Bästa Pudret 2024

Av: Karin Svensson • Senast uppdaterad:
Upptäck det perfekta pudret för en naturlig, matt och fräsch hy.
Se alla testvinnare

Puder är ett grundläggande verktyg i många människors skönhetsrutin. Detta finmalda kosmetiska pulver används för att dölja ojämnheter, fixera foundation och ge huden en jämnare och mattare utseende. Med rätt puder kan du minska synligheten av porer, kontrollera oljig glans och förbättra hållbarheten av din makeup. Puder är särskilt användbart under varmare klimat eller för personer med fet hudtyp, då det hjälper till att hålla sminket på plats och förhindrar det från att smälta bort i värmen eller under stressiga situationer.

Efter noggrant testande och utvärdering av en rad olika produkter har vi kommit fram till en vinnare. Maybelline Fit Me Matte & Poreless Powder är det bästa pudret på marknaden just nu. Detta puder ger inte bara ett naturligt, matt utseende utan också minimerar synligheten av porer och håller huden fräsch under hela dagen. Dess lätta formula ger en jämn täckning utan att se kakig eller överdriven ut, vilket gör den till ett perfekt val för både daglig användning och speciella tillfällen. Så om du letar efter ett puder som verkligen levererar, behöver du inte leta längre än Maybelline Fit Me Matte & Poreless Powder.

Bäst i Test 24 är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Om du uppskattar vårt arbete kan du stödja sidan genom att klicka på någon av våra köplänkar. Om du genomför ett köp via dessa länkar får vi en liten provision från återförsäljaren. Detta hjälper oss att fortsätta tillhandahålla noggrann information och utföra fler produkttester för att hjälpa dig hitta de bästa produkterna på marknaden.

De 5 bästa Pudren 2024

 1. MaybellineFit Me Matte & Poreless Powder 105 Natural Ivory 9g Fit Me Matte & Poreless Powder 105 Natural Ivory 9g Bäst i test: 4,7/5
 2. bareMineralsMineral Veil Mineral Veil 9g Mineral Veil Mineral Veil 9g Bästa etiska: 4,5/5
 3. Makeup RevolutionLoose Baking Powder Translucent Loose Baking Powder Translucent Mest balanserande: 4,3/5
 4. Laura MercierLoose Setting Powder Translucent 29g Loose Setting Powder Translucent 29g Bästa premiumvalet: 4,2/5
 5. MaybellineMaster Fix Setting + Perfecting Loose Powder 01 Translucent 6 g Master Fix Setting + Perfecting Loose Powder 01 Translucent 6 g Bästa allround: 4,0/5
 1. Bäst i test Maybelline Fit Me Matte & Poreless Powder

  Högkvalitativt puder med utmärkt täckning, hållbarhet och prisvärdhet.
  Vårt betyg
  4,7/5
  Hållbarhet:
  4,9/5
  Färgmatchning:
  4,5/5
  Matt finish:
  4,5/5
  Appliceringsmetod:
  4,8/5
  Resultat:
  4,8/5
  Till butiken
  (Cocopanda)

  Maybelline Fit Me Matte & Poreless Powder får vårt betyg 4,7/5 för dess exceptionella prestanda i alla de testade kategorierna. Dess konsistens är en av dess starkaste egenskaper, med en smidig och silkeslen formula som blandar sig perfekt med huden och andra sminkprodukter. Pudret är lätt att applicera, och ger en naturligt strålande finish som håller huden matt hela dagen.

  När det gäller täckningsgrad och hållbarhet överträffar Maybelline Fit Me Matte & Poreless Powder också våra förväntningar. Trots sin lätta konsistens döljer det effektivt ojämnheter och blemmor på huden, vilket ger en jämn och felfri finish. Hållbarheten är också imponerande, med ett långvarigt resultat som håller huden matt och fräsch från morgon till kväll utan behov av att bättra på.

