Bästa Brandsläckaren 2023

Av: Lukas Gustavsson • Senast uppdaterad:
Skydda ditt hem effektivt och snyggt med marknadens bästa brandsläckare.
Brandsläckare - Bäst i test
Betyg Bild Namn Pris Läs mer
betyg 4,7 Housegard Brandsläckare Design Edition Housegard Brandsläckare Design Edition
Pris
629 kr
Till butik
betyg 4,5 Luxorparts Brandsläckare Luxorparts Brandsläckare
Pris
219 kr
Till butik
betyg 4,3 Solstickan Brandsläckare Design 6kg Solstickan Brandsläckare Design 6kg
Pris
1124 kr
Till butik
betyg 4,2 Housegard Brandsläckare Housegard Brandsläckare
Pris
429 kr
Till butik
betyg 4,0 Housegard Firestopper Housegard Firestopper
Pris
199 kr
Till butik
Se alla testvinnare

Brandsläckare är en livräddande anordning som är avsedd att användas vid mindre brandincidenter i hemmet, på arbetsplatsen eller i fordon. Den fungerar genom att släppa ut ett ämne, vanligtvis ett pulver eller skum, som snabbt kan kväva elden och förhindra att den sprider sig. När du står inför en oväntad brand, kan tidig tillgång till en brandsläckare vara skillnaden mellan en mindre olycka och en katastrofal händelse. Brandsläckare är inte bara viktiga för att skydda egendom, de räddar också liv genom att ge dig möjlighet att bekämpa elden innan den blir okontrollerbar.

I vår strävan att hjälpa dig hitta den mest pålitliga och effektiva brandsläckaren har vi testat och jämfört flera modeller på marknaden. Efter noggranna tester och utvärderingar har vi kommit fram till att Housegard Brandsläckare Design Edition är det bästa brandsläckaren. Den kombinerar hög kvalitet, effektivitet och säkerhet i en snygg design. Detta gör den inte bara till en oumbärlig säkerhetsfunktion, utan också till ett tilltalande tillskott till ditt hem eller kontor. Vi är övertygade om att detta är en investering som du inte kommer ångra.

Bäst i Test 24 är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Om du uppskattar vårt arbete kan du stödja sidan genom att klicka på någon av våra köplänkar. Om du genomför ett köp via dessa länkar får vi en liten provision från återförsäljaren. Detta hjälper oss att fortsätta tillhandahålla noggrann information och utföra fler produkttester för att hjälpa dig hitta de bästa produkterna på marknaden.

De 5 bästa Brandsläckarna 2023

 1. Housegard Brandsläckare Design Edition med pulver 6 kg Bäst i test: 4,7/5
 2. Brandsläckare med pulver 1 kg Mest kompakt: 4,5/5
 3. Brandsläckare 6 kg Svart Bästa premiumvalet: 4,3/5
 4. Housegard Brandsläckare med pulver 2 kg Röd Bästa kapacitet: 4,2/5
 5. Housegard Firestopper Släckspray 600 ml Bästa billiga: 4,0/5
 1. Bäst i test Housegard Brandsläckare Design Edition

  Stilren, effektiv brandsläckare med väggfäste och manometer.
  Vårt betyg
  4,7/5
  Brandklass:
  4,6/5
  Kapacitet:
  4,6/5
  Tillgänglighet:
  4,8/5
  Hantering:
  4,8/5
  Pris:
  4,8/5
  Till butiken
  (Kjell)

  Housegard Brandsläckare Design Edition är inte bara en brandsläckare, men också ett stilrent tillbehör till ditt hem. Produkten är vit, vilket gör att den utan problem kan smälta in i de flesta miljöer. Den kommer inte dra onödigt mycket uppmärksamhet till sig, men är lätt att hitta när den behövs som mest. Brandsläckaren är dessutom försedd med ett väggfäste, vilket gör att den kan hängas upp på en lämplig plats för snabb och enkel åtkomst.

