Bästa Eyelinern 2024

Av: Karin Svensson • Senast uppdaterad:
Förvandla dina ögon med den bästa, mångsidiga och hållbara eyeliner.
Eyeliner - Bäst i test
Betyg Bild Namn Pris Läs mer
betyg 4,7 Xlash Eyeliner Xlash Eyeliner
Pris
149 kr
Till butik
betyg 4,5 NYX Professional Makeup Epic Ink Liner Black NYX Professional Makeup Epic Ink Liner Black
Pris
128 kr
Till butik
betyg 4,3 LH Cosmetics Infinity ink LH Cosmetics Infinity ink
Pris
279 kr
Till butik
betyg 4,2 IsaDora Colorful Eyeliner IsaDora Colorful Eyeliner
Pris
89 kr
Till butik
betyg 4,0 Catrice Calligraph Pro Precise 24h Matt Liner Catrice Calligraph Pro Precise 24h Matt Liner
Pris
51 kr
Till butik
Se alla testvinnare

Eyeliner är ett mångsidigt sminkverktyg som kan förvandla och lyfta dina ögon till en helt ny nivå. Från en minimalistisk linje för att definiera ögat till den dramatiska kattögat-look, kan eyeliner skapa en mängd olika stilar och uttryck. Det är ett oumbärligt verktyg i din sminkväska, oavsett om du vill ha en naturlig vardagslook eller om du går för en mer dramatisk stil för en kväll ute.

Vi har testat ett stort urval av eyeliners, från flytande till kajal, och vi har kommit fram till att Xlash Eyeliner är det bästa eyeliner på marknaden idag. Detta eyeliner ger en intensiv svart färg, har en fantastisk hållbarhet och är enkelt att applicera. Oavsett om du är en nybörjare eller en erfaren makeupartist kommer du att älska precisionen och kvaliteten hos detta fantastiska verktyg.

Bäst i Test 24 är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Om du uppskattar vårt arbete kan du stödja sidan genom att klicka på någon av våra köplänkar. Om du genomför ett köp via dessa länkar får vi en liten provision från återförsäljaren. Detta hjälper oss att fortsätta tillhandahålla noggrann information och utföra fler produkttester för att hjälpa dig hitta de bästa produkterna på marknaden.
eyeliner d47a4c517a97d26e8

De 5 bästa Eyelinerna 2024

 1. Xlash Eyeliner Bäst i test: 4,7/5
 2. NYX PROFESSIONAL MAKEUPEpic Ink Liner Black Epic Ink Liner Black Bästa premiumvalet: 4,5/5
 3. LH Cosmetics Infinity ink Favoriten: 4,3/5
 4. IsaDoraColorful Eyeliner 10 Black 3,7 ml Colorful Eyeliner 10 Black 3,7 ml Bästa flexibla: 4,2/5
 5. CatriceCalligraph Pro Precise 24h Matt Liner Waterproof 010 Intense Black 1,2 ml Calligraph Pro Precise 24h Matt Liner Waterproof 010 Intense Black 1,2 ml Bästa billiga: 4,0/5
 1. Bäst i test Xlash Eyeliner

  Högpresterande eyeliner med lång hållbarhet och intensiv pigmentering.
  Vårt betyg
  4,7/5
  Pigmentering:
  4,9/5
  Hållbarhet:
  4,5/5
  Applicering:
  4,7/5
  Till butiken
  (Xlash)

  Xlash Eyeliner får betyget 4,7 av 5 i vårt test, vilket gör den till en högpresterande produkt. Vi var imponerade av dess hållbarhet; denna eyeliner smular inte eller bleknar över tid. Den håller genom en hel dag, från morgonmöten till kvällsaktiviteter, vilket gör den perfekt för dem som behöver en eyeliner de kan lita på.

  Den felt-tip applikatorn underlättar appliceringsprocessen och ger användaren mycket precision. Eyelinern glider smidigt över huden utan att kräva någon extra ansträngning. Vi var också imponerade av produktens pigmentering, som är intensiv vid första appliceringen och inte kräver flera lager för att uppnå en djup och dramatisk effekt.

