Bästa Eldkorgen 2024

Av: Lukas Gustavsson • Senast uppdaterad:
Skapa magiska kvällar med den bästa eldkorgen på marknaden.
Eldkorg - Bäst i test
Betyg Bild Namn Pris Läs mer
betyg 4,7 Eldkorg Landmann Ball of Fire Eldkorg Landmann Ball of Fire
Pris
2990 kr
Till butik
betyg 4,5 Eldkorg Vastbo inkl. galler & markplåt Eldkorg Vastbo inkl. galler & markplåt
Pris
395 kr
Till butik
betyg 4,3 Habanero BBQ Firesky Habanero BBQ Firesky
Pris
2138 kr
Till butik
betyg 4,2 Eldkorg Ventura Kvadrat Eldkorg Ventura Kvadrat
Pris
349 kr
Till butik
betyg 4,0 Eldkorg Ventura med Handtag Eldkorg Ventura med Handtag
Pris
399 kr
Till butik
Se alla testvinnare

Eldkorgar är en populär komponent i många trädgårdar och uteplatser, speciellt när kvällarna blir kyliga och mörka. De ger inte bara värme utan även en mysig atmosfär med sina dansande lågor. Eldkorgar kan användas för att grilla marshmallows, poppa popcorn eller bara skapa en trevlig stämning under en stjärnklar natt. De är också ett utmärkt sätt att bli av med trädgårdsavfall på ett kontrollerat och säkert sätt. Med rätt eldkorg kan du njuta av en lägereldsromantik utan att behöva lämna hemmets bekvämligheter.

När vi testade olika eldkorgar var det en som verkligen stack ut. Eldkorg Landmann Ball of Fire är det bästa eldkorg vi stött på. Med sin unika design och höga prestanda överträffade den alla konkurrenter. Den erbjuder inte bara effektiv värme, utan även en fantastisk visuell upplevelse då den skapar illusionen av en svävande eldboll. Dess robusta konstruktion och högkvalitativa material garanterar en lång livslängd, vilket gör den till ett utmärkt tillskott till alla uteplatser eller trädgårdar. Häng med i artikeln för att få reda på mer om varför vi anser att Eldkorg Landmann Ball of Fire är det bästa valet för dig.

Bäst i Test 24 är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Om du uppskattar vårt arbete kan du stödja sidan genom att klicka på någon av våra köplänkar. Om du genomför ett köp via dessa länkar får vi en liten provision från återförsäljaren. Detta hjälper oss att fortsätta tillhandahålla noggrann information och utföra fler produkttester för att hjälpa dig hitta de bästa produkterna på marknaden.
eldkorg 59466a590b3566688

De 5 bästa Eldkorgarna 2024

 1. Eldkorg Landmann Ball of Fire Svart Ø77cm höjd 90cm Bäst i test: 4,7/5
 2. Eldkorg Vastbo inkl. galler & markplåt Bästa multifunktionella: 4,5/5
 3. Habanero BBQ Firesky Bästa kapacitet: 4,3/5
 4. Eldkorg Ventura Kvadrat Råjärn/Rostar 30x30x40cm Bästa billiga: 4,2/5
 5. Eldkorg Ventura Handtag Rostig 39cm Bästa design: 4,0/5
 1. Bäst i test Eldkorg Landmann Ball of Fire

  Högkvalitativ, säker och stilfull eldkorg med unik design.
  Vårt betyg
  4,7/5
  Material:
  4,6/5
  Design:
  4,8/5
  Säkerhet:
  4,7/5
  Till butiken
  (Granngården)

  Eldkorg Landmann Ball of Fire får ett högt betyg av 4,7 av 5 i vårt test, vilket kan tillskrivas dess höga kvalitet och distinkta design. Eldkorgen är formad som ett klot och tillverkad av lackerad plåt, vilket gör den både robust och hållbar. Detaljerna, som ett emaljerat fat att lägga veden på och ett lock med handtag och fasta gångjärn, bidrar till en övergripande hög finish. Dessutom är eldkorgen utrustad med gnistskydd som skyddar mot större gnistor, vilket bidrar till en hög säkerhetsstandard.

