Bäst i test: Bästa bronzer 2022

Uppdaterad april 2022

Ta hjälp av en bronzer för att ge huden en solkysst ton. Med bronzern kan du ge dig själv lite extra färg om solen har varit snål. Din hud får lyster och glow och ser mer hälsosam ut. För att en bronzer ska fungera riktigt bra så är det viktigt att den är nära din egna hudton, du vill inte ha för mörk eller stark färg så att du får en onaturlig look. Vi har testat många produkter från olika märken och ur flera prisklasser och listar nedan våra 5 favoriter!

Vårt test av bronzer

Bronzer, eller solpuder, är ett bra bassmink att ha hemma, det piffar snabbt upp och är lätt att använda. Men kom ihåg att din bronzer inte är en brun-utan-sol och heller inte ett contour kit, så lär dig använda bronzern på rätt sätt för bästa effekt. I vårt test har panelen testat flera olika bronzers och valt ut följande 5 testfavoriter. I testet har bland annat följande egenskaper undersökts:

 • Formula - Är innehållet dermatologiskt korrekt? Är produkten snäll mot huden?
 • Applicering - Är bronzern lätt att jobba med? Ger den snabbt den effekt som du är ute efter?
 • Resultat - Hur blev resultatet? Ser det naturligt och vackert ut?

 1. IsaDora Bronzing Powder

  9,6/10
  "Hållbar och prisvärd om du regelbundet använder bronzer".
  Isa DoraBronzing Powder 03 Golden Tan
  Bäst i test
  Storlek
  35g
  Antal nyanser
  Flertal
  Pris / g
  4,83 kr
  SPF
  Nej
  Fri frakt över 399 kr
  14 dagars öppet köp
  1-2 dagars leverans
  Fri frakt över 249 kr
  14 dagars öppet köp
  1-3 dagars leverans
  Fri frakt över 100 kr
  14 dagars öppet köp
  0-3 dagars leverans
  Fördelar
  • Otroligt prisvärd
  • Passar alla hudtyper
  • Finns i två nyanser
  Nackdelar
  • Inga nämnvärd nackdelar

  Recension

  IsaDora Bronzing Powder leverar inte bara ett snyggt och jämnt resultat som passar mer eller mindre alla hudtyper, utan gör det även till ett fantastiskt pris. Använder du bronzer regelbundet så kommer du inte ångra dig om du väljer detta puder. Bronzern sitter bra och håller hela dagen om du applicerar på morgonen. Pudret kommer i en förpackning med spegel som också är lätt att förvara. Spegeln underlättar verkligen om du behöver fixa till dig on the go. Pudret passar utmärkt till både torr och fet hud, det ger dig vacker lyster och en härligt solkysst ton. Du kan köpa IsaDora Bronzing Powder i två nyansen; tan och matte tan.

  Läs mer
 2. Sensai Bronzing Gel

  9,5/10
  ”En härlig gel, perfekt om du har torr hud”.
  Sensai Bronzing Gel
  Bästa premiumvalet
  Storlek
  50ml
  Antal nyanser
  Flertal
  Pris / g
  7,18 kr
  SPF
  6
  Fri frakt över 249 kr
  14 dagars öppet köp
  1-3 dagars leverans
  Fri frakt över 100 kr
  14 dagars öppet köp
  0-3 dagars leverans
  Fri frakt över 399 kr
  14 dagars öppet köp
  1-2 dagars leverans
  Fördelar
  • Återfuktande
  • SPF 6
  • Lätt att applicera
  Nackdelar
  • Kan snabbt bli dyr om den appliceras rikligt

  Recension

  En bra bronzing-gel som ger dig mycket för pengarna. Att det är en gel gör även att den är enklare att applicera på andra ställen än ansiktet om man till exempel vill framhäva nyckelbenen. Förpackningen kanske får den att framstå väldigt mörk men skenet bedrar, den är inte alls speciellt mörk och jobbas enkelt in i huden för ett jämnt och fint resultat.

  Har du vanligtvis torr hud så är detta verkligen ett bra alternativ. Den har även solskyddsfaktor 6 vilket ger huden ett extra och välbehövligt skydd. Det finns en risk att man gärna använder mer än vad som behövs och eftersom den funkar bra på andra ställen än i ansiktet kan den snabbt gå åt. Använder du den på ett smart sätt, som en bronzer och inte för dess SPF så kommer den däremot att räcka länge.

