Bästa Krysslasern 2023

Av: Lukas Gustavsson • Senast uppdaterad:
Maximera precision och effektivitet i ditt byggprojekt med bästa krysslaser.
Krysslaser - Bäst i test
Betyg Bild Namn Pris Läs mer
betyg 4,7 Bosch GCL 2-50 G Kombilaser Bosch GCL 2-50 G Kombilaser
Pris
2816 kr
Till butik
betyg 4,5 Dewalt DW088CG Korslaser Dewalt DW088CG Korslaser
Pris
1984 kr
Till butik
betyg 4,3 Elma X360-3 Linjelaser Elma X360-3 Linjelaser
Pris
2720 kr
Till butik
betyg 4,2 Bosch GLL 3-80 C Korslaser Bosch GLL 3-80 C Korslaser
Pris
4457 kr
Till butik
betyg 4,0 Stanley Cubix Korslaser Stanley Cubix Korslaser
Pris
595 kr
Till butik
Se alla testvinnare

En krysslaser är ett oumbärligt verktyg för alla som är engagerade inom bygg- och renoveringsindustrin, men också för hemmafixaren. Krysslaser är ett verktyg som skapar en virtuell linje på en yta för att ge en guide när du behöver vara exakt. Detta kan vara till hjälp i en mängd olika situationer, från att hänga tavlor jämnt, montera köksskåp till att lägga golv. Det sparar tid och minskar chansen för fel vid mätning och markering. Med hjälp av laserljus projicerar den två linjer, horisontellt och vertikalt, som korsar varandra och därav namnet krysslaser.

Vi har granskat flera modeller på marknaden och vi är glada att kunna avslöja att Bosch GCL 2-50 G Kombilaser är det bästa krysslaser vi har testat. Den kombinerar hög precision med användarvänlighet och robust konstruktion, vilket gör den till det perfekta valet för både proffs och DIY-entusiaster. Den kommer med en rad funktioner som gör ditt arbete mer effektivt och mindre ansträngande. Men mer om det längre fram i artikeln. Så håll dig uppdaterad, det här är information du inte vill missa om du vill ha jobbet gjort rätt från början.

Bäst i Test 24 är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Om du uppskattar vårt arbete kan du stödja sidan genom att klicka på någon av våra köplänkar. Om du genomför ett köp via dessa länkar får vi en liten provision från återförsäljaren. Detta hjälper oss att fortsätta tillhandahålla noggrann information och utföra fler produkttester för att hjälpa dig hitta de bästa produkterna på marknaden.

De 7 bästa krysslasrarna 2023

 1. Bosch GCL 2-50 G Bäst i test: 4,7/5
 2. Dewalt DW088CG Bästa premiumvalet: 4,5/5
 3. Elma X360-3 Bästa allround: 4,3/5
 4. Bosch GLL 3-80 C Mest användarvänlig: 4,2/5
 5. STANLEY Cubix Bästa billiga: 4,0/5
 6. Leica Lino L2S-1 Bästa synlighet: 3,9/5
 7. Geo Fennel Geo6X SP Mest kraftfulla: 3,8/5
 1. Bäst i test Bosch GCL 2-50 G Kombilaser

  Högkvalitativ, robust laser med stark synlighet och långt arbetsområde.
  Vårt betyg
  4,7/5
  Prestanda:
  4,9/5
  Kvalitet:
  4,4/5
  Pris:
  4,4/5
  Användarvänlighet:
  4,9/5
  Funktioner:
  4,9/5
  Till butiken
  (Verktygsproffsen)

  Bosch GCL 2-50 G Kombilaser är en högkvalitativ och robust produkt som lever upp till förväntningarna. Den gröna laserlinjen och lodpunkterna är starka och synliga, vilket gör den idealisk för både inomhus och utomhus användning. Den långa arbetsområdet på upp till 50 meter är också en stor fördel, vilket gör den användbar för en mängd olika projekt. Detta tillsammans med sin solida konstruktion ger en stark indikation om dess hållbarhet.

