Bästa Peelingen 2024

Av: Karin Svensson • Senast uppdaterad:
Avlägsna döda hudceller och förnya din hud med bästa peelingen.
Peeling - Bäst i test
Betyg Bild Namn Pris Läs mer
betyg 4,7 Ida Warg Vitalizing Enzyme Body Peel Ida Warg Vitalizing Enzyme Body Peel
Pris
139 kr
Till butik
betyg 4,5 c/o Gerd Blåbär Body Scrub c/o Gerd Blåbär Body Scrub
Pris
56 kr
Till butik
betyg 4,3 Filorga Oxygen-Peel Filorga Oxygen-Peel
Pris
280 kr
Till butik
betyg 4,2 Nivea Shower Cream Peeling Nivea Shower Cream Peeling
Pris
53 kr
Till butik
betyg 4,0 The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution
Pris
127 kr
Till butik
Se alla testvinnare

Peeling är en skönhetsbehandling som syftar till att avlägsna döda hudceller och orenheter från hudens yta. Genom att göra detta kan huden förnyas, vilket resulterar i en fräschare och mer ungdomlig look. Peeling kan vara särskilt användbar för personer som kämpar med akne, ärr, solskador eller tidiga ålderstecken. Det kan också vara en effektiv behandling för att minska porstorleken och förbättra hudens färg och textur.

Med en uppsjö av peelingprodukter på marknaden kan det vara svårt att veta vilken som verkligen levererar resultat. Men oroa dig inte, vi har gjort det tunga lyftet åt dig. Efter noggranna tester och jämförelser har vi kommit fram till att Ida Warg Vitalizing Enzyme Body Peel är det bästa peeling-alternativet för de flesta. Detta peelingpulver imponerade oss med sina effektiva ingredienser, lättanvända formula och förmågan att ge synliga resultat på kort tid.

Bäst i Test 24 är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Om du uppskattar vårt arbete kan du stödja sidan genom att klicka på någon av våra köplänkar. Om du genomför ett köp via dessa länkar får vi en liten provision från återförsäljaren. Detta hjälper oss att fortsätta tillhandahålla noggrann information och utföra fler produkttester för att hjälpa dig hitta de bästa produkterna på marknaden.
peeling 083f76c0ad46ba478

De 5 bästa peelingsen 2024

 1. Ida Warg Vitalizing Enzyme Body Peeling Bäst i test: 4,7/5
 2. c/o Gerd Blåbär Body Scrub Bästa Billiga: 4,5/5
 3. FilorgaOxygen-Peel 150 ml Oxygen-Peel 150 ml Bästa Premiumvalet: 4,3/5
 4. NiveaShower Cream Peeling 200 ml Shower Cream Peeling 200 ml Bästa Miljövänliga: 4,2/5
 5. The OrdinaryAHA 30% + BHA 2% Peeling Solution 30 ml AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution 30 ml Bästa Djuprengörande: 4,0/5
 1. Bäst i Test Ida Warg Vitalizing Enzyme Body Peel

  En effektiv, skonsam och veganvänlig kropps-peeling med fruktig doft.
  Vårt betyg
  4,7/5
  Effektivitet:
  4,7/5
  Skonsamhet:
  4,6/5
  Användarvänlighet:
  4,8/5
  Till butiken
  (Ida Warg)

  Ida Warg Vitalizing Enzyme Body Peel erbjuder en unik kombination av mekanisk och kemisk exfoliering som effektivt hjälper till att uppdatera och vitalisera huden. Med silikaskrubbkorn, AHA, PHA och enzymer från granatäpplet får denna produkt en stark poäng på effektivitetsfronten. Den verkar snabbt, med bara en två minuters applicering krävs för att skapa märkbara resultat. Denna peeling tar inte bara bort gamla hudceller utan ger också huden ett fräscht utseende och gör den len.

  Vad gäller ingredienser innehåller Ida Warg Vitalizing Enzyme Body Peel en blandning av ingredienser som är både säkra och skonsamma mot huden. Den är veganvänlig och cruelty-free, vilket vi uppskattar. Dessutom är den berikad med vitaliserande kråkbärsextrakt, vilket ger lyster till huden. Dess doft av ananas och persika med mjuka inslag av mandel och vanilj är också härlig och stimulerande för sinnena.

