Bästa Primern 2023

Av: Karin Svensson • Senast uppdaterad:
"Optimera din makeup och vårda huden med marknadens bästa primer."
Primer - Bäst i test
Betyg Bild Namn Pris Läs mer
betyg 4,7 NYX Professional Honey Dew Me Up NYX Professional Honey Dew Me Up
Pris
192 kr
Till butik
betyg 4,5 Beauty UK Cosmetics Prime FX Beauty UK Cosmetics Prime FX
Pris
79 kr
Till butik
betyg 4,3 Yves Rocher Illuminating Primer Yves Rocher Illuminating Primer
Pris
219 kr
Till butik
betyg 4,2 MAC Cosmetics Prep + Prime Fix+ MAC Cosmetics Prep + Prime Fix+
Pris
252 kr
Till butik
betyg 4,0 LH Cosmetics Matte Attack LH Cosmetics Matte Attack
Pris
299 kr
Till butik
Se alla testvinnare

Primer är en produkt som används inom kosmetik för att förbereda huden inför applicering av makeup. Den fungerar som en bas och skapar en slät och jämn yta där makeupen kan fästa, vilket i sin tur bidrar till att makeupen sitter bättre och längre. Dessutom kan primer hjälpa till att dölja fina linjer, porer och ojämnheter i huden, vilket ger ett mer polerat och professionellt slutfinish. Användning av primer kan vara särskilt fördelaktigt vid långa dagar, speciella evenemang eller när du helt enkelt vill att din makeup ska se felfri ut så länge som möjligt.

Under vår omfattande testning av olika primers på marknaden har vi kommit fram till att NYX Professional Honey Dew Me Up är det bästa primret. Detta primret imponerade stort på oss med dess förmåga att skapa en perfekt bas för makeup, samtidigt som det ger huden en strålande lyster. Dess unika formula med honung och guldflingor bidrar inte bara till en hälsosam utstrålning, utan även till att återfukta och lugna huden. Med NYX Professional Honey Dew Me Up får du ett primret som både förhöjer din makeup och tar hand om din hud.

Bäst i Test 24 är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Om du uppskattar vårt arbete kan du stödja sidan genom att klicka på någon av våra köplänkar. Om du genomför ett köp via dessa länkar får vi en liten provision från återförsäljaren. Detta hjälper oss att fortsätta tillhandahålla noggrann information och utföra fler produkttester för att hjälpa dig hitta de bästa produkterna på marknaden.

De 5 bästa Primer 2023

 1. NYX PROFESSIONAL MAKEUPHoney Dew Me Up Primer 22 ml Honey Dew Me Up Primer 22 ml Bäst i test: 4,7/5
 2. Beauty UK CosmeticsPrime FX Foundation Primer 20ml Prime FX Foundation Primer 20ml Bästa billiga: 4,5/5
 3. yves rocher primer2 Mest naturliga: 4,3/5
 4. mac cosmetics primer Bästa dual-use: 4,2/5
 5. LH Cosmetics Matte attack Bästa för matt finish: 4,0/5
 1. Bäst i test NYX Professional Honey Dew Me Up

  "En återfuktande, ljusreflekterande primer för strålande, hållbar makeup."
  Vårt betyg
  4,7/5
  Hållbarhet:
  4,9/5
  Primer-effekt:
  4,6/5
  Appliceringsmetod:
  4,7/5
  Hudton-anpassning:
  4,7/5
  Pris:
  4,7/5
  Till butiken
  (Cocopanda)

  När det gäller textur, ger NYX Professional Honey Dew Me Up Primer en lätt och återfuktad känsla på huden. Den absorberas snabbt, känns inte fet och ger en daggfrisk finish. Denna primer skapar en otroligt fin bas på huden, vilket gör den perfekt för att lägga makeup ovanpå. Dessutom innehåller den ljusreflekterande guldskimmer som ger huden en strålande lyster.

  För hållbarhetstestet, visar recensionerna att sminket sitter bra under dagen. Detta bevisar att NYX Professional Honey Dew Me Up Primer tillhandahåller långvarig hållbarhet och förbättrar makeupens slutresultat. När det kommer till lyster, bidrar den till en jämn hudton och döljer eventuella ojämnheter på huden. Dessutom ger den huden en strålande lyster tack vare ljusreflekterande guldskimmer.

