Bästa Highlightern 2024

Av: Karin Svensson • Senast uppdaterad:
Upptäck hemligheten bakom strålande hud med den ultimata guiden till highlighters.
Se alla testvinnare

Highlighter, även känd som ansiktslyster, är en skönhetsprodukt som används för att framhäva och ge lyster till specifika delar av ansiktet. Den används för att skapa konturer och ge illusionen av en mer definierad och skulpterad ansiktsform. Med en highlighter kan du få dina kindben, näsrygg, panna och ögonbryn att framstå som mer framträdande och strålande. Produktens skimrande partiklar reflekterar ljuset och ger därmed ett intryck av en frisk och naturlig lyster. Oavsett om du vill ha en subtil glöd till vardags eller en dramatisk glans för festliga tillfällen, är en highlighter ett oumbärligt verktyg i din sminkväska.

I vår noggranna genomgång av marknadens mest populära highlighters har vi kommit fram till att The Balm Mary Lout Manizer är det bästa pulvret för att skapa en naturlig lyster med ett professionellt resultat. Detta pulver kombinerar utan ansträngning med huden för att skapa en subtil glöd som kan byggas upp till ett mer intensivt skimmer, allt efter behov. Med sin silkeslena konsistens och långvariga formula, är det här pulvret ett självklart val för både makeupentusiaster och professionella makeupartister. Så om du är på jakt efter det bästa highlighterpulvret på marknaden, behöver du inte leta längre.

Bäst i Test 24 är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Om du uppskattar vårt arbete kan du stödja sidan genom att klicka på någon av våra köplänkar. Om du genomför ett köp via dessa länkar får vi en liten provision från återförsäljaren. Detta hjälper oss att fortsätta tillhandahålla noggrann information och utföra fler produkttester för att hjälpa dig hitta de bästa produkterna på marknaden.
highlighter 08b5949107f819771

De 5 bästa Highlighterna 2024

 1. theBalmThe Balm Mary-Lou Manizer Aka "The Luminizer" Highlighter, Shimmer & Eyeshadow 8g The Balm Mary-Lou Manizer Aka "The Luminizer" Highlighter, Shimmer & Eyeshadow 8g Bäst i test: 4,7/5
 2. LH Cosmetics Infinity highlighter Bästa premiumvalet: 4,5/5
 3. Makeup RevolutionUltra Blush Palette Sugar and Spice 13 g Ultra Blush Palette Sugar and Spice 13 g Bästa billiga: 4,3/5
 4. NYX PROFESSIONAL MAKEUPWonder Stick Dual-Ended Face Shaping Stick 02Universal Light Wonder Stick Dual-Ended Face Shaping Stick 02Universal Light Bästa veganska: 4,2/5
 5. Makeup RevolutionUltra Contour Palette 13 g Ultra Contour Palette 13 g Bästa konturpalett: 4,0/5
 1. Bäst i test The Balm Mary Lout Manizer

  En högpigmenterad, mångsidig och hållbar highlighter till överkomligt pris.
  Vårt betyg
  4,7/5
  Pigmentering:
  4,6/5
  Hållbarhet:
  4,8/5
  Textur:
  4,7/5
  Till butiken
  (Cocopanda)

  The Balm Mary Lout Manizer imponerar med sin mycket goda pigmentering. Ett enkelt svep över kindbenen ger direkt en fin lyster och ett subtilt ljus. Produkten kan byggas upp för större effekt om så önskas, vilket gör att den passar både för en naturlig vardagslook och en mer dramatisk kvällslook. Dessutom kan highlightern användas som ögonskugga, vilket ger den extra pluspoäng för mångsidighet.

  När det gäller hållbarhet står sig The Balm Mary Lout Manizer bra. Flera kunder har uttryckt att highlightern sitter på plats hela dagen, trots svett och smuts. Appliceringen av produkten är också enkel och kräver minimal ansträngning. Förpackningen är robust och praktisk, vilket gör att produkten är lätt att bära med sig i sminkväskan för eventuella touch-ups under dagen.

  Trots den höga kvaliteten på The Balm Mary Lout Manizer är priset mycket överkomligt, vilket ger den ett bra värde för pengarna. Flera kunder har nämnt att de har haft sin highlighter i flera år, vilket visar att produkten är dryg och håller länge. Dessutom är det ett stort plus att produkten inte är testad på djur. Sammantaget får The Balm Mary Lout Manizer mycket höga betyg i vår recension och vi anser att det är en utmärkt produkt för alla som letar efter en bra highlighter.