  Produktens konsistens är varken för krämig eller torr, vilket gör den lätt att jobba med. Den har även god tålighet mot svett, tårar och regn. Trots att Xlash Eyeliner inte uttryckligen marknadsförs som vattenfast, visade våra tester att den står emot vätska mycket bra utan att börja rinna. Allt som allt, med tanke på dess prestanda och pris (112 kr), rekommenderar vi Xlash Eyeliner till alla som söker en pålitlig och prisvärd eyeliner.

  Fördelar

  • Hög hållbarhet
  • Enkel applicering
  • Intensiv pigmentering
  • God tålighet mot vätska
  • Prisvärd

  Nackdelar

  • Ej uttryckligen vattenfast
  • Kan kräva flera lager applicering
  Produkten finns att köpa här:
  149 kr
 2. Bästa premiumvalet NYX Professional Makeup Epic Ink Liner Black

  Högkvalitativ, vattenfast eyeliner med stark pigmentering och enkel applicering.
  Vårt betyg
  4,5/5
  Pigmentering:
  4,9/5
  Hållbarhet:
  4,3/5
  Applicering:
  4,3/5
  Till butiken
  (Cocopanda)

  NYX Professional Makeup Epic Ink Liner Black har visat sig vara en mycket stark konkurrent på marknaden för eyeliners. Med sin intensiva färgpigmentering och smidiga applicering, ger den användaren möjligheten att skapa både fina linjer samt mer dramatiska looks. Den tunna och flexibla spetsen gör det enkelt att lägga skarpa linjer med precision. Dessutom är produkten vattenfast vilket gör att den sitter bra hela dagen, även för dem med en aktiv livsstil.

  Produkten har fått ett betyg på 4,5 av 5 i vårt test, vilket vittnar om dess höga kvalitet. Tack vare dess intensiva färgpigment ger eyelinern en oemotståndlig nyans som verkligen drar till sig uppmärksamhet. Dock finns det recensioner som pekar på att pigmenteringen kan vara dålig och att man måste skaka produkten mycket för att få ut tillräcklig mängd. Detta kan ses som en nackdel men när produkt kommer ut är den, enligt recensionerna, mycket bra.

  Med tanke på priset, 130kr, ligger NYX Professional Makeup Epic Ink Liner Black i mellanklassen vad gäller kostnad. Baserat på dess prestanda och hållbarhet, samt det faktum att den är vattenfast, anser vi dock att produkten erbjuder ett bra värde för priset. Sammanfattningsvis, om du letar efter en eyeliner med stark pigmentering, god hållbarhet och enkel applicering kan NYX Professional Makeup Epic Ink Liner Black vara ett utmärkt val för dig.

  Fördelar

  • Intensiv färgpigmentering
  • Smidig applicering
  • Tunn och flexibel spets
  • Vattenfast
  • Bra hållbarhet

  Nackdelar

  • Kräver mycket skakning
  • Mellanpris, inte billigast på marknaden
  Produkten finns att köpa här:
  128 kr
 3. Favoriten LH Cosmetics Infinity ink

  Högkvalitativ, hållbar eyeliner med intensiv pigmentering och lätt applicering.
  Vårt betyg
  4,3/5
  Pigmentering:
  4,0/5
  Hållbarhet:
  4,5/5
  Applicering:
  4,4/5
  Till butiken
  (LH Cosmetics)

  LH Cosmetics Infinity Ink får höga poäng för sin hållbarhet. Eyelinern håller hela dagen utan att smula eller blekna, vilket gör den perfekt för långa dagar eller kvällar ut. Dessutom har den en vattenresistent formulering som står emot svett och tårar, så du behöver inte oroa dig för att den ska rinna om det blir vått. Trots sin långa hållbarhet är produkten ändå lätt att ta bort i slutet av dagen, vilket är en stor fördel.

