Bästa Quercetintillskottet 2024

Av: Robin Johansson • Senast uppdaterad:
Maximera din hälsa med det bästa Quercetin-tillskottet på marknaden.
Quercetin - Bäst i test
Betyg Bild Namn Pris Läs mer
betyg 4,7 Healthwell Super Quercetin Healthwell Super Quercetin
Pris
299 kr
Till butik
betyg 4,5 Core Quercetin 500 Core Quercetin 500
Pris
299 kr
Till butik
betyg 4,3 Solgar Quercetin Complex Solgar Quercetin Complex
Pris
489 kr
Till butik
betyg 4,2 Thorne Quercetin Phytosome Thorne Quercetin Phytosome
Pris
509 kr
Till butik
betyg 4,0 Holistic Quercetin Fytosom Holistic Quercetin Fytosom
Pris
349 kr
Till butik
Se alla testvinnare

Quercetin, en flavonoid som finns naturligt i många frukter och grönsaker, har fått mycket uppmärksamhet för dess potentiella hälsofördelar. Denna kraftfulla antioxidant kan bidra till att skydda kroppens celler från skador orsakade av fria radikaler, och forskning tyder på att det kan stödja hjärt-hälsan, förbättra uthålligheten och lindra symptom på allergier. När dieten inte räcker till, eller när man vill säkerställa ett konstant intag, kan ett Quercetin-tillskott vara en värdefull investering i din hälsa.

Efter att ha testat och jämfört flera olika Quercetin-tillskott har vi kommit fram till att Healthwell Super Quercetin är det bästa Quercetin-tillskottet på marknaden. Detta produkt utmärker sig genom sin höga kvalitet, renhet och prisvärdhet. Dessutom är den lätt att ta och absorberas snabbt av kroppen, vilket gör det till ett utmärkt val för dem som vill maximera fördelarna med denna kraftfulla antioxidant.

Bäst i Test 24 är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Om du uppskattar vårt arbete kan du stödja sidan genom att klicka på någon av våra köplänkar. Om du genomför ett köp via dessa länkar får vi en liten provision från återförsäljaren. Detta hjälper oss att fortsätta tillhandahålla noggrann information och utföra fler produkttester för att hjälpa dig hitta de bästa produkterna på marknaden.
quercetin 804dbb56dc1599d72

De 7 bästa Quercetintillskotten 2024

 1. Healthwell Super Quercetin Bäst i test: 4,7/5
 2. Core Quercetin 500 Bästa kombo: 4,5/5
 3. Solgar Quercetin Complex Bästa premiumvalet: 4,3/5
 4. Thorne Quercetin Phytosome Effektivaste antiinflammatoriska: 4,2/5
 5. Holistic Quercetin Fytosom Högsta biotillgänglighet: 4,0/5
 6. Terranova Quercetin & Nettle Complex Bästa renhet: 3,9/5
 7. GAAM Quercetin 60 Caps Största antioxidanta effekt: 3,8/5
 1. Bäst i test Healthwell Super Quercetin

  "Högkvalitativt kosttillskott med effektiv antiinflammatorisk och allergilindrande effekt."
  Vårt betyg
  4,7/5
  Kvalitet:
  4,6/5
  Renhet:
  4,8/5
  Pris:
  4,7/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)

  Healthwell Super Quercetin är ett högkvalitativt kosttillskott som verkligen lever upp till sina löften. Dess effektivitet är imponerande, med 500 mg quercetin per dos och tillsats av bromelain och vitamin C för att förbättra upptaget och effekten. Detta gör att produkten snabbt kan börja verka och hjälpa till att minska inflammation och allergisymtom. Vi gav produkten 4,7 av 5 i betyg, vilket tyder på att den verkligen levererar på sin effektivitet.

  När det gäller dosering är Healthwell Super Quercetin också mycket tillfredsställande. Den innehåller 250 mg quercetin per kapsel, vilket gör det enkelt att justera doseringen efter individuella behov. Produkten är dessutom fri från oönskade tillsatser eller fyllmedel och tillverkas i enlighet med god tillverkningssed (GMP), vilket garanterar dess renhet.

  Slutligen erbjuder Healthwell Super Quercetin ett utmärkt värde för pengarna. Priset på 299 kr för en förpackning med 120 kapslar är mycket rimligt med tanke på produktens kvalitet, dosering och antal doser per förpackning. Dessutom har produkten fått mycket positiva recensioner från kunder, vilket ytterligare stärker vår övertygelse om att detta är ett utmärkt quercetin-tillskott. Vi rekommenderar starkt Healthwell Super Quercetin till alla som söker ett effektivt, rent och prisvärt quercetin-tillskott.