  Fördelar

  • Mycket god pigmentering
  • Passar både vardags- och kvällslook
  • Kan även användas som ögonskugga
  • Hög hållbarhet
  • Prisvärd och dryg produkt

  Nackdelar

  • Kan kräva touch-ups under dagen
  • Förpackningen kan vara otymplig för vissa
  Produkten finns att köpa här:
  152 kr
 2. Bästa premiumvalet LH Cosmetics Infinity Highlighter

  Högkvalitativ, mångsidig highlighter med gyllene glans och hållbar finish.
  Vårt betyg
  4,5/5
  Pigmentering:
  4,3/5
  Hållbarhet:
  4,4/5
  Textur:
  4,8/5
  Till butiken
  (LH Cosmetics)

  LH Cosmetics Infinity Highlighter är en produkt som verkligen lever upp till sin hype. När det kommer till pigmentering har denna highlighter ett försprång. Med bara ett svep ger den en strålande gyllene glans som framhäver varje hudton på ett naturligt sätt. Det krävs inte flera lager för att uppnå ett fantastiskt resultat, vilket gör den till en tidseffektiv skönhetsprodukt.

  Highlighterns hållbarhet är också imponerande. Den står emot svett och smuts under hela dagen utan att blekna eller klumpa sig. Appliceringen är enkel och smidig – produkten kan lätt blandas ut för att skapa ett mjukt och naturligt resultat, eller användas mer koncentrerat för en mer dramatisk effekt. Dessutom kan den användas på både ansikte, ögon, läppar och kropp, vilket gör den till en mångsidig stjärna i sminkväskan.

  När det gäller förpackningen är den robust och praktisk. Med sin eleganta design är den också en fröjd för ögat på sminkbordet. Priset på 199 kr kan tyckas vara i överkant jämfört med billigare alternativ på marknaden, men med tanke på produktens kvalitet och mångsidighet anser vi att det är ett rättvist pris. Dessutom är produkten 100% vegan och cruelty-free, vilket ger den extra pluspoäng. Sammantaget ger vi LH Cosmetics Infinity Highlighter betyget 4,5 av 5.

  Fördelar

  • Strålande pigmentering
  • Utmärkt hållbarhet
  • Enkel applicering
  • Mångsidig användning
  • Vegan och cruelty-free

  Nackdelar

  • Något högt pris
  • Kan upplevas som för intensiv för vissa
  Produkten finns att köpa här:
  199 kr
 3. Bästa billiga Makeup Revolution Ultra Brush Palette

  Högkvalitativ, pigmentstark highlighter-palett till överkomligt pris.
  Vårt betyg
  4,3/5
  Pigmentering:
  4,0/5
  Hållbarhet:
  4,7/5
  Textur:
  4,2/5
  Till butiken
  (Cocopanda)

  Makeup Revolution Ultra Blush Palette har imponerat med sin otroliga pigmentering. Med åtta djupt pigmenterade och varierade nyanser ger denna palett en intensiv highlight-effekt som kan anpassas efter varje tillfälle. Vissa användare noterade att vissa färger kan vara lite för intensiva för dem, men de flesta verkar älska möjligheten att experimentera och skapa olika looks. Paletten kräver inte flera lager för att uppnå önskat resultat, vilket gör den extremt kostnadseffektiv, särskilt med tanke på dess pris.

  Angående hållbarheten, har recensioner visat att produkten har mycket god hållbarhet. Produkten står emot svett och smuts under dagen och bleknar inte. Användarna har även påpekat hur lätt det är att applicera och blanda ut produkten för ett naturligt resultat, vilket gör den idealisk för både nybörjare och proffs.

  Den praktiska och robusta förpackningen har också mottagit positiva recensioner, med kommentarer om hur den bidrar till enkel applicering. Sist men inte minst, med tanke på kvaliteten på denna produkt, är priset på 84 kr verkligen ett kap. Det är sällan man hittar en produkt av denna kvalitet för ett så överkomligt pris. Sammantaget har Makeup Revolution Ultra Blush Palette uppfyllt alla de viktigaste faktorerna för att avgöra om en highlighter är av god kvalitet eller inte.

