Vårt arbete finansieras av våra läsare. Genom affiliate-samarbeten erhåller vi en provision på vissa köp som görs via länkar på sidan.

Bäst i test: Bäst ögonfransserum 2021

Uppdaterad oktober 2021

Ögonfransserum förlänger, förstärker och förgyller dina ögonfransar. Det är en otroligt populär produkt som bara blir mer och mer eftertraktad. När antalet produkter på marknaden växer, växer även skillnaden i kvalitet och verkan. Vi har gjort ett test på flera produkter på marknaden i olika prisklasser och jämfört resultaten. Vi har valt 5 favoritprodukter varav Xlash Pro presterade bäst.

Vilket ögonfransserum är bäst?

Det finns gott om bra produkter idag, från både stora och små återförsäljare och tillverkare. Men för att hitta de högst presterande ögonfransserumen så har vi valt ut och testat flera olika produkter. De faktorerna som vägt tyngst i vårt test är:

 • Resultat- Blir ögonfransarna längre? Känns de tjockare och upplever vi ökad tätnad.
 • Användning- Är produkten lätt att applicera?
 • Pris - Eftersom det kan skilja hundralappar mellan produkter är det viktigt att se hur välinvesterade pengarna är.
 • Kundrecensioner & betyg - Resultat kan vara väldigt individuella och för att hitta det bästa fransserumet var det viktigt att utvärdera andra kunder upplevelser. Positiva recensioner och höga betyg ger en indikation på produktens kvalité.

Längre ner på sidan kan du läsa vår köpguide för mer information och ytterligare faktorer som kan vara viktiga att tänka på, och som också legat till grund för vår betygsättning när det kommer till ögonfransserum.

 1. Xlash Pro

  9,7/10
  ”Snabbverkande serum i generös förpackning”
  Xlash Xlash Pro
  Bäst i test
  ml
  6
  Pris / ml
  87,33 kr
  Irritationsrisk
  Liten
  Fri frakt över 249 kr
  14 dagars öppet köp
  1-3 dagars leverans
  Fördelar
  • Prisvärd
  • Mycket innehåll
  • Fina resultat
  Nackdelar
  • Liten risk för irritationer

  Recension

  Xlash är ett populärt märke som fokuserar på fransar och bryn. Deras ögonfransserum levererar resultat redan under första veckan och det är helt klart den mest prisvärda produkten sett till mängd och pris. Produkten är därtill väldigt dryg och lättanvänd.

  Använd Xlash varje dag i sex till åtta veckor, eller tills du ser att du fått det resultat du vill ha. Sedan kan du börja använda produkten mer sporadiskt, cirka två till tre gånger i veckan. Resultatet är väldigt bra och ger fler, tätare och längre fransar. Få produkter håller vad de lovar lika bra som Xlash Pro och det är inte konstigt att det har blivit ett av de mest populära ögonfransserumen som går att köpa. 

  Läs mer
 2. RevitaLash Advanced

  9,4/10
  ”Dyr & liten, men ger fantastiska resultat”
  Revita LashRevitaLash AdvancedAdvanced 2 ml
  Bästa premiumvalet
  ml
  2
  Pris / ml
  333,00 kr
  Irritationsrisk
  Ingen
  Fri frakt
  14 dagars öppet köp
  2-6 dagars leverans
  Fördelar
  • Bäst resultat
  • Enkel applicering
  • Inga irritationer om instruktioner följs
  Nackdelar
  • Dyr
  • Liten mängd serum

  Recension

  Denna premiumprodukt levererar vad den lovar. Det vill säga att ett är allergi-vänligt och icke-irriterande serum med fantastiska resultat, de bästa resultaten i vårt test. Anledningen till att den inte hamnar på första plats är just pris och mängd. Om du verkligen vill ha optimala resultat och inte bryr dig så mycket om priset är detta produkten för dig. Om inte rekommenderar vi någon av de andra produkterna, alla har gett resultat men denna gav bäst.

