Vårt arbete finansieras av våra läsare. Genom affiliate-samarbeten erhåller vi en provision på vissa köp som görs via länkar på sidan.

Bäst i test: Bäst K2-vitamin 2021

Uppdaterad november 2021

K2-vitamin är ett väsentligt näringsämne i kroppen men något som kan svårt att få i sig naturligt då det endast finns i små mängder i maten vi äter och är mest framträdande i ovanligt förekommande måltider såsom; fermenterad mat. Vitamin K är sammanlänkat bättre hjärthälsa, minskad chans för hjärtattack, bättre ben- , tandhälsa och minskad risk för viss cancer. Som tillskott används det främst för dess inverkan på ben och många individer med artros eller knäproblem upplever att K2-tillskott hjälper dem i deras vardag. Att få i sig tillräckligt med K-vitamin och då särskilt K2 är viktigt och vi har listat 5 produkter vi, av olika anledningar, tycker är extra bra; där Healthwell Vitamin K2 200 blev bäst i test.

Vilket K2-vitamin är bäst?

Längre ner på sidan kan du i vår köpguide få en överskådlig bild över vilka aspekter vi anser vara viktigast när det kommer till köp av K2-vitamintillskott. När det kommer till vår betygsättning av våra testade produkter har alla dessa aspekter övervägts men de som vägt tyngst är följande:

 • Innehåll – Hur mycket K2-vitamin innehåller tillskottet och vad för andra tillsatser är med? Är det ett tillskott som har komplementerande innehåll eller massa onödig utfyllnad.
 • Antal portioner & pris – Vad tillskottet kostar och hur portionspriset ser ur är bland de viktigare aspekterna. Tillskott skiljer sig ofta inte mycket i innehållet trots att pris emellan produkterna kan skilja sig ganska mycket. Om priset skiljer sig varför gör det det? Hur mycket kostar en portion och hur många portioner får du?
 • Externa recensioner & omdömen – Vi kan bara utgå från våra upplevda effekter av ett tillskott, och det är svårt att verkligen att veta om det verkligen blivit någon skillnad eller om den inbillas. Därför förlitar vi oss relativt mycket på vad andra kunder har för upplevelser och vilka effekter de upplevt. För att på så sätt får en bättre helhetsbild av tillskottet och vad för effekter det verkligen har.

 1. Healthwell Vitamin K2 200

  9,7/10
  ”Ett högdoserat K2 tillskott utan onödiga tillsatser”
  Healthwell Vitamin K2 200
  Bäst i test
  Pris per portion
  1,49 kr
  Portioner
  90
  Mängd K2 per portion
  200 µg
  Fri frakt över 100 kr
  14 dagars öppet köp
  0-3 dagars leverans
  Fördelar
  • Endast K2
  • Populär & välrecenserad produkt
  • Högdoserad
  • Vegansk
  Nackdelar
  • Inga nämnvärda

  Recension

  Healthwells K2 200 är ett högdoserat K2-tillskott utan onödiga tillsatser. Oavsett vad du behöver ett K2-vitamin till så erbjuder detta tillskott dig det till ett rimligt pris. De flesta andra rena K2-tillskotten är relativt dyra men Healthwell har hållit ner priset samtidigt som de levererar en hög dos av K2 på 200 mikrogram per portion.

  Healthwells K2-vitaminer är ett av de fåtal K2-tillskott som faktiskt bara innehåller K2 och inte är ett kombinationsvitamin tillsammans med D3 som annars är standarden. Anledningen till att det ofta kombineras är för att de är vitaminer som komplementerar varandra när det kommer till ben- och ledhälsa, men det finns forskning som tyder på att de borde tas vid olika tillfällen för att få ut maximalt av dem. Vilket innebär att det smartaste valet är att du köper detta tillskott och kombinerar med ett separat köp av ett D3-vitamintillskott.

  Läs mer
 2. WeightWorld Vitamin D3 + K2

  9,6/10
  ”Otroligt prisvärt D3/K2 kombinerat vitamintillskott som räcker länge”
  WeightWorld Vitamin D3 + K2
  Mest Prisvärd
  Pris per portion
  0,94 kr
  Portioner
  180
  Mängd K2 per portion
  100 µg
  Fördelar
  • Mycket prisvärd
  • 180 tabletter
  • Högdoserat kombitillskott
  • Rabatterat pris vid köp av fler
  Nackdelar
  • Inga nämnvärda

  Recension

  Weightworld har här det mest prisvärda K2-tillskottet vi stött på. Det är ett kombinationstillskott med D3 men är fortfarande väl doserat med K2 (och än mer väl doserat med D3 för den delen). Med bara ett köp har du en halvårsförbrukning av tillskottet och det kostar dig mindre än 1 kr per dag. Om du dessutom köper fler än en burk får du ännu bättre pris.