  Fördelar

  • Hög pigmentering
  • Långvarig hållbarhet
  • Lätt att applicera och blanda
  • Praktisk och robust förpackning
  • Överkomligt pris

  Nackdelar

  • Vissa färger kan vara för intensiva
  • Kan kräva övning att bemästra
  Produkten finns att köpa här:
  99 kr
 4. Bästa veganska NYX Professional Makeup Wonder Stick Dual

  Högkvalitativ, hållbar och påbyggbar kontur- och highlighterstift för alla användare.
  Vårt betyg
  4,2/5
  Pigmentering:
  4,6/5
  Hållbarhet:
  4,2/5
  Textur:
  3,8/5
  Till butiken
  (Cocopanda)

  När det gäller pigmentering uppfyller NYX Professional Makeup Wonder Stick Dual definitivt förväntningarna. Den mörka färgen ger en fin och naturlig kontur, medan den ljusa nyansen ger en subtil och elegant highlight. Användare har uppskattat att produkten är påbyggbar, vilket ger möjlighet att skapa både diskreta och mer dramatiska looks. Många recensioner betonar också att produkten är lätt att blanda ut, vilket gör den lättanvänd för både nybörjare och mer erfarna makeupanvändare.

  Hållbarheten är en annan stark punkt för denna produkt. Användare rapporterar att den håller hela dagen, även i varmare och mer svettiga förhållanden. Den smetar inte ut och behöver inte touchas upp under dagen. Appliceringen är smidig och enkel tack vare den krämiga formulan och den dubbeländade designen som tillåter precision och kontroll vid applicering.

  Med tanke på dess prestanda, kvalitet och användarvänlighet, erbjuder NYX Professional Makeup Wonder Stick Dual definitivt ett bra värde för pengarna. Med en prislapp på 199 kr får du två produkter i en – en kontur- och en highlighterstift, vilket gör det till ett kostnadseffektivt alternativ för de som vill minimera antalet produkter i sin sminkväska. Förpackningen är robust och praktisk att ha med sig för touch-ups under dagen om så behövs. Dessutom är produkten vegansk, vilket är ett plus för de som föredrar cruelty-free alternativ.

  Fördelar

  • Pigmenterad och påbyggbar
  • Lätt att blanda ut
  • Håller hela dagen
  • Praktisk dubbeländad design
  • Vegansk och cruelty-free

  Nackdelar

  • Kan vara för dyr för vissa
  • Behöver eventuellt touch-ups under dagen
  Produkten finns att köpa här:
  199 kr
 5. Bästa konturpalett Makeup Revolution Ultra Contour Palette

  Högkvalitativ, prisvärd contour-palett med stark pigmentering och bra hållbarhet.
  Vårt betyg
  4,0/5
  Pigmentering:
  4,0/5
  Hållbarhet:
  3,8/5
  Textur:
  4,2/5
  Till butiken
  (Cocopanda)

  Makeup Revolution Ultra Contour Palette får ett betyg på 4,0/5 i vår utvärdering. Paletten erbjuder åtta ögonskuggor för contouring och inkluderar också två highlighters för jämna övergångar. Pigmenteringen av färgerna är stark och de går att använda på olika sätt, vilket ger användaren stor frihet att experimentera och hitta sin egen stil. Trots den höga pigmenteringen finns det en nackdel att vissa färger, särskilt de tre översta, inte skiljer sig mycket åt när de appliceras på huden.

  Produkten är även lätt att applicera och har bra hållbarhet, den verkar hålla hela dagen. En av recensionerna nämner dock att highlightern kan vara lite för glittrig, vilket kan göra att resultatet inte blir lika naturligt som man kanske skulle önska. Förpackningen är praktisk med en inbyggd spegel, vilket gör den idealisk för snabba touch-ups under dagen.

  Priset för Makeup Revolution Ultra Contour Palette ligger på 111 kr, vilket gör den till ett prisvärt val med tanke på kvaliteten och variationen av färger. Även om det finns vissa nackdelar med produkten, som att några av färgerna ser likadana ut på huden och att highlightern kan vara lite för glittrig, så verkar de flesta recensenterna mycket nöjda med sitt köp. Sammantaget är detta en bra produkt för både nybörjare och erfarna makeup-älskare.

