Bästa Handkrämen 2023

Av: Karin Svensson • Senast uppdaterad:
Upptäck hemligheten bakom mjuka, återfuktade och skyddade händer med bästa handkrämen!
Se alla testvinnare

Handkräm är en essentiell produkt som hjälper till att hålla händerna mjuka, återfuktade och skyddade från skadliga yttre påverkningar. Oavsett om det är torrt, kallt vinterväder, frekvent handtvätt, eller bara den naturliga åldrandeprocessen, kan händerna lätt tappa sin naturliga fuktighet och börja kännas torra och strama. Detta kan leda till obehag och till och med smärta, särskilt när huden börjar spricka. Genom att regelbundet applicera en bra handkräm kan du bidra till att återställa hudens fuktighetsnivå, läka skadad hud och skydda dina händer från framtida skador.

I vår jakt på den mest effektiva handkrämen har vi testat flertalet olika produkter. Efter noggranna tester och jämförelser har vi kommit fram till att c/o Gerd Lingonberry Hand Cream är det bästa handkrämet på marknaden just nu. Den utmärker sig inte bara genom sin förmåga att återfukta huden på djupet, utan även genom dess naturliga ingredienser och behagliga doft. Men mer om detta längre fram i artikeln. Först låt oss dyka djupare in i vad som gör en handkräm effektiv och varför det är så viktigt att ta hand om sina händer.

Bäst i Test 24 är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Om du uppskattar vårt arbete kan du stödja sidan genom att klicka på någon av våra köplänkar. Om du genomför ett köp via dessa länkar får vi en liten provision från återförsäljaren. Detta hjälper oss att fortsätta tillhandahålla noggrann information och utföra fler produkttester för att hjälpa dig hitta de bästa produkterna på marknaden.

De 5 bästa Handkrämerna 2023

 1. c/o Gerd Lingonberry Hand Cream 75 ML Bäst i test: 4,7/5
 2. Ida Warg Vitalizing Hand Cream Bästa billiga: 4,5/5
 3. c/o Gerd Cloudberry Hand Cream 500 ML Bästa naturliga: 4,3/5
 4. Elizabeth ArdenEight Hour Cream Skin Protectant 50 ml Eight Hour Cream Skin Protectant 50 ml Bästa skyddande: 4,2/5
 5. rituals mehr hand creme Bästa set: 4,0/5
 1. Bäst i test c/o Gerd Lingonberry Hand Cream

  En lyxig, återfuktande handkräm lämplig för alla hudtyper.
  Vårt betyg
  4,7/5
  Konsistens:
  4,9/5
  Doft:
  4,8/5
  Fuktgivande:
  4,2/5
  Snabbabsorberande:
  4,8/5
  Hållbarhet:
  4,8/5
  Till butiken
  (coGerd)

  Vi har gett c/o Gerd Lingonberry Hand Cream ett imponerande betyg på 4,7/5, vilket gör den till ett överlägset val när det gäller handkrämer. För det första, är denna produkt mycket lämplig för alla hudtyper. Vare sig du har känslig, torr eller oljig hud, denna kräm är skonsam och effektiv. Den innehåller ingredienser som sheasmör och lingonfröolja, vilket gör produkten både lyxig och återfuktande. Dessutom fungerar de eteriska oljorna från citron och grape uppiggande, vilket ger en extra bonus.

  Återfuktande förmågan hos c/o Gerd Lingonberry Hand Cream är enastående. Efter användning känns huden mjuk och välmående. Dess doft är behaglig och inte alltför påträngande, vilket gör att den passar dem som föredrar diskreta dofter. Konsistensen är också mycket tilltalande - krämen är lätt att applicera, sprider sig jämnt och absorberas snabbt av huden utan att lämna en fet känsla.

  När det gäller prisvärdhet presterar c/o Gerd Lingonberry Hand Cream också bra. Med tanke på produktens höga kvalitet och mångsidighet är priset på 149 kr mycket rimligt. Enligt vår utvärdering står den sig starkt i jämförelse med andra liknande produkter på marknaden. Sammantaget är c/o Gerd Lingonberry Hand Cream ett överlägset val för alla som är ute efter en pålitlig, effektiv och prisvärd handkräm.

