Vårt arbete finansieras av våra läsare. Genom affiliate-samarbeten erhåller vi en provision på vissa köp som görs via länkar på sidan.

Bäst i test: Bäst ögonfransböjare 2021

Uppdaterad oktober 2021

Med ögonfransböjare kan du få dina fransar att se längre och fylligare ut, och få ögonen att upplevas större av andra. Du kommer att få en mer intensiv blick som sedan kan förhöjas ytterligare med mascara. Det finns många ögonfransböjare att välja mellan och vi har listat 5 testfavoriter, och delar längre ner med oss om våra favorittips för att få till de där extra snygga ögonfransarna.

Vilken ögonfransböjare är bäst?

Vår testpanel har tagit fram 5 favoriter bland ett stort urval av ögonfransböjare. De är alla bra val för dig som letar efter något som håller hög kvalitet och är enkla att använda. När vi utser bäst ögonfransböjare undersöker vi bland annat designen, hur smidiga de är att använda och hur de presterar över tid. Vi har också tagit del av flera externa tester. Några av de vikgaste punkterna som vi har tagits hänsyn till är: 

 • Resultat - Hur är resultatet? Uppnås det snabbt eller måste fransarna böjas väldigt många gånger? Hur länge varar resultatet?
 • Material - Majoriteten av alla ögonfransböjare är gjorda i metall eller plast. Båda har för- och nackdelar, och håller olika bra i längden. Vilket material är padden gjord i?
 • Pad - För att undvika vassa kanter i ögonfransböjaren har man alltid en pad/kudde längs med kanterna där ögonfransarna böjs. Hur padden slits eller åldras kommer att påverka hur länge man kan använda ögonfransböjaren. Finns det extra eller säljs extra pads, eller måste du köpa ny böjare när padden slits ut?
 • Pris - Vad får du för dina pengar? Är det värt att investera i en dyr eller klarar man sig med en billigare?

 1. Tweezerman Classic Lash Curler

  9,6/10
  "Perfekt för dig med lite besvärliga fransar"
  Tweezerman Classic Lash Curler
  Bäst i test
  Kantfri
  Ja
  Utbytbar pad
  Ja
  Hållbarhet
  Hög
  Fri frakt över 249 kr
  14 dagars öppet köp
  1-3 dagars leverans
  Fördelar
  • 3 extra silikonkuddar
  • Effektiv för långa fransar
  Nackdelar
  • Något dyr

  Har du haft problem med böjare för att du har många och långa fransar eller bara fransar som sitter långt in eller långt ut på locken? Då är Tweezerman sannolikt svaren på de problemen, den når och böjer alla fransarna och ger ett långvarigt resultat. Likt Shiseido så är detta också en ganska dyr produkt men smakar det så kostar det och du får faktiskt tre extra silikonkuddar på köpet med denna, vilket ändå väger upp en del av priset.

  Läs mer
 2. Shiseido Eyelash Curler

  9,4/10
  ”Om du är ute efter den bästa behöver du inte leta längre”
  Shiseido Eyelash Curler Makeup
  Kantfri
  Ja
  Utbytbar pad
  Ja
  Hållbarhet
  Hög
  Fri frakt över 100 kr
  14 dagars öppet köp
  0-3 dagars leverans
  Fördelar
  • Bäst resultat
  • Enkel att använda
  • Bäst recenserade och betygsatta på marknaden
  Nackdelar
  • Dyr

  Resultaten håller länge, fransarna blir otroligt fina och det är minimal risk för att dina fransar går åt. Kundbetyg och externa recensioner pekar också på att det här är den bästa ögonfransbörjaren på marknaden. Dessutom kan du köpa nya curler pads till den vilket inte alltid är fallet med andra ögonfransböjare på marknaden (det medföljer även en extra pad vid köpet av själva böjaren). Priset är något högre än den genomsnittliga ögonfransböjaren, men inget som utmärker sig som särskilt negativt.

  Läs mer
 3. Ere Perez Spectacular Eyelash Curler

  9,2/10
  "Ger en effekt som håller sig hela dagen"
  Ere Perez Spectacular Eyelash Curler
  Kantfri
  Ja
  Utbytbar pad
  Ja
  Hållbarhet
  Hög
  Fri frakt över 100 kr
  14 dagars öppet köp
  0-3 dagars leverans
  Fördelar
  • Fina böjar
  • Hållbara resultat
  Nackdelar
  • Lite stel i början

  Den kan kännas lite stel i början, men efter några användningar så kommer den mjuka upp sig och fungera finfint. Ger märkbar effekt som håller sig länge. Den klämmer och drar inte i ögonfransarna och gör helt enkelt sitt jobb. Kommer som de flesta kvalitetsbörjare med silikongummikudde som är skonsam mot fransarna och den kommer med en extra pad. Det är en riktigt fenomenal böjare som du inte kommer att bli besviken med.

  Läs mer
 4. Xlash Eyelash Curler

  8,9/10
  "Billig fransböjare från ett pålitligt märke"
  Xlash Eyelash Curler
  Kantfri
  Ja
  Utbytbar pad
  Ja
  Hållbarhet
  Medel
  Fri frakt över 249 kr
  14 dagars öppet köp
  1-3 dagars leverans
  Fördelar
  • Prisvärd
  • Bra resultat
  Nackdelar
  • Inga extra kuddar

  Vi tycker att Xlash verkligen vet vad de sysslar med när de kommer till ögonfransar. Deras fransserum är magnifikt och denna curler är också riktigt bra, speciellt för priset. Du kanske kommer behöva använda den några fler gånger än de andra böjarna i vårt test för bästa resultat och den känns lite hård i början, men väl där så tycker vi resultaten är bra och volymgivande. En nackdel är att den inte kommer med extra kuddar och vi har hittills inte sett att man kan köpa nya, men produkten är även ny så det kan vara på gång.