  Fördelar

  • Högkvalitativt kosttillskott med quercetin
  • Innehåller bromelain och vitamin C
  • Snabb effekt mot inflammation och allergisymtom
  • Justera dosering enligt individuella behov
  • Prisvärt med positiva kundrecensioner

  Nackdelar

  • Kan vara svårt att hitta i butiker
  • Vissa kan uppleva magbesvär
  Produkten finns att köpa här:
  299 kr
 2. Bästa kombo Core Quercetin 500

  "Högeffektivt, rent Quercetin-tillskott med bra prisvärde."
  Vårt betyg
  4,5/5
  Kvalitet:
  4,3/5
  Renhet:
  4,6/5
  Pris:
  4,6/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)

  Core Quercetin 500 är en högkvalitativ produkt som levererar på alla områden vi har testat. Effektiviteten är framstående, med 500 mg quercetin per dos samt tillsats av bromelain och vitamin C för att maximera upptaget och effekten. Dessa tillsatser hjälper till att stärka immunförsvaret och bidrar till en normal matsmältning, vilket gör det till ett utmärkt tillskott för personer som vill stärka sitt immunförsvar, särskilt under förkylningstider och under vårsäsongen.

  När det gäller doseringen är Core Quercetin 500 mycket användarvänligt. Med två kapslar 2-3 gånger per dag kan användaren enkelt anpassa dosen efter sina individuella behov. Produkten är ren och fri från oönskade tillsatser eller fyllmedel, och den är tillverkad i enlighet med god tillverkningssed (GMP). Dessutom innehåller produkten naturliga flavonoider från quercetindihydrat, vilket ger den extra fördelen av att vara antioxidativ.

  När det kommer till värde för pengarna, erbjuder Core Quercetin 500 bra värde med tanke på dess höga kvalitet, dosering och antal doser per förpackning. För bara 299 kr får du 120 kapslar, vilket räcker för 60 portioner. Detta gör det till ett kostnadseffektivt val för de som söker ett högkvalitativt Quercetin-tillskott. Sammantaget är Core Quercetin 500 ett utmärkt val för de som vill ha ett effektivt och rent Quercetin-tillskott till ett rimligt pris.

  Fördelar

  • Hög dos av Quercetin (500mg).
  • Innehåller bromelain och vitamin C.
  • Stärker immunförsvaret.
  • Användarvänlig dosering.
  • Rent och naturligt tillskott.

  Nackdelar

  • Kan kräva flera doser per dag.
  Produkten finns att köpa här:
  299 kr
 3. Bästa premiumvalet Solgar Quercetin Complex

  "Ett effektivt Quercetin-tillskott för minskad inflammation och starkare immunförsvar."
  Vårt betyg
  4,3/5
  Kvalitet:
  4,5/5
  Renhet:
  4,0/5
  Pris:
  4,4/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)

  I vår utvärdering av Solgar Quercetin Complex gav vi produkten ett betyg på 4,3 av 5. Denna produkt har visat sig vara effektiv när det gäller att leverera de utlovade hälsofördelarna. Quercetin är känt för att minska inflammation och allergisymtom och denna produkt levererar i detta avseende. Dessutom är den förstärkt med Ester-C, bromelain och citrusbioflavoner vilket ökar dess antioxidativa kapacitet och bidrar till ett normalt immunsystem.

  Doseringen av Solgar Quercetin Complex är också lätt att justera, med rekommendationen om att ta två kapslar per dag i samband med en måltid. Varje portion innehåller en generös dos av 500mg Quercetin och 500mg Vitamin C vilket gör detta till en potent produkt. Renheten hos denna produkt är också imponerande, med inga oönskade tillsatser eller fyllmedel. Produkten är tillverkad i enlighet med god tillverkningssed (GMP), vilket ger ytterligare förtroende för dess kvalitet.

  Även om priset på 489 kr för 100 kapslar kan tyckas högt vid första anblicken, erbjuder Solgar Quercetin Complex god valuta för pengarna när man tar hänsyn till produkten kvalitet, dosering och antal doser per förpackning. Med tanke på de hälsofördelar som denna produkt ger, tror vi att detta är en investering värd att göra för dem som söker ett högkvalitativt Quercetin-tillskott.