  När det gäller applicering är Infinity Ink fantastisk. Den exakta borstspetsen, kombinerat med den jämn färgutsläpp, ger optimal kontroll och lätt applicering. Eyelinern glider smidigt över huden och det krävs ingen extra ansträngning för att uppnå en skarp och intensiv linje. Pigmenteringen är också imponerande – färgen är intensiv vid första appliceringen och du behöver inte lägga på flera lager för att uppnå önskad effekt.

  Slutligen är konsistensen av Infinity Ink mycket tilltalande. Den är varken för krämig eller för torr, utan hamnar någonstans mittemellan vilket gör den lätt att applicera. Dessutom är produkten 100% vegan och cruelty-free, vilket ger extra pluspoäng. Med tanke på dess höga prestanda, intensiva pigmentering och lätta applicering, får LH Cosmetics Infinity Ink vårt betyg på 4,3/5. Rekommenderas starkt för alla som letar efter en pålitlig, högkvalitativ eyeliner.

  Fördelar

  • Hög hållbarhet och vattenresistent
  • Lätt att ta bort
  • Exakt borstspets för lätt applicering
  • Intensiv pigmentering
  • Vegan och cruelty-free

  Nackdelar

  • Relativt högt pris jämfört med andra eyeliners
  Produkten finns att köpa här:
  279 kr
 4. Bästa flexibla IsaDora Colorful Eyeliner

  Högkvalitativ, hållbar och pigmenterad eyeliner med enkel applicering.
  Vårt betyg
  4,2/5
  Pigmentering:
  4,3/5
  Hållbarhet:
  3,8/5
  Applicering:
  4,5/5
  Till butiken
  (Cocopanda)

  IsaDora Colorful Eyeliner erhåller ett starkt betyg på 4,2 av 5, vilket indikerar att den är en högkvalitativ produkt. Med tanke på dess hållbarhet presterar produkten väl trots några rapporter om att den kan smeta ut sig över ögonlocket. Trots detta är det tydligt att denna eyeliner har förmågan att stå emot både svett och regn, vilket gör den till ett utmärkt val för vardagligt bruk.

  Produktens applicering har fått varierande recensioner, vissa kunder tycker att den är lätt att applicera medan andra finner det svårt då den lätt kan rinna iväg. De flesta recensioner nämner dock att applikatorn är både flexibel och precisionsriktad, vilket gör det möjligt att skapa både tunna och bredare linjer. Dessutom är produkten lämplig för både känsliga ögon och kontaktlinsbärare, vilket gör den till en tillgänglig produkt för många användare.

  Isadora Colorful Eyeliner skryter med intensiv pigmentering, vilket ger en rik färg vid första appliceringen. Detta gör den till ett bra val för de som vill ha en dramatisk effekt utan att behöva applicera flera lager. Med tanke på dess pris på 149 kr, tror vi att IsaDora Colorful Eyeliner erbjuder ett mycket bra värde för pengarna givet dess prestanda och kvalitet. I sin helhet rekommenderar vi denna produkt för de som söker en hållbar, pigmenterad eyeliner med enkel applicering.

  Fördelar

  • Hög hållbarhet
  • Resistent mot svett och regn
  • Flexibel och precisionsriktad applikator
  • Lämplig för känsliga ögon och kontaktlinsbärare
  • Intensiv pigmentering

  Nackdelar

  • Kan smeta ut sig över ögonlocket
  • Applicering kan vara svår för vissa
  Produkten finns att köpa här:
  89 kr
 5. Bästa billiga Catrice Calligraph Pro Precise 24h Matt Liner

  Hållbar, prisvärd eyeliner med starka pigment och matt finish.
  Vårt betyg
  4,0/5
  Pigmentering:
  4,2/5
  Hållbarhet:
  4,2/5
  Applicering:
  3,6/5
  Till butiken
  (Cocopanda)

  Calligraph Pro Precise 24h Matt Liner från Catrice är en prisvärd eyeliner med starka färgpigment som levererar en djupsvart, matt finish. Dess ultratunna spets gör det lätt att applicera produkten med precision för att skapa tunna till tjocka linjer. Hållbarheten är imponerande med påståendet om att produkten håller i 24 timmar och vi kan bekräfta att den håller hela dagen vid normal användning.