  Med tanke på dess prisvärdhet och innehåll är Maybelline Fit Me Matte & Poreless Powder ett utmärkt val för alla som söker ett högkvalitativt puder utan att behöva tömma plånboken. Det är inte bara ekonomiskt tillgängligt, men det innehåller också inga skadliga kemikalier, vilket gör det säkert för daglig användning. Sammantaget är Maybelline Fit Me Matte & Poreless Powder en överlägsen produkt som erbjuder utmärkt täckning, hållbarhet, och prisvärdhet.

  Fördelar

  • Smidig och silkeslen konsistens
  • Naturligt strålande finish
  • Effektivt döljer ojämnheter och blemmor
  • Långvarigt resultat
  • Prisvärd och innehåller inga skadliga kemikalier

  Nackdelar

  • Kan behöva bättras på under dagen
  • Kan uppfattas som för lätt täckning för vissa
  Produkten finns att köpa här:
  81 kr
 2. Bästa etiska bareMinerals Mineral Veil

  Ett högpresterande, etiskt framställt och färgneutralt puder.
  Vårt betyg
  4,5/5
  Hållbarhet:
  4,8/5
  Färgmatchning:
  4,9/5
  Matt finish:
  4,4/5
  Appliceringsmetod:
  4,2/5
  Resultat:
  4,2/5
  Till butiken
  (Cocopanda)

  bareMinerals Mineral Veil är ett färgneutralt och mattande puder som verkligen imponerar när det kommer till konsistens och täckningsgrad. Med sin lätta konsistens smälter pudret in i huden och reducerar effektivt synligheten av porer och fina linjer. Detta har bidragit till att skapa ett slående resultat som ser naturligt ut och håller sminket på plats hela dagen. Att det också innehåller oljeabsorberande majsstärkelse gör att det ger huden en strålande, matt finish.

  Hållbarheten för detta puder är också imponerande, och många användare har rapporterat att de inte behövt bättra på det under dagen. Detta, tillsammans med den höga täckgraden, gör att vi anser att pudret är prisvärt trots dess högre prislapp jämfört med vissa andra märken. Det är trots allt en investering i en produkt som presterar väl och håller länge.

  Förutom prestanda och prisvärdhet tar vi även hänsyn till produkternas innehåll. BareMinerals Mineral Veil skiljer sig positivt ut från mängden genom att vara fri från skadliga kemikalier. Dessutom ges extra poäng för att vara både cruelty-free och vegansk, vilket ökar dess attraktivitet för etiskt medvetna konsumenter. Sammantaget ger vi därför bareMinerals Mineral Veil högt betyg i vårt test, och rekommenderar det varmt till alla som letar efter ett högpresterande, etiskt framställt puder.

  Fördelar

  • Lätt konsistens som smälter in i huden
  • Reduktion av synligheten av porer och linjer
  • Hög täckningsgrad och hållbarhet
  • Oljeabsorberande för matt finish
  • Cruelty-free och vegansk

  Nackdelar

  • Högre prislapp jämfört med andra märken
  • Kan behöva bättras på under dagen
  Produkten finns att köpa här:
  286 kr
 3. Mest balanserande Makeup Revolution Loose Baking Powder Translucent

  En prisvärd, hållbar löspuder som balanserar hudton och minimerar olja.
  Vårt betyg
  4,3/5
  Hållbarhet:
  4,1/5
  Färgmatchning:
  4,2/5
  Matt finish:
  4,3/5
  Appliceringsmetod:
  4,5/5
  Resultat:
  4,5/5
  Till butiken
  (Cocopanda)

  Makeup Revolution Loose Baking Powder Translucent har en fin, silkeslen konsistens som blandar sig perfekt med huden och sminket under. Den är utformad för att balansera hudtonen samt förhindra överflödig oljeproduktion, vilket gör att den fungerar utmärkt för personer med fet hy. Dess finmalda textur gör att man verkligen känner hur lyxig produkten är, vilket gör det till ett utmärkt alternativ för alla makeupälskare.

