Bäst i test: Bästa K2-vitamin 2023

Uppdaterad 2 mars 2023

K2-vitamin är ett viktigt näringsämne i kroppen men ett som kan vara svårt att få i sig tillräckligt av genom kosten. Vitamin K2 förekommer i kött- och mejeriprodukter och kan därför vara aktuellt för veganer att ta som tillskott. I studier har det framkommit att K2 har god inverkan på hjärthälsan, minskad risk för hjärtattack, skelett- och tandhälsa samt minskad risk för vissa typer av cancer. Som tillskott används det främst för dess inverkan på skelett och leder. Av de tillskott som vi har testat har vi lyft fram 5 produkter som utmärker sig som extra prisvärda.

Testvinnare - Bästa K2-vitamin 2023

Här får du en snabb överblick över de bästa K2-vitamintillskotten 2023:

 • Healthwell Vitamin K2 200 - Bäst i test
 • WeightWorld Vitamin D3 + K2 - Bästa billiga
 • Healthwell Vitamin D3+K2
 • Holistic K2 Menakinon-7
 • WeightWorld Liposomal Vitamin D3 + K2

De 5 bästa K2-vitamintillskotten i Juni 2023

 1. 1. Healthwell Vitamin K2 200- Bäst i test

  9,7/10
  ”Ett högdoserat K2-tillskott utan onödiga tillsatser”.
  Healthwell Vitamin K2 200
  Bäst i test
  Pris per portion
  2,10 kr
  Portioner
  90 port
  Mängd K2 per portion
  200 µg
  Fri frakt över 100 kr
  14 dagars öppet köp
  0-3 dagars leverans
  Fri frakt över 100 kr
  14 dagars öppet köp
  0-2 dagars leverans
  Fördelar
  • 100 % K2
  • Högdoserad
  • Vegansk
  Nackdelar
  • Inga nämnvärda

  Recension

  Healthwells K2 200 är ett högdoserat K2-tillskott utan onödiga tillsatser. Ett högkvalitativt kosttillskott till ett bra pris. De flesta andra rena K2-tillskotten är relativt dyra men Healthwell har hållit nere priset samtidigt som de levererar en hög dos av K2 på 200 µg per portion.

  Healthwells K2-vitaminer är ett av de fåtal K2-tillskott som faktiskt bara innehåller K2 och inte är ett kombinationsvitamin tillsammans med D3 som annars är standarden. Anledningen till att det ofta kombineras är för att de är vitaminer som komplimenterar varandra när det kommer till skelett- och ledhälsa, men det finns forskning som tyder på att de borde tas vid olika tillfällen för att få ut maximalt av dem. Vilket innebär att det smartaste valet är att du köper detta tillskott och kombinerar med ett separat köp av ett D3-vitamintillskott.

 2. 2. WeightWorld Vitamin D3 + K2 - Bästa billiga

  9,6/10
  ”Mycket prisvärt D3/K2-kombinerat vitamintillskott som räcker länge”.
  WeightWorld Vitamin D3 + K2
  Bästa billiga
  Pris per portion
  0,94 kr
  Portioner
  180 port
  Mängd K2 per portion
  100 µg
  Fri frakt över 599 kr
  30 dagars öppet köp
  1-4 dagars leverans
  Fördelar
  • Mycket prisvärd
  • Många portioner
  • Innehåller även vitamin D3
  Nackdelar
  • Inga nämnvärda

  Recension

  Weightworld har det mest prisvärda K2-tillskottet vi stött på. Det är ett kombinationstillskott med D3 men är fortfarande väl doserat med K2 (och än mer högdoserat med D3 för den delen). Med bara ett köp har du en halvårsförbrukning av tillskottet och det kostar dig mindre än 1 kr per dag. Om du dessutom köper fler än en burk får du ännu bättre pris.

  Om du främst funderat över ett K2 tillskott på grund av skelett- eller ledproblem, så är detta ett fantastiskt tillskott som kombinerar två av de mest effektiva vitaminerna för just detta: D3 och K2. Viss forskning tyder på att du kan få ut större effekt av att ta vitaminerna separat. Men det är en försumbar effekt som kräver ytterligare studier. 

