Bäst i test: Bästa lösögonfransar 2022

Uppdaterad februari 2022

Lösögonfransar har blivit allt mer vanliga och populära idag och det är inte så konstigt. Det är ju ett väldigt smidigt sätt att få till de där perfekta fransarna. Det finns ögonfransar som du enkelt limmar på hemma och andra som du behöver gå till salong för att få fixade. Lösögonfransar kan du köpa i en mängd färger, storlekar och material. De varianter som finns är helrad, styckfransar och singelfransar. Vi går in på skillnaderna längre ner i artikeln. Först presenterar vi våra 5 testfavoriter och vår testvinnare House of Lashes Iconic Lite.

Vårt test av lösögonfransar

Vi har testat flertalet lösögonfransar från olika märken och utsett 5 testfavoriter. Det är svårt att utse en vinnare som passar alla eftersom lösögonfransar måste anpassas till dig som individ. Alltifrån ögon- och ansiktsform till typ av fransar spelar in när du ska välja lösögonfransar. Vår topplista är baserad på hur testpanelen har betygsatt produkterna utifrån följande punkter:

 • Användning - Är fransarna lätt att sätta dit korrekt och fixa till så att de ser bra ut?
 • Naturlighet - Hur naturliga upplevs ögonfransarna? Smälter de lätt in med dina vanliga?
 • Resultat - Hur blev effekten? Sitter ögonfransarna kvar tillräckligt länge? Ser de ut som produkten utlovade?

 1. House of Lashes Iconic Lite

  9,6/10
  ”Dessa fransar markerar och framhäver ögonen på ett fint sätt”.
  House of Lashes Lite Demure
  Bäst i test
  Applicering
  Lim
  Typ
  Styckfransar
  Färg
  Svart
  Fri frakt
  14 dagars öppet köp
  2-6 dagars leverans
  Fördelar
  • Vackert resultat
  • Framhäver & markerar ögonen
  • Lång hållbarhet
  Nackdelar
  • Breda band

  Recension

  House of lashes iconic Lite-fransarna är mycket användbara om du vill få ökad volym och längd på dina fransar. De markerar och öppnar upp dina ögon och ger ett elegant resultat. Ju längre ut du placerar fransarna, desto mer volym och effekt skapar de.

  En nackdel är att de inte ser helt naturliga ut, men effekten de har på ögonen talar för sig själv. Eftersom bandet är relativt tjockt de passar bäst med eyeliner. Om du är ute efter fransar som öppnar upp, markerar och framhäver dina ögon så har du hittat rätt. Bäst passar House of lashes iconic Lite vid fest och speciella tillfällen, snarare än till vardags, eftersom de är så pass markerande. Produkten finns i ytterligare två andra varianter.

  Läs mer
 2. Sweed Lashes Nikki Cluster

  9,4/10
  ”Högkvalitativa klusterfransar som låter dig skräddarsy din look”.
  Sweed Nikki Cluster
  Bästa premiumvalet
  Applicering
  Lim
  Typ
  Singelfransar
  Färg
  Svart
  Fri frakt över 199 kr
  14 dagars öppet köp
  1-3 dagars leverans
  Fri frakt över 100 kr
  14 dagars öppet köp
  0-3 dagars leverans
  Fördelar
  • Finns i flera längder och storlekar
  • Passar utmärkt för att fylla ut naturliga fransar
  • Nybörjarvänlig
  Nackdelar
  • Ingår inte lim

  Recension

  Nikki Cluster kommer i fyra olika längder (7, 8, 10 och 12 mm) och i singel, dubbel eller trippelkluster. Med dessa fransar kan du skräddarsy din look och de är väldigt enkla att använda och applicera. Fördelen är också att det inte spelar någon större roll vilken ögonform du har. Du kommer med Nikki Cluster att kunna anpassa ditt utseende efter behov och efter dina preferenser.

  Det kan eventuellt verka konstigt att individuella fransar skulle vara enklare att applicera än fransrader, men så är det nödvändigtvis inte. Det kan vara enklare att placera en liten del i taget, än att försöka få en jämn fin linje över hela fransraden. Om du är nybörjare är detta ett enklare alternativ, som dessutom låter dig skräddarsy din look. Individuella clusterfransar ger dig möjligheten att göra mer casual-looks. Till exempel kan du med Nikki Cluster sätta ett par fransar längst ut för att öppna upp ögonen, utan att det ser onaturligt ut.

