Bästa Ansiktsmask 2023

Av: Karin Svensson • Senast uppdaterad:
Upptäck hemligheten bakom strålande hud med vår topprankade ansiktsmask.
Ansiktsmask - Bäst i test
Betyg Bild Namn Pris Läs mer
betyg 4,7 Ida Warg Triple Acid Peel Mask | Radiant Glow Ida Warg Triple Acid Peel Mask | Radiant Glow
Pris
269 kr
Till butik
betyg 4,5 Xlash Collagen Night Mask Xlash Collagen Night Mask
Pris
399 kr
Till butik
betyg 4,3 c/o Gerd Cloudberry Facial Mask c/o Gerd Cloudberry Facial Mask
Pris
69 kr
Till butik
betyg 4,2 Klairs Freshly Juiced Vitamin E Mask Klairs Freshly Juiced Vitamin E Mask
Pris
237 kr
Till butik
betyg 4,0 Xlash Hydro Gel Mask Xlash Hydro Gel Mask
Pris
149 kr
Till butik
Se alla testvinnare

Ansiktsmasker är en essentiell del av mångas skönhetsrutin och fungerar som en riktig boost för huden. De är speciellt designade för att adressera specifika hudproblem såsom akne, torrhet, oljighet och tecken på åldrande. En ansiktsmask appliceras på huden, får verka under en viss tid och tvättas sedan bort, oftast med varmt vatten. Vissa masker är även avsedda att lämnas på över natten för maximal effekt. De kan användas regelbundet, eller när man känner att huden behöver extra omsorg. Det kan vara efter en lång dag, när huden känns trött och uttorkad, eller inför ett speciellt tillfälle när man vill att huden ska se extra fräsch och strålande ut.

I vår strävan att hitta den bästa ansiktsmasken har vi testat en rad olika produkter på marknaden. Efter noggranna tester har vi kommit fram till att Ida Warg Triple Acid Peel Mask är det bästa ansiktsmasket. Denna produkt överträffade alla andra i vårt test, tack vare dess imponerande förmåga att effektivt exfoliera, återfukta och ge huden en klarare ton. Dessutom har den en lyxig känsla som gör användandet till en härlig skönhetsritual. Så om du letar efter en ansiktsmask som verkligen levererar resultat, är det Ida Warg Triple Acid Peel Mask du ska satsa på.

Bäst i Test 24 är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Om du uppskattar vårt arbete kan du stödja sidan genom att klicka på någon av våra köplänkar. Om du genomför ett köp via dessa länkar får vi en liten provision från återförsäljaren. Detta hjälper oss att fortsätta tillhandahålla noggrann information och utföra fler produkttester för att hjälpa dig hitta de bästa produkterna på marknaden.

De 7 bästa Ansiktsmaskerna 2023

 1. Ida Warg Triple Acid Peel Mask | Radiant Glow Bäst i test: 4,7/5
 2. Vegan Collagen Night Mask Bästa naturliga: 4,5/5
 3. c/o Gerd Cloudberry Facial Mask 10 ML Bästa billiga: 4,3/5
 4. KlairsFreshly Juiced Vitamin E Mask 90ml Freshly Juiced Vitamin E Mask 90ml Mest mångsidiga: 4,2/5
 5. Hydro Gel Mask 1 st Bästa fuktboost: 4,0/5
 6. OriginsDrink Up™ Intensive Overnight Mask 75 ml Drink Up™ Intensive Overnight Mask 75 ml Mest lyxiga: 3,9/5
 7. COSRXUltimate Nourishing Rice Overnight Spa Mask 60 ml Ultimate Nourishing Rice Overnight Spa Mask 60 ml Bästa övernattningsmask: 3,8/5
 1. Bäst i test Ida Warg Triple Acid Peel Mask | Radiant Glow

  Kraftfull ansiktsmask för strålande lyster och renare hud.
  Vårt betyg
  4,7/5
  Passform:
  4,7/5
  Effektivitet:
  4,6/5
  Komfort:
  4,5/5
  Hudvårdsegenskaper:
  4,9/5
  Pris:
  4,9/5
  Till butiken
  (Ida Warg)

  Ida Warg Triple Acid Peel Mask | Radiant Glow är en kraftfull ansiktsmask som verkligen lever upp till sitt namn. Med sina aktiva ingredienser som AHA-, BHA- och PHA-syror, verkar den effektivt för att ge huden en strålande lyster. Dessutom innehåller den vit kaolinlera som rengör huden på djupet och lämnar den silkeslen. Efter användning av masken kan man uppleva en pirrig känsla och rodnad, vilket är ett tecken på att ingredienserna verkligen gör sitt jobb. Faktumet att denna mask innehåller aktiva ingredienser understryker dess kraftfulla effekt, men kräver samtidigt försiktighet för dem med känslig hud.