  Om du främst funderat över ett K2 tillskott på grund utav ben eller ledproblem, så är detta ett fantastiskt tillskott som kombinerar två av de mest effektiva vitaminerna för just detta: D3 och K2. Det är egentligen mer effektivt att köpa dessa separat och ta ena på morgonen och den andra på kvällen men det är också dyrare och krångligare, så detta är en mycket bra lösning som ger dig båda delarna och det till ett svårslaget pris. Tillskottet har det mesta vår köpguide föreslår att du letar efter när det kommer till att välja ett tillskott.

  Läs mer
 3. Healthwell Vitamin D+K

  9,3/10
  Healthwell Vitamin D+K
  Pris per portion
  1,24 kr
  Portioner
  90
  Mängd K2 per portion
  45 µg
  Fri frakt över 100 kr
  14 dagars öppet köp
  0-3 dagars leverans
  Fördelar
  • Prisvärt tillskott
  • Lagom doserat K2-tillskott
  • Välrecenserat tillskott
  Nackdelar
  • Definitivt mer ett D-vitamintillskott än K2

  Recension

  Healtwell är ett populärt märke och deras D3/K2 kombinationstillskott är inget undantag. Det är välrecenserat, omtyckt och ger dig en god dos av både D3 och K2, även om det finns alternativ som har högre doser av K2. Om du har led eller benproblem är både D3 och K2 viktiga vitaminer att få i sig och också något vi ofta har brist på i kroppen.

  Om du inte tagit ett K2-vitamin innan men vill testa ett så kan detta vara ett bra startalternativ som börjar dig på en liten dos med K2. Healthwell är svensk hälsokosts egna varumärke och är en välkänd och respekterad aktör inom tillskott och hälsokost som erbjuder trygga och säkra produkter och leveranser.

  Läs mer
 4. Holistic K2 Menakinon-7

  9,2/10
  ”Ett rent K2-tillskott, från en medveten producent”
  Holistic K2 Menakinon-7
  Pris per portion
  2,65 kr
  Portioner
  60
  Mängd K2 per portion
  90 µg
  Fri frakt över 100 kr
  14 dagars öppet köp
  0-2 dagars leverans
  Fördelar
  • Endast K2
  • Medvetet svenskt företag
  • Väl doserat med K2
  Nackdelar
  • Skulle kunna innehålla fler portioner

  Recension

  Holistic är ett svenskt företag som sätter hållbarhet och miljö högt på prioriteringslistan och gör sitt yttersta för att tillverkningsprocessen ska vara så hållbar och miljövänlig som möjligt. Om detta är en viktig aspekt för dig är Holistics K2-tillskott definitivt ett bra alternativ för dig. Hållbarhetstänket gör ju dock att tillskottet är något dyrare än många andra alternativ, men det är ofta något man får leva med om man vill göra mer medvetna val.

  Holistic K2 Menakinon-7 är i alla fall ett av de få K2-tillskotten som inte är ett kombinationstillskott utan endast innehåller K2. Om du inte vill ha en massa onödiga tillsatser och dessutom handla hållbart så har du bästa valet här. Holistics K2-tillskott har en bra dos K2 och kan enkelt kombineras med ett D3 tillskott för att ge dig ett bra helhetsskydd för benstommen.

  Läs mer
 5. WeightWorld Liposomal Vitamin D3 + K2

  8,9/10
  ”Ett flytande alternativ om du inte gillar att svälja piller, som dessutom är Liposomalt för optimal upptagningsförmåga”
  WeightWorld Liposomal Vitamin D3 + K2
  Pris per portion
  1,53 kr
  Portioner
  125
  Mängd K2 per portion
  100 µg
  Fördelar
  • Liposomalt tillskott
  • Högdoserat kombinationstillskott
  Nackdelar
  • Svårt att dosera rätt

  Recension 

  Om du inte gillar att svälja piller är det här ett prisvärt och högdoserat K2-tillskott i vätskeformat som, likt många andra alternativ, är ett kombinationstillskott med D3-vitamin. Det som skiljer detta mot andra alternativ är att det är ett liposomalt tillskott. Det innebär att vitaminerna skyddas av en fetthinna (kallat fosolipider) som ser till att vitaminet inte påverkas av ämnen utanför hinnan och hindrar vitaminet att lämna kroppen utan att nyttjas. Liposomhinnan är väldigt likt membranet som kroppens celler har och kan transporteras i blodkärlen utan problem, så att vitaminerna går direkt till cellerna för användning utan extern påverkan. Det ger bästa möjliga upptagning tillskottet.