  Funktionerna hos denna Krysslaser är också imponerande. Självnivelleringen erbjuder perfekt noggrannhet vid linjemärkning, vilket sparar tid och ökar effektiviteten. Dessutom kommer lasern med ett stativ, måltavla och roterande fäste, vilket gör installationen enkel och bekväm. Dessutom är instruktionerna klara och tydliga, vilket gör den lätt att använda även för de som är nya med denna typ av utrustning.

  Det enda området där Bosch GCL 2-50 G Kombilaser kan dra tillbaka lite är priset, som ligger i det högre skiktet jämfört med andra liknande produkter vi har testat. Men trots det högre priset, erbjuder den exceptionell kvalitet och prestanda, vilket utan tvekan ger valuta för pengarna. Sammantaget får Bosch GCL 2-50 G Kombilaser vårt högsta betyg på 4,7/5.

  Fördelar

  • Högkvalitativ och robust konstruktion
  • Stark och synlig grön laserlinje
  • Långt arbetsområde upp till 50 meter
  • Självnivellering för perfekt noggrannhet
  • Enkel installation med medföljande tillbehör

  Nackdelar

  • Högre pris jämfört med liknande produkter
  • Kan vara komplicerad för nybörjare
  Produkten finns att köpa här:
  2816 kr
 2. Bästa premiumvalet Dewalt DW088CG Korslaser

  Högkvalitativ, robust krysslaser med tydlig grön stråle och självnivellering.
  Vårt betyg
  4,5/5
  Prestanda:
  4,8/5
  Kvalitet:
  4,9/5
  Pris:
  4,2/5
  Användarvänlighet:
  4,3/5
  Funktioner:
  4,3/5
  Till butiken
  (Verktygsproffsen)

  Dewalt DW088CG Korslaser har imponerat oss med sin höga kvalitet och hållbarhet. Enheten är robust konstruerad för att stå emot krävande arbetsförhållanden och den verkar vara utformad för att hålla i långa loppet. Den grön laserstrålen är kraftfull och tydlig, vilket gör det lätt att se i olika ljusförhållanden och på olika avstånd. Med ett självnivelleringsintervall på upp till 4°, ger denna Krysslaser en hög prestanda.

  När det gäller användarvänlighet, är Dewalt DW088CG Korslaser mycket enkel att ställa in och använda. De bifogade instruktionerna är klara och lätta att följa, vilket gör installationen snabb och smidig. Den automatiska inte-i-nivå indikatorn är ett extra plus, eftersom den snabbt markerar en nivellerad linje och bibehåller full ljusstyrka för maximal synlighet av strålen.

  Även om Dewalt DW088CG Korslaser inte erbjuder många extra funktioner, levererar den vad den lovar: en kraftfull, robust och effektiv Krysslaser till ett rimligt pris. För cirka 1984 kr, erbjuder produkten god valuta för pengarna, speciellt med tanke på dess prestanda och hållbarhet. Sammantaget får Dewalt DW088CG Korslaser ett starkt betyg på 4,5/5 i vår utvärdering.

  Fördelar

  • Hög kvalitet och hållbarhet
  • Kraftfull och tydlig grön laserstråle
  • Självnivelleringsintervall på upp till 4°
  • Enkel att ställa in och använda
  • God valuta för pengarna

  Nackdelar

  • Saknar extra funktioner
  • Priset kan vara högt för vissa
  Produkten finns att köpa här:
  1984 kr
 3. Bästa allround Elma X360-3 Linjelaser

  Högkvalitativ, prisvärd linjelaser med 360-graders funktionalitet och lång batterilivslängd.
  Vårt betyg
  4,3/5
  Prestanda:
  3,9/5
  Kvalitet:
  3,9/5
  Pris:
  4,5/5
  Användarvänlighet:
  4,6/5
  Funktioner:
  4,6/5
  Till butiken
  (Proffsmagasinet)

  Elma X360-3 Linjelaser imponerar med sin högkvalitativa konstruktion och 360-graders laserfunktionalitet. Detta gör det möjligt att skapa perfekta märkningar i alla tre dimensioner, vilket är en ovärderlig egenskap för de som behöver absolut precision i sitt arbete. Dess självnivellerande funktion gör det lätt att använda och dess batterilivslängd, som varar hela arbetsdagen, ökar dess praktiska användbarhet ännu mer.