  Läs mer
 5. Perplex Ögonfransböjare

  8,7/10
  ”En duglig, hållbar, budgetvariant”
  Perplex Ögonfransböjare
  Mest Prisvärd
  Kantfri
  Ja
  Utbytbar pad
  Ja
  Hållbarhet
  Hög
  Fri frakt över 350 kr
  60 dagars öppet köp
  0-3 dagars leverans
  Fördelar
  • Extra kuddar säljs
  • Bra resultat
  Nackdelar
  • Svårarbetad

  Det finns bättre varianter, resultatmässigt, av budgetböjare än denna, till exempel Xlash. Den här kan kännas svår att använda men när man vänjer sig så gör den sitt jobb. Största anledningen till att denna hamnar på listan är för att det finns extra kuddar som går att köpa till, vilket ofta inte är fallet. Den blir alltså inte obrukbar när man använt upp kudden vilket är en risk när man köper en billigare böjare. Detta höjer den mycket i vårt test för det gör den till ett mycket mer hållbart alternativ än många andra produkter på marknaden.

  Läs mer

 

oegonfransboejare

Så lyckas du bäst med ögonfransböjaren

Ögonfransböjare är ett fantastiskt redskap, de öppnar upp ögonen och får dina ögon att se större och mer fokuserade ut. Det är ett väldigt enkelt sätt att omgående förändra utseendet och framför allt få raka ögonfransar att se långa och fylliga ut. Men detta enkla redskap kan variera en del i kvalitet, en del krusar fransarna eller böjer dem för mycket åt ena hållet. Det är i teorin väldigt enkelt att böja ögonfransarna. Men det tar lite träning för att få till det riktigt snyggt. Eftersom ögon och ansiktsdrag kan se olika ut så behöver du experimentera lite för att hitta vad som fungerar för dig. Följ våra tips för att få öppna, pigga och vackra ögon!

 • ögonfransarTänk på helheten - För att få riktigt fin böjda fransar ska du jobba hel vägen från fransroten till –toppen. Böj inte på ett eller två ställen, utan flytta ögonfransböjaren stegvis tills du böjt hela ögonfransarna. Ett tips är att böja en extra gång på den yttre delen för att ge illusionen av ett större och mer öppet öga.
 • mascaraMascara sist - Applicera mascara för att fransarna ska hålla formen. Mascaran stelar och håller formen på fransarna. Det går att finjustera ögonfransarna efteråt men var mycket försiktig så du inte skadar dina fransar eller kladdar ut din mascara.
 • ögonfransböjareByt ut din ögonfransböjare – Paden på ögonfransböjaren kommer att torka eller slitas. Det kan gå att byta ut själv plattan med du kan också behöva köpa en ny böjare. När paden torkar kommer fransarna inte att böjas lika fint och en utsliten böjare kan istället skada ögonfransarna.
 • rentRengör regelbundet – Ta hand om ögonfransböjaren genom att skölja av den med vatten eller torka med våtservett efter varje användning. Då och då bör du torka av den med bomull och tvättsprit för att få bort alla bakterier. Skölj noga bort spriten med vatten så att gummit inte torkar.
 • uppåtBöj uppåt – Det är viktigt att få med alla fransarna när du böjer dem. Men det är lika viktigt, om inte viktigare att succesivt böja fransarna uppåt. Det är då du får riktigt fina, fylliga och öppna fransar.
 • breddRätt bredd - Se till att ögonfransböjaren är bred nog att nå alla fransar på en gång för böja alla fransar lika jämnt. Annars är det lätt att du får fransar som ser krusade ut.
 • thermometerVärma böjaren - Ett annat tips är att värma böjaren något med en hårfön för ett tydligare och bättre resultat. Värm bara inte för mycket då det inte är skönt med en varm ögonfransböjare mot ögonlocket.

Vanliga frågor om ögonfransböjare

Vilken ögonfransböjare är bäst?

I vårt test vann Tweezerman Classic Lash Curler. Det är verkligen en topprodukt, även om den samtidigt inte är den billigaste. Investeringen är den ändå värd då resultaten och livslängden är fantastisk.

Hur länge håller en ögonfransböjare?

En ögonfransböjare håller nästan hur länge som helst. Paden (gummi- eller silikonplattorna som fransarna kläms mellan) däremot, kan torka och behöver bytas regelbundet. Ta hand om dina redskap så håller de längre, rengör och förvara smart för att förlänga livslängden.

Behöver jag en ögonfransböjare?

Ja, det är ett av de billigaste men ändå effektfulla redskap när det kommer till att ge dina fransar en längre och fylligare look. En ögonfransböjare av relativt god kvalitet kan du få för en hundralapp. De är lätta att använda och håller länge. Vi rekommenderar verkligen ögonfransböjare.

Vad är skillnaden på en dyr och billig ögonfransböjare?

Kvaliteten kan variera. En billig böjare kan gå sönder lättare och riskerar att glappa samt kännas bräcklig, vilket gör den svårare att böja fransarna bra med. Dyrare modeller är ofta noga framtagna att passa ögat perfekt. De är även kantfria och har en bra bredd så det blir lättare att med precision komma åt rätt.

Testvinnare - Bäst Ögonfransböjare

 • Tweezerman Classic Lash Curler
 • Shiseido Eyelash Curler
 • Ere Perez Spectacular Eyelash Curler
 • Xlash Eyelash Curler
 • Perplex Ögonfransböjare
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
61 röster, Genomsnitt: 4.5 / 5