Vårt arbete finansieras av våra läsare. Genom affiliate-samarbeten erhåller vi en provision på vissa köp som görs via länkar på sidan.

Bäst i test: Bäst bronzer 2021

Ta hjälp av en bronzer för att ge huden en solkysst ton. Med bronzern kan du ge dig själv lite extra färg om solen har varit snål. Din hud får lyster och glow och ser mer hälsosam ut. För att en bronzer ska fungera riktigt bra så är det viktigt att den är nära din egna hudton, du vill inte ha för mörk eller stark färg så att du får en onaturlig look. Vi har testat många produkter från olika märken och ur flera prisklasser och listar nedan våra 5 favoriter!

Vilken bronzer är bäst?

Bronzer, eller solpuder, är ett bra bassmink att ha hemma, det piffar snabbt upp och är lätt att använda. Men kom ihåg att din bronzer inte är en brun-utan-sol och heller inte ett contour kit, så lär dig använda bronzern på rätt sätt för bästa effekt. I vårt test har panelen testat flera olika bronzers och valt ut följande 5 testfavoriter. I testet har bland annat följande egenskaper undersökts:

 • Formula - Är innehållet dermatologiskt korrekt? Är produkten snäll mot huden?
 • Applicering - Är bronzern lätt att jobba med? Ger den snabbt den effekt som du är ute efter?
 • Resultat - Hur blev resultatet? Ser det naturligt och vackert ut?

 1. 1. IsaDora Bronzing Powder
  9,6/10
  ”Använder du bronzer dagligen så har du här ett hållbart & prisvärt alternativ”
  IsaDora Bronzing Powder
  Bäst i test
  Storlek
  35g
  Nyanser att välja bland
  3
  Pris / g
  4,54 kr
  Till Butik
  159 kr
  Läs mer
  Fördelar
  • Otroligt prisvärd
  • Passar alla hudtyper
  Nackdelar
  • Kan ta ett tag att bygga upp

  IsaDora Bronzing Powder leverar inte bara ett bra jämnt resultat som passar mer eller mindre alla hudtyper utan gör det även till ett fantastiskt pris per gram. Använder du bronzer dagligen så kommer du inte ångra dig om du väljer detta puder, det håller länge och finns i 3 fina nyanser. Förpackningen är inte den vackraste kanske men kommer med en spegel, vilket är väldigt användbart om man är on-the-go. Eftersom produkten är ganska populär så kan den tyvärr ibland vara ej i lager, vilket ju inte är högsta drömmen när man ska köpa något, men eftersom produkten håller så länge minimeras den risken. Du behöver inte köpa en ny på ett tag.

  Läs mer
 2. 2. the Balm Bahama Mama Bronzer
  9,4/10
  ”Om du inte tror oss, så tro alla andra”
  the Balm Bahama Mama Bronzer
  Storlek
  7.08g
  Nyanser att välja bland
  2
  Pris / g
  21,05 kr
  Till Butik
  149 kr
  Läs mer
  Fördelar
  • En av de mest och högst betygsatta produkterna vi sett
  • Håller hela dagen
  Nackdelar
  • Väldigt dyr per gram

  Om det var val imorgon skulle denna bronzer antagligen bli statsminister. En av de mest kommenterade och betygsatta produkterna vi stött på, där majoriteten av betygen är 5/5 och av de som är kvar är nästan alla 4/5. De enda negativa kommentarerna vi stött på handlar främst om priset och det är det som drar ner denna produkt något. Den kanske inte framstår överdrivet dyr men priset på gram är högst på hela vår lista. Vilket innebär att varje applicering är ganska dyr. Trots priset måste vi ändå medge att resultaten är väldigt fina att de håller hela dagen. Trots att produkten bara kommer i en nyans, om du inte går upp i pris, så kombineras den förvånansvärt bra med alla hudtoner.