  När det gäller innehållet är NYX Professional Honey Dew Me Up Primer vegansk och fri från ingredienser eller biprodukter av animaliskt ursprung. Den innehåller honungsmelonextrakt, honung, kollagen och guldskimmer för skimrande, mjuk hud. Prisvärdheten för denna produkt är också hög med tanke på dess prestanda och kvalitet. För ett pris av 198 kr får du en produkt som inte bara håller ditt smink på plats hela dagen utan också ger din hud en hälsosam, strålande lyster.

  Fördelar

  • Lätt och återfuktande textur
  • Förbättrar makeupens hållbarhet
  • Ger jämn hudton och lyster
  • Vegansk och fri från animaliska biprodukter
  • Prisvärd för dess prestanda

  Nackdelar

  • Kan kännas för skimrande för vissa
  • Inget SPF-skydd inkluderat
  Produkten finns att köpa här:
  192 kr
 2. Bästa billiga Beauty UK Cosmetics Prime FX

  "Högpresterande, prisvärd primer för alla hudtyper med lång hållbarhet."
  Vårt betyg
  4,5/5
  Hållbarhet:
  4,6/5
  Primer-effekt:
  4,1/5
  Appliceringsmetod:
  4,7/5
  Hudton-anpassning:
  4,6/5
  Pris:
  4,6/5
  Till butiken
  (Cocopanda)

  Beauty UK Cosmetics Prime FX är en otroligt högpresterande primer, särskilt med tanke på dess överkomliga pris på bara 63 kr. Dess silkeslena och oljereducerande formula gör det till ett utmärkt val för alla hudtyper. Enligt vårt test fungerar den mycket effektivt som bas under foundation, hjälper till att jämföra ut huden och gör att sminket smälter in i huden och håller hela dagen. Dess ingredienser, inklusive Cyclopentasiloxane och Dimethicone Crosspolymer, är kända för att skapa en slät yta och minska oljighet.

  Några av de starkaste punkterna med denna primer är dess textur och hållbarhet. Den känns lätt på huden, vilket är en stor fördel för de som inte gillar känslan av tunga produkter. Dess hållbarhet har också imponerat oss - den håller sminket på plats hela dagen utan att behöva återappliceras. Kunder har också kommenterat att de har sett positiva resultat med denna produkt, där många uppskattar hur den jämnar ut huden och hjälper till att hålla sminket på plats.

  När det gäller innehåll och prisvärdhet uppfyller Beauty UK Cosmetics Prime FX alla kriterier. Den är fri från skadliga ämnen och passar alla hudtyper vilket gör den till en trygg produkt att använda dagligen. Med tanke på dess prestanda och kvalitet, ger denna primer definitivt värde för pengarna, särskilt jämfört med andra dyra primers på marknaden. Överlag ger vi Beauty UK Cosmetics Prime FX ett betyg på 4,5/5 baserat på vårt omfattande test och dess imponerande recensioner.

  Fördelar

  • Överkomligt pris
  • Silkeslen, oljereducerande formula
  • Fungerar effektivt som bas under foundation
  • Lätt känsla på huden
  • Hög hållbarhet för sminket

  Nackdelar

  • Innehåller Cyclopentasiloxane och Dimethicone Crosspolymer
  • Inte lika kända som andra märken
  Produkten finns att köpa här:
  79 kr
 3. Mest naturliga Yves Rocher Illuminating Primer

  "En hållbar, lystergivande primer med 89% naturliga ingredienser."
  Vårt betyg
  4,3/5
  Hållbarhet:
  4,4/5
  Primer-effekt:
  4,4/5
  Appliceringsmetod:
  3,7/5
  Hudton-anpassning:
  4,5/5
  Pris:
  4,5/5
  Till butiken
  (YvesRocher)

  Yves Rocher Illuminating Primer har fått vårt betyg 4,3/5 för sin förmåga att förbättra hudens utseende och låsa smink på plats. Dess flytande konsistens gör den smidig och lätt att applicera, vilket resulterar i en jämn och naturlig finish. Den innehåller 89 % ingredienser med naturligt ursprung, vilket inkluderar blåklintsvatten, känt för dess lugnande egenskaper. Denna produkt är både återfuktande och lystergivande, vilket gör det till ett utmärkt val för personer som vill ha ett "hälsosamt glow".

