Bästa Mascaran 2024

Av: Karin Svensson • Senast uppdaterad:
Hitta den perfekta mascaran för maximal volym och längd, klumpfritt.
Se alla testvinnare

Mascara är en kosmetisk produkt som används för att förlänga, tjockna och definiera ögonfransarna. Det är en oumbärlig del av sminkrutinen för många, eftersom det framhäver ögonen och ger dem mer djup och intensitet. Mascara kommer i olika former - från volymgivande till förlängande, och från vattenfast till lätt att tvätta bort. Oavsett om du vill ha en naturlig look för dagen eller en dramatisk effekt för natten, finns det en mascara som passar dina behov.

Under vår omfattande testning av olika mascaror, har vi kommit fram till att Xlash Mascara är det bästa mascaran på marknaden. Detta är inte bara en mascara, det är ett verktyg som tar din sminkrutin till nästa nivå. Med sin unika formula och borste, ger den dina fransar maximal volym och längd utan att klumpa sig eller flagna. Den håller hela dagen och är lätt att ta bort när dagen är slut. Xlash Mascara ger dig de dramatiska, definierade fransar du alltid har drömt om.

Bäst i Test 24 är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Om du uppskattar vårt arbete kan du stödja sidan genom att klicka på någon av våra köplänkar. Om du genomför ett köp via dessa länkar får vi en liten provision från återförsäljaren. Detta hjälper oss att fortsätta tillhandahålla noggrann information och utföra fler produkttester för att hjälpa dig hitta de bästa produkterna på marknaden.

De 5 bästa Mascarorna 2024

 1. Xlash Mascara Bäst i test: 4,7/5
 2. L'Oréal ParisTelescopic Mascara Black 8 ml Telescopic Mascara Black 8 ml Bästa billiga: 4,5/5
 3. Magic Definition Lengthening Mascara Mest eleganta: 4,3/5
 4. L'Oréal ParisParadise Extatic Waterproof Mascara 6,4 ml Paradise Extatic Waterproof Mascara 6,4 ml Bästa premiumvalet: 4,2/5
 5. MaybellineLash Sensational Full Fan Effect Mascara 01 Very Black 9,5ml Lash Sensational Full Fan Effect Mascara 01 Very Black 9,5ml Kundfavoriten: 4,0/5
 1. Bäst i test Xlash Mascara

  Högkvalitativ, hållbar mascara som ger volym och längd, är vegansk och prisvärd.
  Vårt betyg
  4,7/5
  Hållbarhet:
  4,5/5
  Volym:
  4,7/5
  Förlängning:
  4,7/5
  Separation:
  4,8/5
  Smudge-resistens:
  4,8/5
  Till butiken
  (Xlash)

  Xlash Mascara har en stark betygssättning på 4,7 av 5 baserat på vår omfattande testprocess. Denna produkt var framför allt imponerande när det gällde dess hållbarhet. Mascaran höll under hela dagen utan att smula eller kladda, och behöll dess intensitet från morgon till kväll. Formulan är vattenresistent och smetar inte, vilket betyder att du kan räkna med att den kommer hålla från morgonens första applicering.

  Appliceringen var också enkel och smidig, tack vare formgivningen av borsten. Mascaran lägger sig jämnt på fransarna och ger en naturlig men ändå dramatisk effekt. Den lyfter, ger volym och förlänger fransarna - en riktig trippel hot! Produkten ger bra resultat från första lagret och fortsätter att prestera under hela dagen. Instruktionerna för applicering är tydliga och enkla att följa, vilket gör det enkelt även för nybörjare.

  Prismässigt är Xlash Mascara definitivt värd sitt pris. Du får mycket produkt för priset, vilket innebär att du inte behöver köpa en ny mascara alltför ofta. Dessutom är produkten vegansk och innehåller vårdande ingredienser som carnauba wax, vitamin E och glycerin. Sammantaget erbjuder Xlash Mascara en mängd fördelar och en kvalitet som överträffar sitt pris. Det är utan tvekan en produkt vi varmt kan rekommendera till våra läsare.

