Bäst i test: Bästa handkrämen 2023

Uppdaterad 3 mars 2023

Att ta hand om sina händer är väldigt viktigt. Det är nämligen vanligt att händerna både torkar ut och åldras snabbare än övriga kroppen. Våra händer utsätts också för flera påfrestningar under en dag och behöver därför rätt vård för att må bra. Med en handkräm får händerna både återfuktande vård och skydd så att de håller sig unga och friska. Vi har testat och undersökt flera av marknadens bästa handkrämer och tagit fram de vi tycker är de mest effektiva. Bästa handkrämen i testet blev Maria Åkerberg Hand Cream Beautiful.

Testvinnare - Bästa Handkräm 2023

Här får du en snabb överblick över de bästa Handkrämerna 2023:

 • Maria Åkerberg Hand Cream Beautiful - Bäst i test
 • Hand & Nail Treatment Cream - Bästa premiumvalet
 • L'Occitane SheaHand Cream 150 ml
 • Rosenserien Handkräm
 • LYKO Handkräm Green Tea Blossom - Bästa billiga

De 5 bästa Handkrämerna i Juni 2023

 1. 1. Maria Åkerberg Hand Cream Beautiful - Bäst i test

  9,5/10
  “En prisvärd svensk produkt som skyddar och mjukgör”.
  Maria Åkerberg Hand Cream Beautiful 250 ml
  Bäst i test
  Storlek
  250 ml
  Pris / ml
  0,82 kr
  Förpackningstyp
  Pump
  Fri frakt över 249 kr
  14 dagars öppet köp
  1-3 dagars leverans
  Fri frakt över 199 kr
  14 dagars öppet köp
  1-3 dagars leverans
  Fri frakt över 100 kr
  14 dagars öppet köp
  0-3 dagars leverans
  Fördelar
  • Praktisk flaska som gör det lätt att dosera
  • Bra resultat även efter en längre tids användning
  • Härlig doft
  Nackdelar
  • Inga nämnvärda sett till pris

  Recension

  Denna naturliga och ekologiska svenska handkräm kostar lika mycket som många av våra andra testade produkter, men innehåller mer kräm. Handkrämen ger en skyddande hinna mot solen när du jobbar in den i händerna. Med ett innehåll av många vårdande ingredienser som är essentiella i en mjukgörande handkräm, är detta en klart prisvärd produkt.

  Designen på Hand Cream Beautiful är praktisk med en flaska på 250 ml och pumphandtag. Doften av citrus och kardemumma tar inte över så mycket, utan är ganska mild. Detta märks speciellt när du jobbat in krämen och låtit den absorberas av huden.

  Tack vare innehållet av jojobaolja, naturlig mjölksyra och sheasmör får huden en bra balans i både pH-värde och bettbalans. Bra handkrämer hjälper till att återställa hudens naturliga barriärer och Maria Åkerbergs kräm är en sådan produkt.

 2. 2. Hand & Nail Treatment Cream - Bästa premiumvalet

  9,3/10
  ”Högkvalitativa ingredienser som både återfuktar och föryngrar”.
  Clarins Hand And Nail Treatment Cream 100ml
  Bästa premiumvalet
  Storlek
  100 ml
  Pris / ml
  1,94 kr
  Förpackningstyp
  Tub
  Fri frakt över 399 kr
  14 dagars öppet köp
  1-2 dagars leverans
  Fri frakt över 350 kr
  60 dagars öppet köp
  0-3 dagars leverans
  Fri frakt över 500 kr
  14 dagars öppet köp
  1-3 dagars leverans
  Fördelar
  • Föryngrar
  • Fint mjukgörande
  • Dryg
  Nackdelar
  • Något dyr

  Recension

  Clarins Hand & Nail Treatment Cream är en mjuk och återfuktande handkräm som skyddar och stärker både händer och naglar. Den är superenkel att jobba in, doftar fantastiskt och lämnar händerna silkeslena. Tyvärr är den inte den billigaste krämen på marknaden, men den är dryg och räcker länge. När du ska använda den räcker det med en väldigt liten klick för att du ska känna dig återfuktad och mjuk om båda händerna.

  Produkten innehåller vårdande ingredienser såsom sheasmör, sesamolja och japanska mullbär, som ger näring, slätar ut och förebygger åldersfläckar. En stor fördel är att den har ett skydd som varar även efter det att du tvättar händerna. Clarins hävdar att deras handkräm skyddar mot kyla, vatten och sol genom att bilda en skyddande hinna runt händerna som håller dem återfuktade hela dagen. Vi märker inte av denna effekt så tydligt, men händerna håller sig helt klart mjuka och lena länge.