  Använd en gång om dagen, mer än så är slöseri med serum. Du applicerar produkten direkt på ögonfransarna, obs inte på huden, och låter den torka/absorberas av sig själv. Du behöver bara ett drag på vardera sida, vilket gör, trots dess lilla storlek, att att produkten räcker länge (om inte lika länge som andra produkter såsom Xlash Pro). Du kan förvänta dig resultat inom 3-10 veckor, ofta går det ganska snabbt men det beror också på vilket stadie dina fransar är i när du börjar. När du börjar uppleva resultat kan du börja använda produkten mer sporadiskt 2-3 gånger i veckan.

  Produkten ska vara icke irriterande, men nämnvärt är att i våra efterforskningar så har vi sett kommentarer från kunder som trots allt har fått irritationer, även om de är väldigt få i jämförelse med de positiva erfarenheterna. Det kan vara så att de som upplevt irritationer har använt produkten som många andra serum dvs längs ögonlocken vid rötterna av fransarna och det ska man alltså inte.

  RevitaLash är ett företag som är inriktad mot ögonbryn, fransar och hår i allmänhet. De producerar alla sina produkter i samförstånd med specialister inom dessa områden och hävdar att de har det enda ögonfransserumet på marknaden som är utvecklad av licenserade ögonläkare.

  Läs mer
 3. Nanolash Eyelash Serum

  9,2/10
  ”Ett något billigare ögonfransserum”
  Nanolash Eyelash Serum  3 ml
  ml
  3
  Pris / ml
  133,00 kr
  Irritationsrisk
  Medel
  Fri frakt över 100 kr
  14 dagars öppet köp
  0-3 dagars leverans
  Fördelar
  • Fina resultat
  • Prisvärd
  Nackdelar
  • Risk för hudirritation

  Recension

  Denna produkt kan leda till hudirritationer och rodnad om du inte tvättar bort andra produkter ordentligt innan applicering. Så se verkligen till att tvätta ansikten och ta bort allt smink och dylikt, det inkluderar krämer, innan du använder denna produkt. Förutom det lilla momentet så tycker vi att produkten är effektiv och ger resultat. Fransarna blir fler, tjockare och längre.

  Online verkar den dock vara lite utav en vattendelare, där folk antingen älskar produkten eller tycker den är kass. Från vår egen erfarenhet så hamnar vi i första lägret, produkten fungerade för oss och gav väldigt bra resultat, den är dessutom prisvärd och varar länge.

  Använd produkten likt en eyeliner, längst med ögonlocket vid fransarna varje dag till du är nöjd med resultaten, runt 4-8 veckor. Efter det kan du börja använda den mer sporadiskt för underhåll 2-3 gånger i veckan, likt andra produkter.

  Läs mer
 4. Xlash

  9,1/10
  ”Xlash Pro, fast mindre”
  Xlash Xlash
  ml
  3
  Pris / ml
  119,67 kr
  Irritationsrisk
  Liten
  Fri frakt över 249 kr
  14 dagars öppet köp
  1-3 dagars leverans
  Fördelar
  • Bra introduktionprodukt
  • Fina resultat
  Nackdelar
  • mindre prisvärd

  Recension

  Samma produkt som Xlash pro fast hälften så stor, tyvärr inte hälften så dyr vilket hade tagit den här produkten högre upp på listan. Den ger samma resultat som Pro, det är ju samma produkt, men du få helt enkelt lite mindre för pengarna. Det kan vara så att det räcker för dig, och om det är första gången du ska köpa ett serum är det bättre att testa denna än att direkt köpa Pro. Ifall du inte skulle bli nöjd med resultaten eller upplever irritation så har du åtminstone inte investerat lika mycket pengar som du hade gjort med Pro. Nämnvärt är att 3ml fortfarande inte är lite och du kommer ändå kunna använda denna produkt i minst ett halvår innan den tar slut, så det är bara att fundera vilken mängd och produkt som passar dig bäst.

  Appliceras likt Pro varje dag i 6-8 veckor eller när resultaten är uppnådda, kan sedan användas som underhåll 2-3 gånger i veckan.