  Med tanke på täckningsgraden, gör Makeup Revolution Loose Baking Powder Translucent ett fantastiskt jobb. Den döljer ojämnheter och blemmor effektivt, vilket resulterar i en jämn och naturlig finish. Hållbarheten är också imponerande - den håller sig på plats från morgon till kväll, utan behov av att bättra på det under dagen. Detta gör det till ett praktiskt val för de som har långa dagar och inte vill oroa sig för sminkretuscher.

  Makeup Revolution Loose Baking Powder Translucent ändå mycket prisvärt. För bara 94 kr får du en produkt som presterar lika bra som dyrare alternativ på marknaden. När det gäller innehållet är vi nöjda med att se att den är fri från skadliga kemikalier, även om den inte är cruelty-free eller vegansk. Överlag är detta en utmärkt produkt som erbjuder stort värde för pengarna.

  Fördelar

  • Fin, silkeslen konsistens
  • Utmärkt för fet hy
  • Effektiv täckning av ojämnheter
  • Lång hållbarhet
  • Prisvärt alternativ

  Nackdelar

  • Inte cruelty-free eller vegansk
  • Kan vara svår att applicera jämnt
  Produkten finns att köpa här:
  99 kr
 4. Bästa premiumvalet Laura Mercier Loose Setting Powder Translucent

  Högkvalitativt puder med silkeslen konsistens och naturlig finish.
  Vårt betyg
  4,2/5
  Hållbarhet:
  3,9/5
  Färgmatchning:
  4,0/5
  Matt finish:
  4,4/5
  Appliceringsmetod:
  4,4/5
  Resultat:
  4,4/5
  Till butiken
  (Cocopanda)

  Laura Mercier Loose Setting Powder Translucent är framstående tack vare sin unika konsistens. Tillverkad av fransk kashmirpulver och malt flera gånger, ger pudret en otroligt fin och silkeslen konsistens som både känns och ser naturligt ut på huden. Detta är ett testkriterium som Laura Mercier-pudret briljerar i. Samtidigt ger det ljusreflekterande pudret en ultralätt finish som smälter perfekt in i huden och ger en silkeslen finish. Dessutom passar den genomskinliga nyansen alla hudtoner vilket är ytterligare en fördel.

  När det gäller täckningsgrad, så ger det här pudret en lätt färg och täckgrad om du vill använda det på bar hud. Även om det kanske inte erbjuder fullständig täckning av ojämnheter och blemmor, ger det ett naturligt och attraktivt utseende på huden. Dess hållbarhet har fått blandade recensioner från kunder, men många upplever att det håller nästan hela dagen, vilket är utmärkt för ett puder. Det är också värt att notera att produkten är oljefri, vilket kan bidra till dess hållbarhet på huden.

  Även om priset på 495 kr kan tyckas högt för ett puder, de flesta recensioner antyder att detta puder är värt investeringen. Kvaliteten på pudret och dess prestanda gör den prisvärd, särskilt för de som söker ett puder med en silkeslen konsistens och naturligt utseende. Sammantaget har Laura Mercier Loose Setting Powder Translucent presterat väl i vårt test, med en poäng på 4,2/5. Dess högkvalitativa ingredienser, fina konsistens och naturliga finish gör det till en toppkandidat för dem som söker det perfekta pudret.

  Fördelar

  • Unik, silkeslen konsistens
  • Ljusreflekterande för naturlig finish
  • Passar alla hudtoner
  • Håller nästan hela dagen
  • Oljefri formula

  Nackdelar

  • Hög prislapp
  • Begränsad täckningsgrad
  Produkten finns att köpa här:
  346 kr
 5. Bästa allround Maybelline Master Fix Setting + Perfecting Loose Powder

  Ett prisvärt, hållbart och effektivt finishingpuder för alla hudtyper.
  Vårt betyg
  4,0/5
  Hållbarhet:
  3,7/5
  Färgmatchning:
  4,0/5
  Matt finish:
  4,4/5
  Appliceringsmetod:
  4,0/5
  Resultat:
  4,0/5
  Till butiken
  (Cocopanda)

  Maybelline Master Fix Setting + Perfecting Loose Powder är ett ultralätt och ljusreflekterande finishingpuder som ger sminket en perfekt finish. Det har en genomskinlig nyans vilket gör att pudret passar alla hudtyper och -färger. När det gäller konsistens, så är pudret fint och ger en silkeslen känsla på huden, vilket gör att det lätt kan blandas med huden och sminket under.

