  Effektiv, återfuktande ansiktskräm med naturliga ingredienser till bra pris.
  Vårt betyg
  4,7/5
  Effektivitet:
  4,7/5
  Konsistens:
  4,9/5
  Ingredienser:
  4,5/5
  Till butiken
  (Ida Warg)

  När det gäller effektivitet, levererar Ida Warg Water-in-oil Face Cream utmärkt. Den rika formulan, som innehåller sheasmör, Squalane och havreolja, ger märkbara resultat på huden. Användare rapporterar om en synligt återfuktad och mjuk hud efter användning. Denna kräm är särskilt effektiv för torr hud, men fungerar väl även för andra hudtyper.

  Konsistensen på krämen är rik och återfuktande, men inte överväldigande tjock. Den absorberas snabbt in i huden utan att lämna en oljig yta bakom sig, vilket gör den idealisk för användning både dag och natt. Doften är behaglig och inte alls överväldigande, vilket gör den till ett nöje att använda. Ingredienserna är av hög kvalitet och inkluderar naturliga element som sheasmör och havreolja.

  Prisvärdheten för Ida Warg Water-in-oil Face Cream är imponerande. Med tanke på den höga kvaliteten på ingredienserna och den mängd produkt du får för priset, är detta definitivt en bra investering för din hudvård. Med tanke på kundrecensioner och vår egen utvärdering får denna nattkräm ett betyg på 4,7/5, vilket gör det till ett utmärkt val för alla som söker en effektiv och prisvärd nattkräm.

  Fördelar

  • Effektiv för olika hudtyper
  • Rik, men inte överväldigande konsistens
  • Absorberas snabbt utan oljig yta
  • Behaglig doft
  • Högkvalitativa, naturliga ingredienser

  Nackdelar

  • Kan vara för rik för oljig hud
  • Större förpackning skulle vara bättre
  Produkten finns att köpa här:
  349 kr
 2. Bästa billiga c/o Gerd Blueberry Night Balm

  Högkvalitativ nattkräm med naturliga ingredienser för optimal fuktighet.
  Vårt betyg
  4,5/5
  Effektivitet:
  4,3/5
  Konsistens:
  4,3/5
  Ingredienser:
  4,9/5
  Till butiken
  (coGerd)

  c/o Gerd Blueberry Night Balm är en av de mest effektiva nattkrämerna vi har testat och den förtjänar verkligen sitt betyg på 4,5 / 5. Krämen ger märkbara resultat; den hjälper till att kapsla in fukt i huden under nattens återuppbyggande av cellerna, vilket gör att huden känns mjuk och fuktig på morgonen. Krämen absorberas snabbt och lämnar inte en oljig yta, vilket gör att den känns behaglig på huden. Dessutom är krämens doft mild och behaglig, vilket är ett stort pluspunkt.

  När det gäller ingredienserna är Blueberry Night Balm fylld med naturliga och vårdande oljor samt antioxidantrika ingredienser som blåbärsfröolja, jojobaolja, gurkörtsolja och rosenfröolja. Dessa ingredienser är kända för sina hudvårdande förmåner, vilket gör krämen till ett utmärkt val för dem som värdesätter naturliga och effektiva produkter. Eftersom dessa ingredienser är naturliga, finns det mindre risk för allergiska reaktioner, vilket också är en stor fördel för de med känslig hud.

  Med tanke på priset på 219 kr, anser vi att c/o Gerd Blueberry Night Balm erbjuder utmärkt valuta för pengarna. Kvaliteten och mängden av produkt du får för priset är riktigt bra, vilket gör det till ett prisvärt alternativ för de som letar efter en pålitlig och effektiv nattkräm. Med tanke på krämens effektivitet, konsistens, doft, ingredienser och prisvärdhet, rekommenderar vi definitivt c/o Gerd Blueberry Night Balm till de som letar efter den bästa nattkrämen för deras behov.