  Fördelar

  • Stark pigmentering av färgerna
  • Lätt att applicera
  • Bra hållbarhet
  • Praktisk förpackning med spegel
  • Prisvärt val

  Nackdelar

  • Några färger ser likadana ut
  • Highlightern kan vara för glittrig
  Produkten finns att köpa här:
  149 kr
testvinnarna

Jämför de 5 vinnarna i testet

Se hur våra bästa produkter jämför sig med varandra här. Vill du sortera dem? Bara klicka på en rubrik i tabellen!

Highlighter Pigmentering Hållbarhet Textur Totalbetyg Pris
theBalmThe Balm Mary-Lou Manizer Aka "The Luminizer" Highlighter, Shimmer & Eyeshadow 8g The Balm Mary-Lou Manizer Aka "The Luminizer" Highlighter, Shimmer & Eyeshadow 8g 4,6/5 4,8/5 4,7/5 Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Bästa pris
152 kr
LH Cosmetics Infinity highlighter 4,3/5 4,4/5 4,8/5 Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Bästa pris
199 kr
Makeup RevolutionUltra Blush Palette Sugar and Spice 13 g Ultra Blush Palette Sugar and Spice 13 g 4,0/5 4,7/5 4,2/5 Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Bästa pris
99 kr
NYX PROFESSIONAL MAKEUPWonder Stick Dual-Ended Face Shaping Stick 02Universal Light Wonder Stick Dual-Ended Face Shaping Stick 02Universal Light 4,6/5 4,2/5 3,8/5 Betyg 4,2 / 5
4,2 / 5
Bästa pris
199 kr
Makeup RevolutionUltra Contour Palette 13 g Ultra Contour Palette 13 g 4,0/5 3,8/5 4,2/5 Betyg 4,0 / 5
4,0 / 5
Bästa pris
149 kr
viktiga faktorer för att välja rätt highlighter

Så hittar du bästa highlighter

Vid valet av en highlighter finns det ett antal viktiga faktorer att beakta. Det är inte bara produkten i sig som spelar roll, utan även hur den interagerar med din hudtyp, din hudton och vilken effekt du önskar uppnå. För att hjälpa dig att hitta den bästa highlightern för dina behov har vi sammanställt en lista över de viktigaste kriterierna att tänka på när du jämför olika produkter.

Formulan

Det första du bör tänka på när du väljer en highlighter är formulan. Det finns tre huvudtyper av highlighters: pulver, kräm och flytande. Pulverhighlighters är lätta att applicera och fungerar bra för de flesta hudtyper, men de kan vara uttorkande för torr hud. Kräm- och flytande highlighters ger en mer intensiv glöd och kan vara mer fuktgivande, men de kan också vara svårare att applicera jämnt. Välj den formula som bäst passar din hudtyp och dina sminkvanor.

Färg och underton

När det gäller färg och underton ska du välja en highlighter som kompletterar din naturliga hudton. För en naturlig look, välj en highlighter som är två nyanser ljusare än din hudton. Om du har en kall underton (blå eller rosa) i din hud, välj en silver- eller rosa-tonad highlighter. Om du har en varm underton (gul eller guld), välj en guld- eller persikotonad highlighter. Om du har en neutral underton (både blå och gul), kan du välja antingen varma eller kalla highlighters.

Intensitet

Intensiteten på en highlighter kan variera mycket. Vissa produkter ger en subtil glöd, medan andra ger en mer intensiv glöd. Om du föredrar en naturlig look, välj en highlighter med lägre intensitet. Om du vill ha en mer dramatisk effekt, välj en highlighter med högre intensitet. Kom ihåg att du alltid kan bygga upp intensiteten genom att applicera flera lager av produkten.

Hållbarhet

Ett annat viktigt kriterium att tänka på är hållbarheten på highlightern. En bra highlighter ska sitta kvar på huden under hela dagen utan att blekna eller smula. Läs produktbeskrivningar och recensioner för att få en uppfattning om hur länge olika produkter håller. Det kan också vara bra att välja en vattenfast highlighter om du planerar att använda den i fuktiga miljöer eller under fysisk aktivitet.

Ingredienser

Det är alltid viktigt att kontrollera ingredienserna i alla hudvårds- och skönhetsprodukter du använder, inklusive highlighters. Undvik produkter som innehåller skadliga kemikalier, parabener, syntetiska dofter och färgämnen. Om du har känslig hud, välj en highlighter som är hypoallergen. Om du är miljömedveten, välj en highlighter som är ekologisk och cruelty-free.

