Bäst i test: Bästa personvågen 2021

En personvåg, eller badrumsvåg som det också kallas kan alltid vara bra att ha, men det är kring sommaren som de verkligen får visa vad de går för. Personvågar visade tidigare bara vikt men idag finns ett stort arsenal med ytterligare funktioner hos de digitala och smarta personvågarna som gör det både roligt och intressant att väga sig, speciellt om man har kommit igång med träning och vill se en utveckling direkt. Vi har gått igenom och testat de populäraste alternativen och utsett Withings Body+ Personvåg med wifi till den bästa personvågen 2021.

Vilken är den bästa personvågen?

Personvågen har utvecklats i samma takt som övriga elektroniska produkter de senaste åren, men bara för att nya spännande funktioner finns hos en smart våg är det inte helt självklart hur bra de faktiskt fungerar. Att exempelvis mäta fettprocenten med en smart våg kommer inte att hjälpa om den mäter fel och med stora variationer som inte är rimliga. När vi utsåg den bästa personvågen tittade vi primärt på följande punkter:

 • Noggrannhet - En våg som bara visar vikten är nästan alltid tillräckligt noggrann, men det är i de nya funktionerna som onogganheter kan förekomma.
 • Funktioner - Funktionaliteten är ytterst viktigt hos en våg. Ska vågen ha fler funktioner än viktmätning måste också dessa funktioner fungera bra och inte bara finnas där.
 • Hållbarhet - Maxvikten för de flesta vågar är satt till 180 kg vilket räcker väl till de allra flesta människor. Vi har med flit överbelastat personvågarna något för att se hur bra de håller och på så sätt fått en uppfattning om kvalitet och marginal.
 • Pris - Priset är alltid viktigt sett till det man får. En Badrumsvåg som mäter vikt behöver inte kosta mycket alls, men för att få noggrannhet i de övriga funktionerna kommer man att behöva gå upp i pris.

 1. 1. Withings Body+ Personvåg med wifi
  9,6/10
  Withings Body+ Personvåg med wifi
  Bäst i test
  Mäter BMI
  Ja
  Sparar historik
  Ja
  Smarta funktioner
  Ja
  Maxvikt
  180 kg
  Till Butik
  879 kr
 2. 2. Amazfit Smart Scale Personvåg
  9,4/10
  Amazfit Smart Scale Personvåg
  Mäter BMI
  Ja
  Sparar historik
  Ja
  Smarta funktioner
  Ja
  Maxvikt
  180 kg
  Till Butik
  499 kr
 3. 3. Cleverio Smart Scale Personvåg med wifi
  9,2/10
  Cleverio Smart Scale Personvåg med wifi
  Mäter BMI
  Ja
  Sparar historik
  Ja
  Smarta funktioner
  Ja
  Maxvikt
  180 kg
  Till Butik
  499 kr
 4. 4. Qardio QardioBase 2 Personvåg med wifi
  9,1/10
  Qardio QardioBase 2 Personvåg med wifi
  Mäter BMI
  Ja
  Sparar historik
  Ja
  Smarta funktioner
  Ja
  Maxvikt
  180 kg
  Till Butik
  1489 kr
 5. 5. Rubicson Digital personvåg
  9,0/10
  Rubicson Digital personvåg
  Mäter BMI
  Nej
  Sparar historik
  Nej
  Smarta funktioner
  Nej
  Maxvikt
  180 kg
  Till Butik
  199 kr

personvag

Intressanta funktioner hos en personvåg

Alla person- och badrumsvågar kan mäta vikt, men man få så mycket mer än bara en viktmätning. Att enkelt kunna ta reda på sin BMI, kroppsfett, muskelmassa och mycket mer samt hur dessa ändras och utvecklas, gör det lättare att veta vad i ens vardag man ska fortsätta med eller kanske ändra. Att kunna mäta följande punkter förutom vikt anser vi är de viktigaste hos en personvåg:

 • BMI
 • Kroppsfett
 • Muskelmassa
 • Benmassa
 • Vattenkomposition

Dessa värden kan de lite mer avancerade personvågarna ta fram genom att skicka en väldigt liten och svag ström genom kroppen, som inte på något sätt är farlig och som inte kan kännas.  Beroende på hur strömmen ändras när den kommer tillbaka till vågen går det att utläsa mängden av ovan nämnda punkter, förutom BMI som personvågen enbart räknar ut med hjälp av vikt och längd.

