Bästa Skruvdragaren 2024

Av: Lukas Gustavsson • Senast uppdaterad:
Upptäck den skruvdragare som gör ditt arbete snabbare, lättare och effektivare!
Skruvdragare - Bäst i test
Betyg Bild Namn Pris Läs mer
betyg 4,7 Dewalt DCD791NT Skruvdragare Dewalt DCD791NT Skruvdragare
Pris
1507 kr
Till butik
betyg 4,5 Bosch GSR 12V-15 Skruvdragae Bosch GSR 12V-15 Skruvdragae
Pris
1440 kr
Till butik
betyg 4,3 Hikoki DS18DBSL(S) Skruvdragare Hikoki DS18DBSL(S) Skruvdragare
Pris
2483 kr
Till butik
betyg 4,2 Milwaukee M18 FDD3-502X Borrskruvdragare Milwaukee M18 FDD3-502X Borrskruvdragare
Pris
4908 kr
Till butik
betyg 4,0 Milwaukee M12 BDD-202C Skruvdragare Milwaukee M12 BDD-202C Skruvdragare
Pris
1526 kr
Till butik
Se alla testvinnare

Skruvdragare är ett oumbärligt verktyg för både proffs och hemmafixare. Det är en elektrisk apparat som används för att snabbt och effektivt skruva in och ur skruvar. Med rätt skruvdragare kan du enkelt montera möbler, installera hyllor, hänga tavlor och utföra en mängd andra uppgifter som kräver skruvning. Det kan spara dig mycket tid och energi jämfört med att använda en manuell skruvmejsel, särskilt när du har många skruvar att hantera. En bra skruvdragare är kraftfull, pålitlig, bekväm att använda och hållbar nog för att klara av alla dina skruvningsbehov.

I vår omfattande granskning av olika modeller på marknaden, har vi upptäckt att Dewalt DCD791NT skruvdragare är det bästa skruvdragaren för de flesta användare. Den kombinerar överlägsen prestanda, ergonomisk design och högkvalitativa komponenter för att leverera en oslagbar skruvningsupplevelse. Oavsett om du är en professionell hantverkare med höga krav eller bara någon som gillar att fixa saker runt huset, kommer Dewalt DCD791NT att göra ditt arbete snabbare, lättare och mer effektivt.

Bäst i Test 24 är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Om du uppskattar vårt arbete kan du stödja sidan genom att klicka på någon av våra köplänkar. Om du genomför ett köp via dessa länkar får vi en liten provision från återförsäljaren. Detta hjälper oss att fortsätta tillhandahålla noggrann information och utföra fler produkttester för att hjälpa dig hitta de bästa produkterna på marknaden.
skruvdragare 1117d5448662876f3

De 7 bästa Skruvdragarna 2024

 1. Dewalt DCD791NT Bäst i test: 4,7/5
 2. Bosch GSR 12V-15 Bästa premiumvalet: 4,5/5
 3. HiKOKI DS18DBSL(S) Mest effektiva: 4,3/5
 4. Milwaukee M18 FDD3-502X Bästa prestanda: 4,2/5
 5. Milwaukee M12 BDD-202C Mest robusta: 4,0/5
 6. Bosch GSR 18V-55 Bästa vridmoment: 3,9/5
 7. Milwaukee M12 FDDXKIT-202X Mest flexibla: 3,8/5
 1. Bäst i test Dewalt DCD791NT Skruvdragare

  Högpresterande, hållbar och användarvänlig skruvdragare med utmärkt värde.
  Vårt betyg
  4,7/5
  Kraft:
  4,7/5
  Användarvänlighet:
  4,6/5
  Batteritid:
  4,8/5
  Till butiken
  (Verktygsproffsen)

  Dewalt DCD791NT Skruvdragare har imponerat oss med dess imponerande prestanda och effektivitet, vilket ger den ett betyg på 4,7 av 5 i vårt test. Tack vare dess kolborstfria motor och avancerade funktioner kan denna skruvdragare enkelt hantera både lättare och tuffare uppgifter med en häpnadsväckande effektivitet. Med ett vridmoment på 70Nm och upp till 2000 varv/min på andra växeln klarar den träborrning upp till 40mm, vilket är mer än tillräckligt för de flesta arbetsuppgifter.