  När det gäller prestanda levererar Elma X360-3 Linjelaser effektivt korsade laserlinjer och fungerar lika bra i olika ljusförhållanden och avstånd. Dessutom är installationen av produkten smidig och instruktionerna är klara och lätta att följa vilket gör den användarvänlig. Även om det inte erbjuder extra funktioner som flerfärgade laserlinjer eller förmågan att rotera laserlinjerna, uppfyller det fortfarande alla grundläggande krav med utmärkelse.

  Trots dess högkvalitativa konstruktion och imponerande prestanda, är Elma X360-3 Linjelaser också prisvärd. Med ett pris på 2720 kr, erbjuder det utmärkt valuta för pengarna. Sammanfattningsvis, om du letar efter en robust och pålitlig krysslaser som levererar på alla fronter, är Elma X360-3 Linjelaser ett starkt alternativ att överväga.

  Fördelar

  • Högkvalitativ konstruktion
  • 360-graders laserfunktionalitet
  • Självnivellerande funktion
  • Lång batterilivslängd
  • Effektivt korsade laserlinjer

  Nackdelar

  • Saknar flerfärgade laserlinjer
  • Ingen roterande laserlinjefunktion
  Produkten finns att köpa här:
  2720 kr
 4. Mest användarvänlig Bosch GLL 3-80 C Korslaser

  Högkvalitativ korslaser med självnivellering och Bluetooth-funktioner.
  Vårt betyg
  4,2/5
  Prestanda:
  3,7/5
  Kvalitet:
  4,0/5
  Pris:
  4,5/5
  Användarvänlighet:
  4,4/5
  Funktioner:
  4,4/5
  Till butiken
  (Verktygsproffsen)

  Bosch GLL 3-80 C Korslaser är en högkvalitativ produkt som levererar exceptionell prestanda. Den självnivellerande funktionen med 3x360°-linjer gör att den kan användas för både horisontella och vertikala nivelleringsapplikationer, vilket gör den extremt mångsidig. Den robusta konstruktionen och hållbara materialen indikerar god långvarig hållbarhet. CAL Guard-övervakning och Bluetooth®-funktioner ger ytterligare bekvämlighet för användaren.

  I fråga om prestanda, producerar Bosch GLL 3-80 C starka, klara laserlinjer som är synliga även under olika ljusförhållanden. Installationen är enkel och instruktionerna som medföljer är tydliga och lätta att följa, vilket ökar den övergripande användarvänligheten. Dessutom ger extrafunktionerna som självnivellering och möjlighet att rotera linjerna den här produkten en extra fördel jämfört med andra på marknaden.

  Priset på 4457 kr kan tyckas högt, men med tanke på de avancerade funktionerna och den överlägsna prestandan som Bosch GLL 3-80 C Korslaser erbjuder, tror vi att det ger utmärkt valuta för pengarna. Detta är en produkt som kommer att vara ett tillägg till alla arbetsplatser och kommer definitivt att bidra till högre effektivitet och precision. Vårt betyg är 4,2 ut av 5.

  Fördelar

  • Högkvalitativ med god hållbarhet
  • Självnivellerande funktion med 3x360°-linjer
  • Mångsidig för olika nivelleringsapplikationer
  • Starka, klara laserlinjer
  • Användarvänlig och enkel installation

  Nackdelar

  • Högt pris jämfört med andra produkter
  • Ingen angiven vattentät funktion
  Produkten finns att köpa här:
  4457 kr
 5. Bästa billiga Stanley Cubix Korslaser

  Robust korslaser med 12 meters räckvidd och enkel användning.
  Vårt betyg
  4,0/5
  Prestanda:
  4,4/5
  Kvalitet:
  4,0/5
  Pris:
  3,6/5
  Användarvänlighet:
  4,0/5
  Funktioner:
  4,0/5
  Till butiken
  (Verktygsproffsen)

  Stanley Cubix Korslaser är en robust och pålitlig hjälpreda för alla som behöver exakta linjer vid uppriktning av objekt eller konstruktioner. Den överträffar många av sina konkurrenter genom att erbjuda en räckvidd på 12 meter, vilket är mer än tillräckligt för de flesta inomhusprojekt. Dessutom har den en pendellåsfunktion, som garanterar säker transport och förlänger produktens livslängd. Noggrannheten är +/- 6mm vid 10 meter, vilket kan förbättras, men är tillräckligt för de flesta tillämpningar.

