Bäst i test: Bäst bronzer 2021

Ta hjälp av en bronzer för att ge huden en solkysst ton. Med bronzern kan du ge dig själv lite extra färg om solen har varit snål. Din hud får lyster och glow och ser mer hälsosam ut. För att en bronzer ska fungera riktigt bra så är det viktigt att den är nära din egna hudton, du vill inte ha för mörk eller stark färg så att du får en onaturlig look. Vi har testat många produkter från olika märken och ur flera prisklasser och listar nedan våra 5 favoriter!

Vilken bronzer är bäst?

Bronzer, eller solpuder, är ett bra bassmink att ha hemma, det piffar snabbt upp och är lätt att använda. Men kom ihåg att din bronzer inte är en brun-utan-sol och heller inte ett contour kit, så lär dig använda bronzern på rätt sätt för bästa effekt. I vårt test har panelen testat flera olika bronzers och valt ut följande 5 testfavoriter. I testet har bland annat följande egenskaper undersökts:

 • Formula - Är innehållet dermatologiskt korrekt? Är produkten snäll mot huden?
 • Applicering - Är bronzern lätt att jobba med? Ger den snabbt den effekt som du är ute efter?
 • Resultat - Hur blev resultatet? Ser det naturligt och vackert ut?

 1. 1. Isa DoraBronzing Powder 80 MM
  9,6/10
  Isa DoraBronzing Powder 80 MM New Matte Tan
  Bäst i test
  Storlek
  20g
  Nyanser att välja bland
  4
  Pris / g
  9,95 kr
  Till Butik
  199 kr
 2. 2. Estelle & Thild BioMineral Sun Powder
  9,4/10
  Estelle & thild BioMineral Healthy Glow Sun Powder
  Storlek
  10g
  Nyanser att välja bland
  3
  Pris / g
  28,90 kr
  Till Butik
  289 kr
 3. 3. bareMinerals All Over Face Colour Warmth
  9,2/10
  bareMinerals All Over Face Colour Warmth
  Storlek
  1.5g
  Nyanser att välja bland
  3
  Pris / g
  273,33 kr
  Till Butik
  410 kr
 4. 4. Lumene Nordic Glow Bronzer 2 Arctic Sun
  9,0/10
  Lumene Nordic Glow Bronzer 2 Arctic Sun
  Storlek
  10g
  Nyanser att välja bland
  2
  Pris / g
  16,90 kr
  Till Butik
  169 kr
 5. 5. Smashbox Bronze Lights Warm Matte Bronze
  8,7/10
  Smashbox Bronze Lights Warm Matte Bronze
  Storlek
  8.5g
  Nyanser att välja bland
  2
  Pris / g
  32,35 kr
  Till Butik
  275 kr

bronzer makeup

Välj rätt bronzer

Det är ganska lätt att välja en bronzer. Du ska tänka på ton och typ. Det finns många olika färgtoner och olika effekter som shimmer eller glitter. När det kommer till typ så finns det bronzers som är flytande, puder, gel eller kräm. Bronzern ska hjälpa dig att se solbränd och pigg ut, det gör den genom att ge lyster och färg. Men det är viktigt att applicera bronzern på rätt sätt för att få ett naturligt resultat.

Välj rätt ton

När du väljer nyans på din bronzer så kan du testa mot huden på din hals. Du vill ha en ton som är något mörkare än din hud, men inte mörkare än två toner. Om du har en mörk hudton så kan du välja en bronzer med glitter och shimmer. Till ljus hudton så ska du undvika orangea toner och satsa på guld, brunt eller peach.

Välj rätt typ

Välj en bronzer som både ser bra ut men som också vårdar din hud. Puder passar bra till dig med normal och fet hud. Om du har oljig hud så ska du köpa en bronzer med talgabsorberande egenskaper. Ett matt puder håller bra och sitter kvar länge. Om du har torr hud så kan en fuktgivande flytande bronzer vara bättre.

Så applicerar du bronzer

När du applicerar bronzern så ska du tänka på att den ska lyfta de punkter som naturligt blir solbrända. Fokusera därför på panna, kinder och käklinje. Ha alltid i åtanke hur solen naturlig faller på ansiktet och undvik områden som kindens mitt och under käken.

 1. Förbered huden – Börja med ett tvätta och återfukta ansiktet med din vanliga rengöringsrutin. Det är alltid bäst att börja med ett rent ansikte oavsett vilken makeup du ska applicera. Lägg sedan en primer så att både bronzern och övrig makeup sitter kvar länge.
 2. Applicera grunden – Använd en blendingborste för att lägga bronzern i pannan nära hårlinjen, från tinning till tinning. Svep borsten i små cirklar så du får ett jämnt lager.
 3. Lyft kinderna – Svep från örat inåt kindens högsta punkt, på toppen av käkbenet. Blenda försiktigt ut med små svepande rörelser.
 4. Rama in ansiktet – Avsluta med att applicera bronzern längsmed käkbenets kanter till hakans spets. Blenda bronzern ner mot nacken.
 5. Highlights – Genom att med lätta svepande drag applicera bronzer på näsans sidor får du en väldigt snygg effekt av naturlig solbränna. Lägg inte bronzer rakt på näsan, det kan se onaturligt ut.

Testvinnare - Bäst Bronzer

 • Isa DoraBronzing Powder 80 MM New Matte Tan
 • Estelle & thild BioMineral Healthy Glow Sun Powder
 • bareMinerals All Over Face Colour Warmth
 • Lumene Nordic Glow Bronzer 2 Arctic Sun
 • Smashbox Bronze Lights Warm Matte Bronze
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
29 röster, Genomsnitt: 4.3 / 5
Senast Uppdaterad: 2021-03-22 13:19:14