  Fördelar

  • Lämplig för alla hudtyper
  • Hög återfuktande förmåga
  • Behaglig, diskret doft
  • Snabbabsorberande, inte fet
  • Prisvärd i förhållande till kvalitet

  Nackdelar

  • Kan vara för diskret doft för vissa
  • Högre pris jämfört med vissa konkurrenter
  Produkten finns att köpa här:
  149 kr
 2. Bästa billiga Ida Warg Vitalizing Hand Cream

  En återfuktande, veganvänlig handkräm med uppfriskande doft.
  Vårt betyg
  4,5/5
  Konsistens:
  4,8/5
  Doft:
  4,0/5
  Fuktgivande:
  4,4/5
  Snabbabsorberande:
  4,7/5
  Hållbarhet:
  4,7/5
  Till butiken
  (Ida Warg)

  Ida Warg Vitalizing Hand Cream är en utmärkt produkt som lever upp till flera av de parametrar vi anser nödvändiga för en bra handkräm. Den fungerar väl på alla hudtyper, inklusive känslig hud, tack vare dess skonsamma och naturliga ingredienser. Den återfuktar huden effektivt och efterlämnar händerna mjuka och smidiga utan någon fet eller oljig känsla. Detta gör den idealisk för både torr och oljig hud.

  Krämen har en angenäm doft som är en unik blandning av exotiska toner av ananas och persika, kompletterat med inslag av mandel och vanilj. Doften är inte överväldigande stark, utan snarare diskret och uppfriskande. Krämens konsistens är lätt och den sprider sig smidigt över huden, vilket gör den lätt att använda och snabbt absorberad av huden. Dess innehåll av C-vitamin och kråkbärsextrakt ger en upplyftande effekt på huden, vilket gör den till ett utmärkt val för trött och matt hud.

  Priset på Ida Warg Vitalizing Hand Cream är mycket rimligt jämfört med andra handkrämer vi testat, speciellt med tanke på dess höga prestanda och kvalitet. Denna handkräm är dessutom 100% vegan och cruelty-free, vilket ger den extra pluspoäng. Sammantaget får denna handkräm vårt betyg 4,5/5 för dess utmärkta prestanda, överkomliga pris och miljövänliga egenskaper.

  Fördelar

  • Passar alla hudtyper, även känslig
  • Återfuktar effektivt utan att kännas fet
  • Behaglig, diskret doft
  • Snabbt absorberad av huden
  • Prisvärd och miljövänlig

  Nackdelar

  • Doften kanske inte passar alla
  • Ingen SPF-skydd
  Produkten finns att köpa här:
  69 kr
 3. Bästa naturliga c/o Gerd Cloudberry Hand Cream

  Högkvalitativ, naturlig handkräm för alla hudtyper med behaglig doft.
  Vårt betyg
  4,3/5
  Konsistens:
  4,3/5
  Doft:
  4,4/5
  Fuktgivande:
  4,1/5
  Snabbabsorberande:
  4,4/5
  Hållbarhet:
  4,4/5
  Till butiken
  (coGerd)

  c/o Gerd Cloudberry Hand Cream är en av de bästa handkrämerna vi har testat, med ett betyg på 4,3/5. Den är perfekt för alla hudtyper, inklusive känslig hud, tack vare sin naturliga och skonsamma sammansättning som inkluderar ingredienser som sheasmör, rapsolja, solrosolja och hjortronfröolja. Dessa naturliga ingredienser gör inte bara krämen återfuktande och vårdande, utan också skonsam mot huden. Hjortronfröoljan är rik på C-vitamin och bidrar till att förbättra hudens naturliga lyster och elasticitet.

  c/o Gerd Cloudberry Hand Cream har en trevlig konsistens, den sprider sig lätt över huden och absorberas snabbt utan att lämna någon fet känsla. Dessutom har krämen en behaglig doft som kan beskrivas som både frisk och bärig, vilket gör den ännu mer njutbar att använda. Trots att krämen är lyxig och högkvalitativ, kan priset på 319 kr anses vara lite högre jämfört med andra produkter på marknaden, men med tanke på kvaliteten och effekten det ger, kan det mycket väl vara värt investeringen.

