Bästa Steamern 2024

Av: Lukas Gustavsson • Senast uppdaterad:
Upplev snabb, effektiv och skonsam textilvård med vårt bästa steamer-val.
Steamer - Bäst i test
Betyg Bild Namn Pris Läs mer
betyg 4,7 Philips Steam&Go Handhållen Steamer GC362 Philips Steam&Go Handhållen Steamer GC362
Pris
790 kr
Till butik
betyg 4,5 Steamery Cirrus X Handheld Steamer Steamery Cirrus X Handheld Steamer
Pris
1300 kr
Till butik
betyg 4,3 Tefal Access Steam Care Tefal Access Steam Care
Pris
1179 kr
Till butik
betyg 4,2 Rubicson Klädsteamer Rubicson Klädsteamer
Pris
299 kr
Till butik
betyg 4,0 Philips 8000-Series Handheld Garment Steamer GC800 Philips 8000-Series Handheld Garment Steamer GC800
Pris
1290 kr
Till butik
Se alla testvinnare

En steamer är ett oumbärligt verktyg i hushållet för den som vill ha snabb, effektiv och skonsam textilvård. Den är idealisk för att fräscha upp kläder mellan tvättar, ta bort envisa veck och rynkor, samt döda bakterier och allergener på textilier. En steamer tränger igenom materialet med het ånga, vilket gör att fibrerna slappnar av och rynkorna försvinner. Dessutom är en steamer skonsam mot både textilier och miljön, eftersom den inte kräver några kemikalier för att uppnå ett strålande resultat.

I vårt noggranna test av olika steamers har vi kommit fram till att Philips Steam&Go Handhållen Steamer GC362 är det bästa valet. Denna modell imponerade på oss med sin effektivitet, användarvänlighet och kvalitet. Med snabb uppvärmningstid, kraftig ångutsläpp och smart design erbjuder Philips Steam&Go en oslagbar kombination av prestanda och bekvämlighet. Så om du letar efter det bästa sättet att ge dina kläder en snabb uppfräschning eller behöver ta bort envisa veck på nolltid, är Philips Steam&Go Handhållen Steamer GC362 det självklara valet.

Bäst i Test 24 är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Om du uppskattar vårt arbete kan du stödja sidan genom att klicka på någon av våra köplänkar. Om du genomför ett köp via dessa länkar får vi en liten provision från återförsäljaren. Detta hjälper oss att fortsätta tillhandahålla noggrann information och utföra fler produkttester för att hjälpa dig hitta de bästa produkterna på marknaden.

De 7 bästa Steamers 2024

 1. Philips Steam&Go Handhållen Steamer GC362/80- Svart/Guld Bäst i test: 4,7/5
 2. cirrus x steamer Bästa premiumvalet: 4,5/5
 3. Tefal Access Steam Care Handhållen Steamer Bästa mångsidiga: 4,3/5
 4. Rubicson Klädsteamer Bästa billiga: 4,2/5
 5. Philips 8000-Series Handheld Garment Steamer GC800/80 Bästa standardval: 4,0/5
 6. Philips Handheld Garment Steamer STH3010/70 Bästa budgetalternativ: 3,9/5
 7. Nedis Steamer 1400W Rostfritt stål 0.32L Bästa grundläggande: 3,8/5
 1. Bäst i test Philips Steam&Go Handhållen Steamer GC362

  Högpresterande, användarvänlig steamer med utmärkt prisvärdhet.
  Vårt betyg
  4,7/5
  Effektivitet:
  4,7/5
  Hållbarhet:
  4,2/5
  Användarvänlighet:
  4,8/5
  Säkerhet:
  4,9/5
  Pris:
  4,9/5
  Till butiken
  (Webhallen)

  Philips Steam&Go Handhållen Steamer GC362 är en högpresterande steamer som effektivt tar bort veck och skrynklor från olika typer av tyger. Med sin kontinuerliga ånga på 24 g/min gör den jobbet snabbt och smidigt. Trots att steamern är lite större i storlek, vilket kan vara lite otympligt för vissa användare, kompenserar den med sin utmärkta prestanda och kvalitet.

