Bästa Q10 2024

Av: Robin Johansson • Senast uppdaterad:
Öka din energi och välbefinnande med det bästa Q10-tillskottet på marknaden.
Q10 - Bäst i test
Betyg Bild Namn Pris Läs mer
betyg 4,7 Healthwell Q10 300 Healthwell Q10 300
Pris
449 kr
Till butik
betyg 4,5 Healthwell Q10 100 Plus Healthwell Q10 100 Plus
Pris
249 kr
Till butik
betyg 4,3 Pharma Nord Bio Qinon Q10 Gold Pharma Nord Bio Qinon Q10 Gold
Pris
499 kr
Till butik
betyg 4,2 Terranova CoQ10 Complex Terranova CoQ10 Complex
Pris
229 kr
Till butik
betyg 4,0 Holistic Q10 Holistic Q10
Pris
299 kr
Till butik
Se alla testvinnare

Coenzym Q10, ofta förkortat till Q10, är ett kraftfullt antioxidanttillskott som spelar en vital roll i kroppens energiproduktion. Detta coenzym finns naturligt i kroppen, men nivåerna tenderar att minska med åldern. Det finns huvudsakligen i hjärtat, levern och njurarna men kan även finnas i mindre mängder i andra organ. Q10-tillskott kan vara fördelaktiga för personer med vissa hälsotillstånd, eller för dem som helt enkelt vill öka sin energinivå och övergripande välbefinnande.

I vår noggranna granskning av olika Q10-tillskott på marknaden, har vi kommit fram till att Healthwell Q10 300 är det bästa Q10-tillskottet. Den sticker ut från mängden med sin höga potens och renhet, vilket gör att den effektivt kan uppfylla dina Q10-behov. Dessutom är den fri från onödiga tillsatser och fyllnadsmedel, vilket garanterar att du får mest möjligt värde för dina pengar. Med Healthwell Q10 300 kan du vara säker på att du ger din kropp det bästa stödet för att upprätthålla optimal energiproduktion och antioxidantbeskydd.

Bäst i Test 24 är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Om du uppskattar vårt arbete kan du stödja sidan genom att klicka på någon av våra köplänkar. Om du genomför ett köp via dessa länkar får vi en liten provision från återförsäljaren. Detta hjälper oss att fortsätta tillhandahålla noggrann information och utföra fler produkttester för att hjälpa dig hitta de bästa produkterna på marknaden.

De 7 bästa Q10 2024

 1. Healthwell Q10 300 Bäst i test: 4,7/5
 2. Healthwell Q10 100 Plus Bästa veganska: 4,5/5
 3. Pharma Nord Bio-Qinon Active Q10 Gold Mest upptagliga: 4,3/5
 4. Terranova CoQ10 30 mg Complex Bästa antioxidantkomplexet: 4,2/5
 5. Holistic Q10 Bästa lågdos: 4,0/5
 6. GAAM Q10 60 caps Mest prisvärd: 3,9/5
 7. Närokällan Q10 + Selen + E Bästa kombtillskottet: 3,8/5
 1. Bäst i test Healthwell Q10 300

  "Högkvalitativt Q10-tillskott med optimalt upptag och effektiva resultat."
  Vårt betyg
  4,7/5
  Hållbarhet:
  4,8/5
  Effektivitet:
  4,1/5
  Pris:
  4,8/5
  Användarvänlighet:
  4,9/5
  Säkerhet:
  4,9/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)

  Healthwell Q10 300 är ett imponerande kosttillskott som har mycket att erbjuda. Till att börja med, dess kvalitet är hög. Produkten innehåller 300 mg Coenzym Q10 per kapsel, vilket är bland de högsta doserna på marknaden. Dessutom innehåller den MCT-olja från kokosnöt för optimalt upptag, vilket gör den lättupptaglig av kroppen. Den är också fri från skadliga tillsatser, vilket gör den till ett säkert alternativ för dem som söker ett Q10-tillskott.

  Effekten av Healthwell Q10 300 är också märkbar. Med tanke på dess höga dos av Q10, kan man förvänta sig snabba och effektiva resultat. Detta stöds av vetenskapliga studier som visar att Q10 spelar en viktig roll i kroppens energiomsättning och hjälper till att skydda cellerna mot nedbrytning av fria radikaler. Kundrecensionerna för denna produkt stöder också detta, med många kunder som rapporterar att de har märkt en märkbar skillnad efter att ha använt produkten.

