Bästa K2-vitamintillskottet 2024

Av: Robin Johansson • Senast uppdaterad:
Upptäck hur rätt K2-vitamin kan stärka din ben- och hjärthälsa.
K2-vitamin - Bäst i test
Betyg Bild Namn Pris Läs mer
betyg 4,7 Healthwell Vitamin K2 200 Healthwell Vitamin K2 200
Pris
189 kr
Till butik
betyg 4,5 Holistic K2 Menakinon-7 Holistic K2 Menakinon-7
Pris
229 kr
Till butik
betyg 4,3 Core Vitamin K2 Core Vitamin K2
Pris
169 kr
Till butik
betyg 4,2 Healthwell Vitamin D3+K2 Healthwell Vitamin D3+K2
Pris
179 kr
Till butik
betyg 4,0 Strength Vitamin K2 Strength Vitamin K2
Pris
129 kr
Till butik
Se alla testvinnare

Vitamin K2 är ett essentiellt näringsämne för kroppen, vilket betyder att det är nödvändigt för vår överlevnad och hälsa, men kroppen kan inte producera det på egen hand. Detta vitamin spelar en central roll i flera biologiska processer, inklusive blodkoagulation, benhälsa och hjärt-hälsa. Det bidrar till att fördela kalcium till rätt platser i kroppen, som till exempel till skelettet, samtidigt som det hjälper till att förhindra att kalcium sätter sig i blodkärlen. En brist på K2-vitamin kan leda till allvarliga hälsoproblem, inklusive hjärt-kärlsjukdomar och benskörhet. Därför är det viktigt att se till att man får i sig tillräckligt med detta livsviktiga vitamin, antingen genom kosten eller genom kosttillskott.

I vår strävan att hitta ett pålitligt och effektivt kosttillskott med K2-vitamin, har vi testat flera olika produkter på marknaden. Vi har granskat allt från ingredienslistor och doseringar, till produktens renhet och prisvärdhet. Efter noggrann undersökning och utvärdering, har vi kommit fram till en klar vinnare. Healthwell Vitamin K2 200 är det bästa K2-vitamin enligt vårt test. Vi blev imponerade av dess höga kvalitet, rena ingredienser och prisvärdhet. Men det som verkligen satte den här produkten i topp var dess höga koncentration av K2-vitamin, vilket garanterar maximal effektivitet.

Bäst i Test 24 är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Om du uppskattar vårt arbete kan du stödja sidan genom att klicka på någon av våra köplänkar. Om du genomför ett köp via dessa länkar får vi en liten provision från återförsäljaren. Detta hjälper oss att fortsätta tillhandahålla noggrann information och utföra fler produkttester för att hjälpa dig hitta de bästa produkterna på marknaden.
kvitamin 52b00787b2adce9e5

De 7 bästa K2-vitamintillskotten 2024

 1. Healthwell Vitamin K2 200 Bäst i test: 4,7/5
 2. Holistic K2 Menakinon-7 Bästa premiumvalet: 4,5/5
 3. Core Vitamin K2 Bästa billiga: 4,3/5
 4. Healthwell Vitamin D3+K2 Mest effektiva: 4,2/5
 5. Strength Vitamin K2 100 caps Kundfavoriten: 4,0/5
 6. Healthwell Vitamin D3+K2 Vegan Bästa veganska: 3,9/5
 7. WellAware Vitamin K2 90 Minitabletter Mest användarvänliga: 3,8/5
 1. Bäst i test Healthwell Vitamin K2 200

  "Högkvalitativt K2-vitamintillskott med effektiva och säkra ingredienser."
  Vårt betyg
  4,7/5
  Kvalitet:
  4,4/5
  Pris:
  4,8/5
  Effekt:
  4,9/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)

  Healthwell Vitamin K2 200 är ett högkvalitativt tillskott som vi har gett betyget 4,7/5. Ingredienserna i produkten är både säkra och effektiva. Den huvudsakliga ingrediensen är menakinon-7, en av de mest effektiva formerna av K-vitamin, som hjälper till att upprätthålla normal blodkoagulation och benstomme. Dessutom innehåller den rismjöl och kokosolja, vilka inte bara är säkra för konsumtion utan också bidrar till produktens effektivitet.

  Produktkvaliteten är mycket hög då den tillverkas enligt höga standarder. Den har testats för renhet och potens, vilket ger oss förtroende för dess kvalitet. Dessutom är den säker att använda och har inga biverkningar enligt Livsmedelsverket, förutsatt att doseringsanvisningarna följs. Detta gör det till ett pålitligt val för de som letar efter ett K2-vitamintillskott.