  När det gäller användarvänlighet får produkten goda betyg. Den är lätt att använda och hantera, även om det krävs en viss teknik för att uppnå bästa resultat. Det är dock värt att notera att storleken på vattentanken kan vara en begränsning för vissa, eftersom den behöver fyllas på efter bara några plagg. Trots detta erbjuder produkten en bekväm och effektiv lösning för de som vill ha snyggt pressade kläder utan besvär och tid som krävs för traditionellt strykning.

  Prisvärdet för Philips Steam&Go Handhållen Steamer GC362 är också anmärkningsvärt. Med ett pris på 790 kr, levererar den ett utmärkt värde för pengarna med tanke på prestanda och kvalitet. Dessutom kommer dess moderna och praktiska design att tilltala många användare. Sammantaget är Philips Steam&Go Handhållen Steamer GC362 ett utmärkt val för de som letar efter en pålitlig och effektiv steamer med ett rimligt pris.

  Fördelar

  • Högpresterande och effektiv
  • Enkel att använda och hantera
  • Prisvärd med bra prestanda
  • Modern och praktisk design
  • Snabb och smidig användning

  Nackdelar

  • Större storlek kan vara otymplig
  • Mindre vattentank kräver frekvent påfyllning
  Produkten finns att köpa här:
  790 kr
 2. Bästa premiumvalet Steamery Cirrus X Handheld Steamer

  Effektiv, användarvänlig steamer med kraftfull prestanda och elegant design.
  Vårt betyg
  4,5/5
  Effektivitet:
  4,2/5
  Hållbarhet:
  4,4/5
  Användarvänlighet:
  4,8/5
  Säkerhet:
  4,6/5
  Pris:
  4,6/5
  Till butiken
  (Åhlens)

  Bland de många steamers vi testat framstår Steamery Cirrus X Handheld Steamer som en klar favorit. Denna steamer är särskilt effektiv på alla typer av material, vilket gör att veck och skrynklor försvinner utan problem. Det råder ingen tvekan om att denna produkt verkligen lever upp till sitt löfte om kraftfull prestanda. Dessutom är den särskilt användarvänlig med sin långa kabel och enkla användning, vilket gör den lätt att hantera även för den ovane användaren.

  Med tanke på produktens kvalitet och prestanda är priset på 1300 kr rimligt. Den eleganta skandinaviska designen, tillsammans med det breda utbudet av unika funktioner, ger en stark känsla av prisvärdhet. Dessutom är den tillverkad av hållbara material som rostfritt stål och aluminium, vilket garanterar en lång livslängd. Den kommer i tre olika färger, vilket ger en extra touch av personlighet och stil till produkten.

  Funktionerna hos Steamery Cirrus X Handheld Steamer sticker verkligen ut. Den producerar 18-20g ånga, vilket verkligen visar dess kraft och effektivitet. Dessutom är den utrustad med en platta i rostfritt stål för extra hållbarhet och prestanda. Men det viktigaste att notera är att den endast bör användas med vatten - inga rengöringsmedel får användas. Detta gör steameren till en säker och miljövänlig produkt. Sammantaget får Steamery Cirrus X Handheld Steamer vårt betyg 4,5 av 5 och vi kan starkt rekommendera den för alla behov av klädvård.

  Fördelar

  • Effektiv på alla typer av material
  • Användarvänlig och lätt att hantera
  • Hög kvalitet och hållbarhet
  • Elegant skandinavisk design
  • Säker och miljövänlig

  Nackdelar

  • Högre pris jämfört med andra steamers
  • Kan endast användas med vatten
  Produkten finns att köpa här:
  1300 kr
 3. Bästa mångsidiga Tefal Access Steam Care

  Effektiv handhållen steamer med snabb uppvärmning och bra prisvärde.
  Vårt betyg
  4,3/5
  Effektivitet:
  4,2/5
  Hållbarhet:
  4,6/5
  Användarvänlighet:
  4,3/5
  Säkerhet:
  4,2/5
  Pris:
  4,2/5
  Till butiken
  (Webhallen)

  Tefal Access Steam Care handhållna steamer får ett högt betyg av oss på 4,3 av 5 möjliga. Vi har särskilt uppskattat dess effektivitet. Med en maximal effekt på 1600 W och en kontinuerlig ångproduktion på 30 g/min levererar den enastående ångning till alla typer av textilier, och kan snabbt och effektivt ta bort veck och skrynklor. Dess snabba uppvärmningstid på endast 40 sekunder gör den till en mycket praktisk och tidseffektiv lösning.