  Läs mer
 3. Ardell Lashes Wispies Black

  9,3/10
  ”Populära fransar som går att återanvända många gånger”.
  Ardell Wispies
  Mest Prisvärd
  Applicering
  Lim
  Typ
  Helrad
  Färg
  Svart
  Fri frakt över 100 kr
  14 dagars öppet köp
  0-3 dagars leverans
  Fri frakt över 199 kr
  14 dagars öppet köp
  1-3 dagars leverans
  Fri frakt över 249 kr
  14 dagars öppet köp
  1-3 dagars leverans
  Fördelar
  • Lätta att fästa
  • Bra resultat vid flera användningar
  • Mycket prisvärda
  Nackdelar
  • Är relativt långa

  Recension

  Ardell Lashes Wispies tillhör våra favoriter när det gäller lösögonfransar. Tack vare att fransarna inte är alltför täta, gör de att dina naturliga ögonfransar på ett elegant sätt fylls ut med hjälp av produkten. Din look blir naturlig och effekten blir övertygande genom att fransarna är så pass långa. Just längden kan dock uppfattas som lite väl tilltagen, i vissa fall.

  När du ska applicera fransarna gör du det enkelt med limmet som följer med produkten. Var bara noggrann med att inte ta för mycket lim. Om du vill slippa köpa flera förpackningar med lösögonfransar, så har du här en perfekt produkt. Ardell Lashes Wispies går nämligen utmärkt att återanvända flera gånger utan att effekten blir sämre, eller kvaliteten lägre.

  Läs mer
 4. Eylure Most Wanted I Heart This

  9,2/10
  ”Lösögonfransar som ger ett seriösare utseende”.
  Eylure Most Wanted I Heart This
  Applicering
  Lim
  Typ
  Helrad
  Färg
  Svart
  Fri frakt över 100 kr
  14 dagars öppet köp
  0-3 dagars leverans
  Fri frakt över 249 kr
  14 dagars öppet köp
  1-3 dagars leverans
  Fri frakt över 100 kr
  14 dagars öppet köp
  0-3 dagars leverans
  Fördelar
  • Lätta att fästa
  • Framhäver ögonen
  • Bra volym på fransarna
  Nackdelar
  • Sämre lim

  Recension

  Eylure Most Wanted är något dyrare än till exempel Ardell Lashes Wispies, men hållbarheten uppfattar vi också som något bättre. Fransarna håller länge, speciellt om du är försiktig med dem och använder dem på rätt sätt. I paketet ingår förutom fransarna också lim. Limmet är inte det absolut bästa, men fungerar fullt godkänt.

  Bandet som fransarna sitter på är ganska stort, men formar sig väldigt lätt efter ögonen. De är även förvånansvärt lätthanterliga. Eyelure har fördelen att de öppnar upp ögonen och framhäver formen. Nackdelen är att de inte är de mest naturtrogna lösfransarna. De bidrar dock med fin extravolym till dina naturliga ögonfransar.

  Läs mer
 5. Depend Everyday Eye

  8,9/10
  ”Fransar från äkta hår som ger en väldigt naturlig look”.
  Depend Everyday EyeLösögonfrans Faith
  Applicering
  Lim
  Typ
  Helrad
  Färg
  Svart
  Fri frakt över 350 kr
  60 dagars öppet köp
  0-3 dagars leverans
  Fri frakt över 100 kr
  14 dagars öppet köp
  0-3 dagars leverans
  Fördelar
  • Eleganta
  • Tillverkade av äkta hår, ej från djur
  • Finns i flera olika varianter
  • Ger fin volym
  Nackdelar
  • Kan uppfattas som något tunna

  Recension

  Depend Everyday Eye Faith är lösögonfransarna som finns i 14 olika varianter för alla tillfällen och smaker. Utseendet på dem är naturligt och de ger en balanserad volym till dina naturliga fransar. Tack vare att lösögonfransarna är tillverkade för hand av äkta hår (inte från djur), blir resultatet mer genuint. Vi upplever att dessa fransar på ett fint sätt smälter in i ansiktet, utan att se billiga eller påklistrade ut.

  Bland de varianter av Depend Everyday Eye som finns har vi märkt att "Courage" tillhör de populäraste. Just denna lösögonfrans är också väldigt anpassningsbar eftersom den passar till så många olika tillfällen. Ett par av våra favoriter är annars "Power" och "Spirit", som båda ser naturliga ut, ger en fin vardagslook och passar till fest.

  Läs mer

loesoegonfransar

Köpguide: Hitta rätt lösögonfransar

När du ska välja ett par lösögonfransar finns det många val att ta hänsyn till. Alltifrån material till lim och stil kommer att påverka resultatet en hel del. Här tittar vi närmare på de delar som du behöver känna till.