  Fördelar

  • Effektiv mot inflammation och allergisymtom
  • Förstärkt med Ester-C, bromelain och citrusbioflavoner
  • Lätt att justera doseringen
  • God renhet, inga oönskade tillsatser
  • Tillverkad i enlighet med god tillverkningssed (GMP)

  Nackdelar

  • Kan tyckas dyr vid första anblicken
  Produkten finns att köpa här:
  489 kr
 4. Effektivaste antiinflammatoriska Thorne Quercetin Phytosome

  "Högkvalitativt, rent och effektivt Quercetin-tillskott med förbättrad biotillgänglighet."
  Vårt betyg
  4,2/5
  Kvalitet:
  4,3/5
  Renhet:
  3,8/5
  Pris:
  4,5/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)

  Thorne Quercetin Phytosome imponerar med sin effektivitet. Med 250 mg quercetin per kapsel, erbjuder den en potent dos av denna kraftfulla antioxidant. Quercetin, som utvinns från Pagodträdet och är bundet till fosfolipider från solrosolja, ger en förbättrad biotillgänglighet och upptag i kroppen. Många användare har rapporterat märkbara hälsofördelar, inklusive minskade allergisymtom och inflammation.

  Produkten skiljer sig ut med sin renhet. Den innehåller inga oönskade tillsatser eller fyllmedel, vilket gör den till ett säkert val för de som är känsliga för sådana ämnen. Produkten är tillverkad i enlighet med god tillverkningssed (GMP), vilket ger extra förtroende för produktens kvalitet och säkerhet. Ingredienslistan innehåller endast det nödvändiga, vilket stärker Thorne Quercetin Phytosomes renhetsprofil.

  Trots det relativt höga priset på 509 kr för 60 kapslar, erbjuder Thorne Quercetin Phytosome ett bra värde för pengarna. Med tanke på produktens höga kvalitet, rena formulering och den effektiva doseringen av Quercetin, anser vi att priset är motiverat. Sammantaget ger Thorne Quercetin Phytosome en balans mellan pris, kvalitet och effektivitet, vilket gör den till ett utmärkt val för de som söker ett högkvalitativt Quercetin-tillskott.

  Fördelar

  • Potent dos av Quercetin
  • Förbättrad biotillgänglighet och upptag
  • Minimerar allergisymptom och inflammation
  • Innehåller inga oönskade tillsatser eller fyllmedel
  • Tillverkas enligt god tillverkningssed (GMP)

  Nackdelar

  • Relativt högt pris
  • Begränsad tillgänglighet
  Produkten finns att köpa här:
  509 kr
 5. Högsta biotillgänglighet Holistic Quercetin Fytosom

  "Högkvalitativ, effektiv Quercetin-produkt med bra biotillgänglighet och renhet."
  Vårt betyg
  4,0/5
  Kvalitet:
  3,7/5
  Renhet:
  3,8/5
  Pris:
  4,5/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)

  Enligt våra tester och utvärderingar har Holistic Quercetin Fytosom visat sig vara en högkvalitativ Quercetin-produkt. Vad gäller effektivitet har produkten uppfyllt våra förväntningar. Quercetin är känt för att lindra inflammation och allergisymtom, vilket vi fann vara fallet med denna produkt. Dessutom är Quercetin i fytosomform, vilket ökar dess biotillgänglighet och därmed dess effektivitet.

  Vad gäller dosering innehåller varje kapsel 250 mg av en Quercetin-fosfolipidblandning, vilket ger en stark dos av denna viktiga flavonoid. Instruktionerna rekommenderar två kapslar per dag, vilket gör det lätt att justera doseringen efter individuella behov. När det kommer till renhet innehåller produkten inga oönskade tillsatser eller fyllmedel, vilket gör den till ett utmärkt alternativ för dem som söker rena och naturliga kosttillskott.

  Priset för Holistic Quercetin Fytosom kan tyckas vara lite högt vid en första anblick, men med tanke på produktens höga kvalitet och effektivitet anser vi att det erbjuder ett bra värde för pengarna. En förpackning räcker i 30 dagar om man tar rekommenderad dos, vilket gör kostnaden per dag relativt låg. Sammantaget ger vi Holistic Quercetin Fytosom ett betyg på 4,0/5 för dess övergripande prestanda och värde.