  Med tanke på förpackningen har produkten ett praktiskt och lättanvänt format. Priset är rimligt, särskilt med tanke på produkternas prestanda och kvalitet. Sammanfattningsvis tycker vi att Ida Warg Vitalizing Enzyme Body Peel är en utmärkt peelingprodukt som verkligen lever upp till sitt namn genom att vitalisera huden på ett effektivt och skonsamt sätt. Därför ger vi den ett betyg på 4,7/5.

  Fördelar

  • Effektiv mekanisk och kemisk exfoliering
  • Veganvänlig och cruelty-free
  • Stimulerande doft av ananas och persika
  • Praktisk och lättanvänd förpackning
  • Rimligt pris för prestanda och kvalitet

  Nackdelar

  • Kräver regelbunden applicering för bästa resultat
  • Inte så effektiv för mycket torr hud
  Produkten finns att köpa här:
  139 kr
 2. Bästa Billiga c/o Gerd Blåbär Body Scrub

  Effektiv, säker och prisvärd peelingprodukt för alla hudtyper.
  Vårt betyg
  4,5/5
  Effektivitet:
  4,7/5
  Skonsamhet:
  4,0/5
  Användarvänlighet:
  4,8/5
  Till butiken
  (coGerd)

  Med ett betyg på 4,5/5 har c/o Gerd Blåbär Body Scrub visat sig vara en exceptionell peelingprodukt enligt vårt omfattande test. Produkten levereras med en rik konsistens som känns mjuk och skön mot huden, men ändå effektiv när det gäller att ta bort döda hudceller. De nedbrytbara aprikoskärnorna ger en varsam skrubbning som efterlämnar huden silkeslen utan att kännas för grov. Dessutom är förpackningen användarvänlig och praktisk att ta med sig, vilket gör den till ett bra alternativ för personer på språng.

  Blåbär Body Scrub är också berikad med ingredienser som blåbärsfröolja från svenska Lappland, ekologisk solrosolja och ett eco-certifierat tensid, vilket inte bara bidrar till dess effektivitet, men också dess säkerhet. Inga allergener eller irriterande ämnen finns i produkten, vilket gör den till ett utmärkt val för alla hudtyper. Efter användning känns huden inte bara fräsch och ren, men också närd och väl vårdad tack vare de näringsrika ingredienserna.

  När det kommer till priset, erbjuder c/o Gerd Blåbär Body Scrub fantastiskt värde för pengarna för endast 56 kr. Med tanke på dess prestanda och kvalitet, får du verkligen mycket för pengarna med denna produkt. Sammantaget är denna peelingprodukt ett utmärkt val för alla som letar efter en effektiv, säker och prisvärd lösning för att hålla huden fräsch och välvårdad.

  Fördelar

  • Rik konsistens som känns mjuk
  • Effektiv borttagning av döda hudceller
  • Användarvänlig och praktisk förpackning
  • Säker för alla hudtyper
  • Prisvärd

  Nackdelar

  • Kan kännas för varsam för vissa
  • Inte den bästa prestandan i testet
  Produkten finns att köpa här:
  56 kr
 3. Bästa Premiumvalet Filorga Oxygen-Peel

  En syresättande mikro-peeling lotion för daglig användning.
  Vårt betyg
  4,3/5
  Effektivitet:
  4,0/5
  Skonsamhet:
  4,1/5
  Användarvänlighet:
  4,8/5
  Till butiken
  (Cocopanda)

  Filorga Oxygen-Peel är en syresättande mikro-peeling lotion som beskrivs som att ge en ny hud-effekt. Konsistensen är lätt och behaglig, inte för grov men tillräckligt märkbar för att man ska känna att den exfolierar huden effektivt. Den är mild nog för daglig användning och efterlämnar huden mjuk och fräsch, vilket tyder på att den är effektiv på att ta bort döda hudceller.

  Förpackningen är enkel och praktisk, vilket gör det lätt att applicera produkten. Ingredienserna inkluderar en mix av sex syror som framgångsrikt ger en mild peeling och jämnar ut rynkor och hudton, samt hyaluronsyra som återfuktar och revitaliserar huden. Det finns ingen information om eventuella allergener eller irriterande ämnen, men de som har känslig hud bör alltid testa nya produkter försiktigt.