  Sammanfattningsvis är c/o Gerd Cloudberry Hand Cream en utmärkt produkt för dem som behöver en effektiv och lyxig handkräm. Dess naturliga ingredienser, trevliga konsistens och behagliga doft gör det till ett utmärkt val för alla hudtyper. Trots det något höga priset, är dess kvalitet och effekt värt det. Vi rekommenderar denna handkräm för dem som letar efter en naturlig, effektiv och lyxig lösning på torra händer.

  Fördelar

  • Passar alla hudtyper, inklusive känslig hud
  • Naturliga och skonsamma ingredienser
  • Förbättrar hudens lyster och elasticitet
  • Snabbt absorberande, ingen fet känsla
  • Behaglig, frisk och bärig doft

  Nackdelar

  • Högre pris jämfört med andra handkrämer
  • Kan vara för doftstark för vissa
  Produkten finns att köpa här:
  319 kr
 4. Bästa skyddande Elizabeth Arden Eight Hour Cream Skin Protectant

  En återfuktande handkräm som skyddar huden i upp till åtta timmar.
  Vårt betyg
  4,2/5
  Till butiken
  (Cocopanda)

  Elizabeth Arden Eight Hour Cream Skin Protectant är en handkräm som verkligen lever upp till sitt namn. Den återfuktar huden effektivt och håller den mjuk och smidig i upp till åtta timmar. Den passar alla hudtyper och är särskilt lämplig för personer med känslig hud, då den har en antiinflammatorisk effekt. Den kan även användas för att lindra mindre skador från väder och vind, vilket gör den till en utmärkt allroundprodukt.

  Förutom att ge återfuktning har krämen en lugnande doft som inte är överväldigande. Konsistensen är lätt och smidig, vilket gör att den lätt kan spridas ut över huden och absorberas snabbt utan att lämna en fet känsla. Trots sin lätta konsistens erbjuder den djup återfuktning och skydd för huden, vilket gör att du kan känna dig bekväm och säker hela dagen.

  Med tanke på priset på 252 kr, kan Elizabeth Arden Eight Hour Cream Skin Protectant verka lite dyr jämfört med andra handkrämer på marknaden. Men med tanke på dess mångsidighet och högkvalitativa ingredienser, tror vi att det är ett rimligt pris att betala för en produkt som verkligen fungerar. Sammantaget är vårt betyg 4,2/5, vilket gör den till en av de bästa handkrämerna på marknaden.

  Fördelar

  • Återfuktar huden effektivt upp till åtta timmar.
  • Passar alla hudtyper, inklusive känslig hud.
  • Har en antiinflammatorisk effekt.
  • Kan lindra mindre skador från väder och vind.
  • Lätt och smidig konsistens.

  Nackdelar

  • Priset kan uppfattas som högt.
  • Doften kanske inte passar alla.
  Produkten finns att köpa här:
  232 kr
 5. Bästa set Rituals The Ritual of Mehr SOS Hand Recovery Set

  Återfuktande handset med exfolierande scrub och uppiggande doft.
  Vårt betyg
  4,0/5
  Till butiken
  (Cocopanda)

  Rituals The Ritual of Mehr SOS Hand Recovery Set är ett härligt set med både en återfuktande handkräm och en exfolierande handscrub. Setet är särskilt bra för torr hud, då handkrämen verkar lugnande och ger näring till huden. Dessutom mjukgör den nagelbanden, vilket är ett extra plus. Även handscrubben jobbar aktivt för att återfukta huden och tar försiktigt bort döda hudceller, vilket lämnar huden mjuk och behaglig. Doften av apelsin och cederträ är uppiggande och ger en trevlig sensorisk upplevelse.

  Setets innehåll av naturliga ingredienser som apelsinskal och saltkorn gör det till ett bra val för de som föredrar naturliga alternativ. Dessutom upprätthåller produkten balansen i huden och främjar en hälsosam hud genom sina mikrobiomvänliga aktiva ingredienser. Konsistensen på både kräm och scrub är behaglig, de absorberas snabbt av huden utan att lämna en fet känsla. Och trots sin rika konsistens känns de lätta på huden.