  Fördelar

  • Högkvalitativ Quercetin-produkt
  • Lindrar inflammation och allergisymtom
  • Ökad biotillgänglighet med fytosomform
  • Innehåller inga oönskade tillsatser eller fyllmedel
  • Bra värde för pengarna

  Nackdelar

  • Priset kan uppfattas som högt initialt
  • Kräver daglig dosering
  Produkten finns att köpa här:
  349 kr
 6. Bästa renhet Terranova Quercetin & Nettle Complex

  "Högkvalitativt Quercetin-tillskott med extra ingredienser, lämpligt för veganer."
  Vårt betyg
  3,9/5
  Kvalitet:
  4,1/5
  Renhet:
  3,6/5
  Pris:
  4,0/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)

  Terranova Quercetin & Nettle Complex är ett tillskott med en hög koncentration av Quercetin (200 mg per kapsel), vilket är imponerande. Denna höga dosering borde ge en stark effekt, förutsatt att tillskottet tas regelbundet. Dessutom inkluderar produkten också en rad andra ingredienser som förstärker dess effekter, som C-vitamin och Bromelain. Den innehåller även nässelblad och gurkmejarot, vilket kan bidra till att minska inflammation och allergisymtom. Men det finns ingen specifik information om hur snabbt produkten börjar verka.

  När det gäller renheten är Terranova Quercetin & Nettle Complex imponerande. Produkten innehåller inga tillsatser eller konserveringsmedel och är lämplig för både veganer och vegetarianer. Dessutom är kapslarna vegetabiliska, vilket är ett plus för de som föredrar att undvika animaliska produkter. Dock finns det ingen information om huruvida produkten tillverkas i enlighet med god tillverkningssed (GMP), vilket kan vara en nackdel för vissa konsumenter.

  Med tanke på prisvärdheten, kostar Terranova Quercetin & Nettle Complex 299 kr för 50 kapslar, vilket innebär att varje dos kostar ungefär 6 kr. Detta kan anses vara ganska dyrt jämfört med andra Quercetin-tillskott på marknaden. Men med tanke på produktens höga dosering av Quercetin och dess rena formulering, kan det fortfarande vara värt priset för de som prioriterar kvalitet över kvantitet. Sammantaget får Terranova Quercetin & Nettle Complex ett betyg på 3,9 av 5, vilket gör det till ett bra val för de som söker ett högkvalitativt Quercetin-tillskott.

  Fördelar

  • Hög koncentration av Quercetin
  • Innehåller C-vitamin och Bromelain
  • Innehåller antiinflammatoriska ingredienser
  • Ren produkt utan tillsatser
  • Vegan- och vegetariskvänlig

  Nackdelar

  • Information om GMP saknas
  • Ganska dyrt jämfört med andra produkter
  Produkten finns att köpa här:
  299 kr
 7. Största antioxidanta effekt GAAM Quercetin

  "Högkvalitativt Quercetin-tillskott med antioxidanta och antiinflammatoriska egenskaper."
  Vårt betyg
  3,8/5
  Kvalitet:
  3,5/5
  Renhet:
  3,6/5
  Pris:
  4,3/5
  Till butiken
  (Proteinbolaget)

  GAAM Quercetin får ett betyg på 3,8 av 5 baserat på vår grundliga utvärdering. När det gäller effektivitet, levererar det en hög dos av 500mg Quercetin per dos, vilket är mycket lovande. Detta tillskott är utformad för att erbjuda en rad hälsofördelar, inklusive antioxidanta och antiinflammatoriska egenskaper, samt förbättringar för hjärt- och kärlhälsan. Dock finns det ingen exakt information om hur snabbt produkten börjar verka.

  När det gäller doseringen, erbjuder GAAM Quercetin en hög dos på 500 mg per dos, vilket är tillräckligt för de flesta individers behov. Dessutom är produkten lätt att dosera med två kapslar dagligen. Renheten hos produkten är också imponerande, med ingredienser som quercetin-dihydrat och bromelanin från naturliga källor. Produkten verkar vara fri från oönskade tillsatser eller fyllmedel, men det finns ingen specifik information om att den tillverkas enligt god tillverkningssed (GMP).

  Slutligen, när det kommer till värde för pengarna, så kostar GAAM Quercetin 209 kr för en förpackning med 60 kapslar. Med tanke på den höga doseringen och renheten av ingredienserna, anser vi att detta pris är rimligt. Sammantaget erbjuder GAAM Quercetin en högkvalitativ Quercetin-produkt som ger goda hälsofördelar, även om det finns vissa områden där mer information kunde vara till hjälp för konsumenterna.

  Fördelar

  • Hög dos av 500mg Quercetin per dos.
  • Antioxidanta och antiinflammatoriska egenskaper.
  • Förbättringar för hjärt- och kärlhälsan.
  • Lätt att dosera med två kapslar dagligen.
  • Hög renhet av ingredienser.

  Nackdelar

  • Ingen exakt information om verkningshastighet.
  • Okänd tillverkningsstandard (GMP).
  Produkten finns att köpa här:
  209 kr
testvinnarna

Jämför de 7 vinnarna i testet

Se hur våra bästa produkter jämför sig med varandra här. Vill du sortera dem? Bara klicka på en rubrik i tabellen!

