Bästa Infravärmaren 2023

Av: Lukas Gustavsson • Senast uppdaterad:
Upptäck den mest effektiva, hållbara och användarvänliga infravärmaren på marknaden.
Infravärme - Bäst i test
Betyg Bild Namn Pris Läs mer
betyg 4,7 Wilfa Heat Terrassvärmare Wilfa Heat Terrassvärmare
Pris
1490 kr
Till butik
betyg 4,5 Heatlight Infravärmare VLH-20 Heatlight Infravärmare VLH-20
Pris
2458 kr
Till butik
betyg 4,3 Rubicson Infravärmare 2000 W Rubicson Infravärmare 2000 W
Pris
399 kr
Till butik
betyg 4,2 Frico Infravärmare IHC18 Frico Infravärmare IHC18
Pris
2541 kr
Till butik
betyg 4,0 Heatlight Infravärmare HLW-10 Heatlight Infravärmare HLW-10
Pris
2363 kr
Till butik
Se alla testvinnare

Infravärmare har blivit en omistlig del av många hem och offentliga platser, särskilt under de kyligare månaderna. De fungerar genom att generera och stråla ut värme till objekt i sin omgivning, snarare än att värma upp luften som traditionella värmare gör. Detta gör dem till ett utmärkt val för utomhusbruk, till exempel på uteplatser eller terrasser, där de kan ge en behaglig värme även i kyligt väder. Dessutom används de ofta inomhus för att ge en extra värmekälla vid behov, till exempel i stora rum eller i rum med dålig isolering.

Efter noggranna tester och jämförelser av flera populära modeller, har vi kommit fram till att Wilfa Heat Terrassvärmare är det bästa infravärmaren på marknaden idag. Den kombinerar en kraftfull värmekapacitet med en energieffektiv design och användarvänliga funktioner. Dessutom erbjuder den enastående hållbarhet och prestanda som gör den väl värd sitt pris. Läs vidare för att ta reda på mer om varför Wilfa Heat Terrassvärmare står ut som den främsta infravärmaren.

Bäst i Test 24 är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Om du uppskattar vårt arbete kan du stödja sidan genom att klicka på någon av våra köplänkar. Om du genomför ett köp via dessa länkar får vi en liten provision från återförsäljaren. Detta hjälper oss att fortsätta tillhandahålla noggrann information och utföra fler produkttester för att hjälpa dig hitta de bästa produkterna på marknaden.

De 7 bästa Infravärmarna 2023

 1. Wilfa Heat Terrassvärmare Bäst i test: 4,7/5
 2. Heatlight VLH-20 Bästa premiumvalet: 4,5/5
 3. Rubicson Infravärmare 2000 W Bästa billiga: 4,3/5
 4. Frico IHC18 Bästa robusta: 4,2/5
 5. Heatlight HLW-10 Bästa flexibla: 4,0/5
 6. Termo 570009 Bästa värde: 3,9/5
 7. Frico INC10E Bästa diskreta: 3,8/5
 1. Bäst i test Wilfa Heat Terrassvärmare

  Effektiv, energisnål och användarvänlig infravärmare för uteplatser.
  Vårt betyg
  4,7/5
  Effektivitet:
  4,5/5
  Uppvärmning:
  4,9/5
  Kvalitet:
  4,4/5
  Säkerhet:
  4,9/5
  Design:
  4,9/5
  Till butiken
  (Webhallen)

  Wilfa Heat Terrassvärmare är en utmärkt produkt som vi på Bäst i Test 24 har testat och bedömt till 4,7 av 5. Till att börja med är det en mycket effektiv infravärmare som med sin kortvågiga teknologi snabbt och bekvämt kan värma upp ytor och personer utan att först värma upp luften. Med sina 2000 W effekt och tre olika värmelägen, som enkelt kan justeras via den medföljande fjärrkontrollen, levererar denna modell en stark prestanda och stor räckvidd. Dessutom är den energieffektiv, tack vare sin högre värmeeffektivitet i relation till sin energiförbrukning jämfört med mellanvågig och långvågig infravärme.

