Bäst i test: Bäst betakaroten 2021

Betakaroten har blivit alltmer uppmärksammat och populärt för sin förmåga att skydda mot solen och för sin förmåga att förbättra solbrännan. Betakaroten förstärker på naturlig väg hudens bruna pigmentering men medför även en rad andra hälsofördelar. Läs mer om varför du bör ta betakarotentillskott och vilka produkter som är bäst just nu.

Vilket betakaroten är bäst?

Med betakarotentillskott får du enkelt i dig den mängd betakaroten som kroppen behöver. Jämförelsevis skulle du behöva äta ett halvt kilo morötter om dagen för att få samma effekt genom kosten. Vi har testat olika typer av tillskott som innehåller höga doser av betakaroten där vissa produkter innehåller flera andra ämnen och en del innehåller 100 % betakaroten. Vi föredrar tillskott vars innehåll är framtaget med biotillgänglighet i fokus. Det betyder att tillskotten ska vara så lättupptagliga som möjligt för kroppen. Biotillgängligheten förbättras med olika tillsatsämnen som vitaminer eller kryddextrakt. När det kommer till betakaroten är piperin eller svartpepparextrakt ett populärt tillsatsämne som höjer upptagningsförmågan.

 1. 1. Core Betakaroten
  9,5/10
  Core Betakaroten
  Bäst i test
  Typ
  Kapsel
  Mängd
  30 kapslar
  Pris / portion
  3,30 kr
  Betakaroten / portion
  50 mg
  Till Butik
  99 kr
 2. 2. Healthwell Betakaroten
  9,4/10
  Healthwell Betakaroten
  Typ
  Kapsel
  Mängd
  30 kapslar
  Pris / portion
  3,30 kr
  Betakaroten / portion
  50 mg
  Till Butik
  99 kr
 3. 3. Better You Betakaroten
  9,1/10
  Better You Betakaroten 100 mg
  Typ
  Kapsel
  Mängd
  50 kapslar
  Pris / portion
  5,58 kr
  Betakaroten / portion
  100 mg
  Till Butik
  279 kr
 4. 4. Healthwell Betakaroten Plus
  9,0/10
  Healthwell Betakaroten Plus
  Typ
  Kapsel
  Mängd
  30 kapslar
  Pris / portion
  4,23 kr
  Betakaroten / portion
  50 mg
  Till Butik
  127 kr
 5. 5. Maxosol
  8,8/10
  Maxosol
  Typ
  Kapsel
  Mängd
  60 kapslar
  Pris / portion
  1,98 kr
  Betakaroten / portion
  15 mg
  Till Butik
  119 kr

morotter betakaroten

Betakarotenets Hälsofördelar

Betakaroten är ett av sätten som kroppen får i sig A vitamin. När vi konsumerar betakaroten konverterar kroppen det till A vitamin som är nödvändigt för att vi ska erhålla och behålla en vacker och hälsosam hy. Betakaroten har också en positiv inverkan på vårt immunsystem och våra slemhinnor, men har även kopplats till bättre syn och starkare ögon. Betakaroten är också en antioxidant som hjälper till att reducera oxidativ stress i kroppen, en form av stress som kan leda till olika former av cancer, hjärtproblem och kognitiva sjukdomar såsom Alzheimers. Betakaroten har alltså flera användningsområden för kroppen och är en viktig del i ett hälsosamt liv.

 • betahudenFör Huden
  Betakaroten är viktig för hudens hälsa, men kanske den främsta anledningen vi i Sverige vill få i oss betakaroten är för dess inverkan på hudtonen. Betakaroten har en brun nyans och när vi bryter ner det lagras det i fettvävnaden i huden. Detta ger huden en naturligt brunare ton, nästan som en solbränna fast med mer lyster. På grund av detta så gör även betakaroten att du inte riskerar att bli lika solbränd, och minskar risken för vissa cancertyper som är relaterade till solexponering. Vi rekommenderar dock inte att använda betakaroten som ett substitut för solkräm. Det är snarare ett komplement som till och med kan uppmuntra dig att använda solkräm mer ansvarsfullt eftersom du redan erhåller brunare hy av betakarotenet.
 • betasinnetFör Sinnet
  I en studie där män som tagit betakaroten i över 15 år jämfördes med män som inte gjort det, visade det sig att de som tagit betakaroten löpte en betydligt mindre risk för försämring av sin kognitiva förmåga. Betakaroten har i egenskap av en antioxidant, en positiv inverkan på kroppen oxidativa stress vilket också är starkt kopplat till vår sinnesro och förmåga.
 • betaoegonFör Ögonen
  Betakaroten håller ögonen fuktade och förbättrar vårt mörkerseende. Det har också visat sig effektivt när det kommer till att bibehålla god syn med åldern. Bland annat dämpar betakaroten symptomen och minskar risken för individer att råka ut för en degenerativ ögonsjukdom kallad AMD.
 • betalungorFör Lungorna
  Studier med betakaroten har visat ge en minskad risk för att utveckla lungcancer och har alltså en skyddande effekt på våra lungor. A vitamin som betakaroten bryts ner till i kroppen är även en av de väsentliga byggstenarna i våra lungor. En brist på A vitamin ökar risken för lungsjukdomar.

Vanliga frågor om betakaroten?

Blir jag brun av betakaroten?

När betakaroten bryts ner i kroppen lagras det bland annat i hudens fettvävnad. Eftersom betakaroten har en brun nyans, så ger den därför huden en brunare ton.

Blir jag orange av betakaroten?

Vid överkonsumtion kan kroppen få en mer orange ton istället för en brun. Om du bibehåller en normal dosering av betakaroten löper du ingen större risk för att detta ska ske.

Har betakaroten biverkningar?

Ja, det finns några, och de flesta är kopplade till överkonsumtion. A vitamin som betakaroten bryts ner till i kroppen är giftigt i stora mängder, dock konverterar kroppen endast betakaroten till A vitamin vid behov så du löper ingen risk att egentligen överkonsumera betakaroten. Du ska dock ändå alltid följa doseringsintruktionerna på alla produkter du köper. Äter du andra vitamin tillskott kan det vara värt att se över om dessa innehåller A vitamin i några större mängder, och isåfall byta ut dessa mot betakarotenet. Är du osäker ta kontakt med sjukdvård för att få information om kombination av tillskott.

Hur doserar jag Betakaroten?

Följ instruktionerna på respektive produkt. Ofta är detta 1 kapsel om dagen. Betakaroten omvandlas till A vitamin endast om kroppen behöver, så du löper egentligen ingen risk att överdosera på det, men du riskerar att binda mkt i fettvävnaden vilket gör att du kan framstå mer orange än brun.

Testvinnare - Bäst Betakaroten

 • Core Betakaroten
 • Healthwell Betakaroten
 • Better You Betakaroten 100 mg
 • Healthwell Betakaroten Plus
 • Maxosol
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
25 röster, Genomsnitt: 4.3 / 5
Senast Uppdaterad: 2021-03-29 08:20:52