  Läs mer
 3. 3. Rimmel London Natural Bronzer
  9,1/10
  ”Ett billigt alternativ med solskyddsfaktor”
  Rimmel London Natural Bronzer Waterproof SPF15
  Mest Prisvärd
  Storlek
  14g
  Nyanser att välja bland
  2
  Pris / g
  4,50 kr
  Till Butik
  63 kr
  Läs mer
  Fördelar
  • "fuktigt" puder som gå bra in i huden
  • Stor förpackning som passar alla borstar
  Nackdelar
  • "fukten" gör att du bör applicera med lätt hand

  Känn dig solkysst och skyddad från solen på en och samma gång. Bronzern innehåller solskyddsfaktor med SPF 15. Detta kompaktpuder ger ett naturligt matt resultat och har en förpackning som passar alla storlekar på borstar, vilket underlättar om man vill lägga bronzer med en stor borste. Solskyddet gör även att pudret nästan är lite ”fuktigt” dvs inte känns torrt och speciellt pudrigt. Detta gör att det går enklare in i huden och lämnar en fin finish. Applicera denna försiktigt och i omgångar för bästa resultat om du är för aggressiv och tar mycket på en gång riskerar du att få den där orangea tonen man gärna undviker.

  Läs mer
 4. 4. Sensai Bronzing Gel
  9,0/10
  ”En härlig gel, perfekt om du har torr hud men passar alla hudtyper”
  Sensai Bronzing Gel
  Bästa premiumvalet
  Storlek
  50ml
  Nyanser att välja bland
  3
  Pris / g
  7,18 kr
  Till Butik
  359 kr
  Läs mer
  Fördelar
  • Återfuktande
  • SPF
  Nackdelar
  • Kan snabbt bli dyr om den appliceras rikligt

  En bra bronzing gel som ger dig mycket för pengarna. Att det är en gel gör även att den är enklare att applicera på andra ställen än ansiktet om man till exempel vill framhäva nyckelben. Förpackningen kanske får den att framstå väldigt mörk men skenet bedrar, den är inte alls speciellt mörk och jobbas enkelt in i huden för ett jämnt och fint resultat.

  Har du vanligtvis torr hud är detta verkligen ett bra alternativ. Innehåller även solskyddsfaktor 6 vilket inte är den högsta SPF-skyddet men ändå mer än inget. Finns en risk att man gärna använder mer än vad som behövs och eftersom den funkar bra på andra ställen än i ansiktet kan den snabbt gå åt. Använder du den dock som bronzer brukar användas, i 3 mönster i ansiktet kommer den dock räcka länge och gör då inte lika ont i plånboken.

  Läs mer
 5. 5. Lumene Nordic Glow Bronzer Arctic Sun
  8,7/10
  “En snäll nordisk produkt”
  Lumene Nordic Glow Bronzer 2 Arctic Sun
  Storlek
  10g
  Nyanser att välja bland
  2
  Pris / g
  13,50 kr
  Till Butik
  135 kr
  Läs mer
  Fördelar
  • Nordisk
  • Håller i sig bra
  Nackdelar
  • Ganska dyr

  Lumene är ett finskt företag som är mycket verksam i Norden, och är framställda för att passa det nordiska klimatet och dess invånare. Denna produkt är inget undantag och innehåller bland annat hjortron för att värna om och ge en fin lyster till huden. Priset per gram lämnar lite att önska men du vet att du får en hållbar närproducerad produkt som dessutom kommer i en stilren förpackning. Vill du ta vara på och framhäva din solbränna är detta en bra produkt, om du dessutom vill ha en som inte skeppades hit över halva planeten så har du hittat rätt.

  Läs mer

bronzer makeup

Så väljer du bäst bronzer

Det är ganska lätt att välja en bronzer. Du ska tänka på ton och typ. Det finns många olika färgtoner och olika effekter som shimmer eller glitter. När det kommer till typ så finns det bronzers som är flytande, puder, gel eller kräm. Bronzern ska hjälpa dig att se solbränd och pigg ut, det gör den genom att ge lyster och färg. Men det är viktigt att applicera bronzern på rätt sätt för att få ett naturligt resultat.

