Bäst i test: Bästa Verktygspaketet 2021

Är det dags att börja starta det första renoverings- eller byggprojektet? Börjar de gamla verktyg äntligen gå sönder? Det är ju roligt att köpa nya verktyg och vare sig du precis ska börja snickra eller har gjort det ett tag är ett verktygspaket ett fantastiskt sätt att börja eller bygga på din verktygsarsenal. Det bästa med ett paket är att de kommer från samma tillverkare och du aldrig behöver oroa dig över kompatibilitet igen. Vi har tagit oss en närmare titt på de verktygspaketen som finns på marknaden och valt 5 som vi tycker står ut, där Dewalt DCK480P3T-QW paketet erbjuder det bästa för hemmasnickaren.

Vilket är det bästa verktygspaketet?

Utefter rådande behov kommer det bästa verktygspaketet att se olika ut från person till person. Vi har försökt testa de mer kompletta och varvat med paket vi anser innehåller de mest väsentliga startverktygen som behövs i ett byggprojekt. Några faktorer som vägt mycket och hur de i vår betygsättning är:

 • Antal verktyg – i ett paket är antalet alltid viktigt men här har vi också tänkt mycket på vilka verktyg det är som ingår.
 • Förvaring – kommer paketet med förvaringsmöjligheter? I så fall vilken sorts?
 • Antal batterier – en högst underskattad faktor. Antalet batterier är en förutsättning för ett smidigt arbetsförlopp.
 • Pris – Vad får du för dina pengar egentligen? Hur prisvärt är paketet utifrån de andra faktorerna?

Längre ner på sidan i vår köpguide har vi samlat ytterligare faktorer som spelat in i våra betyg och som kan ge dig värdefull information i ditt val av verktygspaket.

 1. 1. Dewalt DCK480P3T-QW
  9,3/10
  DCK480P3T-QW
  Bäst i test
  Antal Verktyg
  4
  Antal Batterier
  3
  Antal Laddare
  1
  Förvaring
  Plastväskor
  Till Butik
  13178 kr
 2. 2. Makita DLX6038T
  8,9/10
  DLX6038T
  Antal Verktyg
  6
  Antal Batterier
  3
  Antal Laddare
  1
  Förvaring
  Tygrullväska
  Till Butik
  9475 kr
 3. 3. Bosch 0615990K1E
  8,6/10
  0615990K1E
  Antal Verktyg
  3
  Antal Batterier
  2
  Antal Laddare
  1
  Förvaring
  Tygväska
  Till Butik
  8198 kr
 4. 4. Bosch 0615990K1D
  8,4/10
  0615990K1D
  Antal Verktyg
  7
  Antal Batterier
  3
  Antal Laddare
  1
  Förvaring
  Tygväska
  Till Butik
  15996 kr
 5. 5. HiKOKI DS18DBSL + WH18DBDL2 + C3606DA
  8,1/10
  DS18DBSL + WH18DBDL2 + C3606DA
  Antal Verktyg
  3
  Antal Batterier
  2
  Antal Laddare
  1
  Förvaring
  Plastväskor
  Till Butik
  10380 kr

Köpguide till det bästa verktygspaketet

Verktygsbehoven ser inte likadana ur hos alla och vi har försökt variera innehållet i våra paket. I denna guide kan du se allmän information och tips när det kommer till val, saker att leta efter och förvänta sig av ett verktygspaket.

 • packagesAntal verktyg
  Hur många verktyg som ingår i ett paket behöver inte vara den viktigaste aspekten men förhållandet mellan antalet verktyg och pris är ganska viktigt. Ju fler verktyg som ingår i ett paket desto lägre kommer totalpriset vara. För att anses vara ett paket tycker vi att det ska innehålla åtminstone tre verktyg och att uppsättning och längdanpassning kan genomföras. Olika verktyg har olika egenskaper och desto fler verktyg som erbjuds desto mindre är risken att stöta på en arbetsuppgift du inte klarar av. Se punkten ’vilka verktyg’ för mer information.
 • best choiceVilka verktyg
  De primära behoven vid snickeri ska uppfyllas: Uppsättning och längdanpassning av virke. Vad som därmed är helt grundläggande för ett verktygspaket är dels en skruvdragare, dels en såg, och då helst en cirkelsåg som enkelt och snabbt gör raka snitt och kapningar. Efter det blir det mer specialiseringsverktyg men som ändå ofta kommer till användning. En sticksåg för att göra formade utsågningar, ett multiverktyg för enkla insticksågningar och om det är renovering eller delrivning du ska göra är en tigersåg svårslagen. Byggarbete sker alltid på egen hand och därför kan ett paket som erbjuder två skruvdragare vara användbart. Vilket det ju även är om man är ensam och behöver till exempel både skruva och borra.
 • batteriesAntal batterier
  Samtliga av våra testade produkter har varit batteridrivna verktygspaket. Faktum är att alla verktygspaket är batteridrivna nu för tiden. Vilket innebär att hur många batterier du får med spelar stor roll. Vi anser att du vill ha tre batterier till ditt paket. Två som kan användas och altereras mellan maskiner och ett på laddning så när något batteri är på väg att dö är det enkelt att byta ut och sätta på laddning. I ett paket ingår oftast bara en laddningsstation så fyra batterier, om än mer optimalt än tre, är oftast inte nödvändigt förutsatt att du inte redan har en extra laddare. Med två batterier måste du antingen byta batteri mellan maskiner för undan eller riskera att stå med två urladdade batterier efter halva arbetsdagen.
 • boxesFörvaring
  Att smidigt kunna förvara och ta med sig sina verktyg är faktiskt väldigt betydande. Majoriteten av tiden kommer verktygen inte att användas och då måste de förvaras någonstans. Arbetsplatsen ligger inte alltid heller på samma ställe som förvaringen. Att då enkelt kunna få med sig ett antal verktyg med batterier och laddare ska helst vara så smidigt som möjligt. De flesta paketen kommer med någon slags förvaring. Antingen ett fåtal hårdplastväskor, den typiska verktygsförvaringen eller en större väska i tyg. Tygväskor är behändigare om du ska transportera verktygen för hand från punkt a till b. Annars rekommenderar vi plastförvaring, de skyddar verktygen bättre och gör dem enklare att förvara när de inte är i bruk eller ska transporteras, vilket som tidigare nämnt är majoriteten av tiden.
 • price4Pris
  Ett verktygskit är ofta en relativt stor investering, men du får oftast en väldigt bra grund att stå på när det kommer till ditt verktygsutbud. Färre verktyg kostar dig mindre och du kommer väldigt långt med en skruvdragare och en cirkelsåg, men fler betyg innebär ett större rabatterat pris. Desto större paketet är desto större är skillnaden mellan paketpriset och styckpriset.
 • puzzle1Kompatibilitet
  Med ett verktygsset får du dessutom kompatibilitet mellan dina verktyg vilket är otroligt värdefullt. Samma batterier och laddningsstationer underlättar något ofantligt speciellt när verktygsarsenalen börjar växa.

Testvinnare - Bäst Verktygspaket

 • DCK480P3T-QW
 • DLX6038T
 • 0615990K1E
 • 0615990K1D
 • DS18DBSL + WH18DBDL2 + C3606DA
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
11 röster, Genomsnitt: 4.5 / 5
Senast Uppdaterad: 2021-04-09 11:38:36