  Fördelar

  • Hållbar och vattenresistent formula
  • Enkel och smidig applicering
  • Ger volym, lyft och längd
  • Prisvärd och riklig produkt
  • Vegansk med vårdande ingredienser

  Nackdelar

  • Kan vara svår att ta bort
  • Kan irritera känsliga ögon
  Produkten finns att köpa här:
  229 kr
 2. Bästa billiga L'Oréal Paris Telescopic Mascara

  Högkvalitativ mascara för långa, väldefinierade fransar till prisvärt pris.
  Vårt betyg
  4,5/5
  Hållbarhet:
  4,7/5
  Volym:
  4,7/5
  Förlängning:
  4,2/5
  Separation:
  4,5/5
  Smudge-resistens:
  4,5/5
  Till butiken
  (Cocopanda)

  L'Oréal Paris Telescopic Mascara har visat sig vara en stjärnprodukt i vår testprocess, vilket resulterade i ett högt betyg på 4,5/5. Hållbarheten på denna mascara är imponerande, den smular inte och kladdar inte, och dess intensitet behålls under hela dagen. Appliceringen är smidig och enkel tack vare den flexibla precisionsborsten, och produkten fördelas jämnt på fransarna utan att bilda klumpar.

  När det gäller effekt, levererar denna mascara verkligen. Den ger oemotståndligt långa och väldefinierade fransar, med möjligheten att bygga upp fylligheten genom att applicera flera lager. Den lyckas ge volym, längd och böj utan att göra fransarna tunga eller onaturliga. Istället bidrar den till en naturlig men ändå kraftfull look.

  En annan stark punkt för L'Oréal Paris Telescopic Mascara är dess prisvärdhet. Till priset av 105 kr får du en kvalitetsprodukt som räcker länge innan du behöver investera i en ny. Baserat på vårt test och de positiva kundrecensionerna är denna mascara definitivt värd sitt pris och lever upp till sitt löfte om magnetisk intensitet för dina ögon.

  Fördelar

  • Hög hållbarhet, smular och kladdar inte
  • Smidig och enkel applicering
  • Ger långa och väldefinierade fransar
  • Prisvärd och långvarig produkt
  • Naturlig men kraftfull look

  Nackdelar

  • Kan kräva flera lager för fyllighet
  • Inte vattentät
  Produkten finns att köpa här:
  114 kr
 3. Mest eleganta Xlash Magic Definition Lengthening Mascara

  Hållbar mascara som näring, förlänger och definierar fransarna perfekt.
  Vårt betyg
  4,3/5
  Hållbarhet:
  4,6/5
  Volym:
  3,9/5
  Förlängning:
  4,1/5
  Separation:
  4,5/5
  Smudge-resistens:
  4,5/5
  Till butiken
  (Xlash)

  Xlash Magic Definition Lengthening Mascara är en mascara som verkligen presterar när det gäller hållbarhet. Mascaran är utformad med en smetfri formel som gör att den varar hela dagen, utan att smula eller kladda. Förutom att vara hållbar, tillhandahåller mascaran näring till varje ögonfrans medan den förlänger dem. Formeln innehåller arginin, vilket är känt för sina närande egenskaper. Detta bidrar till att hålla dina fransar friska och starka, även efter flera användningar.

  När det gäller applicering, har Xlash Magic Definition Lengthening Mascara en dubbelverkande borste med förlängda borst, vilket hjälper till att definiera fransarna för ett helt utfläktat utseende. Borsten gör det lätt att applicera produkten och att fånga varje enskild frans. Produkten lägger sig jämnt på fransarna utan klumpar, vilket ger ett naturligt och definierat resultat.

  Priset på Xlash Magic Definition Lengthening Mascara ligger på 172 kr, vilket kan tyckas vara lite dyrt jämfört med andra märken på marknaden. Men med tanke på kvaliteten på produkten och dess hållbarhet, anser vi att priset är motiverat. Dessutom, med tanke på att du inte behöver applicera produkten flera gånger om dagen, kommer du sannolikt inte att behöva köpa en ny mascara lika ofta. Övergripande sett får mascaran vår höga bedömning på 4,3/5 med tanke på dess prestanda och prisvärdhet.