  Priset på 159 kr kan verka lite högt jämfört med vissa andra alternativ på marknaden, men med tanke på att du får både en handkräm och en scrub i samma set, samt att produkterna har en lyxig känsla och innehåller kvalitetsingredienser, tycker vi att det är prisvärt. Vi ger Rituals The Ritual of Mehr SOS Hand Recovery Set betyget 4,0/5 baserat på dess förmåga att återfukta och vårda huden, dess behagliga doft och konsistens samt dess prisvärdhet.

  Fördelar

  • Återfuktar och lugnar torr hud
  • Mjukgör nagelbanden
  • Uppiggande doft av apelsin och cederträ
  • Innehåller naturliga ingredienser
  • Främjar en hälsosam hudbalans

  Nackdelar

  • Priset kan uppfattas som högt
  • Kan kännas för lätt för extremt torr hud
  Produkten finns att köpa här:
  159 kr
testvinnarna

Jämför de 5 vinnarna i testet

Se hur våra bästa produkter jämför sig med varandra här. Vill du sortera dem? Bara klicka på en rubrik i tabellen!

Handkräm Totalbetyg Pris
c/o Gerd Lingonberry Hand Cream 75 ML Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Bästa pris
149 kr
Ida Warg Vitalizing Hand Cream Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Bästa pris
69 kr
c/o Gerd Cloudberry Hand Cream 500 ML Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Bästa pris
319 kr
Elizabeth ArdenEight Hour Cream Skin Protectant 50 ml Eight Hour Cream Skin Protectant 50 ml Betyg 4,2 / 5
4,2 / 5
Bästa pris
232 kr
RitualsThe Ritual of Mehr SOS Hand Recovery Set The Ritual of Mehr SOS Hand Recovery Set Betyg 4,0 / 5
4,0 / 5
Bästa pris
159 kr
viktiga faktorer för att välja rätt handkräm

Så hittar du bästa handkräm

Att hitta en handkräm som uppfyller alla dina behov kan vara en utmaning, med tanke på det stora antal produkter som finns på marknaden idag. Det finns dock vissa kriterier som du bör tänka på när du letar efter en handkräm. Dessa inkluderar både specifika egenskaper för handkrämer och mer generella faktorer som användarrecensioner.

Återfuktande egenskaper

En god handkräm bör ha starka återfuktande egenskaper. Detta är särskilt viktigt under kalla vintermånader då huden lätt kan bli torr och sprucken. En återfuktande handkräm hjälper till att återställa hudens naturliga fuktighetsnivå, vilket gör att den känns mjukare och mer elastisk. Sök efter produkter som innehåller ingredienser som glycerin, sheasmör och hyaluronsyra, eftersom dessa är kända för sina återfuktande egenskaper.

Ingredienser

Ingredienserna i en handkräm spelar en stor roll för dess effektivitet. Naturliga ingredienser som aloe vera, kokosolja och jojobaolja är bra för huden och har visat sig ha positiva effekter. Undvik produkter med parabener, syntetiska dofter och färgämnen eftersom dessa kan vara skadliga för huden. Det är också en bra idé att leta efter en handkräm som är dermatologiskt testad för att säkerställa att den är säker att använda.

Absorberingsförmåga

En bra handkräm bör absorberas snabbt av huden utan att lämna en fet eller klibbig känsla. Detta är särskilt viktigt om du behöver använda dina händer kort efter applicering av krämen. En handkräm med snabb absorberingsförmåga gör det möjligt för dig att återgå till dina aktiviteter utan att behöva oroa dig för att få kräm på dina kläder eller andra objekt.

Doft

Doften av en handkräm kan vara en viktig faktor för vissa människor. Vissa föredrar en stark, markant doft, medan andra föredrar en mer diskret doft eller ingen doft alls. Det är viktigt att välja en handkräm vars doft du tycker om, eftersom du kommer att känna den varje gång du applicerar krämen.

