Bäst i test: Bäst handkräm 2021

Att ta hand om våra händer ordentligt är väldigt viktigt. Det är vanligt att händerna torkar ut och åldras snabbare än övriga kroppen, och våra händer utsätts för mycket under en dag och behöver därför rätt vård för att må bra. Med en handkräm så får händerna både återfuktande vård och skydd så att de håller sig unga och friska. Vi har testat och undersökt flera av marknadens bästa handkrämer och tagit fram de vi tycker är de mest effektiva, där Clarins Hand & Nail Treatment Cream vann vårt test.

Vilken handkräm är bäst?

Det finns många saker att ha i åtanke när man ska välja handkräm, bland annat vad det är man vill ha handkrämen till. Är det primärt för att motverka torra händer? Är du orolig för rynkor och ålderstecken? För att motverka slitage från arbete och träning? I vårt test har vi främst undersökt följande punkter:

Innehåll - Vi letar efter produkter som har naturliga och kliniskt testade ingredienser. 

Effekt - Är produkten vårdande på något sätt? Har den solskyddsfaktor eller anti-age-egenskaper? Vi testar de förväntningar som produkten ställer för att se hur bra de fungerar.

Vårdande - Innehållet ska givetvis vårda händerna, till exempel återfukta torra händer eller motverka eksem.

 1. 1. Clarins Hand & Nail Treatment Cream
  9,4/10
  Clarins Hand & Nail Treatment Cream
  Bäst i test
  Storlek
  100 ml
  Pris / ml
  2,07 kr
  Förpackningstyp
  Tub
  Till Butik
  207 kr
 2. 2. CCS Sjöstjärna Vårdande Handcreme
  9,1/10
  CCSSjöstjärna Vårdande Handcreme 200 ml
  Storlek
  200 ml
  Pris / ml
  0,25 kr
  Förpackningstyp
  Tub
  Till Butik
  49 kr
 3. 3. Cetaphil Protect Hand Cream
  9,1/10
  Cetaphil Protect Hand Cream
  Storlek
  50 ml
  Pris / ml
  2,18 kr
  Förpackningstyp
  Tub
  Till Butik
  109 kr
 4. 4. Löwengrip Healthy Glow Hand Balm
  8,9/10
  Löwengrip Healthy GlowHand Balm 300 ml
  Storlek
  300 ml
  Pris / ml
  0,66 kr
  Förpackningstyp
  Pump
  Till Butik
  199 kr
 5. 5. LYKO Handkräm Green Tea Blossom
  8,7/10
  LYKOHandkräm Green Tea Blossom
  Storlek
  300 ml
  Pris / ml
  0,26 kr
  Förpackningstyp
  Pump
  Till Butik
  79 kr

handkram hand

Köpguide handkräm

Handkräm behövs för att hålla dina händer unga, återfuktade och friska. Nedan kommer lite allmänna tips och användningsområden när det kommer till handkräm, som kan guida dig till rätt val av kräm. 

 • moisturiser

  Mängd

  När du använder handkräm så ska du tänka på att inte ta för mycket, de flesta handkrämer är dryga och räcker länge. Men även dryga produkter kan vara väldigt dyra sett till storleken på förpackningen. Är du i behov av handkräm ofta kan en större, billigare produkt vara att rekommendera i kombination med en liten handkräm med mer specifikt innehåll för dina handbehov.
 • aterfuktad

  Torra händer

  Den primära anledningen till att använda handkräm är för att motverka uttorkning och sprickor i huden. Vi har alla olika tendenser till torrhet i huden och vissa av oss behöver verkligt fet kräm och daglig användning för att hålla oss återfuktade medan andra kan återfukta lite då och då och känna sig nöjda. I Sverige där vädret ofta är kallt och torrt blir även huden torrare. Tänk på att även vatten har en uttorkande effekt om du tvättar händerna ofta.
 • anti aging

  Anti-age

  Ditt största orosmoln kan ju dock vara åldrande. Då kan det vara extra viktigt att kolla på innehållet för att se om krämen består av aktiva ämnen gjorda för att motverkan åldrande. Dessa krämer är lätta att finna då de ofta kallas för anti-age, men innehållet kan ändå vara värt att se över. Solskydd är det du först borde kolla efter här, solen är den största boven när det kommer till åldrande. Övriga viktiga ingredienser att leta efter är; kollagen, ceramider, C-vitamin, glykolsyra, te-extrakt och mjölksyror. 
 • sunscreen

  Solskydd

  Allt fler handkrämer börjar innehållet någon form av solskydd. Solen är livsviktig men den är också främst ansvarig till hudens åldrande. Händerna är ett av de områden på kroppen som är mest exponerade mot solen och därav åldras snabbare än andra delar på kroppen. Det kan därför vara en värd investering att köpa handkräm som innehåller någon form av skydd mot solen för att få ut så mycket som möjligt av sin handkräm. 
 • natural

  Eteriska oljor

  Feta eteriska oljor är en väsentlig beståndsdel i en bra hudkräm då de är fantastiska på att bevara den mjukgörande och återfuktande effekten av krämen. Några du kan hålla utkik efter är avokadoolja, arganolja, mandelolja och Jojobaolja.
 • aloe vera

  Aloe Vera

  Aloe vera är bra för huden i flera aspekter. Den hjälper nämligen huden att ta upp krämen fortare vilket innebär att du slipper gå runt och känna dig kletig och hal efter insmörjning. Aloe vera är också bra för att lugna solbränd hud, återfukta och mjuka upp huden.

 

Vanliga frågor om handkräm

Vilken handkräm är bäst?

Vi har i vårt test utsett Clarins Hand & Nail Treatment Cream till vinnare, på grund av dess innehåll och vårdande effekt. Är du osäker på vilken handkräm som passar dig, så får du mer än gärna läsa igenom vår köpguide, där du kan få mer information om vilket innehåll man kan leta efter i sin handkräm.

Behöver jag handkräm?

Detta är ganska individuellt. Vissa av oss är definitivt i mindre behov av en handkräm, då vår hud naturligt håller sig bättre återfuktad. Med det sagt skulle vi säga att alla faktiskt har användning av en handkräm, för våra händers välmående och åldrande. Även om du aldrig känner dig torr om händerna finns det fördelar med att återfukta huden i alla fall.

När ska jag använda handkräm?

När som! Känner du dig torr så bör du applicera lite kräm och smöjra. Många låter handkrämen ingå i sin morgon rutin, andra tar lite efter varje toalett besök eftersom tvål har en tendens att torka ut händera. Det är helt upp till dig men du behöver absolut inte överanvända, då riskerar du att få fuktiga och hala händer. Plus att det finns en risk att du vänjer din hud vid konstant återfuktning och blir du då utan handkrämen under en längre period finns det står risk att de torkar ut rejält.

Hur mycket handkräm ska jag använda?

Vårt tips är att alltid vara sparsam med appliceringen. Du kommer känna om det blev för lite och då kan du alltid ta lite till. Det är oftast bara jobbigt att känna att man applicerat för mycket handkräm plsu att du riskerar att använda upp produkten väldigt snabbt om du tar för mycket åt gången.

Testvinnare - Bäst Handkräm

 • Clarins Hand & Nail Treatment Cream
 • CCSSjöstjärna Vårdande Handcreme 200 ml
 • Cetaphil Protect Hand Cream
 • Löwengrip Healthy GlowHand Balm 300 ml
 • LYKOHandkräm Green Tea Blossom
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
10 röster, Genomsnitt: 4.6 / 5
Senast Uppdaterad: 2021-03-25 11:52:08