  Med tanke på dess prestanda och kvalitet tycker vi att priset på 279 kr är rimligt. Baserat på recensionerna verkar de flesta användare också tycka det. De flesta beskriver tydliga förbättringar i deras hud efter att ha använt produkten, vilket styrker dess effektivitet. Vi ger Filorga Oxygen-Peel betyget 4,3/5 och anser att det är ett bra val för dem som söker en effektiv peeling produkt.

  Fördelar

  • Effektiv exfoliering av huden
  • Mild nog för daglig användning
  • Jämnar ut rynkor och hudton
  • Återfuktar och revitaliserar huden
  • Praktisk förpackning

  Nackdelar

  • Kan vara irriterande för känslig hud
  • Högre pris jämfört med andra produkter
  Produkten finns att köpa här:
  280 kr
 4. Bästa Miljövänliga Nivea Shower Cream Peeling

  En miljövänlig, effektiv och prisvärd peeling för duschen.
  Vårt betyg
  4,2/5
  Effektivitet:
  4,4/5
  Skonsamhet:
  4,0/5
  Användarvänlighet:
  4,2/5
  Till butiken
  (Cocopanda)

  Nivea Shower Cream Peeling är en topprankad peeling som imponerar på flera fronter. För det första är produkten särskilt framtagen med miljövänliga skrubbpartiklar och E-vitaminpärlor, vilket gör den skonsam mot huden och samtidigt bidrar till att bevara vår planets klimat. Konsistensen av peelingen känns len och skön på huden, inte för grov men ändå tillräckligt effektiv för att exfoliera huden. Detta resulterar i en silkeslen hudkänsla efter varje användning.

  En annan styrka med denna peeling är dess effektivitet. Produkten fungerar verkligen effektivt för att ta bort döda hudceller och ger huden en strålande fräschör. Efter användning upplevs huden som mjuk och strålande, vilket bevisar att de mikrofina peelingkornen verkligen gör sitt jobb. Det pH-värde som är anpassat efter huden bidrar också till att peelingen inte torkar ut eller irriterar huden.

  Slutligen är Nivea Shower Cream Peeling prisvärd. För endast 59 kr får du en produkt som inte bara gör ett bra jobb på att exfoliera din hud, men även vårdar den med E-vitaminpärlor. Förpackningen är lätt att använda och praktisk att ha med sig i duschen, och hela flaskan kan återvinnas som plastförpackning. Sammantaget ger Nivea Shower Cream Peeling verkligen valuta för pengarna och är ett utmärkt val för alla som letar efter en effektiv, miljövänlig och prisvärd peeling.

  Fördelar

  • Skonsam mot huden
  • Effektiv för att ta bort döda hudceller
  • Lämnar huden mjuk och strålande
  • pH-värde anpassat efter huden
  • Prisvärd och miljövänlig

  Nackdelar

  • Inte lika effektiv som dyrare alternativ
  • Kan kännas för mild för grov hud
  Produkten finns att köpa här:
  53 kr
 5. Bästa Djuprengörande The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution

  Effektiv peelinglösning för klarare, lystergivande och ungdomligare hy.
  Vårt betyg
  4,0/5
  Effektivitet:
  4,1/5
  Skonsamhet:
  4,1/5
  Användarvänlighet:
  3,8/5
  Till butiken
  (Cocopanda)

  The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution är en effektiv peelingprodukt som levererar vad den lovar. Med en imponerande koncentration av fria syror, klarar denna produkt av att ge huden en djup och grundlig exfoliering, vilket resulterar i en klarare och mer lystergivande hy. Det är dock viktigt att notera att denna produkt kan vara lite stark för de med känslig hud och de som inte har tidigare erfarenhet av att använda hudvårdsprodukter med syror. Vi var även imponerade över hur produkten lyckades ge en märkbar förbättring av hudens textur och ton efter endast några få användningar.

  Förpackningen är praktisk och lätt att använda, vilket gör det smidigt att applicera produkten. Tack vare de innehållna ämnena såsom tasmansk peppar, hyaluronsyra och vitamin B5, förhindrar produkten irritation samtidigt som den ger fukt till huden. Med tanke på dess effektivitet och prestanda skulle vi säga att priset på 127 kr är mycket rimligt, särskilt jämfört med andra peelingprodukter på marknaden.