  Prisvärdheten för Healthwell Q10 300 kan ifrågasättas, med tanke på att det kostar 449 kr för en burk med 60 kapslar. Detta kan verka dyrt jämfört med andra Q10-tillskott på marknaden. Men med tanke på dess höga kvalitet och effektivitet, anser vi att det är värt priset. Slutligen, produkten är användarvänlig med tydliga doseringsanvisningar och vegetabiliska kapslar som är lätta att svälja. Sammantaget ger vi Healthwell Q10 300 en stark rekommendation för dem som söker ett högkvalitativt och effektivt Q10-tillskott.

  Fördelar

  • Hög kvalitet på innehållet
  • Innehåller 300 mg Coenzym Q10
  • Lättupptaglig tack vare MCT-olja
  • Fri från skadliga tillsatser
  • Snabba och effektiva resultat

  Nackdelar

  • Kan uppfattas som dyr
  Produkten finns att köpa här:
  449 kr
 2. Bästa veganska Healthwell Q10 100 Plus

  "Högkvalitativt Q10-tillskott med extra antioxidanter, lämpligt för veganer."
  Vårt betyg
  4,5/5
  Hållbarhet:
  4,6/5
  Effektivitet:
  4,8/5
  Pris:
  4,6/5
  Användarvänlighet:
  4,3/5
  Säkerhet:
  4,3/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)

  Healthwell Q10 100 Plus är en högkvalitativ produkt som ger 100 mg Q10 per kapsel, vilket är en stark dosering. Den innehåller även vitamin E och selen, vilket ger ett extra skydd mot oxidativ stress och bidrar till en bättre absorbering av Q10 i kroppen. Förutom att vara fri från skadliga tillsatser, är tillverkningsprocessen certifierad och produkten är växtbaserad, vilket gör den lämplig för veganer.

  Effekten av Healthwell Q10 100 Plus stöds av vetenskapliga studier som visar att Q10 bidrar till cellernas energiproduktion och skyddar dem mot oxidativ stress. Användare rapporterar märkbara resultat och förbättrad energinivå efter regelbunden användning av produkten. Doseringen är enkel och tydlig, med en kapsel dagligen tillsammans med måltid, vilket gör produkten mycket användarvänlig.

  Priset är bra jämfört med andra Q10-tillskott på marknaden och du får mycket för pengarna med Healthwell Q10 100 Plus. Den höga koncentrationen av Q10 per kapsel, tillsammans med tillägget av selen och vitamin E, ger ett starkt kosttillskott som är svårt att matcha i prisvärdhet. Kundrecensionerna för produkten är överväldigande positiva, vilket ytterligare styrker dess värde och effektivitet.

  Fördelar

  • Hög dos Q10 per kapsel
  • Innehåller vitamin E och selen
  • Fri från skadliga tillsatser
  • Växtbaserad och veganvänlig
  • Stöds av vetenskapliga studier

  Nackdelar

  • Finns mer högkoncentrerade alternativ
  Produkten finns att köpa här:
  249 kr
 3. Mest upptagliga Pharma Nord Bio Qinon Q10 Gold

  "Högkvalitativt kosttillskott med högdoserat Q10 för optimal upptaglighet."
  Vårt betyg
  4,3/5
  Hållbarhet:
  4,3/5
  Effektivitet:
  4,6/5
  Pris:
  4,5/5
  Användarvänlighet:
  4,1/5
  Säkerhet:
  4,1/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)

  Pharma Nord Bio Qinon Q10 Gold är en högdoserad produkt som innehåller 100 mg coenzym Q10 per kapsel, vilket är den starkaste dosen tillgänglig för försäljning som kosttillskott. Detta tillsammans med produktens unika oljeupplösning i mjuka gelatinkapslar ger optimal upptaglighet i organismen. Enligt våra kvalitetskriterier är detta en mycket högkvalitativ produkt, både vad gäller ingredienser och tillverkningsprocess.

  När det gäller effekt är det svårt att säga exakt hur snabbt man kan se resultat, då detta kan variera från person till person. Dock har Q10 vetenskapligt stöd för sina effekter på energiomsättningen och antioxidativa egenskaper. Kundomdömena för produkten är också mycket positiva, med ett genomsnittligt betyg på 4.8 av 5 baserat på 5 recensioner, vilket tyder på att många kunder har upplevt positiva effekter av produkten.