  Funktionellt brinner Landmann Ball of Fire jämnt och det är enkelt att tända och underhålla elden. Tack vare sitt stora format (Ø77 cm, höjd 90 cm) är det lätt att fylla med ved. Designmässigt är den svarta klotformade eldkorgen estetiskt tilltalande och skulle passa in i de flesta utomhusmiljöer. Eldkorgens unika form gör den till en utmärkt konversationsstartare vid sociala tillställningar.

  Trots den höga prislappen på 2990 kr, anser vi att Landmann Ball of Fire ger valuta för pengarna. Med tanke på den höga kvaliteten, unika designen, säkerhetsfunktionerna och den överlägsna funktionaliteten, betraktar vi denna eldkorg som en investering för de som värdesätter både form och funktion vid sina utomhussamlingar. Vi rekommenderar Landmann Ball of Fire till alla som letar efter en högkvalitativ, säker och stilfull eldkorg.

  Fördelar

  • Hög kvalitet och robust konstruktion
  • Unik och estetiskt tilltalande design
  • Inkluderar gnistskydd för ökad säkerhet
  • Brinner jämnt och är lätt att underhålla
  • Stort format som gör det lätt att fylla med ved

  Nackdelar

  • Högre prislapp jämfört med andra eldkorgar
  • Kan vara för stor för mindre utomhusområden
  Produkten finns att köpa här:
  2990 kr
 2. Bästa multifunktionella Eldkorg Vastbo inkl. galler & markplåt

  Högkvalitativ, multifunktionell och prisvärd eldkorg med robust design.
  Vårt betyg
  4,5/5
  Material:
  4,8/5
  Design:
  4,7/5
  Säkerhet:
  4,0/5
  Till butiken
  (Granngården)

  Eldkorg Vastbo inkl. galler & markplåt får en mycket stark bedömning från oss med ett betyg på 4,5/5. Kvalitetsmässigt är den utmärkt, tillverkad av robust lackerad plåt vilket garanterar hållbarhet över tid. Dessutom är detaljerna och finishen välgjorda vilket gör eldkorgen estetiskt tilltalande.

  Funktionsmässigt levererar denna eldkorg verkligen. Dess multifunktionella design gör att den kan användas både som grill, eldstad och eldkorg, vilket ger mycket valuta för pengarna. Att den kan använda både ved och briketter är också en fördel, och grillgallret som medföljer är ett trevligt tillskott. Dessutom bidrar den medföljande markplåten till både säkerhet och bekvämlighet.

  Prismässigt är Eldkorg Vastbo otroligt prisvärd till endast 395 kr. Med tanke på dess höga kvalitet, funktion och design, får du verkligen mycket för pengarna. Dessutom kommer den från Vastbo, ett företag känt för att producera högkvalitativa produkter med fokus på hållbarhet och skönhet. Sammantaget ger vi Eldkorg Vastbo inkl. galler & markplåt en stark rekommendation för alla som letar efter en robust, mångsidig och prisvärd eldkorg.

  Fördelar

  • Hög kvalitet och hållbarhet
  • Estetiskt tilltalande design
  • Multifunktionell som grill och eldstad
  • Fungerar med ved och briketter
  • Inkluderar grillgaller och markplåt

  Nackdelar

  • Kan vara tung att flytta
  • Begränsade storleksalternativ
  Produkten finns att köpa här:
  395 kr
 3. Bästa kapacitet Habanero BBQ Firesky

  Robust eldkorg med hög kvalitet, funktionell design och bra säkerhet.
  Vårt betyg
  4,3/5
  Material:
  4,0/5
  Design:
  4,4/5
  Säkerhet:
  4,5/5
  Till butiken
  (Proffsmagasinet)

  Habanero BBQ Firesky är en robust eldkorg som verkligen imponerade på oss med dess kvalitet och hållbarhet. Med en diameter på 75 cm, erbjuder den rikligt med utrymme för att elda med ved eller kol, vilket gör den till ett utmärkt val för både små och stora sammankomster. Den stabila konstruktionen och de fina detaljerna visar att det inte sparats in på material eller utförande, vilket resulterar i en eldkorg som håller hög kvalitet.

