Vårt arbete finansieras av våra läsare. Genom affiliate-samarbeten erhåller vi en provision på vissa köp som görs via länkar på sidan.

Bäst i test: Bäst quercetin 2022

Uppdaterad december 2021

Quercetin är en flavonoid och antioxidant. Quercetin finns i främst frukt och grönt. Ämnet har många hälsofördelar och har sammankopplats med ökad träningsprestation, minskad inflammationsrisk, blodtryck och blodsockernivåer, hjärnhälsa, mildare allergisymptom och anticancer-egenskaper. Det är helt enkelt ett allsidigt och viktigt ämne att få i sig men förvånansvärt nytt som kosttillskott. Vi har testat de ledande märkena på marknaden och underlättat ditt val genom att lista de 5 bästa, där Solgar Quercetin Complex blev bäst i test.

Vilket quercetin är bäst?

Det finns vissa specifika saker man kan ha i åtanke när man ska köpa quercetin-tillskott (egentligen när er kommer till tillskott över lag). Vi har längre ner på sidan gjort en köpguide över de vi anser vara de viktigaste sakerna att fundera över och som vi använt i vår betygsättning. Quercetin-tillskott liknar varandra ganska mycket och innehåller ofta C-vitamin, bromelain och ibland andra flavonoider; de första två ökar upptagningen och det finns indikationer på att flavonoider fungerar bättre tillsammans. I och med tillskotten ofta är väldigt lika varandra har följande faktorer vägt tungt i vår betygsättning:

 • Pris - Med ofta väldigt liten skillnad i innehåll så blir priset en avgörande fråga. Det kan kännas onödigt att lägga massa pengar på ett dyrt tillskott när ett billigare innehåller i princip samma sak. En anledning till att köpa dyrare produkter är för att de ofta har ett högre tänk när det kommer till tillverkningsprocessen och hållbarhet.
 • Portioner – Denna aspekt relaterar mycket till priset. Hur mycket får du egentligen för pengarna? Antalet portioner per krona ger en tydlig bild över hur prisvärd produkten är men också hur ofta du kommer behöva köpa ett nytt tillskott.
 • Betyg & recensioner – Externa betyg och recension är viktiga vid tillskottsresearch eftersom vi endast kan utgå från våra egna erfarenheter, upplevda effekter och research. Recensioner från andra kunder ger mycket information om upplevda effekter, dess popularitet och vad man kan förvänta sig av produkten.

 1. Solgar Quercetin Complex

  9,7/10
  "Det mest prisvärda & högdoserade quercetin-tillskottet"
  Solgar Quercetin Complex
  Bäst i test
  Pris/portion
  9 kr
  Storlek
  50
  Portioner
  25
  koncentration
  500 mg
  Dosering
  2 per dag
  C-vitaminberikad
  Ja
  Fri frakt över 100 kr
  14 dagars öppet köp
  0-3 dagars leverans
  Fördelar
  • Högdoserat tillskott
  • Innehåller bra komplementerande ingredienser
  • 2 om dagen förskrivs, men 1 räcker
  Nackdelar
  • Få portioner (om doseringsförslaget följs)

  Recension

  Solgars quercetin-tillskott räknas som ett komplex och innehåller bland annat c-vitamin, bromelain, nyponpulver och acerola. Detta ger dig bästa möjliga upptagningsförmåga av quercetin samtidigt som andra flavonoider (utöver quercetin tillförs). Du får helt enkelt mer och komplementerande ingredienser här och det märks att det är en genomtänkt forumla.

  Det enda tråkiga här är att det blir relativt dyrt att följa doseringen, med endast 25 portioner (50 kapslar). Dock innehåller en kapsel 500mg quercetin vilket är rekommenderad dos för många andra liknande tillskott, så du kan spara pengar och slippa köpa tillskottet lika ofta genom att ta 1 kapsel om dagen i stället för 2. Många märken överdriver det dagliga intaget för quercetin efter som ingen daglig rekommenderat intag är satt (det finns inga kända biverkningar). Dock är över 1000mg något som kan leda till mildare symptom såsom magont och huvudvärk hos vissa.

