Bäst i test: Bästa Q10 2023

Uppdaterad 26 januari 2023

Q10 eller coenzyme Q10 tillverkas i kroppens alla celler, främst i viktiga organ såsom hjärtat, lever och njurar och dess primära uppgift är att tillföra energi till kroppens celler. Q10 har på senare tid blivit ett väldigt populärt tillskott då det visat sig ha många positiva hälsoeffekter, speciellt hos äldre människor där kroppens egen förmåga att producera Q10 reducerats (börjar ske efter 30 års åldern). Vi har skapat en lista på de bästa Q10 tillskotten på marknaden där Healthwell Q10 300 tagit platsen som bäst i test 2023.

Testvinnare - Bästa Q10 2023

Här får du en snabb överblick över de bästa Q10 2023:

 • Bäst i test: Healthwell Q10 300
 • GAAM Q10
 • Healthwell Q10 100
 • Elexir Pharma Coenzyme Q10
 • Great Earth Q10

De 5 bästa Q10 i September 2023

 1. 1. Healthwell Q10 300- Bäst i test

  9,6/10
  "Hög dos & koncentration till ett bra pris".
  Healthwell Q10 300
  Bäst i test
  Pris / portion
  7,48 kr
  Antal portioner
  60 port
  Q10 / portion
  300 mg
  Fri frakt över 100 kr
  14 dagars öppet köp
  0-3 dagars leverans
  Fri frakt över 100 kr
  14 dagars öppet köp
  0-2 dagars leverans
  Fördelar
  • Prisvärd
  • Kan doseras dagligen eller mer sällan
  • Goda kundbetyg & recensioner
  Nackdelar
  • Inga nämnvärda

  Recension

  Detta Q10-tillskott, från Svensk Hälsokosts egna märke Healthwell, är ett av de mest koncentrerade Q10-tillskottet på marknaden. Det innehåller tre gånger mer Q10 än de flesta produkterna, vilket märks på namnet Q10 300. Det gör att du kan använda tillskottet var 3:e dag och ändå få i dig lika mycket som med andra alternativ. På så sätt kan du spara pengar samtidigt som du mer sällan behöver köpa en ny burk. Det gör inte heller så mycket om du skulle glömma att ta tillskottet emellanåt eftersom du alltid kan vara säker på att du fått i dig en bra mängd. För att du ska få ut så mycket som möjligt av detta tillskott så har det även berikats med MCT-olja som ökar upptagningsförmågan i kroppen.

  Svensk Hälsokost är ett ledande och tillförlitligt företag inom den svenska kosttillskottsmarknaden. De har lång erfarenhet inom området och du kan känna dig trygg och säker med deras produkter. De ger nästan alltid snabb leveranstid och produkterna håller bra kvalité.

 2. 2. GAAM Q10

  9,4/10
  "Q10-tillskott i form av lättsvalda kapslar".
  GAAM Q10 60 caps
  Pris / portion
  3,32 kr
  Antal portioner
  60 port
  Q10 / portion
  100 mg
  Fri frakt över 499 kr
  30 dagars öppet köpt
  1-3 dagars leverans
  Fördelar
  • Prisvärd produkt
  • Bra upptaningsförmåga
  • Lagom storlek på kapslarna
  Nackdelar
  • Låg dos med endast en kapsel per dag

  Recension

  GAAM är ett populärt varumärke när det kommer till träningstillskott, där de ofta står ut med sina goda smaker, låga priser och vettiga innehåll. Här har de ett Q10-tillskott som likt Healthwells produkter lagt stort fokus på att upptagningsförmågan ska vara så effektiv som möjligt och att priset ska vara lågt. Mängden kapslar du får uppgår till 60, 120 eller 180 stycken per burk. Produkten är mycket prisvärd och Proteinbolaget erbjuder ofta bra mängdrabatter, vilket är perfekt för ett tillskott som detta, som ofta tas under långa perioder.

 3. 3. Healthwell Q10 100

  9,3/10
  "Ett Q10-tillskott vars innehåll ger maximal upptagningsförmåga".
  Healthwell Q10 100
  Pris / portion
  1,65 kr
  Antal portioner
  60 port
  Q10 / portion
  100 mg
  Fri frakt över 100 kr
  14 dagars öppet köp
  0-3 dagars leverans
  Fri frakt över 100 kr
  14 dagars öppet köp
  0-2 dagars leverans
  Fördelar
  • Fokus på upptagningen
  • Populär & välrecenserad produkt
  Nackdelar
  • Inga nämnvärda

  Recension

  Healthwells Q10 100 är ett omtyckt och välrecenserat Q10-tillskott med bra upptagningsförmåga. Kapslarna innehåller 100 mg Q10 samt MCT-olja och C-vitamin för maximalt upptag och utökat innehåll av antioxidanter. Det innehåller alltså inte massa onödiga ingredienser utan fokus är på att du ska få ut så mycket som möjligt av ditt Q10-tillskott utan att vara speciellt högdoserat. Du kan ta detta preparat dagligen och känna dig säker i din kropps Q10-nivå. 