  Fördelar

  • Effektiv återfuktning under natten
  • Snabbt absorberande, inte oljig
  • Mild och behaglig doft
  • Naturliga och vårdande ingredienser
  • Prisvärd och hög kvalitet

  Nackdelar

  • Kan ge allergiska reaktioner hos vissa
  • Endast tillgänglig online
  Produkten finns att köpa här:
  219 kr
 3. Mest skyddande Dermalogica Skin Smoothing Cream

  Effektiv nattkräm för långvarig återfuktning och skydd mot föroreningar.
  Vårt betyg
  4,3/5
  Effektivitet:
  4,0/5
  Konsistens:
  4,1/5
  Ingredienser:
  4,8/5
  Till butiken
  (Cocopanda)

  Dermalogica Skin Smoothing Cream är en effektiv nattkräm som uppfyller det den lovar. Efter att ha använt denna kräm över en fyra veckors period, har märkbara förändringar observerats på huden, inklusive förbättrad fuktnivå och en jämnare hudton. Denna kräm ger långvarig återfuktning upp till 48 timmar, vilket är särskilt fördelaktigt för personer med torr hud. Dessutom skyddar dess unika komplex huden mot föroreningar och jobbar på cellnivå för att motverka uttorkning.

  När det gäller konsistens absorberas Dermalogica Skin Smoothing Cream snabbt utan att lämna en oljig yta. Dess behagliga textur är vare sig för tung eller för lätt, vilket gör krämen bekväm att bära hela natten. Krämen har också en mild doft, vilket är en bonus för dem som föredrar doftfria produkter. Ingredienserna inkluderar hyaluronsyra, C-vitamin, E-vitamin och druvkärneextrakt - alla kraftfulla ingredienser kända för sina hudvårdande fördelar.

  En nackdel med denna produkt kan vara dess pris; på 579 kr är det definitivt en investering. Men med tanke på produktens kvalitet och effektivitet, kan det sägas att den ger god valuta för pengarna. Dessutom har krämen fått positiva recensioner från användare som bekräftar dess effektivitet. Sammantaget bedömer vi Dermalogica Skin Smoothing Cream som en utmärkt nattkräm värd att överväga för dem som letar efter en produkt som ger långvarig återfuktning, förbättrar hudens kvalitet och skyddar mot föroreningar.

  Fördelar

  • Effektiv för långvarig återfuktning
  • Ger en jämnare hudton
  • Absorberas snabbt, icke-oljig formula
  • Innehåller kraftfulla hudvårdande ingredienser
  • Skyddar mot föroreningar

  Nackdelar

  • Högt pris jämfört med andra produkter
  Produkten finns att köpa här:
  550 kr
 4. Bästa för känslig hud Babor Skinovage Calming Cream

  Effektiv nattkräm för känslig hud med lugnande och regenererande egenskaper.
  Vårt betyg
  4,2/5
  Effektivitet:
  4,1/5
  Konsistens:
  3,8/5
  Ingredienser:
  4,7/5
  Till butiken
  (Cocopanda)

  Babor Skinovage Calming Cream gör ett starkt intryck med sin effektivitet och förmåga att lugna känslig hud. Efter endast några användningar minskade irritationen och den obehagliga känslan av spänning i huden avsevärt. Huden kändes märkbart lenare och jämnare, vilket bevisar krämens påstådda förmåga att främja hudregenerering och stärka skyddsbarriären. Den får 4,2/5 i vårt betyg, vilket understryker dess höga prestanda.

  Krämens konsistens är lätt och absorberas snabbt av huden, vilket gör att den inte lämnar någon oljig yta. Det här är en stor fördel, särskilt för de med oljig hudtyp. Doften är neutral, en annan fördel för dem som är känsliga för starka dofter. Ingredienslistan är robust med naturliga extrakt och oljor, allantoin och pantenol för att främja hudregenerering, sheasmör för att stärka skyddsbarriären och E-vitamin för att blockera fria radikaler.