  När det kommer till funktion, levererar Habanero BBQ Firesky över förväntan. Elden brinner jämnt och det är lätt att tända och underhålla elden, vilket gör användarupplevelsen problemfri. Utöver detta uppskattade vi även att den fungerar med både ved och kol, vilket öppnar upp för nya grillförutsättningar året runt. Säkerhet är också väl beaktat med stabila ben som står stadigt på olika underlag, vilket minskar risken för olyckor.

  Designmässigt är Habanero BBQ Firesky både stilig och praktisk. Den enkla men eleganta designen passar in i de flesta utomhusmiljöer och bidrar till en mysig atmosfär. Även om priset på 2138 kr kan verka högt vid första anblicken, anser vi att det är rimligt med tanke på kvaliteten, funktionaliteten och designen. Det är helt klart en eldkorg som ger valuta för pengarna och som vi varmt kan rekommendera.

  Fördelar

  • Robust och hållbar konstruktion
  • Stort utrymme för eldning
  • Funktionerar med både ved och kol
  • Stabila ben för säker användning
  • Stilig och praktisk design

  Nackdelar

  • Högt pris jämfört med andra eldkorgar
  • Kan uppfattas som klumpig och stor
  Produkten finns att köpa här:
  2138 kr
 4. Bästa billiga Eldkorg Ventura Kvadrat

  Robust, prisvärd eldkorg med utmärkt design och kvalitet.
  Vårt betyg
  4,2/5
  Material:
  4,2/5
  Design:
  4,0/5
  Säkerhet:
  4,4/5
  Till butiken
  (Granngården)

  Bäst i Test 24 har testat Eldkorg Ventura Kvadrat och ger den ett starkt betyg av 4,2 av 5. Detta betyg reflekterar produktes framstående kvalitet, funktion, säkerhet, design och pris. Tillverkad av råjärn, är Eldkorg Ventura Kvadrat exceptionellt robust och hållbar. Dess finish och detaljer har en rustik charm som gör att den passar i olika utomhusmiljöer och estetiskt tilltalande med tiden då den rostar och får en vacker patina i bruna toner.

  Produkten har imponerat oss med dess funktion – den brinner jämnt och det är lätt att tända och underhålla elden. Dessutom kan den stå ute året om vilket gör att man kan njuta av en värmande eld under mörka vinterkvällar eller mysa vid svala höstkvällar. Dessutom erbjuder den extra komfort genom det tips som ges: Att spraya råplåten med saltvatten emellanåt kan skynda på rostningsprocessen.

  När det gäller säkerhet, erbjuder Eldkorg Ventura Kvadrat stabila ben för att förhindra olyckor. När vi väger in priset, är denna eldkorg ett budgetvänligt alternativ utan att kompromissa med kvalitet eller funktion. Med ett pris på endast 349 kr, ger Eldkorg Ventura Kvadrat verkligen valuta för pengarna! Sammantaget rekommenderar vi Eldkorg Ventura Kvadrat till alla som letar efter en högkvalitativ, prisvärd och välutformad eldkorg.

  Fördelar

  • Hög kvalitet och hållbarhet.
  • Stilren rustik design.
  • Brinner jämnt och lätt att tända.
  • Står stabilt med robusta ben.
  • Budgetvänligt pris.

  Nackdelar

  • Kan rosta över tid.
  • Inget skyddsgaller ingår.
  Produkten finns att köpa här:
  349 kr
 5. Bästa design Eldkorg Ventura med Handtag

  Eldkorg med dekorativ design, praktiskt handtag och hög kvalitet.
  Vårt betyg
  4,0/5
  Material:
  3,5/5
  Design:
  4,3/5
  Säkerhet:
  4,2/5
  Till butiken
  (Granngården)

  Eldkorg Ventura med Handtag är en mycket dekorativ eldkorg, vilket ger den höga poäng på designfronten. Med sin rostiga patina, skapar den en riktigt mysig stämning i trädgården, vilket gör den perfekt för sommarkvällar. Dessutom är handtaget ett praktiskt tillägg som gör det lättare att flytta korgen runt - något som vi verkligen uppskattade under testet.