  Vi har även varit imponerade av produktens användarvänlighet. Den är lätt att hantera tack vare sin 3 meter långa sladd och avtagbara vattentank. Dess tre ångnivåer gör det möjligt att anpassa ångan efter plagget, vilket är en mycket uppskattad egenskap. Designen är både estetiskt tilltalande och praktisk, med en slank svart/guld finish som ger ett exklusivt intryck.

  Sist men inte minst, erbjuder Tefal Access Steam Care ett bra prisvärde. Med tanke på dess höga prestanda och kvalitet, anser vi att priset på 1179 kronor är rimligt. Dessutom inkluderar den flera tillbehör som klädborste, ångkåpa, dörrkrok och en vertikal bräda, vilket ytterligare ökar dess värde. Sammantaget är Tefal Access Steam Care en utmärkt produkt som vi varmt kan rekommendera.

  Fördelar

  • Hög effektivitet och prestanda
  • Snabb uppvärmningstid
  • Användarvänlig och lätt att hantera
  • Tre olika ångnivåer
  • Bra prisvärde med flera tillbehör

  Nackdelar

  • Dyrare än vissa andra modeller
  • Kan vara tung vid längre användning
  Produkten finns att köpa här:
  1179 kr
 4. Bästa billiga Rubicson Klädsteamer

  Effektiv, prisvärd och användarvänlig klädsteamer med snabb uppvärmningstid.
  Vårt betyg
  4,2/5
  Effektivitet:
  4,7/5
  Hållbarhet:
  4,0/5
  Användarvänlighet:
  4,7/5
  Säkerhet:
  3,8/5
  Pris:
  3,8/5
  Till butiken
  (Kjell)

  I vår test av Rubicson Klädsteamer, ger vi produkten ett betyg på 4,2/5. Denna steamer imponerar med sin effektivitet och förmåga att snabbt och enkelt eliminera skrynklor från alla typer av material. Med en kraftfull effekt på 1200 - 1400 W och en uppvärmningstid på endast 30 sekunder, är den både snabb och effektiv. Dessutom gör den stora vattentanken på 220 ml det möjligt att ånga flera plagg åt gången, vilket gör den särskilt praktisk för större tvättar.

  Användarvänligheten är också ett starkt plus för denna steamer. Den är utformad med ett ergonomiskt handtag, en följsam kabel och en smidig avtryckare, vilket gör den lätt att hantera under användning. Den är även lätt att fylla på med vatten, vilket är en fördel när man vill stryka flera plagg åt gången. Ytterligare fördelar inkluderar en snabb uppvärmningstid och möjligheten att använda den för alla typer av material.

  När det kommer till prisvärdhet överträffar Rubicson Klädsteamer sina konkurrenter med råge. Med ett pris på bara 299 kr får du en produkt som levererar hög prestanda och kvalitet. Dessutom är designen både estetiskt tilltalande och praktisk, vilket gör den till ett utmärkt tillskott i varje hem. Trots bristen på extrafunktioner, presterar denna steamer väl i alla avseenden och erbjuder exceptionellt värde för pengarna. Vi rekommenderar varmt Rubicson Klädsteamer till alla som söker en prisvärd, effektiv och lättanvänd steamer.

  Fördelar

  • Snabb och effektiv ångning.
  • Stor vattentank på 220 ml.
  • Användarvänlig design.
  • Snabb uppvärmningstid.
  • Exceptionellt prisvärd.

  Nackdelar

  • Brist på extrafunktioner.
  • Kan inte jämföras med premiumprodukter.
  Produkten finns att köpa här:
  299 kr
 5. Bästa standardval Philips 8000-Series Handheld Garment Steamer GC800

  Högkvalitativ, kompakt steamer med snabb uppvärmning och effektiv ånga.
  Vårt betyg
  4,0/5
  Effektivitet:
  4,1/5
  Hållbarhet:
  4,3/5
  Användarvänlighet:
  4,0/5
  Säkerhet:
  3,8/5
  Pris:
  3,8/5
  Till butiken
  (Webhallen)

  Philips 8000-Series Handheld Garment Steamer GC800 är en högkvalitativ steamer som fått ett betyg på 4,0/5 från oss på Bäst i Test 24. Produkten släpptes 2021 och har sedan dess fått flera positiva recensioner av användare. Användarna nämner att den är effektiv för att ta bort veck och skrynklor, har snabb uppvärmningstid, och är särskilt användbar för resor tack vare sin kompakta storlek.

