Bäst i test: Bästa detox plåster 2023

Uppdaterad 2 mars 2023

Ett detox-plåster används för att gör en detox av kroppen mer effektiv. Du fäster ett plåster under vardera foten och har dem sedan på under natten. Metoden är gammal och har använts i Asien i hundratals år för att få bort gifter ur kroppen och för att förbättra blodcirkulationen. Vi har därför testat några av de mest populära och tillgängliga produkterna på marknaden. Resultatet av testet visade att China Dragon Detoxplåster var det bästa detox-plåstret. Detta plåster är både prisvärt, effektivt och biverkningarna blir inte alltför drastiska. Resultatet är dock delvis individuellt. Recensionerna av alla detox-plåster i testet hittar du nedan.

Testvinnare - Bästa Detoxplåster 2023

Här får du en snabb överblick över de bästa Detoxplåstren 2023:

 • China Dragon Detoxplåster - Bäst i test
 • Weightworld Detoxplåster
 • Bamboo Detox Vital

De 3 bästa Detoxplåstren i Juni 2023

 1. 1. China Dragon Detoxplåster- Bäst i test

  9,4/10
  "Prisvärt plåster som ger energi & en piggare kropp".
  China Dragon Detoxplåster
  Bäst i test
  Antal
  10 st
  Pris / plåster
  19,90 kr
  Används i
  5-10 dagar
  Fri frakt över 100 kr
  14 dagars öppet köp
  0-2 dagars leverans
  Fri frakt över 100 kr
  14 dagars öppet köp
  0-3 dagars leverans
  Fördelar
  • Uppiggande och ger en känsla av fräschhet
  • Gav en skönt avslappnande effekt
  • Lätta att applicera
  Nackdelar
  • Högre pris per plåster

  Recension

  Detoxplåstret China Dragons innehåll bygger på gammal beprövad kunskap inom asiatisk läkekonst. Här använder man sig av olika naturliga ämnen för att dra ut gifter ut kroppen genom fotsulorna. Just fotsulorna är ett känsligt område på kroppen som kan stimulera allt från blodcirkulationen, till utsöndringen av metabolt avfall. Detoxplåstret innehåller främst negativa joner, vitamin C, majsstärkelse och bambu- och trävinäger. Kombinationen av dessa ingredienser gör att absorptionen av toxiner ökar, stimuleringen blir högre och att avslappning blir enklare.

  Vi testade att använda China Dragons detoxplåster under en vecka. Vi använde det varje natt för att se om det gav nåt resultat. Plåstret var lätt att fästa på fötterna och det satt kvar hela natten, även när vi blev lite svettiga om fotsulorna. Mot slutet av perioden kände vi faktisk en skillnad i pigghet. Kroppen var fräschare, även om effekten inte var överdrivet tydlig. Vi vet också att upplevelsen kan skilja sig åt från person till person. Det plåstret gör är att det samlar upp skräp och toxiner och detta syns som en mörkare fläck på plåstret.

  Detta detoxplåster är väl värt att testa och gärna i kombination med en detoxkur för att få en fullgod helkroppseffekt.

 2. 2. Weightworld Detoxplåster

  9,1/10
  "Rengörande & lugnande detoxplåster".
  Weightworld Detoxplåster
  Antal
  30 st
  Pris / plåster
  7,50 kr
  Används i
  5-15 dagar
  Fri frakt över 599 kr
  30 dagars öppet köp
  1-4 dagars leverans
  Fördelar
  • Bra rengörande egenskaper
  • God absorptionsförmåga
  • Lättanvända
  Nackdelar
  • Något otydlig helhetseffekt

  Recension

  De gifter som många av oss får i sig från omgivningen och stadsmiljön kan på sikt påverka kroppen och dess funktioner. För att råda bot på en del av problemet med gifter och toxiner har Herbal Skin Doctors tagit fram detoxplåstret "Detox Foot Pads". Dessa plåster innehåller bland annat bambuvinäger, dextrin (en form av stärkelse), malört och vitamin C. Tillsammans stimulerar dessa metabolismen, lindra trötthet, och förbättrar absorptionsförmågan av gifter och slaggprodukter från kroppen.

  Plåstren är enkelt att fästa under fötterna, men de kräver att man gör det med viss omsorg för att hela plåstrets yta ska ligga mot fotsulorna. När vi använt detta detoxplåster från Weightworld i en vecka märker vi att plåstrets annars vita yta blir mörk. Under perioden som vi använder plåstret minskar dock den mörka ansamlingen av absorberade ämnen och gifter. Fördelen med detta detoxplåster är att vi inte märker några egentliga bieffekter, utan det är en skonsam metod för avgiftning. Alla som använder plåster för detox bör dock vara medvetna om att effekten kan skilja sig åt från olika personer.