  Fördelar

  • Hållbar och smetfri formel
  • Närande för fransarna
  • Dubbelverkande borste för enkel applicering
  • Jämn applicering utan klumpar
  • Ger ett naturligt och definierat resultat

  Nackdelar

  • Priset är högre än andra märken
  • Kan behöva köpas oftare vid frekvent användning
  Produkten finns att köpa här:
  229 kr
 4. Bästa premiumvalet L'Oréal Paris Paradise Extatic Waterproof Mascara

  Vattenfast mascara som ger volym, längd och böjda fransar.
  Vårt betyg
  4,2/5
  Hållbarhet:
  4,3/5
  Volym:
  4,2/5
  Förlängning:
  4,4/5
  Separation:
  4,1/5
  Smudge-resistens:
  4,1/5
  Till butiken
  (Cocopanda)

  LOréal Paris Paradise Extatic Waterproof Mascara är en mascara som imponerar med sin förmåga att ge volym och längd till fransarna. Enligt recensionerna är det flera användare som upplever att den håller fransarna böjda hela dagen utan att smeta eller smula. Dessutom, är den vattenfast vilket ger en extra trygghet för dem som vill vara säkra på att mascaran håller hela dagen. Det här gör att den får höga poäng när det kommer till hållbarhet.

  När det gäller applicering verkar denna mascara vara uppskattad. Användarrecensioner indikerar att mascaran är klumpfri och ger separerade fransar. Borsten är också lätt att hantera, vilket gör appliceringen smidig och enkel. En användare nämner att mascaran ser naturligt ut, men går att bygga på för en mer dramatisk effekt vilket indikerar att den kan anpassas efter önskad look.

  Trots dessa positiva aspekter, finns det några användare som upplevt mascaran som klumpig. Detta indikerar att produkten kanske inte passar alla. När det kommer till prisvärdhet kostar mascaran 101 kr, vilket kan anses vara ett rimligt pris med tanke på dess prestanda och kvalitet. Sammantaget, med hänsyn till de positiva recensionerna och dess förmåga att leverera på de faktorer vi testade, får LOréal Paris Paradise Extatic Waterproof Mascara vårt betyg på 4,2/5.

  Fördelar

  • Ger volym och längd till fransarna
  • Håller fransarna böjda hela dagen
  • Vattenfast
  • Klumpfri applicering
  • Anpassningsbar effekt

  Nackdelar

  • Kan upplevas som klumpig av vissa
  • Priset kan vara högt för vissa
  Produkten finns att köpa här:
  102 kr
 5. Kundfavoriten Maybelline Lash Sensational Full Fan Effect

  Hållbar mascara med fyllig effekt till överkomligt pris.
  Vårt betyg
  4,0/5
  Hållbarhet:
  4,2/5
  Volym:
  3,7/5
  Förlängning:
  4,1/5
  Separation:
  4,0/5
  Smudge-resistens:
  4,0/5
  Till butiken
  (Cocopanda)

  Maybelline Lash Sensational Full Fan Effect är en mascara som uppfyller de flesta egenskaper vi letar efter, vilket har resulterat i ett betyg på 4,0 av 5 möjliga. När det gäller hållbarhet, så behåller mascaran sin intensitet under hela dagen utan att kladda eller smula. Den gav verkligen fransarna en full fan-effekt. Den böjda borsten med olika storlekar på strån hjälper till att skapa ett jämnt och fylligt resultat.

  När det kommer till applicering, så är Maybelline Lash Sensational lätt att jobba med. Borsten passar väl för både stora och små fransar, vilket gör det möjligt att fånga varje liten frans för maximal effekt. Resultatet ger en öppen och vacker blick med fransar som ser naturligt fylliga och långa ut, utan att klumpa sig eller klibba ihop.

  Prisvärdheten är också en stark fördel för denna mascara. Med ett pris på 103 kr per tub får du mycket produkt för pengarna. Denna mascara uppfyller alla våra kriterier för en bra mascara; den är hållbar, lätt att applicera, ger fin effekt och är prisvärd. Det här gör Maybelline Lash Sensational Full Fan Effect till ett bra val för den som vill ha maximal effekt till ett överkomligt pris.