  Produkten är vattenfast vilket gör den mycket tålmodig mot svett och regn. Trots detta finns det blandade recensioner från användare angående dess vattenfasthet, vilket kan påverka tillfredsställelsen för de som specifikt söker en helt vattentät produkt. När det gäller konsistensen glider eyelinern smidigt över huden, vilket underlättar appliceringen och ger ett professionellt resultat.

  Trots några negativa recensioner om att produkten torkar ut för snabbt eller inte är helt vattentät, tycks de flesta användare vara nöjda med produktens prestanda, särskilt med tanke på dess låga pris. Det är värt att notera att det kan vara nödvändigt att skaka pennan före varje användning för att undvika att produkten torkar ut. Sammanfattningsvis erbjuder Catrice Calligraph Pro Precise 24h Matt Liner ett bra värde för pengarna och är ett utmärkt alternativ för de som söker en hållbar och prisvärd eyeliner.

  Fördelar

  • Prisvärd eyeliner med starka färgpigment
  • Ger en djupsvart, matt finish
  • Ultratunn spets för precisions applicering
  • Håller hela dagen vid normal användning
  • Produkten är vattenfast

  Nackdelar

  • Blandade recensioner om vattenfastheten
  • Produkten kan torka ut snabbt
  Produkten finns att köpa här:
  51 kr
testvinnarna

Jämför de 5 vinnarna i testet

Se hur våra bästa produkter jämför sig med varandra här. Vill du sortera dem? Bara klicka på en rubrik i tabellen!

Eyeliner Pigmentering Hållbarhet Applicering Totalbetyg Pris
Xlash Eyeliner 4,9/5 4,5/5 4,7/5 Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Bästa pris
149 kr
NYX PROFESSIONAL MAKEUPEpic Ink Liner Black Epic Ink Liner Black 4,9/5 4,3/5 4,3/5 Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Bästa pris
128 kr
LH Cosmetics Infinity ink 4,0/5 4,5/5 4,4/5 Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Bästa pris
279 kr
IsaDoraColorful Eyeliner 10 Black 3,7 ml Colorful Eyeliner 10 Black 3,7 ml 4,3/5 3,8/5 4,5/5 Betyg 4,2 / 5
4,2 / 5
Bästa pris
89 kr
CatriceCalligraph Pro Precise 24h Matt Liner Waterproof 010 Intense Black 1,2 ml Calligraph Pro Precise 24h Matt Liner Waterproof 010 Intense Black 1,2 ml 4,2/5 4,2/5 3,6/5 Betyg 4,0 / 5
4,0 / 5
Bästa pris
51 kr
viktiga faktorer för att välja rätt eyeliner

Så hittar du bästa eyeliner

Att hitta den bästa eyeliner kan vara en utmaning, särskilt med det stora utbud av produkter som finns tillgängliga på marknaden. Det finns dock några viktiga kriterier att tänka på när du letar efter den perfekta eyeliner. Här är några av de faktorer vi har tagit i beaktande under vårt test.

1. Färgintensitet

Eyelinerns färgintensitet är en avgörande faktor. En högkvalitativ eyeliner ska ge en stark, tydlig linje med bara en applicering. Det är viktigt att eyeliner ger en rik färg som håller hela dagen, utan att blekna eller smetas ut. En bra eyeliner bör också ha en jämn pigmentering, vilket innebär att färgen ska vara lika intensiv över hela linjen.

2. Hållbarhet

Hållbarhet är också ett viktigt kriterium när det gäller eyeliners. Eyeliner bör hålla hela dagen utan att behöva bättras på. Ett bra eyeliner ska inte kladda eller smeta ut sig, oavsett om du svettas, gråter eller om du befinner dig i fuktiga miljöer.

