Vårt arbete finansieras av våra läsare. Genom affiliate-samarbeten erhåller vi en provision på vissa köp som görs via länkar på sidan.

Bäst i test: Bästa nyponpulvret 2021

Uppdaterad april 2021

Tillskott med nypon kan du köpa som pulver, kapslar eller olja. Nypon för med sig många hälsofördelar och är mycket rikt på vitamin C. Nyponpulver är ett smidigt tillskott att använda sig av i matlagning och lätt att få i sig, samtidigt som det smakar bra. Vi har undersökt olika tillverkares nypontillskottsprodukter och jämfört innehåll och pris och sammanställt en lista på de 5 produkter som vi tycker är bäst just nu.

Vilket nyponpulver är bäst? 

Nyponpulver och nyponkapslar ska innehålla 100 % nypon, i vissa fall är vitaminer tillsatta. Om produkten innehåller extra vitaminer så kan priset gå upp, det tycker vi är överflödigt eftersom nyponpulvret i sig är så rikt på nyttigheter. Produkten ska helst bara innehålla nypon. Om du väljer kapslar eller pulver är helt upp till dig. Kapslar är dyrare per portion men för en del lättare att få i sig, det är bara en smaksak vad du föredrar. Ration frön i förhållande till skal är heller ingen faktor som påverkar näringsvärdet, bara konsistensen på pulvret. Större andel frön betyder att pulvret är lenare och mer finkornigt, och vice versa. Det skiljer alltså mycket lite mellan olika produkter, gå därför efter pris och miljöaspekter. Nyponen ska helst vara vildvuxna eller ekologiskt odlade och tillverkningsprocessen så hållbar och miljövänlig som möjligt.

 1. Holistic Strandnypon

  9,6/10
  "Finkornigt pulver av ekologiska nypon med riktigt bra pris"
  Holistic Strandnypon
  Bäst i test
  Storlek
  400 g
  Pris / gram
  0,42 kr
  Pris / port
  2,11 kr
  Fri frakt över 100 kr
  14 dagars öppet köp
  0-2 dagars leverans
  Fördelar
  • Finkornigt pulver
  • Bra pris
  • RAW-food
  Nackdelar
  • Ingen nämnvärd nackdel

  Holistic har idag en cementerad plats inom kost och näring. Det är ett litet svenskt företag som vuxit rejält senaste 10 åren och gjort så tack vare en gedigen kvalitetssäkring och framtagning av innovativa produkter som fokuserar på helhetshälsan. Deras nyponpulver är ett av de billigaste nyponpulvren du kan hitta. Nyponen är vildvuxna och handplockade och håller en hög kvalitet. Både skal och frön har använts.  

  Pulvret i sig är väldigt fint, det mest finkorniga vi testat och lämpar sig därför extra bra till det mesta. Bakning, matlagning, toppa gröten eller bara blanda med vatten och dricka. Smaken är lik andra nyponpulver men finheten i pulvret utmärker sig.

  Läs mer
 2. WellAware Nyponpulver

  9,4/10
  "Mellangrovt, ekologiskt nyponpulver till mycket bra pris"
  WellAware Nyponpulver
  Mest Prisvärd
  Storlek
  1000 g
  Pris / gram
  0,23 kr
  Pris / port
  1,15 kr
  Fri frakt över 100 kr
  14 dagars öppet köp
  0-2 dagars leverans
  Fördelar
  • Bäst pris
  • Stor förpackning
  • Ekologiskt odlade
  Nackdelar
  • Ingen nämnvärd nackdel

  WellAware är ett svenskt varumärke som tillverkar sina produkter i Sverige. WellAwares nyponpulver är mellangrovt vilket gör att du kan använda det i matlagning, bakning, smoothies eller bara dricka det som det är. Det smakar gott och lite sött och är inte svårdrucket som de lite grövre pulvren kan vara. Nyponen är ekologiskt odlade i Chile och handplockade innan de torkas i ugn här i Sverige. Syftet med den grövre storleken är att bevara mer näringsämnen i nyponen. Priset är förmodligen det bästa på marknaden, ett helt kilo för strax över 200 kronor är riktigt bra.

  Läs mer
 3. Healthwell Nyponpulver EKO

  9,2/10
  "Grovkornigt nyponpulver med mycket smak"
  Healthwell Nyponpulver EKO
  Storlek
  200 g
  Pris / gram
  0,37 kr
  Pris / port
  0,93 kr
  Fri frakt över 100 kr
  14 dagars öppet köp
  0-2 dagars leverans
  Fördelar
  • Mycket smak
  • Gör sig bra till nyponsoppa
  Nackdelar
  • Grovkornigt - lämpar sig sämre i dryck

  Healthwells nyponpulver kan köpas i ren form eller i kapslar. Deras pulver i ren form är ett grovkornigt pulver där tillverkningsprocessen har haft bevarande av näringsämnen som huvudfokus. Det finns delade meningar om grovheten i pulvret, det ger mycket och god smak men är lite tråkigt att dricka som det är. I bakning och matlagning så kommer bitarna att märkas, för den som gillar nyponsmaken så är denna produkt verkligen att rekommendera. Givetvis är nyponen ekologiskt odlade, handplockade och hela framställningsprocessen är i enlighet med RAW. Pulvret är framställt av nyponskal, inga frön har använts. 