  Läs mer
 3. the Balm Bahama Mama Bronzer

  9,3/10
  "En populär och väldigt uppskattad bronzer".
  the Balm Bahama Mama Bronzer
  Mest Prisvärd
  Storlek
  7.08g
  Antal nyanser
  Fåtal
  Pris / g
  15,68 kr
  SPF
  Nej
  Fri frakt över 199 kr
  14 dagars öppet köp
  1-3 dagars leverans
  Fri frakt över 100 kr
  14 dagars öppet köp
  0-3 dagars leverans
  Fördelar
  • Skonsam mot alla hudtyper
  • Håller hela dagen
  Nackdelar
  • Högt pris

  Recension

  The Balm Bahama Mama Bronzer är en av de mest kommenterade och betygsatta produkterna vi stött på, där majoriteten av betygen är 5/5 och av de som är kvar är nästan alla 4/5. De enda negativa vi har att lyfta handlar om priset och det är det som drar ner denna produkt något. Varje applicering är ganska dyr även om produkten är dryg. Trots priset måste vi ändå medge att resultatet är fantastiskt och det håller hela dagen. Bronzern finns i flera nyanser och går väldigt fint ihop med nästan alla hudtoner och -typer. Den är väldigt skonsam och lättapplicerad.

  Läs mer
 4. Rimmel London Natural Bronzer

  9,0/10
  ”Ett billigt alternativ med solskyddsfaktor”.
  Rimmel Bronzing Powder Sun Bronze
  Storlek
  14g
  Antal nyanser
  Fåtal
  Pris / g
  5,07 kr
  SPF
  15
  Fri frakt
  14 dagars öppet köp
  2-6 dagars leverans
  Fri frakt över 249 kr
  14 dagars öppet köp
  1-3 dagars leverans
  Fri frakt över 100 kr
  14 dagars öppet köp
  0-3 dagars leverans
  Fördelar
  • Puder som enkelt absorberas av huden
  • Stor förpackning som passar alla borstar
  Nackdelar
  • Kan lätt ge för stark färg

  Recension

  Känn dig solkysst och skyddad från solen på en och samma gång. Bronzern innehåller solskyddsfaktor med SPF 15. Detta kompaktpuder ger ett naturligt matt resultat och har en förpackning som passar alla storlekar på borstar, vilket underlättar om man vill lägga bronzer med en stor borste. Solskyddet gör även att pudret nästan är lite ”fuktigt” dvs inte känns torrt och speciellt pudrigt. Detta gör att det går enklare in i huden och lämnar en fin finish. Applicera denna försiktigt och i omgångar för bästa resultat, om du är för aggressiv och tar mycket på en gång riskerar du att få den där orangea tonen man gärna undviker.

  Läs mer
 5. Lumene Nordic Glow Bronzer Arctic Sun

  8,7/10
  “En skonsam, nordisk produkt av hög kvalitet”.
  Lumene Natural Glow Bronzer 10g
  Storlek
  10g
  Antal nyanser
  Fåtal
  Pris / g
  15,90 kr
  SPF
  Nej
  Fri frakt över 399 kr
  14 dagars öppet köp
  1-2 dagars leverans
  Fri frakt över 100 kr
  14 dagars öppet köp
  0-3 dagars leverans
  Fördelar
  • Vårdande
  • Lyfter redan solbränd hud ytterligare
  Nackdelar
  • Ganska dyr
  • Inte så mycket glow

  Recension

  Lumene är ett finskt företag som är mycket verksamt i Norden, och tillverkar produkter för att passa det nordiska klimatet och dess invånare. Denna produkt är inget undantag och innehåller bland annat hjortron för att värna om och ge fin lyster till huden. Priset lämnar lite att önska men du vet att du får en hållbar och närproducerad produkt som dessutom kommer i en stilren förpackning. Vill du ta vara på och framhäva din solbränna så är detta en perfekt produkt, om du dessutom vill ha en som inte skeppades hit över halva planeten så har du hittat helt rätt.

  Läs mer

bronzer makeup

Din köpguide till bästa bronzer

Det är ganska lätt att välja en bronzer. Du ska främst tänka på ton och typ. Det finns många olika färgtoner och olika effekter som shimmer eller glitter. När det kommer till typ så finns det bronzers som är flytande, puder, gel eller kräm. Bronzern ska hjälpa dig att se solbränd och pigg ut, det gör den genom att ge lyster och färg. Men det är viktigt att applicera bronzern på rätt sätt för att få ett naturligt resultat. Nedan har vi samlat några av de punkter som kan vara viktiga att tänka på när det kommer till val av bronzer.

 • paint palette

  Välj rätt ton

  När du väljer nyans på din bronzer så kan du testa mot huden på din hals. Du vill ha en ton som är något mörkare än din hud, men inte mörkare än två toner. Om du har en mörk hudton så kan du välja en bronzer med glitter och shimmer. Till ljus hudton så ska du undvika orangea toner och satsa på guld, brunt eller peach. Detta kan vara svårt att göra vid köp online men ofta kan man jämföra på ett ungefär med frägen som visas eller om det finns bilder där produkten används. Annars är som sagt ovanstående toner kan undvikas om du har ljus hy. Bronzer säljs oftast i få nyanser så oroa dig inte allt för mycket över tonen är du sparsam med mängden kan en mörkare ton funka på ljusare hud, men försök jämföra och undvik orange mot ljud hud. 
 • skin toneVälj rätt typ