  I termer av funktion är Housegard Brandsläckare Design Edition mycket effektiv. Med 6 kg pulver och en ABC-benämning, kan den hantera de flesta husbränder. Detta inkluderar bränder som involverar trä, papper och textil (klass A), vätskor som olja, bensin och målarfärg (klass B) samt gaser (klass C). Dess effektivitetsklass är 55A, vilket är det högsta för brandsläckare av denna storlek. Det innebär att den kan släcka bränder upp till 5,5 m från brandsläckaren och hantera upp till 233 L av brännbar vätska.

  Housegard Brandsläckare Design Edition har även andra praktiska funktioner. Till exempel är den försedd med en manometer för inspektion av brandsläckarens kondition. Dessutom har det en driftmiljö på -30 till +60° C vilket gör det möjligt att använda den under alla årstider och i alla klimat. Trots att den inte är EN3-klassad, är denna brandsläckare perfekt för privat bruk i hemmiljö. Priset är 629 kr, vilket kan tyckas högt men med tanke på dess stilrena design och höga effektivitet, är det definitivt värt det.

  Fördelar

  • Stilren design som smälter in i hemmet.
  • Inkluderar väggfäste för enkel åtkomst.
  • Hög effektivitet mot olika typer av bränder.
  • Manometer för inspektion av kondition.
  • Driftmiljö på -30 till +60° C.

  Nackdelar

  • Högre pris jämfört med andra brandsläckare.
  • Inte EN3-klassad.
  Produkten finns att köpa här:
  629 kr
 2. Mest kompakt Luxorparts Brandsläckare

  Effektiv och kompakt brandsläckare, lämplig för mindre bränder.
  Vårt betyg
  4,5/5
  Brandklass:
  4,9/5
  Kapacitet:
  4,2/5
  Tillgänglighet:
  4,7/5
  Hantering:
  4,4/5
  Pris:
  4,4/5
  Till butiken
  (Kjell)

  Luxorparts Brandsläckare är en effektiv och kompakt lösning för brandhantering. Trots sin lilla storlek innehåller den 1 kg pulver, vilket gör den till en effektiv brandsläckare för mindre bränder. Den är konstruerad för att bekämpa bränder i material som trä, papper och textil (klass A), vätskor som olja, bensin och målarfärg (klass B) samt gaser (klass C). Denna mångsidighet ger den en stark ställning i vårt test, speciellt med tanke på dess pris.

  Designmässigt är Luxorparts Brandsläckare ganska minimalistisk och funktionell. Den klassiska röda färgen gör det lätt att identifiera i nödsituationer. Den levereras med ett väggfäste, vilket gör den lätt att installera på en bekväm plats. Dessutom väger den endast 1,8 kg, vilket gör den lätt att manövrera och använda även för människor som kanske inte har mycket styrka.

  När det gäller prisvärdhet står Luxorparts Brandsläckare ut. Med ett pris på 219 kr får du en fullt funktionsduglig brandsläckare med god kapacitet och effektivitet. Detta, kombinerat med dess praktiska design och lätta vikt, gör det till ett utmärkt val för de som behöver en tillförlitlig brandsläckare till ett överkomligt pris.

  Fördelar

  • Effektiv mot mindre bränder.
  • Mångsidig: bekämpar A, B och C-bränder.
  • Minimalistisk och funktionell design.
  • Enkel installation med väggfäste.
  • Lättviktig och lätt att manövrera.

  Nackdelar

  • Inte lika effektiv för större bränder.
  • Kan sakna avancerade funktioner.
  Produkten finns att köpa här:
  219 kr
 3. Bästa premiumvalet Solstickan Brandsläckare Design 6kg

  Högpresterande, säker brandsläckare med snygg design.
  Vårt betyg
  4,3/5
  Brandklass:
  3,9/5
  Kapacitet:
  4,1/5
  Tillgänglighet:
  4,1/5
  Hantering:
  4,7/5
  Pris:
  4,7/5
  Till butiken
  (Cervera)

  Solstickan Brandsläckare Design 6kg är en mycket effektiv och säker brandsläckare. Den har den högsta släckeffekten på marknaden, vilket innebär att den kan släcka upp till 60% större bränder än andra 6kg brandsläckare. Detta ger en extra säkerhet för användaren, och garanterar att även större bränder kan hanteras. En annan viktig faktor är dess storlek, med en vikt på 6kg ger den tillräckligt med släckmedel för att kunna hantera de flesta hushållsbränder.