Pris

Priset på en handkräm kan variera mycket beroende på märke, ingredienser och storlek. Det är viktigt att hitta en balans mellan pris och kvalitet. En dyrare handkräm är inte nödvändigtvis bättre än en billigare variant. Det viktigaste är att krämen uppfyller dina behov och har de egenskaper du letar efter.

Emballage

Emballaget på en handkräm kan verka som en oväsentlig detalj, men det kan faktiskt ha en stor inverkan på din upplevelse av produkten. En tub eller flaska som är lätt att öppna och stänga, och som tillåter dig att kontrollera mängden kräm som kommer ut, kan göra det mycket mer bekvämt att använda produkten. Dessutom kan designen och färgen på emballaget också påverka hur du känner för produkten.

Användarrecensioner

För att få en djupare förståelse för hur en handkräm fungerar i praktiken, kan det vara hjälpsamt att läsa användarrecensioner. Dessa recensioner kan ge dig insikt i hur krämen känns på huden, hur snabbt den absorberas, hur länge effekterna varar, och andra detaljer som inte alltid framgår av produktbeskrivningen. Kom dock ihåg att alla har olika hudtyper och preferenser, så vad som fungerar bra för en person kanske inte fungerar lika bra för en annan.

handkram hand

Användning av handkräm

Användning av handkräm kan verka självklart, men att använda den på rätt sätt kan göra en stor skillnad i effektiviteten. Här är några punkter att tänka på när du använder din handkräm för att få ut det mesta möjliga av produkten.

1. Tvätta och torka händerna först

Det är viktigt att alltid börja med att tvätta och torka händerna noggrant innan du applicerar handkräm. Detta beror på att smuts, olja och andra föroreningar på huden kan hindra krämen från att absorberas ordentligt. Dessutom kan dessa föroreningar potentiellt blandas med krämen och spridas över huden, vilket kan leda till irritation eller andra hudproblem. Att tvätta händerna först säkerställer också att eventuella skadliga bakterier avlägsnas innan krämen appliceras.

2. Använd rätt mängd

Det kan vara frestande att använda en stor mängd kräm för att ”ge huden extra näring”, men detta är oftast inte nödvändigt. En liten mängd kräm räcker ofta för att täcka hela handen, och överdriven användning kan leda till att huden känns fet eller kladdig. Det bästa är att börja med en liten mängd och sedan lägga till mer om det behövs. Kom ihåg att det är bättre att applicera ett tunt lager kräm flera gånger om dagen än att applicera ett tjockt lager en gång.

3. Massera in krämen noggrant

När du har applicerat krämen, ta dig tid att massera in den noggrant i huden. Detta hjälper till att förbättra blodcirkulationen i huden, vilket kan bidra till att öka hudens förmåga att absorbera krämen. Dessutom kan massagen hjälpa till att lindra stress och muskelspänningar i händerna. Fokusera på torra och spruckna områden, och glöm inte nagelbanden, som ofta är ett av de mest försummade områdena på händerna.

4. Använd krämen regelbundet

För bästa resultat bör handkräm användas regelbundet. Hur ofta du behöver applicera krämen kommer att variera beroende på dina specifika behov och hudtyp. Om du har mycket torr hud eller om det är vinter, kanske du behöver applicera krämen flera gånger om dagen. Om din hud är mindre torr, kan det räcka med att applicera krämen en eller två gånger om dagen.

5. Applicera krämen före sänggåendet

En av de bästa tidpunkterna för att applicera handkräm är precis innan sänggåendet. Under natten har huden en chans att återhämta sig och reparera sig själv, och en återfuktande handkräm kan hjälpa till att stödja denna process. Dessutom ger natten krämen en chans att absorberas helt utan att du behöver oroa dig för att torka av den eller få den på dina kläder.

LÄS MER: Bästa Ansiktsolja

Vem har nytta av handkräm?

Handkräm är en universell produkt som kan användas av de flesta människor. Det finns dock vissa grupper som kanske har särskilt nytta av att regelbundet använda handkräm. Nedan följer några exempel på vilka dessa grupper kan vara.