  Välj en bronzer som både ser bra ut men som också vårdar din hud. Bronzer i puderformat passar bra till dig med normal och fet hud. Om du har oljig hud så ska du köpa en bronzer med talgabsorberande egenskaper. Ett matt puder håller bra och sitter kvar länge. Om du har torr hud så kan en fuktgivande flytande bronzer vara bättre. Du bör också tänka på hur du applicerar bronzern och om du har sminkborstar hemma eller beauty blender. Puder är helt klart enklast med borste medans krämer kan användas med fingrar men passar även det bra med borste eller blender.
 • bronzer3

  Mängd

  En bronzer används egentligen för att framhäva ansiktsdrag och kan användas ganska sparsamt. Det gör bronzer till ett väldigt drygt och hållbart smink. Oavsett om du köper en med 10 g, 30 g eller 50 g så kommer det ta lång tid innan du behöver köpa ny, beroende på hur ofta du använder den. Du behöver alltså inte egentligen oroa dig jättemycket för mängden men om du är en flitig användare så är det alltid bättre att sikta på en bronzer som ger dig mer för pengarna. 
 • sun lotion

  SPF 

  Många bronzers på marknaden idag innehåller SPF vilket vi ser som något väldigt positivt. Vi anser att all foundation bör ha SPF men all egentlig contouring ger dig bättre skydd om de innehåller SPF och där är bronzern inget undantag. Solskydd är ett förebyggande skydd mot rynkor och problem med huden när man börjar komma upp i åldern så det är verkligen något man inte ska underskatta.

 

bronzer anvnadning

Så applicerar du bronzer

När du applicerar bronzern så ska du tänka på att den ska lyfta de punkter som naturligt blir solbrända. Fokusera därför på panna, kinder och käklinje. Ha alltid i åtanke hur solen naturlig faller på ansiktet och undvik områden som kindens mitt och under käken. Nedan följer en generell guide för att du bättre ska lyckas med din bronzersminkning. 

 1. Förbered huden – Börja med ett tvätta och återfukta ansiktet med din vanliga rengöringsrutin. Det är alltid bäst att börja med ett rent ansikte oavsett vilken makeup du ska applicera. Lägg sedan en primer så att både bronzern och övrig makeup sitter kvar länge.
 2. Applicera grunden – Använd en blendingborste för att lägga bronzern i pannan nära hårlinjen, från tinning till tinning. Svep borsten i små cirklar så du får ett jämnt lager.
 3. Lyft kinderna – Svep från örat inåt kindens högsta punkt, på toppen av käkbenet. Blenda försiktigt ut med små svepande rörelser.
 4. Rama in ansiktet – Avsluta med att applicera bronzern längsmed käkbenets kanter till hakans spets. Blenda bronzern ner mot nacken.
 5. Highlights – Genom att med lätta svepande drag applicera bronzer på näsans sidor får du en väldigt snygg effekt av naturlig solbränna. Lägg inte bronzer rakt på näsan, det kan se onaturligt ut.

Vanliga frågor om bronzer

Vilken bronzer är bäst?

I vårt test fick IsaDora Bronzing Powder högst betyg i ett antal avseenden, men det är inte säkert att det är den perfekta bronzern för dig. Läs gärna vår guide till att välja rätt bronzer innan du gör ett val om du är osäker.

Vad är en bronzer?

Bronzer är vanligtvis ett puder, men kommer även i flytande form, som används för att ge huden en solkysst ton, eller för att framhäva eller markera ansiktsdrag, som t.ex. käkben.

Var används bronzer?

Bronzer används framförallt på de på ställen där solen tenderar att ge färg först. Såsom längst käkben, kindben och längst hårlinjen. Det framhäver ansiktsdrag och ger en naturlig solkysst look.

Hur appliceras bronzer?

Det vanligaste är att ta varsin halva av ansiktet först och sedan följa ett tremönster. Börja högst uppe vid hårlinjen och applicera längst med men inte över hela pannan, gå ner mot örat och försök undvika att lägga över hela området mellan hårlinjen och slutet av ögonbrynen. När du kommit till toppen av örat kan du gå ut över kindbenen, beroende på din ansiktsform så kan du gå olika långt fram. Generellt om du har ett smalare ansikte behöver du inte gå ut långt över kindbenen medans om du har ett rundare ansikte kan gå längre in för en bättre inramning. Sedan kan du följa käkbenet ut till hakan och applicera där med. Nu när du har gjort trean på ena sidan är det bara att göra likadant på andra. Du kan även om du känner dig säker på din sak lägga lite på nästippen och öronen eftersom de också ofta får sol snabbt. Är du osäker så hänvisar vi till YouTube, finns många bra tutorials där.

Testvinnare - Bäst Bronzer

 • IsaDora Bronzing Powder
 • Sensai Bronzing Gel
 • the Balm Bahama Mama Bronzer
 • Rimmel London Natural Bronzer
 • Lumene Nordic Glow Bronzer Arctic Sun
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
72 röster, Genomsnitt: 4.5 / 5