 3. 3. Healthwell Vitamin D3+K2

  9,3/10
  "Prisvärt & lagom doserat kombinationstillskott".
  Healthwell Vitamin D3+K2
  Pris per portion
  1,99 kr
  Portioner
  90 port
  Mängd K2 per portion
  45 µg
  Fri frakt över 100 kr
  14 dagars öppet köp
  0-3 dagars leverans
  Fri frakt över 100 kr
  14 dagars öppet köp
  0-2 dagars leverans
  Fördelar
  • Prisvärt tillskott
  • Rik på D-vitamin
  Nackdelar
  • Ganska låg koncentration av K-vitamin

  Recension

  Healthwell är ett populärt märke som erbjuder många kvalitativa tillskott och deras D3/K2 kombinationstillskott är inget undantag. Det är välrecenserat, omtyckt och ger dig en hög dos av både D3 och K2, även om det finns alternativ som har högre doser av K2. Om du har led- eller benproblem så är både D3 och K2 viktiga vitaminer att få i sig och också något vi ofta har brist på i kroppen.

  Om du inte tagit ett K2-vitamin innan men vill testa ett så kan detta ganska lågdoserade tillskott vara ett bra startalternativ för att se hur din kropp reagerar. Healthwell är Svensk Hälsokosts egna varumärke och är en välkänd och respekterad aktör inom tillskott och hälsokost som erbjuder trygga och säkra produkter och leveranser.

 4. 4. Holistic K2 Menakinon-7

  9,2/10
  "Välkända Holistic erbjuder ett högkvalitativt och rent K2-tillskott".
  Holistic K2 Menakinon-7
  Pris per portion
  2,65 kr
  Portioner
  60 port
  Mängd K2 per portion
  90 µg
  Fri frakt över 199 kr
  14 dagars öppet köp
  1-2 dagars leverans
  Fri frakt över 100 kr
  14 dagars öppet köp
  0-2 dagars leverans
  Fördelar
  • 100 % K2
  • Medvetet svenskt företag
  Nackdelar
  • Ganska högt pris
  • Lågt antal portioner

  Recension

  Holistic är ett svenskt företag som sätter hållbarhet och miljö högt på prioriteringslistan och gör sitt yttersta för att tillverkningsprocessen ska vara så hållbar och miljövänlig som möjligt. Om detta är en viktig aspekt för dig så är Holistics K2-tillskott definitivt ett bra alternativ. Tillskottet är något dyrare, men innehållet är utmärkt och tillverkningsprocessen uppfyller höga kvalitetskrav.

  Holistic K2 Menakinon-7 är i alla fall ett av de få K2-tillskotten som inte är ett kombinationstillskott utan endast innehåller K2. Om du inte vill ha en massa onödiga tillsatser och dessutom handla hållbart så har du bästa valet här. Holistics K2-tillskott har en bra dos K2 och kan enkelt kombineras med ett D3 tillskott för att ge extra näring till skelett och leder.

 5. 5. WeightWorld Liposomal Vitamin D3 + K2

  8,9/10
  ”Ett flytande alternativ med hög upptagningsförmåga".
  WeightWorld Liposomal Vitamin D3 + K2
  Pris per portion
  1,53 kr
  Portioner
  125
  Mängd K2 per portion
  100 µg
  Fri frakt över 599 kr
  30 dagars öppet köp
  1-4 dagars leverans
  Fördelar
  • Liposomalt tillskott
  • Högdoserat kombinationstillskott
  Nackdelar
  • Svårt att dosera rätt

  Recension 

  WeightWorld erbjuder ett K2-tillskott i flytande form, perfekt för dig som inte gillar att svälja tabletter. Det är kombinerat med vitamin D3 för extra god effekt på skelett och leder. Det som skiljer detta mot andra alternativ är att det är ett liposomalt tillskott. Det innebär att vitaminerna skyddas av en fetthinna (kallat fosolipider) som ser till att vitaminet inte påverkas av ämnen utanför hinnan vilket hindrar vitaminet att lämna kroppen utan att nyttjas. Liposomhinnan är väldigt likt membranet som kroppens celler har och kan transporteras i blodkärlen utan problem, så att vitaminerna går direkt till cellerna för användning utan extern påverkan. Det ger bästa möjliga upptagning tillskottet.