  Med tanke på kvaliteten och mängden produkt du får för priset, anser vi att denna nattkräm definitivt är prisvärd. För 547 kr får du en toppkvalitativ produkt som lever upp till sina löften. Även om det finns billigare alternativ på marknaden, kompenserar Babor Skinovage Calming Cream för detta med dess höga kvalitet och effektivitet. Vi rekommenderar denna produkt till alla med känslig hud som söker en pålitlig, effektiv och välgörande nattkräm.

  Fördelar

  • Effektiv mot känslig hud
  • Främjar hudregenerering
  • Lätt konsistens, absorberas snabbt
  • Neutral doft
  • Innehåller naturliga ingredienser

  Nackdelar

  • Högre pris jämfört med andra produkter
  Produkten finns att köpa här:
  519 kr
 5. Bästa hudförnyare Exuviance Overnight Transformation Complex

  Högkvalitativ nattkräm för effektiv återfuktning och hudförnyelse.
  Vårt betyg
  4,0/5
  Effektivitet:
  3,8/5
  Konsistens:
  4,1/5
  Ingredienser:
  4,1/5
  Till butiken
  (Cocopanda)

  Exuviance Overnight Transformation Complex är en nattkräm som imponerar med tanke på dess effektivitet. Produkten lever upp till sitt namn och bidrar verkligen till en tydlig transformation av huden över natten. Användare av denna produkt har rapporterat att de vaknar upp med en mjuk och len hud, vilket visar att den effektivt lyckas återfukta och återställa huden under natten. Dessutom är den snabbabsorberande och lämnar ingen oljig yta, vilket är ett plus.

  När det kommer till konsistensen och doften, skiljer sig Exuviance Overnight Transformation Complex från mängden. Krämen har en behaglig textur som känns rik men inte tung på huden. Användare älskar dess milda och uppfriskande doft, vilket gör upplevelsen ännu mer behaglig. Ingredienserna i denna produkt inkluderar varierande extrakt som kamomill och lakrits, vilka är kända för sina lugnande och skyddande egenskaper. Dessutom innehåller den PHA som hjälper till att förstärka hudens skyddsbarriär.

  Prisvärdheten för Exuviance Overnight Transformation Complex ligger på den högre sidan jämfört med andra produkter i testet, men med tanke på resultaten kan det vara värt investeringen. Trots detta har några användare uttryckt oro över priset, men de flesta verkar dock nöjda med relationen mellan pris och kvalitet. Således, trots det höga priset, ger dess effektivitet och kvalitetsingredienser den ett positivt betyg av 4,0/5 i vårt test.

  Fördelar

  • Effektiv återfuktning och återställning av huden.
  • Snabbabsorberande, lämnar ingen oljig yta.
  • Behaglig textur och doft.
  • Innehåller lugnande och skyddande ingredienser.
  • Förstärker hudens skyddsbarriär med PHA.

  Nackdelar

  • Högre pris jämfört med andra produkter.
  • Prisvärdheten kan ifrågasättas av vissa användare.
  Produkten finns att köpa här:
  549 kr
testvinnarna

Jämför de 5 vinnarna i testet

Se hur våra bästa produkter jämför sig med varandra här. Vill du sortera dem? Bara klicka på en rubrik i tabellen!

Nattkräm Effektivitet Konsistens Ingredienser Totalbetyg Pris
Ida Warg Water-In-Oil Face Cream | Soothing Rich 4,7/5 4,9/5 4,5/5 Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Bästa pris
349 kr
c/o Gerd Blueberry Night Balm 30 4,3/5 4,3/5 4,9/5 Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Bästa pris
219 kr
DermalogicaSkin Smoothing Cream 50 ml Skin Smoothing Cream 50 ml 4,0/5 4,1/5 4,8/5 Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Bästa pris
550 kr
Babor SkinovageCalming Cream 50 ml Calming Cream 50 ml 4,1/5 3,8/5 4,7/5 Betyg 4,2 / 5
4,2 / 5
Bästa pris
519 kr
ExuvianceOvernight Transformation Complex 50 g Overnight Transformation Complex 50 g 3,8/5 4,1/5 4,1/5 Betyg 4,0 / 5
4,0 / 5
Bästa pris
549 kr
viktiga faktorer för att välja rätt nattkräm