  Med tanke på kostnaden, säljs Healthwell Vitamin K2 200 till ett pris av 189 kr per förpackning, vilket erbjuder bra värde för pengarna givet dess höga kvalitet och effektivitet. Dessutom har den fått mycket positiva recensioner från kunder, med ett genomsnittligt betyg på 4,8/5 baserat på 25 recensioner. Detta bekräftar att produkten lever upp till sina löften och erbjuder ett utmärkt värde för konsumenten.

  Fördelar

  • Högkvalitativ produkt
  • Innehåller effektiva ingredienser
  • Säker att använda
  • God valuta för pengarna
  • Positiva kundrecensioner

  Nackdelar

  • Priset kan vara högt för vissa
  • Kan vara svårt att hitta i butiker
  Produkten finns att köpa här:
  189 kr
 2. Bästa premiumvalet Holistic K2 Menakinon-7

  "Högkvalitativt K2-vitamin i vegetabiliska kapslar med bra prisvärde."
  Vårt betyg
  4,5/5
  Kvalitet:
  4,6/5
  Pris:
  4,7/5
  Effekt:
  4,2/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)

  Holistic K2 Menakinon-7 är ett högkvalitativt K2-vitamin som har fått höga betyg av användarna, vilket gör den värdig vår bedömning på 4,5/5. Produkten innehåller en daglig dos av K2-vitamin i vegetabiliska kapslar, vilket gör den lämplig för både vegetarianer och icke-vegetarianer. Ingredienserna är säkra för konsumtion, inklusive fyllnadsmedel (mikrokristallin cellulosa) och vegetabiliska kapslar (pullulan, fermenterad från majs). Vitamin K2 i produkten bidrar till normal blodkoagulation och bentäthet, vilket är viktiga aspekter av hälsa.

  När det gäller kvalitet och effektivitet är Holistic K2 Menakinon-7 tillverkad i enlighet med höga standarder. Det finns vetenskapliga bevis som stöder dess hävdanden om att bidra till normal blodkoagulation och bentäthet. Användarrecensionerna bekräftar också produktens effektivitet, med en genomsnittlig betyg på 4,5 av 5. Säkerheten hos produkten är också garanterad, med en tydlig påminnelse om att den rekommenderade dosen inte bör överskridas och att kosttillskott inte ska användas som ett alternativ till en varierad kost.

  Slutligen, när det gäller kostnad, erbjuder Holistic K2 Menakinon-7 bra värde för pengarna. Priset på 229 kr för 60 kapslar (60 portioner) är rimligt, särskilt med tanke på produktens kvalitet och effektivitet. Sammantaget är Holistic K2 Menakinon-7 en utmärkt produkt för de som söker ett högkvalitativt K2-vitamin till ett överkomligt pris.

  Fördelar

  • Högkvalitativt K2-vitamin
  • Lämplig för vegetarianer
  • Stöder normal blodkoagulation och bentäthet
  • Positiva användarrecensioner
  • Bra värde för pengarna

  Nackdelar

  • Kan vara dyrt för vissa konsumenter
  • Överdosering kan orsaka hälsoproblem
  Produkten finns att köpa här:
  229 kr
 3. Bästa billiga Core Vitamin K2

  "Högkvalitativt tillskott för benhälsa och blodkoagulation med säkra ingredienser."
  Vårt betyg
  4,3/5
  Kvalitet:
  4,4/5
  Pris:
  3,9/5
  Effekt:
  4,6/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)

  Core Vitamin K2 är en produkt av hög kvalitet med en tydlig inriktning på att främja normal benhälsa och stödja blodkoagulation. Ingredienserna är säkra för konsumtion med vitamin K2 (menakinon-7) som huvudkomponent. Dessutom framhävs att det inte finns några negativa effekter vid högt intag av detta vitamin genom kost, vilket pekar på dess säkerhet. Dock bör de som tar blodförtunnande medicin konsultera sin läkare innan användning, då vitamin K2 kan påverka blodkoaguleringen.

  Effekten av Core Vitamin K2 är vetenskapligt stödd, med betoning på dess roll i kalciumregleringen i kroppen, vilket är avgörande för att bibehålla en stark och hållbar benstomme. Detta gör det till en effektiv produkt för de som vill maximera sin träning och prestation genom att ta hand om sitt skelett. Dessutom innehåller varje tablett 200 µg vitamin K2, vilket säkerställer ditt dagliga intag av detta viktiga vitamin.