Pris

Priset på highlighters kan variera kraftigt beroende på märke, ingredienser och kvalitet. Dyra highlighters är inte alltid bättre än billiga alternativ. Det viktigaste är att hitta en highlighter som passar dina behov och din budget. Jämför priser och läs recensioner för att hitta den bästa highlightern för dina behov.

Användarrecensioner

Sist men inte minst, glöm inte att läsa användarrecensioner innan du köper en highlighter. Recensioner från andra användare kan ge dig värdefull information om produktens prestanda, hållbarhet och värde för pengarna. Se upp för recensioner som nämner eventuella problem med produkten, såsom irritation, allergiska reaktioner eller dålig hållbarhet.

highlighter hudfaerg

Hur använder man en highlighter?

Att använda en highlighter kan vara lite klurigt om du är nybörjare, men med lite övning kan du snabbt få till den perfekta glöden. Här är några viktiga steg och tips för att hjälpa dig att bemästra konsten att använda highlighter.

Välj rätt verktyg

Det första steget är att välja rätt verktyg för applicering. Vilket verktyg du ska använda beror på vilken typ av highlighter du har. För en pulverhighlighter är en liten, fluffig borste bäst. Den bör vara tillräckligt liten för att kunna applicera produkten på specifika områden, men tillräckligt fluffig för att kunna sudda ut den och få ett jämnt resultat. För en kräm- eller flytande highlighter kan du antingen använda en mindre foundationborste, en beautyblender eller rent av dina fingrar. Att använda fingrarna kan faktiskt vara en bra idé eftersom värmen från huden hjälper produkten att smälta in bättre.

Förbered din hud

Innan du applicerar din highlighter bör du se till att din hud är ordentligt förberedd. Det innebär att du bör ha rengjort, tonat och återfuktat din hud. Om du använder foundation ska din highlighter appliceras efter detta steg. Om du inte använder foundation kan du applicera din highlighter direkt på din återfuktade hud. För bästa resultat, se till att din hud är väl återfuktad innan du applicerar din highlighter. Detta hjälper till att skapa en jämn, glödande bas för din highlighter att fästa på.

Applicera på rätt ställen

Highlighter ska appliceras på de högsta punkterna i ditt ansikte för att framhäva och definiera dina ansiktsdrag. De vanligaste ställena att applicera highlighter är på kindbenen, näsryggen, pannan, amorbågen (den lilla gropen ovanför överläppen) och under ögonbrynsbenet. Du kan också applicera lite highlighter i inre hörnet av ögonen för att få dem att se större och mer vakna ut. Kom ihåg att mindre är mer när det gäller highlighter - du kan alltid lägga till mer om du behöver det, men det kan vara svårt att ta bort för mycket.

Sudda ut ordentligt

När du har applicerat din highlighter är det viktigt att sudda ut den ordentligt för att undvika hårda linjer eller fläckar. Använd ditt verktyg (borste, beautyblender eller fingrar) för att mjukt sudda ut produkten tills du får en jämn, naturlig glöd. Om du använder en kräm- eller flytande highlighter, se till att sudda ut den snabbt innan den torkar för bästa resultat.

Bygg upp din glöd

Slutligen, kom ihåg att du alltid kan bygga upp din glöd om du vill ha en mer intensiv effekt. Börja med en liten mängd produkt och lägg till mer tills du uppnår önskad intensitet. Detta är särskilt viktigt om du använder en highlighter med hög pigmentering, eftersom dessa produkter kan vara mycket intensiva. Genom att bygga upp din glöd kan du kontrollera hur mycket lyster du vill ha och undvika att det blir för överväldigande. Med rätt teknik och lite övning kommer du snart att bemästra konsten att använda highlighter för att skapa en vacker, strålande look.

highligter woman

Vem har nytta av en highlighter?

Highlighter är ett mångsidigt verktyg som kan förbättra och lyfta fram ansiktets naturliga skönhet. Men vem har egentligen mest nytta av att använda en highlighter? Nedan följer några exempel på personer som kan dra nytta av denna fantastiska produkt.