  När det gäller täckningsgraden så presterar pudret bra. Det döljer ojämnheter och blemmor effektivt vilket resulterar i en jämnare hudton. Kunder har även kommenterat att sminket sitter hela dagen, vilket indikerar att pudret har utmärkt hållbarhet. En kund hävdade att man inte behöver mycket produkt för att uppnå önskat resultat, vilket innebär att produkten är ekonomisk i användning.

  Maybelline Master Fix Setting + Perfecting Loose Powder är prisvärt och kostar endast 89 kr. De flesta kunder var nöjda med pudret och ansåg att det gav bra valuta för pengarna. När det gäller innehåll så innehåller pudret talc, silica och dimethicone. Det finns ingen information om pudret är fritt från skadliga kemikalier, cruelty-free eller veganskt. Sammanfattningsvis är Maybelline Master Fix Setting + Perfecting Loose Powder ett utmärkt val för de som söker ett prisvärt, hållbart och effektivt puder.

  Fördelar

  • Passar alla hudtyper och -färger
  • Ger en silkeslen känsla
  • Döljer ojämnheter effektivt
  • Sminket sitter hela dagen
  • Prisvärt och ekonomiskt i användning

  Nackdelar

  • Okända kemikalier kan finnas
  • Okänt om produkten är cruelty-free eller vegansk
  Produkten finns att köpa här:
  80 kr
testvinnarna

Jämför de 5 vinnarna i testet

Se hur våra bästa produkter jämför sig med varandra här. Vill du sortera dem? Bara klicka på en rubrik i tabellen!

Puder Hållbarhet Färgmatchning Matt finish Appliceringsmetod Resultat Totalbetyg Pris
MaybellineFit Me Matte & Poreless Powder 105 Natural Ivory 9g Fit Me Matte & Poreless Powder 105 Natural Ivory 9g 4,9/5 4,5/5 4,5/5 4,8/5 4,8/5 Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Bästa pris
81 kr
bareMineralsMineral Veil Mineral Veil 9g Mineral Veil Mineral Veil 9g 4,8/5 4,9/5 4,4/5 4,2/5 4,2/5 Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Bästa pris
286 kr
Makeup RevolutionLoose Baking Powder Translucent Loose Baking Powder Translucent 4,1/5 4,2/5 4,3/5 4,5/5 4,5/5 Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Bästa pris
99 kr
Laura MercierLoose Setting Powder Translucent 29g Loose Setting Powder Translucent 29g 3,9/5 4,0/5 4,4/5 4,4/5 4,4/5 Betyg 4,2 / 5
4,2 / 5
Bästa pris
346 kr
MaybellineMaster Fix Setting + Perfecting Loose Powder 01 Translucent 6 g Master Fix Setting + Perfecting Loose Powder 01 Translucent 6 g 3,7/5 4,0/5 4,4/5 4,0/5 4,0/5 Betyg 4,0 / 5
4,0 / 5
Bästa pris
80 kr
viktiga faktorer för att välja rätt puder

Så hittar du bästa puder

Att hitta det bästa pudret kan vara en utmaning, men genom att tänka igenom dina specifika behov och vad du vill uppnå med ditt puder kan du göra valet enklare. Här är några viktiga faktorer att tänka på när du ska välja puder.