  Vår andra observation handlar om produktens användarvänlighet och kvalitet. Wilfa Heat Terrassvärmare är lätt att installera och använda med intuitiva kontroller. Den kan monteras direkt på väggen för optimal värmeeffekt och dess robusta konstruktion av högkvalitativa material ger en hållbar produkt som kommer att hålla i många år framöver. Dessutom har den en snygg silverfärgad design som kommer att passa in i alla utomhusmiljöer.

  Slutligen, när det gäller prisvärdhet, erbjuder Wilfa Heat Terrassvärmare ett mycket bra värde för pengarna. Trots dess höga prestanda och avancerade funktioner, som omfattar en golden tube, en aluminiumreflektor för bättre värmespridning och IP65-klassning för godkänd utomhusanvändning, är den prisvärd jämfört med andra infravärmare på marknaden. Sammantaget är Wilfa Heat Terrassvärmare en förstklassig produkt som vi rekommenderar starkt för alla som söker en effektiv och pålitlig lösning för att värma upp sina uteplatser.

  Fördelar

  • Snabb och effektiv uppvärmning
  • 2000 W effekt med tre värmelägen
  • Enkel att installera och använda
  • Långvarig hållbar konstruktion
  • Prisvärd jämfört med andra infravärmare

  Nackdelar

  • Kan vara för kraftfull för mindre utrymmen
  • Design kan inte passa alla estetiska preferenser
  Produkten finns att köpa här:
  1490 kr
 2. Bästa premiumvalet Heatlight Infravärmare VLH-20

  Högpresterande och hållbar infravärmare med imponerande effektivitet.
  Vårt betyg
  4,5/5
  Effektivitet:
  3,8/5
  Uppvärmning:
  4,7/5
  Kvalitet:
  4,6/5
  Säkerhet:
  4,7/5
  Design:
  4,7/5
  Till butiken
  (Proffsmagasinet)

  När det gäller effektivitet så står Heatlight Infravärmare VLH-20 verkligen ut, med en påtaglig värme på 2000W som snabbt och effektivt kan värma upp ett rum eller utomhusområde. Dessutom är den energieffektiv, vilket är en viktig faktor att ta i beaktande för att hålla nere kostnader. Dess förmåga att monteras på vägg, tak eller parasoll ger också den här infravärmaren en flexibilitet som talar för dess användarvänlighet och praktiska tillämpning.

  Heatlight Infravärmare VLH-20 imponerar också med sin höga kvalitet. Den är gjord av robusta material som ger en känsla av hållbarhet. Dessutom har den en guldlampa som ger ett behagligt sken, vilket gör den till en snygg och estetiskt tilltalande tillägg till varje rum eller utomhusområde. Den har också en IP55-klassning, vilket innebär att den är vattentät – en viktig egenskap för utomhusbruk.

  Även om Heatlight Infravärmare VLH-20 ligger lite högre i pris jämfört med vissa andra modeller på marknaden, så motiveras detta av dess prestanda och funktioner. Dessutom har den en imponerande livslängd på 5000 timmar, vilket innebär att du kommer att få mycket användning och värde för pengarna. Sammantaget ger vi Heatlight Infravärmare VLH-20 ett betyg på 4,5 av 5 och rekommenderar den starkt för de som söker en högpresterande och hållbar infravärmare.

  Fördelar

  • Effektiv värme på 2000W
  • Energieffektiv
  • Möjlighet till flexibel placering
  • Hög kvalitet och robust material
  • Vattentät (IP55-klassning)

  Nackdelar

  • Högre pris än andra modeller
  • Stor storlek kan vara otymplig
  Produkten finns att köpa här:
  2458 kr
 3. Bästa billiga Rubicson Infravärmare 2000 W

  Effektiv och prisvärd infravärmare med hög prestanda och robust design.
  Vårt betyg
  4,3/5
  Effektivitet:
  4,4/5
  Uppvärmning:
  4,5/5
  Kvalitet:
  3,9/5
  Säkerhet:
  4,4/5
  Design:
  4,4/5
  Till butiken
  (Kjell)

  Med ett betyg på 4,3/5 är Rubicson Infravärmare 2000 W ett imponerande val för den som söker en effektiv och prisvärd infravärmare. Den ståtar med en hög effekt på upp till 2000 W, vilket gör att den snabbt och lätt kan värma upp stora ytor. Dessutom erbjuds tre olika effektinställningar, vilket ger användaren möjlighet att justera värmen efter behov. Med sin Golden tube-teknik är den inte bara energieffektiv utan också kraftfull, vilket ger mycket värme för pengarna.