 • Makeupentusiaster: Om du älskar att experimentera med makeup och skapa olika looks, är en highlighter ett oumbärligt verktyg i din sminkväska. Med en highlighter kan du skapa alltifrån en naturlig, daggfrisk look till en dramatisk, festlig glöd. Highlighter kan även användas för att skapa illusionen av högre kindben, en smalare näsa eller större ögon, vilket ger dig ännu fler alternativ när du skapar din makeuplook.
 • Personer med trött eller glåmig hud: Om din hud ofta ser trött eller glåmig ut, kan en highlighter vara räddningen. Den skimrande effekten från en highlighter kan omedelbart få din hud att se mer livfull och strålande ut. Genom att applicera highlighter på de högsta punkterna i ansiktet, kan du ge intrycket av frisk och välmående hud, även när du inte känner dig på topp.
 • Äldre personer: När huden åldras kan den förlora sin naturliga lyster och se torr och matt ut. En highlighter kan hjälpa till att återställa denna lyster och ge huden ett ungdomligt, friskt utseende. Dessutom kan highlighter hjälpa till att framhäva ansiktets naturliga konturer, vilket kan bli mindre tydliga med åldern.

Å andra sidan, om du har mycket oljig hud eller stora porer kan du eventuellt vilja undvika att använda en highlighter. Highlighters har en tendens att framhäva textur i huden, så om du redan kämpar med oljig hud eller stora porer kan en highlighter potentiellt förvärra dessa problem. Men kom ihåg, det finns inga fasta regler i makeup och det viktigaste är att du känner dig bekväm och vacker i din egen hud.

vanliga frågor om Highlighter

FAQ: Vanliga frågor om Highlighter

1. Kan man använda highlighter varje dag?

Absolut, du kan definitivt använda highlighter varje dag om du så önskar. Det är allt om personlig preferens och vilken look du är ute efter. En highlighter kan ge en subtil glöd till huden och få den att se frisk och strålande ut, vilket kan vara särskilt fördelaktigt om du känner att din hud ser trött eller glåmig ut. Men kom ihåg, som med all makeup, det är viktigt att ta hand om din hud och se till att rengöra den ordentligt i slutet av dagen för att undvika igentäppta porer och potentiell hudirritation.

2. Vilken färg på highlighter ska jag välja?

Vilken färg på highlighter du bör välja beror på din hudton och vilken effekt du är ute efter. Generellt sett bör du välja en highlighter som är två nyanser ljusare än din hudton för en naturlig look. Om du har en kall underton (blå eller rosa) i din hud, välj en silver- eller rosa-tonad highlighter. Om du har en varm underton (gul eller guld), välj en guld- eller persikotonad highlighter. Om du har en neutral underton (både blå och gul), kan du välja antingen varma eller kalla highlighters.

3. Kan jag använda highlighter utan foundation?

Ja, det kan du absolut! Du behöver inte ha foundation för att använda highlighter. Du kan applicera highlighter direkt på ren, återfuktad hud för en naturlig, daggfrisk look. Om du vill ha en mer intensiv glöd, kan du också lägga till en primer innan du applicerar din highlighter. Primer hjälper till att jämna ut hudens textur och ger en jämn bas för din highlighter att fästa på.

4. Hur mycket highlighter ska jag använda?

Det beror helt på vilken look du är ute efter. Om du vill ha en subtil, naturlig glöd, börja med en liten mängd produkt och bygg upp tills du uppnår önskad intensitet. Om du vill ha en mer dramatisk look, kan du använda mer produkt. Men kom ihåg, det är alltid lättare att lägga till mer produkt än att ta bort för mycket, så börja alltid med mindre och bygg upp.

5. Kan jag använda highlighter på hela ansiktet?

Generellt sett bör du endast applicera highlighter på specifika områden i ansiktet där ljuset naturligt träffar - som kindbenen, näsryggen, pannan och under ögonbrynsbenet. Om du applicerar highlighter över hela ansiktet kan det ge ett onaturligt eller oljigt utseende. Men som alltid finns det inga fasta regler i makeup och det viktigaste är att du känner dig bekväm och vacker i din egen hud.

6. Kan jag använda highlighter om jag har akne?

Ja, du kan fortfarande använda highlighter om du har akne, men det finns några saker du bör tänka på. För det första kan highlighter framhäva textur i huden, så om du har akne eller ärr kan du kanske undvika att applicera highlighter på dessa områden. För det andra, se till att din highlighter är icke-komedogen (det vill säga, den täpper inte till porerna), eftersom vissa makeupprodukter kan förvärra akne. Slutligen, kom ihåg att alltid ta bort din makeup i slutet av dagen för att hålla din hud ren och frisk.