  När det gäller hållbarhet så lever Dewalt DCD791NT upp till varumärkets rykte för att skapa produkter som är byggda för att hålla. Denna skruvdragare är robust konstruerad och klar för frekvent användning. Användarvänligheten är också ett plus, med ett balanserat grepp som gör den behändig att använda. Batterilivet är också anmärkningsvärt, vilket gör att du kan arbeta längre utan att behöva ladda upp igen.

  Med tanke på dess överlägsna prestanda, hållbarhet och användarvänlighet samt det faktum att Dewalt DCD791NT Skruvdragare är prisat till 1507 kr, anser vi att den definitivt erbjuder ett utmärkt värde för pengarna. Så om du letar efter en högpresterande och pålitlig skruvdragare som inte kommer att göra hål i plånboken, är Dewalt DCD791NT ett utmärkt val.

  Fördelar

  • Imponerande prestanda och effektivitet
  • Kolborstfri motor med avancerade funktioner
  • Hög vridmoment och varvtal
  • Robust konstruktion för frekvent användning
  • Anmärkningsvärt batteriliv

  Nackdelar

  • Priset kan vara högt för vissa
  • Inga extra tillbehör ingår
  Produkten finns att köpa här:
  1507 kr
 2. Bästa premiumvalet Bosch GSR 12V-15 Skruvdragae

  Kraftfull, effektiv skruvdragare med kompakt design och hög hållbarhet.
  Vårt betyg
  4,5/5
  Kraft:
  4,9/5
  Användarvänlighet:
  4,2/5
  Batteritid:
  4,4/5
  Till butiken
  (Verktygsproffsen)

  Bosch GSR 12V-15 Skruvdragare är en utmärkt produkt som imponerade på oss stort under vårt test. Med ett starkt vridmoment på 30 Nm och ett varvtal på upp till 1300 varv/min, visade den sig vara både kraftfull och effektiv. Dess kompakta design gör den behändig att använda, även i trånga utrymmen och vid arbete över huvudhöjd. Detta gjorde den till en favorit bland våra testare och bidrog till att den fick ett högt betyg för användarvänlighet.

  Skruvdragaren är dessutom mycket välgjord och hållbar, vilket förväntas av ett kvalitetsmärke som Bosch. Den högkvalitativa konstruktionen garanterar att produkten kan tåla frekvent användning utan att förlora effektivitet eller prestanda. Vi kommer därför att rekommendera denna skruvdragare för både professionella hantverkare och DIY-entusiaster som behöver en pålitlig och hållbar skruvdragare.

  Med tanke på dess prestanda, hållbarhet, och användarvänlighet, anser vi att priset på 1440 kr är mycket rimligt. Trots konkurrens från andra märken och modeller, ger Bosch GSR 12V-15 Skruvdragare mycket värde för pengarna. Vi ger den därför ett starkt betyg på 4,5/5 i vårt test.

  Fördelar

  • Kraftfull och effektiv
  • Kompakt och behändig design
  • Högkvalitativ och hållbar konstruktion
  • Användarvänlig
  • Bra prisvärdhet

  Nackdelar

  • Inte den billigaste på marknaden
  • Kan vara för liten för vissa jobb
  Produkten finns att köpa här:
  1440 kr
 3. Mest effektiva Hikoki DS18DBSL(S) Skruvdragare

  Högpresterande, hållbar skruvdragare med överlägsen effektivitet och användarvänlighet.
  Vårt betyg
  4,3/5
  Kraft:
  4,4/5
  Användarvänlighet:
  4,7/5
  Batteritid:
  3,8/5
  Till butiken
  (Verktygsproffsen)

  Hikoki DS18DBSL(S) Skruvdragare är en högpresterande och hållbar produkt som klart imponerade oss under testprocessen. Med sitt vridmoment på 70Nm och ett varvtal på upp till 1800 per minut, utför denna skruvdragare sitt arbete snabbt och effektivt. Den klarar av både lättare och mer krävande uppgifter utan problem, vilket gör den till ett bra val för både professionella hantverkare och hobbyfixare. Dess kolborstfria motor bidrar till dess överlägsna prestanda och långvariga hållbarhet.

  I termer av användarvänlighet är Hikoki DS18DBSL(S) Skruvdragare lätt att använda med en bekväm balans och grepp. Dessutom har den ett integrerat LED-ljus som är praktiskt i dåligt belysta arbetsmiljöer. När det kommer till batteriliv, levererar denna skruvdragare bra prestanda, även om laddningstiden kan variera beroende på användning. Detta är något att ha i åtanke om du planerar att använda den för längre perioder.