  Healthwell är kosttillskottstillverkaren Svensk Hälsokosts egna produktserie och tillverkar kosttillskott för alla till ett vettigt pris. De är ledande på den svenska marknaden och erbjuder högkvalitativa produkter med snabb leverans till förmånliga priser. Du kan känna dig trygg med deras produkter som är bland de mest populära och använda tillskotten på den svenska marknaden.

 4. 4. Elexir Pharma Coenzyme Q10

  9,0/10
  "Ekologiskt och naturligt tillskott med extra lecitin".
  Elexir Pharma Coenzyme Q10 100 mg
  Pris / portion
  2,08 kr
  Antal portioner
  60 port
  Q10 / portion
  100 mg
  Fri frakt över 199 kr
  14 dagars öppet köp
  1-2 dagars leverans
  Fri frakt över 100 kr
  14 dagars öppet köp
  0-2 dagars leverans
  Fördelar
  • Innehåller lecitin som bland annat bidrar till normal leverfunktion
  • Vitamin C för ökad upptagning
  • Lättsmälta kapslar
  Nackdelar
  • Vi hade svårt att utvärdera effekten av tillskottets effekt

  Recension

  Elexir Pharma är en relativt ny tillverkare på marknaden som satsat på ekologiska, naturliga ingredienser och hållbar produktion. Deras produkter är stilrena och har ett professionellt utseende som går hand i hand med deras produktionskoncept och mål.

  Deras Q10-tillskott innehåller, likt många andra på vår lista, även vitamin C för att öka upptagningsförmågan. Tillskottet är berikat med vitamin B2 för att öka dina energinivåer och motverka trötthet. Färgämnen och emulgeringsmedel i tillskottet är helt naturliga och passerar utan problem genom kroppen.

 5. 5. Great Earth Q10

  8,8/10
  "Ett Q10-tillskott med stort fokus på hållbarhet - något för den medvetne konsumenten".
  Great Earth Q10
  Pris / portion
  4,58 kr
  Antal portioner
  50 port
  Q10 / portion
  120 mg
  Fri frakt över 199 kr
  14 dagars öppet köp
  1-3 dagars leverans
  Fri frakt över 199 kr
  14 dagars öppet köp
  1-2 dagars leverans
  Fördelar
  • Innehåller flera extra antioxidanter
  • Stort fokus på hållbarhet
  • Lättsvalda kapslar
  Nackdelar
  • Färre kapslar än andra alternativ

  Recension

  Great Earth är ett företag där hållbarhet och hälsa är A och O. De satsar stort på att använda naturliga, och ofta endast veganska ingredienser, samt att hålla nere sin energiförbrukning i processen. Det är alltså ett miljövänligt och naturligt alternativ för dig som är mån om både dig själv och planeten. Deras Q10-tillskott är något dyrare än andra och du får endast 50 kaps/tabletter i köpet men är man mån om produktionsprocessen och vad tillskottet innehåller så är Great Earth ett mycket bra alternativ. Detta tillskott innehåller mycket Q10, tre olika ämnen med antioxiderande egenskaper samt svartpepparextrakt för ökad upptagningsförmåga.

kopguide q10

Din köpguide till bäst Q10 tillskott

När man ska köpa Q10, eller egentligen vilket kosttillskott som helst, finns det vissa faktorer som kan vara bra att tänka på. Nedan har vi samlat de faktorer som vi anser är viktiga att ta i beaktande när man ska köpa ett Q10-kosttillskott.