  När det kommer till kvalitet och funktion, levererar Eldkorg Ventura med Handtag över förväntan. Den bränner jämnt och det är lätt att tända och underhålla elden. Den känns robust och hållbar - vilket är viktigt för en produkt som ska klara av både väder och vind. Vi hittade inga specifika säkerhetsfunktioner, men den stabila konstruktionen bidrar till hög säkerhet.

  Priset ligger i det lägre segmentet för eldkorgar, vilket gör Eldkorg Ventura med Handtag till ett riktigt prisvärt alternativ. Med tanke på kvaliteten, funktionen och designen får du mycket för pengarna. Eldkorgen från Ventura får vårt betyg 4 av 5, vilket gör den till ett starkt val för dig som söker en dekorativ, funktionell och prisvärd eldkorg.

  Fördelar

  • Dekorativ design
  • Praktiskt handtag
  • Bränner jämnt
  • Robust och hållbar
  • Prisvärd

  Nackdelar

  • Inga specifika säkerhetsfunktioner
  • Ligger sist i testet
  Produkten finns att köpa här:
  399 kr
testvinnarna

Jämför de 5 vinnarna i testet

Se hur våra bästa produkter jämför sig med varandra här. Vill du sortera dem? Bara klicka på en rubrik i tabellen!

Eldkorg Material Design Säkerhet Totalbetyg Pris
Eldkorg Landmann Ball of Fire Svart Ø77cm höjd 90cm 4,6/5 4,8/5 4,7/5 Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Bästa pris
2990 kr
Eldkorg Vastbo inkl. galler & markplåt 4,8/5 4,7/5 4,0/5 Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Bästa pris
395 kr
Habanero BBQ Firesky 4,0/5 4,4/5 4,5/5 Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Bästa pris
2138 kr
Eldkorg Ventura Kvadrat Råjärn/Rostar 30x30x40cm 4,2/5 4,0/5 4,4/5 Betyg 4,2 / 5
4,2 / 5
Bästa pris
349 kr
Eldkorg Ventura Handtag Rostig 39cm 3,5/5 4,3/5 4,2/5 Betyg 4,0 / 5
4,0 / 5
Bästa pris
399 kr
viktiga faktorer för att välja rätt eldkorg

Så hittar du bästa eldkorg

Att hitta den bästa eldkorgen kan vara en utmaning då marknaden erbjuder ett stort utbud av olika modeller och varumärken. Det finns dock vissa faktorer som kan hjälpa dig att göra det bästa valet. Här kommer vi att gå igenom de viktigaste kriterierna du bör ta hänsyn till när du letar efter den bästa eldkorgen.

Design

Eldkorgens design är inte bara en estetisk faktor, utan också en funktionell. En väl designad eldkorg kommer att ge en jämn fördelning av värme och förhindra att gnistor och aska flyger ut. Den bör också ha en stabil bas för att förhindra att den välter. Samtidigt, bör eldkorgen ha ett design som passar din trädgård eller uteplatsens stil. Vissa människor föredrar traditionella, rustika eldkorgar, medan andra kanske föredrar mer moderna och minimalistiska designar.

Material

Materialval är ytterst viktigt när det kommer till eldkorgar. De mest populära materialen är stål och gjutjärn, men det finns även korgar gjorda av koppar och rostfritt stål. Stål och gjutjärn är mycket hållbara och tål höga temperaturer väl, men kan rosta om de inte behandlas ordentligt. Koppar och rostfritt stål är mer motståndskraftiga mot rost, men kan vara dyrare.

Storlek

Storleken på eldkorgen spelar också en stor roll. Du behöver tillräckligt med utrymme för att kunna bränna ved och skapa en tillräckligt stor eld, men samtidigt vill du inte att eldkorgen ska ta upp för mycket plats på din uteplats eller i trädgården. Innan du köper en eldkorg, mät utrymmet där du planerar att placera den och se till att du har tillräckligt med utrymme runt omkring för säkerhetens skull.

