Bäst i test: Bästa Verktygspaketet 2023

Uppdaterad 3 mars 2023

Är det dags att börja starta det första renoverings- eller byggprojektet? Börjar de gamla verktyg äntligen gå sönder? Det är ju roligt att köpa nya verktyg och vare sig du precis ska börja snickra eller har gjort det ett tag är ett verktygspaket ett fantastiskt sätt att börja eller bygga på din verktygsarsenal. Det bästa med ett paket är att de kommer från samma tillverkare och du aldrig behöver oroa dig över kompatibilitet igen. Vi har tagit oss en närmare titt på de verktygspaketen som finns på marknaden och valt 5 som vi tycker står ut, där Makita DLX6038T paketet erbjuder det bästa för hemmasnickaren.

Testvinnare - Bästa Verktygspaket 2023

Här får du en snabb överblick över de bästa Verktygspaketen 2023:

 • Makita DLX6038T - Bäst i test
 • Milwaukee Powerpack FPP5K-502B - Bästa premiumvalet
 • HiKOKI 68000549
 • Dewalt DCK480P3T-QW
 • Bosch 0615990K1E

De 5 bästa Verktygspaketen i Juni 2023

 1. 1. Makita DLX6038T - Bäst i test

  9,5/10
  ”Paket som ger väldigt bra pris per verktyg”.
  DLX6038T
  Bäst i test
  Antal Verktyg
  6
  Antal Batterier
  3
  Antal Laddare
  1
  Förvaring
  Tygrullväska
  Fri frakt över 999 kr
  90 dagars öppet köp
  2-5 dagars leverans
  Fri frakt över 625 kr
  30 dagars öppet köp
  2-4 dagars leverans
  Fri frakt över 625 kr
  14 dagars öppet köp
  2-5 dagars leverans
  Fördelar
  • Mycket prisvärt paket
  • Stor och transportvänlig rullväska
  • Flertalet batterier
  • Utmärkt baspaket med det viktigaste
  Nackdelar
  • Borrhammaren kan anses överflödig för gemene man

  Recension

  För det innehåll du får så är detta verkligen ett prisvärt paket, nästan förvånansvärt bra för det är inte precis som att Makita är ett direkt budgetmärke. Du får 6 kvalitativa verktyg med bra livslängd och batteritid. Bara batterierna och laddaren skulle separat kosta några tusenlappar, så varje verktyg hamnar på ungefär tusenlappen styck. Ett riktigt kap helt enkelt!

  3 batterier är väldigt smidigt när man har flera verktyg, man kan ha ett på laddning medan man använder de andra två till verktygen. Speciellt skönt är det om man är två personer och t.ex. ska skruva upp panel eller liknande, då är det även skönt att det ingår två dragare i paketet. Förvaringsväskan är också väldigt behändig eftersom det är en rullväska och 6st verktyg snabbt blir tungt och otympligt att bära runt på.

  Makitas paketet har fler verktyg än t.ex. Milwaukees paketet men här handlar betygsättningen mer om vilka verktyg det är som ingår än hur många. En borrhammare är definitivt ett användbart verktyg. Frågan är bara om det är speciellt nödvändigt för gemene man. Om du inte bor i ett betonghus eller vet med dig att du har stor användning av en borrhammare så är till exempel en sticksåg ett verktyg som kompletterar ett verktygspaket mycket bättre.

 2. 2. Milwaukee Powerpack FPP5K-502B - Bästa premiumvalet

  9,1/10
  ”Komplett paket med de allra nödvändigaste verktygen”.
  M18 FPP5K-502B
  Bästa premiumvalet
  Antal Verktyg
  5
  Antal Batterier
  2
  Antal Laddare
  1
  Förvaring
  Tygväska
  Fri frakt över 600 kr
  30 dagars öppet köpt
  2-7 dagars leverans
  Fri frakt över 625 kr
  30 dagars öppet köp
  2-4 dagars leverans
  Fördelar
  • Inkluderar de mest användbara verktygen
  • Komplett startpaket
  • Praktisk laddare som tar både 12 & 18 volts batterier
  Nackdelar
  • Saknar tigersåg

  Recension

  Milwaukee levererar här ett komplett verktygspaket som ger de allra mest användbara verktygen för bygg- och hemmafixaraspiranten. Det kommer knappt finnas något jobb du inte kommer kunna genomföra med detta paket. Två dragare för när man inte jobbar ensam, en effektiv cirkelsåg för alla kapningsbehov, en sticksåg för de formade utsågningarna och ett multiverktyg för urtag ur list eller knepiga slipjobb.