  Med tanke på dess prestanda, hållbarhet och andra egenskaper, anser vi att Hikoki DS18DBSL(S) Skruvdragare erbjuder ett bra värde för pengarna. Även om priset är högre än vissa andra modeller vi testade, rättfärdigas det av dess överlägsna effektivitet och hållbarhet. Med vårt betyg på 4,3 av 5, är det tydligt att vi anser att detta är en högkvalitativ skruvdragare som är värd investeringen.

  Fördelar

  • Högpresterande och hållbar
  • Starkt vridmoment och högt varvtal
  • Kolborstfri motor
  • Bekvämt balans och grepp
  • Integrerat LED-ljus

  Nackdelar

  • Laddningstiden kan variera
  • Högre pris jämfört med vissa modeller
  Produkten finns att köpa här:
  2483 kr
 4. Bästa prestanda Milwaukee M18 FDD3-502X Borrskruvdragare

  Kraftfull, hållbar skruvdragare med hög prestanda och lång batteritid.
  Vårt betyg
  4,2/5
  Kraft:
  3,9/5
  Användarvänlighet:
  4,1/5
  Batteritid:
  4,6/5
  Till butiken
  (Proffsmagasinet)

  Milwaukee M18 FDD3-502X Borrskruvdragare är en robust och kraftfull maskin med ett imponerande vridmoment på 158 Nm. Den presterade mycket bra i vårt effektivitetstest, och visade sig kunna hantera både lätta och mer krävande uppgifter med lätthet. Dess kolborstfria POWERSTATE-motor ger en kraftfull prestanda och ökad hållbarhet, vilket vi uppskattade mycket.

  När det gäller användarvänlighet är Milwaukee M18 FDD3-502X också mycket bra. Den är bekväm att använda, har en utmärkt balans och grepp som gör det enkelt att utföra precisionsbetonade uppgifter. Dessutom har den ett långvarigt batteri, som varade längre än många andra skruvdragare vi testade. Dock tar det lite längre tid att ladda upp igen, vilket kan vara en nackdel för vissa användare.

  Prisvärdheten är kanske den största invändningen mot denna skruvdragare. Med ett pris på 4908 kr ligger den i det högre prissegmentet jämfört med andra märken. Men för det höga priset får du en kraftfull, hållbar och användarvänlig skruvdragare som levererar utmärkt prestanda. Om du är villig att betala lite mer för kvalitet, tror vi att Milwaukee M18 FDD3-502X Borrskruvdragare kan vara ett utmärkt val.

  Fördelar

  • Kraftfull med högt vridmoment
  • Robust och hållbar design
  • Användarvänlig och bekväm
  • Utmärkt balans och grepp
  • Långvarigt batteri

  Nackdelar

  • Lång laddningstid
  • Högt pris jämfört med andra märken
  Produkten finns att köpa här:
  4908 kr
 5. Mest robusta Milwaukee M12 BDD-202C Skruvdragare

  Högpresterande skruvdragare med robust konstruktion och utmärkt batteriliv.
  Vårt betyg
  4,0/5
  Kraft:
  4,1/5
  Användarvänlighet:
  4,1/5
  Batteritid:
  3,8/5
  Till butiken
  (Verktygsproffsen)

  Med ett betyg på 4,0/5, Milwaukee M12 BDD-202C Skruvdragare imponerar genom att leverera stabila och pålitliga prestanda som verkligen håller måttet. Vad som utmärker denna skruvdragare är dess vridmoment på 30Nm och hastighet på upp till 1500 varv/min. Detta innebär att det klarar av både lättare och tuffare uppgifter med lätthet, vilket gör den till ett idealiskt verktyg för både proffs och hobbyister.

  När det gäller hållbarhet, Milwaukee M12 BDD-202C Skruvdragare håller sig bra över tid, även med frekvent användning. Den är robust konstruerad för att tåla dagliga påfrestningar utan att förlora sin effektivitet. I termer av användarvänlighet, erbjuder skruvdragaren en behändig design och god balans, vilket gör den enkel att använda även för längre perioder. Dessutom har den en momentläge i 21 steg, vilket ger användaren stor kontroll och precision i sitt arbete.