  Fördelar

  • Hållbar och intensiv under hela dagen
  • Ger fransarna en full fan-effekt
  • Lätt att applicera
  • Ger naturligt fylliga och långa fransar
  • Prisvärd

  Nackdelar

  • Kan klumpa sig vid fel applicering
  • Inte vattentät
  Produkten finns att köpa här:
  95 kr
testvinnarna

Jämför de 5 vinnarna i testet

Se hur våra bästa produkter jämför sig med varandra här. Vill du sortera dem? Bara klicka på en rubrik i tabellen!

Mascara Hållbarhet Volym Förlängning Separation Smudge-resistens Totalbetyg Pris
Xlash Mascara 4,5/5 4,7/5 4,7/5 4,8/5 4,8/5 Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Bästa pris
229 kr
L'Oréal ParisTelescopic Mascara Black 8 ml Telescopic Mascara Black 8 ml 4,7/5 4,7/5 4,2/5 4,5/5 4,5/5 Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Bästa pris
114 kr
Magic Definition Lengthening Mascara 4,6/5 3,9/5 4,1/5 4,5/5 4,5/5 Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Bästa pris
229 kr
L'Oréal ParisParadise Extatic Waterproof Mascara 6,4 ml Paradise Extatic Waterproof Mascara 6,4 ml 4,3/5 4,2/5 4,4/5 4,1/5 4,1/5 Betyg 4,2 / 5
4,2 / 5
Bästa pris
102 kr
MaybellineLash Sensational Full Fan Effect Mascara 01 Very Black 9,5ml Lash Sensational Full Fan Effect Mascara 01 Very Black 9,5ml 4,2/5 3,7/5 4,1/5 4,0/5 4,0/5 Betyg 4,0 / 5
4,0 / 5
Bästa pris
95 kr
viktiga faktorer för att välja rätt mascara

Så hittar du bästa mascara

Att hitta den bästa mascaran kan vara en utmaning, eftersom det finns många olika att välja mellan, alla med sina egna unika egenskaper och förmåner. Men genom att ta hänsyn till några specifika kriterier kan du hitta en mascara som passar just dina behov och önskemål. Här är några aspekter att tänka på när du letar efter den bästa mascaran.

Formulan

Mascaraformulan är avgörande för hur produkten kommer att bete sig på dina fransar. Vissa formler är utformade för att ge volym, andra för att förlänga, och vissa gör båda. Om du har korta fransar kanske du vill ha en förlängande mascara, och om du har tunna fransar kanske du vill ha en volymgivande mascara. Vattenfasta formler är bra om du vill undvika att mascaran kladdar under dagen, men de kan vara svårare att ta bort. En bra mascara bör ha en formula som håller hela dagen utan att kladda eller flagna.

Borsten

Borsten spelar en stor roll i hur mascaran appliceras på dina fransar. En borste med många små borsthår kan hjälpa till att separera fransarna och ge en mer definierad look, medan en borste med färre, men större borsthår kan ge mer volym. Borstens form kan också påverka resultatet. En böjd borste kan hjälpa till att lyfta fransarna och ge dem en mer dramatisk böj, medan en rak borste kan ge en mer naturlig look.

Varaktighet

En bra mascara bör hålla hela dagen utan att kladda eller flagna. Det är viktigt att ta hänsyn till hur länge du planerar att bära mascaran och under vilka omständigheter. Om du ska på ett träningspass eller om du vet att du kommer att gråta (kanske på ett bröllop eller vid en film), kanske du vill överväga en vattenfast mascara. Men kom ihåg att vattenfasta formler kan vara svårare att ta bort.

Pris

Priset är alltid en viktig faktor att överväga. Det finns fantastiska mascaror i alla prisklasser, så det behöver inte nödvändigtvis vara så att dyrare är bättre. Det kan vara värt att prova några olika mascaror i olika prisklasser för att se vilken som passar dig bäst.

Ingredienser

Om du har känsliga ögon eller bär kontaktlinser kan det vara viktigt att titta på vilka ingredienser mascaran innehåller. Vissa mascaror innehåller parfym eller andra potentiellt irriterande ämnen. Det finns också mascaror som är oparfymerade och speciellt utformade för känsliga ögon.