  Utöver dess effektivitet och storlek, imponerar Solstickan Brandsläckare Design 6kg även med sin design. Den svarta färgen och det ikoniska Solstickanpojken-emblemet gör den tilltalande och estetiskt tillfredsställande att ha i hemmet. Detta är en viktig faktor då brandsläckaren bör vara placerad på en synlig plats för snabb och lätt tillgång vid behov. Den kommer också med ett vitt väggfäste vilket gör det enkelt att montera på valfri vägg.

  Priset för Solstickan Brandsläckare Design 6kg ligger något över genomsnittet för brandsläckare. Men givet dess höga släckkapacitet, design och kraftfullhet är det utan tvekan värt investeringen. Dessutom kommer den med en Solstickan Trygghetsgaranti - om du måste använda din brandsläckare inom fem år från inköpet, får du en helt ny från Solstickan Design. Totalt sett, erbjuder Solstickan Brandsläckare Design 6kg en hög kvalitet och god valuta för pengarna.

  Fördelar

  • Hög släckeffekt och säkerhet.
  • Tillräckligt med släckmedel för hushållsbränder.
  • Attraktiv design och synlighet.
  • Enkelt att montera med väggfäste.
  • Solstickan Trygghetsgaranti inom fem år.

  Nackdelar

  • Priset är över genomsnittet.
  • Kanske för stor för mindre utrymmen.
  Produkten finns att köpa här:
  1124 kr
 4. Bästa kapacitet Housegard Brandsläckare

  Prisvärd, effektiv och kompakt brandsläckare med 2 kg kapacitet.
  Vårt betyg
  4,2/5
  Brandklass:
  4,1/5
  Kapacitet:
  4,4/5
  Tillgänglighet:
  3,9/5
  Hantering:
  4,3/5
  Pris:
  4,3/5
  Till butiken
  (Kjell)

  Housegard Brandsläckare är en prisvärd och effektiv brandsläckare som kommer i en iögonfallande röd färg, vilket gör den lätt att hitta i en krissituation. Med en kapacitet på 2 kg pulver, som är lämpligt för bränder i trä, papper, textil, vätskor som olja, bensin och målarfärg samt gaser, står den väl rustad för att hantera de flesta små till medelstora bränder i hemmet eller på arbetsplatsen.

  Effektivitetsklassen för Housegard Brandsläckare är 13A 89B C, vilket innebär att den är mycket effektiv mot olika typer av bränder. Tömningstiden på 15 sekunder (vid kontinuerlig tömning) ger användaren en skälig tid att arbeta med för att släcka en brand. Manometern på brandsläckaren gör det enkelt att kontrollera dess skick och försäkrar användaren om dess tillförlitlighet.

  Designmässigt är Housegard Brandsläckare både praktisk och estetiskt tilltalande. Dess klassiska röda färg ger den ett professionellt och pålitligt utseende, samtidigt som det kompakta formatet gör den lätt att placera på olika ställen. Den levereras med ett väggfäste för enkel montering. Sammantaget är Housegard Brandsläckare en utmärkt brandsläckare som kombinerar effektivitet och prisvärdhet i en snygg förpackning.