  Priset på 499 kr för 60 kapslar (60 portioner) är högt, men givet den höga dosen av Q10 och produktens kvalitet anser vi att det är ett ganska rimligt pris. Vi föredrar däremot produkterna från Healthwell just på grund av priset. Produkten är också lätt att använda med tydliga doseringsanvisningar. Sammantaget ger vi Pharma Nord Bio Qinon Q10 Gold betyget 4,3 av 5 baserat på dess höga kvalitet, effekt och prisvärdhet.

  Fördelar

  • Hög dos av coenzym Q10
  • Optimal upptaglighet i organismen
  • Vetenskapligt stödda effekter
  • Positiva kundomdömen
  • Tydliga doseringsanvisningar

  Nackdelar

  • Högt pris jämfört med andra produkter
  • Resultat varierar från person till person
  Produkten finns att köpa här:
  499 kr
 4. Bästa antioxidantkomplexet Terranova CoQ10 Complex

  "Högkvalitativt kosttillskott med antioxidanter och coenzym Q10."
  Vårt betyg
  4,2/5
  Hållbarhet:
  3,8/5
  Effektivitet:
  3,8/5
  Pris:
  4,5/5
  Användarvänlighet:
  4,5/5
  Säkerhet:
  4,5/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)

  Terranova CoQ10 Complex är ett högkvalitativt kosttillskott med coenzymet Q10, som är känt för sin antioxidanta effekt och förmåga att motverka oxidativ stress. Produkten innehåller även Magnifood® Complex, en kombination av riskli, acaibär, havtorn och kronärtskocka, vilka alla är rika på antioxidanter och vitaminer. Dessa ingredienser frystorkas direkt efter skörd för att bibehålla sina viktiga näringsämnen. Dessutom är produkten helt fri från tillsatser, färgämnen och konserveringsmedel, vilket gör den lämplig för veganer och vegetarianer.

  I termer av effekt kan Terranova CoQ10 Complex bidra till en normal hjärt- och kärlhälsa samt till immunsystemet. Detta är viktigt eftersom produktionen av Q10 minskar i kroppen när vi åldras. Doseringsanvisningarna är tydliga och enkla att följa, vilket gör produkten användarvänlig. Kapslarna är vegetabiliska och kan intas i samband med måltid. Dock finns det ännu ingen kundrecension att referera till för att utvärdera kundnöjdheten.

  Priset för Terranova CoQ10 Complex ligger på 229 kr för 50 kapslar, vilket ger 50 portioner. Vi ser priset som rimligt. Sammantaget ger vi Terranova CoQ10 Complex ett betyg på 4,2 av 5 baserat på dess kvalitet, effekt, prisvärdhet och användarvänlighet.

  Fördelar

  • Högkvalitativa ingredienser
  • Antioxidanta effekter
  • Fri från tillsatser och konserveringsmedel
  • Vänlig för veganer och vegetarianer
  • Stödjer hjärt- och kärlhälsa

  Nackdelar

  • Inga kundrecensioner att referera till
  Produkten finns att köpa här:
  229 kr
 5. Bästa lågdos Holistic Q10

  "Högkvalitativt kosttillskott med Q10 och C-vitamin för ökad ork."
  Vårt betyg
  4,0/5
  Hållbarhet:
  3,8/5
  Effektivitet:
  4,6/5
  Pris:
  4,0/5
  Användarvänlighet:
  3,8/5
  Säkerhet:
  3,8/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)

  Vi har bedömt Holistic Q10 utifrån flera kriterier och ger den ett betyg på 4,0/5. När det gäller kvaliteten är produkten tillverkad med högkvalitativa ingredienser, inklusive ekologisk linfröolja och C-vitamin. Produkten är fri från skadliga tillsatser, vilket är ett stort plus. Dessutom kommer dess kapslar i vegetabilisk form, vilket gör den lämplig för veganer och vegetarianer.

  Beträffande effekten är Holistic Q10 designad för att bidra till ökad fysisk och psykisk ork. Många kunder har rapporterat att de känner sig piggare och mindre utmattade efter att ha använt produkten, vilket tyder på att den levererar på sina löften. Dessutom innehåller produkten C-vitamin som bidrar till en normal ämnesomsättning och skyddar cellerna mot oxidativ stress. Med tanke på priset på 249 kr för 60 kapslar (60 portioner), anser vi att Holistic Q10 erbjuder bra värde för pengarna.

  Slutligen, när det gäller användarvänlighet, är Holistic Q10 lätt att använda med tydliga doseringsanvisningar. Kapslarna har en neutral smak vilket gör dem lätta att svälja. Kundrecensionerna för produkten är övervägande positiva, med ett genomsnittligt betyg på 5 av 5 baserat på 2 recensioner. Detta indikerar att de flesta kunder är nöjda med sin upplevelse av produkten. Sammantaget anser vi att Holistic Q10 är en utmärkt produkt för dem som söker ett tillägg av hög kvalitet med Q10 och C-vitamin.