  Förutom dess imponerande prestanda, är denna infravärmare också mycket användarvänlig. Den levereras med en praktisk fjärrkontroll för enkel användning och har ett robust väggfäste för enkel montering. Detta gör den till ett utmärkt val för både inomhus- och utomhusbruk. Dess IP65-klassificering innebär att den kan tåla hårda väderförhållanden, vilket gör den till en solid investering för de flesta hushåll.

  När det gäller kvalitet och design, gör Rubicson Infravärmare 2000 W ingen besviken. Den är välbyggd och robust, vilket innebär att den kan tåla långvarig användning utan att förlora sin effektivitet. Dessutom är dess prisvärdhet en stor fördel, eftersom den erbjuder hög prestanda och användarvänlighet till ett rimligt pris. Detta gör den till ett utmärkt värde för pengarna och ett bra val för alla som vill förlänga utomhussäsongen med en pålitlig och effektiv infravärmare.

  Fördelar

  • Hög effekt upp till 2000 W
  • Golden tube-teknik för energieffektivitet
  • Användarvänlig med fjärrkontroll
  • Väggfäste för enkel montering
  • Tål hårda väderförhållanden (IP65)

  Nackdelar

  • Kan vara svår att installera
  • Större än andra modeller
  Produkten finns att köpa här:
  399 kr
 4. Bästa robusta Frico Infravärmare IHC18

  Högpresterande, energieffektiv infravärmare med imponerande täckningsyta och attraktiv design.
  Vårt betyg
  4,2/5
  Effektivitet:
  4,1/5
  Uppvärmning:
  4,6/5
  Kvalitet:
  4,2/5
  Säkerhet:
  4,1/5
  Design:
  4,1/5
  Till butiken
  (Proffsmagasinet)

  Frico Infravärmare IHC18 är en högpresterande infravärmare som får ett betyg på 4,2 av 5 från oss på Bäst i Test 24. Detta beror på dess förmåga att snabbt och effektivt värma upp både inomhus- och utomhusutrymmen. Den täcker en imponerande yta och visar sig vara energieffektiv, vilket gör den mycket ekonomisk i drift. Dessutom är den utmärkt för miljöer där design spelar en viktig roll, tack vare det behagliga skenet det ger.

  Vad gäller användarvänlighet, är Frico Infravärmare IHC18 enkel att installera och använda. Den kan dock sakna några extra funktioner som timer och termostat, och vi kunde inte hitta någon information om att den kommer med en mobilapp eller fjärrkontroll. Trots detta, är den robust byggd med kvalitetsmaterial och har en attraktiv design som gör den till ett bra komplement till de flesta inredningsstilar.

  Med tanke på priset på 2541 kr, anser vi att Frico Infravärmare IHC18 ger ett bra värde för pengarna. Den kanske inte är den billigaste alternativet på marknaden, men med tanke på dess prestanda och kvalitet är det definitivt ett köp värt att överväga. Sammanfattningsvis kan vi därför säkert rekommendera Frico Infravärmare IHC18 till alla som letar efter en pålitlig och effektiv infravärmare.