  Den här masken är otroligt användarvänlig med tydliga instruktioner om hur och när den ska användas. Användning rekommenderas 1-2 gånger i veckan och alltid på kvällen, vilket ger huden tid att återhämta sig över natten. Användare har rapporterat en betydande förbättring i hudens lyster och struktur, med minskade porer och jämnare hudton. Den pirriga känslan som uppstår under användningen kan upplevas som obehagligt för vissa, men rodnaden som följer är kortlivad och resultatet är värt det.

  Trots dess relativt höga pris jämfört med andra ansiktsmasker på marknaden, är Ida Warg Triple Acid Peel Mask | Radiant Glow definitivt prisvärd. Dess effekt är direkt märkbar och långvarig, vilket gör att du får valuta för pengarna. Det finns goda skäl till varför denna produkt hamnat högt upp på vår lista. Med sina aktiva ingredienser och imponerande resultat, är det svårt att tänka sig en bättre investering för din huds hälsa och lyster.

  Fördelar

  • Kraftfull effekt med strålande lyster
  • Rengör huden på djupet
  • Användarvänlig med tydliga instruktioner
  • Ger långvariga resultat
  • Prisvärd med tanke på effekten

  Nackdelar

  • Kan upplevas som obehaglig under användning
  • Kan kräva försiktighet för känslig hud
  Produkten finns att köpa här:
  269 kr
 2. Bästa naturliga Xlash Collagen Night Mask

  En effektiv, naturlig nattmask för återfuktning och åldersbekämpning.
  Vårt betyg
  4,5/5
  Passform:
  4,4/5
  Effektivitet:
  4,8/5
  Komfort:
  4,4/5
  Hudvårdsegenskaper:
  4,5/5
  Pris:
  4,5/5
  Till butiken
  (Xlash)

  Xlash Collagen Night Mask är en utmärkt ansiktsmask för nattlig användning, som har fått högt betyg i vårt test. Den är rik på naturliga ingredienser som vegansk kollagen, 100% vegansk squalene och bitterkörsbärs-extrakt, vilka tillsammans verkar för att intensivt återfukta, återställa lystern i huden och minska synliga ålderstecken. Produkten innehåller även ämnen som sheasmör och aprikosfröolja, vilka är kända för sina mjukgörande och närande egenskaper. Masken är fri från ingredienser som kan orsaka allergiska reaktioner, vilket gör den lämplig även för känslig hud.

  Med hänseende till användarvänlighet är Xlash Collagen Night Mask enkel att applicera och ta bort. Masken ska appliceras som det sista steget i din kvällsrutin och tvättas av på morgonen, vilket gör den idealisk för dem som vill ha en effektiv men okomplicerad hudvårdsprodukt. Dessutom är konsistensen mjölkig och lätt, vilket gör att den känns bekväm på huden utan att orsaka irritation eller obehag.

  När det gäller effektivitet levererar Xlash Collagen Night Mask stora resultat. Den ger huden en omedelbar boost av fukt, vilket gör att den vaknar upp återfuktad och strålande. Dessutom kan regelbunden användning av denna mask bidra till att minska synliga ålderstecken och återställa hudens naturliga lyster. Priset på 299 kr kan vid första anblicken verka högt, men med tanke på kvaliteten och effektiviteten av denna mask anser vi att den ger mycket värde för pengarna. Slutligen är vår bedömning att Xlash Collagen Night Mask är en utmärkt produkt som levererar på alla fronter.