  Läs mer
 5. Healthwell PURE Ricinolja EKO

  8,8/10
  ”naturlig olja, men krångligare att använda” (tryck på läs mer)
  Healthwell PURE Ricinolja EKO
  Mest Prisvärd
  ml
  500
  Pris / ml
  0,24 kr
  Irritationsrisk
  Liten
  Fri frakt över 100 kr
  14 dagars öppet köp
  0-3 dagars leverans
  Fördelar
  • Ekologisk & naturlig
  • Räcker så gott som för evigt
  • Multifunktionell
  Nackdelar
  • Krångligare applicering
  • Inte speciellt tillverkad för fransförlängning

  Recension

  Castor olja är en naturlig olja som används bland annat för att stimulera växt, fyllighet och glans till håret. Oljan är multifunktionell och är ofta en ingrediens i hårinpackningar, hudoljor och ansiktsoljor, så du kan använda denna olja för att göra dina egna produkter, eller bara oljan i sig. Den är otroligt näringsrik, ekologisk och innehåller inga konstiga ingredienser eller liknande. Trots det är det inget du vill ha i ögonen (vilket du inte vill med något serum, så var försiktig).

  Så här gör du för att använda castor olja till ögonfransarna:
  Tvätta rent ögonen och fransar från smink och liknande. Applicera sedan försiktigt oljan vid fransrötterna och på själva fransarna, du kan testa dig fram och välja det som passar dig bäst. Detta kan du göra med en gammal mascaraborste, serumpensel, försiktigt med fingrarna eller med bomullstopps vilket vi tyckte fungerade bäst. Om du använder en gammal borste eller pensel se till att göra rent den ordentligt innan och efter användning. Du behöver väldigt lite olja, den är väldigt tjock och du kan vara mycket sparsam med appliceringen. 1-2 droppar ska räcka till båda ögonen. Får du för mycket på ögonen eller du känner att det blir kladdigt kan du försiktigt stryka en bomullspad över ögonen för att få bort överflödig olja. Applicera innan läggdags och låt verka under natten. Om du på morgonen känner att allt inte absorberats är det bara att försiktigt tvätta eller bomullspadda bort oljan.

  Du kan inte få mer för pengarna och du kan inte få slut på denna olja om du bara använder den till fransarna. Eftersom den är så användbar till andra saker får du en massvis på köpet, du kan få längre fransar samtidigt som du kan göra hårinpackningar och hudoljor med bara ett köp. Castor oljan ger ett bra resultat på fransarna även om de kanske inte är lika tydliga som med specialiseringsserumen. Detta är ändå en helt naturlig produkt, så om du är känslig för serum, vilket många är, kan detta vara lösningen.

  Läs mer

ogonfransserum kopguide

Din köpguide till bästa ögonfransserumet

Ögonfransserum är verkligen populära av en anledning, många upplever fantastiska resultat av dem. Det finns dock vissa saker som kan vara värt att fundera på innan man gör ett köp, vi har alla olika preferenser och vanor som kan ha inverkan på vilket val som är bäst just för oss. Se gärna över våra punkter nedan innan du beslutar dig för vilket serum som är bäst för dig.

 • ingredients3

  Ingredienser

  Att veta vad som är i ett serum kan alltid kännas betryggande, det varierar ganska mycket mellan olika produkter och även om allt som säljs i Sverige måste godkännas enligt EU standarder så är det alltid bra att kolla på innehållsförteckningen innan man gör ett köp, är man orolig använd en produkt med färre ingredienser det minimerar risken för irritationer. Det finns i alla fall ett antal ingredienser man kan hålla utkik efter när man köper fransserum eftersom de har bevisad effekt, dessa är: biotin, kreatin, B5 vitamin, silkesaminosyror och peptider. Observera att dessa ingredienser kan gå under andra namn, både peptider och silkesaminosyror är ju till exempel samlingsord.
 • eyelash2Användning

  Ett ögonfransserum används dagligen tills att du börjar märka resultat sen kan du använda det mer sällan för att underhålla resultatet varannan eller var tredje dag. Detta är förstås en allmän guideline och olika produkter kan ha olika appliceringsinstruktioner. I vilket fall som helst så kommer produkten ändå att användas ofta och även om några milliliter bör räcka minst 3 månader kan det vara värt att tänka på hur mycket produkten innehåller. Resultat kan dröja upp till 2 månader och då har du helt plötsligt nästan ingen produkt kvar. Vet du med dig att du ibland kanske kommer glömma eller ändå vara mer sporadisk i din användning så kan för mycket innehåll helt plötsligt vara negativt. Ett fransserum håller i ungefär ett år efter det öppnats, och om du inte använder det allt för ofta kan produkten vara obrukbar innan hälften är slut. Ta dig därför en funderare över hur din användning kommer vara och välj därefter.
 • cash payment2Pris