  Fördelar

  • Prisvärd brandsläckare
  • Hög effektivitetsklass (13A 89B C)
  • Lätt att kontrollera skick med manometer
  • Levereras med väggfäste för montering
  • Bra kapacitet på 2 kg pulver

  Nackdelar

  • Kort tömningstid på 15 sekunder
  • Större än vissa andra modeller
  Produkten finns att köpa här:
  429 kr
 5. Bästa billiga Housegard Firestopper

  Kompakt, effektiv brandsläckare för hemmet till ett överkomligt pris.
  Vårt betyg
  4,0/5
  Brandklass:
  3,9/5
  Kapacitet:
  4,0/5
  Tillgänglighet:
  3,9/5
  Hantering:
  4,1/5
  Pris:
  4,1/5
  Till butiken
  (Kjell)

  Housegard Firestopper är ett utmärkt komplement till din befintliga brandsläckare. Med sin kompakta storlek och lätthanterliga vikt kan den lätt förvaras i till exempel köket eller andra områden där mindre bränder kan uppstå. Den är särskilt användbar under juletid, när många ljus är tända. Dessutom, med ett pris på 199 kr, erbjuder den mycket säkerhet för pengarna.

  Effektiviteten hos Housegard Firestopper är imponerande. Den är lämplig för att släcka klass A, B och F-bränder, vilket innebär att den kan hantera bränder som involverar trä, textil, elektriska apparater (upp till 1000 V), olja och fett. Detta gör den mycket mångsidig och ett värdefullt säkerhetsverktyg att ha i hushållet. Trots dess lilla storlek på 600 ml, har den lyckats visa att storleken inte alltid är det som räknas när det gäller brandsläckning.

  När det gäller designen, är Housegard Firestopper diskret och funktionell. Den kanske inte är den mest estetiskt tilltalande brandsläckaren på marknaden, men dess kompakta format gör den smidig och lätt att placera utan att vara en ögonfång. Dessutom är den miljövänlig och saneringsfri - eventuellt överskott kan enkelt torkas bort med en fuktad trasa, vilket minskar krånglet efter släckning.

  Fördelar

  • Kompakt och lätt att förvara.
  • Effektiv för olika typer av bränder.
  • Prisvärd säkerhetslösning.
  • Enkel sanering efter användning.
  • Miljövänlig produkt.

  Nackdelar

  • Inte estetiskt tilltalande design.
  • Mindre kapacitet än vissa konkurrenter.
  Produkten finns att köpa här:
  199 kr
testvinnarna

Jämför de 5 vinnarna i testet

Se hur våra bästa produkter jämför sig med varandra här. Vill du sortera dem? Bara klicka på en rubrik i tabellen!

Brandsläckare Totalbetyg Pris
Housegard Brandsläckare Design Edition med pulver 6 kg Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Bästa pris
629 kr
Brandsläckare med pulver 1 kg Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Bästa pris
219 kr
Brandsläckare 6 kg Svart Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Bästa pris
1124 kr
Housegard Brandsläckare med pulver 2 kg Röd Betyg 4,2 / 5
4,2 / 5
Bästa pris
429 kr
Housegard Firestopper Släckspray 600 ml Betyg 4,0 / 5
4,0 / 5
Bästa pris
199 kr
viktiga faktorer för att välja rätt brandsläckare

Så hittar du bästa brandsläckare

Att hitta den bästa brandsläckaren är en mycket viktig uppgift som kräver noggrannhet och insikt. Det finns flera kriterier att ta hänsyn till. Här är några av de viktigaste faktorerna att titta på när du väljer vilken brandsläckare som passar bäst för dina behov.

Typ av brandsläckare

Det finns olika typer av brandsläckare baserade på vilken typ av brand de är designade för att bekämpa. Pulversläckare är mest effektiva på bränder orsakade av fasta ämnen, vätskor och gaser, medan vattensläckare fungerar bäst på bränder orsakade av fasta organiska material som trä och papper. Skumsläckare kan användas för både fasta ämnen och vätskor. CO2-släckare fungerar bra på elektriska bränder. Att välja rätt typ av brandsläckare baserat på vilka typer av brandrisker som finns i ditt hem eller arbetsplats är avgörande för dess effektivitet.