  Beträffande batteriliv, Milwaukee M12 BDD-202C Skruvdragare gör ett gott intryck. Bättre än många konkurrerande modeller i samma prisklass. Även om exakt batteriliv kan variera beroende på användning, håller den generellt bra över tid och laddar upp snabbt igen. Med tanke på dess prestanda, hållbarhet och andra funktioner, är Milwaukee M12 BDD-202C Skruvdragare prisvärd på 1526 kr. Den levererar solid kvalitet till ett rimligt pris, vilket gör den till ett värdefullt köp.

  Fördelar

  • Starkt vridmoment på 30Nm.
  • Hög hastighet upp till 1500 varv/min.
  • Robust och hållbar konstruktion.
  • Användarvänlig och behändig design.
  • God batterilivslängd.

  Nackdelar

  • Priset är högre än vissa konkurrenter.
  • Ingen indikation på exakt batteriliv.
  Produkten finns att köpa här:
  1526 kr
 6. Bästa vridmoment Bosch GSR 18V-55 Skruvdragare

  Solid skruvdragare med starkt vridmoment och god hållbarhet.
  Vårt betyg
  3,9/5
  Kraft:
  3,7/5
  Användarvänlighet:
  3,8/5
  Batteritid:
  4,2/5
  Till butiken
  (Verktygsproffsen)

  Bosch GSR 18V-55 Skruvdragare är en solid produkt, vilket framgår av vårt betyg 3,9/5. Den har ett starkt vridmoment på 55 Nm och ett varvtal på 1750 v/min, vilket innebär att den kan hantera både lättare och tuffa uppgifter effektivt. Dess förmåga att borra i såväl trä som stål med en bredd på upp till 35 mm respektive 13 mm, samt skruvdiametrar upp till 10 mm, gör den till ett mångsidigt verktyg. Dock kan priset på 2744 kr ses som något högt jämfört med konkurrerande modeller.

  När det kommer till hållbarhet och användarvänlighet hamnar Bosch GSR 18V-55 också bra till. Den är konstruerad för att stå emot frekvent användning, vilket gör den till en pålitlig partner för både professionella hantverkare och DIY-entusiaster. Användarvänligheten är tydlig i dess lätthanterliga design och balanserade grepp, vilket gör den bekväm att använda även under längre perioder.

  Batterilivet hos Bosch GSR 18V-55 Skruvdragare är godtagbart, men kunde ha varit bättre. Det håller inte riktigt lika länge som hos vissa konkurrenter, men laddar å andra sidan upp snabbt. Sammantaget lever Bosch GSR 18V-55 Skruvdragare upp till de flesta av sina löften och är ett verktyg som erbjuder god prestanda och hållbarhet, trots sitt något höga pris.

  Fördelar

  • Starkt vridmoment på 55 Nm
  • Varvtal på 1750 v/min
  • Mångsidig, kan borra i trä och stål
  • Hög hållbarhet
  • Bekväm och lätthanterlig design

  Nackdelar

  • Något högt pris jämfört med konkurrenter
  • Godtagbart men inte utmärkt batteriliv
  Produkten finns att köpa här:
  2744 kr
 7. Mest flexibla Milwaukee M12 FDDXKIT-202X

  Effektiv skruvdragare med robust konstruktion och imponerande flexibilitet.
  Vårt betyg
  3,8/5
  Kraft:
  4,0/5
  Användarvänlighet:
  3,5/5
  Batteritid:
  3,9/5
  Till butiken
  (Proffsmagasinet)

  Den Milwaukee M12 FDDXKIT-202X är en imponerande skruvdragare som levererar effektiva prestanda i ett kompakt format. När vi testade effektiviteten kunde vi se att den hanterade både lättare och tuffare uppgifter utan problem, tack vare dess två hastigheter och det avtagbara chucksystemet. Denna flexibilitet gör det möjligt att anpassa verktyget till olika arbetsuppgifter vilket var mycket imponerande.

  När vi betraktade hållbarheten och användarvänligheten, stod Milwaukee M12 FDDXKIT-202X stark. Den robusta konstruktionen garanterar hållbarhet även vid frekvent användning, samtidigt som den kompakta storleken och utformningen gör den bekväm att använda över längre perioder. Balansen och greppet är också utmärkta, vilket ger ytterligare fördelar för användaren. Batteriets livslängd var dock inte lika imponerande som de andra egenskaperna. Även om det höll för en rimlig tid, var det inte så långvarigt som vi förväntade oss, och laddningstiden var något längre än idealiskt.