  Med tanke på kostnaden, erbjuder Core Vitamin K2 bra värde för pengarna. För 169 kr får du 90 tabletter, vilket räcker för 90 portioner. Detta gör det till ett kostnadseffektivt alternativ jämfört med andra K2-vitaminer på marknaden. Dessutom har produkten höga recensioner från tidigare användare, vilket ytterligare stärker dess värde och tillförlitlighet. Sammantaget är Core Vitamin K2 en utmärkt produkt som uppfyller höga standarder för kvalitet, effektivitet, säkerhet och värde.

  Fördelar

  • Hög kvalitet och säkra ingredienser.
  • Främjar normal benhälsa.
  • Stödjer blodkoagulation.
  • Effektiv för träning och prestation.
  • Kostnadseffektivt alternativ.

  Nackdelar

  • Kan påverka blodkoagulering vid medicinering.
  • Ingen smakvariation tillgänglig.
  Produkten finns att köpa här:
  169 kr
 4. Mest effektiva Healthwell Vitamin D3+K2

  "Ett effektivt och prisvärt kosttillskott med D- och K-vitamin."
  Vårt betyg
  4,2/5
  Kvalitet:
  4,5/5
  Pris:
  3,9/5
  Effekt:
  4,2/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)

  Healthwell Vitamin D3+K2 är ett kosttillskott som kombinerar två viktiga vitaminer i optimal fördelning. Det innehåller D-vitamin, som bidrar till kroppens normala upptag och utnyttjande av kalcium, och K-vitamin, som är av betydelse för benstommens mineralisering. Genom att kombinera dessa två vitaminer i en produkt kan du säkerställa att du får det nödvändiga dagliga intaget av båda. Produkten har ett pris på 179 kr, vilket är konkurrenskraftigt jämfört med andra K2-vitaminer på marknaden.

  Ingredienserna i Healthwell Vitamin D3+K2 inkluderar rismjöl, vegetabilisk kapsel (hydroxypropylmetylcellulosa), vitaminer (kolekalciferol, menakinon-7), och kokosolja (MCT). Detta är säkra ingredienser för konsumtion och bidrar till produktens effektivitet. Produktens kvalitet är också hög, med vitaminerna tillverkade i enlighet med höga standarder. Det har även testats för renhet och potens, vilket ger ytterligare förtroende för produkten.

  När det gäller effektivitet stöds hävdandena om produkten av vetenskapliga bevis. D-vitamin hjälper till med kalciumupptaget, medan K-vitamin bidrar till regleringen av hur kalciumet används i kroppen. Säkerheten för produkten är också försäkrad, med varningar för dem som tar blodförtunnande medel att konsultera en läkare innan de använder produkten. Sammantaget är Healthwell Vitamin D3+K2 ett effektivt, säkert och prisvärt kosttillskott som erbjuder bra värde för pengarna.

  Fördelar

  • Kombinerar D-vitamin och K-vitamin
  • Prisvärd jämfört med konkurrenter
  • Ingredienser av hög kvalitet
  • Testad för renhet och potens
  • Stöds av vetenskapliga bevis

  Nackdelar

  • Kan interagera med blodförtunnande medel
  • Innehåller rismjöl, potentiell allergen
  Produkten finns att köpa här:
  179 kr
 5. Kundfavoriten Strength Vitamin K2

  "Ett effektivt och prisvärt K2-vitamintillskott av hög kvalitet."
  Vårt betyg
  4,0/5
  Kvalitet:
  4,3/5
  Pris:
  3,5/5
  Effekt:
  4,2/5
  Till butiken
  (Proteinbolaget)

  Strength Vitamin K2 är ett kosttillskott som innehåller vitamin K2 (menakinon-7), en viktig komponent i kroppen som bidrar till att bibehålla normal bentäthet och blodkoagulation. Den har också en roll i att reglera biverkningarna av för höga doser D-vitamin. Produkten innehåller även mikrokristallin-cellulosa, magnesiumsalter av fettsyror och kiseldioxid. Alla dessa ingredienser är säkra för konsumtion och bidrar till produktens effektivitet.

  Produkten är av hög kvalitet, vilket bekräftas av dess förmåga att täcka hela dagsbehovet av vitamin K2. Den är tillverkad i enlighet med höga standarder och har testats för renhet och potens. Dess effektivitet styrks av det faktum att K-vitamin fungerar som en co-faktor i den slutliga syntesen av proteiner med en modifierad aminosyrarest, glutaminsyra, vilket bidrar till att bibehålla normal bentäthet och blodkoagulation.