 • question2Vad ska du ha tillskottet till 

  Ibland så är man ute efter snabba svar och tar första bästa men tillskott finns det många av och det kan finnas tillskott som är mer effektiva beroende på vad du har för problem eller vilken effekt du är ute efter. Du kan kolla längre ner på vår sida för att se hälsofördelarna för Q10, annars finns det väldigt många tillskott här på vår sida som kanske passar din situation bättre. I vilket fall som helst är det alltid viktigast att veta vad det är du ska ha tillskottet till innan man gör ett köp.
 • customerKundbetyg & recensioner

  Externa kundbetyg och recensioner säger mycket av vad du kan förvänta dig för effekter och huruvida produkten verkar populär och värd investeringen. Gillar eller ogillar man en produkt tillräckligt för att betygsätta och kommentera den kan man räkna med att den antingen varit väldigt effektiv eller att den inte alls funkar. Detta är ett enkelt sätt att åtminstone sålla bort produkter som inte funkar från de som gör det och vi rekommenderar alltid att kolla på produktens betyg och omdömen innan man köper.
 • remedyInnehåll

  Att kolla vad produkten innehåller rekommenderar vi alltid. Ett tillskott ska innehålla ämnen som ger den primära effekten som du är ute efter. I övrigt kan tillskottet innehålla smak-, färg- och konserveringsämnen samt ämnen som förbättrar upptagningsförmågan i kroppen. Det viktigaste är att produkten inte innehåller biprodukter utan funktion eller fyllnadsämnen med tveksam effekt.
 • coinsMängd

  Hur mycket produkt du får vid ett köp är alltid en viktig aspekt. Tillskott är ofta något man tar dagligen och ju mer burken innehåller desto längre tar det innan du behöver köpa en ny, vilket ofta är ett problem om man vill vara kontinuerlig i sitt intag. Det är väldigt jobbigt att konstant behöva köpa nya tillskott, därför kan vi rekommendera att köpa produkter som innehåller många doser även om dessa kostar lite mer men ofta jämnar mängden ut sig i priset.
 • price6Pris

  Vad produkten kostar är nog en av de viktigaste aspekterna för de flesta av oss då priset kan skilja sig rätt mycket mellan produkter även om produkterna i sig nästan är identiska. Ibland kan vissa märken kosta mer och det kan kännas betryggande att köpa från ett välkänt märke, men när det kommer till tillskott är det sällan stor skillnad mellan produkterna så att gå på billigaste alternativet behöver verkligen inte ge dig en sämre produkt. Det som är sannolikt med en billigare produkt är att de innehåller färre doser och möjligen lägre koncentration av tillskottet.
 • medicines time

  Dosering

  Kolla alltid vad den rekommenderade dosen är på produkten, det kan säga dig mycket om hur prisvärd produkten är. Lättast är att följa doseringen, men dessa är bara rekommendationer och kan ofta anpassas efter dina behov, ett högkoncentrerat tillskott kan av de flesta av oss användas mer sällan och då kan det bli ett mer prisvärt alternativ eller åtminstone ett alternativ som kommer räcka dig längre och då behöver du inte köpa nytt tillskott lika ofta.
 • scale2

  Tillskottets koncentration

  Beroende på din situation så kanske ett högkoncentrerat tillskott passar bäst till dig eller så vill du ha ett lågkoncentrerat tillskott för att inte ta mer än du behöver. Ofta är detta något som skiljer sig mycket mellan produkter och kan också påverka doseringen av produkten. Köper du en högkoncentrerad produkt kan du kanske till och med spara lite pengar genom att du kan ta tillskottet mer sällan och det då räcker längre.
halsofordelar q10

Hälsofördelar med Q10

Q10 är en vitaminliknande substans som återfinns överallt i kroppens celler men främst kring viktiga organ. Speciellt äldre människor kan ha problem med Q10-produktionen och vara i behov av ett tillskott, men även individer som lider av vissa åkommor och sjukdomar har användning av Q10 tillskott. Om du röker, tar medicin för kolesterol, har hjärtproblem, HIV, Parkinsons, muskelsjukdomar eller lider av högt blodtryck kan du ha brist på eller problem att producera Q10 och kan behöva överväga ett tillskott. Vid allvarliga sjukdomar ska du alltid ha en dialog med läkare innan du tar tillskott. Q10 har en stor effekt på kroppen, bland annat:

 • elderlyÅldrande– Q10 ger mer energi till cellerna och minskar risken att celler och organ slits med åldern vilket har en positiv effekt i stort sett överallt eftersom vi egentligen bara är en stor mängd celler.
 • headacheHuvudvärk & migrän – Q10 har i studier visat sig ha inverkan på individer som lider av huvudvärk och migrän. Deltagare har upplevt att värken blir mildare och håller i sig under kortare tid.
 • health insuranceHjärtat – Allt från ojämn hjärtrytm till högt blodtryck har tillskott av Q10 hjälpt patienter med. Det har även visat sig effektivt hos individer som har haft hjärtsvikt, det minskar återfallsrisken och dödsrisken samt mildrar symptom. Överlag är Q10 ett väldigt effektivt tillskott för hjärthälsan.
 • pain4Smärta – Individer med MS och Parkinsons kan uppleva mildare symptom och mindre smärta med Q10-tillskott. Individer med olika smärtrelaterade sjukdomar kan överväga Q10 som ett komplement till annan medicin. Kom ihåg att alltid konsultera din läkare innan du börjar med ett nytt tillskott.
 • eye scannerÖgon – Q10 har i studier haft positiv inverkan på ögonsjukdomar som kommer med åldern. Patienter har haft mycket bättre förutsättningar att behålla och bibehålla en god syn.
 • mental healthEnergi– Q10  är som ett energitillskott för kroppen och kan ge ökat fokus, skärpa och bättre mental hälsa.
 • fertilization2Fertilitet – Q10 har visat sig effektiv hos båda könen när det kommer till bibehållen och ökad fertilitet.

