Bäst i test: Bästa quercetin 2023

Uppdaterad 2 mars 2023

Quercetin är en flavonoid och antioxidant. Quercetin finns i främst frukt och grönt. Ämnet har många hälsofördelar och har sammankopplats med förbättrad träningsprestation, hjärnhälsa, minskad inflammationsrisk och sänkt blodtryck samt blodsockernivå. Det är helt enkelt ett allsidigt och viktigt ämne att få i sig men förvånansvärt nytt som kosttillskott. Vi har testat de ledande märkena på marknaden och underlättat ditt val genom att lista de 5 bästa, där Healthwell Super Quercetin blev bäst i test.

Testvinnare - Bästa Quercetin 2023

Här får du en snabb överblick över de bästa Quercetintillskotten 2023:

 • Bäst i test: Healthwell Super Quercetin
 • Solgar Quercetin Complex
 • Weightworld Quercetin
 • BioCare Quercetin Komplex
 • Solaray Quercetin

De 5 bästa Quercetintillskotten i September 2023

 1. 1. Healthwell Super Quercetin- Bäst i test

  9,7/10
  ”Ett quercetin-tillskott med bra upptag i kroppen".
  Healthwell Super Quercetin
  Bäst i test
  Pris / portion
  3,98 kr
  Storlek
  120 kaps
  Portioner
  60 port
  Koncentration / port
  500 mg
  Dosering
  2 per dag
  C-vitaminberikad
  Ja
  Fri frakt över 100 kr
  14 dagars öppet köp
  0-3 dagars leverans
  Fri frakt över 100 kr
  14 dagars öppet köp
  0-2 dagars leverans
  Fördelar
  • C-vitamin- & bromelainberikat
  • Högdoserat
  • Bra pris
  Nackdelar
  • Inga nämnvärda kapslar

  Recension

  Healthwell är Svensk Hälsokosts egna varumärke och är en ledande och tillförlitlig aktör inom hälsokost på den svenska marknaden. Deras quercetin-tillskott är lagom doserat och berikat med c-vitamin och bromelain för optimal upptagning. Det är även ett väldigt populärt och välrecenserat tillskott, vilket är relativt ovanligt när det kommer till det ganska nya tillskottet quercetin.

  Det något förvånande med detta tillskott är den höga rekommenderade dosen, trots att 1000 mg+ i vissa fall kan leda till magont och huvudvärk. Följer du doseringen måste du ta 4-6 kapslar om dagen och du har då endast 20 till 30 portioner per förpackning. Du kan spara både på portionerna och dina pengar genom att hålla dig till 500 mg om dagen då har du i stället 60 portioner och priset per portion är helt plötsligt runt 5 kr i stället för 10 kr.

 2. 2. Solgar Quercetin Complex

  9,6/10
  "Högdoserat tillskott med flera antioxidativa ingredienser".
  Solgar Quercetin Complex
  Pris / portion
  15,64 kr
  Storlek
  50 kaps
  Portioner
  25 port
  Koncentration / port
  500 mg
  Dosering
  2 per dag
  C-vitaminberikad
  Ja
  Fri frakt över 100 kr
  14 dagars öppet köp
  0-3 dagars leverans
  Fri frakt över 100 kr
  14 dagars öppet köp
  0-2 dagars leverans
  Fördelar
  • Högdoserat tillskott
  • Innehåller bra komplementerande ingredienser
  Nackdelar
  • Få portioner

  Recension

  Solgars quercetin-tillskott räknas som ett komplex och innehåller bland annat c-vitamin, bromelain, nyponpulver och acerola. Detta ger dig bästa möjliga upptagningsförmåga av quercetin samtidigt som andra flavonoider (utöver quercetin tillförs). Du får helt enkelt mer och komplementerande ingredienser här och det märks att det är en genomtänkt forumla.

  Det enda tråkiga här är att det blir relativt dyrt att följa doseringen, med endast 25 portioner (50 kapslar) per förpackning. Dock innehåller en kapsel 500 mg quercetin vilket är rekommenderad dos för många andra liknande tillskott, så du kan spara pengar och slippa köpa tillskottet lika ofta genom att ta 1 kapsel om dagen i stället för 2. Många märken överdriver det dagliga intaget för quercetin efter som ingen daglig rekommenderat intag är satt (det finns inga kända biverkningar). Dock är över 1000 mg något som kan leda till mildare symptom såsom magont och huvudvärk hos vissa.