  Med tanke på effektivitet levererar denna steamer bra prestanda med en kontinuerlig ångavfyrning på 32 g/min. Men det bör noteras att även om den är effektiv för mindre jobb, kanske den inte ersätter ett traditionellt strykjärn för större uppgifter. Användarvänligheten är också ett plus med denna produkt. Den är lätt att använda och hantera, vilket gör det möjligt att smidigt stryka kläder eller gardiner som hänger på plats.

  När det gäller prisvärdhet kostar produkten 1 290 kr, vilket kan tyckas högt jämfört med vissa andra steamers på marknaden. Men med tanke på dess prestanda, kvalitet och varumärkets rykte, anser vi att priset står i rimlig proportion till vad du får. Med en strömförbrukning på 1600 W är den energieffektiv, vilket också bidrar till dess totala värde. Sammantaget är Philips 8000-Series Handheld Garment Steamer GC800 en stark konkurrent på marknaden för handhållna steamers och väl värd att överväga.

  Fördelar

  • Effektiv för att ta bort veck
  • Snabb uppvärmningstid
  • Kompakt, bra för resor
  • Lätt att använda och hantera
  • Energieffektiv med 1600 W

  Nackdelar

  • Kan inte ersätta traditionellt strykjärn
  • Högre pris jämfört med andra steamers
  Produkten finns att köpa här:
  1290 kr
 6. Bästa budgetalternativ Philips Handheld Garment Steamer STH3010

  En prisvärd, effektiv och användarvänlig handhållen ångstrykare.
  Vårt betyg
  3,9/5
  Effektivitet:
  3,5/5
  Hållbarhet:
  4,0/5
  Användarvänlighet:
  4,0/5
  Säkerhet:
  4,0/5
  Pris:
  4,0/5
  Till butiken
  (Webhallen)

  Philips Handheld Garment Steamer STH3010 är en effektiv och prisvärd steamer som står sig väl i konkurrensen. Med en öppning för kontinuerlig ånga på 20 g/min lyckas den ta bort skrynklor från ett stort utbud av material. Detta har verifierats av flera användarrecensioner, som prisar produkten för dess effektivitet. Trots att det kan ta en stund att bemästra tekniken, upplevs den överlag vara enkel och praktisk att använda.

  Faktorer som bidrar till dess höga användarvänlighet inkluderar dess lätthet och smidighet, samt att den inte tar upp mycket plats, vilket gör den perfekt att ta med på resor. Dessutom uppskattas snabbheten i processen, vilket gör att du kan fixa dina kläder i sista sekund. Designmässigt är produkten estetiskt tilltalande med sin gröna färgkategori och dessutom praktiskt utformad för att passa in i alla hem.

  Philips Handheld Garment Steamer STH3010 kanske inte har några extrafunktioner som skiljer den från konkurrenterna, men dess prestanda och kvalitet står i rimlig proportion till priset. Detta gör det till ett utmärkt val för de som söker en prisvärd och effektiv lösning för sina strykningsbehov. Sammantaget är Philips Handheld Garment Steamer STH3010 ett solidt val för de som vill ha en pålitlig och effektiv steamer till ett rimligt pris.

  Fördelar

  • Effektiv på olika material
  • Lätt och smidig att använda
  • Platsbesparande design
  • Snabb ångprocess
  • Estetiskt tilltalande design

  Nackdelar

  • Kräver träning att behärska
  • Inga utmärkande extrafunktioner
  Produkten finns att köpa här:
  399 kr
 7. Bästa grundläggande Nedis Steamer 1400W Rostfritt stål

  Effektiv, bärbar klädångare med desinficerande funktion och stilren design.
  Vårt betyg
  3,8/5
  Effektivitet:
  3,7/5
  Hållbarhet:
  4,3/5
  Användarvänlighet:
  3,5/5
  Säkerhet:
  3,8/5
  Pris:
  3,8/5
  Till butiken
  (Webhallen)

  Nedis Steamer 1400W Rostfritt stål är en effektiv klädångare som gör det enkelt att hålla dina kläder rynkfria. Dess kompakta och bärbara design gör den utmärkt för daglig användning, både hemma och på resande fot. Den har en snabb uppvärmningstid och kraftfull ångutgång vilket gör den effektiv på alla typer av material, från kläder till gardiner och möbler. Vi uppskattade särskilt den transparenta vattentanken på 320 ml som är lätt att fylla och möjliggör en konstant överblick över vattennivån.