Så hittar du bästa nattkräm

För att hitta den bästa nattkrämen behöver du ta hänsyn till en rad olika faktorer. Nattkräm är inte en one-size-fits-all-produkt, och vad som är bäst för en person kanske inte är det för en annan. Därför har vi sammanställt en lista över kriterier som du bör överväga när du väljer en nattkräm. Dessa kriterier kommer att hjälpa dig att hitta en produkt som passar just dina behov och din hudtyp.

Ingredienser

De ingredienser som används i en nattkräm är kanske det absolut viktigaste att titta på. Du vill ha en kräm som innehåller ingredienser som kommer att återfukta och nära din hud medan du sover. Detta kan inkludera ingredienser som hyaluronsyra, ceramider, peptider och retinol. Du bör också titta på om krämen innehåller några skadliga ingredienser, som parabener, sulfater eller syntetiska dofter. Om du har känslig hud bör du speciellt se upp för dessa.

Hudtyp

Det är också viktigt att välja en nattkräm som passar din hudtyp. Om du har oljig hud vill du ha en kräm som inte kommer att göra din hud mer oljig. Om du har torr hud, vill du ha något som ger mycket fukt. För mogen hud, vill du ha en kräm som innehåller ingredienser som hjälper till att bekämpa tecken på åldrande, som rynkor och fina linjer.

Pris

Priset på nattkrämen är också en viktig faktor att överväga. Medan det kan vara frestande att gå för den dyraste produkten på hyllan, är det inte alltid nödvändigt. Det finns många prisvärda nattkrämer på marknaden som gör ett utmärkt jobb. Kom ihåg att dyrt inte alltid betyder bättre.

Packaging

Förpackningen kan också spela en roll i hur effektiv en nattkräm är. Nattkrämer kommer i olika typer av förpackningar, inklusive burkar, tuber och pumpflaskor. Pumpflaskor och tuber är ofta att föredra eftersom de håller produkten fri från bakterier och luft, vilket kan bidra till att försämra produktens effektivitet över tid.

Användarrecensioner

Att läsa användarrecensioner kan ge dig en bra uppfattning om huruvida en nattkräm verkligen fungerar eller inte. Du kan se vad andra människor med liknande hudtyper tycker om produkten, vilket kan hjälpa dig att bestämma om den är rätt för dig. Men kom ihåg att inte bara förlita dig på recensioner - vad som fungerar för en person kanske inte fungerar för en annan.

Varumärkets rykte

Slutligen, varumärkets rykte kan också vara viktigt att överväga. Ett varumärke som är känd för att producera högkvalitativa hudvårdsprodukter är mer benäget att producera en nattkräm som ger bra resultat. Kontrollera om varumärket testar sina produkter för allergier och irritation, och om de står bakom sina produkter med en tillfredsställelsegaranti.

Krämens konsistens och doft

Konsistensen och doften av nattkrämen kan också vara avgörande faktorer för vissa människor. Du vill ha en kräm som känns bra på huden, inte för tung eller kladdig. Doften bör vara behaglig för dig, men inte överväldigande. Vissa föredrar doftfria produkter, särskilt de med känslig hud. Glöm inte att vad som känns och luktar bra för en person kan inte vara detsamma för en annan. Därför är det viktigt att prova olika produkter för att hitta den som passar dig bäst.

smiling green eyed girl puts cream clean face brunette white top posing isolated wall

Hur använder man en nattkräm?

Att använda en nattkräm kan verka enkelt, men det finns vissa steg och tekniker som kan göra att din nattkräm fungerar ännu bättre. Här är några steg att följa för att få ut det mesta av din nattkräm.