  Fördelar

  • Rik på naturliga ingredienser
  • Lämplig för känslig hud
  • Enkel att applicera och ta bort
  • Ger omedelbar fuktboost
  • Reducerar synliga ålderstecken

  Nackdelar

  • Priset kan uppfattas som högt
  • Kan vara mindre effektiv än andra masker
  Produkten finns att köpa här:
  399 kr
 3. Bästa billiga c/o Gerd Cloudberry Facial Mask

  Naturlig ansiktsmask med hjortronfröolja för strålande hy.
  Vårt betyg
  4,3/5
  Passform:
  4,1/5
  Effektivitet:
  4,4/5
  Komfort:
  3,9/5
  Hudvårdsegenskaper:
  4,6/5
  Pris:
  4,6/5
  Till butiken
  (coGerd)

  När det kommer till ingredienser är c/o Gerd Cloudberry Facial Mask ett utmärkt alternativ. Denna ansiktsmask innehåller en rad naturliga ingredienser som hjortronfröolja rik på c-vitamin och antioxidanter, lugnande kamomill och ringblomma. Hjortronfröoljan ger huden en kraftfull dos av c-vitamin och antioxidanter, vilka båda är kända för att främja en hälsosam, strålande hy. Kamomill och ringblomma lugnar huden och ger näring, vilket gör denna mask till ett bra alternativ för dem som kämpar med känslig eller irriterad hud.

  Med avseende på användarvänlighet, är c/o Gerd Cloudberry Facial Mask lätt att applicera och ta bort. Denna mask appliceras på väl rengjord hud och undviker den tunna huden runt ögonen. Efter att ha låtit den verka i 12-15 minuter kan masken enkelt tvättas av med vatten. Alternativt kan du massera in resterande produkt i huden för extra näring. Detta gör masken både flexibel och bekväm att använda.

  Resultatmässigt levererar c/o Gerd Cloudberry Facial Mask verkligen. Den erbjuder en lugnande och revitaliserande effekt på huden, samtidigt som den ger en god dos av fukt. Användare rapporterar att deras hud känns otroligt ren och frisk redan efter en mask. Med tanke på det rimliga priset på 69 kr, är denna mask definitivt prisvärd i förhållande till dess prestanda och resultat. Om du letar efter en ansiktsmask som ger stor bang för din buck, kan denna vara ett bra alternativ att överväga.

  Fördelar

  • Naturliga ingredienser som hjortron och kamomill.
  • Lätt att applicera och ta bort.
  • Lugnande och revitaliserande effekt på huden.
  • Ger en god dos av fukt till huden.
  • Prisvärd jämfört med andra ansiktsmasker.

  Nackdelar

  • Kan vara mindre effektiv för oljig hud.
  • Inte lämplig för personer med hjortronallergi.
  Produkten finns att köpa här:
  69 kr
 4. Mest mångsidiga Klairs Freshly Juiced Vitamin E Mask

  Mångsidig, vegansk ansiktsmask med E-vitamin för strålande hy.
  Vårt betyg
  4,2/5
  Passform:
  4,4/5
  Effektivitet:
  4,1/5
  Komfort:
  3,6/5
  Hudvårdsegenskaper:
  4,5/5
  Pris:
  4,5/5
  Till butiken
  (Cocopanda)

  Klairs Freshly Juiced Vitamin E Mask är en mångsidig produkt som lever upp till sina löften. Med dess rika innehåll av skyddande och reparerande E-vitamin, tillsammans med talgreducerande niacinamid och kollagenstärkande adenosin, erbjuder denna mask en kraftfull kombination av ingredienser som hjälper till att skydda, stärka och förnya huden. Dessutom är den vegansk, vilket är ett plus för de som önskar en produkt fri från animaliska ingredienser.

  Den här produkten imponerar också när det gäller användarvänlighet och komfort. Den kan användas på flera olika sätt - som en mask, ett sleeping pack eller som en daglig fuktighetskräm, vilket gör den mångsidig och passande för olika hudvårdsrutiner. Vissa användare noterade att masken var lite kladdig vid applicering, men överlag verkar den vara lätt att använda och skön på huden.

  Med tanke på resultaten, innehållet och användbarheten, är Klairs Freshly Juiced Vitamin E Mask prisvärd. Det finns flera positiva recensioner från användare som rapporterat om mer återfuktad, fräsch och strålande hy efter användning. Men det finns också några negativa åsikter, speciellt angående konsistensen. Men överlag får Klairs Freshly Juiced Vitamin E Mask vår tumme upp och ett betyg av 4,2/5.