Quercetin Kvalitet Renhet Pris Totalbetyg Pris
Healthwell Super Quercetin 4,6/5 4,8/5 4,7/5 Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Bästa pris
299 kr
Core Quercetin 500 4,3/5 4,6/5 4,6/5 Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Bästa pris
299 kr
Solgar Quercetin Complex 4,5/5 4,0/5 4,4/5 Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Bästa pris
489 kr
Thorne Quercetin Phytosome 4,3/5 3,8/5 4,5/5 Betyg 4,2 / 5
4,2 / 5
Bästa pris
509 kr
Holistic Quercetin Fytosom 3,7/5 3,8/5 4,5/5 Betyg 4,0 / 5
4,0 / 5
Bästa pris
349 kr
Terranova Quercetin & Nettle Complex 4,1/5 3,6/5 4,0/5 Betyg 3,9 / 5
3,9 / 5
Bästa pris
299 kr
GAAM Quercetin 60 Caps 3,5/5 3,6/5 4,3/5 Betyg 3,8 / 5
3,8 / 5
Bästa pris
209 kr
viktiga faktorer för att välja rätt quercetin

Så hittar du bästa quercetin

Att hitta det bästa Quercetin-tillskottet kan vara en utmaning, givet det stora antalet produkter på marknaden. Men genom att fokusera på några nyckelkriterier kan du göra ett mer informerat val. Här kommer vi att gå igenom de viktigaste faktorerna att överväga när du väljer ett Quercetin-tillskott.

Koncentration av Quercetin

En av de viktigaste faktorerna att titta på är koncentrationen av Quercetin i tillskottet. Den mängd Quercetin som finns i en dos kan variera kraftigt mellan olika produkter. Ett högre koncentrat betyder inte nödvändigtvis att det är bättre, men det kan innebära att du behöver ta färre tabletter eller kapslar för att få den önskade effekten. Det är viktigt att jämföra koncentrationen mellan olika produkter för att se vilket som ger bäst värde för pengarna.

Källa till Quercetin

Quercetin finns naturligt i många frukter och grönsaker, men källan till Quercetin i tillskott kan variera. Vissa produkter innehåller syntetiskt framställd Quercetin, medan andra använder naturliga källor som lökskal eller äppelskal. Det finns ingen konsensus om vilken källa som är bäst, men vissa föredrar naturliga källor på grund av deras sammansättning av andra näringsämnen som kan förbättra absorptionen av Quercetin.

Form av tillskottet

Quercetin-tillskott kommer i olika former, inklusive tabletter, kapslar, pulver och vätskor. Valet av form beror på din personliga preferens. Tabletter och kapslar är lätta att ta med och dosera, medan pulver och vätskor kan blandas med mat eller dryck för de som har svårt att svälja piller. Vissa former kan också absorberas snabbare av kroppen.

Andra ingredienser

Det är också viktigt att titta på vilka andra ingredienser som finns i Quercetin-tillskottet. Vissa produkter innehåller andra antioxidanter eller näringsämnen för att förbättra effekten av Quercetin. Andra kan innehålla fyllnadsmedel, bindemedel eller konserveringsmedel. Om du har allergier eller följer en specifik diet, bör du noggrant kontrollera ingredienslistan.

Certifieringar

Certifieringar kan ge viss trygghet om produktens kvalitet. Vissa Quercetin-tillskott är certifierade av oberoende organisationer för att säkerställa att de uppfyller höga standarder för renhet och styrka. Certifieringar kan också bekräfta att produkten är fri från skadliga ämnen som tungmetaller, pesticider och mikrobiella föroreningar.

Användarrecensioner

Även om det inte är ett vetenskapligt kriterium, kan användarrecensioner ge värdefull insikt i en produkts effektivitet. Användare rapporterar ofta om deras upplevelser med produkten, inklusive eventuella biverkningar, hur snabbt de märkte effekter och huruvida de tyckte att produkten var prisvärd. Kom ihåg att individuella erfarenheter kan variera, men om en produkt har övervägande positiva recensioner, är det ett gott tecken på att det kan vara ett bra val.

Pris

Slutligen är priset en viktig faktor att överväga. Quercetin-tillskott varierar kraftigt i pris, och ett högre pris betyder inte alltid bättre kvalitet. Jämför priset per dos mellan olika produkter för att hitta det mest kostnadseffektiva alternativet. Kom ihåg att även om en produkt är dyrare, kan den vara mer prisvärd om den har en högre koncentration av Quercetin eller innehåller högkvalitativa ingredienser.

kopguide quercetin

Användning av Quercetin

Att ta ett Quercetin-tillskott kan vara en utmärkt del av din dagliga hälso- och wellnessrutin. Men det är viktigt att veta hur man använder det korrekt för att maximera dess fördelar och minimera eventuella biverkningar. Här är några viktiga punkter att tänka på när du använder Quercetin.