  En av de mest imponerande aspekterna av denna primer är dess hållbarhet. Den håller sminket på plats under hela dagen, vilket minimerar behovet av återapplicering. Dessutom ger den ett livfullt resultat med en härlig lyster, vilket verkligen ljusar upp ansiktet och skapar en fantastisk bas för resten av din makeup. Trots att vissa användare har rapporterat att de inte upplever någon märkbar effekt, verkar det som om majoriteten verkligen gillar denna produkt och dess effekter.

  När det kommer till prisvärdhet kostar Yves Rocher Illuminating Primer 219 kr, vilket kan verka dyrt i jämförelse med andra primers på marknaden. Men med tanke på dess prestanda och kvalitet anser vi att denna produkt ger bra värde för pengarna. I slutändan är Yves Rocher Illuminating Primer en fantastisk produkt för dem som vill ha en primer som både förbättrar hudens utseende och håller sminket på plats hela dagen.

  Fördelar

  • Förbättrar hudens utseende
  • Låser smink på plats
  • Smidig och lätt att applicera
  • Innehåller 89% naturliga ingredienser
  • Ger ett "hälsosamt glow"

  Nackdelar

  • Priset kan verka högt
  • Ingen märkbar effekt för vissa användare
  Produkten finns att köpa här:
  219 kr
 4. Bästa dual-use MAC Cosmetics Prep + Prime Fix+

  "Effektiv ansiktsspray och primer med naturliga ingredienser."
  Vårt betyg
  4,2/5
  Hållbarhet:
  4,2/5
  Primer-effekt:
  4,1/5
  Appliceringsmetod:
  4,2/5
  Hudton-anpassning:
  4,3/5
  Pris:
  4,3/5
  Till butiken
  (Cocopanda)

  MAC Cosmetics Prep + Prime Fix+ ansiktsspray och primer har ett högt betyg av 5/5 baserat på 329 recensioner, vilket tyder på att kunderna är väldigt nöjda med produkten. Den beskrivs som en mycket effektiv settingspray och primer som ger en fin lyster och får sminket att smälta samman på ett fördelaktigt sätt. Många uppskattar hur den kan användas både före och under sminkning för att återfukta huden, vilket gör att sminket hålls på plats hela dagen. I vårt test har vi kunnat konstatera att produkten lever upp till dessa löften, vilket ger den ett högt betyg för textur, lyster och hållbarhet.

  Innehållet i denna primer är också imponerande. Den är laddad med vitaminer, mineraler och naturliga ingredienser som gurka, grönt te och kamomill. Dessa ingredienser återfuktar huden och håller den fräsch hela dagen. Dessutom är produkten dermatologiskt och oftalmologiskt testad, vilket gör att den passar olika hudtyper. I vårt test gav vi MAC Cosmetics Prep + Prime Fix+ höga betyg för dess innehåll.

  Med tanke på produktens prestanda och kvalitet finner vi att priset på 278 kr är rimligt. Kunderna själva nämner dock att de tycker att den är lite dyr. Men med tanke på produktens mångsidiga användning och de många positiva recensionerna, anser vi att MAC Cosmetics Prep + Prime Fix+ erbjuder bra värde för pengarna. Därför får den också ett högt betyg för prisvärdhet i vårt test.

  Fördelar

  • Mycket effektiv som settingspray och primer.
  • Ger fin lyster och smälter samman sminket.
  • Kan användas före och under sminkning för återfuktning.
  • Innehåller vitaminer, mineraler och naturliga ingredienser.
  • Dermatologiskt och oftalmologiskt testad för olika hudtyper.