  I övrigt är WeightWorlds liposomala D3/K2-tillskott relativt högdoserat, kommer till ett rimligt pris och du får dessutom rabatterat pris vid köp av flera burkar. Är det något som är negativt är det att den dagliga dosen på 2ml är väldigt liten och svår att dosera korrekt.

kopguide K2

Vad är vitamin K2 och vad är det bra för?

K-vitaminernas (K1 och K2) främsta funktion i kroppen är att bryta ner och omsätta kalcium och se till att blodet kan koagulera som det ska. Blod koagulerar så fort du skär dig eller ett blodkärl går sönder och ser därmed till att du slutar blöda. K2 har också sammankopplats med andra hälsofördelar som vi går igenom nedan. 

 • heart attack

  Hjärthälsa 

  Förutom att bidra till koagulering av blodet så bryter även K2 ner och omsätter kalk i kroppen och förhindrar på så sätt åderförkalkning, vilket är en riskfaktor för hjärtinfarkt och andra hjärtproblem. I många observationsstudier har minskad risk för hjärtproblem och K2 varit starkt sammankopplade, och även om mer forskning behövs så är korrelationen mellan K2 och god hjärthälsa mycket positiv.
 • joint

  Skeletthälsa

  Vitamin K2 är väsentlig när det kommer till kroppens hantering av kalcium och dess omsättning till skelett. K2 har därför använts mycket i studier kring ben, främst i studier på äldre där benskörhet och brutna ben är mer framträdande, med positiva resultat. K2-tillskott minskar risken för benbrott hos äldre och ökar den allmänna skelettstyrkan i kroppen. Som med de flesta tillskott behövs alltid mer forskning men kopplingen är stark. Många individer med knäproblem och artros upplever att K2 hjälper dem med smärtlindring och ökad funktion.
 • tooth whitening

  Tänder 

  Det spekuleras mycket över K2-vitaminets inverkan på tänderna, eftersom det är så starkt sammankopplat med benhälsa. Tänder är ju nämligen också främst gjorda av kalcium, bland annat så regleras tandhälsan främst av ett protein, osteocalcin, och detta protein aktiveras av just K2. Forskare tror också att A- och D-vitamin i kombination med K2 har positiv inverkan på våra tänder.
 • cancer

  Cancer 

  K2-vitamin har i flera studier visat sig ha positiva effekter mot cancer. Bland annat att det förhindrar återbildning av cancer. Det har också visat sig haft inverkan som buffert och alltså minskar risken för att utveckla cancer överhuvudtaget. Det krävs dock mycket mer forskning och de studier som genomförts har varit på specifika cancertyper, men tydliga effekter har ändå observerats.
k2 kopguide2

Köpguide till bäst K2-vitamin

K2 har många hälsofördelar och tillskottet används ofta för att förbättra skeletthälsan och motverka smärta i knän och leder. När det kommer till K2-tillskott (och tillskott överlag) finns det en del faktorer att ha i åtanke, för att göra ett så informerat val som möjligt. Vi har nedan samlat några av de mest väsentliga faktorerna att fundera över innan man gör ett köp av K2-vitamintillskott.

 • question 3

  Rätt tillskott? 

  När du ska köpa ett kosttillskott är det först och främst viktigt att kolla med din läkare om de rekommenderar att du tar ett tillskott, speciellt om du tar mediciner. Många tillskott och däribland K2 har effekter på kroppen som kan vara dåliga att kombinera med vissa mediciner, så denna punkt är viktig. Det andra du bör tänka på är vad för effekt du är ute efter och om just K2 är rätt tillskott för dig eller om det är något annat tillskott du bör ha.
 • remedy 3

  Innehåll 

  Det finns ganska få "rena" K2-tillskott, de flesta säljs som D3- och K2-vitamintillskott eftersom D-vitamin också har stark sammankoppling med kroppens benstomme och kalciumomsättning. Om det är framför allt skeletthälsan som du är orolig för så är ett sådant tillskott att rekommendera. Det finns dock forskning som indikerar att D-vitamin och K2-vitamintillskott bör tas separat för bästa effekt, så vill man ha ut maximalt från båda bör de köpas separat och ätas vid olika tillfällen. När det kommer till K2 så kommer det oftast i två olika varianter; MK-4 och MK-7 där forskning indikerar att MK-7 absorberas lättare av kroppen och är främst det du vill se i ditt tillskott. 
 • mangd