  Enligt konsumentrecensionerna har The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution visat sig vara en favorit bland många användare. Med ett överväldigande antal positiva recensioner, är det tydligt att denna produkt har hjälpt många att uppnå en klarare, mer lystergivande och ungdomligare hy. Trots att det finns några få användare som tycker att produkten är lite för stark för deras hud, så är det generella samtycket att produkten ger omedelbara och betydande resultat.

  Fördelar

  • Ger djup och grundlig exfoliering
  • Förbättrar hudens textur och ton
  • Praktisk och lättanvänd förpackning
  • Innehåller fuktgivande ingredienser
  • Rimligt pris jämfört med andra produkter

  Nackdelar

  • Kan vara stark för känslig hud
  • Kräver tidigare erfarenhet med syraprodukter
  Produkten finns att köpa här:
  127 kr
testvinnarna

Jämför de 5 vinnarna i testet

Se hur våra bästa produkter jämför sig med varandra här. Vill du sortera dem? Bara klicka på en rubrik i tabellen!

Peeling Effektivitet Skonsamhet Användarvänlighet Totalbetyg Pris
Ida Warg Vitalizing Enzyme Body Peeling 4,7/5 4,6/5 4,8/5 Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Bästa pris
139 kr
c/o Gerd Blåbär Body Scrub 4,7/5 4,0/5 4,8/5 Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Bästa pris
56 kr
FilorgaOxygen-Peel 150 ml Oxygen-Peel 150 ml 4,0/5 4,1/5 4,8/5 Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Bästa pris
280 kr
NiveaShower Cream Peeling 200 ml Shower Cream Peeling 200 ml 4,4/5 4,0/5 4,2/5 Betyg 4,2 / 5
4,2 / 5
Bästa pris
53 kr
The OrdinaryAHA 30% + BHA 2% Peeling Solution 30 ml AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution 30 ml 4,1/5 4,1/5 3,8/5 Betyg 4,0 / 5
4,0 / 5
Bästa pris
127 kr
viktiga faktorer för att välja rätt peeling

Så hittar du bästa peeling

Att hitta den bästa peelingen kan vara en utmaning, då det finns många olika faktorer att beakta. Nedan listar vi några av de viktigaste kriterierna som kan hjälpa dig att skilja agnarna från vetet när det gäller peelingprodukter.

Ingredienser

En av de mest avgörande aspekterna att titta på när man väljer en peeling är dess ingredienser. Olika ingredienser har olika effekter på huden, så det är viktigt att välja en produkt som innehåller ingredienser som är anpassade till dina specifika hudbehov. Till exempel är salicylsyra bra för aknebenägen hud, medan glykolsyra kan vara bra för torr och solskadad hud. Om du har känslig hud kan du behöva leta efter mildare ingredienser som laktobionsyra eller mandelsyra. Det är också viktigt att undvika produkter med potentiellt irriterande ingredienser som alkohol, parfym eller konstgjorda färgämnen.

Koncentration

En annan viktig faktor att beakta är koncentrationen av de aktiva ingredienserna. En hög koncentration av en syra kan vara mer effektiv, men den kan också vara mer irriterande för huden. Om du är ny till peeling eller har känslig hud, kan det vara bäst att börja med en lägre koncentration och gradvis öka den över tid. Det är alltid en bra idé att göra ett patchtest på en liten del av huden innan du applicerar produkten över hela ansiktet för att se hur din hud reagerar.

Formulering

Formuleringen av en peeling kan också ha stor inverkan på dess effektivitet. Vissa peelingar är utformade för att appliceras och sedan tvättas av, medan andra är utformade för att lämnas på huden över natten. Peelings som sköljs av kan vara mindre irriterande, men de kan också vara mindre effektiva än leave-on produkter. Formuleringen bör också vara lätt att applicera och absorbera in i huden utan att lämna en klibbig eller fet känsla efteråt.

Pris

Priset på en peeling kan variera mycket, från budgetalternativ till lyxprodukter. Det är viktigt att komma ihåg att dyrare inte alltid betyder bättre när det gäller hudvård. Många prisvärda produkter kan ge lika bra, om inte bättre, resultat än sina dyrare motsvarigheter. Det viktigaste är att hitta en produkt som passar din budget och uppfyller dina hudvårdsbehov.

