Bäst i test: Bäst lösögonfransar 2021

Lösögonfransar har blivit allt mer vanliga och populära idag och det är inte så konstigt. Det är ju ett väldigt smidigt sätt att få till de där perfekta fransarna. Det finns ögonfransar som du enkelt limmar på hemma och andra som du behöver gå till salong för att få fixade. Lösögonfransar kan du köpa i en mängd färger, storlekar och material. Generellt sett delar man in lösögonfransar i tre kategorier: helrad, styckfransar och singelfransar. Vi går in på skillnaderna längre ner i artikeln. Först presenterar vi våra 5 testfavoriter!

Vilka lösögonfransar är bäst?

Vi har testat flertalet lösögonfransar från olika märken och utsett 5 testfavoriter. Det är svårt att utse en vinnare som passar alla eftersom lösögonfransar måste anpassas till dig som individ. Alltifrån ögon- och ansiktsform till typ av fransar spelar in när du ska välja lösögonfransar. Vår topplista är baserad på hur testpanelen har betygsatt produkterna utifrån följande punkter:

 • Användning - Är fransarna lätt att sätta dit korrekt och fixa till så att de ser bra ut?
 • Naturlighet - Hur naturliga upplevs ögonfransarna? Smälter de lätt in med dina vanliga?
 • Resultat - Hur blev effekten? Sitter ögonfransarna kvar tillräckligt länge? Ser de ut som produkten utlovade?

 1. 1. Sweed Lashes Nikki No Lash Lash
  9,4/10
  Sweed Lashes Nikki No Lash Lash
  Bäst i test
  Applicering
  Lim
  Typ
  Singelfransar
  Färg
  Svart
  Till Butik
  249 kr
 2. 2. Depend Everyday Eye Faith
  9,3/10
  Depend Everyday EyeLösögonfrans Faith
  Applicering
  Lim
  Typ
  Helrad
  Färg
  Svart
  Till Butik
  89 kr
 3. 3. Eylure Pro Magnetic Dramatic
  9,3/10
  Eylure Pro Magnetic Dramatic
  Applicering
  Magnetisk
  Typ
  Helrad
  Färg
  Svart
  Till Butik
  219 kr
 4. 4. Ardell Studio Effects Demi Wispies
  9,1/10
  Ardell Studio Effects Demi Wispies
  Applicering
  Lim
  Typ
  Helrad
  Färg
  Svart
  Till Butik
  79 kr
 5. 5. Ardell Faux Mink Individuals Anna & My 817
  9,0/10
  Ardell Faux Mink Individuals Medium Anna & My 817
  Applicering
  Lim
  Typ
  Styckfransar
  Färg
  Svart
  Till Butik
  129 kr

loesoegonfransar

Så väljer du rätt lösögonfransar

När du ska välja ett par lösögonfransar så finns det många val att ta hänsyn till. Alltifrån material till lim och stil kommer att påverka resultatet en hel del.

 • ögonfransarTyp

  Det finns tre kategorier av lösögonfransar; remsor, styckfransar och singelfransar. Remsor är ett helt parti ögonfransar, styckfransar är ett fåtal i kluster och singelfransar är helt enkelt enskilda strån. Remsor är enklast att jobba med men kan vara svåra att anpassa helt som du vill. Med styck- och singelfransar så kan du komplettera tunna ögonfransar precis som du vill och det ser väldigt naturligt och elegant ut om du lyckas bra.
 • syntet naturligMaterial

  Syntet eller inte är den stora frågan när det kommer till material. Syntetfransar ger ett mer dockliknande utseende med ganska tunga och markerande ögonfransar. Om du vill ha en lättare, mer diskret look så är naturligt hår att föredra. Det är helt enkelt en smaksak, båda två kan bli riktigt snygga och har du inte provat den ena så rekommenderar vi dig att göra det!
 • ögonfranslimLim

