Vårt arbete finansieras av våra läsare. Genom affiliate-samarbeten erhåller vi en provision på vissa köp som görs via länkar på sidan.

Bäst i test: Bäst lösögonfransar 2021

Uppdaterad oktober 2021

Lösögonfransar har blivit allt mer vanliga och populära idag och det är inte så konstigt. Det är ju ett väldigt smidigt sätt att få till de där perfekta fransarna. Det finns ögonfransar som du enkelt limmar på hemma och andra som du behöver gå till salong för att få fixade. Lösögonfransar kan du köpa i en mängd färger, storlekar och material. Generellt sett delar man in lösögonfransar i tre kategorier: helrad, styckfransar och singelfransar. Vi går in på skillnaderna längre ner i artikeln. Först presenterar vi våra 5 testfavoriter!

Vilka lösögonfransar är bäst?

Vi har testat flertalet lösögonfransar från olika märken och utsett 5 testfavoriter. Det är svårt att utse en vinnare som passar alla eftersom lösögonfransar måste anpassas till dig som individ. Alltifrån ögon- och ansiktsform till typ av fransar spelar in när du ska välja lösögonfransar. Vår topplista är baserad på hur testpanelen har betygsatt produkterna utifrån följande punkter:

 • Användning - Är fransarna lätt att sätta dit korrekt och fixa till så att de ser bra ut?
 • Naturlighet - Hur naturliga upplevs ögonfransarna? Smälter de lätt in med dina vanliga?
 • Resultat - Hur blev effekten? Sitter ögonfransarna kvar tillräckligt länge? Ser de ut som produkten utlovade?

 1. Ardell Lashes Wispies Black

  9,6/10
  ”Populära och användarvänliga fransar som ger bra resultat”
  Ardell Fashion Lashes Wispies Black WispieBlack
  Bäst i test
  Applicering
  Lim
  Typ
  Helrad
  Färg
  Svart
  Fri frakt över 100 kr
  14 dagars öppet köp
  0-3 dagars leverans
  Fördelar
  • Lätt att fästa
  • Populära
  • Prisvärda
  Nackdelar
  • något sämre hållbarhet

  Recension

  Ardell håller inte för lika många användningar som många andra dyrare produkter, men de är väldigt prisvärda. Du kan återanvända dem några gånger beroende på hur väl du tar hand om dem. Ardell är dock väldigt enkla att applicera och kommer i fantastiska varianter.

  Vi har valt original wispies här i vårt test för att de är fylliga, långa och ger ett fantastiskt resultat utan krångel, men om du följer vår länk så finns det massa varianter under "liknande produkter" såsom "demi wispies" eller "studio effect wispies", som är lite kortare respektive tätare varianter. Flera varianter än dessa finns så det är bara att välja de som passar dig bäst, men tänk på att du lika gärna kan köpa "original wispies" och anpassa dem med sax efter dina behov. Deras double up fransar är perfekta för heltäckande makeups och mer framträdande ögon men du måste nästan använda eyeliner till dem eftersom banden är rätt tjocka.

  Läs mer
 2. Sweed Lashes Nikki Cluster

  9,4/10
  ”Högkvalitativa klusterfransar som låter dig skräddarsy din look”
  Sweed Lashes Nikki Cluster
  Applicering
  Lim
  Typ
  Singelfransar
  Färg
  Svart
  Fri frakt över 199 kr
  14 dagars öppet köp
  1-3 dagars leverans
  Fördelar
  • Flera längder och storlekar
  • Skräddarsy din look
  • Nybörjarvänlig
  Nackdelar
  • Något dyrare (men ändå mycket för pengarna)

  Recension

  Nikki Cluster kommer i fyra olika längder (7, 8, 10 och 12 mm) och i singel, dubbel eller trippelkluster. Du kan verkligen skräddarsy din look med det här kitet och de är väldigt enkla att använda och applicera. Vi kan inte rekommendera det nog, det kostar ju lite mer men det är det verkligen värt! Det spelar ingen roll vilken ögonform du har, du kommer att kunna anpassa dessa efter dina behov och preferenser.

  Det kan verka konstigt att individuella fransar skulle vara enklare att applicera än fransrader men så är det. Det är mycket enklare att placera en liten del i taget än att försöka få en jämn fin linje över hela fransraden. Är du nybörjare med lösögonfransar så är detta verkligen ett enklare alternativ, som dessutom låter dig skräddarsy din look. Individuella clusterfransar ger dig möjligheten att göra mer casual-looks; som att bara sätta ett par längst ut vid fransarna för att öppna upp ögonen utan att det ser onaturligt ut eller ger den där ’full make-up-fest’ känslan.