 • Personer med torr hud: Om du har torr hud, kan handkräm vara en verklig livräddare. Torr hud kan bli sprucken och smärtsam, och regelbunden användning av handkräm kan hjälpa till att återställa hudens fuktighet, mjukgöra huden och förebygga framtida torrhet. Handkrämer som innehåller återfuktande ingredienser som glycerin, sheasmör och hyaluronsyra kan vara särskilt effektiva för personer med torr hud.
 • Personer som arbetar med sina händer: Om ditt arbete innebär mycket handarbete, till exempel trädgårdsarbete, byggande eller matlagning, kan dina händer utsättas för mycket slitage. Användning av en handkräm kan hjälpa till att skydda huden från skador, och att hålla den mjuk och smidig. Dessutom kan vissa handkrämer innehålla ingredienser som hjälper till att läka mindre sår eller sprickor i huden.
 • Personer som ofta tvättar sina händer: Frekvent handtvätt, särskilt med varmt vatten och starka tvålar, kan torka ut huden och orsaka irritation. Om du ofta tvättar dina händer, kan användning av en handkräm efter varje tvätt hjälpa till att återställa hudens fuktighetsnivå och förhindra torrhet och irritation. En handkräm med lugnande ingredienser som aloe vera eller kamomill kan vara särskilt användbar för personer som ofta tvättar sina händer.

Å andra sidan kanske personer med mycket fet hud eller de som är känsliga för någon av ingredienserna i handkrämen inte har lika stor nytta av att använda handkräm. I dessa fall är det bäst att rådfråga en hudläkare eller en hudvårdsexpert innan man börjar använda en ny produkt. Det är också viktigt att komma ihåg att även om handkräm kan hjälpa till att återfukta och skydda huden, ersätter den inte behovet av att dricka tillräckligt med vatten och följa en hälsosam kost för att stödja hudens allmänna hälsa.

LÄS MER: Peeling bäst i test

vanliga frågor om Handkräm

FAQ: Vanliga frågor om Handkrämer

Kan jag använda handkräm på mitt ansikte?

Generellt sett bör handkräm inte användas i ansiktet. Även om det finns vissa likheter mellan handkrämer och ansiktskrämer, är de formulerade för olika hudtyper och har olika syften. Huden på dina händer är tjockare och kan hantera tyngre krämer, medan huden i ansiktet är tunnare och mer känslig. Användning av handkräm i ansiktet kan leda till igensättning av porerna och eventuellt orsaka utbrott. Om du behöver återfukta ditt ansikte, är det bäst att använda en kräm som specifikt är formulerad för ansiktshud.

Varför blir mina händer fortfarande torra trots att jag använder handkräm?

Det kan finnas flera anledningar till att dina händer fortfarande känns torra trots att du använder handkräm. Det kan vara att du inte applicerar krämen tillräckligt ofta, eller att du inte använder tillräckligt mycket produkt. Det kan också vara att krämen du använder inte är tillräckligt återfuktande för din hudtyp, eller att den innehåller ingredienser som faktiskt torkar ut huden. Om du fortsätter att uppleva torrhet trots regelbunden användning av handkräm, kan det vara värt att prata med en hudvårdsexpert eller en dermatolog för att hitta en lösning som passar din hud.

Är dyra handkrämer bättre än billiga?

Priset på en handkräm är inte alltid en indikator på dess kvalitet. Det finns många prisvärda handkrämer på marknaden som är mycket effektiva. Dyra handkrämer kan innehålla högkvalitativa ingredienser eller lyxiga tillsatser, men det betyder inte nödvändigtvis att de är bättre för din hud. Det viktigaste är att välja en handkräm som passar din hudtyp och dina behov, oavsett pris.

Hur ofta ska jag använda handkräm?

Hur ofta du bör använda handkräm beror på dina individuella behov. Om du har mycket torr hud, kan du behöva applicera kräm flera gånger om dagen. Om din hud är mindre torr, kan det räcka med att applicera krämen en eller två gånger om dagen. Det är också en bra idé att applicera handkräm varje gång du har tvättat händerna, eftersom tvål och vatten kan torka ut huden.

