Bäst i test: Bäst ansiktsrengöring 2021

Att använda smink hör till den dagliga rutinen hos de flesta av oss. Viss smink går lätt att tvätta bort medan annan sitter kvar ordentligt. För att få bort smink, smuts och ta hand om huden på bästa sätt så bör du använda en ansiktsrengöring som passar din hud. Vi har testat 15 ansiktsrengöring och presenterat våra 5 favoriter. Vinnaren i vårt bäst i test blev Elemis Advanced Skincare Nourishing med fina produkter på plats två och tre.

Vilken ansiktsrengöring är bäst?

En ansiktsrengöring rengör ansiktet grundligt och vårdar huden, den är skonsam mot huden och är ett bättre alternativ än vanlig tvål. Vad som gör en ansiktsrengöring bra är dess förmåga att rengöra ansiktet utan att slita på huden, samtidigt som den har vårdande och behandlande egenskaper för bästa möjliga långtidsbruk. Vi har testat flera olika ansiktsrengöring och undersökt deras effekt på både sminkade och osminkade ansikten. När vi tog fram vår lista med de bästa alternativen för ansiktsrengöring fokuserade vi primärt på följande punkter:

 • Rengöring - Huden ska rengöras ytligt och på djupet. All typ av smink ska effektivt tas bort och död hud, fett och smuts ska försvinna från både hud och porer. Det ska både kännas och synas att ansiktsrengöringen har använts.
 • Vårdande - Vårdande egenskaper är viktigt så att huden håller sig frisk och fräsch. Vi letar efter bra ingredienser som vårdar på djupet låter huden vila och återhämta sig på bästa sätt.
 • Innehåll - Vi tycker om naturliga produkter, där innehållet är så naturligt som möjligt och givetvis dermatologiskt korrekt.

 

 1. 1. Elemis Advanced Skincare Nourishing
  9,4/10
  Elemis Advanced SkincareNourishing Omega-Rich Cleansing Oil 195 ml
  Bäst i test
  Storlek
  195 ml
  Typ
  Olja
  Pris / ml
  2,46 kr
  Till Butik
  480 kr
 2. 2. Filorga Foam Cleanser
  9,3/10
  Filorga Foam Cleanser
  Storlek
  150
  Typ
  Skum
  Pris / ml
  1,63 kr
  Till Butik
  245 kr
 3. 3. Dermalogica PreCleanse
  9,1/10
  Dermalogica PreCleanse
  Storlek
  150
  Typ
  Olja
  Pris / ml
  2,64 kr
  Till Butik
  396 kr
 4. 4. Maria Åkerberg Foaming Wash Gentle
  8,9/10
  Maria Åkerberg Foaming Wash Gentle 250 ml
  Storlek
  250
  Typ
  Gel
  Pris / ml
  1,20 kr
  Till Butik
  299 kr
 5. 5. The Ordinary Cleansers Squalane Cleanser
  8,9/10
  The Ordinary CleansersSqualane Cleanser 50 ml
  Storlek
  50
  Typ
  Balm / olja
  Pris / ml
  2,22 kr
  Till Butik
  111 kr

ansiktsrengoering

Köpguide till bäst ansiktsrengöring

En bra ansiktsrengöring lägger grunden för en hälsosam hud och basen för din makeup. En ren hud är mycket lättare att applicera smink på och sminket sitter kvar bättre och längre. Det är viktigt att välja rätt rengöring som matchar dina problemområden och din hudtyp. Torr hud mår till exempel inte bra av en fet ansiktsrengöring och känslig hy kan bli irriterad av för stark rengöring. Ansiktsrengöringen ska effektivt ta bort smuts, fett och smink och lämna huden len och ren. Att hitta rätt produkt gör hela rengöringsprocessen enklare och huden får den vård som den behöver. Ta följande punkter i beaktande när du köper ansiktsrengöring:

 • Torr hud – Rengöringsmjölk och oljerengöring passar bäst på torr hud. De är snälla mot huden och återfuktar bra. Var försiktig med stark rengöring eller talgabsorberande produkter.
 • Fet hud – Vid fet hy ska du istället använda en oljefri ansiktsrengöring som är talgabsorberande och lämnar huden blank och fin. Om du har vissa partier som är feta så kan du använda olika ansiktsrengöring för olika områden.
 • Känslig hud – Rengöringsmjölk, skum- och gelrengöringar passar bra för känslig hud. Den ska absolut vara alkoholfri och framtagen att inte störa ph-balansen i huden. Undvik tillsatta doftämnen. Micellärt vatten är det mest skonsamma alternativet om du är väldigt känslig.
 • Aknehy – Om du har akne så är rengöringen väldigt viktig. Du ska leta efter djuprengörande alternativ som är snälla mot huden, undvik scrubs och hårda tvålar eftersom du vill minimera död hud som blockerar porerna. Återfukta dagligen men tvätta dig inte mer än två gånger om dagen för att inte trötta ut huden och byt inte produkt för ofta. Välj ett alternativ och prova en längre tid för att förvissa dig om hur den fungerar.

Tips för att lyckas med ansiktsrengöringen

 1. Skonsam – Var snäll mot huden, tvätta med försiktiga händer och slit inte på huden.
 2. Rengör regelbundet... – Daglig rengöring gör att huden håller sig fräsch och ren. Du blir av med smuts, död hud och smink som annars täpper igen porer och luftvägar.
 3. ... men inte för ofta – Mer är inte bättre, tvätta max två gånger om dagen och låt huden vila och andas.
 4. Återfukta – Behandla ansiktet med återfuktande lotion eller kräm efteråt så att huden inte torkar.
 5. Djuprengöring  – Peeling är fantastiskt för att djuprengöra porer och huden. Gör det en gång veckan eller varannan veckan och låt dina vårdande produkter behandla huden på djupet.

Vanliga frågor om ansiktsrengöring

Kan jag rengöra antisktet med en vanlig tvål?

Ja, det fungerar. Men det är inte optimalt. En vanlig handtvål återfuktar inte på samma sätt som en ansiktsrengöring. En vanlig tvål gör faktiskt huden torr och är den kan slita på redan torr och känslig hud och förvärra vissa problem. Om det fungerar bra för dig så kan du skatta dig lycklig och lägga pengarna på något roligare än ansiktsrengöring!

Funkar akne och ansiktsrengöring ihop?

Ja, tänk på att inte tvätta huden för ofta om du har akne, försöka hålla dig till 1-2 gånger om dagen och använd samma produkt kontinuerligt, byt inte produkt ofta.

Vilken ansiktsrengöring passar min hy?

Det beror ju förstårs på vilken slags hy du har men se gärna över vår köpguide ovan, för mer information om olika hudtyper och ansiktsrengöring.

Vilken ansiktsrengöring är bäst?

I vårt test valde vi ut Elemis Advanced Skincare Nourishing till den bästa ansiktsrengöringen på grund av dess innehåll och vårdande egenskaper. Det kan dock vara så att din hy kräver en annan typ av produkt, läs gärna vår köpguide för att lättare välja bäst ansiktsrengöring för dig.

Testvinnare - Bäst Ansiktsrengöring

 • Elemis Advanced SkincareNourishing Omega-Rich Cleansing Oil 195 ml
 • Filorga Foam Cleanser
 • Dermalogica PreCleanse
 • Maria Åkerberg Foaming Wash Gentle 250 ml
 • The Ordinary CleansersSqualane Cleanser 50 ml
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
20 röster, Genomsnitt: 4.7 / 5
Senast Uppdaterad: 2021-03-25 09:53:38