  Glöm inte att köpa franslim (vi rekommenderar DUOs gröna Brush On Lash Adhesive, finns bland annat på Lyko och Nordicfeel)

  Läs mer
 3. Depend Everyday Eye Faith

  9,3/10
  ”Fransar från naturligt hår som ger ett väldigt naturligt resultat”
  Depend Everyday EyeLösögonfrans Faith
  Mest Prisvärd
  Applicering
  Lim
  Typ
  Helrad
  Färg
  Svart
  Fri frakt över 100 kr
  14 dagars öppet köp
  0-3 dagars leverans
  Fördelar
  • Prisvärda
  • Naturtrogna & naturliga
  • Många varianter
  Nackdelar
  • Mindre effekt mer naturliga

  Recension

  Depend är väldigt naturtrogna, om du vill förbättra dina fransar utan att de ser fejkade eller onaturligt stora ut så är dessa väldigt bra alternativ. Om du däremot är ute efter att fånga allas blickar med ögonen kanske du borde överväga någon av våra andra rekommendationer som är mer volymgivande.

  Depends fransar är naturtrogna, billiga, enkla att använda och kommer alltid i flera olika varianter, så det är bara att titta igenom vilken variant som passar din look. En stor anledning till att Depend är så pass naturliga är att de faktiskt görs av naturligt hår (inte från djur). Lim medföljer men vi rekommenderar ändå DUOs lim i den gröna förpackningen. (DUOs gröna Brush On Lash Adhesive, finns bland annat på Lyko och Nordicfeel).

  Läs mer
 4. House of Lashes Iconic

  9,0/10
  ”Iconic markerar och framhäver ögonen något otroligt”
  House of Lashes Iconic
  Bästa premiumvalet
  Applicering
  Lim
  Typ
  Styckfransar
  Färg
  Svart
  Fri frakt
  14 dagars öppet köp
  2-6 dagars leverans
  Fördelar
  • Fantastiska resultat
  • Framhäver & markerar ögonen
  Nackdelar
  • Breda band (eyeliner rekommenderas)

  Recension

  Vi tycker house of lashes iconic fransar är helt otroligt bra om du vill ha ökad volym och längd. De kommer verkligen markera och öppna upp dina ögon och ger ett otroligt resultat, ju längre ut du placerar fransarna desto mer volym och effekt skapar de.

  De ser inte helt naturliga ut men effekten de har på ögonen talar för sig själv. Bandet är relativt tjockt så de passar bäst med eyeliner, men är du ute efter fransar som öppnar upp, markerar och framhäver dina ögon så har du hittat rätt. Kanske inte direkt vardagsfransar men otroligt markerande. Finns i två andra varianter.

  Läs mer
 5. Eylure Most Wanted

  8,7/10
  ”Lösögonfransar som kommer med ett dugligt lim och ger en specifik iögonfallande look”
  Eylure Most Wanted
  Applicering
  Lim
  Typ
  Helrad
  Färg
  Svart
  Fri frakt över 249 kr
  14 dagars öppet köp
  1-3 dagars leverans
  Fördelar
  • Lätta att fästa
  • Dugligt medföljande lim
  Nackdelar
  • Ger en speficik look

  Recension

  Dessa är lite dyrare än till exempel wispies men hållbarheten är helt klart mycket bättre och du kan räkna med att ha dessa betydligt längre om du är försiktig med dem. Här ingår också ett lim vilket är smidigt, för det drar ner priset något och även om limmet inte är det bästa så fungerar det helt okey.

  Bandet är ganska stort men de formar sig väldigt lätt efter ögonen och är förvånansvärt lätthanterliga. Eyelure öppnar verkligen upp ögonen och framhäver formen, även om de inte är de mest naturtrogna lösfransarna så kommer de absolut att ge fransarna volym och skapa en mer "öppen" look.

  Läs mer

loesoegonfransar

Köpguide: Så väljer du bäst lösögonfransar

När du ska välja ett par lösögonfransar så finns det många val att ta hänsyn till. Alltifrån material till lim och stil kommer att påverka resultatet en hel del.