  Paketet kommer med en praktisk snabbladdare som även tar 12 volts batterier vilket gör den kompatibel med majoriteten av Milwaukees andra verktyg, på så sätt behöver man inte hålla sig till 18 volt vilket inte är en garanti när det kommer till laddare. Dessutom får man även med en smidig förvarings- och transportväska som underlättar att hålla koll på och säkert transportera verktygen.

  Det som hade höjt detta paket något mer är om det varit 3 batterier i stället för 2, vill man ha ena på laddning måste man byta det andra batteriet mellan varje verktyg så fort det ska användas. Detta kan anses vara en lyx men när man går från det ena verktyget till det andra, eller om man inte är ensam i arbetet, underlättar det att ha två utöver det som laddas.

 3. 3. HiKOKI 68000549

  8,9/10
  ”Professionellt & kraftfullt verktygspaket med 18/36-volts kombibatterier & verktyg”.
  68000549
  Antal Verktyg
  5
  Antal Batterier
  3
  Antal Laddare
  1 (snabb & multi)
  Förvaring
  Plastväskor
  Fri frakt över 625 kr
  14 dagars öppet köp
  2-5 dagars leverans
  Fri frakt över 625 kr
  30 dagars öppet köp
  2-4 dagars leverans
  Fördelar
  • Ett riktigt premiumpaket
  • 18/36volts kombinationsbatterier & verktyg
  • Praktiska staplingsbara plastväskor
  Nackdelar
  • Dyrt
  • Saknar sticksåg

  Recension

  Smakar det så kostar det. HiKOKI har här ett av de mest kraftfulla och mångsidiga paketen på marknaden. Deras batterier har multivolt teknologi vilket gör att de är både 18 och 36 volts batterier i ett. 3 av verktygen är dessutom 36 volts verktyg: Tigersågen, Slagskruvdragaren och cirkelsågen. Vilket mer eller mindre innebär att det inte finns något jobb som de inte klarar av.

  Detta är en premiumprodukt, 36volts maskiner är dyra och batterierna likaså. Bara paketets multiladdare och batterier går på runt 1800 respektive 1500 kr styck. Multiladdaren tillåter snabbladdning, kan ta 4 batterier samtidigt och kan dessutom ladda smartphones, surfplattor och bärbara högtalare (och vem vill inte ha lite arbetsmusik när man jobbar?). Det ingår även 4 staplingsbara förvaringsväskor i priset.

  Är du yrkesverksam eller en flitig hemmasnickare som vet att du ibland behöver få ut extra mycket kraft ur dina maskiner så har du här ett paket som garanterar det. Priset är högt men med tanke på vad det är som ingår och vad ordinarie pris ligger på så är det fortfarande ett väldigt prisvärt paket. Att bara köpa 36 volts verktygen (3st) separat med tillhörande väskor och batterier skulle t.ex. kosta runt 15 500 kr (på verktygsproffsen och detta pris skulle också inkludera 2 laddare och 4 batterier). Du får helt enkelt detta paket till ett fantastiskt pris.

 4. 4. Dewalt DCK480P3T-QW

  8,7/10
  ”Högkvalitativt paket med praktisk förvaring”.
  DCK480P3T-QW
  Antal Verktyg
  4
  Antal Batterier
  3
  Antal Laddare
  1
  Förvaring
  Plastväskor
  Fri frakt över 625 kr
  14 dagars öppet köp
  2-5 dagars leverans
  Fri frakt över 625 kr
  30 dagars öppet köp
  2-4 dagars leverans
  Fördelar
  • Praktiska, staplingsbara förvaringsväskor i plast
  • Bra batteritid
  Nackdelar
  • Saknar multiverktyg

  Recension

  Högkvalitativt verktygspaket som ger en väldigt bra verktygsgrund att stå på. DeWalts verktyg är hållbara, kraftfulla och effektiva vilket syns lite på priset eftersom det bara ingår 4 verktyg i paketet. Det är dock verktyg du verkligen kan förvänta dig en lång livslängd på.

  Dessutom ingår det, till skillnad från många andra paket praktiska platsväskor och hela 3st 5.0ah batterier. Plastväskorna är staplingsbara och mycket mer praktiska än tygväskor, både när det kommer till förvaring och säker transport. Inga sågblad, borrspetsar eller bits kommer sticka hål på väskan eller riva dig på benet.

  Batterierna som har 5 amperetimmar håller väldigt länge och eftersom det tillkommer 3 stycken kommer du kunna använda två verktyg samtidigt utan att behöva byta emellan och samtidigt ha ett laddat tillgängligt, vilket underlättar väldigt mycket om man skulle vara fler än en person när det ska byggas.