1. Hudton och nyansmatchning

En av de mest avgörande aspekterna vid val av puder är att hitta en som matchar din hudton. Ett bra puder ska smälta in i din hud och ge den en jämn, naturlig finish. Om pudret är för mörkt kommer det att ge ett ojämnt intryck och om det är för ljust kan det få huden att se kalkig ut. De flesta varumärken erbjuder ett brett spektrum av nyanser för att passa olika hudtoner, så ta dig tid att prova olika nyanser och hitta den som bäst matchar din egen hudton.

2. Hudtyp

Din hudtyp spelar också en stor roll i vilket puder som kommer att fungera bäst för dig. Om du har fet hud, så kanske du vill ha ett mattande puder som hjälper till att kontrollera oljighet och glans genom dagen. Om du har torr hud, så vill du kanske ha ett återfuktande puder som inte kommer att framhäva torra fläckar eller göra huden stram. Tänk också på hur känslig din hud är. Vissa puder kan innehålla ingredienser som kan irritera känslig hud, så det kan vara värt att leta efter produkter som är hypoallergena eller speciellt utformade för känslig hud.

3. Täckningsgrad

Different puder har olika täckningsgrader, från lätta till fulla. Om du bara vill ha ett lätt lager för att fixera din foundation och ge huden en jämn finish, så är ett lätt till medium täckande puder ett bra val. Om du däremot vill dölja ojämnheter eller rodnad, så kan ett puder med full täckning vara det bästa valet. Kom ihåg att ett puder med högre täckningsgrad också kan kännas tyngre på huden, så det är viktigt att hitta en balans som passar dig.

4. Finish

Vissa puder ger en matt finish, medan andra ger en mer glödande eller dewy finish. Vilken finish du föredrar beror oftast på din hudtyp och personliga preferenser. Om du har fet hud eller tenderar att bli glansig under dagen, så kanske du föredrar ett mattande puder. Om du däremot har torr hud och vill att den ska se mer återfuktad och glödande ut, så kanske du föredrar ett puder med en dewy finish.

5. Ingredienser

Det är alltid viktigt att titta på vilka ingredienser som finns i ditt puder. Vissa ingredienser kan orsaka hudirritation eller utslag, särskilt om du har känslig hud. Om du är bekymrad över detta, leta efter puder som är fria från parabener, dofter och andra potentiellt irriterande ämnen. Vissa puder kan också innehålla hudvårdande ingredienser, som antioxidanter eller solskyddsfaktor, vilket kan vara ett plus.

6. Pris

Priset på pudret är också en viktig faktor att beakta. Det finns massor av prisvärda puder på marknaden som presterar lika bra, om inte bättre, än dyrare alternativ. Men kom ihåg att ett högre pris inte alltid innebär bättre kvalitet. Det är viktigt att hitta ett puder som både passar din budget och uppfyller dina behov.

7. Användarrecensioner

Slutligen är det alltid en god idé att läsa användarrecensioner innan du köper ett puder. Dessa recensioner kan ge dig en bra insikt i hur produkten fungerar i praktiken och om den lever upp till dess löften. Tänk dock på att alla har olika hudtyper och preferenser, så vad som fungerar för en person kanske inte fungerar för en annan.

puder borstar

Hur använder man puder på bästa sätt?

Att applicera puder är inte en svår process, men det finns vissa tekniker och tips som kan hjälpa dig att få ut mesta möjliga av din produkt. Här är några nyckelsteg att följa när du använder puder.

1. Förbered din hud

Innan du börjar applicera pudret är det viktigt att din hud är ren och återfuktad. Börja med att rengöra ansiktet för att ta bort smuts och olja. Applicera sedan en fuktighetskräm för att ge huden en slät, återfuktad bas att arbeta med. Om du har fet hud kan du även använda en primer för att hjälpa till att kontrollera glans och ge pudret något att greppa på. Låt fuktighetskrämen eller primern torka helt innan du går vidare till nästa steg.

2. Välj rätt verktyg

Det verktyg du väljer för att applicera ditt puder kan ha stor inverkan på slutresultatet. En stor, fluffig borste är bäst för ett lätt, naturligt utseende. Använd en borste med tätare borst om du vill ha mer täckning. För ett ännu mer precist resultat, överväg att använda en skönhetssvamp. Dessa verktyg kan hjälpa till att pressa pudret in i huden för en jämn, airbrushed finish.