  Mängd 

  Antalet portioner du får med i köpet är egentligen det som säger mest om hur prisvärd produkten är. Men även koncentrationen av vitaminet väger in. Ett rent K2-tillskott tenderar att vara något dyrare än en kombinationstillskott men är också mer högdoserat än kombinationstillskott. Så länge inte dosen är väldigt låg så utgå från hur portionspriset ser ut; det ger dig mer produkt för pengarna.
 • priset

  Pris 

  Priserna brukar vara väldigt stabila mellan de olika produkterna. Vissa märken är mer kostsamma men då beror det ofta på att de har ett högre hållbarhetstänk i tillverkningsprocessen. Antingen att de kompenserar för sin produktion eller kanske endast använder ekologiska eller veganska produkter. Om detta är något som betyder mycket för dig så är det alltid värt att titta på de dyrare tillskotten och se över huruvida de är certifierade eller nämner hållbarhet i sin tillverkningsprocess.

Vilket K2-vitamin är bäst?

Längre ner på sidan kan du i vår köpguide få en överskådlig bild över vilka aspekter vi anser vara viktigast när det kommer till köp av K2-vitamintillskott. När det kommer till vår betygsättning av våra testade produkter har alla dessa aspekter övervägts men de som vägt tyngst är följande:

 • Innehåll – Hur mycket K2-vitamin innehåller tillskottet och vad för andra tillsatser är med? Är det ett tillskott som har komplementerande innehåll eller massa onödig utfyllnad.
 • Antal portioner & pris – Vad tillskottet kostar och hur portionspriset ser ur är bland de viktigare aspekterna. Tillskott skiljer sig ofta inte mycket i innehållet trots att pris emellan produkterna kan skilja sig ganska mycket. Om priset skiljer sig varför gör det det? Hur mycket kostar en portion och hur många portioner får du?
 • Externa recensioner & omdömen – Vi kan bara utgå från våra upplevda effekter av ett tillskott, och det är svårt att verkligen att veta om det verkligen blivit någon skillnad eller om den inbillas. Därför förlitar vi oss relativt mycket på vad andra kunder har för upplevelser och vilka effekter de upplevt. För att på så sätt får en bättre helhetsbild av tillskottet och vad för effekter det verkligen har.

Vanliga frågor om K2-vitamin

Hur mycket K2 bör jag ta?

När det kommer till tillskott ska man alltid följa deras rekommenderade doser och undvika att ta flera tillskott som innehåller samma ämnen. K2 kan du ta ungefär 200mikrogram om dagen utan några större svårigheter, det finns egentligen inga kända biverkningar från K2 överdos. Om du tar D-vitamintillskott ökar kroppens behov av K2 och du bör få i dig ungefär 50 mikrogram K2 för varje 1000IE D-vitamin du tillför.

I vilken mat finns K2?

Vitamin K2 förekommer i kött, mejeriprodukter, äggula, viss inälvsmat samt fermenterade produkter. Lite beroende på dina kostvanor så är det relativt lätt att få i sig vitamin K2 genom kosten. Om du inte äter dessa livsmedel regelbundet så kan det vara bra att överväga kosttillskott av vitamin K2.

Vad händer om jag har K-vitaminbrist?

Eftersom vitaminet är väsentligt för koaguleringsprocessen i blodet så är den största risken blödningar som inte slutar. Brist på K-vitamin är ytterst ovanligt i Sverige.

När ska jag inte ta K2-vitamintillskott

Tillskott av vitamin K2 kan påverka blodförtunnande medicin och behandling. Rådgör alltid med din läkare innan du börjar med ett nytt kosttillskott om du regelbundet medicinerar för sjukdom eller åkomma eller har någon kroniskt sjukdom.

Har K2 några biverkningar?

Det finns inga uppmärksammade biverkningar kopplat till ett högt intag av vitamin K2.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
12 röster, Genomsnitt: 4 / 5