Bäst i test: Bästa steamer 2023

Uppdaterad 3 mars 2023

Klädsteamers, steamers eller klädångare är säkra, lätta och enkla att använda. Du slipper krångla med strykjärn och bräda men får ändå perfekt strykresultat utan veck och rynkor. Dessutom dödar steamern bakterier och lukt så det blir som en minitvätt på köpet. Steamers har det senaste decenniet blivit ett otroligt populärt alternativ till vanlig strykning, just för att det är så simpelt och okomplicerat. När produkter är populära börjar många alternativ ploppa upp på marknaden. Vi har gjort ditt val enklare genom att testa ett flertal av alternativen på marknaden och valt ut 5 stycken vi anser vara de bästa, där Cirrus 1 Travel Steamer Vit blev utsedd till bäst i test.

Testvinnare - Bästa Steamer 2023

Här får du en snabb överblick över de bästa Steamers 2023:

 • Cirrus 1 Travel Steamer Vit - Bäst i test
 • Rubicson Klädsteamer - Bästa billiga
 • Cumulus 3 Steamer Svart - Bästa premiumvalet
 • Philips Steam & Go GC363/30
 • Cirrus No.3 Iron Steamer

De 5 bästa Steamers i Juni 2023

 1. 1. Cirrus 1 Travel Steamer Vit- Bäst i test

  9,6/10
  “Snabba, smidiga & snyggt strykta resultat till ett rimligt pris”.
  Cirrus 1 Travel Steamer Vit
  Bäst i test
  Vattenkapacitet
  90 ml
  Sladdlängd
  1.8 m
  Vikt
  0.74 kg
  Uppvärmningstid
  25 sek
  Fri frakt över 499 kr
  100 dagars öppet köp
  0-4 dagars leverans
  Fördelar
  • Nästan 10 minuters kontinuerlig ångning
  • Liten & smidig (perfekt travel-size)
  • Varm på rekordtid
  • Prisvärd
  Nackdelar
  • Sladden hade kunnat vara längre

  Recension

  Tillverkarna bakom Cirrus No.1 Travel Steamer heter steamery och tillverkar nästan exklusivt steamers så de har verkligen ett inriktat fokus och det märks. Deras Cirrus No.1 är en av deras storsäljare och fungerar utmärkt. Den värms upp nästan direkt efter vattenpåfyllning och jämnar ut veck och rynkor i alla textiler du kan tänka dig. Funkar lika bra på skjortan, rynkiga gardiner eller möbler.

  Du får som mest 10 minuter kontinuerlig ångning från maskinen och det räcker gott och väl för att göra en stilig inför kvällen eller när man är på resande fot, men eftersom den värms upp så snabbt efter påfyllning för det inte mycket om man av någon anledning skulle göra en storstrykning. Steamern är lättviktig och eftersom vattenbehållaren sitter i handtaget blir den inte baktung eller liknande. Med nuvarande prislapp är det en helt fantastisk maskin till ett utmärkt pris.

 2. 2. Rubicson Klädsteamer- Bästa billiga

  9,2/10
  “Ett utomordentligt budgetval”.
  Rubicson Klädsteamer
  Bästa billiga
  Vattenkapacitet
  220 ml
  Sladdlängd
  1.5 m
  Vikt
  0.7 kg
  Uppvärmningstid
  30 sek
  Fri frakt över 300 kr
  30 dagars öppet köp
  0-2 dagars leverans
  Fördelar
  • Otroligt prisvärd
  • Värmer upp sig direkt
  • Hög vattenkapacitet
  • Ok travel-size
  Nackdelar
  • Lite kort sladd

  Recension

  Rubicsons klädsteamer ger dig verkligen mycket för pengarna. Den blir varm nästan direkt, har en stor vattenbehållare så att du kan ånga flera plagg utan avbrott och resultatet är lika bra som med dyrare produkter. Det enda som väger ner något här är att sladden är något kort men det är helt klart överkomligt, även om du köper med en förlängningssladd kommer du ändå undan billigare än nästan alla andra alternativ på marknaden.