7. Vad är skillnaden mellan highlighter och bronzer?

Highlighter och bronzer används för olika ändamål i sminkrutinen. En highlighter används för att framhäva och lyfta fram specifika delar av ansiktet, som kindbenen och näsryggen. Den ger en ljusare, glödande effekt. Bronzer å andra sidan används för att skapa värme och definition i ansiktet. Den är oftast mörkare än huden och appliceras på områden där solen naturligt skulle träffa ansiktet, som pannan, kinderna och näsan.

8. Hur tar jag bort highlighter?

Highlighter kan tas bort med din vanliga makeupborttagare eller rengöringsmedel. Om du använder en vattenfast highlighter kanske du behöver en oljebaserad makeupborttagare för att effektivt ta bort produkten. Kom ihåg att alltid vara skonsam mot din hud när du tar bort makeup, undvik att gnugga eller dra i huden. Efter att du har tagit bort din makeup, se till att återfukta din hud för att hålla den frisk och strålande.

Vilka produkter är relaterade till highlighter?

Highlighter är en makeupprodukt som används för att framhäva vissa delar av ansiktet och ge huden en lyster. Det finns flera andra produkter som kompletterar eller är relaterade till highlighter, inklusive:

 • Foundation: Detta är en basprodukt som appliceras över hela ansiktet för att skapa en jämn hudton och dölja ojämnheter. Du kan läsa vår jämförelse av olika foundations för att hitta den bästa för dig.
 • Concealer: En concealer används för att dölja mörka ringar under ögonen, blemmor och andra små skönhetsfel. Ta en titt på vår recension av concealers för mer information.
 • Primer: En primer appliceras före foundation och highlighter för att förbereda huden och hjälpa makeupen att hålla längre. Vi har en guide till de bästa primers på marknaden.
 • Ögonskugga: Ögonskugga appliceras på ögonlocken för att ge färg och definition. Vår ögonskugga bäst i test kan hjälpa dig att hitta rätt produkt.
 • Mascara: Mascara används för att förlänga, tjockna och definiera ögonfransarna. Kolla in vår recension av mascaras för att hitta den bästa för dig.
 • Sminkborste: Sminkborstar används för att applicera och blanda olika makeupprodukter, inklusive highlighter. Vi har en guide till de bästa sminkborstarna på marknaden.

Det är också viktigt att notera att det finns andra produkter som kan komplettera din makeuprutin, som ansiktsrengöring, ansiktskräm och makeupborttagning. Dessa produkter hjälper till att hålla huden ren och frisk, vilket i sin tur kan förbättra hur din makeup ser ut och känns.

Kvinnoansikte med Highlighter

Om vårt test

I vår strävan att hitta den bästa highlightern har vi genomfört en noggrann och omfattande testprocess. Vi har testat en rad olika märken och typer av highlighters - från de mest populära och välkända till mindre kända varumärken. Vi har inte bara tittat på hur väl highlightern lyser upp texten, utan också på dess hållbarhet, användarvänlighet och pris.

 • Hållbarhet: Hur länge håller highlightern? Bleknar färgen över tid eller behåller den sin ursprungliga lyster? Hur snabbt tar bläcket slut?
 • Användarvänlighet: Är highlightern lätt att använda? Ligger den bra i handen? Är spetsen för bred eller för smal för att ge en ren linje?
 • Pris: Är priset rimligt med tanke på produktens kvalitet och hållbarhet? Finns det billigare alternativ som presterar lika bra, eller kanske bättre?
 • Prestanda: Hur väl lyser highlightern upp texten? Blöder den igenom papperet? Torkar den snabbt eller smetas ut?

I vår sammanfattning av testet av highlighters har vi tagit hänsyn till alla dessa faktorer för att kunna erbjuda en rättvis och balanserad bedömning. Vår målsättning är att hjälpa dig att hitta den bästa highlightern för dina behov och budget.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
80 röster, Betyg: 4.6 / 5
karin2
Karin Svensson
Expert inom skönhet

Karin Svensson är en hängiven skribent som helt har ägnat sig åt skönhetsvärlden. Hennes upptäckt av skönhet började med ungdomliga experiment med makeup och har sedan dess blomstrat till en livslång kärlek till allt som rör skönhet. Karin är alltid på jakt efter de senaste trenderna och teknikerna.

Med en förmåga att omvandla skönhetskoncept till användbara tips och tricks har Karin blivit en favorit för många som söker vägledning inom skönhet. Hennes uppriktiga entusiasm och kunnighet framträder i varje artikel hon delar.