  För att fästa fransarna behöver du lim. Det följer ofta med när du köper lösögonfransar men vi rekommenderar att köpa lim separat, det brukar hålla högre kvalitet. De flesta limsorter är latexbaserade, men det finns latexfritt lim också. Du kan också köpa magnetiskt lim, som egentligen inte är lim utan en eyeliner som är magnetisk mot lösögonfransarna. Ett smidigt sätt om du är känslig för lim.
 • ögaÖgonform

  Makeup handlar alltid om att lyfta det vackra i ditt ansikte och det är därför avgörande att veta hur du tar vara på dina naturligt fina drag. När du väljer lösögonfransar kan du komplettera din ögonform på ett väldigt effektfullt sätt. Har du djupt sittande ögon med tydligt pannben så kan du prova riktigt långa och dramatiska ögonfransar med fokus på att framhäva mitten av ögat. Runda ögon behöver å andra sidan mer effekt på ytterkanten för att skapa ett mer öppen intryck. Experimentera dig fram med olika alternativ och fundera över hur du vill att lösögonfransarna ska komplettera just dig!
applicera losogonfransar

Så applicerar du lösögonfransar

När du väl valt ögonfransar så är det dags att börja lära sig hur du får dit dem. Det kan vara lite svårt och pilligt i början men det släpper och blir lättare allt eftersom. Prova hemma några gånger utan stress, innan det är dags att visa upp dig för omvärlden!

 1. Mät lösögonfransarna så att de passar och klipp eventuellt till dem så att bredden blir korrekt. Detta gäller såklart bara om du har remsor.
 2. Förbered dina ögonfransar – Gör klart din vanliga sminkning först, applicera primer, eyeliner, mascara och de produkter du brukar använda. Böj försiktigt dina fransar och räta ut ihopklumpade par.
 3. Sätt på lim – Använd tops för att försiktigt dutta en tunn linje lim på fransarna, det behövs verkligen inte mycket. Färgen på limmet behöver du inte tänka på, även om det är mörkt så blandar det sig fint med din eyeliner och är det ljust så blir det genomskinligt. Vänta några sekunder, upp till en halvminut. Då hinner limmet sätta sig lite och kommer ha fästa mycket bättre på fransarna. Annars är det lätt hänt att det blir kladdig och att fransarna glider. Använd pincett för att sedan försiktigt pressa dit fransarna.
 4. Finjustering – Lägg eventuellt lite mer mascara och eyeliner för att binda ihop dina naturliga fransar med lösögonfransarna och för att dölja eventuellt lim. Ett tips är att använda en ögonfransböjare om fransarna spretar och inte går ihop.

Vanliga frågor om lösögonfransar

Hur tar jag bort lösögonfransarna?

Det är faktiskt bara att dra bort. Limmer släpper enkelt och följer oftast med fransarna. Sen är det bara att rengöra fransarna så kan du använda dem igen. Om limmet sitter kvar så kan du ta lite makeup-remover och gnugga bort det.

Hur sätter man fast lösögonfransar?

Lim är vanligast, men det finns även magnetisk eyeliner som lösögonfransarna fäster mot. Om du använder lim så stryker du en tunn rad på fransarna och låter torka lite innan du klistrar fast fransara mot din egen fransrad. Lösögonfransarna ska sitta så nära som möjligt dina naturliga fransar men inte rakt på

Kan jag återanvända min lösögonfransar?

Ja, så länge du håller dem rena och fina så kan du återanvända dem flera gånger. Limmet är enkelt att pilla bort och du rengör dem enklast med vatten och lite såpa eller diskmedel. Om du har använt mycket mascara så kan du behöva använda makeup-remover.

Testvinnare - Bäst Lösögonfransar

 • Sweed Lashes Nikki No Lash Lash
 • Depend Everyday EyeLösögonfrans Faith
 • Eylure Pro Magnetic Dramatic
 • Ardell Studio Effects Demi Wispies
 • Ardell Faux Mink Individuals Medium Anna & My 817
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
20 röster, Genomsnitt: 4.4 / 5
Senast Uppdaterad: 2021-04-09 11:33:18