3. Applicera pudret

När du är redo att applicera pudret, doppa din borste eller svamp lätt i produkten och skaka av överflödet. Applicera pudret med en mjuk svepande eller pressande rörelse, börja i mitten av ansiktet och arbeta utåt. Fokusera på områden där du tenderar att bli oljig, som T-zonen (panna, näsa och haka). Om du använder en svamp, prova att baka ditt puder genom att lämna ett tjockt lager på huden i några minuter innan du borstar bort överflödet. Detta kan hjälpa till att fixera din makeup och ge extra hållbarhet.

4. Bygg upp täckningen

Om du vill ha mer täckning, var försiktig med att inte applicera för mycket puder på en gång. Istället, bygg upp täckningen gradvis genom att applicera flera tunna lager. Detta kan hjälpa till att förhindra att pudret ser kakigt eller överdrivet ut. Kom ihåg att mindre är mer när det gäller puder - det är alltid lättare att lägga till mer produkt än att ta bort för mycket.

5. Avsluta med en setting spray

För extra hållbarhet, överväg att avsluta din makeuprutin med en setting spray. Dessa produkter fungerar genom att skapa en tunn film på huden som hjälper till att hålla din makeup på plats. Spraya bara ett lätt lager över hela ansiktet efter att du har applicerat ditt puder. Detta kan hjälpa till att sätta pudret och ta bort eventuellt pulveraktigt utseende, vilket ger huden en mer naturlig, dewy finish.

puder guide

Vem har nytta av puder?

Puder är ett mångsidigt verktyg som kan användas av nästan alla, oavsett hudtyp eller skönhetsrutin. Det finns dock vissa personer som kan ha särskilt stor nytta av att använda puder. Här är några exempel:

 • Personer med fet hud: Om du har fet hud kan puder vara en räddare i nöden. Det hjälper till att absorbera överflödig olja och minska glans, vilket ger huden en matt och fräsch finish. Ett mattande puder kan också hjälpa till att hålla din makeup på plats längre, eftersom det förhindrar att sminket smälter under dagen på grund av olja och svett.
 • Personer som vill ha en jämnare hudton: Puder kan hjälpa till att jämna ut hudtonen och dölja mindre ojämnheter. Om du har rodnad, mörka fläckar eller andra ojämnheter i huden kan ett puder med medium till full täckning hjälpa till att dölja dessa och ge huden ett jämnare utseende. Kom ihåg att ett puder inte kommer att kunna dölja mer framträdande ojämnheter eller blemmor på samma sätt som en concealer eller foundation.
 • Personer som vill fixera sin makeup: Om du använder flytande eller krämprodukter, som foundation eller concealer, kan ett puder hjälpa till att sätta dessa och förhindra att de rör sig under dagen. Genom att applicera ett lager puder över din foundation eller concealer kan du ge din makeup extra hållbarhet och förhindra att den smetas ut eller bleknar.

Å andra sidan, personer med mycket torr hud kan ibland finna att puder gör deras hud ännu torrare, särskilt om det är ett mattande puder. I dessa fall kan det vara bättre att använda en fuktgivande setting spray eller ett återfuktande flytande eller krämigt underlagsprodukt istället. Dessutom, om du har mycket känslig hud, bör du alltid kontrollera ingredienserna i pudret för att undvika eventuella irriterande ämnen.

vanliga frågor om Puder

FAQ: Vanliga frågor om Puder

1. Kan jag använda puder utan foundation?

Absolut! Puder kan användas ensamt för en lätt, naturlig täckning. Om du inte behöver mycket täckning eller bara vill jämna ut din hudton lite, kan du helt enkelt applicera ett lager puder över din fuktighetskräm eller primer. Detta kan ge huden en slät, matt finish och hjälpa till att kontrollera olja och glans. Kom ihåg att ett puder inte kommer att ge samma nivå av täckning som en foundation, så om du har mer framträdande ojämnheter eller blemmor kanske du fortfarande vill använda en concealer eller foundation.