 3. 3. Weightworld Quercetin - Bästa billiga

  9,3/10
  ”Ett bra alternativ om man inte vill inkludera C-vitamin".
  Weightworld Quercetin
  Bästa billiga
  Pris / portion
  1,55 kr
  Storlek
  180 kaps
  Portioner
  180 port
  Koncentration / port
  500 mg
  Dosering
  1 per dag
  C-vitaminberikad
  Nej
  Fri frakt över 599 kr
  30 dagars öppet köp
  1-4 dagars leverans
  Fördelar
  • Rabatt vid köp av fler burkar
  • Endast 1 kapsel om dagen
  • Räcker länge
  Nackdelar
  • Endast quercetin (ingen c-vitaminberikning)

  Recension

  I detta tillskott får du vad du är ute efter Quercetin och inget annat. Dessutom är detta ett otroligt prisvärt alternativ med 180 kapslar med rekommenderad dos på en kapsel om dagen. Det gör Weightworlds quercetin-tillskott till det billigaste vi har testat. Att du dessutom kan få rabatt om du köper fler brukar samtidigt gör att du inte kan slå detta pris.

  Du behöver inte oroa dig att du stoppar i dig massa saker i onödan eftersom det endast innehåller quercetin och du kan därför enklare kombinera detta tillskott med andra, utan att riskera att överdosera på något ämne. Dock hade c-vitaminberikning varit positivt eftersom det ökar upptagningen av quercetin. Ta därför gärna Weightworld quercetin tillsammans med ett C-vitamintillskott.

 4. 4. BioCare Quercetin Komplex

  9,2/10
  ”Ett premium-quercetin-komplex med nässelextrakt”.
  BioCare Quercetin Komplex
  Pris / portion
  11,30 kr
  Storlek
  90 kaps
  Portioner
  30 port
  Koncentration / port
  900 mg
  Dosering
  3 per dag
  C-vitaminberikad
  Ja
  Fri frakt över 199 kr
  14 dagars öppet köp
  1-3 dagars leverans
  Fri frakt över 199 kr
  14 dagars öppet köp
  1-2 dagars leverans
  Fördelar
  • Bromelain & C-vitamin för optimal upptagning
  • Nässelextrakt med många viktiga näringsämnen
  Nackdelar
  • Dyrt
  • Hög rekommenderad dos

  Recension

  Detta är ett väldigt bra quercetin-komplex som innehåller allt som behövs för att optimera ditt quercetin-intag. Tillskottet innehåller C-vitamin och bromelain, men även nässelextrakt och vitaminer (A,C,K och B) och andra näringsämnen (kalcium, järn, fosfor, magnesium, kalium och natrium). BioCare Quercetin Komplex innehåller även nässelextrakt. Du får helt enkelt väldigt mycket i detta tillskott för att värna om ditt välmående och hälsa överlag.

  Dock är produkten ganska dyr, med ett portionspris på runt 11 kr, där 3 kapslar ska tas dagligen. Om du minskar dosen till två kapslar om dagen får du ändå en bra dos quercetin på 600 mg och sparar då på burken och på dina pengar.  

 5. 5. Solaray Quercetin

  8,9/10
  ”Högdoserat quercetin-alternativ i form av lättsvalda kapslar”.
  Solaray Quercetin
  Pris / portion
  3,54 kr
  Storlek
  90 kaps
  Portioner
  90 port
  Koncentration / port
  500 mg
  Dosering
  1 per dag
  C-vitaminberikad
  Nej
  Fri frakt över 199 kr
  14 dagars öppet köp
  1-3 dagars leverans
  Fördelar
  • Prisvärt
  • Högdoserat
  • Många doser
  Nackdelar
  • Ingen c-vitaminberikning

  Recension

  Solaray är ett högdoserat quercetin-alternativ utan tillsatt C-vitamin. Du behöver endast ta en kapsel om dagen, så om du inte gillar att svälja piller är detta ett bra alternativ. Det är fortfarande ett högkoncentrerat tillskott på 500mg så du kan räkna med att få i dig en ordentlig dos.