  Nackdelar

  • Priset kan uppfattas som högt av vissa.
  Produkten finns att köpa här:
  252 kr
 5. Bästa för matt finish LH Cosmetics Matte Attack

  "Högpresterande primer för matt finish och lång hållbarhet."
  Vårt betyg
  4,0/5
  Hållbarhet:
  3,6/5
  Primer-effekt:
  4,4/5
  Appliceringsmetod:
  4,2/5
  Hudton-anpassning:
  3,9/5
  Pris:
  3,9/5
  Till butiken
  (LH Cosmetics)

  Med ett betyg på 4,0 av 5, visar LH Cosmetics Matte Attack Primer upp en stark prestanda i vårt test. Denna produkt är särskilt framtagen för att motverka oljiga partier i ansiktet, vilket den gör effektivt genom att ge en mjuk och matt finish. Den mousse-liknande konsistensen smälter smidigt på huden och lämnar en nästan osynlig skikt. Detta skapar en perfekt grund för att applicera ytterligare smink. Priset på 299 kr kan verka högt, men kvaliteten och multi-funktionaliteten av produkten gör den definitivt prisvärd.

  I termer av hållbarhet, har många recensenter noterat att denna primer håller deras smink på plats hela dagen utan behov av touch-ups. Dessutom fungerar den utmärkt som en blottningkräm att lägga ovanpå smink eller på bar hud när den behöver en mattande touch-up. Dessa egenskaper gör den till en idealisk produkt för dem som letar efter långvarig effekt och önskar undvika frekventa touch-ups under dagen.

  Vad gäller innehåll, är LH Cosmetics Matte Attack Primer berikad med hudvårdande ingredienser som skyddar mot blått ljus och föroreningar. Den innehåller också hästkastanjeolja som återfuktar huden och har lugnande samt reparerande egenskaper. Detta tillsammans med det faktum att den är 100% vegansk, gör produkten till ett säkert val för alla hudtyper. Trots vissa blandade recensioner från användare med kombinerad hud, ger majoriteten av kunderna denna primer ett positivt omdöme.

  Fördelar

  • Motverkar oljiga partier effektivt
  • Ger en mjuk och matt finish
  • Håller smink på plats hela dagen
  • Fungerar som blottningkräm
  • Innehåller hudvårdande ingredienser

  Nackdelar

  • Relativt högt pris
  • Blandade recensioner från kombinerad hud
  Produkten finns att köpa här:
  299 kr
testvinnarna

Jämför de 5 vinnarna i testet

Se hur våra bästa produkter jämför sig med varandra här. Vill du sortera dem? Bara klicka på en rubrik i tabellen!

Primer Totalbetyg Pris
NYX PROFESSIONAL MAKEUPHoney Dew Me Up Primer 22 ml Honey Dew Me Up Primer 22 ml Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Bästa pris
192 kr
Beauty UK CosmeticsPrime FX Foundation Primer 20ml Prime FX Foundation Primer 20ml Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Bästa pris
79 kr
Yves Rocher Illuminating Primer Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Bästa pris
219 kr
MAC CosmeticsPrep + Prime Fix+ Original 100ml Prep + Prime Fix+ Original 100ml Betyg 4,2 / 5
4,2 / 5
Bästa pris
252 kr
LH Cosmetics Matte attack Betyg 4,0 / 5
4,0 / 5
Bästa pris
299 kr
viktiga faktorer för att välja rätt primer

Så hittar du bästa primer

Att hitta rätt primer kan vara en utmaning eftersom det finns så många olika märken och sorter att välja mellan. Dessutom kan vad som fungerar bäst för en person inte nödvändigtvis vara det bästa valet för någon annan. Därför är det viktigt att man tar hänsyn till ett antal olika faktorer när man ska avgöra vilket primer som är det bästa för just dig. Här är några av de viktigaste kriterierna att tänka på.

Hudtyp

Först och främst måste du ta hänsyn till din hudtyp när du väljer primer. Om du har torr hud, bör du leta efter en primer som innehåller fuktgivande ingredienser för att hjälpa till att återfukta och mjukgöra huden. Om du har fet hud, bör du leta efter en oljefri primer som kan hjälpa till att kontrollera glans och minimera synligheten av porer. Om du har känslig hud, bör du leta efter en primer som är fri från parfym och andra potentiella irriterande ämnen. Slutligen, om du har kombinerad hud, kan det vara bäst att använda olika primers på olika delar av ansiktet för att ta itu med de specifika behoven hos varje område.