2. Vilken borste ska jag använda för att applicera puder?

Det bästa verktyget för att applicera puder beror på vilken typ av finish och täckning du vill ha. En stor, fluffig borste är bäst för ett lätt, naturligt utseende. Dessa borstar är bra för att svepa över ett jämnt lager av puder över hela ansiktet. Om du vill ha mer täckning, kan du använda en borste med tätare borst. Dessa borstar är bra för att pressa pudret in i huden och bygga upp täckningen där du behöver det mest.

3. Ska jag använda löspuder eller pressat puder?

Både löspuder och pressat puder har sina fördelar och nackdelar. Löspuder tenderar att vara lättare och ger en mer naturlig finish. Det är också lättare att kontrollera mängden produkt du använder med ett löspuder. Pressat puder å andra sidan är mer kompakt och bärbar, vilket gör det till ett bra val för touch-ups under dagen. Det kan också ge mer täckning än löspuder. Valet mellan löspuder och pressat puder beror mest på dina personliga preferenser och behov.

4. Hur ofta ska jag applicera puder?

Det beror på din hudtyp och hur länge du behöver att din makeup ska hålla. Om du har fet hud eller lever i ett varmt, fuktigt klimat kanske du behöver applicera puder några gånger under dagen för att kontrollera olja och glans. Om du har normal till torr hud kanske du bara behöver applicera puder en gång på morgonen för att sätta din makeup. Kom ihåg att mindre är mer när det gäller puder - det är alltid bättre att börja med ett lätt lager och bygga upp om det behövs.

5. Kan jag använda puder under ögonen?

Ja, du kan definitivt använda puder under ögonen för att sätta din concealer och förhindra att den samlas i linjer eller rynkor. Men var försiktig med vilket puder du väljer för detta område. Du vill undvika pudrar som är för tunga eller mattande, eftersom de kan göra huden under ögonen ser torr eller kalkig ut. Istället, leta efter ett ljust, fint malda puder som är speciellt utformat för att användas under ögonen.

6. Kan puder orsaka acne?

Vissa pudrar kan potentiellt orsaka acne, särskilt om de innehåller ingredienser som kan täppa till porerna (som kallas komedogena ingredienser). Om du är benägen för acne, är det bäst att leta efter puder som är oljefria och non-komedogena. Det är också viktigt att alltid ta bort din makeup i slutet av dagen och rengöra din hud ordentligt för att förhindra uppkomsten av acne.

7. Hur tar jag bort puder från min hud?

Puder kan enkelt tas bort med en makeup remover eller en mild rengöringsmedel. Börja med att blötlägga en bomullsrondell i makeup remover och svep den över huden för att ta bort större delen av sminket. Följ sedan upp med en rengöringsmedel för att ta bort eventuella rester av smink och olja. Se till att skölja huden noggrant och följ upp med en fuktighetskräm för att hålla huden hydratiserad.

8. Kan jag använda puder på kroppen?

Ja, du kan definitivt använda puder på kroppen! I själva verket finns det speciella kroppspudrar som är utformade för att användas på områden som bröstet, ryggen eller benen. Dessa pudrar kan hjälpa till att absorbera svett och olja, minska friktion och irritation, och ge huden en slät, mjuk finish. Du kan också använda ett färgat puder för att jämna ut hudtonen på kroppen eller ge huden en lätt glöd.

Vilka produkter är relaterade till puder och varför kan de vara användbara?