  Trots dess höga kvalitet och effektivitet, är produkten prisvärd och erbjuder bra värde för pengarna, särskilt med tanke på att den innehåller 100 tabletter. Den har ett betyg på 3/5 baserat på två recensioner, vilket indikerar att det finns viss variation i kundupplevelsen. Sammanfattningsvis, Strength Vitamin K2 är ett säkert, effektivt och prisvärt alternativ för dem som letar efter ett kvalitativt K2-vitamintillskott.

  Fördelar

  • Hög kvalitet och effektivitet
  • Täcker hela dagsbehovet av vitamin K2
  • Tillverkad enligt höga standarder
  • Prisvärd och bra värde för pengarna
  • Innehåller 100 tabletter per förpackning

  Nackdelar

  • Variation i kundupplevelsen
  • Har bara ett medelbetyg på 3/5
  Produkten finns att köpa här:
  129 kr
 6. Bästa veganska Healthwell Vitamin D3+K2 Vegan

  "Ett veganskt tillskott med D-vitamin och K-vitamin för benhälsa."
  Vårt betyg
  3,9/5
  Kvalitet:
  3,6/5
  Pris:
  4,1/5
  Effekt:
  4,0/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)

  Healthwell Vitamin D3+K2 Vegan är ett välbalanserat tillskott som kombinerar D-vitamin och K-vitamin, vilket är fördelaktigt eftersom de samverkar för att hjälpa kroppen bibehålla en normal benstomme. Det är ett helt veganskt tillskott, vilket innebär att både D-vitaminet och K-vitaminet kommer från veganska källor, vilket är en stor fördel för veganer och vegetarianer. Produkten innehåller också vegetabiliska kapslar, vilket gör den ännu mer lämplig för personer som följer en vegansk eller vegetarisk kost. Dessutom är priset på 199 kr för 90 kapslar rimligt jämfört med andra K2-vitaminer på marknaden.

  När det gäller kvalitet verkar Healthwell Vitamin D3+K2 Vegan hålla en hög standard. Ingredienserna är säkra för konsumtion och produkten har tillverkats i enlighet med höga standarder. Det finns dock inga specifika uppgifter om huruvida produkten har testats för renhet och potens, vilket skulle ha varit en bonus. Effektiviteten kan bedömas utifrån de vetenskapliga bevis som stöder fördelarna med D-vitamin och K-vitamin för benhälsa, immunsystemets funktion och blodkoagulation.

  Säkerhetsaspekten av Healthwell Vitamin D3+K2 Vegan verkar också vara tillfredsställande. Det finns inga rapporterade biverkningar, och produkten har godkänts för konsumtion. Dock bör personer som tar blodförtunnande medel konsultera med en läkare innan de börjar ta denna produkt, eftersom K-vitamin kan påverka effekten av sådana mediciner. Sammantaget ger vi Healthwell Vitamin D3+K2 Vegan ett betyg på 3,9 av 5, baserat på dess ingredienser, kvalitet, effektivitet, säkerhet och kostnad.

  Fördelar

  • Kombinerar D-vitamin och K-vitamin
  • Veganskt tillskott
  • Vegetabiliska kapslar
  • Rimligt pris
  • Hög kvalitet

  Nackdelar

  • Ingen information om renhets- och potenstestning
  • Kan påverka effekten av blodförtunnande mediciner
  Produkten finns att köpa här:
  199 kr
 7. Mest användarvänliga WellAware Vitamin K2 Minitabletter

  "Högkvalitativt K2-vitamintillskott för normal benhälsa och blodkoagulering."
  Vårt betyg
  3,8/5
  Kvalitet:
  4,1/5
  Pris:
  3,5/5
  Effekt:
  3,8/5
  Till butiken
  (Gymgrossisten)

  WellAware Vitamin K2 Minitabletter skiljer sig ut på marknaden tack vare dess enkla och användarvänliga format. Varje förpackning innehåller 90 minitabletter, vilket ger en rejäl mängd 200 μg vitamin K2 per dag, vilket motsvarar 267 % av det rekommenderade dagliga intaget. Detta gör att en förpackning räcker i hela 90 dagar, vilket ger stor valuta för pengarna. Det är också viktigt att notera att vitamin K2 är avgörande för normal benhälsa och blodkoagulering, vilket gör denna produkt till ett utmärkt tillskott för dem som vill stödja sin allmänna hälsa.