  I övrigt är weightworlds liposomala D3/K2-tillskott relativt högdoserat, kommer till ett rimligt pris och du får dessutom rabatterat pris vid köp av flera burkar. Är det något som är negativt är det att den dagliga dosen på 2ml är väldigt liten och svår att dosera korrekt.

  Läs mer

kopguide K2

Vad är K2-vitamin och vad är det bra för?

K-vitaminernas (det finns K1 och K2) främsta funktion i kroppen är att bryta ner och omsätta kalcium och se till att blodet kan koagulera som det ska. Blod koagulerar så fort du skär dig eller blodkärl går sönder och ser till att du slutar blöda. K2 har också sammankopplats med andra hälsofördelar som vi går igenom nedan. Anledningen till att fokuset ligger på K2 och inte K1 är för att K1 inte har visat sig ha någon direkt positiv hälsoeffekt på kroppen annat än att vara kopplat till koaguleringsprocessen i kroppen.

 • heart attack

  Hjärthälsa 

  Förutom att bidra till vanlig koagulering i blodet så bryter även K2 ner och omsätter kalk i kroppen och förhindrar på så sätt åderförkalkning, vilket är en riskfaktor för hjärtinfarkt och andra hjärtproblem. I många observationsstudier har minskad risk för hjärtproblem och K2 varit starkt sammankopplade, och även om mer forskning behövs så är korrelationen mellan K2 och positiv hjärthälsa mycket positiv.
 • joint

  Benstyrka 

  K2-vitamin är väsentlig när det kommer till kroppens hantering av kalcium och dess omsättning och ben är främst gjorda av kalcium. K2 har därför använts mycket i studier kring ben, främst i studier på äldre där benskörhet och brutna ben är mer framträdande, och med positiva resultat. K2-tillskott minskar risken för benbrott hos äldre och ökar den allmänna benstyrkan i kroppen. Som med de flesta tillskott behövs alltid mer forskning men kopplingen är stark. Många individer med knäproblem och artros upplever att K2 hjälper dem med smärtlindring och ökad funktion.
 • tooth whitening

  Tänder 

  Det spekuleras mycket över K2-vitaminets inverkan på tänderna, eftersom det är så starkt sammankopplat med benhälsa. Tänder är ju nämligen också främst gjorda av kalcium, bland annat så regleras tandhälsan främst av ett protein, osteocalcin, och detta protein aktiveras av just K2. Forskare tror också att A och D-vitamin i kombination med K2 har positiv inverkan på våra tänder.
 • cancer

  Cancer 

  K2-vitamin har i flera studier visat sig ha positiva effekter mot cancer. Bland annat att det förhindrar återbildning av cancer. Det har också visat sig haft inverkan som buffert och alltså minskar risken för att utveckla cancer överhuvudtaget. Det krävs dock mycket mer forskning och de studier som genomförts har varit på specifika cancertyper, men tydliga effekter har ändå observerats.
k2 kopguide2

Din köpguide till bäst K2-vitamin

K2 har många hälsofördelar och tillskottet används oftast för att förbättra benhälsan och motverka känningar i knän och leder. När det kommer till K2-tillskott (och tillskott överlag) finns det en del faktorer att ha i åtanke, för att göra ett så informerat val som möjligt. Vi har nedan samlat några av de, enligt oss, mest väsentliga faktorerna att fundera över innan man gör ett köp av K2-vitamintillskott.

 • question 3

  Rätt tillskott? 

  När du ska köpa ett kosttillskott är det först och främst viktigt att kolla med din doktor om de rekommenderar att du tar ett tillskott, speciellt om du tar mediciner eller liknande. Många tillskott och däribland K2 har effekter på kroppen som kan vara dåliga att kombinera med vissa mediciner, så denna punkt är viktig. Det andra du bör tänka på är vad för effekt du är ute efter och om just K2 är rätt tillskott för dig eller om det är något annat tillskott du bör ha.
 • remedy 3

  Innehåll 

  Det finns ganska få "rena" K2-tillskott, de flesta säljs som D3- och K2-vitamintillskott eftersom D-vitamin också har stark sammankoppling med kroppens benstomme och kalciumomsättning. Om det är framför allt benhälsan som du är orolig för så är nog ett sådant tillskott att rekommendera. Det finns dock forskning som indikerar att D-vitamin och K2-vitamintillskott bör tas separat för bästa effekt, så vill man ha ut maximalt från båda bör de köpas separat och ätas vid olika tillfällen. När det kommer till K2 så kommer det oftast i två olika varianter MK-4 och MK-7 där forskning indikerar att MK-7 är mycket mer absorberande i kroppen och är främst det du vill se i ditt tillskott. 
 • mangd