  En av de mest imponerande aspekterna med Stanley Cubix Korslaser är dess användarvänlighet. Den är lätt att installera och kan enkelt vändas på rygg för att projicera linjer vid takmontage. Drivs av 2 x AA-batterier gör det hela smidigt utan besvär med laddning eller strömkablar. Dessutom projicerar den både horisontella och vertikala linjer för att skapa en krysslinje, vilket ger användaren många möjligheter.

  När det gäller pris är Stanley Cubix Korslaser mycket konkurrenskraftig. Med ett pris på 595 kr ger den definitivt valuta för pengarna. Med tanke på dess robusta konstruktion, användarvänlighet och räckvidd, är detta ett klokt val för den som letar efter en högkvalitativ korslaser. Stanley Cubix Korslaser kanske inte har de mest avancerade funktionerna jämfört med vissa högre prissatta modeller, men för de flesta användare skulle detta vara ett utmärkt alternativ.

  Fördelar

  • Robust och pålitlig konstruktion
  • Räckvidd på 12 meter
  • Pendellåsfunktion för säker transport
  • Användarvänlig och lätt att installera
  • Prisvärd jämfört med konkurrenter

  Nackdelar

  • Noggrannhet kan förbättras
  • Saknar avancerade funktioner
  Produkten finns att köpa här:
  595 kr
 6. Bästa synlighet Leica Lino L2S-1

  Högkvalitativ korslaser med självnivellering och 25 meters synlighet.
  Vårt betyg
  3,9/5
  Prestanda:
  4,0/5
  Kvalitet:
  4,1/5
  Pris:
  3,7/5
  Användarvänlighet:
  3,9/5
  Funktioner:
  3,9/5
  Till butiken
  (Proffsmagasinet)

  Leica Lino L2S-1 är en korslaser av hög kvalitet med en synlighet på upp till 25 meter. Detta gör den väldigt praktisk för arbete på medellånga avstånd. Dessutom har den ett självnivelleringsområde på ± 4°, vilket ger användaren stor flexibilitet och noggrannhet vid arbete. Det robusta materialet och den solida konstruktionen garanterar produktens hållbarhet och livslängd. Trots dess höga prestanda och robusta konstruktion, ligger priset på 2682 kr, vilket är rimligt med tanke på vad du får för pengarna.

  När det gäller prestanda ställer Leica Lino L2S-1 in en horisontell och en vertikal linje automatiskt, vilket gör installationen och användningen av produkten smidig och okomplicerad. Med laserlinjer som sträcker sig mer än 180° både horisontellt och vertikalt, möjliggör denna korslaser arbete i alla riktningar och under alla ljusförhållanden. Detta gör Leica Lino L2S-1 till ett utmärkt verktyg för alla typer av bygg- och renoveringsprojekt.

  Leica Lino L2S-1 levereras med flera funktioner som förbättrar användarens upplevelse, inklusive dess självnivelleringsfunktion. Denna funktion sparar tid och ansträngning eftersom du inte behöver justera lasern manuellt. Trots att det inte finns några extrafunktioner som flerfärgade laserlinjer eller roterande linjer, levererar denna korslaser fortfarande exceptionellt värde med tanke på dess prestanda, kvalitet och pris. Sammantaget, Leica Lino L2S-1 är ett bra val för dem som behöver en tillförlitlig, högpresterande och hållbar korslaser.

  Fördelar

  • Hög kvalitet och hållbar konstruktion
  • Synlighet upp till 25 meter
  • Självnivelleringsområde på ± 4°
  • Automatisk inställning av horisontell och vertikal linje
  • Rimligt pris med tanke på funktioner och prestanda

  Nackdelar

  • Inga extra funktioner som flerfärgade laserlinjer eller roterande linjer
  • Presterar sämre än vissa konkurrenter i samma prisklass
  Produkten finns att köpa här:
  2682 kr
 7. Mest kraftfulla Geo Fennerl Geo6X SP