Storlek och vikt

Storleken och vikten på brandsläckaren spelar också en stor roll. En större släckare kommer att innehålla mer släckmedel, vilket betyder att den kan bekämpa större bränder. Men den kommer också att vara tyngre och svårare att hantera, särskilt för äldre personer eller barn. En mindre och lättare släckare kan vara lättare att använda, men den kanske inte räcker till för större bränder. Hitta en balans mellan storlek, vikt och kapacitet som passar dina behov.

Certifieringar och godkännanden

En bra brandsläckare bör ha certifieringar och godkännanden från relevanta myndigheter och organisationer som bevis på dess kvalitet och effektivitet. Till exempel, i Sverige bör brandsläckare vara CE-märkta och godkända av Räddningsverket. Dessa certifieringar garanterar att produkten har testats och uppfyller alla nödvändiga säkerhetskrav.

Användarvänlighet

En brandsläckare bör vara enkel att använda, även under stressade situationer. Detta innebär att den bör ha tydliga instruktioner, enkla kontroller och en intuitiv design. Dessutom bör den vara lätt att underhålla, med regelbundna serviceintervaller och lätt tillgängliga reservdelar.

Garanti och kundsupport

En bra brandsläckare bör komma med en rimlig garanti och stark kundsupport. En längre garanti visar tillverkarens förtroende för sin produkt, medan bra kundservice garanterar att du får hjälp om du stöter på problem med din brandsläckare.

Pris

Priset på en brandsläckare är också en viktig faktor att överväga. Generellt sett får du vad du betalar för - högre priser tenderar att innebära bättre kvalitet och mer pålitlig prestanda. Men det betyder inte att du alltid bör gå efter den dyraste modellen. Jämför priser och funktioner för att hitta den bästa brandsläckaren inom din budget.

Användarrecensioner

Slutligen, se till att läsa användarrecensioner innan du köper en brandsläckare. Recensioner från verkliga användare kan ge dig en ärlig bild av hur produkten fungerar i praktiken, vilka problem som kan uppstå, och hur bra tillverkaren är på att lösa dessa problem. Se till att läsa recensioner från flera olika källor för att få en balanserad bild av produkten.

Hur man korrekt använder en brandsläckare

Att veta hur man korrekt använder en brandsläckare kan vara skillnaden mellan att snabbt kunna kontrollera en brand och att låta den eskalera till en farlig situation. Nedan följer några viktiga steg att följa när du använder en brandsläckare.

1. Bedöm situationen

Det första steget är att snabbt bedöma situationen. Är branden liten nog att hanteras med en brandsläckare? Är det säkert att försöka släcka den? Om branden redan är stor eller om den sprider sig snabbt, är det bästa att lämna byggnaden omedelbart och ringa räddningstjänsten. Använd bara brandsläckaren om du känner dig säker och trygg i situationen.

2. Förstå din brandsläckare

Innan du försöker använda din brandsläckare, se till att du förstår hur den fungerar. Varje brandsläckare har instruktioner på etiketten som visar hur man aktiverar den. Vissa modeller kan ha olika steg för aktivering, så det är viktigt att du är bekant med din specifika modell.

3. Använd PASS-metoden

När du använder brandsläckaren, kom ihåg PASS-metoden: Pull (dra ut), Aim (rikt), Squeeze (kläm) och Sweep (svep). Dra ut säkerhetspinnen, rikta munstycket mot basen av elden, kläm åt handtaget för att frigöra släckmedlet, och svep från sida till sida tills elden är släckt. Detta är den mest effektiva metoden för att släcka en brand med en brandsläckare.

4. Rikta mot basen av elden

Det är viktigt att rikta brandsläckaren mot basen av elden, inte toppen av lågorna. Genom att rikta släckmedlet mot basen kan du kväva elden vid källan, vilket gör det möjligt att snabbt få kontroll över situationen.

5. Fortsätt övervaka området

Efter att du har släckt elden med brandsläckaren, fortsätt att övervaka området för tecken på att elden kan tändas igen. Om det finns några tecken på rök eller glöd, använd brandsläckaren igen. Om brandsläckaren är tom och elden tänds igen, lämna området och ring räddningstjänsten.