  Fördelar

  • Innehåller skyddande och reparerande E-vitamin
  • Reducerar talg med niacinamid
  • Stärker kollagen med adenosin
  • Vegansk produkt
  • Mångsidig användning

  Nackdelar

  • Kladdig vid applicering
  • Vissa tycker konsistensen är obehaglig
  Produkten finns att köpa här:
  237 kr
 5. Bästa fuktboost Xlash Hydro Gel Mask

  Intensivt återfuktande ansiktsmask som mjukar upp och ger lyster.
  Vårt betyg
  4,0/5
  Passform:
  3,8/5
  Effektivitet:
  4,0/5
  Komfort:
  4,6/5
  Hudvårdsegenskaper:
  3,8/5
  Pris:
  3,8/5
  Till butiken
  (Xlash)

  Xlash Hydro Gel Mask är en ansiktsmask som skiljer sig från mängden. Den ger en intensiv fuktboost och är noggrant anpassad till Xlash's bästsäljande Rejuvenating Eye Gel Patches. Dess stjärningrediens, hyaluronsyra, mjukar upp fina linjer och hjälper huden att behålla fukt. Den innehåller även kokosextrakt och sheasmör, som båda djupt fuktar huden för att lugna torr och känslig hud. Denna förbättrade sheet-mask återupplivar huden och ger omedelbar effekt för en uppenbar lyster.

  Användarvänligheten är oslagbar med Xlash Hydro Gel Mask. Den är lätt att applicera direkt på rengjord hud och låta verka i 20 minuter. När tiden är ute avlägsnas masken enkelt och eventuellt kvarvarande serum kan masseras in i huden. Ingen tvätt är nödvändig efter applicering vilket gör den till en smidig produkt i din hudvårdsrutin.

  Prisvärdheten för denna produkt är mycket bra, med tanke på dess effekt och innehåll av högkvalitativa ingredienser. Du får mycket för pengarna då produkten inte bara återfuktar utan också mjukar upp linjer, ger lyster och lugnar huden. Vårt betyg blir 4,0/5, vilket speglar dess överlägsna kvalitet och exceptionella prestanda.

  Fördelar

  • Intensiv fuktboost för huden
  • Mjukar upp fina linjer
  • Lätt att applicera och avlägsna
  • Behöver ej tvättas av efter applicering
  • Prisvärd med högkvalitativa ingredienser

  Nackdelar

  • Verkningstid kan upplevas som lång
  • Kan vara mindre effektiv för mycket torr hud
  Produkten finns att köpa här:
  149 kr
 6. Mest lyxiga Origins Drink Up™ Intensive Overnight Mask

  Lyxig, intensivt återfuktande nattmask med naturliga ingredienser.
  Vårt betyg
  3,9/5
  Passform:
  3,8/5
  Effektivitet:
  3,4/5
  Komfort:
  3,8/5
  Hudvårdsegenskaper:
  4,3/5
  Pris:
  4,3/5
  Till butiken
  (Cocopanda)

  Origins Drink Up™ Intensive Overnight Mask är en lyxig produkt som definitivt lever upp till sitt löfte om att återfukta även den mest törstiga huden. Med sina naturliga ingredienser som schweiziskt glaciärvatten, hyaluronsyra och avokadosmör, passar denna mask perfekt för dig som önskar en produkt med ingredienser som är skonsamma mot huden. Innehållet av avokadosmör gör denna mask extra återfuktande, men kan potentiellt orsaka en allergisk reaktion hos dem som är känsliga mot avokado.

  Masken var lätt att applicera och krävde inga speciella verktyg. Den kändes mjuk och behaglig på huden utan att orsaka någon irritation eller obehag. Komforten under användning är väldigt hög, vilket gör den till ett utmärkt alternativ för längre användning under natten. Masken ger ett omedelbart resultat av lyster och mjukhet, vilket bevisar sin effektivitet. Dessutom såg huden fortfarande fräsch och återfuktad ut 72 timmar efter användning, vilket överträffade våra förväntningar.

  Trots det relativt höga priset på 299 kr, anser vi att Origins Drink Up™ Intensive Overnight Mask erbjuder ett bra pris-värde förhållande. Dess högkvalitativa ingredienser, enastående komfort under användning och imponerande långvariga resultat rättfärdigar kostnaden. Sammantaget får Origins Drink Up™ Intensive Overnight Mask ett betyg på 3,9/5 i vårt test, vilket gör den till en av de bästa ansiktsmaskerna på marknaden för intensiv återfuktning.