  Sammantaget är Weightworlds detoxplåster perfekt att använda om du vill stötta kroppens egna avgiftning, eller som ett komplement till en full detox. Nackdelen är att effekten kan vara något otydlig för vissa.

 3. 3. Bamboo Detox Vital

  8,7/10
  "Enkla att fästa & bidrog till bättre sömn".
  Bamboo Detox Vital
  Antal
  50 st
  Pris / plåster
  2,18 kr
  Används i
  5-10 dagar
  Fri frakt över 1000 kr
  30 dagars öppet köp
  2-3 dagars leverans
  Fördelar
  • Billiga
  • Sitter länge och stabilt
  • Frigör slaggprodukter
  • Gav djupare sömn
  Nackdelar
  • Inte samma energigivande effekt med detta plåster

  Recension

  De flesta detoxplåster som finns på marknaden har ett liknande innehåll av olika ämnen, även om det det kan variera en del. Med Bamboo Detox Vital Bandage får du ett storpack (50 stycken) detoxplåster som passar om du vill köra en längre behandling. Innehållet i varje plåster är främst joniserat pulver som är negativt laddat, vitamin C, bambuvinäger-extrakt, trävinäger-extrakt, majsstärkelse och växtfibrer.

  Vi märkte att både sömnen blev djupare efter en veckas användning och att svullen under fötterna minskade betydligt. Trots att vi sov djupare tyckte vi inte att detta plåster var riktigt lika energigivande som övriga varianter vi testade. En klar fördel med dessa plåster är dock, som vi nämnt, att de är billiga att använda till en längre kur. Effekten är också märkbar och plåstren blir missfärgade redan efter användningen första natten.

  Som ett billigare, men ändå helt klart prisvärt alternativ till andra detoxplåster, ger vi Bamboo Detox Vital Bandage tummen upp.

bottles with fresh vegetable juices wooden table

Köpguide: Hitta rätt detoxplåster

Innan du köper ett detox-plåster kan det vara smart att läsa igenom vår köpguide. Du kan nämligen till viss del anpassa produkten efter effekten som du vill uppnå. Nedan går vi igenom olika faktorer som är viktiga inför ditt val.

Dina mål & syften

Innan du börjar med en detox-kur bör du ställa dig frågan vilket syfte du har med det hela. Givetvis behöver det inte bara vara en faktor som spelar in här, utan det kan lika gärna handla om ditt allmäntillstånd. De flesta använder sig dock av detox när de vill uppnå något av nedanstående.

 • Piggare: När kroppen får tillräckligt med näringsämnen kommer den också att göra dig piggare. Mineralier, vitaminer, spårämnen och antioxidanter bidrar till att hålla funktionerna i kroppen på topp. Resultatet av att du tillför dessa ämnen kan också bli att du känner dig mer utvilad efter att du sovit.  

 • Mer energi: Din energi i kroppen kan påverkas av slaggprodukter som blockerar vissa funktioner, eller får dem att fungera sämre. Du får ofta mer energi när du rensar ut överblivna ämnen och gifter som annars hindrar kroppens naturliga processer.

 • Vikthantering: När du rensar kroppen från gifter och skadliga ämnen fungerar också ämnesomsättningen och förbränningen bättre. Ett resultat av en detox kan vara att du går ned i vikt. Detta förutsätter då att du följer ditt program och inte fuskar med kosthållningen.  

 • Känna sig "renare": Efter en längre tids detox kan vissa uppleva att de känner sig allmänpåverkade. Det känns renare i kroppen. Denna känsla är dock anekdotisk, men kan ändå vara värd att känna till. 

Innehåll

Ett detoxplåster innehåller flera olika ingredienser och verksamma ämnen. Några av de vanligaste är:

 • Negativa joner: Positivt och negativt laddade partiklar bidrar till att ha en effekt på vårt välbefinnande. Negativa joner kan förbättra humöret, lindra stress och stötta immunförsvaret. Det kan också förhindra, eller begränsa, tillväxten av virus och bakterier. Dessa effekter är gynnsamma i ett detoxplåster.   

 • Vitamin C: Detta vitamin är en antioxidant som bidrar till vår allmänhälsa. I detoxplåstret hjälper C-vitaminet kroppen att stärka immunförsvaret och motverka stress. 

 • Bambuvinäger: Bambu har en renande och avgiftande förmåga som stöttar kroppens egen avgiftningsprocess.

 • Trävinägerextrakt: Trävinäger kan stimulera ämnesomsättningen och stötta utsöndringen av gifter från kroppen.