  Trots att vattenkapaciteten är ganska ordentlig på 220 ml och sitter i botten är den förvånansvärt välbalanserad, även om andra modeller där behållaren sitter mer i handtaget känns något skönare att hålla i. Den är liten och smidig, så du får enkelt med den på resor utan att den tar upp någon avsevärd plats. Det är dessutom ganska skönt att den har en bottenplatta som gör att den står av sig själv mellan strykningar och den medkommande borsthuvudet är enkelt att sätta på och ta av.

 3. 3. Cumulus 3 Steamer Svart- Bästa premiumvalet

  8,8/10
  ”Den stationära steamern för dig som bestämt att det är färdigstrykt”.
  Cumulus 3 Steamer Svart
  Bästa premiumvalet
  Vattenkapacitet
  1.8 l
  Sladdlängd
  2.55 m
  Vikt
  3.5 kg
  Uppvärmningstid
  40 sek
  Fri frakt över 499 kr
  100 dagars öppet köp
  0-4 dagars leverans
  Fördelar
  • 3 gånger starkare än en handhållen steamer
  • Kan stryka/ånga hela garderoben utan påfyllning
  • Full utrustad med användbara tillbehör
  Nackdelar
  • Stationär (inget som åker med i resväskan direkt)
  • Relativt dyr

  Recension

  Perfekt om du fastnat för steamers och bestämt dig för att strykjärnet är ett föråldrat sätt att få bukt på rynkiga kläder men ändå ”stryker” mycket. Det är en stationär steamer som nästan tar 2 liter vatten, vilket innebär att du i stort sett kan stryka hela din garderob utan att du behöver tänka på påfyllning. Mycket snabb och effektiv, det är bara att hänga upp valfritt plagg på den medkommande galgen och stryka på eller stryk direkt mot valfri yta och plats. Förutom själva ställningen kommer även borsthuvud och en värmehandske med i köpet.

  Steamern tar upp ungefär lika mycket plats som en hopfälld strykbräda fast kan användas som en typisk herrbetjänt i övrigt och på så sätt lämnas framme, vilket man gärna undviker med en strykbräda. Bara att låga någon jacka, skjorta eller liknande hänga kvar på galgen och helt plötsligt är det en inredningsdetalj. Med det sagt är det ju inga konstigheter att stuva undan den likt strykbrädan. 

  Se tillverkarens produktpresentation nedan

 4. 4. Philips Steam & Go GC363/30

  8,7/10
  ”Utmärkt travel-size steamer med lång sladd”.
  Philips Steam & Go GC363/30
  Vattenkapacitet
  70 ml
  Sladdlängd
  3 m
  Vikt
  0.95 kg
  Uppvärmningstid
  60 sek
  Gratis frakt
  365 dagars öppet köp
  1-3 dagars leverans
  Gratis frakt
  365 dagars öppet köp
  2-5 dagars leverans
  Fördelar
  • Lätthanterlig
  • Enkelt att ta med sig
  • Borste & handske ingår
  • Mycket bra sladdlängd
  Nackdelar
  • Sämre uppvärmningstid
  • Något tung (i jämförelse med andra alternativ)

  Recension

  Philips steam & go är en väldigt populär steamer. Den tar lite längre tid på sig att bli varm men du är fortfarande redo att ånga på ungefär en minut och när du väl börjat så blir resultaten fantastiska. Trots den något låga vattenkapaciteten kan du ändå räkna med att få ut ganska mycket ånga ur den, du klarar helt klart av en hel outfit utan problem. Vattenbytet är inte alls komplicerad och är placerad i handtaget, så även om du behöver ånga/stryka mycket så är detta inte speciellt störande.

  Du får hela 3 meter sladd vilket är väldigt behändigt eftersom du kan röra dig mer obehindrat medan du ångar utan att behöva tänka på sladdlängd, det kan vara speciellt skönt på hotellrum och liknande där uttag kan vara placerade konstigt. Philips steam & go, som namnet antyder, är även mycket smidig att ta med sig på resan och platsar bra i de flesta väskor utan problem. Den är något tyngre än andra alternativ men det är mest ett problem om du skulle storstryka. 