  Nedis Steamer är också mycket användarvänlig, med en ergonomisk design som är lätt att hantera. Det inkluderade 2-i-1-borsthuvudet med luddborttagning är ett praktiskt tillägg som underlättar för användaren att ta hand om sina kläder på bästa sätt. Produkten ger verkligen värdet för pengarna med tanke på dess prestanda och det rimliga priset.

  Slutligen, när det gäller designen, har Nedis Steamer ett stilrent utseende med rostfritt stål vilket ger den ett professionellt och högkvalitativt intryck. Dessutom erbjuder den ett unikt värde i form av sin desinficerande kapabilitet, vilket inte alla steamers erbjuder. Sammantaget får Nedis Steamer 1400W Rostfritt stål ett betyg på 3,8 av 5 i vårt test, vilket gör den till ett utmärkt val för de som söker en prisvärd och effektiv klädångare.

  Fördelar

  • Snabb uppvärmningstid och kraftfull ångutgång
  • Kompakt och bärbar design
  • Transparent och lättfylld vattentank
  • Användarvänlig med ergonomisk design
  • Inkluderat 2-i-1-borsthuvud med luddborttagning

  Nackdelar

  • Priset är högre än vissa konkurrenter
  • Inte lika hög betygsättning som andra produkter
  Produkten finns att köpa här:
  329 kr
testvinnarna

Jämför de 7 vinnarna i testet

Se hur våra bästa produkter jämför sig med varandra här. Vill du sortera dem? Bara klicka på en rubrik i tabellen!

Steamer Effektivitet Hållbarhet Användarvänlighet Säkerhet Pris Totalbetyg Pris
Philips Steam&Go Handhållen Steamer GC362/80- Svart/Guld 4,7/5 4,2/5 4,8/5 4,9/5 4,9/5 Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Bästa pris
790 kr
Cirrus X Handheld Steamer 4,2/5 4,4/5 4,8/5 4,6/5 4,6/5 Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Bästa pris
1300 kr
Tefal Access Steam Care Handhållen Steamer 4,2/5 4,6/5 4,3/5 4,2/5 4,2/5 Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Bästa pris
1179 kr
Rubicson Klädsteamer 4,7/5 4,0/5 4,7/5 3,8/5 3,8/5 Betyg 4,2 / 5
4,2 / 5
Bästa pris
299 kr
Philips 8000-Series Handheld Garment Steamer GC800/80 4,1/5 4,3/5 4,0/5 3,8/5 3,8/5 Betyg 4,0 / 5
4,0 / 5
Bästa pris
1290 kr
Philips Handheld Garment Steamer STH3010/70 3,5/5 4,0/5 4,0/5 4,0/5 4,0/5 Betyg 3,9 / 5
3,9 / 5
Bästa pris
399 kr
Nedis Steamer 1400W Rostfritt stål 0.32L 3,7/5 4,3/5 3,5/5 3,8/5 3,8/5 Betyg 3,8 / 5
3,8 / 5
Bästa pris
329 kr
viktiga faktorer för att välja rätt steamer

Så hittar du bästa steamer

För att välja rätt steamer för dina behov krävs det att du tar hänsyn till flera olika faktorer. Det är viktigt att inte bara fokusera på pris eller varumärke, utan också att titta på produktspecifikationer, funktioner och användarrecensioner. Nedan följer en lista över de viktigaste kriterierna att tänka på när du vill hitta den bästa steamern.

Ångkapacitet

Ångkapaciteten är en av de mest avgörande faktorerna när det kommer till prestanda hos en steamer. En hög ångkapacitet innebär att steamern kan producera en kraftig stråle av het ånga, vilket gör den effektiv på alla typer av textilier. Detta är särskilt viktigt om du planerar att använda din steamer på tjockare textilier som denim eller ylle. En bra steamer bör ha en ångkapacitet på minst 20 gram per minut.