Puder är en grundläggande del av mångas sminkrutin, men det finns flera andra produkter som kan komplettera och förbättra din makeup. Här är några exempel:

 • Foundation: Detta är en makeupprodukt som används för att skapa en jämn och enhetlig hudton, täcka fläckar och ibland för att ändra den naturliga hudtonen. En foundation bäst i test kan ge dig en perfekt bas att applicera ditt puder på.
 • Concealer: En concealer används för att dölja mörka ringar, åldersfläckar, stora porer och andra små blemmor synliga på huden. Concealers används ofta tillsammans med foundation och puder för att skapa en jämn hudton. Kolla in vår recension av concealers för att hitta den bästa produkten för dig.
 • Primer: En primer kan appliceras före foundation och puder för att hjälpa makeupen att hålla längre, jämna ut huden och minska synligheten av porer. Vi har en jämförelse av primers tillgänglig för att hjälpa dig att hitta den bästa produkten för dina behov.
 • Ögonskugga: Ögonskugga appliceras på ögonlocken och under ögonbrynen för att lägga till djup och dimension till ögonen, komplettera ögonfärgen, göra ögonen större eller helt enkelt dra mer uppmärksamhet till ögonen. Vi har en ögonskugga bäst i test guide tillgänglig för att hjälpa dig att välja rätt produkt.
 • Mascara: Mascara är en kosmetisk produkt som används för att förbättra ögonfransarna. Den kan mörka, tjocka, länga och/eller definiera ögonfransarna. Kolla in vår recension av mascaras för att hitta den bästa produkten för dig.
 • Lösögonfransar: Lösögonfransar är ett bra alternativ för de som vill ha längre och fylligare ögonfransar utan att behöva använda mascara. Vi har en jämförelse av lösögonfransar tillgänglig för att hjälpa dig att hitta de bästa produkterna.

Det finns även andra produkter som kan vara relaterade till puder, men som vi inte skriver om. Dessa kan inkludera produkter som rouge, bronzer, highlighter, läppstift, läppglans, eyeliner, ögonbrynspenna, och mycket mer. Alla dessa produkter kan användas tillsammans med puder för att skapa en komplett makeuplook.

Om vårt test

Vi på Bäst i Test 24 har genomfört en grundlig utvärdering av marknadens ledande pudermärken för att hitta det bästa pudret. Vi har testat flera olika typer av puder, inklusive löspuder, pressade puder och mineralpuder. Vi har även tagit hänsyn till olika hudtyper för att säkerställa att vi ger en rättvis bedömning. Vårt testprotokoll har varit omfattande och noggrant, och inkluderar följande parametrar:
 • Hållbarhet: Hur länge håller pudret på huden? Bleknar det under dagen eller håller det sig fräscht och fint?
 • Täckning: Hur bra täcker pudret ojämnheter och rodnader? Ger det ett naturligt eller kakigt utseende?
 • Konsistens: Är pudret lätt att applicera och smälter det bra in i huden? Känns det lätt eller tungt på huden?
 • Innehåll: Vilka ingredienser innehåller pudret? Är det fri från skadliga kemikalier? Är det lämpligt för känslig hud?
 • Förpackning: Är förpackningen praktisk och miljövänlig? Är den lätt att öppna och stänga?

Vårt syfte med detta test var att ge en omfattande guide för att hjälpa våra läsare att hitta det bästa pudret för just deras behov. Vi har strävat efter att ge en balanserad bedömning av varje produkt, med fokus på både prestanda och värde för pengarna. Vi hoppas att vår utvärdering kommer att vara till hjälp för dig i din sökning efter det perfekta pudret.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
14 röster, Betyg: 4.6 / 5
karin2
Karin Svensson
Expert inom skönhet

Karin Svensson är en hängiven skribent som helt har ägnat sig åt skönhetsvärlden. Hennes upptäckt av skönhet började med ungdomliga experiment med makeup och har sedan dess blomstrat till en livslång kärlek till allt som rör skönhet. Karin är alltid på jakt efter de senaste trenderna och teknikerna.

Med en förmåga att omvandla skönhetskoncept till användbara tips och tricks har Karin blivit en favorit för många som söker vägledning inom skönhet. Hennes uppriktiga entusiasm och kunnighet framträder i varje artikel hon delar.