  Fördelar

  • Snabb och effektiv uppvärmning
  • Täcker stor yta
  • Energieffektiv och ekonomisk
  • Enkel att installera och använda
  • Attraktiv design

  Nackdelar

  • Saknar timer och termostat
  • Ingen mobilapp eller fjärrkontroll
  Produkten finns att köpa här:
  2541 kr
 5. Bästa flexibla Heatlight Infravärmare HLW-10

  Kraftfull, robust och effektiv infravärmare med god värmeutstrålning.
  Vårt betyg
  4,0/5
  Effektivitet:
  4,1/5
  Uppvärmning:
  4,0/5
  Kvalitet:
  3,4/5
  Säkerhet:
  4,3/5
  Design:
  4,3/5
  Till butiken
  (Proffsmagasinet)

  Heatlight Infravärmare HLW-10 är en solid infravärmare med en effekt på 1000W, vilket gör den tillräckligt kraftfull för att värma upp de flesta rum snabbt och effektivt. Den kan monteras på vägg, tak eller parasoll vilket ger en stor flexibilitet i användning. Dess energieffektivitet är relativt bra, men det finns andra modeller på marknaden som kanske erbjuder bättre energi-till-värme omvandlingsgrader.

  När det gäller användarvänlighet är HLW-10 enkel att installera och använda. Dock verkar det inte finnas någon mobilapp eller fjärrkontroll för produkten, vilket kan vara en nackdel för vissa användare. Konstruktionskvaliteten är robust med IP55-klassning som gör den vattentät och lämplig för utomhusbruk. Den har också en imponerande livslängd på 5000 timmar.

  HLW-10 saknar extra funktioner som timer och termostat vilket kan vara ett minus för vissa användare. När det kommer till pris jämfört med prestanda och funktioner, ligger den i mitten av spektrumet. Med ett pris på 2363 kr erbjuder den god värmeutstrålning och robust konstruktion, men saknar några av de mer avancerade funktionerna hos dyrare modeller. Sammantaget är Heatlight Infravärmare HLW-10 ett solidt val för de som söker en grundläggande, robust och effektiv infravärmare.

  Fördelar

  • Kraftfull med 1000W effekt
  • Stor flexibilitet i användning
  • Bra energieffektivitet
  • Vattentät och lämplig för utomhusbruk
  • Lång livslängd på 5000 timmar

  Nackdelar

  • Saknar mobilapp eller fjärrkontroll
  • Inga extra funktioner som timer och termostat
  Produkten finns att köpa här:
  2363 kr
 6. Bästa värde Termo Infravärmare 570009

  Robust och effektiv infravärmare med hög säkerhet till överkomligt pris.
  Vårt betyg
  3,9/5
  Effektivitet:
  4,2/5
  Uppvärmning:
  3,3/5
  Kvalitet:
  3,8/5
  Säkerhet:
  4,1/5
  Design:
  4,1/5
  Till butiken
  (Proffsmagasinet)

  Termo Infravärmare 570009 är en solid infravärmare av aluminium, med en robust konstruktion och smarta funktioner. Den är pulverlackerad med en rostfri detektor och är både Semko-godkänd och krypströmsäker, vilket säkerställer en hög grad av säkerhet och tillförlitlighet. Den levereras med ett dubbelt tak-/väggfäste och en 1,2 m kabel med stickpropp, vilket gör den lätt att installera i de flesta miljöer. Med tanke på produktens kvalitet och robusthet får den höga poäng i vår utvärdering.

  Effektiviteten hos Termo Infravärmare 570009 är imponerande. Det är dock inte klart hur stor yta den kan täcka effektivt eller hur energieffektiv den är, vilket kan vara nackdelar för vissa användare. Även om det inte finns någon information om extra funktioner som timer, termostat eller överhettningsskydd, kan dess grundläggande uppvärmingseffektivitet vara tillräcklig för många användares behov.

  När det gäller priset har Termo Infravärmare 570009 ett mycket konkurrenskraftigt pris på 140 kr. Med tanke på dess robusta konstruktion, höga säkerhetsegenskaper och effektiva prestanda, anser vi att den erbjuder utmärkt värde för pengarna. Dess låga pris i jämförelse med andra modeller på marknaden, som Heatlight Infravärmare VLH-20 och Frico Infravärmare IHC18, gör den till ett attraktivt val för de som söker en tillförlitlig infravärmare till ett överkomligt pris.