  Med ett pris på 3319 kr, ligger Milwaukee M12 FDDXKIT-202X i den högre prisklassen för skruvdragare. Men med tanke på dess effektiva prestanda, robusta konstruktion, användarvänlighet och flexibilitet, kan vi ändå anse att den erbjuder ett bra värde för pengarna. Även om batteriets livslängd och laddningstid kan vara en nackdel för vissa, anser vi att fördelarna överväger denna nackdel. Därför ger vi Milwaukee M12 FDDXKIT-202X ett betyg på 3,8/5.

  Fördelar

  • Effektiva prestanda i kompakt format
  • Robust konstruktion för hållbarhet
  • Kompakt storlek och bra balans
  • Avtagbart chucksystem för flexibilitet
  • Bra grepp för komfortabel användning

  Nackdelar

  • Mindre imponerande batterilivslängd
  • Lång laddningstid
  • Högre prisklass jämfört med andra skruvdragare
  Produkten finns att köpa här:
  3319 kr
testvinnarna

Jämför de 7 vinnarna i testet

Se hur våra bästa produkter jämför sig med varandra här. Vill du sortera dem? Bara klicka på en rubrik i tabellen!

Skruvdragare Kraft Användarvänlighet Batteritid Totalbetyg Pris
Dewalt DCD791NT 4,7/5 4,6/5 4,8/5 Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Bästa pris
1507 kr
Bosch GSR 12V-15 4,9/5 4,2/5 4,4/5 Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Bästa pris
1440 kr
HiKOKI DS18DBSL(S) 4,4/5 4,7/5 3,8/5 Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Bästa pris
2483 kr
Milwaukee M18 FDD3-502X 3,9/5 4,1/5 4,6/5 Betyg 4,2 / 5
4,2 / 5
Bästa pris
4908 kr
Milwaukee M12 BDD-202C 4,1/5 4,1/5 3,8/5 Betyg 4,0 / 5
4,0 / 5
Bästa pris
1526 kr
Bosch GSR 18V-55 3,7/5 3,8/5 4,2/5 Betyg 3,9 / 5
3,9 / 5
Bästa pris
2744 kr
Milwaukee M12 FDDXKIT-202X 4,0/5 3,5/5 3,9/5 Betyg 3,8 / 5
3,8 / 5
Bästa pris
3319 kr
viktiga faktorer för att välja rätt skruvdragare

Så hittar du bästa skruvdragare

Att hitta den bästa skruvdragaren kan vara en utmaning, särskilt med det stora antalet modeller som finns på marknaden. Men med rätt kunskap och förståelse för viktiga bedömningskriterier kan du göra ett informerat val. Nedan följer några av de mest avgörande faktorerna som du bör ta hänsyn till när du letar efter en skruvdragare.

Prestanda

Prestanda är en av de mest kritiska aspekterna att titta på när man ska välja en skruvdragare. Det inkluderar hur snabbt och effektivt verktyget kan skruva in och ur skruvar. En bra skruvdragare bör ha tillräckligt med kraft för att hantera alla typer av skruvar, även de mest robusta och hårdaste. Dessutom bör den ha en variabel hastighetsinställning som låter dig anpassa hastigheten efter uppgiften, vilket ger dig bättre kontroll och precision.

Batteriliv

Batteriliv är en annan viktig faktor att överväga. En skruvdragare med lång batterilivstid innebär mindre avbrott i arbetet för att ladda om verktyget. Det är särskilt viktigt om du planerar att använda din skruvdragare för långa perioder eller för större projekt. Därför bör du leta efter en skruvdragare med ett högkvalitativt batteri som kan hålla laddningen under en längre tid.

Ergonomi

Ergonomi handlar om hur bekväm och lätt skruvdragaren är att använda. En bra skruvdragare bör ha en balanserad vikt och vara lätt att greppa, även under långa perioder. Dessutom bör den ha en design som minskar risken för hand- och handledsbelastning. Ett mjukt grepp, en lätt design och intuitiva kontroller bidrar alla till ergonomin hos en skruvdragare.

Hållbarhet

Hållbarhet är också en avgörande faktor. En bra skruvdragare bör vara tillverkad av högkvalitativa material som kan stå emot slitage från daglig användning. Dessutom bör den kunna motstå fall och stötar utan att funktionaliteten påverkas. Leta efter skruvdragare med robusta, tåliga konstruktioner som kan hålla i många år.