  Fördelar

  • Naturliga och skonsamma ingredienser
  • Lätt att applicera
  • Hög komfort under användning
  • Omedelbart resultat
  • Långvariga effekter

  Nackdelar

  • Relativt högt pris
  • Potentiell allergisk reaktion för avokadokänsliga
  Produkten finns att köpa här:
  299 kr
 7. Bästa övernattningsmask COSRX Ultimate Nourishing Rice Overnight Spa Mask

  En återfuktande övernattningsmask med risextrakt och niacinamid.
  Vårt betyg
  3,8/5
  Passform:
  3,6/5
  Effektivitet:
  3,5/5
  Komfort:
  4,2/5
  Hudvårdsegenskaper:
  3,9/5
  Pris:
  3,9/5
  Till butiken
  (Cocopanda)

  COSRX Ultimate Nourishing Rice Overnight Spa Mask är en ansiktsmask som lovar att ge din hud den återfuktning och näring den behöver under natten. Den viktigaste ingrediensen i denna mask är risextrakt, vilket historiskt sett har använts för dess fördelaktiga effekter på huden. Dessutom innehåller masken niacinamid, en kraftfull ingrediens känd för sina ljusande och anti-aging egenskaper. Dock är det viktigt att notera att denna produkt innehåller dimetikon, en syntetisk ingrediens som kan orsaka hudirritation hos vissa personer.

  I termer av användarvänlighet är COSRX Ultimate Nourishing Rice Overnight Spa Mask ganska enkel att använda. Den har en gelaktig konsistens som lätt glider över huden, vilket gör det möjligt att applicera masken jämnt och utan besvär. Dessutom behöver du inte skölja av masken på morgonen, vilket gör den bekväm att använda. Vissa recensioner nämner dock att de upplevt hudirritation och ingen förbättring i hudens klarhet eller lyster efter användning, vilket tyder på att effekten av masken kan variera mellan olika individer.

  Som för priset, till 229 kr är COSRX Ultimate Nourishing Rice Overnight Spa Mask inte den billigaste produkten på marknaden, men inte heller den dyraste. Med tanke på produktens prestanda och resultat kan den anses vara prisvärd för de som letar efter en övernattningsmask som ger näring och återfuktning. Sammantaget får COSRX Ultimate Nourishing Rice Overnight Spa Mask ett betyg på 3,8/5 i vårt test, vilket indikerar att det är en bra produkt, men kanske inte den bästa på marknaden.

  Fördelar

  • Ger näring och återfuktning till huden
  • Innehåller ljusande och anti-aging ingredienser
  • Lätt att applicera med gelaktig konsistens
  • Ingen sköljning behövs på morgonen
  • Prisvärd för dess prestanda och resultat

  Nackdelar

  • Innehåller dimetikon som kan orsaka hudirritation
  • Effekten kan variera mellan olika individer
  Produkten finns att köpa här:
  209 kr
testvinnarna

Jämför de 7 vinnarna i testet

Se hur våra bästa produkter jämför sig med varandra här. Vill du sortera dem? Bara klicka på en rubrik i tabellen!

Ansiktsmask Totalbetyg Pris
Ida Warg Triple Acid Peel Mask | Radiant Glow Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Bästa pris
269 kr
Vegan Collagen Night Mask Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Bästa pris
399 kr
c/o Gerd Cloudberry Facial Mask 10 ML Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Bästa pris
69 kr
KlairsFreshly Juiced Vitamin E Mask 90ml Freshly Juiced Vitamin E Mask 90ml Betyg 4,2 / 5
4,2 / 5
Bästa pris
237 kr
Hydro Gel Mask 1 st Betyg 4,0 / 5
4,0 / 5
Bästa pris
149 kr
OriginsDrink Up™ Intensive Overnight Mask 75 ml Drink Up™ Intensive Overnight Mask 75 ml Betyg 3,9 / 5
3,9 / 5
Bästa pris
299 kr
COSRXUltimate Nourishing Rice Overnight Spa Mask 60 ml Ultimate Nourishing Rice Overnight Spa Mask 60 ml Betyg 3,8 / 5
3,8 / 5
Bästa pris
209 kr
viktiga faktorer för att välja rätt ansiktsmask

Så hittar du bästa ansiktsmask

Att hitta den bästa ansiktsmasken kan vara en utmaning, särskilt med tanke på det stora antalet produkter som finns tillgängliga på marknaden. För att hjälpa dig att navigera i denna djungel av skönhetsprodukter, har vi sammanställt en lista över kriterier som du bör tänka på när du väljer ansiktsmask. Dessa kriterier kommer att säkerställa att du väljer en produkt som passar just din hudtyp och dina behov.