Användarrecensioner

Även om det är viktigt att hitta en mascara som passar dina specifika behov och önskemål, kan det vara till hjälp att läsa användarrecensioner. De kan ge dig en bra idé om hur mascaran fungerar i praktiken och om den lever upp till sina löften. Men kom ihåg att alla är olika och vad som fungerar för en person kanske inte fungerar för en annan.

Varumärket

Även om det inte alltid är fallet, kan varumärket ge en indikation på kvaliteten på mascaran. Vissa varumärken är kända för sina högkvalitativa mascaror, medan andra kanske inte har samma rykte. Men kom ihåg att även mindre kända eller billigare varumärken kan producera fantastiska produkter.

mascara

Hur använder man en mascara?

Att applicera mascara kan tyckas vara en enkel uppgift, men det finns faktiskt många saker att tänka på för att få bästa möjliga resultat. Här är några viktiga punkter att tänka på när du använder mascara.

Förbered dina ögonfransar

En bra förberedelse kan göra stor skillnad för hur mascaran sitter på dina fransar. Börja med att rengöra dina ögonfransar ordentligt. Detta tar bort eventuell olja eller smuts som kan hindra mascaran från att fästa ordentligt. Om du har rakt eller svårböjda fransar, kan det vara en bra idé att använda en ögonfransböjare innan du applicerar mascaran. Detta ger dina fransar en fin böj och hjälper mascaran att ge mer volym och längd.

Applicera mascaran

När du applicerar mascaran, börja vid basen av dina fransar och jobba dig uppåt med sicksack-rörelser. Detta hjälper till att separera fransarna och fördela produkten jämnt. Var särskilt uppmärksam på de yttre fransarna om du vill ha en mer vingad look, eller de inre fransarna för en mer öppen blick. Om du vill ha mer volym, vänta tills första lagret har torkat något innan du applicerar ett andra lager.

Undvik klumpar

En av de vanligaste problemen med mascara är klumpar. Detta kan ofta lösas genom att torka av borsten lite innan du applicerar mascaran, eller genom att använda en fransborste efteråt för att separera fransarna. Om du märker att din mascara tenderar att klumpa sig mycket, kan det vara dags att byta till en ny tub. Mascara bör bytas ut var tredje till sjätte månad för bästa resultat och för att undvika bakterietillväxt.

Var försiktig med underfransarna

När du applicerar mascara på underfransarna, var extra försiktig för att undvika kladd. Använd gärna spetsen av borsten och jobba i sidled snarare än upp och ner. Vissa föredrar att använda en separat mascara med en mindre borste för underfransarna för extra precision.

Ta bort mascaran

Att ta bort mascaran på rätt sätt är lika viktigt som att applicera den. Använd en skonsam ögonmakeupremover och torka försiktigt bort mascaran, undvik att gnugga eller dra i fransarna eftersom detta kan leda till skador. Om du använder en vattenfast mascara, behöver du en remover som är speciellt designad för att ta bort vattenfast makeup.

black mascara smears white background2

Vem har nytta av mascara?

Mascara är en mångsidig kosmetisk produkt som kan förbättra utseendet på ögonen och framhäva deras naturliga skönhet. Men vem har egentligen mest nytta av att använda mascara? Här är några grupper som kan dra stor fördel av att inkludera denna produkt i sin dagliga sminkrutin.

 • Personer med ljusa eller tunna ögonfransar: Om du har naturligt ljusa eller tunna ögonfransar kan mascara verkligen göra en stor skillnad. Den hjälper till att mörka ner och fylla ut fransarna, vilket ger ögonen mer definition och gör dem mer framträdande. Mascara kan också ge illusionen av längre och fylligare fransar, vilket kan vara särskilt användbart för dem med korta eller glesa fransar.
 • Personer som vill framhäva sina ögon: Mascara är ett fantastiskt verktyg för att rama in och framhäva ögonen. Det kan hjälpa till att ge djup och intensitet till blicken, vilket kan vara särskilt effektivt för dem med djupt liggande eller små ögon. Mascara kan också hjälpa till att skapa olika effekter, från en naturlig, vardaglig look till en mer dramatisk och intensiv look för speciella tillfällen.
 • Personer som vill skapa en komplett sminklook: Mascara är ofta en viktig del av en komplett sminklook. Även om du har en minimalistisk stil och bara använder ett par produkter, kan mascara hjälpa till att binda samman looken och ge den en polerad finish. För de som föredrar en mer fulländad sminklook, är mascara nästan oumbärlig för att ge fransarna volym och längd samt för att komplettera ögonskugga och eyeliner.