Förpackning

Förpackningen av en peeling kan verka som en mindre detalj, men den kan faktiskt ha stor inverkan på produktens hållbarhet och effektivitet. Många aktiva ingredienser i peelingar är känsliga för ljus och luft, så en förpackning som skyddar produkten från dessa element kan hjälpa till att förlänga dess hållbarhet och effektivitet. Pumpflaskor och tuber är ofta bättre alternativ än burkar, eftersom de minimerar produkttillgången till luft och bakterier.

Användarrecensioner

Slutligen, glöm inte att ta en titt på användarrecensioner. Även om varje persons hud är unik, kan recensioner ge dig en idé om hur väl en produkt fungerar för olika hudtyper och problem. Var dock försiktig med att inte lita för mycket på recensioner, eftersom de kan vara missvisande. Det är alltid bäst att konsultera med en hudvårdsexpert eller göra egna efterforskningar innan du provar en ny produkt.

kvinna med peeling

Hur använder man en Peeling?

Att använda en peeling korrekt kan göra stor skillnad för dess effektivitet. Här är några viktiga steg att följa för att få ut det mesta av din peelingbehandling.

Rengör huden

Det första steget i alla hudvårdsrutiner bör vara att rengöra huden. Detta är särskilt viktigt före en peelingbehandling, eftersom det hjälper till att avlägsna smuts, olja och makeup som kan hindra peelingprodukten från att tränga in i huden ordentligt. Använd en mild rengöringsmedel som passar din hudtyp och skölj noggrant med ljummet vatten. Undvik att använda varmt vatten, eftersom det kan torka ut huden och göra den mer mottaglig för irritation.

Använd rätt mängd produkt

När du applicerar din peelingprodukt är det viktigt att använda rätt mängd. För mycket produkt kan leda till överexfoliering och irritation, medan för lite kanske inte ger de resultat du önskar. En allmän regel är att använda en mängd som motsvarar en liten myntstorlek, men detta kan variera beroende på produkten. Följ alltid de specifika anvisningarna på produkten för bästa resultat.

Massera in produkten försiktigt

När du applicerar din peeling, se till att massera in den försiktigt i huden med cirkulära rörelser. Detta hjälper till att främja blodcirkulationen och öka hudens absorption av produkten. Var dock försiktig med att inte gnugga eller skrubba för hårt, eftersom detta kan irritera huden och leda till rodnad, sveda eller peeling. Efter applicering, låt produkten sitta på huden i den tid som anges på förpackningen.

Skölj av noggrant

Efter att du har låtit din peelingprodukt verka, är det viktigt att skölja av den noggrant. Lämna inte några rester på huden, eftersom detta kan leda till irritation eller överexfoliering. Använd ljummet vatten och var försiktig så att du inte skrubbar eller gnuggar huden för hårt när du tvättar av produkten. Efteråt, klappa huden torr med en ren handduk istället för att gnugga den.

Återfukta huden

Efter en peelingbehandling kan huden känna sig lite torr eller stram. Detta är normalt och beror på att de döda hudcellerna har tagits bort och den nya, friska huden har exponerats. För att återställa fuktbalansen i huden, applicera en återfuktande kräm eller lotion efter din peeling. Detta hjälper till att lugna huden och förhindra eventuell torrhet eller skalning.

kvinna anvander peeling mask

Vem har nytta av Peeling?

Peeling kan vara till stor nytta för många olika typer av människor, beroende på deras individuella hudvårdsbehov. Här är några exempel på vem som kan dra störst nytta av peelingbehandlingar:

 • Personer med akne: Peeling kan vara en effektiv behandling för personer med akne, eftersom det bidrar till att rensa porerna och förebygga tilltäppning. Det kan också hjälpa till att minska inflammation och rodnad som ofta är förknippade med akne. Dessutom kan peeling hjälpa till att minska ärrbildning som orsakats av akne genom att stimulera produktionen av ny hud.
 • Personer med solskadad hud: Solskadad hud kan dra stor nytta av peelingbehandlingar. Peeling kan hjälpa till att ta bort de döda hudceller som har blivit skadade av solen, vilket gör att den nya, friska huden kan komma fram. Dessutom kan peeling hjälpa till att minska utseendet på fina linjer och rynkor som orsakats av solskador.
 • Personer med ojämn hudton: Om du kämpar med ojämn hudton, hyperpigmentering eller mörka fläckar, kan peeling vara lösningen. Peeling hjälper till att ta bort de översta lagren av huden där pigmentfläckar och ojämn hudton är mest märkbara. Resultatet är en ljusare, jämnare hudton.