 • Växtpulver: Olika växtpulver bidrar med sina fibrer till att absorptionsförmågan blir bättre. De binder smuts och gifter till sig. 

Vad du ska undvika

När du bestämmer dig för att köra en detox-kur bör du vara konsekvent. Undvik livsmedel som alkohol, socker, sötningsmedel, halvfabrikat och tillsatsämnen i din kost. Dessa försvårar nämligen utrensningsprocessen och tillför istället ämnen som du vill bli av med.

Olika tillskott och produkter för detox bör också vara fria från tillsatser, vilket alla våra testade produkter är. Det som däremot kan förekomma är allergener. Titta alltså på innehållsförteckningen innan du köper en detox-produkt om du är överkänslig eller allergisk.

Biverkningar

En detox kommer nästan alltid med biverkningar, eller utrensningssymptom. Ju kraftigare symptom, desto tydligare kan behovet av detoxen vara. Om du får kraftiga biverkningar kan du testa att dra ned på kuren, eller göra ett kort uppehåll. I annat fall går det också att byta tillskott. Var dock beredd på symptom som svettningar, eventuellt ändrade tarmvanor och huvudvärk. Dessa försvinner ju mer kroppen rensas. 

Så använder du ett detoxplåster

Följ dessa steg när du ska använda ditt detoxplåster:

 1. Gör rent och torka av fötterna ordentligt.
 2. Applicera plåstret cirka en timme innan du lägger dig
 3. Sätt plåster-arket mot fotsulan så att limmet kan fästa ordentligt. Du kan ha strumpor utanpå.
 4. Använd detoxplåstret under natten, åtminstone i 8 till 10 timmar.
 5. Ta bort plåstret och torka av eller tvätta fötterna.
 6. Upprepa samma procedur varje kväll i ungefär en vecka, eller så länge som anges.
 7. När färgen på plåstret blir ljusare innebär det att avfallet från kroppen börjar att minska. Då kan du använda ett plåster i ytterligare ett par nätter.

Vårt test av detoxplåster

När vi testade olika detox-plåster gjorde vi det under en veckas tid, eller så länge som varje produkt rekommenderade. Innan vi började var vi noggranna med att notera vårt allmäntillstånd och våra värden. Därefter följde personerna sitt testschema för varje produkt för att se om det hade någon effekt. Efter en vecka utvärderades plåstren och vi uppskattade huruvida vi märkte någon effekt. Punkterna nedan var de som vi tog mest hänsyn till i testet.

 • Effekt - Hade detoxplåstret en önskvärd effekt? Hur märkte vi av effekten? Fanns det effekter som vi inte hade förutsett?
 • Biverkningar - Hur upplevde vi eventuella biverkningar och utrensningssymptom? Var reaktionen kraftfull, eller mildare?
 • Prisvärdhet - Är produkten värd sitt pris sett till effekten? Finns det bättre och billigare alternativ?

Vanliga frågor om detoxplåster

Hur lång tid tar en detox?

Det vanligaste är att man kör en detox-kur på några dagar upp till ett par veckor. Var konsekvent när du väl har börjat för att få bästa effekt.

Är det farligt med detoxplåster?

Nej, förutsatt att du inte är allergisk mot någon av ingredienserna i ett detox-plåster, så är det inte farligt. Du kan istället känna en positiv effekt i kroppen, med ökad energi.

Hur fungerar detoxplåster?

Detoxplåster fungerar genom att fotsulan är ett av de områden på kroppen där ämnen kan absorberas relativt väl. När du fäster ett detox-plåster under foten kommer de verksamma ämnena i plåstret att stötta avgiftningsprocessen. Kombinera gärna detoxplåster med en generell detox för bästa effekt.

Har detoxplåster någon effekt?

Effekten från detoxplåster varierar beroende på person och grad av giftansamling i kroppen. I dagsläget saknas det dock vetenskapligt stöd för att det fungerar, men det beror mest på att få undersökningar gjorts. De anekdotiska bevis som finns talar för att många människor märker en faktisk skillnad efter att de använt plåstren. Gifter i kroppen bidrar till hälsoproblem. När du får bort tungmetaller, gifter och metaboliskt avfall kommer kroppens funktioner att bli bättre.

När behöver jag ett detoxplåster?

Om du märker av eller lider av några av nedanstående symptom kan det tyda på att din kropp behöver en detox.

 • Trötthet och orkeslöshet som inte går att sova bort

 • Sämre immunförsvar - du blir ofta sjuk eller får infektioner

 • Sämre hud med pormaskar och finnar

 • Huvudvärk

 • Förstoppning

 • Övervikt
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
39 röster, Genomsnitt: 3.9 / 5