Uppvärmningstid

Hur snabbt en steamer kan värma upp ångan till rätt temperatur är en annan viktig faktor att beakta. En snabb uppvärmningstid innebär mindre väntetid och mer effektiv användning. De bästa steamers på marknaden kan värma upp ångan till rätt temperatur på mindre än 1 minut.

Användarvänlighet

En bra steamer bör vara enkel och intuitiv att använda. Detta innebär att designen ska vara ergonomisk, att kontrollerna ska vara lätta att förstå och att det ska vara enkelt att fylla på vatten i tanken. Dessutom är det en fördel om steamern är lätt att bära och förvara, och om sladden är tillräckligt lång för att ge en bra rörlighet.

Byggkvalitet

Byggkvaliteten påverkar både steamerns prestanda och dess livslängd. En bra steamer bör vara robust och välbyggd, med högkvalitativa material och komponenter. Detta garanterar att steamern kan stå emot slitage och hålla länge. Dessutom bör steamern ha en stabil bas för säker användning.

Extrafunktioner

Många steamers kommer med extrafunktioner som kan göra dem ännu mer användbara. Exempel på detta kan vara en borste för att ta bort ludd, en värmehandske för extra skydd, eller olika munstycken för olika typer av textilier. Dessa extrafunktioner kan göra en stor skillnad för användarupplevelsen, så det är värt att ta dem i beaktande när du jämför olika modeller.

Pris

Priset är naturligtvis också en viktig faktor när du ska välja steamer. Det bästa valet är inte alltid den dyraste modellen, utan snarare den som ger bäst värde för pengarna. Det innebär att du bör jämföra pris och prestanda mellan olika modeller för att hitta den som ger mest bang for the buck.

Användarrecensioner

Slutligen bör du alltid kolla in användarrecensioner innan du gör ditt köp. Dessa kan ge dig en bra bild av hur produkten fungerar i praktiken, och vilka eventuella problem eller brister andra användare har stött på. Kom ihåg att inte bara fokusera på de positiva recensionerna, utan också ta hänsyn till de negativa för att få en balanserad bild.

steamer kopguide

Hur man använder en Steamer

Att använda en steamer kan verka komplicerat vid första anblicken, men det är faktiskt ganska enkelt när du vet hur man gör. Här är några viktiga punkter att tänka på för att få bästa möjliga resultat när du använder din steamer.

Förberedelse

Det första steget i att använda en steamer är att förbereda plagget som ska ångas. Se till att det hänger ordentligt på en galge och att det inte finns några veck eller rynkor. Det är också en bra idé att borsta av ludd eller damm innan du börjar ånga, eftersom detta kan fastna i tyget och göra det svårare att få ett bra resultat. Om plagget är mycket skrynkligt kan du prova att fukta det lite med vatten innan du börjar ånga, eftersom detta kan hjälpa till att släta ut vecken.

Fyll på vatten

Nästa steg är att fylla på vatten i steamerns tank. Det är viktigt att använda destillerat eller avkalkat vatten för att undvika kalkavlagringar som kan skada steamern. Fyll inte heller på mer vatten än vad som rekommenderas i bruksanvisningen, eftersom detta kan leda till att steamern läcker eller inte fungerar som den ska.

Uppvärmning

När du har fyllt på vatten är det dags att värma upp steamern. Beroende på modell kan detta ta allt från några sekunder till några minuter. Vänta tills indikatorlampan tänds eller släcks (beroende på modellen) för att veta när steamern är redo att användas. Använd inte steamern innan den har nått rätt temperatur, eftersom detta kan leda till dåliga resultat.

Ångning

För att ånga plagget bör du hålla steamern i en hand och använda den andra handen för att sträcka ut tyget. Rör steamern upp och ner längs plagget, och se till att inte hålla den för nära tyget för att undvika brännskador. Om du stöter på en envis veck kan du prova att ånga från insidan av plagget, eller använda ett pressmunstycke om din steamer har ett sådant.

Eftervård

När du är klar med ångningen bör du låta plagget hänga kvar på galgen tills det har svalnat helt, eftersom detta hjälper till att fixera de släta linjerna. Se också till att tömma steamerns vattentank och rengöra den regelbundet för att undvika kalkavlagringar och förlänga livslängden på din steamer.

Vem har nytta av en Steamer?

En steamer kan vara ett ovärderligt verktyg för många olika typer av människor, beroende på deras behov och livsstil. Nedan följer några exempel på dem som särskilt kan dra nytta av att ha en steamer i hemmet.