  Kraftfull korslaser med självnivellerande förmåga och stort arbetsintervall.
  Vårt betyg
  3,8/5
  Prestanda:
  3,8/5
  Kvalitet:
  3,3/5
  Pris:
  3,8/5
  Användarvänlighet:
  4,1/5
  Funktioner:
  4,1/5
  Till butiken
  (Proffsmagasinet)

  Geo Fennerl Geo6X SP är en kraftfull korslaser som erbjuder en rad imponerande funktioner. Med tre 360 graders laserlinjer som skapar sex laserkryss där linjerna korsar varandra i 90° mot vägg, tak och golv, erbjuder denna produkt en mycket hög användarvänlighet och effektivitet. Dessutom, med ett arbetsintervall på upp till 140 meter med lasermottagare, är denna korslaser idealisk för större arbetsplatser och komplicerade layouter. Dock kräver det stora arbetsintervallet ofta användning av en lasermottagare för att säkerställa exakthet, vilket kan vara ett extra steg för vissa användare.

  En av de mest framstående funktionerna i Geo Fennerl Geo6X SP är dess självnivellerande förmåga upp till 3°, vilket säkerställer att du alltid får korrekta och raka linjer, oavsett yta. Denna funktion kan dock vara begränsad på mycket ojämna ytor. Kvaliteten och hållbarheten på denna korslaser är också bra, med starka, robusta material som tål daglig användning i krävande arbetsmiljöer.

  När det gäller priset, ligger Geo Fennerl Geo6X SP i den högre änden av spektrumet jämfört med andra produkter vi testat. Men med tanke på dess många avancerade funktioner och höga prestanda, erbjuder denna produkt absolut valuta för pengarna. Sammantaget ger vi Geo Fennerl Geo6X SP ett betyg på 3,8 av 5, vilket gör den till ett utmärkt val för proffs och DIY-entusiaster som söker en tillförlitlig och effektiv korslaser.

  Fördelar

  • 360 graders laserlinjer.
  • Stort arbetsintervall (upp till 140 meter).
  • Självnivellerande förmåga upp till 3°.
  • Hög kvalitet och hållbarhet.
  • Avancerade funktioner och hög prestanda.

  Nackdelar

  • Kräver lasermottagare för exakthet.
  • Begränsad självnivellering på ojämna ytor.
  • Högre pris jämfört med andra produkter.
  Produkten finns att köpa här:
  6202 kr
testvinnarna

Jämför de 7 vinnarna i testet

Se hur våra bästa produkter jämför sig med varandra här. Vill du sortera dem? Bara klicka på en rubrik i tabellen!

Krysslaser Totalbetyg Pris
Bosch GCL 2-50 G Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Bästa pris
2816 kr
Dewalt DW088CG Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Bästa pris
1984 kr
Elma X360-3 Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Bästa pris
2720 kr
Bosch GLL 3-80 C Betyg 4,2 / 5
4,2 / 5
Bästa pris
4457 kr
STANLEY Cubix Betyg 4,0 / 5
4,0 / 5
Bästa pris
595 kr
Leica Lino L2S-1 Betyg 3,9 / 5
3,9 / 5
Bästa pris
2682 kr
Geo Fennel Geo6X SP Betyg 3,8 / 5
3,8 / 5
Bästa pris
6202 kr
viktiga faktorer för att välja rätt krysslaser

Så hittar du bästa krysslaser

För att hitta det bästa krysslaser på marknaden är det viktigt att ta hänsyn till en rad olika aspekter. Varje projekt har sina egna specifika krav och det är viktigt att välja en krysslaser som inte bara är av hög kvalitet utan också passar för dina specifika behov. Här är några av de mest relevanta kriterierna att överväga när du letar efter det bästa krysslaser.

Precision och noggrannhet

Det absolut viktigaste kriteriet för en bra krysslaser är precision och noggrannhet. Om lasern inte kan ge exakta och precisa linjer, misslyckas den med sitt grundläggande syfte. Ett bra sätt att kontrollera detta är att titta på tillverkarens specifikationer för laserns noggrannhet, vanligtvis angivet i millimeter per meter. Ju lägre detta värde, desto mer noggrann är lasern. Det kan också vara bra att kontrollera användarrecensioner för att se om lasern lever upp till tillverkarens påståenden i verkliga situationer.