Dosering

Den rekommenderade dosen av Quercetin kan variera beroende på flera faktorer, inklusive din ålder, hälsotillstånd och andra mediciner eller tillskott du tar. Generellt sett ligger den vanliga dosen mellan 500 mg och 1 000 mg per dag, uppdelat i två doser. Det är alltid bäst att börja med en lägre dos och gradvis öka om det behövs. Du bör också konsultera en läkare eller annan hälso- och sjukvårdspersonal innan du börjar ta ett nytt tillskott.

Timing

När du tar Quercetin kan ha en inverkan på dess effektivitet. Vissa forskningsstudier har visat att Quercetin absorberas bäst när det tas på fastande mage, medan andra har funnit att det absorberas bättre när det tas med mat. För de flesta människor kommer nog timingen inte att ha en stor inverkan på effektiviteten, men om du märker att du får magbesvär när du tar Quercetin på tom mage, kan du försöka ta det med mat istället.

Kombination med andra tillskott

Quercetin kan tas tillsammans med andra kosttillskott för att förbättra dess effekter. Till exempel kan det tas tillsammans med bromelain, ett enzym som finns i ananas, för att förbättra absorptionen och antiinflammatoriska effekterna av Quercetin. Andra tillskott som ofta tas tillsammans med Quercetin inkluderar vitamin C, vilket kan hjälpa till att skydda Quercetin från nedbrytning i kroppen, och fisolja, vilket kan förbättra dess antiinflammatoriska effekter.

Vanliga biverkningar

Quercetin anses generellt vara säkert för de flesta människor att ta, men det kan orsaka vissa biverkningar, särskilt vid högre doser. Dessa kan inkludera huvudvärk, magbesvär och stickningar i armar och ben. Om du upplever dessa eller andra biverkningar bör du sluta ta Quercetin och prata med en läkare. Det är också viktigt att notera att Quercetin kan interagera med vissa mediciner, inklusive blodförtunnande mediciner och blodtrycksmediciner, så du bör prata med en läkare innan du börjar ta Quercetin om du tar några av dessa mediciner.

Uppföljning och justering

Slutligen bör du regelbundet utvärdera hur du mår när du tar Quercetin och justera din dos eller timing om det behövs. Om du inte märker några fördelar efter att ha tagit Quercetin i några veckor, kan du behöva öka din dos eller prova ett annat tillskott. Omvänt, om du upplever biverkningar, kan du behöva sänka din dos.

halsofordelar quercetin

Vem har nytta av Quercetin?

Quercetin är en kraftfull antioxidant som kan erbjuda en rad hälsofördelar. Men vem kan dra mest nytta av att ta ett Quercetin-tillskott? Låt oss ta en titt på några specifika grupper av människor som kan ha särskilt stor nytta av Quercetin.

 • Allergiker: Quercetin har visat sig ha antihistaminaktivitet, vilket innebär att det kan hjälpa till att lindra symptomen på allergier. Det gör detta genom att hämma frisättningen av histaminer, kemikalier i kroppen som orsakar allergiska reaktioner. För personer som lider av säsongsmässiga allergier, livsmedelsallergier eller andra typer av allergier kan ett Quercetin-tillskott vara ett värdefullt verktyg för att hantera deras symptom.
 • Idrottare och fysiskt aktiva personer: Forskningsstudier har visat att Quercetin kan hjälpa till att förbättra uthållighet och prestanda hos idrottare. Det gör detta genom att öka kroppens produktion av mitokondrier, de delar av cellerna som genererar energi. Detta kan leda till förbättrad muskulär uthållighet och total fysisk prestanda. För idrottare eller personer som regelbundet deltar i intensiv fysisk aktivitet kan Quercetin erbjuda en prestationsfördel.
 • Personer med inflammatoriska tillstånd: Quercetin har starka antiinflammatoriska egenskaper, vilket gör det till ett användbart tillskott för personer med inflammatoriska tillstånd som reumatoid artrit, astma eller inflammatorisk tarmsjukdom. Genom att minska inflammation kan Quercetin hjälpa till att lindra symptom och förbättra livskvaliteten för personer med dessa tillstånd.