  Produktens kvalitet verkar vara pålitlig med tanke på att den är tillverkad av ett välkänt märke som WellAware. Minitablettformatet är också en fördel, eftersom det är lättare att svälja än vanliga tabletter. Dock finns det ingen specifik information om huruvida produkten har testats för renhet och potens, vilket kan vara ett område för förbättring. Dessutom finns det inga uppgifter om eventuella biverkningar eller godkännanden från relevanta myndigheter, vilket kan vara något att överväga för potentiella konsumenter.

  Priset på 149 kr kan tyckas högt jämfört med andra K2-vitaminer på marknaden, men givet produktens höga dosering och långvariga förpackning, verkar det erbjuda ett bra värde för pengarna. Dock skulle det vara värt att undersöka ytterligare om produkten är vetenskapligt stödd och säker att använda innan man gör ett köp. I allmänhet, med tanke på dess ingredienser, kvalitet och pris, verkar WellAware Vitamin K2 Minitabletter vara en solid produkt för dem som söker ett pålitligt K2-vitamintillskott.

  Fördelar

  • Enkel och användarvänlig format.
  • Hög dosering av vitamin K2.
  • Räcker i 90 dagar.
  • Stödjer normal benhälsa och blodkoagulering.
  • Tillverkad av ett välkänt märke.

  Nackdelar

  • Ingen information om renhet och potens testning.
  • Inga uppgifter om eventuella biverkningar.
  Produkten finns att köpa här:
  149 kr
testvinnarna

Jämför de 7 vinnarna i testet

Se hur våra bästa produkter jämför sig med varandra här. Vill du sortera dem? Bara klicka på en rubrik i tabellen!

K2-vitamin Kvalitet Pris Effekt Totalbetyg Pris
Healthwell Vitamin K2 200 4,4/5 4,8/5 4,9/5 Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Bästa pris
189 kr
Holistic K2 Menakinon-7 4,6/5 4,7/5 4,2/5 Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Bästa pris
229 kr
Core Vitamin K2 4,4/5 3,9/5 4,6/5 Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Bästa pris
169 kr
Healthwell Vitamin D3+K2 4,5/5 3,9/5 4,2/5 Betyg 4,2 / 5
4,2 / 5
Bästa pris
179 kr
Strength Vitamin K2 100 caps 4,3/5 3,5/5 4,2/5 Betyg 4,0 / 5
4,0 / 5
Bästa pris
129 kr
Healthwell Vitamin D3+K2 Vegan 3,6/5 4,1/5 4,0/5 Betyg 3,9 / 5
3,9 / 5
Bästa pris
199 kr
WellAware Vitamin K2 90 Minitabletter 4,1/5 3,5/5 3,8/5 Betyg 3,8 / 5
3,8 / 5
Bästa pris
149 kr
viktiga faktorer för att välja rätt k2-vitamin

Så hittar du bästa k2-vitamin

Att hitta det bästa K2-vitaminet kan vara en utmaning, eftersom det finns många olika produkter på marknaden. Det är viktigt att vara väl informerad och att veta vad man ska leta efter. Baserat på våra tester och forskning, har vi identifierat följande kriterier som särskilt viktiga för att avgöra kvaliteten och effektiviteten hos ett K2-vitamin.

Dosering

En av de viktigaste faktorerna att överväga när man väljer ett K2-vitamin är doseringen. Detta vitamin finns i två huvudformer: MK-4 och MK-7. MK-7-formen har en längre halveringstid i kroppen, vilket innebär att den kan ge en mer konsekvent nivå av vitaminet över tid. Därför rekommenderas ofta en dosering på mellan 100 till 200 mcg per dag för MK-7, medan MK-4 kan behöva tas i högre doser och mer frekvent för att uppnå samma effekt. Det är viktigt att notera att även om högre doser av K2-vitamin generellt anses vara säkra, bör man alltid följa tillverkarens doseringsinstruktioner och rådgöra med en läkare vid behov.

Källa till vitaminet

Vitamin K2 kan komma från olika källor, inklusive fermenterade livsmedel, animaliska produkter och syntetiska tillskott. Det är viktigt att kontrollera källan till vitaminet i produkten, eftersom det kan påverka dess biotillgänglighet och effektivitet. Syntetiska K2-vitaminer kan vara lika effektiva som de som kommer från naturliga källor, men det kan finnas variationer i kvalitet och renhet mellan olika produkter.