  Läs mer
 4. Healthwell Nyponkapslar

  9,1/10
  "Kapslar är ett smidigt sätt att få i sig rätt mängd"
  Healthwell Nyponkapslar
  Storlek
  150 kaps
  Pris / gram
  0,75 kr
  Pris / port
  2,24 kr
  Fri frakt över 100 kr
  14 dagars öppet köp
  0-2 dagars leverans
  Fördelar
  • Extra tillsatt vitamin C
  • Mängdrabatt
  Nackdelar
  • Något stora kapslar

  Healthwell är Svensk Hälsokosts egna varumärke som har fokus på just örter, vitaminer och mineraler. Deras tillverkning följer HACCP-standard (internationella riktlinjer för säker livsmedelshantering och  -framställning). Healthwell erbjuder nyponpulver i kapselform, perfekt för dig som inte tycker om smaken eller har svårt att dricka det något gryniga pulvret. Kapslarna är något stora och du behöver ta tre om dagen, men då får du i dig hela dagsbehovet av vitamin C samt alla nyttigheter som 2.5 g nyponpulver för med sig.

  Fördelen med kapslar är att protionsstorleken är noga avvägd och du behöver inte tänka på att mäta. Men priset är något högre, men står sig bra i förhållande till likvärdiga produkter. Svenskt Kosttillskott är en pålitlig försäljare och produkten får goda betyg av kunder.

  Läs mer
 5. Movo nyponpulver

  8,8/10
  "Nyponpulver med GOPO, men till ett ganska högt pris"
  Movo pulver 400 g
  Storlek
  400 g
  Pris / gram
  0,60 kr
  Pris / port
  2,99 kr
  Fri frakt över 199 kr
  14 dagars öppet köp
  1-3 dagars leverans
  Fördelar
  • Innehåller GOPO
  Nackdelar
  • Högt pris

  MOVO nyponpulver är ett finkornigt pulver som innehåller GOPO. GOPO hjälper ytterligare till att främja ledhälsan. Pulvret är tillverkat av hela nypon. Priset är dessvärre ganska högt, så om du är ute efter ett rent nyponpulver så rekommenderar vi övriga produkter i vår lista.

  Läs mer

nyponpulver kopguide

Köpguide till bästa nyponpulvret

Som vi tidigare nämnt är det ganska lite skillnad mellan produkter, de främsta är hur grovkornig pulvret är eller om produkten säljs i kapslar. De viktigaste aspekterna att tänka på är då helt enkelt pris och och tillverkningskedjan. Nedan finner du några av de viktigare faktorerna att ha i åtanke när det kommer till köp av nyponpulver.

 • cash payment3Pris
  Beroende på dina preferenser så är priset antagligen den viktigaste aspekten när det kommer till nyponpulver. Produkterna skiljer sig inte tillräckligt mycket mellan varandra för att rättfärdiga stora prisskillnader och du kan, och kanske borde, utan skrupler välja det billigaste nyponpulvret. Vi har tagit priset i stor beaktning men det har vägt emot hållbarhet och ursprungsland.
 • producentTillverkare
  Att välja välkända och pålitliga tillverkare och återförsäljare gör köp både mer betryggande och snabbare. Du vet vad du får och du får det nästan alltid inom specificerad tid. Du har väldigt lite att förlora på att välja en etablerad tillverkare och återförsäljare. De erbjuder oftast bäst produkter, pris, service och returmöjligheter.
 • customer satisfaction4Kundrecensioner
  Nyponpulver är inte alltid de mest recenserade, men ett tips vi ofta ger om man vill göra egen research är att alltid jämföra betyg och omdömen. Andra konsumenters åsikter ger indikation på verkningsgrad och nöjdhet med produkten.
 • planet earth1Hållbarhet & Ursprungsland
  Något som är viktigt för många konsumenter är miljöaspekten hos en produkt. Billigare pris innebär ofta att hållbarheten satts i skymundan. Vi har kollat mycket på huruvida produkterna är ekologiska, vilket ursprungslandet är och andra miljöaspekter i vårt test. Det rekommenderar

Vanliga frågor om nyponpulver

Vilket nyponpulver är bäst?

I vårt test vann Holistic Strandnypon. Dock är det inte mycket skillnad mellan produkterna, annat än i hållbarhetsaspekter och pris.

Vilka effekter har nyponpulver?

Nypon används främst som ett tillskott mot atros och ledinflammationer, dvs för hjälp mot ont i leder, såsom höfter, knän, axlar, nacke osv. Nypon sägs dock även vara anti-inflammatorisk och innehåller dessutom viktiga vitaminer såsom A-, B5-, C- och E-vitamin.

Hur doserar man nyponpulver?

Det enklaste är att följa instruktionerna som medföljer köpt produkt, men runt 5g (10ml) om dagen är de mest förekommande rekommendationerna.

Hur tar jag nyponpulver?

Pulvret kan antingen tas i kapslar och då är det enklast att bara svälja med ett glas vatten. Annars kommer det i pulverformat och kan då blandas ner i mat, smoothies eller annan dryck.

Testvinnare - Bäst Nyponpulver

 • Holistic Strandnypon
 • WellAware Nyponpulver
 • Healthwell Nyponpulver EKO
 • Healthwell Nyponkapslar
 • Movo nyponpulver
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
45 röster, Genomsnitt: 4.4 / 5