Å andra sidan, de som bör undvika mascara är personer med mycket känsliga ögon eller de som är allergiska mot någon av ingredienserna i produkten. Det är också viktigt att notera att om du har ögoninfektioner eller irriterade ögon, bör du undvika att använda mascara tills dina ögon har läkt. Dessutom kanske de som föredrar en helt naturlig look inte finner mascara nödvändig i sin sminkrutin.

vanliga frågor om Mascara

FAQ: Vanliga frågor om Mascara

1. Hur ofta bör jag byta ut min mascara?

Experter rekommenderar att byta ut din mascara var tredje till sjätte månad. Anledningen till detta är att mascaratuben är en perfekt miljö för bakterier att växa i, och gamla eller uttorkade produkter kan orsaka irritation eller ögoninfektioner. Dessutom tenderar mascaran att torka ut och klumpa sig med tiden, vilket gör den mindre effektiv. Om du märker att din mascara börjar lukta konstigt, klumpa sig mer än vanligt, eller om du har haft en ögoninfektion, bör du byta ut den omedelbart.

2. Kan jag använda mascara varje dag?

Ja, det är säkert att använda mascara varje dag så länge du tar bort den ordentligt vid dagen slut och ger dina ögon en paus då och då. Att bära mascara dagligen kan torka ut dina fransar över tid, så det kan vara bra att investera i en fransserum eller en nattbehandling för fransarna för extra näring och skydd. Kom ihåg att alltid ta bort din mascara innan du går till sängs för att undvika eventuell irritation eller skada på fransarna.

3. Hur tar jag bort vattenfast mascara?

Vattenfast mascara kräver lite mer ansträngning att ta bort än icke-vattenfast mascara. Du behöver en makeupremover som är speciellt utformad för att ta bort vattenfast makeup. Applicera remover på en bomullspad och håll den mot dina stängda ögon i några sekunder innan du försiktigt torkar bort mascaran. Undvik att gnugga eller dra i fransarna eftersom detta kan leda till skador.

4. Varför klumpar sig min mascara?

Mascara kan klumpa sig av flera anledningar. Det kan vara att formulan har torkat ut, vilket ofta händer när mascaran blir gammal. Det kan också bero på att du pumpar borsten i tuben, vilket faktiskt pumpar in luft och gör att mascaran torkar ut snabbare. För att undvika klumpar, prova att torka av borsten lite innan du applicerar mascaran, eller använd en fransborste efteråt för att separera fransarna.

5. Kan jag använda mascara på ögonfransförlängningar?

Om du har ögonfransförlängningar bör du vara mycket försiktig med vilken typ av mascara du använder. Oljebaserade eller vattenfasta formler kan lösa upp limmet som används för att fästa förlängningarna, så det är bäst att undvika dessa. Använd en mascara som är speciellt utformad för ögonfransförlängningar eller en oljefri mascara. Och kom ihåg, alltid ta bort mascaran försiktigt för att undvika att dra ut förlängningarna.

6. Hur kan jag undvika att min mascara kladdar under dagen?

För att undvika att din mascara kladdar under dagen, kan du prova en vattenfast formula, som är mindre benägen att smeta ut sig. Du kan också använda en primer under mascaran för att hjälpa den att fästa bättre och hålla längre. Om du har problem med oljig hud runt ögonen, kan du prova att applicera lite puder runt ögonområdet innan du applicerar din mascara för att absorbera överflödig olja.

7. Hur kan jag få min mascara att se mer naturlig ut?

Om du föredrar en mer naturlig look, finns det några knep du kan använda. Börja med att välja en mascara som är utformad för en naturlig look - dessa brukar fokusera mer på att definiera och separera fransarna än på att ge maximal volym och längd. När du applicerar mascaran, fokusera på rötterna av fransarna och använd mindre produkt på topparna. Detta ger definition utan att göra fransarna för tunga eller klumpiga.