Funktioner

Extrafunktioner kan göra en stor skillnad i hur effektiv och bekväm en skruvdragare är att använda. Sådana funktioner kan inkludera LED-ljus för att belysa arbetsområdet, inbyggda nivåer för exakt skruvning, och justerbara vridmomentinställningar för olika typer av uppgifter. Även om dessa funktioner inte är nödvändiga, kan de definitivt förbättra din användarupplevelse.

Pris

Priset är alltid en viktig övervägning. En bra skruvdragare behöver inte vara dyr, men det är viktigt att du får valuta för pengarna. Tänk på vad du får för priset, inklusive kvaliteten på material, prestanda, batteriliv och extrafunktioner. Du bör också överväga garanti och kundservice som erbjuds av tillverkaren.

Användarrecensioner

Slutligen, glöm inte att titta på användarrecensioner innan du gör ditt val. Recensioner från riktiga användare kan ge dig värdefull insikt i hur en skruvdragare presterar i praktiken. De kan hjälpa dig att identifiera eventuella återkommande problem och se hur väl skruvdragaren uppfyller dess löften. Kom ihåg att ta recensionerna med en nypa salt, men de kan ändå vara ett bra verktyg för att hjälpa dig att göra ett informerat beslut.

skruvdragarskruv

Hur man använder en skruvdragare

En skruvdragare kan vara en riktig livräddare när det kommer till att fixa saker i hemmet, montera möbler eller utföra olika DIY-projekt. Men att använda en skruvdragare på rätt sätt kräver lite kunskap och teknik. Här är några viktiga punkter att tänka på när du använder en skruvdragare:

Välja rätt bit

Det första steget i att använda en skruvdragare är att välja rätt bit för jobbet. Skruvdragare kommer med olika bits för olika typer av skruvar. Det är viktigt att matcha biten till skruvhuvudet för att undvika att skada skruven eller verktyget. Att använda fel bit kan leda till att skruven dras åt för hårt, vilket kan skada materialet eller orsaka att biten slits ut snabbt.

Justera vridmomentet

De flesta skruvdragare har en justerbar vridmomentinställning, vilket ger dig kontroll över hur hårt skruven dras åt. Om du arbetar med känsliga material eller små skruvar, bör du ställa in ett lägre vridmoment för att undvika att skada materialet. För större skruvar och robusta material kan du öka vridmomentet. Det är alltid bäst att börja med en lägre inställning och öka den gradvis tills du får den rätta spänningen.

Skruva in och ur

När du skruvar in en skruv, håll skruvdragaren rakt och tryck lätt på den för att säkerställa att skruven går in rakt. När du skruvar ur, gör det långsamt för att undvika att skada skruvhuvudet. Kom ihåg att inte dra åt för hårt när du skruvar in skruven, eftersom detta kan skada både skruven och materialet.

Säkerhet

Säkerhet ska alltid vara högsta prioritet när du använder en skruvdragare. Använd skyddsglasögon för att skydda dina ögon från flygande partiklar. Håll även verktyget med båda händerna för att säkerställa maximal kontroll. Kom ihåg att aldrig lämna en skruvdragare oövervakad när den är påslagen eller kopplad till strömkällan.

Underhåll

För att förlänga livslängden på din skruvdragare, se till att rengöra den regelbundet och byta ut slitna delar. Förvara den på en torr plats för att undvika rost och korrosion. Och glöm inte att ladda batteriet efter varje användning för att säkerställa att din skruvdragare alltid är redo för nästa uppgift.

Vem har nytta av en skruvdragare?

En skruvdragare är ett mycket användbart verktyg som kan göra livet enklare för många människor. Oavsett om du är en hemmafixare, en professionell hantverkare eller bara någon som gillar att göra DIY-projekt, kan en skruvdragare vara ett ovärderligt verktyg. Här är några grupper av människor som särskilt kan dra nytta av en skruvdragare:

 • Hemmafixare: För människor som älskar att fixa saker runt huset, är en skruvdragare ett oumbärligt verktyg. Från att montera möbler till att hänga upp hyllor och tavlor, kan en skruvdragare spara tid och ansträngning. Dessutom kan det öka precisionen och kvaliteten på arbetet, vilket gör det till ett utmärkt verktyg för alla hemmafixare.
 • Professionella hantverkare: För professionella hantverkare, som snickare, elektriker och montörer, är en skruvdragare ett viktigt verktyg i verktygslådan. Den gör det möjligt att snabbt och effektivt utföra en mängd olika uppgifter, vilket sparar tid och ansträngning. Dessutom kan den öka produktiviteten och effektiviteten i arbetet, vilket gör det till ett ovärderligt verktyg för alla yrkesverksamma.
 • DIY-entusiaster: För de som älskar att göra DIY-projekt, kan en skruvdragare vara ett riktigt game changer. Den kan hjälpa till att snabba upp projekt, öka precisionen och förbättra kvaliteten på arbetet. Oavsett om du bygger en fågelholk, skapar en bokhylla eller gör en renovering hemma, kan en skruvdragare göra jobbet mycket lättare.