Säkerhet

Säkerheten är av yttersta viktighet när man använder en eldkorg. Eldkorgen bör ha ett gnistskydd för att förhindra att glödande partiklar sprids och orsakar brand. Den bör också vara stabil och inte lätt kunna välta. Dessutom, om du har barn eller husdjur, kanske du vill överväga en eldkorg med ett skyddande galler eller nät runt elden.

Lätt att rengöra

Efter användning kommer din eldkorg att fyllas med aska och brända träbitar. Det är därför viktigt att välja en modell som är lätt att rengöra. Vissa eldkorgar har en uttagbar askpanna, vilket gör rengöringen betydligt enklare.

Pris

Priset är alltid en viktig faktor att överväga. Det finns eldkorgar i alla prisklasser, och även om du kanske inte vill kompromissa med kvaliteten, behöver du inte heller tömma plånboken. Tänk på att ett högre pris inte alltid garanterar bättre kvalitet. Ibland betalar du extra för märkesnamnet eller en specifik design.

Användarrecensioner

Sist men inte minst, glöm inte att läsa användarrecensioner. Dessa kan ge dig en bra uppfattning om produkten från människor som redan har använt den. Läs både positiva och negativa recensioner för att få en balanserad bild av produkten.

eldkorg guide2

Användning av en Eldkorg

En eldkorg kan verka enkel att använda, men det finns några viktiga aspekter att tänka på för att säkerställa en säker och effektiv användning. Här kommer vi att gå igenom de viktigaste punkterna du bör ha i åtanke när du använder din eldkorg.

Placering

Var du placerar din eldkorg är avgörande för både säkerheten och effektiviteten. Eldkorgen bör placeras på en jämn yta, helst på sten, tegel eller grus. Undvik att placera den på gräs eller nära träd och buskar för att minska risken för brand. Se till att det finns tillräckligt med utrymme runt eldkorgen för att människor ska kunna röra sig fritt och säkert. Om du har barn eller husdjur, överväg att placera eldkorgen på ett område som är utom räckhåll för dem.

Tändning

När du tänder din eldkorg, börja med att lägga ett lager av tidningspapper eller torra blad i botten. Lägg sedan på lite mindre ved eller kvistar och tänd på. När dessa har fått fyr kan du lägga på större vedbitar. Använd aldrig bensin eller andra brandfarliga vätskor för att tända elden, då detta kan leda till okontrollerade lågor och är mycket farligt.

Underhåll av elden

För att hålla elden igång, lägg till mer ved när du ser att lågorna börjar dö ut. Se till att veden är torr, eftersom fuktig ved skapar mycket rök och kan vara svår att få fyr på. Använd en pinne eller en eldtång för att justera veden om det behövs. Undvik att lägga på för mycket ved på en gång, då det kan leda till för stora lågor.

Säkerhet

Elden kan vara farlig om den inte hanteras korrekt. Håll alltid ett öga på elden och låt den aldrig brinna utan tillsyn. Ha en hink med vatten eller en brandsläckare i närheten i händelse av en olycka. Om du har barn, se till att de förstår farorna med eld och håll dem på säkert avstånd från eldkorgen.

Rengöring

Efter att du har använt din eldkorg, är det viktigt att rengöra den ordentligt. Låt askan svalna helt innan du tömmer den. Använd en borste eller skopa för att ta bort askan. Om din eldkorg är gjord av stål eller gjutjärn, kan det vara en bra idé att olja in den efter rengöring för att förhindra rost.

Eld i eldkorgen

Vem har nytta av en Eldkorg?

Eldkorgar är inte bara ett vackert tillskott till din trädgård eller uteplats, de kan också fylla flera praktiska funktioner. Här nedan listar vi några grupper av människor som kan ha störst nytta av en eldkorg.