 • ögonfransarTyp

  Det finns tre kategorier av lösögonfransar: Remsor, styckfransar och singelfransar. Remsor är ett helt parti ögonfransar. Styckfransar är ett fåtal i kluster och singelfransar är helt enkelt enskilda strån. Remsor är enklast att jobba med men kan vara svåra att anpassa helt som du vill. Med styck- och singelfransar så kan du komplettera tunna ögonfransar precis som du vill och det ser väldigt naturligt och elegant ut om du lyckas bra.
 • syntet naturligMaterial

  Syntet eller inte syntet är den stora frågan när det kommer till material. Syntetfransar ger ett mer dockliknande utseende med ganska tunga och markerande ögonfransar. Om du vill ha en lättare, mer diskret look så är naturligt hår att föredra. Det är helt enkelt en smaksak, båda två kan bli riktigt snygga och har du inte provat den ena så rekommenderar vi dig att göra det.
 • ögonfranslimLim

  För att fästa fransarna behöver du lim. Detta följer ofta med när du köper lösögonfransar, men vi rekommenderar att köpa lim separat eftersom det brukar hålla högre kvalitet. De flesta limsorter är latexbaserade, men det finns latexfritt lim också. Du kan också köpa magnetiskt lim, som egentligen inte är lim utan en eyeliner som är magnetisk mot lösögonfransarna. Detta är smidigt om du är känslig mot lim.
 • ögaÖgonform

  Makeup handlar alltid om att lyfta det vackra i ditt ansikte och det är därför avgörande att veta hur du tar vara på dina naturligt fina drag. När du väljer lösögonfransar kan du komplettera din ögonform på ett väldigt effektfullt sätt. Har du djupt sittande ögon med tydligt pannben så kan du prova riktigt långa och dramatiska ögonfransar med fokus på att framhäva mitten av ögat. Runda ögon behöver å andra sidan mer effekt på ytterkanten för att skapa ett mer öppen intryck. Experimentera dig fram med olika alternativ och fundera över hur du vill att lösögonfransarna ska komplettera just dig.
applicera losogonfransar

Så applicerar du lösögonfransar

När du väl valt ögonfransar så är det dags att börja lära sig hur du får dit dem. Det kan vara lite svårt och pilligt i början men det släpper och blir lättare allt eftersom. Prova hemma några gånger utan stress, innan det är dags att visa upp dig för omvärlden!

 1. Mät lösögonfransarna så att de passar och klipp eventuellt till dem så att bredden blir korrekt. Detta gäller såklart bara om du har remsor.
 2. Förbered dina ögonfransar – Gör klart din vanliga sminkning först, applicera primer, eyeliner, mascara och de produkter du brukar använda. Böj försiktigt dina fransar och räta ut ihopklumpade par.
 3. Sätt på lim – Använd tops för att försiktigt dutta en tunn linje lim på fransarna, det behövs verkligen inte mycket. Färgen på limmet behöver du inte tänka på, även om det är mörkt så blandar det sig fint med din eyeliner och är det ljust så blir det genomskinligt. Vänta några sekunder, upp till en halvminut. Då hinner limmet sätta sig lite och kommer ha fästa mycket bättre på fransarna. Annars är det lätt hänt att det blir kladdig och att fransarna glider. Använd pincett för att sedan försiktigt pressa dit fransarna.
 4. Finjustering – Lägg eventuellt lite mer mascara och eyeliner för att binda ihop dina naturliga fransar med lösögonfransarna och för att dölja eventuellt lim. Ett tips är att använda en ögonfransböjare om fransarna spretar och inte går ihop.

Vanliga frågor om lösögonfransar

Hur tar jag bort lösögonfransarna?

Det är faktiskt bara att dra bort. Limmer släpper enkelt och följer oftast med fransarna. Sen är det bara att rengöra fransarna så kan du använda dem igen. Om limmet sitter kvar så kan du ta lite makeup-remover och gnugga bort det.

Hur sätter man fast lösögonfransar?

Lim är vanligast, men det finns även magnetisk eyeliner som lösögonfransarna fäster mot. Om du använder lim så stryker du en tunn rad på fransarna och låter torka lite innan du klistrar fast fransara mot din egen fransrad. Lösögonfransarna ska sitta så nära som möjligt dina naturliga fransar men inte rakt på

Kan jag återanvända min lösögonfransar?

Ja, så länge du håller dem rena och fina så kan du återanvända dem flera gånger. Limmet är enkelt att pilla bort och du rengör dem enklast med vatten och lite såpa eller diskmedel. Om du har använt mycket mascara så kan du behöva använda makeup-remover.

Är kluster/helrad- eller singelfransar bäst?

Det är ju en väldigt subjektiv fråga. Överlag så ger singelfransar dig större möjligheter att skräddarsy din look och ser ofta mer naturliga ut, medan helrad kostar mindre i tid, lite i pengar och är något lättare att applicera. Man får testa sig fram och välja det som passar sin egen look och rutiner bäst.

Testvinnare - Bäst Lösögonfransar

 • House of Lashes Iconic Lite
 • Sweed Lashes Nikki Cluster
 • Ardell Lashes Wispies Black
 • Eylure Most Wanted I Heart This
 • Depend Everyday Eye
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
66 röster, Genomsnitt: 4.5 / 5