Å andra sidan, om du sällan utför uppgifter som kräver skruvning eller om du bara har ett par skruvar att hantera då och då, kanske du inte behöver investera i en skruvdragare. En manuell skruvmejsel kan vara tillräcklig för dina behov. Dessutom, om du har begränsad styrka i dina händer eller armar, kan det vara svårt att använda en skruvdragare effektivt. I sådana fall kan det vara bättre att anlita en professionell.

vanliga frågor om Skruvdragare

FAQ: Vanliga frågor om Skruvdragare

Kan jag använda en skruvdragare som borr?

Ja, du kan använda en skruvdragare som borr, men det beror på modellen och vilka tillbehör du har. Många skruvdragare kommer med borrbitar och har en borrinställning, vilket gör dem tillräckligt kraftfulla för att borra hål i olika material. Men kom ihåg att en skruvdragare inte är lika kraftfull som en specialiserad borr, så för mer krävande borrtillämpningar kan du behöva ett mer kraftfullt verktyg.

Varför min skruvdragare inte drar åt skruvarna ordentligt?

Det kan finnas flera orsaker till varför din skruvdragare inte drar åt skruvarna ordentligt. En av de vanligaste orsakerna är att du kanske inte använder rätt bit för skruvhuvudet. Om biten inte passar ordentligt i skruvhuvudet, kan den halka och förhindra att skruven dras åt ordentligt. En annan möjlig orsak kan vara att vridmomentinställningen på din skruvdragare är för låg, vilket gör att den inte har tillräckligt med kraft för att dra åt skruven. Kontrollera inställningarna och se till att du använder rätt bit.

Hur underhåller jag min skruvdragare?

För att förlänga livslängden på din skruvdragare, bör du rengöra den regelbundet för att ta bort damm och smuts som kan byggas upp i motorn och andra delar. Använd en mjuk borste eller tryckluft för att rengöra verktyget. Kontrollera också regelbundet bitarna för tecken på slitage och byt ut dem vid behov. Slutligen, ladda alltid batteriet efter varje användning och förvara skruvdragaren på en torr plats för att förhindra rost och korrosion.

Vilken typ av skruvdragare ska jag välja?

Typen av skruvdragare du bör välja beror på dina specifika behov. Om du planerar att använda den för lätta till medeltunga uppgifter runt huset, kan en standard trådlös skruvdragare vara tillräcklig. Om du behöver göra mer krävande jobb, som att bygga möbler eller renovera ett rum, kan du överväga en mer kraftfull modell. Om du är en professionell hantverkare, kan du behöva en högpresterande skruvdragare med extra funktioner som justerbart vridmoment och variabel hastighet.

Hur laddar jag min skruvdragares batteri?

För att ladda din skruvdragares batteri, koppla bara in laddaren i ett eluttag och anslut batteriet till laddaren. De flesta moderna skruvdragare har laddningsindikatorer som visar när batteriet är fulladdat. Kom ihåg att inte överladda batteriet, eftersom detta kan förkorta dess livslängd. Det är också en bra idé att ladda batteriet direkt efter varje användning för att säkerställa att din skruvdragare alltid är redo för nästa uppgift.

Vad betyder vridmomentet på en skruvdragare?

Vridmomentet på en skruvdragare är mängden vridkraft som verktyget kan generera. Det mäts vanligtvis i Newtonmeter (Nm) och det bestämmer hur kraftfullt skruvdragaren kan dra åt eller lösgöra skruvar. Ju högre vridmoment, desto kraftfullare är skruvdragaren. Många skruvdragare har justerbart vridmoment, vilket gör att du kan anpassa kraften efter uppgiften.

Kan jag använda min skruvdragare på alla typer av material?