  Fördelar

  • Robust och säker konstruktion
  • Lätt att installera
  • Effektiv uppvärmning
  • Konkurrenskraftigt pris
  • Utmärkt värde för pengarna

  Nackdelar

  • Okänd täckningsyta
  • Osäker energieffektivitet
  Produkten finns att köpa här:
  140 kr
 7. Bästa diskreta Frico Infravärmare INC10E

  Effektiv infravärmare med diskret design och robust kvalitet.
  Vårt betyg
  3,8/5
  Effektivitet:
  3,6/5
  Uppvärmning:
  4,2/5
  Kvalitet:
  4,0/5
  Säkerhet:
  3,6/5
  Design:
  3,6/5
  Till butiken
  (Proffsmagasinet)

  Frico Infravärmare INC10E får ett betyg på 3,8 av 5 i vår recension, vilket indikerar en bra men inte toppklassig prestanda. Med priset på 1800 kronor ligger den i det medium till höga prissegmentet. Vårt test visar att denna infravärmare är effektiv och genererar behaglig värme året runt, vilket gör den idealisk för vindskyddade terrasser, balkonger och uteserveringar. Dess diskreta design med inget synbart sken är ett stort plus för dem som söker diskreta lösningar.

  När det gäller användarvänlighet, är Frico Infravärmare INC10E enkel att installera och använda. Dock saknar den några avancerade funktioner som en mobilapp eller fjärrkontroll, vilket kan vara en nackdel för vissa användare. Kvaliteten på denna modell verkar vara solid med en robust byggkvalitet som ger förtroende för dess hållbarhet över tid.

  Trots dess övergripande bra prestanda och kvalitet, känns priset på 1800 kronor något högt jämfört med vissa andra modeller som vi har testat. Men om du prioriterar effektivitet och en diskret design, kan Frico Infravärmare INC10E fortfarande vara ett bra val. Sammantaget erbjuder den tillfredsställande värme, enkel användning och en diskret design, men saknar några extra funktioner och ligger i det högre prissegmentet.

  Fördelar

  • Effektiv och genererar behaglig värme
  • Idealisk för vindskyddade utomhusområden
  • Diskret design utan synligt sken
  • Enkel att installera och använda
  • Robust byggkvalitet och hållbarhet

  Nackdelar

  • Saknar avancerade funktioner som mobilapp
  • Ingen fjärrkontroll inkluderad
  • Ligger i det högre prissegmentet
  Produkten finns att köpa här:
  1800 kr
testvinnarna

Jämför de 7 vinnarna i testet

Se hur våra bästa produkter jämför sig med varandra här. Vill du sortera dem? Bara klicka på en rubrik i tabellen!

Infravärme Totalbetyg Pris
Wilfa Heat Terrassvärmare Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Bästa pris
1490 kr
Heatlight VLH-20 Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Bästa pris
2458 kr
Rubicson Infravärmare 2000 W Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Bästa pris
399 kr
Frico IHC18 Betyg 4,2 / 5
4,2 / 5
Bästa pris
2541 kr
Heatlight HLW-10 Betyg 4,0 / 5
4,0 / 5
Bästa pris
2363 kr
Termo 570009 Betyg 3,9 / 5
3,9 / 5
Bästa pris
140 kr
Frico INC10E Betyg 3,8 / 5
3,8 / 5
Bästa pris
1800 kr
viktiga faktorer för att välja rätt infravärme

Så hittar du bästa infravärme

Att hitta den bästa infravärmaren kan vara en utmaning, särskilt med tanke på det stora antalet modeller som finns tillgängliga på marknaden idag. Men genom att ta hänsyn till vissa nyckelfaktorer och bedömningskriterier kan du hitta den infravärmare som bäst uppfyller dina individuella behov och förväntningar. Nedan följer några av de viktigaste aspekterna att tänka på när du väljer en infravärmare.

Effekt

Effekten hos en infravärmare är ett av de mest kritiska kriterierna att titta på. Den bestämmer hur mycket värme enheten kan producera och därmed hur snabbt och effektivt den kan värma upp det önskade området. Vanligtvis mäts effekten i watt, och högre siffror indikerar större värmekapacitet. Men det är också viktigt att notera att en högre effekt kan leda till högre energiförbrukning, så det är alltid en bra idé att leta efter en enhet som balanserar effekt med energieffektivitet.