Hudtyp

Det första och kanske viktigaste kriteriet att tänka på är din hudtyp. Olika hudtyper har olika behov och reagerar olika på olika ingredienser. Om du har fet hud, kanske du vill leta efter en mask som hjälper till att balansera oljeproduktionen och minska porernas storlek. Om du har torr hud, bör du istället leta efter en mask som återfuktar och lugnar huden. För känslig hud kan det vara bäst med en mask som är fri från starka ingredienser och dofter. En god tumregel är att alltid läsa produktbeskrivningen noggrant för att se vilken hudtyp produkten är avsedd för.

Ingredienser

Nästa viktiga kriterium att titta på är ingredienserna i masken. Du vill se till att de aktiva ingredienserna i masken passar dina behov. Till exempel, om du har aknebenägen hud, kanske du vill leta efter en mask med salicylsyra eller tea tree-olja. Om du vill bekämpa rynkor och fina linjer, kan en mask med retinol eller vitamin C vara ett bra alternativ. Dessutom bör du undvika masker med potentiellt irriterande ingredienser, såsom parabener, sulfater och syntetiska dofter, särskilt om du har känslig hud.

Pris

Priset på ansiktsmasken är också en viktig faktor att tänka på. Det är inte alltid så att dyrare produkter ger bättre resultat. Det finns många prisvärda ansiktsmasker som ger fantastiska resultat. Det viktiga är att hitta en balans mellan pris och kvalitet. Kom ihåg att en bra ansiktsmask inte behöver kosta en förmögenhet.

Användarrecensioner

Användarrecensioner kan vara ett mycket användbart verktyg när du väljer ansiktsmask. De kan ge dig en uppfattning om hur andra människor med liknande hudtyper har upplevt produkten. Tänk dock på att varje persons hud är unik och vad som fungerar för en person kanske inte fungerar för en annan. Använd recensionerna som en guide, men lita inte bara på dem.

Varumärke

Varumärket kan också spela en roll i ditt val av ansiktsmask. Vissa varumärken är kända för att producera högkvalitativa produkter och har ett gott rykte i skönhetsindustrin. Det kan vara värt att överväga dessa varumärken, särskilt om du är osäker på vilken produkt du ska välja.

Packaging

Slutligen kan förpackningen också vara ett kriterium att tänka på. En mask i en tub eller burk kan vara mer hygienisk och lättare att applicera jämfört med en mask i en påse. Dessutom, om du reser mycket, kan du föredra en mask i en resevänlig förpackning.

Resultat

Sist men inte minst, det viktigaste av allt är resultatet. En bra ansiktsmask bör ge märkbara resultat efter bara några användningar. Om du efter flera veckors användning inte ser någon förbättring eller om din hud till och med blir sämre, är det dags att prova en annan produkt.

moisturizing face mask scrub cosmetics clean skin woman white coat with towel

Steg för steg: Så använder du en ansiktsmask

Att använda en ansiktsmask kan verka självklart för somliga, men det finns faktiskt en del saker att tänka på för att få ut det mesta av din ansiktsmask. Här följer en steg-för-steg guide för att hjälpa dig att få ut det mesta av din ansiktsmaskbehandling.

Steg 1: Rengöring

Det första steget innan du applicerar din ansiktsmask är att rengöra huden ordentligt. Detta är viktigt eftersom det hjälper till att ta bort smuts, olja och makeup som kan hindra masken från att tränga in i huden effektivt. Använd en mild rengöringsprodukt som passar din hudtyp och skölj sedan med varmt vatten för att öppna upp porerna. Torka försiktigt huden med en ren handduk.

Steg 2: Exfoliering

Exfoliering är ett annat viktigt steg innan applicering av masken. Detta tar bort döda hudceller från hudens yta, vilket gör att masken kan tränga djupare in i huden och ge bättre resultat. Använd en skonsam exfolieringsprodukt och massera in den på huden med cirkulära rörelser, undvik ögonområdet. Skölj sedan med varmt vatten och torka huden.

Steg 3: Applicering

När din hud är ren och exfolierad är det dags att applicera masken. Applicera ett jämnt lager över hela ansiktet, undvik ögonområdet och läpparna. Använd en ansiktsmaskborste om du har en, det hjälper till att applicera masken jämnt och minimerar risken för att bakterier från dina händer kommer i kontakt med huden. Följ instruktionerna på förpackningen när det gäller hur mycket produkt du ska använda.

Steg 4: Vänta

Efter att du har applicerat masken är det dags att vänta. De flesta ansiktsmasker bör lämnas på huden i 10-20 minuter, men det kan variera beroende på produkt. Detta är ett perfekt tillfälle att koppla av och låta masken göra sitt jobb. Efter angiven tid, skölj av masken med ljummet vatten. Var noga med att skölja bort all produkt för att undvika eventuell irritation.