Rengöring

Det första steget innan du applicerar din nattkräm är att rengöra din hud ordentligt. Detta är viktigt eftersom det tar bort smuts, olja och makeup som har samlats på huden under dagen. Om du inte rengör huden ordentligt kan detta hindra nattkrämen från att tränga in i huden och göra sitt jobb. Använd en mild rengöringsmedel som är lämplig för din hudtyp, och se till att skölja huden ordentligt efteråt.

Tonning

Efter rengöring, bör du använda en toner. En toner hjälper till att balansera pH-värdet i huden, vilket gör att huden bättre kan absorbera de näringsämnen som finns i nattkrämen. Detta steg är valfritt, men om du väljer att inkludera det i din rutin, se till att välja en toner som är fri från alkohol och andra uttorkande ingredienser.

Applicering

När din hud är ren och tonad, är det dags att applicera nattkrämen. Ta en liten mängd kräm (ungefär storleken på en ärta) och massera den försiktigt in i huden med uppåtgående rörelser. Försök att undvika att dra eller gnugga huden, eftersom detta kan orsaka irritation. Kom ihåg att inte glömma halsen, eftersom huden där också kan dra nytta av nattkrämens ingredienser.

Ögonkräm

Om du använder en ögonkräm, bör du applicera den efter din nattkräm. Huden runt ögonen är mycket tunn och känslig, och kan dra nytta av en speciell kräm som är utformad för detta område. Använd ditt ringfinger för att försiktigt klappa in ögonkrämen runt ögonområdet, och undvik att komma för nära ögat.

Tid för absorption

Efter att du har applicerat din nattkräm (och eventuellt en ögonkräm), bör du ge det lite tid att sjunka in i huden innan du går till sängs. Om du går till sängs direkt efter applicering kan du riskera att en del av produkten gnids av på kudden istället för att absorberas av huden. Ge det minst några minuter att sjunka in, eller ännu bättre, gör din hudvårdsrutin en halvtimme till en timme innan sänggåendet.

Vem har nytta av nattkräm?

Nattkrämer är utformade för att hjälpa huden att återhämta sig och reparera sig själv över natten, och det finns många människor som kan dra nytta av att använda en. Nedan har vi listat några specifika grupper av människor som särskilt kan dra nytta av att använda en nattkräm.

 • Människor med torr hud: Nattkrämer är ofta rikare på fuktgivande ingredienser än dagkrämer, vilket gör dem särskilt användbara för människor med torr hud. De kan hjälpa till att återfukta och mjuka upp huden över natten, vilket resulterar i en mjukare och mer smidig hud på morgonen.
 • Människor med mogen hud: När vi blir äldre börjar vår hud att förlora sin naturliga elasticitet och fasthet, vilket kan leda till rynkor och fina linjer. Många nattkrämer innehåller ingredienser som kan hjälpa till att bekämpa dessa tecken på åldrande, såsom retinol och peptider. Dessa ingredienser kan hjälpa till att stimulera kollagenproduktionen och förbättra hudens struktur och ton.
 • Människor som lever i kalla klimat: Kallt väder kan vara hårt mot huden, och kan ofta leda till torrhet och sprickor. Nattkrämer kan ge ett extra lager av skydd och återfuktning, vilket hjälper till att hålla huden frisk och hydrerad även under de tuffaste vintermånaderna.

Det är viktigt att notera att även om nattkrämer kan vara mycket fördelaktiga för många människor, kan de inte vara lämpliga för alla. Till exempel kan personer med mycket fet eller aknebenägen hud finna att vissa nattkrämer är för tunga eller oljiga för deras hudtyp, och kan faktiskt göra deras hudproblem värre. Om du har mycket känslig hud kan du också behöva vara försiktig med nattkrämer, eftersom de ofta innehåller starka aktiva ingredienser som kan irritera känslig hud. Som alltid är det en bra idé att prata med en hudvårdsexpert eller dermatolog om du är osäker på om en nattkräm är rätt för dig.

vanliga frågor om Nattkräm

FAQ: Vanliga frågor om Nattkräm

Kan jag använda min dagkräm som nattkräm?