  Se tillverkarens produktpresentation nedan

 5. 5. Cirrus No.3 Iron Steamer

  8,7/10
  ”Steamer såväl strykjärn i samma stilrena svid”.
  Cirrus No.3 Iron Steamer - Sand
  Vattenkapacitet
  90 ml
  Sladdlängd
  2.3 m
  Vikt
  0.86 kg
  Uppvärmningstid
  25 sek
  Fri frakt över 350 kr
  60 dagars öppet köp
  0-3 dagars leverans
  Fördelar
  • Strykjärnsfunktion
  • Utmärkt steamer
  • Blir ång-redo på nolltid
  Nackdelar
  • Relativt dyr

  Recension

  Kan man leva med priset är detta verkligen en produkt som ersätter strykjärnet utan att du behöver slänga brädan. Frontplattan på denna steamer går nämligen att få varm på samma nivå som ettan på strykjärnet (max 110 grader) det innebär att du kan få bukt på till och med de mest inbitna vecken utan problem. Du får helt enkelt både en steamer och ett strykjärn i ett och samma pris.

  I övrigt är den väldigt lik cirrus no. 1: snabb, effektiv, kan ånga kontinuerligt och länge. Den har även en automatisk avstängningsfunktion så att du kan lämna hemmet utan att fundera på huruvida steamern är avstängd eller inte. Ett annat plus är att bottenplattan gör att den kan stå upp, så att du enkelt kan ställa den ifrån dig utan att oroa dig över var du ställer den. Det är fortfarande en relativt liten och smidig steamer så du kan enkelt ta med den på resor. Egentligen är det bara priset som gör att man kanske fundera två gånger, men för kvaliteten och det faktum att du får både en steamer och ett strykjärn gör det enklare att leva med. 

  Se tillverkarens produktpresentation nedan

steamer kopguide

Din köpguide till bäst steamer

En steamer underlättar strykningen speciellt om du har lite bråttom och bara vill stryka ett plagg, är på resande fot eller vill stryka gardiner utan att ta ner dem. Detta på grund av att de är snabba, smidiga och väldigt portabla. Nedan har vi samlat några av de aspekter vi anser kan vara viktiga att fundera över innan man gör ett köp av en steamer.

 • scale 1

  Vikt och storlek 

  En stor fördel med en steamer är att du enkelt kan ta med den på konferens eller liknande när du ska på hotell men ändå vill klä upp dig. Att då ha en steamer som både är lättviktig och liten underlättar packningen och bärandet. Det är också skönt när det kommer till förvaring hemma om steamern är enkelt att ställa undan. Det är dessutom skönare om du ska steama flera saker om vikten aldrig blir något problem för dig.
 • heatingtime

  Uppvärmningstid 

  De flesta steamers är nu förtiden väldigt snabba i uppvärmningen och ligger på ungefär en halvminut. Desto snabbare du kan börja steama desto snabbare är man klar. Titta om det finns information om uppvärmningstid och vad den ligger på. Det ska helst ligga under en minut, annars är det en väldigt oeffektiv maskin som sannolikt har andra funktionsproblem.
 • steam

  Kontinuerlig ångning 

  Se över huruvida steamern har en låsknapp eller om det omnämns att ångningen är kontinuerlig. Det innebär att du inte måste hålla in ångknappen hela tiden och kan ånga på tills du är klar. Det framstår kanske som en liten detalj men om du ska steama mer än ett plagg är det faktiskt mycket mer bekvämt att slippa hålla in en knapp under tiden.
 • jug

  Vattenkapacitet 

  Detta kan variera rätt mycket mellan olika modeller och ger dig ett mått på hur länge du kan använda steamern innan du måste fylla på. Mer vatten innebär mer ånga, men vissa modeller är mer effektiva så det är inte ett hundraprocentigt mått, men generellt sätt kan du räkna med att klara av fler plagg med mer vattenmängd. Med ungefär 100ml bör du klara av att steama en hel outfit.
 • time