Robusthet och hållbarhet

En bra krysslaser ska kunna tåla tuffa arbetsförhållanden. Den bör vara robust och hållbar för att kunna stå emot damm, smuts och eventuella fall eller stötar. Detta är särskilt viktigt för professionella användare som kommer att använda lasern i tuffa arbetsmiljöer. En robust konstruktion, tillsammans med funktioner som stötskydd, kan bidra till att förlänga laserns livslängd och säkerställa att den fortsätter att leverera precisa mätningar under lång tid.

Räckvidd och synlighet

Räckvidden på lasern är en annan viktig faktor. Detta avgör hur långt lasern kan projicera sina linjer och därmed hur stora områden du kan arbeta med. För större projekt behöver du en laser med en större räckvidd. Synligheten hos lasern är också viktig, särskilt i ljusa miljöer. Lasrar med starkare ljusstyrka gör det lättare att se linjerna även i starkt dagsljus.

Användarvänlighet

En bra krysslaser bör vara enkel och intuitiv att använda, även för de som inte har så mycket erfarenhet av liknande verktyg. Funktioner som självnivellering och tydliga indikatorer för när lasern är i nivå kan göra verktyget mycket lättare att använda. Enheten bör vara lätt att montera på både stativ och väggar, och det bör vara enkelt att justera laserns position och orientering.

Batterilivslängd

Lasers batterilivslängd kan ha stor inverkan på hur bekväm och praktisk den är att använda. En lång batterilivslängd innebär att du kan arbeta längre utan avbrott och slipper oroa dig för att byta batterier mitt i ett jobb. Vissa modeller kommer med uppladdningsbara batterier, vilket kan vara ett mer ekonomiskt och miljövänligt alternativ på lång sikt.

Tillbehör

Vilka tillbehör som medföljer lasern kan också påverka dess värde. Vanliga tillbehör inkluderar monteringsbeslag, stativ och skyddande väskor. Dessa kan göra lasern mer flexibel och skydda den när den inte används. Det är dock viktigt att se till att dessa tillbehör är av hög kvalitet och passar bra till lasern.

Användarrecensioner

Slutligen, glöm inte att titta på användarrecensioner. Även om en laser ser bra ut på papperet, är det verkliga beviset i hur den presterar i praktiken. Användarrecensioner kan ge insikt i hur lasern fungerar under olika förhållanden, dess hållbarhet över tid och eventuella problem eller svagheter som inte nämns av tillverkaren.

korslaser

Hur använder man en krysslaser?

Att använda en krysslaser kan verka komplicerat om du inte är bekant med verktyget, men det är faktiskt ganska enkelt när du väl förstår grunderna. Här är några steg och tips för att hjälpa dig att få ut mesta möjliga av din krysslaser.

Placera och montera lasern

Först och främst behöver du placera och montera din krysslaser. Detta kan göras på flera olika sätt beroende på din specifika modell och det jobb du ska utföra. Vissa lasrar kan placeras direkt på golvet, medan andra kan behöva monteras på ett stativ eller fästas på en vägg med hjälp av ett monteringsfäste. Var noga med att placera lasern på en stabil yta för att förhindra att den rör sig under användning.

Sätt på och justera lasern

När du har placerat din laser, är det dags att sätta på den och justera den. De flesta krysslasrar har en självnivellerande funktion, vilket innebär att de automatiskt justerar sig för att vara i nivå. Om din laser har denna funktion, se till att den är aktiverad. Du kan behöva vänta några sekunder för att lasern ska nivellera sig själv. Om din laser inte har en självnivelleringsfunktion, behöver du manuellt justera lasern till den är i nivå.

Välj rätt läge

De flesta krysslasrar har flera olika lägen för att välja mellan. Detta kan inkludera en horisontell linje, en vertikal linje, eller en kombination av båda (korsad linje). Välj det läge som bäst passar det jobb du ska utföra. Om du till exempel hänger tavlor, kanske du bara behöver en horisontell linje. Om du installerar köksskåp, kan en kombination av horisontella och vertikala linjer vara mer användbar.

Använd lasern för att mäta och markera

Nu när din laser är inställd och i rätt läge, kan du börja använda den för att mäta och markera. Projicera lasern mot ytan där du behöver mäta eller markera, och använd linjerna som en guide. Du kan markera var du ska borra hål, hänga tavlor, eller vad du nu behöver göra. Kom ihåg att dubbelkolla dina mätningar innan du gör några permanenta markeringar eller borra några hål.