  Läs mer
 2. Weightworld Quercetin

  9,5/10
  ”Ett perfekt alternativ om man inte behöver ha med C vitamin"
  Weightworld Quercetin
  Mest Prisvärd
  Pris/portion
  2 kr
  Storlek
  180
  Portioner
  180
  koncentration
  500 mg
  Dosering
  1 per dag
  C-vitaminberikad
  Nej
  Fri frakt över 599 kr
  30 dagars öppet köp
  1-4 dagars leverans
  Fördelar
  • Rabatt vid köp av fler burkar
  • Endast 1 kapsel om dagen
  • 180 kapslar (mycket prisvärd)
  Nackdelar
  • Endast quercetin (ingen c-vitaminberikning)

  Recension

  I detta tillskott får du vad du är ute efter Quercetin och inget annat. Dessutom är detta ett otroligt prisvärt alternativ med 180 kapslar med rekommenderad dos på en om dagen. Det gör Weight worlds quercetin-tillskott till det billigaste vi stött på, där varje dos kostar 2 kr när standarden är närmare 10 kr per dos. Att du dessutom kan få rabatt om du köper fler brukar samtidigt gör att du inte kan slå detta pris.

  Du behöver inte oroa dig att du stoppar i dig massa saker i onödan eftersom det endast innehåller quercetin och du kan därför enklare kombinera detta tillskott med andra, utan att riskera att överdosera på något ämne. Dock hade c-vitaminberikning varit positivt eftersom det ökar upptagningen av quercetin.

  Läs mer
 3. Solaray Quercetin

  9,3/10
  ”Ett annat prisvärt quercetin alternativ utan onödiga tillsatser”
  Solaray Quercetin
  Pris/portion
  4 kr
  Storlek
  90
  Portioner
  90
  koncentration
  500 mg
  Dosering
  1 per dag
  C-vitaminberikad
  Nej
  Fri frakt över 199 kr
  14 dagars öppet köp
  1-3 dagars leverans
  Fördelar
  • Prisvärt
  • Högdoserat
  • Många doser
  Nackdelar
  • Ingen c-vitaminberikning

  Recension

  Solaray är även det ett högdoserat prisvärt quercetin alternativ. Där du endast behöver ta en kapsel om dagen, så om du inte gillar att svälja piller är detta ett bra alternativ. Det är fortfarande ett högkoncentrerat tillskott på 500mg så du kan räkna med att få i dig en ordentlig dos.

  Tyvärr är det inte C-vitaminberikat för ökad upptagning eftersom den enda ingrediensen är just quercetin men det innebär också att tillskottet kan kombineras med andra tillskott utan någon risk för att överdosera på något ämne.

  Läs mer
 4. Healthwell Super Quercetin

  9,2/10
  ”Ett lagom doserat & C-vitaminberikat quercetin-tillskott med någorlunda konstigt doseringsförslag”
  Healthwell Super Quercetin
  Pris/portion
  10 kr
  Storlek
  120
  Portioner
  30
  koncentration
  250 mg
  Dosering
  2 kapslar 2-3 gånger per dag
  C-vitaminberikad
  Ja
  Fri frakt över 100 kr
  14 dagars öppet köp
  0-3 dagars leverans
  Fördelar
  • Populärt & välrecenserat
  • C-vitamin- & bromelainberikat
  • Lagom doserat
  Nackdelar
  • Väldigt många kapslar per dos & dag (något i överkant)

  Recension

  Healthwell är svensk hälsokosts egna varumärke och är en ledande och trovärdig aktör inom hälskost på den svenska marknaden. Deras quercetin-tillskott är lagom doserat och berikat med c-vitamin och bromelain för optimal upptagning. Det är även ett väldigt populärt och välrecenserat tillskott, vilket är relativt ovanligt när det kommer till quercetin.

  Det något förvånande med detta tillskott är den rekommenderade dosen, många tillskott har en daglig dos på 500-1000mg, medan detta har 1000-1500mg. Trots att 1000mg+ kan i vissa fall leda till magont och huvudvärk. Följer du doseringen måste du äta 4-6 kapslar om dagen och du har då endast 30-20 portioner en knapp månad. Du kan spara både på portionerna och dina pengar genom att hålla dig till 500mg om dagen då har du i stället 60 portioner och priset per portion är helt plötsligt runt 5kr i stället för 10.