Innehåll av andra näringsämnen

Vissa K2-vitamintillskott kan också innehålla andra näringsämnen, såsom vitamin D3 eller kalcium. Dessa näringsämnen kan bidra till att förbättra effekterna av K2-vitaminet, eftersom de arbetar synergistiskt för att stödja benhälsa och hjärt-hälsa. Det är dock viktigt att notera att överdriven konsumtion av dessa näringsämnen kan orsaka negativa hälsoeffekter, så det är viktigt att följa doseringsinstruktionerna noggrant.

Rening och kvalitet

Rening och kvalitet av K2-vitaminet är en annan viktig faktor att överväga. Produkter av hög kvalitet bör vara fria från skadliga tillsatser, färgämnen och konserveringsmedel. Dessutom bör de genomgå tredjepartstester för att säkerställa deras renhet och kvalitet. Produkter som har märkningen "GMP-certifierad" (Good Manufacturing Practices) följer strikta tillverkningsstandarder och är generellt sett av hög kvalitet.

Prisvärdhet

Prisvärdhet är en annan viktig faktor att överväga när man väljer ett K2-vitamin. Det är inte alltid så att dyrare produkter är bättre. Det är viktigt att jämföra priset med andra faktorer som dosering, kvalitet och innehåll av andra näringsämnen. En produkt kan vara dyrare, men om den har en högre dosering och kvalitet, kan det vara värt det på lång sikt.

Användarrecensioner

Slutligen är användarrecensioner en bra indikator på produktens effektivitet. Även om individuella erfarenheter kan variera, kan recensioner ge en bra översikt över hur väl produkten fungerar för de flesta människor. Det är viktigt att läsa recensioner från flera olika källor för att få en balanserad bild av produkten.

kopguide K2

Användning av K2-vitamin

Att ta ett K2-vitamin kan vara en effektiv metod för att säkerställa att du får i dig tillräckligt med detta viktiga näringsämne. Men det är inte bara att svälja pillret och hoppas på det bästa - det finns vissa saker du bör tänka på för att maximera effekten av ditt K2-vitamin. Här går vi igenom några viktiga punkter att ha i åtanke när du använder K2-vitamin.

Tidpunkt för intag

En av de viktigaste aspekterna att tänka på när du tar ditt K2-vitamin är timingen. Vitamin K2 är fettlösligt, vilket innebär att det absorberas bäst när det tas tillsammans med ett måltid som innehåller fett. Att ta ditt K2-vitamin i samband med en måltid kan också minska risken för magbesvär. Om du tar ett K2-vitamin som också innehåller D3, bör du också tänka på att D3 bäst absorberas i kroppen på morgonen eller tidig eftermiddag, då det kan störa sömnen om det tas för sent på dagen.

Dosering

Det är också viktigt att tänka på doseringen av ditt K2-vitamin. Generellt sett rekommenderas en dosering på mellan 100 till 200 mcg per dag för MK-7-formen av vitaminet, medan MK-4 kan behöva tas i högre doser och mer frekvent för att uppnå samma effekt. Dock kan dosen variera beroende på individens specifika behov och hälsotillstånd, så det är alltid bäst att konsultera en läkare eller näringsexpert innan du börjar ta ett nytt tillskott.

Interaktion med andra näringsämnen

K2-vitamin interagerar med vissa andra näringsämnen, vilket kan påverka dess effektivitet. Till exempel arbetar K2-vitaminet synergistiskt med vitamin D3 och kalcium, vilket innebär att det kan hjälpa till att förbättra absorptionen och effekten av dessa näringsämnen. Emellertid kan överdriven konsumtion av D3 och kalcium leda till negativa hälsoeffekter, så det är viktigt att följa doseringsinstruktionerna noggrant.

Uppföljning och justering

Slutligen är det viktigt att följa upp och justera din användning av K2-vitamin som behövs. Detta innebär att regelbundet kontrollera dina blodvärden för att säkerställa att du får tillräckligt med vitaminet, men inte för mycket. Om du upplever några negativa biverkningar eller om dina blodvärden inte förbättras efter att ha tagit tillskottet, kan det vara nödvändigt att justera din dos eller byta till en annan produkt.

k2 kopguide2

Vem har nytta av K2-vitamin?

Även om alla behöver K2-vitamin för god hälsa, finns det vissa grupper av människor som kan ha särskilt stor nytta av att ta ett K2-vitamintillskott. Nedan följer några exempel på individer som kan dra nytta av att ta extra K2-vitamin.