Formulering

Formuleringen av primern är också viktig. Vissa primers kommer i form av en lätt lotion, medan andra har en mer silikonbaserad konsistens. Vilken typ du föredrar kan vara en fråga om personlig preferens, men det kan också påverkas av din hudtyp och vilken typ av makeup du planerar att använda. Till exempel, om du har torr hud, kanske du föredrar en krämigare primer som tillför extra fukt. Om du planerar att använda en flytande foundation, kanske du föredrar en silikonbaserad primer som ger en slät, nästan "photoshopped" finish.

Ingredienser

Det är också viktigt att titta på vilka ingredienser primern innehåller. Om du har känslig hud, bör du undvika primers som innehåller parfym eller andra potentiella irriterande ämnen. Om du är orolig för din hy, kanske du vill leta efter en primer som innehåller hudvårdande ingredienser som antioxidanter eller vitaminer. Och om du är orolig för att din makeup ska smälta bort i värmen, kanske du vill leta efter en primer som innehåller ingredienser som hjälper till att kontrollera olja och svett.

Pris

Priset på primern kan också vara en faktor att överväga. Även om det kan vara frestande att gå för den billigaste optionen, kommer inte alltid den billigaste produkten att ge de bästa resultaten. Å andra sidan behöver inte den dyraste primern nödvändigtvis vara den bästa heller. Det är viktigt att hitta en balans mellan pris och kvalitet och att inte låta priset vara den enda faktorn i ditt beslut.

Användarrecensioner

Det kan också vara värt att titta på användarrecensioner när du väljer primer. Även om alla har olika hudtyper och preferenser, kan det vara användbart att se vad andra människor tycker om produkten. Om en primer har många positiva recensioner, är det ett bra tecken på att det är en produkt av hög kvalitet. Men var försiktig med att inte lita för mycket på recensioner, eftersom de kan vara subjektiva och ibland till och med manipulerade.

Färg och finish

Slutligen bör du överväga vilken färg och finish du vill ha från din primer. Vissa primers är helt genomskinliga, medan andra har en lätt färg för att hjälpa till att jämna ut hudtonen. När det gäller finish, kan vissa primers ge en matt effekt, medan andra ger en mer strålande lyster. Vilken typ du föredrar beror på din hudtyp och den look du vill uppnå.

make up redskap

Hur använder man en primer?

Att använda primer är en viktig del av makeuprutinen för många, men det kan vara lite knepigt om du inte vet hur du ska göra. Här är några viktiga steg att följa för att få ut det mesta av din primer.

Rengör huden

Det första steget i att använda primer är att rengöra huden ordentligt. Detta är viktigt eftersom smuts, olja och döda hudceller kan byggas upp på huden och hindra primern från att fästa ordentligt. Använd en skonsam ansiktsrengöring för att ta bort alla orenheter och följ upp med en toner för att balansera hudens pH-värde. Detta gör att din hud blir ren och klar, vilket gör att primern kan fästa bättre.

Applicera en fuktighetskrem

Efter att du har rengjort huden, bör du applicera en fuktighetskrem. Även om vissa primers innehåller fuktgivande ingredienser, är det fortfarande viktigt att återfukta huden innan du applicerar primer, särskilt om du har torr hud. En god fuktighetskrem hjälper till att mjuka upp huden och skapa en slät yta för primern att fästa på. Låt fuktighetskrämen sjunka in i huden i några minuter innan du går vidare till nästa steg.

Applicera primern

Nu är det dags att applicera primern. Ta en liten mängd primer (en ärtstorlek brukar räcka) och applicera den jämnt över hela ansiktet. Du kan använda fingrarna, en makeupsvamp eller en borste för att göra detta, beroende på din personliga preferens. Var noga med att fokusera på områden där din makeup tenderar att smälta bort, som din T-zon (panna, näsa och haka). Kom ihåg att mindre är mer när det gäller primer - för mycket produkt kan göra att din makeup ser kakig ut.

Låt primern sätta sig

Efter att du har applicerat primern, är det viktigt att låta den sätta sig i några minuter innan du går vidare med din makeup. Detta ger primern tid att sjunka in i huden och skapa en slät och hållbar bas för din makeup. Om du applicerar din foundation eller concealer direkt efter primern, kan det resultera i en ojämn finish.