  Läs mer
 5. BioCare Quercetin Komplex

  9,0/10
  ”Ett premium quercetin komplex med nässelextrakt”
  BioCare Quercetin Komplex
  Pris/portion
  11 kr
  Storlek
  90
  Portioner
  30
  koncentration
  300 mg
  Dosering
  3 per dag
  C-vitaminberikad
  Ja
  Fri frakt över 100 kr
  14 dagars öppet köp
  0-3 dagars leverans
  Fördelar
  • Bromelain & C-vitamin för optimal upptagning
  • Nässelextrakt med många viktiga näringsämnen
  • Lagom doserat
  Nackdelar
  • Dyrt

  Recension

  Detta är ett väldigt bra quercetin komplex som innehåller allt som behövs för att optimera ditt quecetinintag. Bland annat C-vitamin och bromelain men även nässelextrakt som innehåller många flavonoider, vitaminer (A,C,K, flera B) och andra näringsämnen (kalcium, järn, fosfor, magnesium, kalium och natrium). Du får helt enkelt väldigt mycket i detta tillskott för att värna om ditt välmående och hälsa.

  Dock är produkten ganska dyr, med ett portionspris på 11kr, där hela 3 kapslar ska tas dagligen. Om du minskar dosen till två kapslar om dagen får du ändå en god dos quercetin på 600mg och sparar då på burken och på dina pengar.  

  Läs mer

kopguide quercetin

Din köpguide till bäst Quercetin-tillskott

Nedan har vi samlat några av vad vi anser vara de viktigaste faktorerna att fundera över innan man köper quercetin-tillskott. Som gäller många tillskott, om du tar mediciner, har någon underliggande sjukdom eller är gravid ska du alltid kolla med en läkare innan du lägger till något tillskott i din diet.

 • ratt_tillskott

  Rätt tillskott? 

  Vad är det du försöker att bättra på eller utverka? Det kan vara så att det finns bättre passande tillskott. När du ska köpa ett tillskott är det alltid värt att fundera över vad det är man ska ha det till och om det kanske finns andra alternativ som är bättre passande eller som kan komplettera tillskottet. Även om du vet att du har rätt tillskott kan det vara bra att fundera över detta så att det enklare går att utvärdera resultaten eller om någon skillnad upplevs.
 • portioner

  Antalet portioner 

  Vare sig det är kapslar, pulver, vingummin eller någon annan form så kommer tillskottet inte räcka för evigt. Det är alltid bra att titta på hur mycket tillskottet innehåller för att få en bättre bild över hur länge det kommer räcka och hur prisvärt tillskottet egentligen är. Det är ganska stor skillnad på 90 och 180 kapslar och det kommer självklart påverka priset men det är inte säkert att det är dubbelt så dyrt. Titta alltid hur antalet portioner förhåller sig till priset.
 • innehall

  Innehåll 

  Quercetin-tillskott består oftast endast av quercetin, quercetin med C-vitamin och/eller bromelain eller i kombination med andra flavonoider. Med endast quercetin så vet du vad du får och stoppar inte i dig andra ämnen du inte är intresserade av vilket kan kännas betryggande. Många innehåller dock C-vitamin eller bromelain och detta är för att det ökar upptagningsförmågan av quercetin. Andra flavonoider och quercetin arbetar synergistiskt med varandra (komplementerar varandra).
 • priser

  Pris 

  Priset är viktigt när det kommer till tillskott eftersom det skiljer sig vitt mellan olika märken utan att innehåller ändrar sig speciellt mycket. Om ett tillskott är hälften så dyrt så ett annat så finns det många kronor att spara. Anledningen till ett dyrare pris kan antingen vara mängden, koncentrationen eller tillverkningsprocessen. Om du vill handla medvetet är det ofta så att dyrare tillskott tenderar att vara mer hållbara, du får dock göra mer efterforskningar än priset för att garantera det.
 • dosering

  Dosering 

  Titta alltid hur doseringen ser ut. Ett tillskott kan ha dubbelt så många kapslar som ett annat men om du ska ta 2 om dagen i stället för 1 så är det inte längre någon skillnad. Doseringen skiljer sig rätt mycket mellan olika produkter och brukar variera mellan 1-3 gånger om dagen och 1-2 kapslar vid varje tillfälle. Därför är det viktigt att kolla vad produkten har för dosering och också vilken koncentration av quercetin den innehåller.
 • recension_betyg