 • Travellers: För dem som reser ofta, vare sig det är för arbete eller nöje, kan en steamer vara en livräddare. Att packa kläder i en resväska kan ofta leda till oönskade veck och rynkor, men med en bärbar steamer kan du snabbt och enkelt fräscha upp dina kläder direkt på hotellet. Många mindre steamers är också kompakta nog att lätt passa i en resväska, vilket gör dem till det perfekta reseverktyget.
 • Fashionistas: För dem som älskar mode och vill att deras kläder alltid ska se perfekta ut, är en steamer ett måste. En steamer är skonsam mot alla typer av material, inklusive delikata tyger som siden och kashmir, vilket gör den idealisk för att ta hand om högkvalitativa plagg. Dessutom kan ångan döda bakterier och allergener, vilket hjälper till att hålla dina kläder fräscha längre mellan tvättarna.
 • Professionals: För professionella inom detaljhandel, mode, teater eller TV, där kläder ofta behöver se felfria ut, är en steamer oumbärlig. En steamer kan snabbt och effektivt ta bort veck och rynkor från kläder på plats, vilket sparar tid och ansträngning jämfört med traditionell strykning. Dessutom är en steamer skonsam mot textilier, vilket hjälper till att förlänga livslängden på dyra kostymer eller kläder.

Å andra sidan, om du sällan bär kläder som behöver strykas eller om du inte har något problem med att använda ett traditionellt strykjärn, kanske du inte har lika mycket nytta av en steamer. Dessutom kan vissa typer av kläder, som de som är mycket skrynkliga eller gjorda av vissa material, fortfarande kräva traditionell strykning även efter ångning.

vanliga frågor om Steamer

FAQ: Vanliga frågor om Steamer

Är en steamer bättre än ett strykjärn?

Det beror på vad du behöver det för. En steamer är utmärkt för att snabbt ta bort veck och rynkor, fräscha upp kläder mellan tvättar och ta hand om känsliga tyger. Den är också lättare att använda och mer portabel än ett strykjärn, vilket gör den till ett bra val för resor. Å andra sidan kan ett strykjärn vara bättre för att skapa skarpa veck eller pressa kläder som är mycket skrynkliga. Båda verktygen har sina fördelar, så det bästa valet beror på dina specifika behov. Vid vissa specifika applikationer, som att stryka fast laglappar, märken eller för att aktivera en klädimpregnering, fungerar inte en steamer, utan du måste använda ett strykjärn.

Är en steamer säker att använda på alla typer av tyger?

En steamer är generellt sett säker att använda på de flesta typer av tyger, inklusive känsliga material som siden och kashmir. Den heta ångan tränger igenom tyget utan att röra vid det, vilket gör den mycket skonsam mot textilierna. Dock bör du alltid kontrollera plaggets tvättinstruktioner innan du ångar det, eftersom vissa material kanske inte tål ånga. Om du är osäker, prova att ånga en liten, dold del av plagget först för att se hur det reagerar.

Hur ofta behöver jag rengöra min steamer?

Det beror på hur ofta du använder den och vilken typ av vatten du använder. Om du använder kranvatten, som kan innehålla kalk och andra mineraler, bör du rengöra din steamer regelbundet för att förhindra kalkavlagringar. Om du använder destillerat eller avkalkat vatten behöver du inte rengöra den lika ofta. Som en allmän regel bör du dock försöka rengöra din steamer minst en gång i månaden för att hålla den i bästa skick.

Kan jag använda en steamer för att döda bakterier och allergener på mina kläder?

Ja, ångan från en steamer kan döda både bakterier och allergener på dina kläder. Detta beror på att den heta ångan kan tränga igenom tyget och döda dessa mikroorganismer utan att skada textilierna. Detta gör en steamer till ett utmärkt verktyg för att fräscha upp kläder mellan tvättar, speciellt om du är allergisk mot damm eller pollen.

Kan jag använda en steamer på kläder som jag har på mig?

Det är inte rekommenderat att använda en steamer på kläder som du har på dig. Ångan från en steamer är mycket het och kan orsaka brännskador om den kommer i direkt kontakt med huden. Dessutom kan det vara svårt att få ett bra resultat om du försöker ånga ett plagg som du har på dig, eftersom det kan vara svårt att sträcka ut tyget ordentligt.