  Automatisk avstängning 

  Att ha automatisk avstängning på sin steamer är en liten detalj men ändå något att föredra. Precis som med strykjärn är det enkelt att sätta på den, göra något snabbt emellan och glömma bort att det var strykning man skulle syssla med. Om du har en automatisk avstängning kan du känna dig mer trygg i att lämna steamern på och behöver inte känna någon oro att du lämnat något på när du lämnat hemmet i din nyångade skjorta. Detta är absolut en större risk när det kommer till strykjärn, men fortfarande en betryggande funktion att ha i alla elektriska prylar som på något sätt värmer.
 • extension cord

  Sladdlängd 

  Om informationen finns så bör du se hur mycket sladdlängd du har att jobba med. De flesta steamers har en sladdlängd på 2 meter eller mer och detta är vad du minst vill ha för att kunna jobba relativt obehindrat, hemma är det enkelt att dra till med en förlängningssladd men om du är på resande fot är det skönt att veta att du kommer nå över hela plagget utan att behöva flytta runt plagget eller liknande.
 • thunder

  Effekt / spänning 

  Det kan vara väl värt att kolla över vad effekten och spänningen ligger på. Om du ser att steamern varierar mellan 220-240v så kan du känna dig säker med att du kan ta med den utomlands och att den fungerar med adaptrar för varierande spänning i nätanslutningarna. Effekten säger också något om hur kraftfull steamern är och alltså hur effektiv den är på att ånga dina kläder.
 • brush

  Tillbehör 

  Vissa steamers kommer med tillbehör, ofta i form av ett borstat munstycke eller liknande. Med extra tillbehör får man ofta mer funktionalitet. Ett borstmunstycke, som är vanligast, kan användas med till tjockare tyger för att tränga ner i fibrerna bättre, det går att göra detta även utan munstycket men kan ta lite längre tid. Tillbehör är alltså något som underlättar din ångning även om du faktiskt klarar dig utan.

Vårt test av steamer

Eftersom steamers används som ett enklare alternativ till strykjärn så är faktorer som innebär hanteringen det vi främst tittat på. Hur bra är resultatet? Går det snabbt? Är steamern enkelt att hantera? Osv. De främsta faktorerna vi övervägt är alltså resultat, funktionalitet och pris. Längre ner på vår sida kan du i vår köpguide se en mer utförlig beskrivning av vad du bör leta efter när du ska köpa en steamer och vilka andra aspekter vi övervägt i vårt test.

Vanliga frågor om steamers

Vilken steamer är bäst?

I vårt test vann Cirrus 1 Travel Steamer Vit eftersom den snabbt och effektivt ger dig ett struket resultat samtidigt som den inte kostar skjortan och är enkel att ta med sig. Helt enkelt allt du behöver i en steamer.

Hur fungerar en steamer?

En steamer skjuter ut varm ånga i textiler för att på så sätt få fibrerna att svälla och jämna ut sig. En steamer eliminierar även bakterier och lukt från plagget vilket gör att det blir som en liten minitvätt, perfekt om du inser att skjortan du tänkt använda hänger i garderoben trots att den redan använts en gång och kanske luktar lite svett eller liknande.

Fungerar steamers på alla material?

Alla material som tål vatten ja. Du kan i stort sätt använda den på alla plagg och textilier som inte är till exempel mocka eller annat som inte tål vatten, eftersom det är ånga som används.

Är en steamer bättre än ett strykjärn?

Både ja och nej, smidigare är det definitivt eftersom du eliminerar användandet av strykbräda, så en steamer kan användas när och var som helst egentligen. Ett strykjärn genom både press och ånga kan snabbare stryka ut hårda veck och kan ge ett mer crispt resultat, men i stort är en steamer mycket mer flexibelt.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
23 röster, Genomsnitt: 4.9 / 5