Bäst i test: Bäst ögonfransböjare 2021

Med ögonfransböjare kan du få dina fransar att se längre och fylligare ut, och få ögonen att upplevas större av andra. Du kommer att få en mer intensiv blick som sedan kan förhöjas ytterligare med mascara. Det finns många ögonfransböjare att välja mellan och vi har listat 5 testfavoriter, och delar längre ner med oss om våra favorittips för att få till de där extra snygga ögonfransarna.

Vilken ögonfransböjare är bäst?

Vår testpanel har tagit fram 5 favoriter bland ett stort urval av ögonfransböjare. De är alla bra val för dig som letar efter något som håller hög kvalitet och är enkla att använda. När vi utser bäst ögonfransböjare undersöker vi bland annat designen, hur smidiga de är att använda och hur de presterar över tid. Vi har också tagit del av flera externa tester. Andra viktiga punkter som har tagits hänsyn till är: 

 • Material - Majoriteten av alla ögonfransböjare är gjorda i metall eller plast. Båda har för- och nackdelar, och håller olika bra i längden.
 • Pad - För att undvika vassa kanter i ögonfransböjaren har man alltid en pad längs med kanterna där ögonfransarna böjs. Hur padden slits eller åldras kommer att påverka hur länge man kan använda ögonfransböjaren. 
 • Hållbarheten - Hur bra håller böjaren? Kommer det att börja glappa i niten som håller ihop de rörliga delarna eller kommer ögonfransböjaren att vara lika stabil första dagen som efter fem års simulerad användning? 

 1. 1. Shiseido Eyelash Curler Makeup
  9,4/10
  Shiseido Eyelash Curler Makeup
  Bäst i test
  Kantfri
  Ja
  Utbytbar pad
  Ja
  Hållbarhet
  Hög
  Till Butik
  299 kr
 2. 2. Shiseido Eyelash Curler - Limited Edition
  9,3/10
  Shiseido Eyelash Curler - Limited Edition
  Kantfri
  Ja
  Utbytbar pad
  Ja
  Hållbarhet
  Hög
  Till Butik
  295 kr
 3. 3. Make Up Store Metal Eyelash Curler
  9,0/10
  Make Up Store Metal Eyelash Curler
  Kantfri
  Ja
  Utbytbar pad
  Ja
  Hållbarhet
  Hög
  Till Butik
  49 kr
 4. 4. Tweezerman Classic Lash Curler
  8,9/10
  Tweezerman Classic Lash Curler
  Kantfri
  Ja
  Utbytbar pad
  Ja
  Hållbarhet
  Hög
  Till Butik
  219 kr
 5. 5. NYX Professional Makeup Eyelash Curler
  8,7/10
  NYX Professional Makeup Eyelash Curler
  Kantfri
  Ja
  Utbytbar pad
  Ja
  Hållbarhet
  Medel
  Till Butik
  99 kr

 

oegonfransboejare

Ögonfransböjare: 6 tips för att lyckas

Ögonfransböjare är ett fantastiskt redskap, de öppnar upp ögonen och får dina ögon att se större och mer fokuserade ut. Det är ett väldigt enkelt sätt att omgående förändra utseendet och framför allt få raka ögonfransar att se långa och fylliga ut. Men detta enkla redskap kan variera en del i kvalitet, en del krusar fransarna eller böjer dem för mycket åt ena hållet. Det är i teorin väldigt enkelt att böja ögonfransarna. Men det tar lite träning för att få till det riktigt snyggt. Eftersom ögon och ansiktsdrag kan se olika ut så behöver du experimentera lite för att hitta vad som fungerar för dig. Följ våra tips för att få öppna, pigga och vackra ögon!

 • ögonfransarTänk på helheten - För att få riktigt fin böjda fransar ska du jobba hel vägen från fransroten till –toppen. Böj inte på ett eller två ställen, utan flytta ögonfransböjaren stegvis tills du böjt hela ögonfransarna. Ett tips är att böja en extra gång på den yttre delen för att ge illusionen av ett större och mer öppet öga.
 • mascaraMascara sist - Applicera mascara för att fransarna ska hålla formen. Mascaran stelar och håller formen på fransarna. Det går att finjustera ögonfransarna efteråt men var mycket försiktig så du inte skadar dina fransar eller kladdar ut din mascara.
 • ögonfransböjareByt ut din ögonfransböjare – Paden på ögonfransböjaren kommer att torka eller slitas. Det kan gå att byta ut själv plattan med du kan också behöva köpa en ny böjare. När paden torkar kommer fransarna inte att böjas lika fint och en utsliten böjare kan istället skada ögonfransarna.
 • rentRengör regelbundet – Ta hand om ögonfransböjaren genom att skölja av den med vatten eller torka med våtservett efter varje användning. Då och då bör du torka av den med bomull och tvättsprit för att få bort alla bakterier. Skölj noga bort spriten med vatten så att gummit inte torkar.
 • uppåtBöj uppåt – Det är viktigt att få med alla fransarna när du böjer dem. Men det är lika viktigt, om inte viktigare att succesivt böja fransarna uppåt. Det är då du får riktigt fina, fylliga och öppna fransar.
 • breddRätt bredd - Se till att ögonfransböjaren är bred nog att nå alla fransar på en gång för böja alla fransar lika jämnt. Annars är det lätt att du får fransar som ser krusade ut.

Vanliga frågor om ögonfransböjare

Hur länge håller en ögonfransböjare?

En ögonfransböjare håller nästan hur länge som helst. Paden (gummi- eller silikonplattorna som fransarna kläms mellan) däremot, kan torka och behöver bytas regelbundet. Ta hand om dina redskap så håller de längre, rengör och förvara smart för att förlänga livslängden.

Behöver jag en ögonfransböjare?

Ja, det är ett av de billigaste men ändå effektfullaste redskap som finns. En ögonfransböjare av relativt god kvalitet kan du få för en hundralapp. De är lätta att använda och håller länge. Vi rekommenderar verkligen ögonfransböjare.

Vad är skillnaden på en dyr och billig ögonfransböjare?

Kvaliteten kan variera. En billig böjare kan gå sönder lättare och riskerar att glappa samt kännas bräcklig, vilket gör den svårare att böja fransarna bra med. Dyrare modeller är ofta noga framtagna att passa ögat perfekt. De är även kantfria och har en bra bredd så det blir lättare att med precision komma åt rätt.

Testvinnare - Bäst Ögonfransböjare

 • Shiseido Eyelash Curler Makeup
 • Shiseido Eyelash Curler - Limited Edition
 • Make Up Store Metal Eyelash Curler
 • Tweezerman Classic Lash Curler
 • NYX Professional Makeup Eyelash Curler
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
26 röster, Genomsnitt: 4.6 / 5
Senast Uppdaterad: 2021-04-09 11:33:40