  Fördelar

  • Högkvalitativa ingredienser
  • Fri från skadliga tillsatser
  • Lämplig för veganer och vegetarianer
  • Bidrar till ökad fysisk och psykisk ork
  • Bra värde för pengarna

  Nackdelar

  Produkten finns att köpa här:
  299 kr
 6. Mest prisvärd GAAM Q10

  "Högkvalitativt kosttillskott med Q10 och C-vitamin i smidiga kapslar."
  Vårt betyg
  3,9/5
  Hållbarhet:
  4,4/5
  Effektivitet:
  4,1/5
  Pris:
  3,6/5
  Användarvänlighet:
  3,7/5
  Säkerhet:
  3,7/5
  Till butiken
  (Proteinbolaget)

  GAAM Q10 är ett kosttillskott som kombinerar coenzym Q10 och C-vitamin i smidiga kapslar. Vad gäller kvalitet, framstår produkten som högkvalitativ med naturliga ingredienser och fri från skadliga tillsatser. Tillverkningsprocessen verkar också vara noggrann, vilket indikerar en hög produktstandard. Dock finns det ingen information om certifieringar.

  Effekten av GAAM Q10 beror på individens kropp och behov men dess antioxidanta egenskaper och bidrag till hjärt- och kärlhälsa är vetenskapligt stödda. Det ska dock noteras att produktens effekt kan variera från person till person, och det kan ta tid innan märkbara resultat uppnås. Användarvänligheten är hög tack vare smidiga kapslar och tydliga doseringsanvisningar, även om smaken eller konsistensen inte nämns.

  Priset på 159 kr för 90 tabletter verkar rimligt, vilket ger ett pris per tablett på ungefär 1,77 kr. Det finns dock inga kundrecensioner att väga in, vilket gör det svårt att bedöma allmänna åsikter om produkten. Sammantaget, med tanke på den höga kvaliteten, potentiella effekter och rimliga pris, får GAAM Q10 ett betyg på 3,9/5.

  Fördelar

  • Högkvalitativa naturliga ingredienser
  • Noggrann tillverkningsprocess
  • Antioxidanta egenskaper
  • Positiv effekt på hjärt- och kärlhälsa
  • Rimligt pris

  Nackdelar

  • Ingen information om certifieringar
  • Effekten kan variera och ta tid
  • Inga kundrecensioner att väga in
  Produkten finns att köpa här:
  199 kr
 7. Bästa kombtillskottet Närokällan Q10 + Selen + E

  "Högkvalitativ produkt med Q10, selen, E-vitamin och MCT-olja."
  Vårt betyg
  3,8/5
  Hållbarhet:
  3,4/5
  Effektivitet:
  4,0/5
  Pris:
  3,3/5
  Användarvänlighet:
  4,2/5
  Säkerhet:
  4,2/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)

  Närokällan Q10 + Selen + E är en högkvalitativ produkt med ingredienser av god kvalitet. Det kombinerar Q10, ett naturligt ämne som förekommer i kroppens stora, viktiga organ, med selen och vitamin E. Dessa två tillsammans fungerar som antioxidanter och hjälper till att motverka oxidativ stress i cellerna. Produkten innehåller även MCT-olja för bästa upptag. Kapslarna är vegetabiliska och fria från onödiga bindemedel, vilket är ett stort plus.

  Effekten av Närokällan Q10 + Selen + E verkar vara märkbar baserat på dess innehåll. Med 200 mg Q10, 200 µg selen (364% av rekommenderat dagligt intag), 60 mg vitamin E (500% av rekommenderat dagligt intag) och 200 mg MCT-olja per portion, borde produkten ge en betydande boost till kroppens antioxidativa försvar och allmänna välbefinnande. Dock är det viktigt att notera att individuella resultat kan variera.

  Med tanke på priset på 449 kr för 60 kapslar, vilket räcker i 60 dagar om man håller sig till den rekommenderade doseringen, kan Närokällan Q10 + Selen + E anses vara i det övre prissegmentet. Den är lätt att använda med tydliga doseringsanvisningar och smaklösa kapslar. Kundomdömen verkar vara positiva, även om det finns för få recensioner för att göra en rättvis bedömning. Sammantaget ger vi Närokällan Q10 + Selen + E ett betyg på 3,8 av 5.