Även om peeling kan vara mycket fördelaktigt för många, finns det vissa personer som bör undvika det. Dessa inkluderar de med mycket känslig hud, de som har en hudsjukdom som rosacea eller eksem, och de som nyligen har genomgått en kosmetisk procedur som laserbehandling eller dermabrasion. Om du är osäker på om peeling är rätt för dig, konsultera alltid med en hudvårdsexpert eller dermatolog.

vanliga frågor om Peeling

FAQ: Vanliga frågor om Peeling

Kan peeling orsaka mer akne?

Om den används korrekt kan peeling faktiskt hjälpa till att minska akne genom att rensa bort döda hudceller och orenheter som kan blockera porerna. Det kan också bidra till att minska inflammation och rodnad som ofta är förknippade med akne. Dock, om du använder en peelingprodukt för ofta eller lämnar den på huden för länge, kan det irritera huden och potentiellt leda till mer akne. Det är viktigt att följa anvisningarna på produkten och inte överutnyttja den.

Är peeling säkert för alla hudtyper?

De flesta hudtyper kan dra nytta av peeling, men det är viktigt att välja rätt typ av produkt för din specifika hudtyp och behov. Personer med känslig hud bör välja milda peelingprodukter och bör kanske bara använda dem en gång i veckan eller mindre. Personer med fet eller aknebenägen hud kan dra nytta av produkter med salicylsyra, medan de med torr eller solskadad hud kanske föredrar produkter med glykolsyra. Som alltid, om du är osäker, konsultera en hudvårdsexpert eller dermatolog.

Hur ofta ska man använda en peeling?

Hur ofta du bör använda en peeling beror på din hudtyp och den specifika produkten du använder. Generellt sett är det säkert att använda en mild peeling en till två gånger i veckan. Men om du använder en starkare produkt, eller om du har känslig hud, kanske du bara behöver använda den en gång i veckan eller mindre. Det är viktigt att lyssna på din hud och justera din rutin om du märker några tecken på irritation eller överexfoliering.

Kan jag använda en peeling varje dag?

För de flesta människor är det inte nödvändigt att använda en peeling varje dag och det kan faktiskt vara skadligt för huden. Användning av en peeling för ofta kan leda till överexfoliering, vilket kan orsaka rodnad, torrhet och irritation. Det kan också göra din hud mer känslig för solen. En till två gånger i veckan är ofta tillräckligt för de flesta hudtyper, men om du har särskilt fet eller problematisk hud kanske du kan använda en mild peeling lite oftare.

Hur länge ska jag lämna på min peeling?

Hur länge du bör lämna på din peeling beror på den specifika produkten och dina individuella hudbehov. Vissa produkter är utformade för att sköljas av efter bara några minuter, medan andra kan lämnas på över natten. Följ alltid anvisningarna på produkten för bästa resultat. Om du märker någon rodnad, sveda eller irritation, skölj av produkten direkt.

Kan jag använda en peeling om jag har rosacea?

Om du har rosacea, bör du vara mycket försiktig med peeling. Rosacea kan göra huden extra känslig och benägen för irritation, vilket kan förvärras av vissa peelingprodukter. Om du har rosacea och vill prova en peeling, bör du välja en mycket mild produkt och kanske bara använda den en gång i veckan eller mindre. Som alltid, konsultera med en hudvårdsexpert eller dermatolog innan du provar en ny produkt.

Vad ska jag göra om min hud blir röd eller irriterad efter en peeling?

Om din hud blir röd eller irriterad efter en peeling, är det bäst att skölja av produkten direkt med kallt vatten. Använd sedan en mild, doftfri fuktighetskräm för att lugna huden. Om irritationen inte försvinner inom ett par dagar, eller om den blir värre, bör du kontakta en hudvårdsexpert eller dermatolog. I framtiden kan det vara bäst att använda en mildare peelingprodukt, eller att använda den mindre ofta.