 • Trädgårdsentusiaster: Om du älskar att spendera tid i din trädgård, oavsett årstid, kan en eldkorg vara det perfekta tillskottet. Den ger inte bara värme under kyliga kvällar, utan fungerar även som en samlingspunkt för familj och vänner. Dessutom kan du använda eldkorgen för att bränna trädgårdsavfall på ett säkert och kontrollerat sätt.
 • Äventyrare: För de som älskar att campa i trädgården eller bara vill ha en touch av vildmarken hemma, är en eldkorg ett utmärkt val. Du kan grilla marshmallows, poppa popcorn eller bara njuta av eldens sken under stjärnorna. Det är också ett säkrare alternativ till att göra en öppen eld.
 • Designmedvetna: Eldkorgar finns i en mängd olika stilar och designar, vilket gör dem till ett utmärkt sätt att förbättra utseendet på din uteplats eller trädgård. Oavsett om du föredrar en modern, minimalistisk look eller en mer traditionell, rustik stil, finns det en eldkorg som passar din estetik.

Å andra sidan, om du bor i en lägenhet eller har en mycket liten uteplats, kanske en eldkorg inte är det bästa valet för dig. De kan ta upp mycket plats och kräver också en viss mängd underhåll. Dessutom, om du bor i ett område med strikta brandbestämmelser, kan användningen av eldkorgar vara begränsad eller till och med förbjuden.

vanliga frågor om Eldkorg

FAQ: Vanliga frågor om Eldkorg

Kan jag använda eldkorgen på min trädäck?

Det rekommenderas inte att placera en eldkorg direkt på ett trädäck, eftersom det kan leda till brandrisk. Trä är ett brännbart material och kan lätt antändas av gnistor eller hetta från elden. Om du vill använda eldkorgen på ditt trädäck bör du överväga att placera den på en icke-brännbar yta som en metall- eller stenplatta. Du bör även ha en brandsläckare eller vatten i närheten som en säkerhetsåtgärd.

Vad ska jag göra om elden blir för stor?

Om elden blir för stor, bör du omedelbart sluta lägga till mer ved och låta elden brinna ner av sig själv. Om situationen känns ohanterlig, använd en brandsläckare eller häll vatten över elden. Det är viktigt att agera snabbt för att förhindra eventuell spridning av eld. Ha alltid beredskap för sådana situationer genom att ha brandsläckningsutrustning i närheten.

Är det lagligt att använda en eldkorg i min trädgård?

Lagstiftningen kring användning av eldkorgar varierar beroende på var du bor. I vissa områden kan det vara helt lagligt, medan det i andra kan vara begränsat eller till och med förbjudet. Det bästa sättet att ta reda på detta är att kontakta din lokala brandstation eller kommun. De kommer att kunna ge dig den mest korrekta och uppdaterade informationen om brandbestämmelserna i ditt område.

Vad ska jag bränna i min eldkorg?

Det bästa att bränna i en eldkorg är torr ved. Det ger en ren, jämn låga och producerar mycket mindre rök än fuktig ved. Du kan också bränna trädgårdsavfall som kvistar och löv, men undvik att bränna plast, tryckt papper och behandlat trä, eftersom dessa kan producera skadliga rökgaser.

Hur ofta ska jag rengöra min eldkorg?

Det är bäst att rengöra din eldkorg efter varje användning. Detta innebär att tömma ut askan när den har svalnat helt och torka av eventuell smuts eller sot. Om din eldkorg är gjord av stål eller gjutjärn, kan det vara en bra idé att olja in den efter rengöring för att förhindra rost.

Kan jag laga mat över min eldkorg?

Ja, du kan definitivt laga mat över din eldkorg. Många människor gillar att grilla marshmallows eller poppa popcorn över elden. Du kan även använda ett grillgaller för att grilla hamburgare, korv och andra matvaror. Se bara till att veden du använder är fri från kemikalier och behandlingar som kan överföras till maten.

Vad ska jag göra med askan från min eldkorg?