3. Applicering

En bra eyeliner ska vara lätt att applicera. Applicatorn spelar en stor roll här: den ska vara tillräckligt tunn för att kunna måla tunna linjer, men tillräckligt robust för att inte böja sig under tryck. Själva formulan bör också vara smidig och lätt att arbeta med, oavsett om du föredrar att måla med lätta streck eller med ett enda svep.

4. Formel

Formeln på eyeliner kan variera mycket, från gel till flytande till penna. Valet av formel beror ofta på personlig preferens och vilken typ av look du strävar efter. En bra eyeliner bör dock ha en formel som inte torkar ut huden, som är smidig att applicera och som sitter bra på huden.

5. Pris

Priset är också en viktig faktor att överväga. En bra eyeliner behöver inte nödvändigtvis vara dyr, men det är viktigt att priset motsvarar kvaliteten på produkten. Det kan vara värt att investera i en dyrare eyeliner om den erbjuder överlägsen kvalitet och hållbarhet.

6. Användarrecensioner

Användarrecensioner kan ge värdefull information om en produkts prestanda och kvalitet. Även om individuella erfarenheter kan variera, kan ett stort antal positiva recensioner indikera att en produkt generellt sett presterar bra. Det är dock viktigt att läsa recensioner kritiskt och ta hänsyn till olika faktorer som kan påverka en användares upplevelse, som hudtyp och personlig preferens.

7. Märkets rykte

Även om det inte är det enda kriteriet att titta på, kan ett märkes rykte ge en indikation på produktens kvalitet. Märken som är kända för att leverera högkvalitativa produkter och som har en stark närvaro i skönhetsindustrin, är ofta ett säkert kort när det gäller att hitta en bra eyeliner.

eyeliner kvinna

Att applicera eyeliner: En steg för steg guide

Att applicera eyeliner kan vara lite klurigt, särskilt om du är nybörjare. Men med lite övning och rätt teknik kan du snabbt bli en mästare på att skapa vackra linjer och sotade ögon. Här är några steg och tips som hjälper dig att applicera din eyeliner som ett proffs.

1. Förbered dina ögon

Det första steget i att applicera eyeliner är att förbereda dina ögon. Detta innebär att du bör rengöra och torka området runt dina ögon för att ta bort eventuell olja eller sminkrester. Att applicera en primer innan din eyeliner kan också hjälpa till att skapa en jämn yta och förbättra eyelinerns hållbarhet. En primer hjälper till att hindra eyeliner från att smeta ut sig och ger en jämn bas för applicering.

2. Välj rätt verktyg

Nästa steg är att välja rätt verktyg för jobbet. Om du använder en flytande eyeliner, kommer den ofta med en inbyggd pensel eller applikator. För kajal- eller gel-eyeliners, kan du behöva en separat eyelinerborste. Borsten bör vara tunn och spetsig för precision, men tillräckligt robust för att inte böja sig under tryck. Prova olika borstar och applikatorer tills du hittar en du är bekväm med.

3. Använd rätt teknik

Att applicera eyeliner kräver en stadig hand och lite övning. Börja vid inre ögonvrån och dra en tunn linje längs fransraden till den yttre ögonvrån. Försök att hålla linjen så nära fransraden som möjligt för ett naturligt utseende. Om du vill skapa en kattöga-look, kan du förlänga linjen uppåt vid den yttre ögonvrån. Kom ihåg att det är lättare att lägga till mer produkt än att ta bort, så börja med en tunn linje och bygg upp tills du får önskad tjocklek och intensitet.

4. Korrigera eventuella misstag

Ingen är perfekt, och det är helt normalt att göra misstag när du applicerar eyeliner. Om du råkar dra en linje som är för tjock eller ojämn, kan du använda en bomullspinne doppad i sminkborttagare för att försiktigt sudda ut eller korrigera linjen. Var dock försiktig så att du inte gnuggar för hårt, eftersom detta kan irritera huden runt dina ögon.