Medan du tekniskt sett kan använda din dagkräm som nattkräm, är det inte optimalt. Dagkrämer och nattkrämer är utformade för att uppfylla olika behov. Dagkrämer tenderar att vara lättare och ofta innehåller solskydd, medan nattkrämer är mer näringsrika och innehåller ingredienser som är utformade för att reparera och återställa huden under sömnen. Genom att använda en nattkräm på natten kan du verkligen optimera din hudvårdsrutin och ge din hud de bästa möjliga förutsättningarna för att se fräsch och ungdomlig ut.

Är det nödvändigt att använda nattkräm varje natt?

Det beror på din hudtyp och dina specifika hudbehov. Generellt sett kan de flesta människor dra nytta av att använda en nattkräm varje kväll, eftersom det ger huden en chans att återhämta sig och reparera sig själv från dagens skador. Men om du har mycket känslig eller aknebenägen hud kanske du vill begränsa användningen till varannan natt eller några gånger i veckan för att undvika överbelastning av huden.

Kan jag sova med makeup om jag använder en nattkräm?

Nej, det är alltid bäst att ta bort all makeup innan du går till sängs, oavsett om du använder en nattkräm eller inte. Att sova med makeup kan leda till igentäppta porer och utbrott, och det kan också hindra din nattkräm från att tränga in i huden ordentligt. För bästa resultat, se till att din hud är ren och fri från makeup innan du applicerar din nattkräm.

Vad är skillnaden mellan en nattkräm och en fuktkräm?

Nattkrämer och fuktkrämer är båda utformade för att återfukta huden, men de har olika funktioner. En fuktkräm kan användas dag eller natt för att ge huden en omedelbar boost av fukt. En nattkräm å andra sidan, är speciellt utformad för att användas på natten, och innehåller oftast en högre koncentration av aktiva ingredienser som är utformade för att reparera, återställa och regenerera huden medan du sover.

Är det ok att använda nattkräm om jag har akne?

Om du har akne är det viktigt att vara försiktig med vilken typ av nattkräm du använder. Vissa nattkrämer kan vara för tunga eller oljiga för aknebenägen hud, vilket kan leda till mer igentäppta porer och utbrott. Det bästa är att leta efter en icke-komedogen nattkräm, vilket betyder att den inte kommer att täppa till porerna. Dessutom kan vissa aktiva ingredienser som finns i nattkrämer, som salicylsyra eller retinol, faktiskt hjälpa till att behandla akne.

Kan jag använda nattkräm under ögonen?

Generellt sett bör du undvika att applicera nattkräm direkt under ögonen, eftersom huden där är mycket tunnare och känsligare än resten av ansiktet. Många nattkrämer innehåller också aktiva ingredienser som kan vara för starka för det känsliga ögonområdet. Istället bör du använda en särskild ögonkräm, som är utformad för att vara mild nog för ögonområdet men ändå effektiv för att behandla vanliga ögonproblem som mörka ringar, påsar och fina linjer.

Är det normalt att känna en stickande känsla när jag använder nattkräm?

En mild stickande känsla kan vara normal när du använder en nattkräm, särskilt om den innehåller aktiva ingredienser som retinol eller glykolsyra. Detta beror på att dessa ingredienser arbetar för att exfoliera och förnya huden. Men om stickningen är stark eller smärtsam, eller om den åtföljs av rodnad eller irritation, bör du sluta använda produkten och kontakta en hudvårdsexpert eller dermatolog. Det kan vara ett tecken på att produkten är för stark för din hud, eller att du kan vara allergisk mot någon av ingredienserna.

Vilka är de mest relaterade produkterna till nattkräm?