  Kanske den viktigaste aspekten för de flesta som funderar på att köpa något. Priserna på ögonfransserum skiljer sig vilt och det är inte alltid så att dyrast är mest effektiv. En viktig aspekt att se på här är priset per milliliter, vissa produkter verkar dyrare men innehåller mer serum. Du behöver nödvändigtvis alltså inte i längden spendera mer pengar bara för att produkten är dyrare.  Du kan se och sortera efter priset per milliliter på våra i vår lista av testvinnare och själv jämföra.
 • customer satisfaction3Kundbetyg

  Vad andra konsumenter tänker och tycker är alltid värdefullt. Ögonfransserum är en väldigt populär produkt och det finns därför ingen brist på betyg och recensioner. Lyko till exempel ger kunder till och med möjlighet att ladda upp bildresultat. I vilket fall som helst så ger kundbetygen en klar och tydlig bild över hur effektivt respektive serum är och hur effekten skiljer sig mellan individer. Det ger dig en bra bild över vad du kan förvänta dig från produkten så det är alltid värt att kolla vad andra tycker om produkten.
 • water level

  Mängd 

  Hur mycket serum du får i köpet säger självklart mycket om hur länge du kommer kunna använda serumet innan du kommer behöva köpa ett nytt. Ögonfransserum är en underhållsprodukt och om du slutar med det så kommer dina ögonfransar återgå till originalstorleken. Några milliliter ska räcka i åtminstone 3 månader och en öppnad förpackning håller ungefär ett år. Genom att köpa en produkt med mer innehåll säkrar du upp dig med serum över en längre tid och slipper riskera att du tappar i franslängd innan du kommit till skott och köpt ett nytt.

 • allergy

  Irritationsrisk 

  När det kommer till ögonfransserum så finns det oftast en viss risk för irritationer. Våra ögon och huden runt dem är känsliga  och att applicera serum med mycket olika ingredienser är inte helt riskfritt. De flesta producenter av ögonfransserum är medvetna om detta och försöker i stor utsträckning ändra på sitt innehåll men bevara resultaten men alla har inte till 100% lyckats. Om du har känsliga ögon så rekommenderar vi att du väljer mer naturliga alternativ såsom ricinolja eller att du helt enkelt köper ett ögonfransserum som inte appliceras vid rötterna av fransarna utan endast direkt på fransarna, såsom Revitalash.

Vanliga frågor om ögonfransserum

Vilket är det bästa ögonfransserumet?

I vårt test vann Xlash Pro och vi anser den vara en väldigt effektiv produkt om det är resultat du är ute efter. Gå gärna igenom vår köpguide om du inte känner att det är produkten för dig, den kan hjälpa dig navigera fransserum marknaden.

Funkar ögonfransserum?

Ja, men det är skillnad på effekt mellan produkter och individer. Xlash Pro är utifrån vårt test och andra konsumenters recensioner och betyg ett väl fungerande och effektivt fransserum.

Hur länge räcker ett serum?

Vid normal användning borde du förvänta dig att serumet räcker i ungefär 3 månader. Detta varierar mellan produkter.

Hur applicerar jag ögonfransserum?

Detta kan variera mellan produkter så läs på förpackningen eller hemsidan vad de rekommenderar. Annars är det vanligt att lägga ett tunt lager på varje ögonlock dagligen tills du upplever resultat, vanligt vis efter 3-8 veckor. Efter det kan du underhålla fransarna genom att 2-4 gånger i veckan applicera serumet.

När märker jag resultat?

Resultat kommer ofta inom några veckor men detta är väldigt individuellt och vilken växtfas dina ögonfransar är i när du börjar. Det kan ta upp till två månader innan resultat syns. Förväntat väntetid är alltså mellan 3-8 veckor.

Testvinnare - Bäst Ögonfransserum

 • Xlash Pro
 • RevitaLash Advanced
 • Nanolash Eyelash Serum
 • Xlash
 • Healthwell PURE Ricinolja EKO
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
50 röster, Genomsnitt: 4.5 / 5