  Det enda som egentligen saknas är ett multiverktygoch det är ju knappast ett måste för att lyckas med ett projekt, men ändå väldigt behändigt när det till exempel renoveras. Att ha två dragare kan också vara skönt om man är flera, men samtidigt är skruvdragare det mest förekommande verktyget hos gemene man, så kan man lita på dem att vara med och bygga kan man ju lita på att de har en dragare de kan ta med.

 5. 5. Bosch 0615990K1E

  8,6/10
  ”En perfekt start på verktygsarsenalen”.
  0615990K1E
  Antal Verktyg
  3
  Antal Batterier
  2
  Antal Laddare
  1
  Förvaring
  Tygväska
  Fri frakt över 625 kr
  14 dagars öppet köp
  2-5 dagars leverans
  Fördelar
  • Prisvärd
  • Bra startpaket
  • Tillhandahåller de mest väsentliga verktygen
  Nackdelar
  • Saknar multiverktyg

  Recension

  Den perfekta starten på en verktygsarsenal, som innehåller de mest väsentliga verktygen man behöver. Med en skruvdragare, cirkelsåg och stickståg har man i princip allting man behöver för att lyckas med ett renoveringsprojekt. Även om man skulle vilja utöka verktygspaketet med till exempel ett multiverktyg (ett mycket behändigt verktyg i renoveringssyften) så kommer prislappen ändå vara dryga tusenlappen billigare än de andra paketen i vår lista.

  Om du precis ska starta och bygga upp en verktygsarsenal så kan du inte börja på ett bättre sätt: En borrskruvdragare för alla borr och skruvbehov, en cirkelsåg för all kapning och en sticksåg för all formad sågning. Med paketet kommer också en snabbladdare, vilket är skönt när man bara har två batterier att röra sig med. Det ingår även en förvarings- och transportväska som du garanterat får plats med allting i och utan att den blir för tung och krånglig att bära med sig.

  Paketet tillhör Boschs blåa serie vilket är deras ”professionella” serie, vilket gör att om du har verktyg i Bosch gröna (DIY) serie så är dessa inte kompatibla med varandra. Likt Milwaukees paket kommer detta endast med två batterier vilket gör det svårare att arbeta tillsammans med någon om man alltid vill se till att ha ett laddat batteri tillgängligt.

Köpguide till det bästa verktygspaketet

Verktygsbehoven ser inte likadana ur hos alla och vi har försökt variera innehållet i våra paket. I denna guide kan du se allmän information och tips när det kommer till val, saker att leta efter och förvänta sig av ett verktygspaket.

 • packagesAntal verktyg
  Hur många verktyg som ingår i ett paket behöver inte vara den viktigaste aspekten men förhållandet mellan antalet verktyg och pris är ganska viktigt. Ju fler verktyg som ingår i ett paket desto lägre kommer totalpriset vara.

  För att anses vara ett paket tycker vi att det ska innehålla åtminstone tre verktyg och att uppsättning och längdanpassning kan genomföras. Olika verktyg har olika egenskaper och desto fler verktyg som erbjuds desto mindre är risken att stöta på en arbetsuppgift du inte klarar av. Se punkten ’vilka verktyg’ för mer information.
 • best choiceVilka verktyg
  De primära behoven vid snickeri ska uppfyllas: Uppsättning och längdanpassning av virke. Vad som därmed är helt grundläggande för ett verktygspaket är dels en skruvdragare, dels en såg, och då helst en cirkelsåg som enkelt och snabbt gör raka snitt och kapningar. Efter det blir det mer specialiseringsverktyg men som ändå ofta kommer till användning. En sticksåg för att göra formade utsågningar, ett multiverktyg för enkla insticksågningar och om det är renovering eller delrivning du ska göra är en tigersåg svårslagen.

  Byggarbete sker sällan på egen hand och därför kan ett paket som erbjuder två skruvdragare vara användbart. Vilket det ju även är om man är ensam och behöver till exempel både skruva och borra.
 • batteriesAntal batterier
  Samtliga av våra testade produkter har varit batteridrivna verktygspaket. Faktum är att alla verktygspaket är batteridrivna nu för tiden. Vilket innebär att hur många batterier du får med spelar stor roll. Vi anser att du vill ha tre batterier till ditt paket. Två som kan användas och altereras mellan maskiner och ett på laddning så när något batteri är på väg att dö är det enkelt att byta ut och sätta på laddning.