Steg 5: Uppföljning

Efter att du har sköljt av masken är det viktigt att återfukta huden. Applicera en fuktighetskräm som passar din hudtyp för att återställa fuktbalansen i huden. Om du har använt en peel-off mask eller en annan typ av djuprengörande mask kan det vara bra att även applicera ett lugnande serum eller en ansiktsolja för att lugna huden. Kom ihåg att ansiktsmasker kan vara kraftfulla och det är viktigt att inte överanvända dem. De flesta ansiktsmasker bör användas en till två gånger i veckan, men det kan variera beroende på produkt och hudtyp.

LÄS MER: Bästa Peeling

Vem har nytta av en ansiktsmask?

Ansiktsmasker är ett populärt verktyg i skönhetsvärlden och kan erbjuda många fördelar för olika personer. Här är några exempel på vem som kan ha nytta av att använda en ansiktsmask:

 • Personer med torr hud: Om du har torr hud kan en återfuktande ansiktsmask vara just det du behöver. Många ansiktsmasker är utformade för att tillföra huden extra fukt och näring, vilket kan hjälpa till att återfukta torr hud och göra den mjukare och smidigare. Dessutom kan en ansiktsmask hjälpa till att stärka hudens naturliga fuktbarriär, vilket kan hjälpa till att förhindra ytterligare torrhet.
 • Personer med fet eller aknebenägen hud: Om du kämpar med fet hud eller akne kan en ansiktsmask som innehåller ingredienser som salicylsyra eller ler vara ett bra verktyg. Dessa ingredienser hjälper till att rengöra porerna djupt och absorbera överflödig olja, vilket kan bidra till att minska glansighet och förhindra utbrott. En mask kan också hjälpa till att lugna inflammerad hud och minska rodnad associerad med akne.
 • Personer som vill bekämpa tecken på åldrande: Många ansiktsmasker innehåller ingredienser som retinol eller vitamin C, som är kända för sina anti-aging egenskaper. Dessa masker kan hjälpa till att stimulera kollagenproduktionen, förbättra hudens elasticitet och minska utseendet på fina linjer och rynkor. De kan också hjälpa till att ljusa upp huden och ge den en mer ungdomlig lyster.

Å andra sidan, personer med mycket känslig hud bör vara försiktiga när de använder ansiktsmasker. Vissa masker kan innehålla starka ingredienser som kan irritera känslig hud. Om du har känslig hud, bör du alltid testa en ny mask på ett litet område av huden först för att se hur din hud reagerar. Dessutom kanske de som har mycket känslig hud eller specifika hudåkommor som rosacea eller eksem inte får någon större nytta av ansiktsmasker och bör istället konsultera en hudläkare för råd om hudvård.

LÄS MER: Lermask bäst i test

vanliga frågor om Ansiktsmask

FAQ: Vanliga frågor om Ansiktsmasker

Kan jag använda ansiktsmask varje dag?

Det beror på vilken typ av ansiktsmask du använder och din hudtyp. Vissa masker, som de som är djupt återfuktande eller lugnande, kan användas dagligen. Men de flesta ansiktsmasker, särskilt de som är exfolierande eller innehåller aktiva ingredienser som retinol eller salicylsyra, bör endast användas en till två gånger i veckan. Att använda dessa typer av masker för ofta kan faktiskt irritera huden och orsaka mer skada än nytta.

Är det okej att sova med ansiktsmask?

Det finns speciella över-natten-ansiktsmasker som är designade för att lämnas på huden under natten. Dessa masker är ofta mer återfuktande och har en lättare konsistens än traditionella ansiktsmasker. Om du använder en sådan mask, är det helt okej att sova med den. Men om du använder en traditionell ansiktsmask, bör du alltid skölja av den efter rekommenderad tid för att undvika irritation.

Vad ska jag göra om jag får en allergisk reaktion på en ansiktsmask?

Om du upplever tecken på en allergisk reaktion, till exempel rodnad, klåda, svullnad eller utslag, bör du omedelbart skölja av masken med kallt vatten. Applicera sedan en lugnande fuktighetskräm eller hydrokortisonsalva för att hjälpa till att lugna huden. Om reaktionen är allvarlig, bör du söka medicinsk hjälp. För att undvika allergiska reaktioner i framtiden, gör alltid ett patch-test innan du använder en ny mask.