 • paint palette

  Välj rätt ton
  När du väljer nyans på din bronzer så kan du testa mot huden på din hals. Du vill ha en ton som är något mörkare än din hud, men inte mörkare än två toner. Om du har en mörk hudton så kan du välja en bronzer med glitter och shimmer. Till ljus hudton så ska du undvika orangea toner och satsa på guld, brunt eller peach.
 • skin toneVälj rätt typ
  Välj en bronzer som både ser bra ut men som också vårdar din hud. Puder passar bra till dig med normal och fet hud. Om du har oljig hud så ska du köpa en bronzer med talgabsorberande egenskaper. Ett matt puder håller bra och sitter kvar länge. Om du har torr hud så kan en fuktgivande flytande bronzer vara bättre.

Så applicerar du bronzer

När du applicerar bronzern så ska du tänka på att den ska lyfta de punkter som naturligt blir solbrända. Fokusera därför på panna, kinder och käklinje. Ha alltid i åtanke hur solen naturlig faller på ansiktet och undvik områden som kindens mitt och under käken.

 1. Förbered huden – Börja med ett tvätta och återfukta ansiktet med din vanliga rengöringsrutin. Det är alltid bäst att börja med ett rent ansikte oavsett vilken makeup du ska applicera. Lägg sedan en primer så att både bronzern och övrig makeup sitter kvar länge.
 2. Applicera grunden – Använd en blendingborste för att lägga bronzern i pannan nära hårlinjen, från tinning till tinning. Svep borsten i små cirklar så du får ett jämnt lager.
 3. Lyft kinderna – Svep från örat inåt kindens högsta punkt, på toppen av käkbenet. Blenda försiktigt ut med små svepande rörelser.
 4. Rama in ansiktet – Avsluta med att applicera bronzern längsmed käkbenets kanter till hakans spets. Blenda bronzern ner mot nacken.
 5. Highlights – Genom att med lätta svepande drag applicera bronzer på näsans sidor får du en väldigt snygg effekt av naturlig solbränna. Lägg inte bronzer rakt på näsan, det kan se onaturligt ut.

Vanliga frågor om bronzer

Vilken bronzer är bäst?

I vårt test fick IsaDora Bronzing Powder högst betyg i ett antal avseenden, men det är inte säkert att det är den perfekta bronzern för dig. Läs gärna vår guide till att välja rätt bronzer innan du gör ett val om du är osäker.

Vad är en bronzer?

Bronzer är vanligtvis ett puder, men kommer även i flytande form, som används för att ge huden en solkysst ton, eller för att framhäva eller markera ansiktsdrag, som t.ex. käkben.

Var används bronzer?

I ansiktet ;)
Ne men framförallt används det på ställen där solen tenderar att ge färg först. Såsom längst käkben, kindben och längst hårlinjen. Det framhäver ansiktsdrag och ger en naturlig solkysst look.

Hur appliceras bronzer?

Det vanligaste är att ta varsin halva av ansiktet först och sedan följa ett 3 mönster. Börja högst uppe vid hårlinjen och applicera längst med men inte över hela pannan, gå ner mot örat och försök undvika att lägga över hela området mellan hårlinjen och slutet av ögonbrynen. När du kommit till toppen av örat kan du gå ut över kindbenen, beroende på din ansiktsform så kan du gå olika långt fram. Generellt om du har ett smalare ansikte behöver du inte gå ut långt över kindbenen medans om du har ett rundare ansikte kan gå längre in för en bättre inramning. Sedan kan du följa käkbenet ut till hakan och applicera där med. Nu när du har gjort 3'an på ena sidan är det bara att göra likadant på andra. Du kan även om du känner dig säker på din sak lägga lite på nästippen och öronen eftersom de också ofta får sol snabbt. Är du osäker så hänvisar vi till YouTube, finns sååååå många bra tutorials där.

Testvinnare - Bäst Bronzer

 • IsaDora Bronzing Powder
 • the Balm Bahama Mama Bronzer
 • Rimmel London Natural Bronzer
 • Sensai Bronzing Gel
 • Lumene Nordic Glow Bronzer Arctic Sun
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
52 röster, Genomsnitt: 4.4 / 5
Senast Uppdaterad: 2021-07-26 12:22:11