  Fördelar

  • Högkvalitativa ingredienser
  • Kombination av Q10, Selen och E-vitamin
  • Innehåller MCT-olja för bästa upptag
  • Vegetabiliska kapslar fria från onödiga bindemedel

  Nackdelar

  • Individuella resultat kan variera
  • Få kundrecensioner för bedömning
  Produkten finns att köpa här:
  449 kr
testvinnarna

Jämför de 7 vinnarna i testet

Se hur våra bästa produkter jämför sig med varandra här. Vill du sortera dem? Bara klicka på en rubrik i tabellen!

Q10 Hållbarhet Effektivitet Pris Användarvänlighet Säkerhet Totalbetyg Pris
Healthwell Q10 300 4,8/5 4,1/5 4,8/5 4,9/5 4,9/5 Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Bästa pris
449 kr
Healthwell Q10 100 Plus 4,6/5 4,8/5 4,6/5 4,3/5 4,3/5 Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Bästa pris
249 kr
Pharma Nord Bio-Qinon Active Q10 Gold 4,3/5 4,6/5 4,5/5 4,1/5 4,1/5 Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Bästa pris
499 kr
Terranova CoQ10 30 mg Complex 3,8/5 3,8/5 4,5/5 4,5/5 4,5/5 Betyg 4,2 / 5
4,2 / 5
Bästa pris
229 kr
Holistic Q10 3,8/5 4,6/5 4,0/5 3,8/5 3,8/5 Betyg 4,0 / 5
4,0 / 5
Bästa pris
299 kr
GAAM Q10 60 caps 4,4/5 4,1/5 3,6/5 3,7/5 3,7/5 Betyg 3,9 / 5
3,9 / 5
Bästa pris
199 kr
Närokällan Q10 + Selen + E 3,4/5 4,0/5 3,3/5 4,2/5 4,2/5 Betyg 3,8 / 5
3,8 / 5
Bästa pris
449 kr
viktiga faktorer för att välja rätt q10

Så hittar du bästa q10

När det kommer till att välja det bästa Q10-tillskottet finns det flera faktorer att ta hänsyn till. Det är inte alltid lätt att navigera genom de olika alternativen på marknaden, men genom att fokusera på vissa specifika kriterier kan du göra ett mer informerat val. Nedan följer de viktigaste aspekterna att överväga när du söker efter det bästa Q10-tillskottet.

Potens och dosering

Det första att titta på när det gäller Q10-tillskott är potensen och doseringen. Olika produkter innehåller olika mängder av coenzym Q10, och det är viktigt att välja ett tillskott som ger en adekvat dos. Generellt sett rekommenderas en daglig dos på 100-300 mg för vuxna, men detta kan variera beroende på individuella behov och hälsotillstånd. Ett högkvalitativt Q10-tillskott som Healthwell Q10 300 ger en potent dos på 300 mg per kapsel, vilket gör det till ett utmärkt val för dem som söker maximal effekt.

Rening och kvalitet

En annan avgörande faktor är renheten och kvaliteten på Q10-tillskottet. Det är viktigt att välja en produkt som är fri från onödiga tillsatser, fyllnadsmedel och konstgjorda ingredienser. Dessutom bör Q10 vara framställt genom en reningsprocess som garanterar dess effektivitet och säkerhet. Healthwell Q10 300 utmärker sig i detta avseende, eftersom det är framställt med hög renhet och kvalitet i åtanke.

Form och upptaglighet

Formen på Q10-tillskottet spelar också en roll när det gäller dess effektivitet. Coenzym Q10 finns i två huvudformer: ubiquinone och ubiquinol. Ubiquinol är den reducerade, aktiva formen av coenzym Q10 och anses ha bättre biotillgänglighet, vilket innebär att den absorberas och utnyttjas mer effektivt av kroppen. Healthwell Q10 300 innehåller coenzym Q10 i form av ubiquinone, men det är också berikat med svartpepparextrakt för att förbättra upptagligheten.

Pris och värde

Priset på Q10-tillskott kan variera mycket, och det är viktigt att tänka på värdet du får för dina pengar. Ett billigare tillskott kanske inte alltid ger samma kvalitet och potens som ett dyrare alternativ. Healthwell Q10 300 erbjuder utmärkt värde för pengarna, med tanke på dess höga potens, renhet och kvalitet.