  Mängd 

  Antalet portioner du får med i köpet är egentligen det som säger mest om hur prisvärd produkten är. Såvida produkten inte är doserad med nästan inget K2-vitamin alls så är det nästan alltid så att portionspriset är den viktigaste aspekten att utgå ifrån ett prisperspektiv. Ett rent K2-tillskott tenderar att vara något dyrare än en kombinationstillskott men är också mer högdoserat än kombinationstillskott. Så länge inte dosen är väldigt låg så utgå från hur portionspriset ser ut; det ger dig mer produkt för pengarna.
 • priset

  Pris 

  Priserna brukar vara väldigt stabila mellan de olika produkterna. Vissa märken är mer kostsamma men då beror det ofta på att de har ett högre hållbarhetstänk i tillverkningsprocessen. Antingen att de kompenserar för sin produktion eller kanske endast använder ekologiska eller veganska produkter. Om detta är något som betyder mycket för dig så är det alltid värt att titta på de dyrare tillskotten och se över huruvida de är certifierade eller nämner hållbarhet i sin tillverkningsprocess.
 • customer 4

  Omdömen 

  Detta är kanske det mest väsentliga att titta på när man ska köpa ett tillskott, att undersöka vad andra kunder faktiskt tycker och upplevt. Det ger en tydlig indikator på vad man kan förvänta sig och vad tillskottet faktiskt har för effekt. Även om det bara är betyg som är satta utan recensioner så ger det en indikation på om andra individer har varit nöjda med sina köp och därmed huruvida produkten fungerar. Vi rekommenderar att man alltid tar sig tid och titta på vad andra kunder tycker om produkten.
 • medicines time 2

  Dosering 

  Nästan alla K2-tillskott vi har stött på rekommenderas en kapsel/tablett om dagen, det är hur som helst viktigt att titta på vad den rekommenderade dosen är eftersom det har inverkan på hur mycket du får i dig men även på hur många portioner du faktiskt får ut ur produkten och därmed hur prisvärd den är. Om två produkter innehåller 90 kapslar men ena är rekommenderad för 2 om dagen så är det ju i princip 45 portioner i ena och 90 i andra. Titta alltid vilken dosering som är rekommenderad och överväg sedan hur det påverkar prisvärdheten.

Vanliga frågor om K2-vitamin

Vilket K2-vitamin är bäst?

I vårt test blev Healthwell Vitamin K2 200 utsedd till bäst i test, eftersom det är ett av de få rena K2-vitamintillskotten som dessutom är högdoserat och prisvärt. Vanligt är annars att K2 kombineras med D3-vitamin och om du har specifika benstomme problem kan detta vara ett rekommenderat kombinationstillskott, även om du får ut något mer av båda tillskotten om du köper dem separat och tar dem vid olika tidpunkter på dygnet.

Hur mycket K2 bör jag ta?

När det kommer till tillskott ska man alltid följa deras rekommenderade doser och undvika att ta flera tillskott som innehåller samma ämnen. K2 kan du ta ungefär 200mikrogram om dagen utan några större svårigheter, det finns egentligen inga kända biverkningar från K2 överdos. Om du tar D-vitamintillskott ökar kroppens behov av K2 och du bör få i dig ungefär 50 mikrogram K2 för varje 1000IE D-vitamin du tillför.

I vilken mat finns K2?

K2 är faktiskt inte så lätt att hitta i vår mat. Det finns i inälvsmat då K2 är vanligt förekommande i matsmältningssystem men det är speciellt framträdande i fermenterad mat och båda dessa mattyper är inte direkt de mest vanliga på middagsbordet, åtminstone inte i Sverige. Det är därför en ganska bra idé att få i sig K2 genom ett tillskott. 

Vad händer om jag har K-vitaminbrist?

Eftersom den är väsentlig för koagulieringsprocessen i blodet är den största risken vid K-vitaminbrist blödningar som inte slutar. 

När ska jag inte ta K2-vitamintillskott

Om du till exempel tar blodförtunnande medicin är K2-tillskott ingen bra ide eftersom det påverkar dessa mediciner. Om du är osäker, och speciellt om du tar mediciner eller behandlas för något särskild där K2 kan tänkas passa in, så kontakta alltid läkare först och fråga om du komplementera med ett K2-tillskott.

Testvinnare - Bäst K2-vitamin

 • Healthwell Vitamin K2 200
 • WeightWorld Vitamin D3 + K2
 • Healthwell Vitamin D+K
 • Holistic K2 Menakinon-7
 • WeightWorld Liposomal Vitamin D3 + K2
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
1 röster, Genomsnitt: 5 / 5