Bäst i test: Bäst highlighter 2021

Highlighter är till för att framhäva vissa drag i ansiktet. Det är en ljusreflekterande produkt som skapar upplyftande lyster och appliceras som sista steget i din makeup. Du kan välja mellan pressat och löst puder eller kräm, stift och flytande form. Highlighter kan vara matta, skimrande, glittriga eller glowiga. Det finns highlighters för alla situationer och tillfällen helt enkelt. Vi har testat marknadens bästa och mest omtyckta produkter och märken och utsett 5 testfavoriter.

Vilken highlighter är bäst?

Highlighter är till för att skapa ett glow på ett sätt som ljuset naturligt faller. Det är därför viktigt att din highlighter inte ser konstlad eller tillgjord ut. Några vanliga misstag är att använda för mycket highlighter eller att använda fel nyans och ton. Om du har ljus hy så ska du ha en pärlemo- eller silverfärgad highlighter och ju mörkare hy desto varmare färger ska du använda. Med rätt produkt så blir hela sminkandet mycket enklare och roligare, och resultatet så mycket bättre. Vår testpanel har tagit fram 5 testfavoriter som du kan läsa mer om nedan.

 1. 1. The Balm Mary-Lou Manizer
  9,5/10
  The Balm Mary-Lou Manizer
  Bäst i test
  Storlek
  8.5g
  Lyster
  Hög
  Hudtyp
  Alla
  Till Butik
  209 kr
 2. 2. Isadora Face Sculptor 03 Nude
  9,3/10
  Isadora Face Sculptor 03 Nude
  Storlek
  18g
  Lyster
  Medel
  Hudtyp
  Alla
  Till Butik
  219 kr
 3. 3. Peter Thomas Roth 24k Gold
  9,3/10
  Peter Thomas Roth 24k Gold
  Storlek
  50 ml
  Lyster
  Hög
  Hudtyp
  Alla
  Till Butik
  525 kr
 4. 4. MAC Strobe Cream Goldlite
  9,1/10
  MAC Strobe Cream Goldlite
  Storlek
  50ml
  Lyster
  Medel
  Hudtyp
  Torr
  Till Butik
  350 kr
 5. 5. Lumene Invisible Illumination Nordic Light
  9,0/10
  Lumene Invisible IlluminationNordic Light Instant Illuminizer Shimmering Dusk
  Storlek
  15ml
  Lyster
  Hög
  Hudtyp
  Alla
  Till Butik
  299 kr

highlighter hudfaerg

Köpguide: så väljer du rätt highlighter

En av de viktigare sakerna att tänka på när man ska köpa en highlighter är vilken hudton man har. Rätt highlighter till rätt hudton är A och O. Innan du väljer highlighter är det därför viktigt att du vet om din hudton är varm eller kall, då är det betydligt enklare att välja rätt highlighter. Nedan finns en simpel guide i valet av färg och nyans beroende på hudton. Tänk på att alltid välja en highlighter som är ljusare än din hy, highlightern ska ju just ‘highlighta’ olika områden.

För Ljus hy

Om du har ljus eller blek hy passar highlighters med ljusare undertoner och nyanser. Välj hightlighters som är pärlskimrande, champagne eller silver i sin lyster. De ljusare pigmenten i highlighter kompletterar en ljus hy fantastiskt. Undvik varma eller mörkröda undertoner.

För mellan/olivfärgad hy

Om du har varmare hy rekommenderar vi att välja highlighters som är iriserande och går i guld-/bronstoner. Något som bör undvikas är att välja rosa, då det lätt kontrasterar för mycket och står ut på ett onaturligt sätt mot din hy.

För mörk hy

Roseguld och brons är utmärkta val med mörkare hy. Undvik frostiga nyanser eller glittriga highligters då det riskerar dra ner på hudens naturliga lyster och ser då mer platt och tråkig ut. Fokusera istället på varmare nyanser som kompletterar en mörkare hy på ett fantastiskt sätt.

highligter woman

Så använder du din highlighter

Syftet med en highlighter är att framhäva vissa områden i ansiktet, tänk på följande när du applicerar din highlighter:

 • Applicera längs näsryggen för att ge en avsmalnande effekt, detta gör att näsan ser smalare och mer definierad.
 • Använd längs kindbenen och under ögonen för att framhäva benstrukturen här. Ofta ovanpå och i kombination med rouge eller contour.
 • Applicera försiktigt i ögonvrån för att framhäva och ge lyster till ögonen. Du även lägga highlighter på undersidan av ögonbrynen för att även framhäva dem.
 • Highlighter används även ofta på amorbågen på överläppen för att framhäva läpparna och få dem att se större ut
 • Snåla med din highlighter, applicera försiktigt lite i taget och jobba successivt upp till en nivå som ser naturlig och snygg ut.

Vanliga misstag

 • Att du applicerar för mycket. Highlightern ska framhäva delar av ansiktet och inte själv framhävas. Använder du för mycket är det risk att det ser glansigt ut och gömmer istället för att framhäva området du applicerar vid. Ett tips är att nästan ta vad som känns för lite, vi tenderar ofta att underskatta effekten av smink på oss själva och det blir lätt för mycket. En korrekt applicerad highlighter ska i sig inte märkas.
 • Du lägger highlighter på fel ställen. De ovan nämnda ställena är de vanligast områdena för att framhäva din naturliga skönhet. På andra ställen är det lätt att du får en motsatt effekt och dessa områden ser mindre ut eller att ditt ansikte ser bredare eller mer avlångt ut. Experimentera dig gärna fram och hitta nya sätt att lyfta dina naturligt snygga drag.
 • Kombination med andra produkter kan bli kakigt, kladdigt och se väldigt onaturligt ut. En enkelt regler att följa är att använd samma sorts foundation som highlighter. Är din foundation puder borde din highlighter vara puder och är det en kräm så ska du använd en highlighter som är kräm.

 

Vaniliga frågor om highlighter

Var använder jag highligter?

Highlighter appliceras på ett fåtal områden i ansiktet för att framhäva eller på annat sätt definiera ansiktsdrag, såsom kindben, ögon eller läppar.

Hur mycket highlighter ska jag använda?

Använd highlighter sparsamt, det appliceras för att highlighta områden eller hjälpa till att definiera andra och ska inte ta över bara amplifiera. Använd hellre för lite än för mycket.

Var använder jag highlighter?

De vanligaste appliceringsställena är näsrygg, kindben, ögonvrån och armorbågen.

När ska jag applicera highlighter?

Applicera highlighter sist i din sminkrutin, ovanpå foundation. Använd samma format på din highlighter som på din foundation. Antingen pulverformat på båda eller kräm på båda.

Vad för borste ska jag använda till min highlighter?

I allmänhet är det en fan brush som gäller för bästa applikation. Titta gärna på vår sida för sminkborstar för mer information.

Testvinnare - Bäst Highlighter

 • The Balm Mary-Lou Manizer
 • Isadora Face Sculptor 03 Nude
 • Peter Thomas Roth 24k Gold
 • MAC Strobe Cream Goldlite
 • Lumene Invisible IlluminationNordic Light Instant Illuminizer Shimmering Dusk
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
19 röster, Genomsnitt: 4.5 / 5
Senast Uppdaterad: 2021-03-24 10:03:26