Applicera din makeup

När primern har satt sig, är du redo att gå vidare med resten av din makeup. Din foundation eller BB-cream kommer nu att glida på smidigt och fästa bättre, och ditt smink kommer att hålla längre. Kom ihåg att alltid rengöra huden och ta bort all makeup innan du går till sängs för att hålla huden frisk och klar.

LÄS MER: Bästa CC-cream

anvandning primer

Vem har nytta av primer?

Primer är en viktig del av mångas makeuprutin, men det är inte alla som har nytta av att använda denna produkt. Här är några kategorier av personer som särskilt kan dra nytta av att använda en primer.

 • Personer med ojämn hudton: Om du har rodnad, hyperpigmentering eller andra ojämnheter i hudtonen, kan en primer hjälpa till att jämna ut din hudton och ge en mer jämn bas för din makeup. Vissa primers innehåller också ingredienser som kan hjälpa till att minska rodnad och inflammation, vilket gör dem till ett bra val för personer med rosacea eller andra hudåkommor.
 • Personer med oljig hud: Om du har oljig hud och kämpar med att få din makeup att hålla hela dagen, kan en primer vara lösningen. Vissa primers är speciellt utformade för att hjälpa till att kontrollera olja och glans, vilket kan bidra till att din makeup ser fräsch ut längre. Dessutom kan en primer hjälpa till att minimera synligheten av porer, vilket ofta kan vara ett problem för personer med oljig hud.
 • Personer som vill ha en mer hållbar makeup: Oavsett vilken hudtyp du har, om du vill att din makeup ska hålla hela dagen (eller natten), kan en primer göra stor skillnad. En bra primer skapar en slät yta där makeupen kan fästa, vilket gör att den sitter bättre och längre. Detta kan vara särskilt fördelaktigt vid långa dagar, speciella evenemang eller när du helt enkelt vill att din makeup ska se felfri ut så länge som möjligt.

Å andra sidan, om du har mycket känslig hud eller lider av akne, kan vissa primers potentiellt orsaka irritation eller förvärra dina hudproblem. Vissa primers kan innehålla silikoner eller andra ingredienser som kan täppa till porerna, så om du är benägen för akne eller har mycket känslig hud, kanske du vill undvika dessa typer av produkter eller välja en primer som är speciellt utformad för känslig hud. Som alltid är det bäst att prova en produkt på ett litet område först för att se hur din hud reagerar innan du applicerar den i hela ansiktet.

LÄS MER: Ansiktsrengöring bäst i test

vanliga frågor om Primer

FAQ: Vanliga frågor om Primers

Kan jag använda primer varje dag?

Ja, du kan definitivt använda primer varje dag om du vill. Primer är utformad för att vara mild nog för daglig användning och bör inte orsaka några problem om den används regelbundet. Det är dock viktigt att du alltid tar bort din makeup och rengör ansiktet ordentligt i slutet av dagen för att förhindra uppkomsten av finnar och andra hudproblem. Om du har mycket känslig hud eller lider av specifika hudåkommor, kan det vara klokt att prata med en hudläkare innan du börjar använda en ny produkt dagligen.

Är primer nödvändigt?

Det beror på dina individuella behov och preferenser. Om du har problem med att din makeup inte sitter bra eller om du har stora porer, ojämn hudton eller fet hud, kan en primer vara mycket hjälpsam. Men om du sällan använder makeup eller om din hud är naturligt jämn och oljefri, kanske du inte behöver en primer. I slutändan handlar det om vad som fungerar bäst för dig och din hud.

Kan jag bara använda primer utan foundation?

Ja, absolut! En primer kan bäras ensam om du vill ha ett mer naturligt utseende men fortfarande vill dra nytta av de utjämnande och oljekontrollerande fördelarna som en primer erbjuder. Vissa primers innehåller till och med en lätt färg eller ljusreflekterande partiklar som kan hjälpa till att förbättra din naturliga hudton utan behov av foundation.

Är primer bra för torr hud?