Värmeområde

Värmeområdet är ett annat kritiskt kriterium att tänka på. Detta anger hur stort ett område infravärmaren kan värma upp effektivt. Om du planerar att använda enheten utomhus, till exempel på en uteplats eller terrass, vill du ha en infravärmare som kan täcka hela området. Vissa modeller kan erbjuda ett värmeområde på upp till flera hundra kvadratmeter, medan andra kanske bara är lämpliga för mindre utrymmen.

Design och material

Design och materialval är också viktiga att tänka på. En infravärmare bör inte bara vara effektiv, utan också estetiskt tilltalande och hållbar. Material av hög kvalitet, som rostfritt stål eller aluminium, kan hjälpa till att säkerställa att enheten håller länge och står emot elementen bra, särskilt om den ska användas utomhus. Designen bör också passa in i ditt utrymme och matcha din inredningsstil.

Säkerhetsfunktioner

Säkerhet är alltid en prioritet när det gäller värmekällor. En bra infravärmare bör ha inbyggda säkerhetsfunktioner för att minimera risken för olyckor. Detta kan inkludera saker som överhettningsskydd, automatisk avstängning vid omkullkastning och ett robust stativ eller monteringsalternativ för att förhindra att enheten välter.

Energieffektivitet

Energieffektiviteten hos en infravärmare är också en viktig faktor att tänka på, särskilt om du planerar att använda enheten ofta. En energieffektiv modell kan hjälpa dig att spara pengar på energikostnader över tid. Det är också mer miljövänligt. Titta efter modeller som har energisparlägen eller funktioner som hjälper till att minska energiförbrukningen utan att kompromissa med prestanda.

Användarrecensioner

Slutligen kan användarrecensioner vara en värdefull resurs när du letar efter den bästa infravärmaren. De kan ge dig en uppfattning om hur enheten fungerar i praktiken och vilka fördelar och nackdelar den har. Men kom ihåg att inte lita helt på recensioner, eftersom de kan vara subjektiva och variera beroende på individuella preferenser och behov.

closeup view woman warming hands infrared heater

Hur man använder en Infravärmare

Infravärmare är enkla att använda, men det finns några saker att tänka på för att göra dem så effektiva och säkra som möjligt. Här är några steg och tips för att använda din infravärmare på bästa sätt.

Placering

Var du placerar din infravärmare kan ha en stor inverkan på dess effektivitet. Idealiskt sett bör den placeras i ett område där den kan stråla ut värme till så stor del av rummet eller utrymmet som möjligt. Om du använder infravärmaren utomhus, bör du se till att den är skyddad från vind och regn, eftersom dessa faktorer kan minska dess effektivitet. Dessutom bör du undvika att placera den i närheten av brandfarliga material för att minska risken för brand.

Inställningar

För att maximera din infravärmarens effektivitet, bör du justera dess inställningar baserat på dina specifika behov. De flesta modeller har flera värmeinställningar, vilket gör det möjligt att välja den mest passande nivån beroende på temperaturen i omgivningen. Om det till exempel är mycket kallt, kanske du vill ställa in den på högsta nivån. Men om det bara är lite kyligt, kan en lägre inställning vara tillräcklig.

Säkerhetsåtgärder

Även om de flesta infravärmare är utformade med säkerhetsfunktioner, är det viktigt att du själv vidtar vissa säkerhetsåtgärder. Till exempel bör du alltid se till att enheten är stabil och inte riskerar att välta. Du bör också undvika att täcka över den eller placera den i närheten av brandfarliga material. Dessutom bör du inte lämna den på när ingen är hemma eller när du sover, eftersom detta kan öka risken för brand.

Underhåll

För att din infravärmare ska hålla länge och fungera effektivt, är det viktigt att du sköter om den ordentligt. Detta innebär att du regelbundet rengör den för att ta bort damm och smuts som kan byggas upp över tid. Du bör också kontrollera den regelbundet för tecken på skador eller slitage och vid behov byta ut delar som har blivit slitna.

