Vårt arbete finansieras av våra läsare. Genom affiliate-samarbeten erhåller vi en provision på vissa köp som görs via länkar på sidan.

Bäst i test: Bästa nyponpulvret 2021

Tillskott med nypon kan du köpa som pulver, kapslar eller olja. Nypon för med sig många hälsofördelar och är mycket rikt på vitamin C. Nyponpulver är ett smidigt tillskott att använda sig av i matlagning och lätt att få i sig, samtidigt som det smakar bra. Vi har undersökt olika tillverkares nypontillskottsprodukter och jämfört innehåll och pris och sammanställt en lista på de 5 produkter som vi tycker är bäst just nu.

Vilket nyponpulver är bäst? 

Nyponpulver och nyponkapslar ska innehålla 100 % nypon, i vissa fall är vitaminer tillsatta. Om produkten innehåller extra vitaminer så kan priset gå upp, det tycker vi är överflödigt eftersom nyponpulvret i sig är så rikt på nyttigheter. Produkten ska helst bara innehålla nypon. Om du väljer kapslar eller pulver är helt upp till dig. Kapslar är dyrare per portion men för en del lättare att få i sig, det är bara en smaksak vad du föredrar. Ration frön i förhållande till skal är heller ingen faktor som påverkar näringsvärdet, bara konsistensen på pulvret. Större andel frön betyder att pulvret är lenare och mer finkornigt, och vice versa. Det skiljer alltså mycket lite mellan olika produkter, gå därför efter pris och miljöaspekter. Nyponen ska helst vara vildvuxna eller ekologiskt odlade och tillverkningsprocessen så hållbar och miljövänlig som möjligt.

 1. 1. Holistic Strandnypon
  9,6/10
  Holistic Strandnypon
  Bäst i test
  Storlek
  400 g
  Pris / gram
  0,37 kr
  Pris / port
  1,86 kr
  Till Butik
  149 kr
 2. 2. Movo nyponpulver
  9,4/10
  Movo pulver 400 g
  Storlek
  400
  Pris / gram
  0,75 kr
  Pris / port
  3,74 kr
  Till Butik
  299 kr
 3. 3. Healthwell Nyponpulver EKO
  9,2/10
  Healthwell Nyponpulver EKO
  Storlek
  200
  Pris / gram
  0,50 kr
  Pris / port
  1,24 kr
  Till Butik
  99 kr
 4. 4. Healthwell Nyponkapslar
  9,1/10
  Healthwell Nyponkapslar
  Storlek
  150 kaps
  Pris / gram
  0,99 kr
  Pris / port
  2,98 kr
  Till Butik
  149 kr
 5. 5. WellAware Nyponpulver
  8,8/10
  WellAware Nyponpulver
  Storlek
  1000 g
  Pris / gram
  0,23 kr
  Pris / port
  1,15 kr
  Till Butik
  229 kr

nyponpulver kopguide

Köpguide till bästa nyponpulvret

Som vi tidigare nämnt är det ganska lite skillnad mellan produkter, de främsta är hur grovkornig pulvret är eller om produkten säljs i kapslar. De viktigaste aspekterna att tänka på är då helt enkelt pris och och tillverkningskedjan. Nedan finner du några av de viktigare faktorerna att ha i åtanke när det kommer till köp av nyponpulver.

 • cash payment3Pris
  Beroende på dina preferenser så är priset antagligen den viktigaste aspekten när det kommer till nyponpulver. Produkterna skiljer sig inte tillräckligt mycket mellan varandra för att rättfärdiga stora prisskillnader och du kan, och kanske borde, utan skrupler välja det billigaste nyponpulvret. Vi har tagit priset i stor beaktning men det har vägt emot hållbarhet och ursprungsland.
 • producentTillverkare
  Att välja välkända och pålitliga tillverkare och återförsäljare gör köp både mer betryggande och snabbare. Du vet vad du får och du får det nästan alltid inom specificerad tid. Du har väldigt lite att förlora på att välja en etablerad tillverkare och återförsäljare. De erbjuder oftast bäst produkter, pris, service och returmöjligheter.
 • customer satisfaction4Kundrecensioner
  Nyponpulver är inte alltid de mest recenserade, men ett tips vi ofta ger om man vill göra egen research är att alltid jämföra betyg och omdömen. Andra konsumenters åsikter ger indikation på verkningsgrad och nöjdhet med produkten.
 • planet earth1Hållbarhet & Ursprungsland
  Något som är viktigt för många konsumenter är miljöaspekten hos en produkt. Billigare pris innebär ofta att hållbarheten satts i skymundan. Vi har kollat mycket på huruvida produkterna är ekologiska, vilket ursprungslandet är och andra miljöaspekter i vårt test. Det rekommenderar

Vanliga frågor om nyponpulver

Vilket nyponpulver är bäst?

I vårt test vann Holistic Strandnypon. Dock är det inte mycket skillnad mellan produkterna, annat än i hållbarhetsaspekter och pris.

Vilka effekter har nyponpulver?

Nypon används främst som ett tillskott mot atros och ledinflammationer, dvs för hjälp mot ont i leder, såsom höfter, knän, axlar, nacke osv. Nypon sägs dock även vara anti-inflammatorisk och innehåller dessutom viktiga vitaminer såsom A-, B5-, C- och E-vitamin.

Hur doserar man nyponpulver?

Det enklaste är att följa instruktionerna som medföljer köpt produkt, men runt 5g (10ml) om dagen är de mest förekommande rekommendationerna.

Hur tar jag nyponpulver?

Pulvret kan antingen tas i kapslar och då är det enklast att bara svälja med ett glas vatten. Annars kommer det i pulverformat och kan då blandas ner i mat, smoothies eller annan dryck.

Testvinnare - Bäst Nyponpulver

 • Holistic Strandnypon
 • Movo nyponpulver
 • Healthwell Nyponpulver EKO
 • Healthwell Nyponkapslar
 • WellAware Nyponpulver
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
14 röster, Genomsnitt: 4.2 / 5
Senast Uppdaterad: 2021-04-21 10:35:23