Kan jag använda handkräm om jag har eksem?

Ja, faktum är att regelbunden användning av en återfuktande handkräm kan vara en viktig del av hanteringen av eksem. Handkrämen kan hjälpa till att återfukta huden och minska torrhet och klåda, vilka är vanliga symptom på eksem. Men, det är viktigt att välja en handkräm som är fri från irriterande ämnen, som parfym och färgämnen. Om du har eksem, kan det vara värt att konsultera en dermatolog för att få rekommendationer om vilka produkter som är bäst för din hud.

Kan jag använda handkräm på mina fötter?

Ja, du kan definitivt använda handkräm på dina fötter. Huden på fötterna kan bli mycket torr och hård, särskilt på hälarna, och en återfuktande handkräm kan hjälpa till att mjukgöra huden. Men, det är viktigt att komma ihåg att huden på fötterna är tjockare än huden på händerna, så du kanske behöver använda en mer intensiv kräm eller applicera den oftare för att uppnå önskat resultat.

Är det någon skillnad mellan handkrämer för män och kvinnor?

I allmänhet är det ingen stor skillnad mellan handkrämer för män och kvinnor när det gäller de återfuktande egenskaperna. Den största skillnaden ligger ofta i doften, där handkrämer för män ofta har mer neutrala eller maskulina dofter jämfört med kvinnors handkrämer. Det viktigaste är att välja en handkräm som passar din hudtyp och dina personliga preferenser.

Kan jag använda handkräm på mina läppar?

Även om handkräm kan vara mycket återfuktande, är det generellt sett inte rekommenderat att använda den på läpparna. Huden på läpparna är mycket tunnare och mer känslig än huden på händerna, och vissa ingredienser i handkrämer kan vara irriterande eller till och med skadliga om de sväljs. Om dina läppar är torra, är det bäst att använda en läppbalsam eller en produkt som specifikt är utformad för att återfukta läpparna.

Om vårt test

Att hitta den bästa handkrämen kan vara en utmaning. Det finns en myriad av alternativ på marknaden, alla med sina egna unika egenskaper och fördelar. Vi på Bäst i Test 24 har därför utfört en omfattande undersökning för att identifiera den överlägset bästa handkrämen. Vi har testat flera olika märken och typer av handkräm och granskat dem noggrant baserat på flera kritiska parametrar.
 • Hudtyp: Är produkten lämplig för alla hudtyper? Hur fungerar den på känslig hud? Fungerar den bra för både torr och oljig hud?
 • Återfuktning: Hur bra återfuktar produkten huden? Känns huden mjuk och återfuktad efter användning?
 • Innehåll: Vilka ingredienser innehåller produkten? Är de naturliga eller kemiska? Finns det några ingredienser som kan vara skadliga eller allergiframkallande?
 • Doft: Hur doftar krämen? Är doften stark eller diskret? Är det en behaglig doft?
 • Konsistens: Hur känns krämen när den appliceras? Är den lätt att sprida ut? Absorberas den snabbt av huden utan att lämna en fet känsla?
 • Pris: Är produkten prisvärd? Hur står den sig i jämförelse med andra produkter på marknaden när det gäller pris och kvalitet?

Genom att noggrant granska varje produkt baserat på dessa parametrar, har vi lyckats identifiera den bästa handkrämen på marknaden. Vi hoppas att vår forskning kommer att hjälpa dig att hitta den bästa handkrämen som passar dina individuella behov och preferenser.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
76 röster, Betyg: 4.6 / 5
karin2
Karin Svensson
Expert inom skönhet

Karin Svensson är en hängiven skribent som helt har ägnat sig åt skönhetsvärlden. Hennes upptäckt av skönhet började med ungdomliga experiment med makeup och har sedan dess blomstrat till en livslång kärlek till allt som rör skönhet. Karin är alltid på jakt efter de senaste trenderna och teknikerna.

Med en förmåga att omvandla skönhetskoncept till användbara tips och tricks har Karin blivit en favorit för många som söker vägledning inom skönhet. Hennes uppriktiga entusiasm och kunnighet framträder i varje artikel hon delar.