Ja, du kan använda din skruvdragare på de flesta typer av material, inklusive trä, metall och plast. Men det är viktigt att använda rätt bit och inställningar för materialet. Till exempel, om du skruvar i trä, vill du kanske använda en träbit och ställa in ett lägre vridmoment för att undvika att skada materialet. Om du skruvar i metall, behöver du kanske en metallbit och ett högre vridmoment.

Vilka är de mest relaterade produkterna till en skruvdragare?

När det kommer till verktyg och utrustning som är relaterade till skruvdragare, finns det flera produkter som kan vara användbara. Här är några av dem:

 • Verktygspaket: Ett komplett verktygspaket innehåller ofta en skruvdragare samt andra nödvändiga verktyg för olika hushålls- och byggprojekt. Kolla gärna in vår jämförelse av olika verktygspaket för att hitta det bästa alternativet för dig.
 • Multiverktyg: Ett multiverktyg är ett kompakt verktyg som kombinerar flera funktioner i ett, inklusive en skruvdragare. Du kan läsa mer om dessa praktiska verktyg i vår recension av multiverktyg.
 • Elhyvel: En elhyvel är ett verktyg som används för att jämna ut och forma trä. Detta verktyg kan komplettera en skruvdragare vid träbearbetning. Ta en titt på vår guide för de bästa elhyvlarna på marknaden.
 • Vinkelslip: En vinkelslip kan användas för att skära, slipa och polera olika material. Tillsammans med en skruvdragare kan dessa två verktyg täcka ett brett spektrum av hantverksprojekt. Vi har en utförlig recension av vinkelslipar på vår hemsida.
 • Krysslaser: En krysslaser kan hjälpa dig att hålla dina projekt nivåerade och raka, vilket kan vara särskilt användbart när du använder en skruvdragare. Kolla in vår recension av krysslasrar för mer information.

Förutom dessa verktyg kan det också vara användbart med saker som skruvar, pluggar, och andra förbrukningsmaterial när du använder en skruvdragare. Även om vi inte har recensioner av dessa specifika produkter, är de viktiga komplement till din skruvdragare och bör inte glömmas bort.

Om vårt test

Vi på Bäst i Test 24 har utfört en grundlig analys och testning av flera skruvdragare för att hitta den absolut bästa. Vi har inte bara fokuserat på märken och priser, utan även på prestanda, användarvänlighet, batterilivslängd och andra detaljer som kan vara avgörande för en konsument. Vi har samlat ett team av experter med olika bakgrunder och kunskaper inom verktygsbranschen för att utföra dessa tester.
 • Prestanda: Hur snabbt och effektivt kan skruvdragaren utföra sitt jobb? Kan den hantera både små och stora skruvar? Kan den skruva i hårt trä och metall?
 • Användarvänlighet: Hur lätt är skruvdragaren att använda? Är den ergonomiskt utformad? Är inställningarna lätta att justera?
 • Batterilivslängd: Hur länge varar batteriet på en full laddning? Hur snabbt laddar det upp igen? Finns det någon indikator för batterinivån?
 • Extra funktioner: Har skruvdragaren några extra funktioner som LED-ljus, vridmomentinställningar eller bitshållare?
 • Prisvärdhet: Är skruvdragaren prisvärd med tanke på dess prestanda och kvalitet? Vilken typ av garanti erbjuds?

I slutändan har vi sammanställt en lista över de bästa skruvdragarna baserat på våra tester. Vi hoppas att vår forskning och insats kommer att hjälpa dig att göra ett informerat val nästa gång du behöver köpa en skruvdragare. Oavsett om du är en professionell hantverkare eller en DIY-entusiast, är vi säkra på att du kommer att hitta den perfekta skruvdragaren för dina behov bland våra rekommendationer.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
71 röster, Betyg: 4.6 / 5
lukas2
Lukas Gustavsson
Expert inom hem & hushåll

Lukas Gustavsson är en hängiven skribent som älskar allt som har med hem och hushåll att göra. Hans intresse för inredning och hushållsapparater började när han flyttade till sitt första egna hem och ställdes inför alla de val och beslut som hör hemmafriden till. Den resan tände en gnista som sedan dess har vuxit till en brinnande passion.

Med en imponerande kunskapsbank och en naturlig förmåga att förmedla praktiska tips, har Lukas hjälpt otaliga individer att förvandla sina hem till trivsamma och funktionella utrymmen. Hans skrivande återspeglar en äkta kärlek för ämnet och ett uppriktigt engagemang för att dela med sig av sina insikter.