Avstängning

När du inte använder din infravärmare bör du alltid stänga av den för att spara energi och minimera risken för olyckor. Även om vissa modeller har en automatisk avstängningsfunktion, är det alltid en bra idé att manuellt stänga av enheten när den inte används. Detta hjälper inte bara till att förlänga dess livslängd, utan också att spara pengar på energikostnader.

LÄS MER: Bästa Spabad

infrared heater round shape black background large cold room heating night

Vem har nytta av Infravärmare?

Infravärmare kan vara ett utmärkt tillägg till många olika miljöer och situationer. De erbjuder en effektiv och energisnål värmekälla som kan anpassas efter specifika behov. Här är några exempel på vem som kan dra nytta av att använda en infravärmare:

 • Hushåll: För hemägare och hyresgäster kan infravärmare erbjuda en extra värmekälla under kyliga dagar eller nätter. De är särskilt användbara i stora rum där centralvärmen kanske inte räcker till, eller i rum med dålig isolering. Dessutom kan de bidra till att sänka energikostnaderna genom att ge riktad värme där den behövs mest, snarare än att värma upp hela huset.
 • Restauranger och caféer: För restauranger, caféer och andra matställen med uteserveringar kan infravärmare vara ovärderliga. De kan hjälpa till att skapa en behaglig och inbjudande atmosfär för gästerna, även under kyliga kvällar. Detta kan i sin tur öka affären genom att göra det möjligt att utnyttja uteserveringarna året runt.
 • Arbetsplatser: På arbetsplatser, särskilt i stora lagerlokaler eller verkstäder, kan infravärmare bidra till en mer behaglig arbetsmiljö genom att ge extra värme där det behövs. De kan också vara användbara i situationer där dörrar eller portar ofta måste hållas öppna, vilket gör det svårt att upprätthålla en konstant temperatur med traditionell uppvärmning.

Å andra sidan, om du bor i ett varmt klimat där det sällan blir kallt, eller om du redan har en effektiv centralvärmesystem, kanske du inte har mycket nytta av en infravärmare. Dessutom är de inte alltid det bästa valet för mycket små utrymmen, eftersom de kan bli för varma och obekväma.

LÄS MER: Portabel AC bäst i test

vanliga frågor om Infravärme

FAQ: Vanliga frågor om Infravärmare

1. Hur fungerar en infravärmare?

Infravärmare fungerar genom att generera och stråla ut infraröd värme, en typ av energi som vi upplever som värme. När den infraröda energin träffar ett objekt, till exempel en person eller möbel, absorberas den och omvandlas till värme. På så sätt värmer infravärmare upp objekt och personer direkt, snarare än att värma upp luften omkring sig. Detta gör dem mycket effektiva, särskilt i utomhusmiljöer där varm luft lätt kan blåsa bort.

2. Är infravärmare säkra att använda?

Ja, infravärmare är generellt sett säkra att använda, förutsatt att de används på rätt sätt. De flesta modeller är utrustade med säkerhetsfunktioner som överhettningsskydd och automatisk avstängning vid omkullkastning. Dessutom producerar de ingen öppen låga och bränner inte syre, vilket gör dem säkrare än många andra typer av värmekällor. Men som med alla elektriska apparater är det viktigt att följa tillverkarens instruktioner och vidta grundläggande säkerhetsåtgärder, som att inte placera dem nära brandfarliga material.

3. Hur mycket energi använder en infravärmare?

Energianvändningen för en infravärmare kan variera beroende på dess effekt och hur ofta den används. Generellt sett är infravärmare ganska energieffektiva, särskilt jämfört med traditionella värmekällor. De värmer upp objekt och personer direkt, vilket innebär att mindre energi går till spillo genom att värma upp luften. Många modeller har också energisparlägen eller justerbara värmeinställningar som kan hjälpa till att minska energiförbrukningen.

4. Kan jag använda en infravärmare inomhus?

Ja, de flesta infravärmare kan användas både inomhus och utomhus. De är dock särskilt populära för utomhusbruk, till exempel på uteplatser eller terrasser, eftersom de kan ge behaglig värme även i kyligt väder. Inomhus kan de vara ett bra alternativ eller komplement till centralvärmesystem, särskilt i stora rum eller i rum med dålig isolering.