 • Personer med risk för benskörhet: K2-vitamin spelar en central roll i kroppens kalciummetabolism och bidrar till att upprätthålla starka och friska ben. Detta gör det till en viktig näringsämne för personer med risk för benskörhet, inklusive äldre och postmenopausala kvinnor. Att ta ett K2-vitamintillskott kan hjälpa till att förbättra benhälsan och minska risken för frakturer.
 • Personer med hjärt-kärlsjukdomar: Forskning har visat att K2-vitamin kan hjälpa till att förhindra kalciumavlagringar i blodkärlen, vilket är en vanlig orsak till hjärt-kärlsjukdomar. Individer med risk för eller befintliga hjärt-kärlsjukdomar kan därför ha nytta av att ta ett K2-vitamintillskott för att stödja hjärthälsan.
 • Personer med dåligt kostintag av K2-vitamin: Även om vissa livsmedel innehåller K2-vitamin, är det många människor som inte får i sig tillräckligt av detta näringsämne genom kosten. Personer som inte äter mycket fermenterade livsmedel eller animaliska produkter kan ha särskilt stor nytta av att ta ett K2-vitamintillskott.

Å andra sidan finns det vissa individer som bör undvika att ta K2-vitamin utan att först rådgöra med en läkare. Detta inkluderar personer som tar blodförtunnande mediciner, eftersom K2-vitamin kan interagera med dessa läkemedel och påverka deras effektivitet. Som alltid är det bäst att konsultera en hälso- eller sjukvårdsprofessional innan du börjar ta ett nytt kosttillskott.

vanliga frågor om K2-vitamin

FAQ: Vanliga frågor om K2-vitamin

Vad är K2-vitamin?

K2-vitamin är en form av vitamin K, ett essentiellt näringsämne som spelar en viktig roll i flera biologiska processer. K2-vitamin är särskilt känt för sina effekter på ben- och hjärthälsa. Det bidrar till att fördela kalcium till skelettet och förhindrar att kalcium sätter sig i blodkärlen, vilket kan leda till hjärt-kärlsjukdomar. K2-vitamin finns i två huvudformer: MK-4 och MK-7. MK-7-formen har en längre halveringstid i kroppen och anses vara den mest effektiva formen av K2-vitamin.

Hur får man i sig K2-vitamin?

K2-vitamin finns naturligt i vissa livsmedel, inklusive fermenterade livsmedel som natto (en japansk sojabönsrätt), vissa ostar och animaliska produkter som ägg och lever. Det kan dock vara svårt för vissa människor att få tillräckligt med K2-vitamin genom kosten, särskilt om de inte äter mycket av dessa livsmedel. I dessa fall kan ett kosttillskott med K2-vitamin vara ett bra alternativ.

Vilken dos av K2-vitamin ska man ta?

Rekommenderad dosering av K2-vitamin kan variera beroende på individens specifika behov och hälsotillstånd. Generellt sett rekommenderas en dosering på mellan 100 till 200 mcg per dag för MK-7-formen av vitaminet. MK-4 kan behöva tas i högre doser och mer frekvent för att uppnå samma effekt. Det är dock bäst att konsultera en läkare eller näringsexpert innan du börjar ta ett nytt tillskott.

Vilka är biverkningarna av K2-vitamin?

K2-vitamin anses generellt vara säkert att ta och har få rapporterade biverkningar. Vissa människor kan dock uppleva magbesvär, särskilt om de tar vitaminet på fastande mage. I sällsynta fall kan höga doser av K2-vitamin leda till en ökad risk för blödning, särskilt hos personer som tar blodförtunnande mediciner. Som alltid är det bäst att rådgöra med en läkare innan du börjar ta ett nytt tillskott.

Är K2-vitamin bra för hjärtat?

Ja, forskning har visat att K2-vitamin kan ha positiva effekter på hjärthälsan. Det bidrar till att förhindra kalciumavlagringar i blodkärlen, vilket är en vanlig orsak till hjärt-kärlsjukdomar. Att ta ett K2-vitamintillskott kan därför vara ett effektivt sätt att stödja hjärthälsan och förebygga hjärt-kärlsjukdomar.

Är K2-vitamin bra för benen?

Ja, K2-vitamin spelar en central roll i kroppens kalciummetabolism och bidrar till att upprätthålla starka och friska ben. Forskning har visat att K2-vitamin kan hjälpa till att förbättra benhälsan och minska risken för frakturer, särskilt hos äldre och postmenopausala kvinnor.

Kan jag ta K2-vitamin om jag är gravid?

Om du är gravid bör du alltid rådgöra med din läkare innan du börjar ta ett nytt kosttillskott, inklusive K2-vitamin. Även om K2-vitamin anses vara säkert att ta under graviditeten, kan vissa studier tyda på att höga doser kan påverka fostrets hälsa. Din läkare kan ge dig råd om den bästa doseringen för dig under din graviditet.