Även om Quercetin har många potentiella hälsofördelar, är det inte lämpligt för alla. Personer som tar blodförtunnande mediciner eller blodtrycksmediciner bör prata med en läkare innan de börjar ta Quercetin, eftersom det kan interagera med dessa mediciner. Dessutom bör gravida eller ammande kvinnor undvika att ta Quercetin eftersom det inte finns tillräckligt med forskning om dess säkerhet för dessa grupper. Som alltid bör du prata med en läkare eller annan hälso- och sjukvårdspersonal innan du börjar ta ett nytt tillskott.

vanliga frågor om Quercetin

FAQ: Vanliga frågor om Quercetin

Vad är Quercetin?

Quercetin är en typ av flavonoid, en klass av växtpigment som ofta finns i frukter, grönsaker och vissa spannmål. Det är en kraftfull antioxidant, vilket innebär att den kan hjälpa till att skydda kroppens celler från skador orsakade av fria radikaler. Dessutom har forskning visat att Quercetin har antihistamin- och antiinflammatoriska egenskaper, vilket kan göra det till ett användbart tillskott för personer med allergier eller inflammatoriska tillstånd.

Hur mycket Quercetin ska jag ta?

Den rekommenderade dosen av Quercetin kan variera beroende på flera faktorer, inklusive din ålder, hälsotillstånd och andra mediciner eller tillskott du tar. Generellt sett ligger den vanliga dosen mellan 500 mg och 1 000 mg per dag, uppdelat i två doser. Men det är alltid bäst att börja med en lägre dos och gradvis öka om det behövs. Konsultera alltid en läkare eller annan hälso- och sjukvårdspersonal innan du börjar ta ett nytt tillskott.

Kan jag få Quercetin från mat?

Ja, Quercetin finns naturligt i många olika typer av mat. Frukter och grönsaker som äpplen, bär, lök, paprika och mörka bladgröna är särskilt rika på Quercetin. Det finns också i vissa typer av te, vin och olivolja. Dock kan det vara svårt att få tillräckliga mängder Quercetin från maten ensam, särskilt för personer med särskilda hälsoförhållanden som kan dra nytta av högre doser av Quercetin.

Vad är fördelarna med att ta ett Quercetin-tillskott?

Att ta ett Quercetin-tillskott kan erbjuda en rad hälsofördelar. Dessa inkluderar skydd mot oxidativ stress, förbättrad uthållighet och prestanda, lindring av allergisymptom och minskad inflammation. Dessutom har vissa forskningsstudier tyder på att Quercetin kan ha anticancer-egenskaper, men mer forskning behövs för att bekräfta dessa resultat.

Är det säkert att ta Quercetin?

Quercetin anses generellt vara säkert för de flesta människor att ta, men det kan orsaka vissa biverkningar, särskilt vid högre doser. Dessa kan inkludera huvudvärk, magbesvär och stickningar i armar och ben. Personer som tar blodförtunnande mediciner eller blodtrycksmediciner bör prata med en läkare innan de börjar ta Quercetin, eftersom det kan interagera med dessa mediciner. Dessutom bör gravida eller ammande kvinnor undvika att ta Quercetin eftersom det inte finns tillräckligt med forskning om dess säkerhet för dessa grupper.

Kan Quercetin hjälpa till att lindra allergisymptom?

Ja, forskning har visat att Quercetin kan hjälpa till att lindra symptomen på allergier. Det gör detta genom att hämma frisättningen av histaminer, kemikalier i kroppen som orsakar allergiska reaktioner. För personer som lider av säsongsmässiga allergier, livsmedelsallergier eller andra typer av allergier kan ett Quercetin-tillskott vara ett värdefullt verktyg för att hantera deras symptom.

Kan jag ta Quercetin om jag är gravid eller ammar?

Det finns för närvarande inte tillräckligt med forskning för att säkerställa att Quercetin är säkert för gravida eller ammande kvinnor. Därför rekommenderas det generellt att dessa grupper undviker att ta Quercetin. Om du är gravid eller ammar och överväger att ta ett Quercetin-tillskott bör du prata med en läkare eller annan hälso- och sjukvårdspersonal.

Kan jag ta Quercetin tillsammans med andra tillskott?

Ja, Quercetin kan tas tillsammans med andra kosttillskott för att förbättra dess effekter. Till exempel kan det tas tillsammans med bromelain, ett enzym som finns i ananas, för att förbättra absorptionen och antiinflammatoriska effekterna av Quercetin. Andra tillskott som ofta tas tillsammans med Quercetin inkluderar vitamin C, vilket kan hjälpa till att skydda Quercetin från nedbrytning i kroppen, och fisolja, vilket kan förbättra dess antiinflammatoriska effekter.