LÄS MER: Bästa Övervakningskamera

Vem har nytta av en brandsläckare?

En brandsläckare är en kritisk säkerhetsanordning som kan bidra till att rädda liv och egendom vid en brand. Men vem har specifikt nytta av att ha en brandsläckare? Här är några grupper som särskilt kan dra nytta av att ha en brandsläckare till hands.

 • Hemägare: Hemägare har stor nytta av brandsläckare. Bränder kan bryta ut var som helst i hemmet, från köket till vardagsrummet, och till och med i sovrummet. Att ha en brandsläckare lättillgänglig kan hjälpa till att snabbt kontrollera branden och förhindra att den sprider sig. Detta kan inte bara rädda ditt hem, utan också ditt liv och dina ägodelar.
 • Företagsägare: Brandsläckare är obligatoriska i de flesta företagslokaler enligt lag, men de är också en kritisk del av ett företags brandsäkerhetsplan. En brand på arbetsplatsen kan leda till stora förluster, både i form av skadad egendom och potentiell fara för anställda. Brandsläckare kan hjälpa till att kontrollera bränder innan de blir ohanterliga, vilket kan spara företaget tid och pengar.
 • Fordonse ägare: Brandsläckare är även användbara för fordonse ägare. Bränder kan bryta ut i fordon av olika anledningar, inklusive motorproblem eller elektriska fel. En brandsläckare i fordonet kan hjälpa till att snabbt kontrollera en brand, vilket kan förhindra större skador och potentiellt rädda liv.

Å andra sidan, om du bor i en lägenhet där byggnaden redan har en brandsläckare i varje korridor eller om du bor på en plats där räddningstjänsten kan nå inom några minuter, kanske du inte har lika mycket nytta av en egen brandsläckare. Men även i dessa fall kan det vara bra att ha en extra säkerhetsåtgärd på plats.

LÄS MER: Drönare bäst i test

vanliga frågor om Brandsläckare

FAQ: Vanliga frågor om Brandsläckare

1. Hur länge varar en brandsläckare?

Levnadslängden på en brandsläckare beror på flera faktorer, inklusive tillverkaren, modellen och underhållsprogrammet. Generellt sett bör en brandsläckare kontrolleras minst en gång per år för att säkerställa att den fortfarande fungerar korrekt. Vissa modeller kan behöva underhållas oftare. Om brandsläckaren inte har använts och har underhållits ordentligt kan den vara effektiv i upp till 10-12 år. Men det är alltid bäst att kontrollera tillverkarens specifika rekommendationer.

2. Hur vet jag vilken typ av brandsläckare jag behöver?

Typen av brandsläckare du behöver beror på vilka typer av bränder du mest sannolikt kommer att stöta på. Till exempel, om du letar efter en brandsläckare för ditt kök, kanske du vill överväga en släckare som är effektiv mot fettbränder. Om du behöver en släckare för ditt garage eller verkstad, kanske du vill ha en som kan hantera vätske- och gasbränder. Det är bäst att konsultera en expert eller göra lite forskning för att avgöra vilken typ av brandsläckare som passar bäst för dina specifika behov.

3. Hur använder jag en brandsläckare?

För att använda en brandsläckare, följ PASS-metoden: Pull (dra ut), Aim (rikt), Squeeze (kläm) och Sweep (svep). Dra ut säkerhetspinnen, rikta munstycket mot basen av elden, kläm åt handtaget för att frigöra släckmedlet, och svep från sida till sida tills elden är släckt. Kom ihåg att alltid rikta släckaren mot basen av elden, inte toppen av lågorna.

4. När ska jag använda en brandsläckare?

En brandsläckare bör användas så snart som möjligt efter att en brand har upptäckts. Ju tidigare du kan börja bekämpa branden, desto större chans har du att kontrollera den innan den blir för stor. Men kom ihåg att din egen säkerhet alltid ska komma först. Om branden redan är stor eller om den sprider sig snabbt, lämna området och ring räddningstjänsten.