Hårdvaran som skickar och tar emot signalen måste vara extremt känslig och noggrann när dessa värden ska säkerställas, och det är denna noggrannhet man betalar för hos de dyrare personvågarna. Det finns flera billigare modeller som också kan ta fram dessa värden men med den stora skillnaden att kör man testet flera gånger efter varandra kan man få relativt stora skillnader, just på grund av sämre kvalitetsdelar i vågen.

Personvag digital

Fördelar med en smart personvåg

Det finns ett stort antal fördelar med smarta personvågar. Man får inte bara fram sin vikt, utan en allt-i-ett våg som kommer att hjälpa till att lära och förstå den egna kroppen. En smart personvåg skiljer sig en hel del från en traditionell våg, men enbart på bra sätt.

 • kvinnokropp

  Fullständig kroppsanalys 

  Med en smart våg kan man få en fullständig kroppsanalys. Den smarta personvågen tar inte bara fram vikten, utan även en del, eller samtliga av punkterna i stycket längre upp. Att kontinuerligt kunna få feedback på vad som händer i kroppen gör det mycket lättare att åtgärda och förbättra sådant man vill ändra, eller helt enkelt upprätthålla det man har om man är nöjd med där man är.
 • app mobil3

  App & historiska resultat 

  Den fullständiga kroppsanalysen skulle vara svår att följa, eller åtminstone omständlig om man inte kunde spara värdena eller alltid behövde skriva upp allting i ett häfte. De flesta modeller kommer därför med en app som med hjälp av grafer och staplar simpelt kan visa vad som har hänt sedan den senaste mätningen.
 • traningslogg

  Mat- och träningsslog 

  Vikt, BMI, muskler och fettprocent går hand i hand med träning och mat. Avancerade vågar går även att kombinera med träningsappar från exempelvis Samsung och Apple. När man sedan kan kombinera kroppens utveckling med en mat- och träningsslog, antingen med en app som går att koppla till eller vid sidan av kan man få en fullständig bild över hur kroppen mår och fungerar.
 • knytnave

  Motivator 

  En smart våg fungerar också som en riktigt bra motivator. Det är roligt när man snabbt kan se framgång och resultat som kanske ögat inte direkt kan se, men där siffrorna talar sitt tydliga språk. Motivationen kommer tydligt att öka när man vet att man gör rätt!

Vanliga frågor om personvågar

Vilken är den bästa vågen?

Efter vårt stora test där vi har testat både vanliga personvågar, men även de med avancerade funktioner har vi utsett Withings Body+ Personvåg med wifi till den bästa personvågen. Funktionerna är tillräckligt noggranna och fungerar precis som de ska, samtidigt som hållbarheten är hög och känslan osar om kvalitet.

Vad är BMI?

BMI är ett mått kopplat till vikt där även en persons längd har tagits hänsyn till. En lång person är generellt tyngre än en jämnårig person som är mycket kortare, och därför är det ibland tydligare att titta på BMI värdet istället för att enbart fokusera på vikt.

Hur noggrann är en personvåg?

En personvåg brukar visa mindre fel än 0.1 kg. Avancerade personvågar som kan mäta ytterligare värden kan variera mycket i noggrannhet, ibland så mycket som 5-10 %. Om man kontinuerligt använder samma våg kommer man ändå kunna se tydliga trender som är det viktigaste.

Går det att koppla en personvåg till en app?

Personvågar som enbart visar vikten brukar inte vara tillräckligt avancerade för att ha inkluderat detta. Personvågar som kan visa ett flertal värden brukar inkludera en app som sedan ser till att personvågen kan kommunicera via Bluetooth eller wifi.

Kan man spara värden från en personvåg?

Simplare vågar brukar inte kunna spara värden. Andra personvågar kan spara värden direkt i vågen eller i en medföljande app.

Vad är fördelen med digitala personvågar jämfört med mekaniska personvågar?

Digitala personvågar har sensorer som ofta nollställs efter varje användning och kalibreras om innan en ny användning, och får på så sätt högre noggrannhet. Mekaniska personvågar har ofta en liten ratt som man manuellt får skruva på när vågen börjar visa fel. Med mekaniska personvågar får man heller inte ytterligare funktioner som man kan få med de digitala motsvarigheterna.

Testvinnare - Bäst Personvåg

 • Withings Body+ Personvåg med wifi
 • Amazfit Smart Scale Personvåg
 • Cleverio Smart Scale Personvåg med wifi
 • Qardio QardioBase 2 Personvåg med wifi
 • Rubicson Digital personvåg
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
17 röster, Genomsnitt: 4.7 / 5
Senast Uppdaterad: 2021-04-09 15:55:15