  Tyvärr är det inte C-vitaminberikat för ökad upptagning eftersom den enda ingrediensen är just quercetin men det innebär också att tillskottet kan kombineras med andra tillskott utan någon risk för att överdosera på något ämne.

kopguide quercetin

Din köpguide till bästa Quercetin-tillskott

Quercetin blir allt mer populärt allt eftersom forskning visar på dess positiva hälsoeffekter och nya kosttillskott kommer ut på marknaden. Ämnet kan liknas vid C-vitamin när det kommer till dess skyddande egenskaper mot oxidativ stress och fria radikaler. Alla människor kan dra nytta av quercetin, det är inte bara för personer som exempelvis tränar hårt. Ämnet har visat sig ha en lång rad positiva hälsoeffekter. För att hitta rätt produkt bör du titta närmre på följande aspekter:

 • ratt_tillskott

  Rätt tillskott? 

  Vad är det du försöker att bättra på eller utverka? Det kan vara så att det finns bättre passande tillskott. När du ska köpa ett tillskott är det alltid värt att fundera över vad det är man ska ha det till och om det kanske finns andra alternativ som är bättre passande eller som kan komplettera tillskottet. Även om du vet att du har rätt tillskott kan det vara bra att fundera över detta så att det enklare går att utvärdera resultaten eller om någon skillnad upplevs.
 • portioner

  Antalet portioner 

  Vare sig det är kapslar, pulver, vingummin eller någon annan form så kommer tillskottet inte räcka för evigt. Det är alltid bra att titta på hur mycket tillskottet innehåller för att få en bättre bild över hur länge det kommer räcka och hur prisvärt tillskottet egentligen är. Det är ganska stor skillnad på 90 och 180 kapslar och det kommer självklart påverka priset men det är inte säkert att det är dubbelt så dyrt. Titta alltid hur antalet portioner förhåller sig till priset.
 • innehall

  Innehåll 

  Quercetin-tillskott består antingen endast av quercetin, quercetin med C-vitamin och/eller bromelain eller i kombination med andra flavonoider. Med endast quercetin så vet du vad du får och stoppar inte i dig andra ämnen du inte är intresserade av vilket kan kännas betryggande. Många innehåller dock C-vitamin eller bromelain och detta är för att det ökar upptagningsförmågan av quercetin. Andra flavonoider och quercetin arbetar synergistiskt med varandra, de komplementerar alltså varandra.
 • priser

  Pris 

  Priset är viktigt när det kommer till tillskott eftersom det skiljer sig mycket mellan olika märken utan att innehåller ändrar sig speciellt mycket. Om ett tillskott är hälften så dyrt så ett annat så finns det många kronor att spara. Anledningen till ett dyrare pris kan antingen vara mängden, koncentrationen eller tillverkningsprocessen. Om du vill handla medvetet är det ofta så att dyrare tillskott tenderar att vara mer hållbara, du får dock göra mer efterforskningar än priset för att garantera det.
 • dosering

  Dosering 

  Titta alltid hur doseringen ser ut. Ett tillskott kan ha dubbelt så många kapslar som ett annat men om du ska ta 2 om dagen i stället för 1 så är det inte längre någon skillnad. Doseringen skiljer sig rätt mycket mellan olika produkter och brukar variera mellan 1-3 gånger om dagen och 1-2 kapslar vid varje tillfälle. Därför är det viktigt att kolla vad produkten har för dosering och också vilken koncentration av quercetin den innehåller.
halsofordelar quercetin

Quercetin egenskaper & hälsofördelar

Quercetin har sammankopplats med en massvis med hälsofördelar men som med mycket inom tillskottsforskningen behövs många fler studier för att fastställa påverkan, men det finns tydliga indikationer på att quercetins egenskaper är stärkande för kroppen. Quercetin är en flavonoid och en antioxidant så redan där har den applikation för en bättre hälsa. Nedan redogör vi för några av de vanligaste fördelarna med quercetin:

 • Allergier – Det är många som använder Quercetin för att det har en mildrande effekt på allergier och dess symptom. Om du till exempel är pollenallergier så vet du om hur skönt det skulle vara med mildare symtom. Detta är sammankopplat med dess anti-inflammatoriska egenskaper.
 • Anti-inflammatorisk – Quercetin har i studier visat sig ha anti-inflammatoriska egenskaper och bland annat reducerat smärtan hos patienter med artrit (ledinflammation). I provrörstudier har Quercetin reducerat inflammationsmarkörer i celler.
 • Anti-canceregenskaper – I teststudier har quercetin visat sig effektiv i att både reducerat celltillväxt och inducerat celldöd i prostatacancer. Dessa studier har kunnat replikeras med cancerceller från många andra sorters cancer.
 • Kroniska hjärnsjukdomar – Quercetin har visat sig effektiv mot Alzheimers markörer i studier på möss. Quercetinen har inte bara motverkat utan även reverserat effekter och förbättrat hjärnfunktioner men främst i tidigt- till tidigt mellanstadie av Alzheimers. Kaffe har sammankopplats till minskad risk för Alzheimers vilket man nu tror beror på quercetinet i bönorna och inte koffeinet.
 • Blodtryck – Studier har indikerat att quercetin har en avslappandnde effekt på blodkärl vilket reducerar blodtryck och minskar risken för hjärt- och kärlsjukdomar. Högt blodtryck är vanligt i dagens samhälle.
 • Åldrande – Provrörs- och djurstudier indikerar att quercetin har en föryngrande effekt på celler och kan eliminera åldrande celler så att de bytts ut och på så sätt hålla oss unga längre.
 • Träningsork – 11 studier har visat på att ökat intag av quercetin lett till en liten ökning i uthållighet och prestation.

Vårt test av quercetin

Det finns vissa specifika saker man kan ha i åtanke när man ska köpa quercetin-tillskott. Quercetin-tillskott liknar varandra ganska mycket och innehåller ofta C-vitamin, bromelain och ibland andra flavonoider; de första två ökar upptagningen av quercetinet i kroppen. När vi testat tillskotten har vi bedömt och betygsatt följande aspekter:

 • Effekt - Vi noterar när och på vilket sätt effekten kan uppmärksammas. Vissa tillskott är mer påtagliga än andra och vissa märks tyvärr inte alls av. Quercetin behöver du ta i några veckor innan du kan avgöra någon egentlig effekt, det märks inte efter första dagen.
 • Portioner och koncentration – Denna aspekt relaterar mycket till priset. Hur mycket får du egentligen för pengarna? Antalet portioner per krona ger en tydlig bild över hur prisvärd produkten är men också hur ofta du kommer behöva köpa ett nytt tillskott. Men även koncentrationen av quercetin är viktig att bedöma i relation till priset.
 • Betyg & recensioner – Externa betyg och recension är viktiga vid tillskottsresearch eftersom vi endast kan utgå från våra egna erfarenheter och upplevda effekter. Recensioner från andra kunder ger mycket information om upplevda effekter, dess popularitet och vad man kan förvänta sig av produkten.

Vanliga frågor om quercetin

Vad är quercetin?

Quercetin är en flavonoid och ett färgämne som återfinns främst i frukt och grönt. Det är en stark antioxidant och har flera hälsofördelar. I vårt avsnitt om hälsofördelar med quercetin kan du läsa mer om vilka egenskaper detta ämne har.

Vad är quercetin bra för?

Quercetin har i många studier visat sig bland annat vara allergidämpande, bra mot högt blodtryck, inneha anticancerogena-egenskaper, motverka Alzheimers, förbättra träningsorken med mera.

Har Quercetin biverkningar?

Det finns inga fastställda biverkningar av Quercetin, men vissa individer har upplevt huvudvärk och magont vid dagliga doser på över 1000mg, så undvik att överstiga detta. Om du tar medicin, har underliggande sjukdomar eller är gravid så bör du alltid ta kontakt med läkare innan du börjar med ett tillskott oavsett om inga kända biverkningar finns.

Vilket quercetin-tillskott är bäst?

I vårt test vann Healthwell Super Quercetin eftersom det kombinerar bra innehåll med en hög dos quercetin. 

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
17 röster, Genomsnitt: 4.6 / 5