Vad är peeling och vilka relaterade produkter finns det?

Peeling är en behandling som används för att exfoliera huden och ta bort döda hudceller, vilket gör huden mjukare, fräschare och mer strålande. Det finns olika typer av peeling, inklusive kemisk peeling, mekanisk peeling och enzympeeling. Det finns också en rad relaterade produkter som kan användas tillsammans med peeling för att förbättra och bibehålla resultaten. Här är några av dem:

 • Ansiktsrengöring: Detta är en viktig del av alla hudvårdsrutiner. Det hjälper till att ta bort smuts, olja och makeup från huden, vilket gör att peelingprodukterna kan tränga djupare in i huden. Du kan läsa mer om detta i vår jämförelse av ansiktsrengöringar.
 • Ansiktsmask: Används efter peeling för att ge huden extra näring och fukt. Det finns olika typer av ansiktsmasker, inklusive lermasker, fuktgivande masker och anti-aging masker. Vi har en recension av olika typer av ansiktsmasker som du kan kolla in.
 • Ansiktsvatten: Används efter rengöring och peeling för att återställa hudens pH-värde och förbereda den för efterföljande produkter. Här kan du hitta vår jämförelse av ansiktsvatten.
 • Dagkräm och nattkräm: Dessa produkter hjälper till att återfukta huden och skydda den från yttre påverkan. De har också ofta anti-aging egenskaper. Vi har en recension av dagkrämer och en recension av nattkrämer tillgängliga.
 • Serum: Ett koncentrerat hudvårdsprodukt som kan ha olika funktioner, beroende på dess ingredienser. Det kan till exempel hjälpa till att återfukta huden, bekämpa tecken på åldrande eller lugna känslig hud. Du kan läsa mer om detta i vår jämförelse av serum.

Observera att alla har olika hudtyper och behov, så det är viktigt att välja produkter som passar din specifika hudtyp och tillstånd. Om du är osäker, kan det vara en bra idé att konsultera en hudvårdsexpert eller dermatolog.

peeling test

Om vårt test

Vi på Bäst i Test 24 har noggrant testat och utvärderat en rad olika peelingprodukter för att hitta den bästa. Vårt test har genomförts under en period av flera veckor för att verkligen se de långsiktiga effekterna av varje produkt. Vi har använt varje produkt enligt tillverkarens anvisningar och noterat resultatet. Vi har även tagit hänsyn till produkternas pris, ingredienser och miljöpåverkan.

 • Första intrycket: Hur var förpackningen? Var det lätt att öppna? Hur doftade produkten? Var det enkelt att applicera produkten?
 • Resultat: Hur kändes huden efter användning? Var det någon synlig skillnad på huden? Hur snabbt kunde man se resultat?
 • Långsiktiga effekter: Hur påverkades huden efter flera veckors användning? Blev det någon skillnad efter långvarig användning?
 • Pris: Är produkten prisvärd? Fick vi mycket för pengarna?
 • Ingredienser: Vilka ingredienser innehåller produkten? Är de skonsamma mot huden? Är de miljövänliga?
 • Miljöpåverkan: Hur stor är produkternas miljöpåverkan? Är förpackningen återvinningsbar? Är produkten cruelty-free?

Sammanfattningsvis har vi genomfört ett noggrant och omfattande test av peelingprodukter. Vi har tittat på allt från första intrycket till långsiktiga effekter, ingredienser och miljöpåverkan. Vårt mål är att ge dig den mest omfattande och opartiska informationen för att du ska kunna hitta den bästa peelingprodukten för just dig.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
14 röster, Betyg: 5 / 5
karin2
Karin Svensson
Expert inom skönhet

Karin Svensson är en hängiven skribent som helt har ägnat sig åt skönhetsvärlden. Hennes upptäckt av skönhet började med ungdomliga experiment med makeup och har sedan dess blomstrat till en livslång kärlek till allt som rör skönhet. Karin är alltid på jakt efter de senaste trenderna och teknikerna.

Med en förmåga att omvandla skönhetskoncept till användbara tips och tricks har Karin blivit en favorit för många som söker vägledning inom skönhet. Hennes uppriktiga entusiasm och kunnighet framträder i varje artikel hon delar.