Företagets rykte

Det är också en bra idé att titta på företaget bakom Q10-tillskottet. Ett företag med ett starkt rykte för kvalitet och kundservice är mer benäget att producera pålitliga, effektiva produkter. Healthwell är ett välkänt varumärke inom hälsokostbranschen, och deras Q10 300-tillskott lever upp till deras rykte för högkvalitativa produkter.

Användarrecensioner

Slutligen kan användarrecensioner ge värdefull insikt i hur väl ett visst Q10-tillskott fungerar i praktiken. Genom att läsa recensioner kan du få en bättre uppfattning om produktens effektivitet, biverkningar och övergripande värde. Healthwell Q10 300 har fått överväldigande positiva recensioner från användare, vilket ytterligare stärker dess ställning som det bästa Q10-tillskottet på marknaden.

halsofordelar q10

Användning av Q10-tillskott

Att ta Q10-tillskott kan vara en effektiv metod för att öka kroppens nivåer av detta viktiga coenzym. Men för att maximera fördelarna och säkerställa en säker användning, är det viktigt att följa vissa riktlinjer. Här är några nyckelpunkter att tänka på när du använder Q10-tillskott.

Rätt dosering

Att ta rätt dos är avgörande när det gäller Q10-tillskott. Doseringen kan variera beroende på individuella hälsobehov, men generellt sett rekommenderas en daglig dos på mellan 100 och 300 mg för vuxna. Det är alltid bäst att följa doseringsanvisningarna på produkten eller rådfråga en hälso- eller sjukvårdsprofessional om du är osäker. Överdriven dosering kan leda till biverkningar som illamående eller magbesvär, så det är viktigt att inte överdosera.

Tidpunkt för intag

Q10 absorberas bäst när det tas med mat, eftersom det är fettlösligt. Det betyder att du bör ta ditt Q10-tillskott i samband med ett måltid som innehåller någon form av fett för bästa möjliga absorption. Det finns ingen specifik tidpunkt på dagen som är bäst för att ta Q10, så du kan välja en tidpunkt som passar bäst in i ditt schema. Att ta tillskottet vid samma tid varje dag kan också hjälpa till att etablera en rutin och säkerställa att du inte glömmer att ta det.

Kombination med andra tillskott

Q10 kan tas tillsammans med de flesta andra kosttillskott utan problem. Faktum är att vissa tillskott, som till exempel Omega-3 fettsyror, kan faktiskt förbättra absorptionen av Q10. Det är dock alltid en bra idé att rådfråga en hälso- eller sjukvårdsprofessional om du planerar att kombinera Q10 med andra kosttillskott, särskilt om du tar någon form av medicinering.

Långsiktig användning

Q10 är generellt säkert för långvarig användning, och många människor tar det som ett dagligt tillskott för att stödja hjärt-hälsan och energiproduktionen. Det finns dock begränsad forskning om effekterna av långvarig användning av Q10-tillskott, så det är viktigt att fortsätta övervaka hur du mår och rådfråga en hälso- eller sjukvårdsprofessional om du har några bekymmer.

Observera eventuella biverkningar

Trots att Q10 generellt anses vara säkert kan vissa personer uppleva biverkningar, särskilt vid höga doser. Dessa kan inkludera milda magbesvär, illamående eller huvudvärk. Om du upplever några biverkningar, bör du minska dosen eller sluta ta tillskottet och rådfråga en hälso- eller sjukvårdsprofessional.

kopguide q10

Vem har nytta av Q10-tillskott?

Coenzym Q10 spelar en central roll i kroppens energiproduktion och fungerar som en kraftfull antioxidant. Därför kan ett brett spektrum av personer dra nytta av att ta Q10-tillskott. Nedan följer några specifika grupper som kan ha särskild nytta av denna typ av tillskott.

 • Äldre personer: Med åldrandet tenderar kroppens naturliga produktion av Q10 att minska. Detta kan leda till lägre energinivåer och en ökad risk för olika åldersrelaterade hälsoproblem. Äldre personer kan därför dra nytta av att ta Q10-tillskott för att boosta sina Q10-nivåer, öka energiproduktionen och stödja allmän hälsa.
 • Personer med hjärt-kärlsjukdomar: Flera studier har visat att Q10 kan ha positiva effekter på hjärthälsan. Det verkar genom att skydda hjärtat från oxidativ stress och stödja energiproduktionen i hjärtcellerna. Personer med hjärt-kärlsjukdomar eller de som är i riskzonen för sådana tillstånd kan därför dra nytta av att ta Q10-tillskott.
 • Tränande personer: För personer som tränar regelbundet kan Q10-tillskott vara fördelaktiga eftersom de kan hjälpa till att öka energinivåerna och förbättra fysisk prestanda. Dessutom kan Q10 hjälpa till att reducera oxidativ stress som uppstår under intensiv träning, vilket kan bidra till snabbare återhämtning.