Stäng av och rengör lasern

När du är klar med ditt jobb, kom ihåg att stänga av din krysslaser och rengöra den. Att hålla din laser ren och fri från damm och smuts kommer att bidra till att förlänga dess livslängd och säkerställa att den fortsätter att ge precisa mätningar. Följ tillverkarens instruktioner för rengöring och underhåll av din laser.

LÄS MER: Bästa Multimeter

Vem har nytta av en krysslaser?

Krysslaser är ett mycket användbart verktyg som kan vara till stor nytta för en rad olika personer och yrken. Här är några exempel på vem som kan dra nytta av att använda en krysslaser:

 • Bygg- och renoveringsföretag: För bygg- och renoveringsföretag är krysslaser nästan oumbärligt. Det hjälper till att garantera precision och noggrannhet i allt de gör, från att hänga gipsväggar till att installera köksskåp och golv. Det sparar tid och förbättrar effektiviteten genom att eliminera behovet av traditionella mätverktyg och nivåer, vilket i sin tur kan bidra till att öka lönsamheten.
 • Hemmafixare: Även om du bara gör mindre hemförbättringsprojekt, kan en krysslaser vara ett utmärkt verktyg att ha. Det kan hjälpa till att säkerställa att dina projekt blir raka och nivå, oavsett om du hänger tavlor, installerar hyllor eller lägger golv. Med en krysslaser kan du ta dina DIY-projekt till nästa nivå och få professionella resultat varje gång.
 • Inredningsdesigners: För inredningsdesigners kan en krysslaser vara ett ovärderligt verktyg för att skapa balanserade och harmoniska utrymmen. Det kan hjälpa till att säkerställa att allt från konstverk till möbler är korrekt placerade och nivå. Detta kan göra en enorm skillnad när det gäller att skapa en estetiskt tilltalande design.

Med det sagt, om du sällan eller aldrig utför projekt som kräver exakta mätningar eller nivellering, kanske du inte har så mycket nytta av en krysslaser. De som bor i hyreslägenheter och inte har tillåtelse att göra större förändringar i sina hem kan också finna att en krysslaser inte är ett nödvändigt verktyg. Dessutom, om du bara utför små, enkla projekt då och då, kanske en traditionell nivå eller mätsnöre är allt du behöver.

LÄS MER: Fuktmätare bäst i test

vanliga frågor om Krysslaser

FAQ: Vanliga frågor om krysslaser

Är krysslaser farligt för ögonen?

Ja, laserstrålar, inklusive de som används i krysslasrar, kan vara farliga för ögonen. Direkt exponering för laserstrålen kan orsaka allvarliga ögonskador och i värsta fall leda till blindhet. Det är därför viktigt att aldrig titta direkt in i lasern och att inte rikta lasern mot någon annans ögon. Många krysslasrar har säkerhetsfunktioner som automatisk avstängning om lasern riktas mot en person, men det är ändå bäst att vara försiktig och alltid använda lasern på ett säkert sätt.

Fungerar krysslaser utomhus?

Krysslasrar kan användas utomhus, men det finns några utmaningar att tänka på. För det första kan det vara svårt att se laserlinjen i starkt ljus, särskilt på längre avstånd. För detta ändamål finns det lasrar med grönt ljus, som är lättare att se i starkt ljus än traditionella röda lasrar. Dessutom kan vinden orsaka problem genom att flytta lasern, vilket gör mätningarna mindre noggranna. För att motverka detta bör du se till att din laser är ordentligt fastsatt och stabiliserad när du använder den utomhus.

Behöver jag ett stativ för min krysslaser?

Beroende på vilken typ av jobb du ska utföra, kan ett stativ vara en mycket användbar tillbehör till din krysslaser. Ett stativ ger dig möjlighet att placera lasern på olika höjder, vilket kan vara särskilt användbart för jobb som att installera tak eller golv. Dessutom kan ett stativ hjälpa till att stabilisera lasern och förhindra att den rör sig, vilket ger mer noggranna mätningar. Dock är inte alla jobb kräver ett stativ, och vissa lasrar kan monteras på väggar eller andra ytor med hjälp av monteringsfästen.