Vilka andra kosttillskott kan vara bra att ta tillsammans med K2-vitamin?

Det finns flera kosttillskott som kan vara bra att ta tillsammans med K2-vitamin för att optimera din hälsa och välbefinnande. Här är några exempel:

 • C-vitamin: Detta är en kraftfull antioxidant som hjälper till att skydda kroppen mot skador från fria radikaler. Det bidrar också till att stärka immunförsvaret, förbättra hudens hälsa och främja kollagenproduktionen. Du kan läsa mer om det i vår jämförelse av olika C-vitaminer.
 • Calcium: K2-vitamin och kalcium arbetar tillsammans för att stödja benhälsan. K2-vitamin hjälper till att fördela kalcium till rätt ställen i kroppen, som ben och tänder, och förhindrar att det lagras i blodkärlen. Du kan hitta mer information om detta i vår recension av bästa kalciumtillskott.
 • Magnesium: Detta mineral spelar en viktig roll i många kroppsfunktioner, inklusive muskel- och nervfunktion, blodtrycksreglering och stöd för immunsystemet. K2-vitamin och magnesium kompletterar varandra väl för att stödja hjärt- och benhälsan. Kolla in vår guide till bästa magnesiumtillskott för mer information.
 • Omega-3: Dessa essentiella fettsyror har flera hälsofördelar, inklusive att stödja hjärnhälsa, minska inflammation och främja hjärthälsa. Du kan läsa mer om fördelarna med Omega-3 i vår recension av Omega-3 tillskott.
 • D-vitamin: D-vitamin och K2-vitamin arbetar tillsammans för att hjälpa kroppen att absorbera och använda kalcium effektivt. Du kan läsa mer om detta i vår D-vitamin bäst i test artikel.

Det är också viktigt att notera att det finns andra kosttillskott som kan vara fördelaktiga att ta tillsammans med K2-vitamin, beroende på dina individuella hälsobehov. Dessa kan inkludera allt från probiotika till aminosyror och antioxidanter. Som alltid bör du rådgöra med en hälso- eller sjukvårdsleverantör innan du börjar ta nya kosttillskott.

K2 Vitamin Banner 4

Om vårt test

Att hitta det bästa K2-vitaminet är ingen enkel uppgift. Med en mängd olika tillverkare, formuleringar och doser att välja mellan, kan det vara en utmaning att veta var man ska börja. Det är här vi på Bäst i Test 24 kommer in. Vi har genomfört noggranna tester för att utvärdera och jämföra olika K2-vitaminer på marknaden. Vår metod bestod av flera steg där varje aspekt av produkten granskades noga.

 • Innehåll: Vad innehåller produkten? Är det rent K2-vitamin eller finns det tillsatser? Hur hög är koncentrationen av K2-vitamin per portion?
 • Kvalitet: Kommer vitaminet från en pålitlig källa? Är det certifierat av tredje part för renhet och potens? Har produkten testats för tungmetaller och andra föroreningar?
 • Prisvärdhet: Hur mycket kostar produkten per portion? Är det ett bra värde för pengarna jämfört med andra K2-vitaminer på marknaden?
 • Förpackning: Är förpackningen robust och skyddar den produkten väl? Är den miljövänlig? Är etiketten tydlig och informativ?
 • Användarrecensioner: Vad säger andra användare om produkten? Har den övervägande positiva recensioner? Finns det några återkommande problem som nämns?

Genom att kombinera våra egna tester med omfattande forskning och användarrecensioner, har vi skapat en omfattande guide för att hjälpa dig att hitta det bästa K2-vitaminet. Oavsett om du är ny på K2-vitaminer eller bara letar efter att byta märke, hoppas vi att vår guide kommer att vara till nytta för dig.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
23 röster, Betyg: 4.5 / 5
robban
Robin Johansson
Expert inom träning & hälsa

Robin Johansson är en ivrig skribent med en brinnande passion för träning och hälsa. Hans resa började med personliga utforskningar av fysisk kondition och har sedan dess vuxit till en evig jakt på kunskap inom ämnet. Robin är alltid ivrig att lära sig mer och dela med sig av sina insikter.

Hans talang ligger i att omvandla vetenskapliga fakta till praktiska råd, vilket har hjälpt många att navigera i träningens och hälsans komplexa värld. Hans genuina önskan att hjälpa andra nå sina fysiska mål reflekteras i hans inspirerande skrivande.