Ja, en primer kan vara bra för torr hud, men det är viktigt att välja rätt typ. Många primers innehåller återfuktande ingredienser som kan hjälpa till att återfukta torr hud och skapa en slät yta för makeup. Om du har torr hud bör du leta efter en primer som beskrivs som återfuktande, närande eller hydrerande för bästa resultat.

Kan jag använda primer under ögonen?

Ja, du kan definitivt använda primer under ögonen. Detta kan vara särskilt fördelaktigt om du har problem med att din concealer krackelerar eller samlas i fina linjer. En lätt, återfuktande primer kan hjälpa till att återfukta det känsliga området under ögonen och skapa en slät yta för din concealer.

Kan jag använda ansiktsolja istället för primer?

Ansiktsolja kan ge en viss grad av glid och fukt till huden, vilket kan vara till hjälp när du applicerar foundation. Men den kommer inte att ge samma utjämnande och hållbarhetsfördelar som en riktig primer. Om du gillar effekten av ansiktsolja men också vill ha fördelarna med en primer, kan du prova att använda en fuktgivande primer eller applicera en liten mängd ansiktsolja innan din primer.

Finns det några naturliga alternativ till primer?

Om du föredrar att använda naturliga produkter, finns det flera alternativ till konventionell primer. Aloe vera gel kan fungera som en naturlig och återfuktande primer, och vissa typer av olja som jojobaolja kan också fungera bra för detta ändamål. Det finns också många märken som erbjuder naturliga och ekologiska primers om du föredrar att köpa en färdig produkt.

Kan jag använda primer på läpparna?

Ja, det finns faktiskt speciella läppprimers som är utformade för att förbereda dina läppar inför läppstift. En läppprimer kan hjälpa till att släta ut fina linjer på läpparna och skapa en jämn yta för ditt läppstift, vilket kan bidra till att det sitter bättre och längre. Om du inte har en läppprimer till hands kan du också prova att använda en liten mängd av din vanliga ansiktsprimer på läpparna.

Om vårt test

Vi på Bäst i Test 24 har genomfört ett omfattande test av olika primers för att identifiera det bästa valet på marknaden. Vårt test har utförts i en realistisk miljö, långt bort från tillverkarens laboratorier, för att ge en sann bild av produkternas prestanda. Vi har utvärderat varje primer baserat på flera kriterier och jämfört dem i olika situationer för att se hur de presterar under olika förhållanden.

 • Textur: Hur känns produkten på huden? Är den lätt eller tung? Är den oljig eller torr? Hur länge känns huden återfuktad efter applicering?
 • Lyster: Ger produkten ett matt eller glansigt utseende? Skapar den en jämn hudton och döljer ojämnheter?
 • Hållbarhet: Hur länge håller produkten på huden? Behöver den återappliceras under dagen? Hur väl håller den sminket på plats?
 • Innehåll: Vilka ingredienser innehåller produkten? Är den fri från skadliga ämnen? Är den allergivänlig eller passar den alla hudtyper?
 • Prisvärdhet: Är produkten prisvärd i förhållande till dess prestanda och kvalitet? Ger den värde för pengarna?

Genom att noggrant utvärdera varje primer baserat på dessa kriterier, har vi kunnat identifiera de som verkligen lever upp till sina löften. Oavsett om du letar efter en primer som ger din hud en hälsosam lyster, håller ditt smink på plats hela dagen eller är skonsam mot känslig hud, har vi hittat de bästa produkterna för dig. Vår målsättning är att ge dig den information du behöver för att göra ett välgrundat val baserat på dina individuella behov och preferenser.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
14 röster, Betyg: 4.6 / 5
karin2
Karin Svensson
Expert inom skönhet

Karin Svensson är en hängiven skribent som helt har ägnat sig åt skönhetsvärlden. Hennes upptäckt av skönhet började med ungdomliga experiment med makeup och har sedan dess blomstrat till en livslång kärlek till allt som rör skönhet. Karin är alltid på jakt efter de senaste trenderna och teknikerna.

Med en förmåga att omvandla skönhetskoncept till användbara tips och tricks har Karin blivit en favorit för många som söker vägledning inom skönhet. Hennes uppriktiga entusiasm och kunnighet framträder i varje artikel hon delar.