Å andra sidan har personer som redan har tillräckligt höga nivåer av Q10 i kroppen, eller de som inte lider av några specifika hälsotillstånd, kanske inte lika stor nytta av att ta Q10-tillskott. Dessutom bör gravida och ammande kvinnor, samt personer som tar blodförtunnande mediciner, undvika att ta Q10 utan att först rådfråga en hälso- eller sjukvårdsprofessional.

vanliga frågor om Q10

FAQ: Vanliga frågor om Q10

Vad är coenzym Q10?

Coenzym Q10, ofta förkortat till Q10, är en naturligt förekommande förening som spelar en central roll i kroppens energiproduktion. Det fungerar som en antioxidant, vilket innebär att det skyddar kroppens celler från skador orsakade av skadliga molekyler kallade fria radikaler. Q10 finns naturligt i nästan alla celler i kroppen, men nivåerna tenderar att minska med åldern.

Vad gör Q10 i kroppen?

Q10 spelar flera viktiga roller i kroppen. För det första är det en nödvändig komponent i mitokondrierna, cellens energiproducerande centrum, där det hjälper till att omvandla näringsämnen till energi. För det andra fungerar Q10 som en antioxidant som skyddar celler från skador orsakade av fria radikaler. Det är också involverat i flera andra biologiska processer, inklusive celltillväxt och underhåll.

Vem bör överväga att ta Q10-tillskott?

Q10-tillskott kan vara till nytta för en mängd olika personer. Äldre personer och personer med vissa hälsotillstånd, såsom hjärt-kärlsjukdomar, kan dra särskild nytta av dessa tillskott eftersom deras naturliga Q10-nivåer kan vara låga. Dessutom kan personer som tränar intensivt dra nytta av Q10-tillskott för att stödja energiproduktionen och återhämtningen efter träningen.

Är Q10-tillskott säkra?

Q10-tillskott anses generellt vara säkra för de flesta människor. De kan dock orsaka vissa biverkningar, såsom illamående eller magbesvär, särskilt vid höga doser. Personer som tar blodförtunnande mediciner bör rådfråga en hälso- eller sjukvårdsprofessional innan de tar Q10, eftersom det kan interagera med dessa mediciner.

Hur mycket Q10 ska jag ta?

Den optimala dosen Q10 kan variera beroende på individuella hälsobehov. Generellt sett rekommenderas en daglig dos på mellan 100 och 300 mg för vuxna. Det är alltid bäst att följa doseringsanvisningarna på produkten eller rådfråga en hälso- eller sjukvårdsprofessional om du är osäker.

Kan jag ta Q10 med andra kosttillskott?

Ja, Q10 kan tas tillsammans med de flesta andra kosttillskott utan problem. Faktum är att vissa tillskott, som till exempel Omega-3 fettsyror, kan faktiskt förbättra absorptionen av Q10. Det är dock alltid en bra idé att rådfråga en hälso- eller sjukvårdsprofessional om du planerar att kombinera Q10 med andra kosttillskott, särskilt om du tar någon form av medicinering.

Kan jag ta Q10 om jag är gravid eller ammar?

Gravida och ammande kvinnor bör rådfråga en hälso- eller sjukvårdsprofessional innan de tar Q10-tillskott. Även om Q10 generellt anses vara säkert, finns det begränsad forskning om dess effekter på gravida eller ammande kvinnor, och det är alltid bäst att vara på den säkra sidan när det gäller din och ditt barns hälsa.

Vilka kosttillskott kan kombineras med Q10?

När det kombineras med andra kosttillskott, är det viktigt att överväga synergin och säkerheten i kombinationerna. Här är några kosttillskott som ofta kombineras med Q10:

 • Omega-3 fettsyror: Omega-3 kan stödja hjärthälsan och arbeta väl tillsammans med Q10.
 • Magnesium: Magnesiumtabletter kan förbättra Q10:s effekt på muskelfunktion och energiproduktion.
 • B-vitaminer: Flera olika B-vitaminer, speciellt B6, B12 och folat, kan hjälpa till att optimera energiproduktionen i kroppen.
 • Vitamin E: Fungerar som en antioxidant och kan samverka med Q10 för att skydda cellerna från oxidativ stress.
 • Selen: Selentillskott används ofta tillsammans med Q10 för att förbättra dess antioxidativa effekter.
 • Vitamin C: C-vitamin kan hjälpa till att återställa oxiderat Q10 till dess aktiva form.