Hur lång räckvidd har en krysslaser?

Räckvidden på en krysslaser kan variera beroende på modell och märke. Vissa basmodeller kanske bara har en räckvidd på 10-20 meter, medan mer avancerade modeller kan ha en räckvidd på upp till 50 meter eller mer. Det är viktigt att notera att räckvidden som anges av tillverkaren ofta är den maximala räckvidden under optimala förhållanden, så i praktiken kanske du inte alltid kan få lasern att nå så långt.

Kan jag använda krysslaser för att hänga tavlor?

Ja, en krysslaser är faktiskt ett utmärkt verktyg för att hänga tavlor. Med hjälp av laserns horisontella linje kan du lätt se till att tavlan hängs upp rakt. Dessutom kan du använda den vertikala linjen för att säkerställa att tavlan hängs upp på rätt höjd. Detta kan vara särskilt användbart om du hänger upp flera tavlor och vill se till att de alla hänger i linje med varandra.

Varför blinkar min krysslaser?

Om din krysslaser blinkar kan det indikera att lasern inte är i nivå. De flesta krysslasrar har en självnivellerande funktion och kommer att blinka om de är utanför sitt nivelleringsområde. I det här fallet bör du justera laserns position tills den är i nivå och slutar blinka. Om din laser fortsätter att blinka trots att den verkar vara i nivå, kan det indikera ett problem med lasern, och du bör kontakta tillverkaren eller en professionell reparatör.

Behöver jag professionell utbildning för att använda en krysslaser?

Nej, du behöver inte ha någon professionell utbildning för att använda en krysslaser. De flesta krysslasrar är utformade för att vara enkla och intuitiva att använda, även för de som inte har mycket erfarenhet av liknande verktyg. Dock kan det vara en bra idé att läsa igenom användarmanualen noggrant innan du börjar använda din laser, eftersom detta kan hjälpa dig att få ut mesta möjliga av ditt verktyg och använda det på ett säkert sätt.

Om vårt test

För att säkerställa att vi hittar den bästa Krysslaser på marknaden utförde vi en noggrann testprocess. Vi tog hänsyn till flera olika aspekter som kan påverka användarens upplevelse och produktens prestanda. Vårt team av experter har noggrant utvärderat varje produkt, från installation till prestanda i olika miljöer.
 • Kvalitet och hållbarhet: Hur väl är Krysslaser byggd? Är materialen robusta och hållbara? Hur länge kan vi förvänta oss att produkten ska hålla?
 • Prestanda: Hur effektivt producerar Krysslaser korsade laserlinjer? Fungerar det lika bra i olika ljusförhållanden och avstånd?
 • Användarvänlighet: Hur lätt är det att installera och använda produkten? Är instruktionerna klara och lätta att följa?
 • Funktioner: Vilka extra funktioner erbjuder produkten? Har den funktioner som självnivellering, flerfärgade laserlinjer eller möjlighet att rotera laserlinjerna?
 • Pris: Är priset rimligt med tanke på produktens kvalitet, prestanda och funktioner? Ger produkten valuta för pengarna?

I slutändan var vårt mål att ge en omfattande guide till de bästa Krysslaser på marknaden. Genom att noggrant utvärdera varje produkt på dessa fem nyckelområden, hoppas vi kunna hjälpa dig att göra ett informerat val när du köper din nästa Krysslaser.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
73 röster, Betyg: 4.6 / 5
lukas2
Lukas Gustavsson
Expert inom hem & hushåll

Lukas Gustavsson är en hängiven skribent som älskar allt som har med hem och hushåll att göra. Hans intresse för inredning och hushållsapparater började när han flyttade till sitt första egna hem och ställdes inför alla de val och beslut som hör hemmafriden till. Den resan tände en gnista som sedan dess har vuxit till en brinnande passion.

Med en imponerande kunskapsbank och en naturlig förmåga att förmedla praktiska tips, har Lukas hjälpt otaliga individer att förvandla sina hem till trivsamma och funktionella utrymmen. Hans skrivande återspeglar en äkta kärlek för ämnet och ett uppriktigt engagemang för att dela med sig av sina insikter.