 3. 3. L'Occitane SheaHand Cream 150 ml

  9,2/10
  “Populär sheasmörskräm med len konsistens”.
  L'Occitane SheaHand Cream 150 ml
  Storlek
  150 ml
  Pris / ml
  0,45 kr
  Förpackningstyp
  Tub
  Fri frakt över 399 kr
  14 dagars öppet köp
  1-2 dagars leverans
  Fri frakt över 100 kr
  14 dagars öppet köp
  0-3 dagars leverans
  Fri frakt över 249 kr
  14 dagars öppet köp
  1-3 dagars leverans
  Fördelar
  • Populär & välrecenserad
  • Skyddande
  • Dryg
  Nackdelar
  • God men relativt stark doft

  Recension

  L’Occitane’s handkräm med sheasmör är en mirakelkräm för de extra torra händerna. Med 20 % sheasmör i innehållet och mandel, honung och kokosolja inkluderat, bidrar den med näring och krämen absorberas snabbt in i huden. Du behöver inte använda några stora mängder för att krämen ska räcka till båda händerna. Förutsatt att du låter krämen absorberas ordentligt, märks det tydligt att den har effekt även efter handtvätt.

  Den största fördelen med L'Occitane Shea Butter är att den återfuktar fantastiskt och det känns verkligen som att händerna är skyddade länge. Konsistensen är len och krämen är mycket mjuk att smörja in.

 4. 4. Rosenserien Handkräm

  9,0/10
  ”Svensk EKO-produkt som doftar fantastiskt”.
  Rosenserien Hand Cream
  Storlek
  100 ml
  Pris / ml
  2,05 kr
  Förpackningstyp
  Tub
  Fri frakt över 100 kr
  14 dagars öppet köp
  0-2 dagars leverans
  Fri frakt över 100 kr
  14 dagars öppet köp
  0-3 dagars leverans
  Fördelar
  • Absorberas snabbt
  • Ekologisk och svenskproducerad
  • God doft
  Nackdelar
  • Relativt dyr

  Recension

  Denna dryga handkräm doftar gott, mjukgör härligt och har en något svalkande effekt. Effekten beror till stor del på att den innehåller aloe vera, vilket ger den en härlig känsla när man jobbar in den i händerna. Fördelen är också att den absorberas snabbt om du arbetar in den noggrant och den är kladdfri. Produkten är svenskproducerad, ekologisk, vegansk och cruelty-free, vilket vi också ser som något positivt. Nackdelen är att denna handkräm från Rosenserien är relativt dyr sett till volymen. 

 5. 5. LYKO Handkräm Green Tea Blossom - Bästa billiga

  8,7/10
  “Prisvärd limited edition-handkräm i stor flaska”.
  By Lyko Handkräm Green Tea Blossom 300 ml
  Bästa billiga
  Storlek
  300 ml
  Pris / ml
  0,26 kr
  Förpackningstyp
  Pump
  Fri frakt över 100 kr
  14 dagars öppet köp
  0-3 dagars leverans
  Fördelar
  • Verkar lugnande på irriterad hy
  • Härlig doft
  • Mjukgörande
  Nackdelar
  • Något klumpig förpackning
  • Starkare doft till en början

  Recension

  Från Lykos egna sortiment kommer denna handkräm som både vårdar och doftar fantastiskt. Innehållet av bland annat rödalger hjälper till att vårda huden och göra den mjuk. Effekten varar dessutom länge och vi behöver inte använda några större mängder åt gången. De aktiva ingredienserna, såsom bergamott och jasmin, bidrar till att lugna huden, vilket är positivt för dig som har irriterad hy. 

  Tack vare flaskans volym kommer du kunna ha handkrämen länge och detta ökar prisvärdheten. Problemet med större pumpkrämer att de är svårare att ta med sig om man till exempel reser.

handkram hand

Köpguide: Hitta rätt handkräm

Handkräm behövs för att hålla dina händer unga, återfuktade och friska. Nedan kommer lite allmänna tips och användningsområden när det kommer till handkräm, som kan guida dig till rätt val av kräm. 