Det är dock viktigt att rådgöra med en läkare eller en kvalificerad hälsovårdspersonal innan du börjar kombinera Q10 med andra kosttillskot om du tar mediciner eller har några hälsotillstånd.

Vilka andra produkter är relaterade till Q10 och varför kan de vara användbara?

Q10 är ett viktigt kosttillskott som hjälper till att stödja cellernas energiproduktion och skyddar mot oxidativ stress. Men det finns också andra relaterade produkter som kan vara användbara för att stödja din hälsa och välbefinnande. Här är några av dem:

 • Kalcium: Detta är ett viktigt mineral som behövs för att upprätthålla starka ben och tänder. Det hjälper också till med muskelkontraktion och nervfunktion. Läs mer i vår jämförelse av kalciumtillskott.
 • Biotin: Även känd som vitamin B7, är biotin viktigt för att hålla hår, hud och naglar friska. Det spelar också en viktig roll i metabolismen av fetter, kolhydrater och proteiner. Kolla in vår recension av biotintillskott.
 • Hyaluronsyra: Detta ämne är viktigt för att hålla huden återfuktad och smidig. Det är också en viktig komponent i ledvätskan, vilket hjälper till att smörja och skydda lederna. Läs mer i vår recension av hyaluronsyratillskott.
 • Tranbärstillskott: Tranbär är kända för sina antioxidanta och antiinflammatoriska egenskaper. De kan också hjälpa till att förhindra urinvägsinfektioner. Kolla in vår jämförelse av tranbärstillskott.
 • NAC: N-acetylcystein (NAC) är en kraftfull antioxidant som kan hjälpa till att skydda kroppen mot skador från fria radikaler. Det kan också hjälpa till att lindra symtomen på kroniska lungsjukdomar. Du kan läsa mer om det i vår recension av NAC-tillskott.

Även om vi inte skriver om det, kan det också vara värt att titta på andra antioxidanter som E-vitamin och C-vitamin, samt andra B-vitaminer som B12 och B6. Dessa kan alla hjälpa till att stödja din allmänna hälsa och välbefinnande.

Om vårt test

För att säkerställa att vi ger våra läsare de mest tillförlitliga och noggranna rekommendationerna, har vi noggrant testat och utvärderat ett brett utbud av Q10-produkter. Vi har följt en strukturerad metodik för att bedöma varje produkt på ett antal kritiska punkter. Detta inkluderar allt från produkternas kvalitet och effektivitet till deras prisvärdhet. Hela processen är designad för att ge våra läsare en djupare förståelse av varje produkts styrkor och svagheter.

 • Kvalitet: Är produkten tillverkad med högkvalitativa ingredienser? Är den fri från skadliga tillsatser och konserveringsmedel? Hur är den totala byggkvaliteten?
 • Effektivitet: Ger produkten de hävdade hälsofördelarna? Hur snabbt börjar man se eller känna resultaten? Finns det några vetenskapliga bevis som stöder produktens effektivitet?
 • Prisvärdhet: Är produkten prisvärd med tanke på dess kvalitet och effektivitet? Erbjuder den god värde för pengarna?
 • Användarupplevelse: Är produkten lätt att använda? Har den några oönskade biverkningar? Vad säger andra användare om deras upplevelse med produkten?
 • Märkesrykte: Är tillverkaren känd för att producera högkvalitativa produkter? Har de ett gott rykte inom branschen?

I slutändan är vårt mål att ge en omfattande och opartisk bedömning av varje produkt vi testar. Vi hoppas att vår metodik för test och utvärdering av Q10 hjälper dig att göra ett mer informerat beslut nästa gång du överväger att köpa ett Q10-tillskott.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
47 röster, Betyg: 4.7 / 5
robban
Robin Johansson
Expert inom träning & hälsa

Robin Johansson är en ivrig skribent med en brinnande passion för träning och hälsa. Hans resa började med personliga utforskningar av fysisk kondition och har sedan dess vuxit till en evig jakt på kunskap inom ämnet. Robin är alltid ivrig att lära sig mer och dela med sig av sina insikter.

Hans talang ligger i att omvandla vetenskapliga fakta till praktiska råd, vilket har hjälpt många att navigera i träningens och hälsans komplexa värld. Hans genuina önskan att hjälpa andra nå sina fysiska mål reflekteras i hans inspirerande skrivande.