Vårt test av Q10-tillskott

Q10 tillför cellerna med energi, har antioxidantiska egenskaper, ger förbättrad hjärthälsa och mycket mer. När det kommer till Q10, och kanske tillskott över lag, finns det några saker som är viktiga att tänka på innan man slår till och köper ett. I vårt test har vi utgått utifrån flera faktorer och i vår köpguide kan du i mer detalj se vad som kan vara viktigt att tänka på och vad som vi vägt in i vårt test. De främsta aspekterna vi har tagit hänsyn till i testet är:

 • Innehåll – Vad innehåller produkten, är det endast Q10 eller ingredienser som ger bättre upptagningsförmåga eller har andra positiva effekter?
 • Mängd & Pris – Hur många kapslar får man? Och vad kostar det? Kanske den viktigaste aspekten när det kommer till tillskott, då priset kan skilja sig mycket mellan produkter som ofta inte skiljer speciellt mycket i innehåll.
 • Kundbetyg & recensioner – Vad tycker andra kunder om produkterna och vad har de för upplevda effekter? Det ger en mycket bättre och tydligare bild över vad man kan förvänta sig.

Vanliga frågor om Q10

Vad är Q10 bra för?

Q10 tillför och regenererar energi till kroppens celler och är speciellt koncentrerade kring viktiga organ. Efter 30 så börjar kroppen ha en reducerad produktion av Q10 och låga nivåer av Q10 är relaterat till många olika åkommor såsom hjärtsvikt, hjärnsjukdomar, diabetes och cancer. Det finns forskning som tyder på att tillskott av Q10 kan hjälpa med dessa sjukdomar. Utöver detta bidrar ökade Q10 nivåer till bättre fokus, minskad trötthet och mer energi. Fler hälsofördelar nämns precis över FAQn under titeln "Hälsofördelar med Q10"

När på dygnet ska jag ta Q10?

Q10 är fettlösligt och tar därför lång tid absorberas och är svårupptaget av kroppen. Det är därför bra att ta ett tillskott berikat med ingredienser som ökar upptagningen men framförallt bör man ta tillskottet i samband med mat.

Hur mycket Q10 kan jag ta?

Dosering varierar och enklast är att följa rekommendationerna på respektive tillskott, men det finns inga direkta eller allvarliga biverkningar med Q10 när man håller sig rekommendationerna på dos. Vanligast är att tillskott ligger på runt 100mg per dos men det finns de som går upp till 300mg. Det är dock oklart om koncentrerade doser ska vara mer effektiva, detta beror väl mycket på dina nivåer av Q10 i kroppen. Hur som helst kan mer koncentrerade doser tas mer sällan om man inte är i behov av stora doser.

Vilka är i behov av Q10?

Eftersom kroppens produktion av Q10 börjar sakta avta efter 30 är egentligen alla som börjar komma upp i åldrarna i behov av Q10 i förebyggande syfte och bättre allmänhälsa. Det finns dock specifika åkommor och individer som kanske speciellt borde överväga Q10 tillskott, bland annat rökare, diabetiker, individer med högt blodtryck, med tidigare hjärtproblem, med ögonsjukdomar, med Parkinsons och fler. Det är dock viktigt att du konsulterar med läkare innan du lägger till kosttillskott i din diet om du har eller har haft allvarliga sjukdomar och tar mediciner.

Har Q10 några biverkningar?

Biverkningarna som är kopplade till en överdriven konsumtion av Q10 liknar de som kan drabba den som druckit för mycket kaffe; illamående, diarré, yrsel och sömnlöshet. Även allergiska utslag har rapporterats. Biverkningar är mycket ovanliga, se bara till att följa de rekommenderade doseringsråden så kan du känna dig trygg. Om du upplever bieffekter så kan du trappa ner dosen eller fokusera på att äta Q10-rik mat istället.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
39 röster, Genomsnitt: 4.7 / 5