Hur lång tid tar det att ånga ett plagg med en steamer?

Det beror på storleken och skrynkligheten på plagget, samt ångkapaciteten på din steamer. Generellt sett kan du dock förvänta dig att ånga ett genomsnittligt plagg på några minuter. En högkvalitativ steamer med en hög ångkapacitet kan göra jobbet ännu snabbare. Kom ihåg att det är viktigt att låta plagget svalna och torka helt innan du tar på det eller hänger tillbaka det i garderoben.

Kan jag använda en steamer för att ta bort fläckar?

En steamer kan hjälpa till att lösa upp vissa typer av fläckar, men den kommer inte att ta bort dem helt. För bästa resultat bör du behandla fläcken med ett lämpligt fläckborttagningsmedel innan du ångar plagget. Kom ihåg att alltid testa fläckborttagningsmedlet på en dold del av plagget först för att se till att det inte skadar färgen eller tyget.

Vilka andra produkter kan vara av intresse för de som läser om klädsteamers på er webbplats?

Vi har märkt att våra läsare som är intresserade av klädsteamers ofta också uppskattar följande produkter:

 • Strykjärn: Precis som en klädsteamer, kan ett strykjärn hjälpa dig att få dina kläder att se nypressade och prydliga ut. Det är ett klassiskt verktyg för klädvård, och det kan vara bra att ha både ett strykjärn och en klädsteamer för att ta hand om olika typer av plagg och tyger.
 • Ångstation: Detta är ett annat verktyg som liknar en klädsteamer, men det har oftast en separat vattentank och kan producera mer ånga. Vi har en utförlig jämförelse av ångstationer på vår webbplats som kan hjälpa dig att välja den bästa för dina behov.
 • Tvättmedel: För att få dina kläder att se sitt bästa ut kan det vara bra att använda ett högkvalitativt tvättmedel. Vi har en detaljerad recension av olika tvättmedel på vår webbplats.

Kolla gärna in dessa recensioner och jämförelser för att hitta de mest lämpliga produkterna för dina behov!

Om vårt test

Att hitta den bästa steamern kan vara en utmaning med tanke på det stora urvalet på marknaden. För att göra urvalsprocessen enklare och mer tillförlitlig, har vi på Bäst i Test 24 genomfört en omfattande produkttestning. Vi har testat olika steamers baserat på flera kriterier för att kunna erbjuda en objektiv och informativ guide till våra läsare. Nedan följer en detaljerad beskrivning av vårt tillvägagångssätt och de kriterier vi använde i vår utvärderingsprocess.

 • Prestanda: Hur kraftfull är steamern? Hur snabbt värms den upp? Hur länge räcker vattentanken?
 • Användarvänlighet: Är steamern lätt att använda och förstå? Är den lätt att fylla på med vatten?
 • Design och storlek: Hur stor är steamern? Är den kompakt och lätt att förvara? Hur ser den ut estetiskt?
 • Funktioner: Vilka extra funktioner har steamern? Har den exempelvis en justerbar temperaturinställning eller automatisk avstängning?
 • Prisvärdhet: Är steamern värd sitt pris med tanke på dess prestanda, kvalitet och funktioner?

Genom att jämföra steamers baserat på dessa kriterier, har vi lyckats identifiera de mest effektiva, användarvänliga och prisvärda produkterna på marknaden. Vårt mål är att ge våra läsare en omfattande och objektiv guide som hjälper dem att hitta den bästa steamern för sina behov och budget.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
31 röster, Betyg: 4.9 / 5
lukas2
Lukas Gustavsson
Expert inom hem & hushåll

Lukas Gustavsson är en hängiven skribent som älskar allt som har med hem och hushåll att göra. Hans intresse för inredning och hushållsapparater började när han flyttade till sitt första egna hem och ställdes inför alla de val och beslut som hör hemmafriden till. Den resan tände en gnista som sedan dess har vuxit till en brinnande passion.

Med en imponerande kunskapsbank och en naturlig förmåga att förmedla praktiska tips, har Lukas hjälpt otaliga individer att förvandla sina hem till trivsamma och funktionella utrymmen. Hans skrivande återspeglar en äkta kärlek för ämnet och ett uppriktigt engagemang för att dela med sig av sina insikter.