 • moisturiser

  Mängd

  När du använder handkräm så ska du tänka på att inte ta för mycket, de flesta handkrämer är dryga och räcker länge. Men även dryga produkter kan vara väldigt dyra sett till storleken på förpackningen. Är du i behov av handkräm ofta kan en större, billigare produkt vara att rekommendera i kombination med en liten handkräm med mer specifikt innehåll för dina handbehov. En för hemmet och en för on-the-go. Stora förpackningar är inte direkt något man tar med i handväskan.
 • certifikat

  Certifieringar

  Många väljer idag att handla mer medvetet, och certifieringar på produkterna kan därför vara viktiga saker att leta efter. Vill du ha en ekologisk, vegansk eller en cruelty-free produkt borde du alltid leta efter markeringar på produkten eller indikationer i produktbeskrivningen att detta stämmer. Var dock försiktig, helst ska det vara en tredje part som står för certifieringen. Med en tredje-part-certifiering kan du känna dig säker på objektivitet och tilltro till, till exempel, en ekostämpel.
 • anti aging

  Anti-age

  Ditt största orosmoln kan vara ditt åldrande. Då är det extra viktigt att titta på innehållet för att se om krämen består av aktiva ämnen gjorda för att motverkan åldrande. Dessa krämer är lätta att hitta då de ofta kallas för anti-age, men innehållet kan ändå vara värt att se över. Solskydd är det du först borde kika efter här eftersom solen är den mest betydande faktorn när det kommer till åldrandet. Övriga viktiga ingredienser att leta efter är; kollagen, ceramider, C-vitamin, glykolsyra, te-extrakt och mjölksyror. 
 • sunscreen

  Solskydd

  Allt fler handkrämer börjar innehålla någon form av solskydd. Solen är livsviktig men den är också främst ansvarig till hudens åldrande. Händerna är ett av de områden på kroppen som är mest exponerade mot solen och därav åldras snabbare än andra delar på kroppen. Det kan därför vara en värd investering att köpa handkräm som innehåller någon form av skydd mot solen för att få ut så mycket som möjligt av sin handkräm. 
 • natural

  Eteriska oljor

  Feta eteriska oljor är en väsentlig beståndsdel i en bra hudkräm. De är fantastiska på att bevara den mjukgörande och återfuktande effekten av krämen. Några du kan hålla utkik efter är avokadoolja, arganolja, mandelolja och jojobaolja. Om torra händer och en god doftande handkräm är dina primära behov så leta efter handkrämer med eteriska oljor i.
 • aloe vera

  Aloe Vera

  Aloe vera är bra för huden i flera aspekter. Den hjälper nämligen huden att ta upp krämen fortare vilket innebär att du slipper gå runt och känna dig kletig och hal efter insmörjning. Aloe vera är också bra för att lugna solbränd hud, återfukta och mjuka upp huden. Om du vill ha en bra on-the-go handkräm som inte kletar kan du leta efter en som innehåller aloe vera.

Vårt test av handkrämer

Det finns många saker att ha i åtanke när man ska välja handkräm. Ska den primärt för att behandla torra händer? Vill du kanske ha den för att motverka rynkor och ålderstecken? Eller ska den vara till för att reparera slitage från arbete och träning? När vi testade olika handkrämer undersökte vi följande punkter för att se vilken produkt som var bäst.

 • Innehåll - Vi letar efter produkter som har naturliga och kliniskt testade ingredienser. 
 • Effekt - Är produkten vårdande på något sätt? Har den solskyddsfaktor eller anti-age-egenskaper? Vi testar de förväntningar som produkten ställer för att se hur bra de fungerar.
 • Vårdande - Innehållet ska givetvis vårda händerna, till exempel återfukta torra händer eller motverka eksem.

Vanliga frågor om handkräm

Behöver jag handkräm?

Detta är ganska individuellt. Vissa av oss är definitivt i mindre behov av en handkräm, då vår hud naturligt håller sig bättre återfuktad. Med det sagt skulle vi säga att alla faktiskt har användning av en handkräm, för våra händers välmående och åldrande. Även om du aldrig känner dig torr om händerna finns det fördelar med att återfukta huden i alla fall.

När ska jag använda handkräm?

När som! Känner du dig torr så bör du applicera lite kräm och smöjra. Många låter handkrämen ingå i sin morgon rutin, andra tar lite efter varje toalett besök eftersom tvål har en tendens att torka ut händera. Det är helt upp till dig men du behöver absolut inte överanvända, då riskerar du att få fuktiga och hala händer. Plus att det finns en risk att du vänjer din hud vid konstant återfuktning och blir du då utan handkrämen under en längre period finns det står risk att de torkar ut rejält.

Hur mycket handkräm ska jag använda?

Vårt tips är att alltid vara sparsam med appliceringen. Du kommer känna om det blev för lite och då kan du alltid ta lite till. Det är oftast bara jobbigt att känna att man applicerat för mycket handkräm plsu att du riskerar att använda upp produkten väldigt snabbt om du tar för mycket åt gången.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
62 röster, Genomsnitt: 4.6 / 5