5. Vad är skillnaden mellan en infravärmare och en traditionell värmare?

Den största skillnaden mellan en infravärmare och en traditionell värmare ligger i hur de genererar värme. Traditionella värmare värmer upp luften, vilket kan ta tid och energi, särskilt i stora utrymmen. Infravärmare däremot strålar ut infraröd värme som värmer upp objekt och personer direkt. Detta gör dem mer effektiva och de kan skapa en behaglig värme nästan omedelbart.

6. Hur mycket kostar det att köra en infravärmare?

Kostnaden för att köra en infravärmare kan variera beroende på flera faktorer, inklusive dess effekt, hur ofta den används, och elpriset där du bor. Generellt sett är infravärmare ganska energieffektiva, vilket kan hjälpa till att hålla driftskostnaderna nere. Många modeller har också energisparlägen eller justerbara värmeinställningar som kan minska energiförbrukningen ytterligare.

7. Hur långt bort ska jag sitta från en infravärmare?

Avståndet du bör sitta från en infravärmare kan variera beroende på dess effekt och värmeområde. Generellt sett bör du kunna sitta några meter bort och fortfarande känna värmen. Men det är också viktigt att inte sitta för nära, eftersom detta kan vara obekvämt och potentiellt farligt. Följ alltid tillverkarens rekommendationer för bästa resultat.

8. Behöver jag någon speciell installation för att använda en infravärmare?

Nej, de flesta infravärmare kräver ingen speciell installation. De är vanligtvis bärbara och kan enkelt flyttas till önskad plats. Allt du behöver är ett eluttag att ansluta dem till. Vissa modeller kan dock behöva monteras på en vägg eller tak, vilket kan kräva lite mer arbete. Följ alltid tillverkarens instruktioner för installation och användning.

Om vårt test

För att säkerställa att vi ger de mest tillförlitliga och heltäckande recensionerna av infravärmare på marknaden, har vi på Bäst i Test 24 genomfört en omfattande testprocess. Detta inkluderar grundläggande tekniska tester, praktiska tester i olika miljöer samt jämförelser mellan olika modeller och märken. Vår målsättning är att ge en klar och rättvis bild av varje produkts prestanda och värde för pengarna.

 • Effektivitet: Hur snabbt kan infravärmaren värma upp ett rum? Hur stor yta kan den täcka effektivt? Är den energieffektiv?
 • Användarvänlighet: Hur enkel är infravärmaren att installera och använda? Är kontrollerna intuitiva? Finns det någon mobilapp eller fjärrkontroll?
 • Kvalitet: Vilka material är infravärmaren gjord av? Känns den robust och hållbar? Är den välbyggd och snygg att se på?
 • Funktioner: Vilka extra funktioner erbjuder infravärmaren? Har den en timer, termostat eller överhettningsskydd? Kan den användas utomhus?
 • Pris: Är infravärmaren prisvärd med hänsyn till dess prestanda och funktioner? Erbjuder den bra värde för pengarna?

Genom att noggrant granska varje infravärmare enligt dessa kriterier, strävar vi efter att ge en omfattande och opartisk guide till de bästa infravärmarna på marknaden. Oavsett om du letar efter en modell för ditt hem, kontor eller utomhusområde, kan du lita på Bäst i Test 24 för att hjälpa dig att göra ett informerat köpbeslut.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
33 röster, Betyg: 4.7 / 5
lukas2
Lukas Gustavsson
Expert inom hem & hushåll

Lukas Gustavsson är en hängiven skribent som älskar allt som har med hem och hushåll att göra. Hans intresse för inredning och hushållsapparater började när han flyttade till sitt första egna hem och ställdes inför alla de val och beslut som hör hemmafriden till. Den resan tände en gnista som sedan dess har vuxit till en brinnande passion.

Med en imponerande kunskapsbank och en naturlig förmåga att förmedla praktiska tips, har Lukas hjälpt otaliga individer att förvandla sina hem till trivsamma och funktionella utrymmen. Hans skrivande återspeglar en äkta kärlek för ämnet och ett uppriktigt engagemang för att dela med sig av sina insikter.