5. Var ska jag förvara min brandsläckare?

Din brandsläckare bör förvaras på en plats där den lätt kan nås i händelse av brand. Det bör vara en plats som är lätt att komma åt, men inte nära potentiella brandkällor. Köket och garaget är vanliga platser där bränder kan starta, så det kan vara bra att ha en brandsläckare i närheten av dessa områden. Se till att alla i hushållet vet var brandsläckaren finns.

6. Hur ofta behöver jag underhålla min brandsläckare?

Det rekommenderas att du kontrollerar din brandsläckare minst en gång per år. Kontrollen bör inkludera att kontrollera trycket, se till att säkerhetspinnen är på plats och att ingen korrosion eller andra skador har uppstått. Vissa modeller kan kräva mer frekvent underhåll, så kontrollera tillverkarens instruktioner för specifika rekommendationer.

7. Vad gör jag med en gammal eller använd brandsläckare?

Gamla eller använda brandsläckare bör inte kastas i vanligt hushållsavfall på grund av de kemikalier de innehåller. Istället bör de tas till en återvinningsstation eller ett farligt avfallsmottagning. Om du inte är säker på var du ska ta din gamla brandsläckare, kontakta ditt lokala räddningstjänst eller miljökontor för råd.

8. Kan alla använda en brandsläckare?

Ja, de flesta kan använda en brandsläckare med rätt utbildning och förståelse för hur den fungerar. Men det är viktigt att komma ihåg att barn, äldre och personer med vissa fysiska begränsningar kanske inte kan använda en brandsläckare effektivt. Det är viktigt att alla i hushållet vet var brandsläckaren finns och hur man använder den vid behov.

Om vårt test

Att välja rätt brandsläckare kan vara skillnaden mellan liv och död. Det är därför vi på Bäst i Test 24 har genomfört ett omfattande test av marknadens ledande brandsläckare för att hjälpa dig att göra ett informerat val. Vi har använt en rad olika metoder för att bedöma varje brandsläckare, allt ifrån praktiska tester till att analysera dess tekniska specifikationer.

 • Kapacitet: Hur mycket släckmedel innehåller brandsläckaren? Kan den hantera en större brand eller är den mer lämpad för mindre bränder?
 • Effektivitet: Hur snabbt och effektivt kan brandsläckaren släcka en brand? Vi har utfört tester med olika typer av bränder för att se hur väl varje brandsläckare presterar.
 • Användarvänlighet: Är brandsläckaren enkel att använda? Klarar alla i hushållet av att använda den i en nödsituation?
 • Säkerhet: Är brandsläckaren säker att använda? Vi har granskat varje produkts säkerhetsfunktioner och även testat dem under kontrollerade omständigheter.
 • Hållbarhet: Hur länge håller brandsläckaren? Vi har granskat tillverkarens garanti och även testat slitstyrkan hos varje brandsläckare.

Genom att kombinera dessa faktorer har vi kunnat skapa en omfattande guide till de bästa brandsläckarna på marknaden. Vår målsättning är att ge dig den information du behöver för att kunna välja en brandsläckare som passar dina specifika behov och ger dig trygghet i händelse av en brand.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
25 röster, Betyg: 4.7 / 5
lukas2
Lukas Gustavsson
Expert inom hem & hushåll

Lukas Gustavsson är en hängiven skribent som älskar allt som har med hem och hushåll att göra. Hans intresse för inredning och hushållsapparater började när han flyttade till sitt första egna hem och ställdes inför alla de val och beslut som hör hemmafriden till. Den resan tände en gnista som sedan dess har vuxit till en brinnande passion.

Med en imponerande kunskapsbank och en naturlig förmåga att förmedla praktiska tips, har Lukas hjälpt otaliga individer att förvandla sina hem till trivsamma och funktionella utrymmen. Hans skrivande återspeglar en äkta kärlek för ämnet och ett uppriktigt engagemang för att dela med sig av sina insikter.