Vilken typ av ansiktsmask ska jag använda för min hudtyp?

Om du har torr hud, leta efter masker som innehåller återfuktande ingredienser som hyaluronsyra eller glycerin. För fet eller aknebenägen hud, leta efter masker med ingredienser som salicylsyra eller ler, som kan hjälpa till att rengöra porerna och absorbera överflödig olja. Om du har känslig hud, leta efter masker som är fria från potentiellt irriterande ingredienser och dofter. Och om du vill bekämpa tecken på åldrande, leta efter masker med retinol eller vitamin C.

Varför ska jag använda en ansiktsmask?

Ansiktsmasker kan erbjuda en rad fördelar för huden. De kan hjälpa till att rengöra porerna djupt, exfoliera döda hudceller, återfukta huden och ge näring med viktiga vitaminer och antioxidanter. Dessutom kan vissa masker hjälpa till att bekämpa specifika hudproblem som akne, hyperpigmentering eller tecken på åldrande. Oavsett din hudtyp eller dina hudproblem, finns det sannolikt en ansiktsmask som kan hjälpa till att förbättra din hud.

Kan jag göra min egen ansiktsmask?

Ja, det är absolut möjligt att göra din egen ansiktsmask hemma med naturliga ingredienser. Det finns många recept tillgängliga online för hemgjorda ansiktsmasker. Vanliga ingredienser inkluderar honung, avokado, yoghurt, havregryn och olika oljor. Men kom ihåg att även naturliga ingredienser kan orsaka irritation eller allergiska reaktioner hos vissa personer, så gör alltid ett patch-test innan du applicerar en ny hemgjord mask på hela ansiktet.

Varför ska jag exfoliera innan jag applicerar en ansiktsmask?

Exfoliering hjälper till att ta bort döda hudceller från hudens yta. Detta gör det lättare för ansiktsmasken att tränga djupt in i huden och leverera sina aktiva ingredienser. Dessutom kan exfoliering hjälpa till att ljusa upp huden och ge den en mer strålande lyster. Men kom ihåg att vara försiktig när du exfolierar, särskilt om du har känslig hud, för att undvika irritation.

Om vårt test

Att hitta rätt ansiktsmask kan vara en utmaning, då det finns en uppsjö av olika varianter på marknaden. Från lermasker till gelmasker och allt däremellan, alla lovar att ge din hud den bästa möjliga vård. Men vilken ansiktsmask är egentligen bäst? Vi på Bäst i Test 24 har genomfört ett omfattande test för att ta reda på detta. Vi har granskat varje ansiktsmask utifrån en rad olika kriterier och här nedanför beskriver vi hur vi gick tillväga.

 • Ingredienser: Vilka ingredienser innehåller ansiktsmasken? Är de naturliga eller syntetiska? Kan någon av dem orsaka allergiska reaktioner?
 • Användarvänlighet: Hur lätt är masken att applicera och ta bort? Krävs det några speciella verktyg?
 • Komfort: Hur känns masken på huden under användning? Orsakar den någon irritation eller obehag?
 • Effekt: Vilken effekt har masken på huden efter användning? Ger den omedelbar lyster, reducerar tecken på åldrande eller minskar akne?
 • Pris-värde: Är ansiktsmasken prisvärd i förhållande till dess prestanda och resultat?

Genom att utvärdera ansiktsmasker enligt dessa kriterier har vi lyckats sammanställa en lista över de bästa produkterna på marknaden. Oavsett om du letar efter en mask för att lugna irriterad hud, bekämpa akne eller bara vill ge din hud en extra boost, har vi hittat de bästa alternativen för dig. Vår önskan är att vårt test ska hjälpa dig att hitta den bästa ansiktsmasken för just dina behov och önskemål.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
73 röster, Betyg: 4.7 / 5
karin2
Karin Svensson
Expert inom skönhet

Karin Svensson är en hängiven skribent som helt har ägnat sig åt skönhetsvärlden. Hennes upptäckt av skönhet började med ungdomliga experiment med makeup och har sedan dess blomstrat till en livslång kärlek till allt som rör skönhet. Karin är alltid på jakt efter de senaste trenderna och teknikerna.

Med en förmåga att omvandla skönhetskoncept till användbara tips och tricks har Karin blivit en favorit för många som söker vägledning inom skönhet. Hennes uppriktiga entusiasm och kunnighet framträder i varje artikel hon delar.