  Recensioner & betyg 

  Quercetin är inte det vanligaste tillskottet och har främst blivit populärt ganska nyligen, det är därför inte det mest betygsatta eller recenserade tillskottet, men några produkter har fått rätt mycket betyg och recensioner, vilket kan indikera deras effektivitet och kvalité men ger dig även en bättre bild av vilka effekter och resultat du kan förvänta dig av ett quercetin-tillskott rent generellt. Vi brukar alltid rekommendera att titta på recensionerna för att få ett bättre underlag inför ett köp.
halsofordelar quercetin

Quercetin egenskaper & hälsofördelar

Quercetin har sammankopplats med en massvis med hälsofördelar men som med mycket inom tillskottsforskningen behövs många fler studier för att fastställa påverkan, men det finns tydliga indikationer på att quercetins egenskaper är stärkande för kroppen. Quercetin är en flavonoid och en antioxidant så redan där har den applikation för en bättre hälsa. Nedan redogör vi för några av de vanligaste fördelarna med quercetin:

 • Allergier – Det är många som använder Quercetin för att det har en mildrande effekt på allergier och dess symptom. Om du till exempel är pollenallergier så vet du om hur skönt det skulle vara med mildare symtom. Detta är sammankopplat med dess anti-inflammatoriska egenskaper.
 • Anti-inflammatorisk – Quercetin har i studier visat sig ha anti-inflammatoriska egenskaper och bland annat reducerat smärtan hos patienter med artrit (ledinflammation). I provrörstudier har Quercetin reducerat inflammationsmarkörer i celler.
 • Anti-canceregenskaper – I teststudier har quercetin visat sig effektiv i att både reducerat celltillväxt och inducerat celldöd i prostatacancer. Dessa studier har kunnat replikeras med cancerceller från många andra sorters cancer.
 • Kroniska hjärnsjukdomar – Quercetin har visat sig effektiv mot Alzheimers markörer i studier på möss. Quercetinen har inte bara motverkat utan även reverserat effekter och förbättrat hjärnfunktioner men främst i tidigt- till tidigt mellanstadie av Alzheimers. Kaffe har sammankopplats till minskad risk för Alzheimers vilket man nu tror beror på quercetinet i bönorna och inte koffeinet.
 • Blodtryck – Studier har indikerat att quercetin har en avslappandnde effekt på blodkärl vilket reducerar blodtryck och minskar risken för hjärt- och kärlsjukdomar. Högt blodtryck är vanligt i dagens samhälle.
 • Åldrande – Provrörs- och djurstudier indikerar att quercetin har en föryngrande effekt på celler och kan eliminera åldrande celler så att de bytts ut och på så sätt hålla oss unga längre.
 • Träningsork – 11 studier har visat på att ökat intag av quercetin lett till en liten ökning i uthållighet och prestation.

Vanliga frågor om quercetin

Vad är quercetin?

Quercetin är en flavonoid och ett färgämne som återfinns främst i frukt och grönt. Det är en stark antioxidant och har flera påstådda hälsofördelar. I vårt avsnitt om hälsofördelar med quercetin kan du läsa mer om vilka egenskaper detta ämne har.

Vad är quercetin bra för?

Quercetin har i många studier visat sig bland annat vara allergidämpande, bra mot högt blodtryck, inneha anticancer-egenskaper, motverka alzheimers, utöka träningsorken med mera. Du kan läsa mer om Quercetins egenskaper och hälsofördelar i vårt avsnitt om detta på sidan.

Har Quercetin biverkningar?

Det finns inga direkt biverkningar av Quercetin, vissa individer har upplevt huvudvärk och magont vid dagliga doser på över 1000mg, så undvik att överstiga detta. Om du tar medicin, har underliggande sjukdomar eller är gravid så bör du alltid ta kontakt med läkare innan du börjar med ett tillskott oavsett om inga kända biverkningar finns.

Vilket quercetin-tillskott är bäst?

I vårt test vann Solgar Quercetin Complex eftersom det kombinerar bra innehåll med en hög dos quercetin. Vi har dock andra alternativ i vår topp 5 lista som kan komma att passa dig bättre. Läs gärna igenom vår köpguide för ytterligare information om hur man bäst väljer quercetin-tillskott.

Testvinnare - Bäst Quercetin

 • Solgar Quercetin Complex
 • Weightworld Quercetin
 • Solaray Quercetin
 • Healthwell Super Quercetin
 • BioCare Quercetin Komplex
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
5 röster, Genomsnitt: 4.6 / 5