 • ögonfransarTyp

  Det finns tre kategorier av lösögonfransar; remsor, styckfransar och singelfransar. Remsor är ett helt parti ögonfransar, styckfransar är ett fåtal i kluster och singelfransar är helt enkelt enskilda strån. Remsor är enklast att jobba med men kan vara svåra att anpassa helt som du vill. Med styck- och singelfransar så kan du komplettera tunna ögonfransar precis som du vill och det ser väldigt naturligt och elegant ut om du lyckas bra.
 • syntet naturligMaterial

  Syntet eller inte är den stora frågan när det kommer till material. Syntetfransar ger ett mer dockliknande utseende med ganska tunga och markerande ögonfransar. Om du vill ha en lättare, mer diskret look så är naturligt hår att föredra. Det är helt enkelt en smaksak, båda två kan bli riktigt snygga och har du inte provat den ena så rekommenderar vi dig att göra det!
 • ögonfranslimLim

  För att fästa fransarna behöver du lim. Det följer ofta med när du köper lösögonfransar men vi rekommenderar att köpa lim separat, det brukar hålla högre kvalitet. De flesta limsorter är latexbaserade, men det finns latexfritt lim också. Du kan också köpa magnetiskt lim, som egentligen inte är lim utan en eyeliner som är magnetisk mot lösögonfransarna. Ett smidigt sätt om du är känslig för lim.
 • ögaÖgonform

  Makeup handlar alltid om att lyfta det vackra i ditt ansikte och det är därför avgörande att veta hur du tar vara på dina naturligt fina drag. När du väljer lösögonfransar kan du komplettera din ögonform på ett väldigt effektfullt sätt. Har du djupt sittande ögon med tydligt pannben så kan du prova riktigt långa och dramatiska ögonfransar med fokus på att framhäva mitten av ögat. Runda ögon behöver å andra sidan mer effekt på ytterkanten för att skapa ett mer öppen intryck. Experimentera dig fram med olika alternativ och fundera över hur du vill att lösögonfransarna ska komplettera just dig!
applicera losogonfransar

Så applicerar du lösögonfransar

När du väl valt ögonfransar så är det dags att börja lära sig hur du får dit dem. Det kan vara lite svårt och pilligt i början men det släpper och blir lättare allt eftersom. Prova hemma några gånger utan stress, innan det är dags att visa upp dig för omvärlden!

 1. Mät lösögonfransarna så att de passar och klipp eventuellt till dem så att bredden blir korrekt. Detta gäller såklart bara om du har remsor.
 2. Förbered dina ögonfransar – Gör klart din vanliga sminkning först, applicera primer, eyeliner, mascara och de produkter du brukar använda. Böj försiktigt dina fransar och räta ut ihopklumpade par.
 3. Sätt på lim – Använd tops för att försiktigt dutta en tunn linje lim på fransarna, det behövs verkligen inte mycket. Färgen på limmet behöver du inte tänka på, även om det är mörkt så blandar det sig fint med din eyeliner och är det ljust så blir det genomskinligt. Vänta några sekunder, upp till en halvminut. Då hinner limmet sätta sig lite och kommer ha fästa mycket bättre på fransarna. Annars är det lätt hänt att det blir kladdig och att fransarna glider. Använd pincett för att sedan försiktigt pressa dit fransarna.
 4. Finjustering – Lägg eventuellt lite mer mascara och eyeliner för att binda ihop dina naturliga fransar med lösögonfransarna och för att dölja eventuellt lim. Ett tips är att använda en ögonfransböjare om fransarna spretar och inte går ihop.

Vanliga frågor om lösögonfransar

Hur tar jag bort lösögonfransarna?

Det är faktiskt bara att dra bort. Limmer släpper enkelt och följer oftast med fransarna. Sen är det bara att rengöra fransarna så kan du använda dem igen. Om limmet sitter kvar så kan du ta lite makeup-remover och gnugga bort det.

Hur sätter man fast lösögonfransar?

Lim är vanligast, men det finns även magnetisk eyeliner som lösögonfransarna fäster mot. Om du använder lim så stryker du en tunn rad på fransarna och låter torka lite innan du klistrar fast fransara mot din egen fransrad. Lösögonfransarna ska sitta så nära som möjligt dina naturliga fransar men inte rakt på

Kan jag återanvända min lösögonfransar?

Ja, så länge du håller dem rena och fina så kan du återanvända dem flera gånger. Limmet är enkelt att pilla bort och du rengör dem enklast med vatten och lite såpa eller diskmedel. Om du har använt mycket mascara så kan du behöva använda makeup-remover.

Är kluster/helrad- eller singelfransar bäst?

Det är ju en väldigt subjektiv fråga. Överlag så ger singelfransar dig större möjligheter att skräddarsy din look och ser ofta mer naturliga ut, medan helrad kostar mindre i tid, lite i pengar och är något lättare att applicera. Man får testa sig fram och välja det som passar sin egen look och rutiner bäst.

Testvinnare - Bäst Lösögonfransar

 • Ardell Lashes Wispies Black
 • Sweed Lashes Nikki Cluster
 • Depend Everyday Eye Faith
 • House of Lashes Iconic
 • Eylure Most Wanted
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
63 röster, Genomsnitt: 4.5 / 5