8. Hur kan jag förhindra att min mascara torkar ut i tuben?

För att förhindra att din mascara torkar ut i tuben, undvik att pumpa borsten in och ut. Detta pumpar faktiskt in luft i tuben och gör att mascaran torkar ut snabbare. Istället, snurra borsten inuti tuben för att få ut mer produkt. Förvara också din mascara på en sval och torr plats för att förhindra att den torkar ut.

Vilka är de mest relaterade produkterna till mascara?

Mascara är en viktig del av mångas sminkrutin, men det finns flera andra produkter som också kan vara viktiga för att skapa en komplett makeup-look. Här är några av de mest relaterade produkterna:

 • Ögonskugga: Detta är ett smink som appliceras på ögonlocket för att ge färg och djup. Ögonskugga kan komma i olika former som puder, kräm eller flytande. Du kan läsa mer om detta i vår jämförelse av ögonskuggor.
 • Ögonfransböjare: Detta verktyg används för att böja ögonfransarna och ge dem mer volym. Detta kan göra att dina ögon ser större och mer öppna ut. Kolla in vår recension av ögonfransböjare för mer information.
 • Ögonfransserum: Detta är en produkt som används för att främja tillväxten av ögonfransar. Ett bra ögonfransserum kan hjälpa till att göra dina ögonfransar längre och tjockare. Läs mer om detta i vår ögonfransserum bäst i test artikel.
 • Eyeliner: Detta är ett smink som appliceras runt ögonen för att definiera och framhäva dem. Eyeliner kan komma i olika former som penna, gel eller flytande. Kolla in vår jämförelse av eyeliners för mer information.
 • Sminkborste: Detta är ett verktyg som används för att applicera smink. En bra sminkborste kan göra stor skillnad i hur ditt smink ser ut. Du kan läsa mer om detta i vår recension av sminkborstar.

Det finns också andra produkter som är relaterade till mascara som vi inte skriver om, till exempel primer för ögonfransar, ögonfransförlängningar och ögonmakeup-remover.

Om vårt test

När vi på Bäst i Test 24 testade och utvärderade olika märken och typer av mascara, var vårt mål att hitta den bästa produkten både när det gäller kvalitet och prisvärdhet. Vi utformade en omfattande testprocess för att säkerställa att vi täckte alla viktiga aspekter som konsumenter bryr sig om när de väljer en mascara.
 • Hållbarhet: Hur länge håller mascaran under dagen? Smular den eller kladdar den av sig?
 • Volym och längd: Ger mascaran den utlovade volymen och längden till fransarna?
 • Applicering: Hur lätt är det att applicera mascaran? Klumpar borsten ihop fransarna eller separerar den dem jämnt?
 • Torktid: Hur lång tid tar det för mascaran att torka ordentligt efter applicering?
 • Borttagning: Hur lätt är det att ta bort mascaran vid dagens slut? Behövs det en speciell remover eller går det bra med vanlig tvål och vatten?
 • Innehåll: Vilka ingredienser innehåller mascaran? Är den fri från skadliga ämnen och passar den känsliga ögon?

I vår noggranna testprocess tog vi hänsyn till alla dessa faktorer för att kunna ge en objektiv bedömning av varje mascara. Vi strävade efter att hitta en mascara som levererar i alla aspekter - från hållbarhet och effekt till användarvänlighet och innehåll. Vårt slutliga urval representerar de bästa mascarorna på marknaden idag, enligt vår mening.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
89 röster, Betyg: 4.6 / 5
karin2
Karin Svensson
Expert inom skönhet

Karin Svensson är en hängiven skribent som helt har ägnat sig åt skönhetsvärlden. Hennes upptäckt av skönhet började med ungdomliga experiment med makeup och har sedan dess blomstrat till en livslång kärlek till allt som rör skönhet. Karin är alltid på jakt efter de senaste trenderna och teknikerna.

Med en förmåga att omvandla skönhetskoncept till användbara tips och tricks har Karin blivit en favorit för många som söker vägledning inom skönhet. Hennes uppriktiga entusiasm och kunnighet framträder i varje artikel hon delar.