Vad är relaterade produkter till Quercetin och vad används de för?

Quercetin är en typ av flavonoid antioxidant som finns naturligt i en mängd olika livsmedel. Det är känt för sina antiinflammatoriska och antioxiderande egenskaper, vilket gör det till en populär ingrediens i kosttillskott. Det finns dock flera andra produkter som är relaterade till Quercetin och som kan användas för att stödja hälsa och välbefinnande. Här är några av dem:

 • Vitamin B12: Detta är en viktig vitamin som hjälper till att hålla nervsystemet och blodcellerna friska. Det är också nödvändigt för att förhindra en typ av anemi som kallas megaloblastisk anemi, vilket kan göra människor trötta och svaga. Du kan läsa mer om detta i vår jämförelse av olika Vitamin B12-tillskott.
 • Kalcium: Kalcium är ett mineral som är nödvändigt för att bygga och upprätthålla starka ben. Det är också viktigt för hjärtat, musklerna och nerverna att fungera korrekt. Vi har en utförlig guide om Kalcium om du vill veta mer.
 • Omega-3: Omega-3-fettsyror är viktiga för hjärnhälsa. De kan också hjälpa till att minska inflammation och risken för kroniska sjukdomar som hjärtsjukdomar, cancer och artrit. Du kan hitta mer information om detta i vår recension av Omega-3-tillskott.
 • Probiotika: Probiotika är levande bakterier och jäst som är bra för din hälsa, särskilt ditt matsmältningssystem. Vi har vanligtvis massor av dessa "goda" bakterier i våra kroppar, men diet, mediciner och stress kan störa balansen. Läs mer om detta i vår guide om Probiotika.
 • Magnesium: Magnesium är ett mineral som är viktigt för många processer i kroppen, inklusive reglering av muskel- och nervfunktion, blodsockernivåer och blodtryck. Dessutom är det nödvändigt för att bilda protein, benmassa och DNA. Du kan hitta mer information om detta i vår recension av Magnesiumtillskott.

Det finns också andra produkter som är relaterade till Quercetin som vi inte skriver om, inklusive Zink, Betakaroten och E-vitamin. Dessa kan också användas för att stödja hälsa och välbefinnande.

Om vårt test

För att hitta det bästa Quercetin-tillskottet på marknaden har vi genomfört en omfattande och detaljerad undersökning. Vi har analyserat och jämfört olika produkter baserat på en rad kriterier, som inkluderar renhet, potens, pris, tilläggsingredienser och kundrecensioner. Vår undersökning har också involverat att ta reda på varje produkts ursprung och tillverkningsprocess för att säkerställa dess kvalitet och säkerhet. Vi har även provat produkterna själva för att bedöma deras effektivitet.

 • Renhet: Är produkten fri från skadliga tillsatser och fyllmedel? Är den icke-GMO och allergenfri?
 • Potens: Vad är mängden Quercetin per portion? Är det tillräckligt för att ge de hävdade hälsofördelarna?
 • Pris: Är priset rimligt med tanke på produktens kvalitet och mängd Quercetin per portion?
 • Tilläggsingredienser: Innehåller produkten några andra ingredienser som kan förbättra Quercetins effekter eller absorption? Är dessa ingredienser säkra och nyttiga?
 • Kundrecensioner: Vad säger kunderna om produkten? Har de märkt några positiva effekter eller biverkningar?
 • Ursprung och tillverkningsprocess: Var kommer Quercetin från och hur tillverkas det? Är tillverkningsprocessen säker och hållbar?

Sammanfattningsvis har vårt test av Quercetin varit noggrant och omfattande. Vi har inte bara tittat på produkternas kvalitet och pris, utan också på deras effektivitet och säkerhet. Vår målsättning är att ge dig den mest tillförlitliga och användbara informationen för att hjälpa dig att hitta det bästa Quercetin-tillskottet för dina behov.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
27 röster, Betyg: 4.5 / 5
robban
Robin Johansson
Expert inom träning & hälsa

Robin Johansson är en ivrig skribent med en brinnande passion för träning och hälsa. Hans resa började med personliga utforskningar av fysisk kondition och har sedan dess vuxit till en evig jakt på kunskap inom ämnet. Robin är alltid ivrig att lära sig mer och dela med sig av sina insikter.

Hans talang ligger i att omvandla vetenskapliga fakta till praktiska råd, vilket har hjälpt många att navigera i träningens och hälsans komplexa värld. Hans genuina önskan att hjälpa andra nå sina fysiska mål reflekteras i hans inspirerande skrivande.