  I ett paket ingår oftast bara en laddningsstation så fyra batterier, om än mer optimalt än tre, är oftast inte nödvändigt förutsatt att du inte redan har en extra laddare. Med två batterier måste du antingen byta batteri mellan maskiner för undan eller riskera att stå med två urladdade batterier efter halva arbetsdagen.
 • boxesFörvaring
  Att smidigt kunna förvara och ta med sig sina verktyg är faktiskt väldigt betydande. Majoriteten av tiden kommer verktygen inte att användas och då måste de förvaras någonstans. Arbetsplatsen ligger inte alltid heller på samma ställe som förvaringen. Att då enkelt kunna få med sig ett antal verktyg med batterier och laddare ska helst vara så smidigt som möjligt.

  De flesta paketen kommer med någon slags förvaring. Antingen ett fåtal hårdplastväskor, den typiska verktygsförvaringen eller en större väska i tyg. Tygväskor är behändigare om du ska transportera verktygen för hand från punkt a till b. Annars rekommenderar vi plastförvaring, de skyddar verktygen bättre och gör dem enklare att förvara när de inte är i bruk eller ska transporteras, vilket som tidigare nämnt är majoriteten av tiden.
 • price4Pris
  Ett verktygskit är ofta en relativt stor investering, men du får oftast en väldigt bra grund att stå på när det kommer till ditt verktygsutbud. Färre verktyg kostar dig mindre och du kommer väldigt långt med en skruvdragare och en cirkelsåg, men fler betyg innebär ett större rabatterat pris. Desto större paketet är desto större är skillnaden mellan paketpriset och styckpriset.
 • puzzle1Kompatibilitet
  Med ett verktygsset får du dessutom kompatibilitet mellan dina verktyg vilket är otroligt värdefullt. Samma batterier och laddningsstationer underlättar något ofantligt speciellt när verktygsarsenalen börjar växa.

Vårt test av verktygspaket

Utefter rådande behov kommer det bästa verktygspaketet att se olika ut från person till person. Vi har försökt testa de mer kompletta och varvat med paket vi anser innehåller de mest väsentliga startverktygen som behövs i ett byggprojekt. Några faktorer som vägt mycket och hur de i vår betygsättning är:

 • Antal verktyg – i ett paket är antalet alltid viktigt men här har vi också tänkt mycket på vilka verktyg det är som ingår.
 • Förvaring – kommer paketet med förvaringsmöjligheter? I så fall vilken sorts?
 • Antal batterier – en högst underskattad faktor. Antalet batterier är en förutsättning för ett smidigt arbetsförlopp.
 • Pris – Vad får du för dina pengar egentligen? Hur prisvärt är paketet utifrån de andra faktorerna?

Längre ner på sidan i vår köpguide har vi samlat ytterligare faktorer som spelat in i våra betyg och som kan ge dig värdefull information i ditt val av verktygspaket.

Vanliga frågor om verktygspaket

Vilket vertygspaket är bäst?

I vårt test vann Makita DLX6038T eftersom det är ett komplett paket som erbjuder dig de viktigaste verktygen och det till ett bra pris. dina behov kanske inte täcker detta eller så har du redan några verktyg i arsenalen eller av ett annat märke och då kan vi inget annat än att hänvisa dig till de andra produkterna i vårt test eller till vår köpguide för att få en bättre insyn i vilket paket som kan passa dig.

Vad ska ett verktygspaket innehålla?

Det beror lite på dina behov men vi anser att de viktigaste verktygen i ett paket är ett verktyg för uppsättning (skruvdragare) och ett för kapning (såg och då kanske helst en cirkelsåg) utöver det är det mycket utefter behov. Multiverktyg och sticksåg är två typiskt användbara verktyg att ha i ens arsenal. Batterier är viktiga och det ska åtminstone finnas två. Tre stycken är optimalt för då kan du alltid ladda ett och fortfarande använda två verktyg samtidigt. Förvaringsmöjligheter, och då helst i plast, ska medkomma. Verktyg ska vara lätta att ha med sig men majoriteten av tiden kommer de ligga oanvända hemma och då är förvaring ett bra sätt att se till att de tar mindre plats och håller längre.

Finns det nätanslutna verktygspaket?

Nej! Åtminstone inte vad vi funnit i vår research. De flesta paketen är av förklarliga skäl batteridrivna eftersom de säljs av samma märke och behöver vara batterikompatibla. Nätanslutna verktyg behöver ju inte den kompatibiliteten och behöver därav inte säljas i paket.

Vilka verktyg är viktigast?

Detta är ju väldigt subjektivt men generellt är de viktigaste att ha är skruvdragare för uppsättning och en cirkelsåg för kapning. Därefter skulle vi säga att sticksåg, multiverktyg, en till dragare, tigersåg och andra verktyg är prioriteringsordningen men detta är inte hugget i sten. Beroende på om du redan har verktyg hemma osv kommer dina behov se annorlunda ut.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
61 röster, Genomsnitt: 4.6 / 5