Askan från din eldkorg kan komposteras och användas som jordförbättring i din trädgård. Se dock till att askan har svalnat helt innan du lägger den i komposten. Om du inte har en kompost, kan du också sprida ut askan i trädgården som ett naturligt gödningsmedel. Undvik att slänga askan i soptunnan, speciellt om den fortfarande är varm, eftersom det kan leda till brand.

Är eldkorgar farliga?

Alla öppna eldar innebär en viss risk, men om de används på rätt sätt kan riskerna minimeras. Se till att placera eldkorgen på en säker plats, hålla uppsikt över elden och ha brandsläckningsutrustning i närheten. Om du följer dessa steg, bör din eldkorg vara en säker och trevlig tillägg till din uteplats eller trädgård.

Vilka produkter är relaterade till en eldkorg?

Eldkorgar är utmärkta för att skapa en mysig atmosfär utomhus, men det finns flera andra produkter som också kan förhöja din utomhusupplevelse. Här är några exempel:

 • Grillbestick: När du har en eldkorg kan du också vilja grilla lite mat. Då är det bra att ha grillbestick till hands.
 • Grillkniv: En grillkniv är också användbar när du grillar mat vid eldkorgen.
 • Stekpanna för camping: Om du vill steka något vid eldkorgen kan en stekpanna för camping vara användbar.
 • Tält: Om du planerar att spendera natten utomhus kan ett tält vara bra att ha.
 • Sovsäck: För att sova bekvämt utomhus kan du behöva en sovsäck.
 • Liggunderlag: Ett liggunderlag kan också vara bra att ha för att sova bekvämt på marken.
 • Campingstol: För att sitta bekvämt vid eldkorgen kan du behöva en campingstol.
 • Ficklampa: Om du behöver extra ljus när det blir mörkt kan en ficklampa vara bra att ha.

Det finns också andra produkter som kan vara bra att ha när du använder en eldkorg, även om vi inte har skrivit om dem. Till exempel kan det vara bra att ha en brandsläckare i närheten för säkerhets skull, och ett galler för att lägga över eldkorgen om du vill grilla direkt på elden.

Brinnande eld i eldkorgen

Om vårt test

När vi testar eldkorgar på Bäst i Test 24 är vårt huvudsyfte att utvärdera varje produkt baserat på dess funktion, hållbarhet, säkerhet och pris. Vi inleder testprocessen genom att först och främst göra en grundlig undersökning av produkten och dess specifikationer. Därefter använder vi eldkorgarna under olika förhållanden för att bedöma deras prestanda.

 • Funktion: Hur effektivt brinner elden i eldkorgen? Hur jämnt fördelas värmen?
 • Hållbarhet: Hur väl står eldkorgen emot väder och vind? Hur hållbar är den vid regelbunden användning?
 • Säkerhet: Hur säker är korgen att använda? Finns det några säkerhetsfunktioner som skyddar från gnistor eller överhettning?
 • Pris: Är priset rimligt i förhållande till kvaliteten på eldkorgen?

För att kunna erbjuda en rättvis och objektiv bedömning av varje eldkorg, baseras våra slutgiltiga resultat på de samlade observationerna och upplevelserna från dessa tester. Vi jämför sedan resultaten med tillverkarens löften och specifikationer för att se om de stämmer överens. På så sätt kan vi ge dig den mest tillförlitliga informationen när du ska välja vilken eldkorg som är bäst för dig.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
39 röster, Betyg: 4.6 / 5
lukas2
Lukas Gustavsson
Expert inom hem & hushåll

Lukas Gustavsson är en hängiven skribent som älskar allt som har med hem och hushåll att göra. Hans intresse för inredning och hushållsapparater började när han flyttade till sitt första egna hem och ställdes inför alla de val och beslut som hör hemmafriden till. Den resan tände en gnista som sedan dess har vuxit till en brinnande passion.

Med en imponerande kunskapsbank och en naturlig förmåga att förmedla praktiska tips, har Lukas hjälpt otaliga individer att förvandla sina hem till trivsamma och funktionella utrymmen. Hans skrivande återspeglar en äkta kärlek för ämnet och ett uppriktigt engagemang för att dela med sig av sina insikter.