Nattkräm är en viktig del av hudvårdsrutinen och används för att återfukta och reparera huden under natten. Det finns dock flera andra produkter som kan komplettera effekten av nattkräm och bidra till en frisk och strålande hud. Här är några av dem:

 • Dagkräm: Precis som nattkräm, är dagkräm en viktig del av hudvårdsrutinen. Dagkräm används på morgonen för att skydda huden mot yttre påverkan som sol, vind och föroreningar. Du kan läsa mer om detta i vår jämförelse av dagkrämer.
 • Ansiktsvatten: Ansiktsvatten hjälper till att rengöra huden på djupet, återställa hudens pH-balans och förbereda huden för efterföljande hudvårdsprodukter. Vi har en recension av olika ansiktsvatten på vår hemsida.
 • Ansiktsrengöring: Ansiktsrengöring används för att ta bort smuts, olja och makeup från huden. En bra ansiktsrengöring kan göra en stor skillnad för hudens hälsa och utseende. Kolla in vår recension av ansiktsrengöringar.
 • Serum: Serum är koncentrerade produkter som innehåller aktiva ingredienser för att behandla specifika hudproblem. De används efter rengöring men innan fuktighetskräm. Du kan läsa mer om detta i vår jämförelse av serum.
 • Ögonkräm: Ögonkräm är speciellt utformad för den känsliga huden runt ögonen och kan hjälpa till att minska tecken på åldrande som rynkor och mörka ringar. Vi har en recension av ögonkrämer på vår hemsida.

Förutom dessa produkter finns det också andra hudvårdsprodukter som ansiktsmask, peeling och ansiktsolja, som kan hjälpa till att förbättra hudens hälsa och utseende. Det är dock viktigt att välja produkter som passar din hudtyp och hudens behov.

Om vårt test

För att hitta den bästa nattkrämen på marknaden har vi genomfört en serie noggranna tester. Vi har provat ett flertal olika märken och varianter, allt för att kunna ge dig den mest omfattande och tillförlitliga guiden. Vi har fokuserat på flera viktiga aspekter, såsom krämens konsistens, effektivitet, ingredienser och pris. Vi har även tagit hänsyn till användarvänlighet och förpackningens design.

 • Konsistens: Känns krämen lätt eller tung på huden? Absorberas den snabbt eller lämnar den en kladdig känsla?
 • Effektivitet: Gör krämen någon märkbar skillnad på huden? Känns huden mer återfuktad och len efter användning? Har krämen någon anti-aging effekt?
 • Ingredienser: Vilka ingredienser innehåller krämen? Är de naturliga eller syntetiska? Finns det några allergiframkallande ämnen?
 • Pris: Är krämen prisvärd? Ger den ett bra värde för pengarna i jämförelse med andra liknande produkter på marknaden?
 • Användarvänlighet: Är förpackningen praktisk och enkel att använda? Hur mycket kräm behövs för varje användning?
 • Design: Är förpackningen attraktiv och passar den in i badrummet?

Våra tester har tagit allt detta i beaktande för att ge dig en korrekt bild av vilken nattkräm som är bäst. Vi har jämfört alla aspekter och vägt dem mot varandra, allt för att du ska kunna hitta den nattkräm som passar just dina behov och önskemål bäst.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
28 röster, Betyg: 4.7 / 5
karin2
Karin Svensson
Expert inom skönhet

Karin Svensson är en hängiven skribent som helt har ägnat sig åt skönhetsvärlden. Hennes upptäckt av skönhet började med ungdomliga experiment med makeup och har sedan dess blomstrat till en livslång kärlek till allt som rör skönhet. Karin är alltid på jakt efter de senaste trenderna och teknikerna.

Med en förmåga att omvandla skönhetskoncept till användbara tips och tricks har Karin blivit en favorit för många som söker vägledning inom skönhet. Hennes uppriktiga entusiasm och kunnighet framträder i varje artikel hon delar.