5. Avsluta med mascara

Efter att du har applicerat din eyeliner, avsluta med ett lager mascara för att definiera dina fransar och ge dina ögon extra djup. Mascara kan också hjälpa till att blanda ihop eyeliner och dina naturliga fransar för en mer sammanhängande look. Kom ihåg att alltid applicera mascara efter din eyeliner, eftersom mascara kan göra det svårare att dra en jämn linje med din eyeliner.

Staengt oegat med eyeliner

Vem har nytta av att använda Eyeliner?

Eyeliner är ett sminkverktyg som kan användas av alla, oavsett kön, ålder eller hudtyp. Det kan dock vara särskilt användbart för vissa individer eller i vissa situationer. Här är några exempel på vem som kan ha särskild nytta av att använda eyeliner:

 • Personer som vill förstärka sina ögons utseende: Eyeliner kan hjälpa till att framhäva ögonens form och färg, och kan göra ögonen mer framträdande. Det kan vara särskilt användbart för personer med små ögon eller för de som har ljusa ögonfransar, eftersom det kan hjälpa till att ge ögonen mer definition och djup.
 • Personer som vill skapa olika smink-looks: Eyeliner är ett mycket mångsidigt verktyg som kan användas för att skapa en mängd olika looks, från en naturlig vardagslook till en dramatisk kvällslook. Det kan också användas för att skapa olika stilar, från en klassisk kattöga-look till en mer avantgarde grafisk look.
 • Personer som deltar i evenemang eller aktiviteter där de vill att deras smink ska hålla länge: Eyeliner, särskilt vattenfast och långvarig eyeliner, kan vara mycket hållbart och motstå svett, tårar och fukt. Detta kan göra det till ett utmärkt val för personer som deltar i långvariga evenemang eller aktiviteter, som bröllop, fester eller idrottsevenemang.

Å andra sidan, personer med känsliga ögon eller de som bär kontaktlinser kan behöva vara försiktiga med att använda eyeliner, särskilt på vattenlinjen (den inre kanten av ögat), eftersom det kan orsaka irritation. De som är allergiska mot vissa ingredienser i makeup-produkter bör också vara noga med att kontrollera ingredienslistan innan de använder en ny eyeliner. Slutligen, för de som föredrar en mer naturlig look eller sällan använder smink, kan eyeliner vara onödigt.

vanliga frågor om Eyeliner

FAQ: Vanliga frågor om Eyeliner

1. Kan jag använda eyeliner om jag har känsliga ögon?

Ja, du kan fortfarande använda eyeliner även om du har känsliga ögon, men det är viktigt att vara försiktig. Välj en eyeliner som är oparfymerad och allergitestad för att minimera risken för irritation. Du bör också undvika att applicera eyeliner på vattenlinjen (den inre kanten av ögat), eftersom detta kan irritera ögat. Om du upplever någon irritation eller obehag efter att ha använt en eyeliner, sluta använda produkten och kontakta en läkare eller optiker.

2. Hur tar jag bort eyeliner?

För att ta bort eyeliner, använd en skonsam sminkborttagare som är avsedd för ögonområdet. Applicera lite sminkborttagare på en bomullstuss eller en mjuk trasa och torka försiktigt över ögonlocket, från den inre till den yttre ögonvrån. Var försiktig så att du inte gnuggar för hårt, eftersom detta kan irritera huden och ögat. Om du använder en vattentät eyeliner, kanske du behöver en oljebaserad sminkborttagare för att effektivt ta bort den.

3. Vilken typ av eyeliner ska jag välja?

Valet av eyeliner beror på din personliga preferens och vilken look du vill uppnå. Flytande eyeliners är bra för skarpa, exakta linjer och en dramatisk look, men kan vara svårare att applicera för nybörjare. Pennor och kajaleyeliners är lättare att hantera och bra för en mjukare, mer naturlig look. Gel eyeliners kan ge precisionen hos en flytande eyeliner men med en mjukare finish. Slutligen, pulver eyeliners kan ge en diffus, sotig effekt.

4. Kan jag använda eyeliner om jag bär kontaktlinser?

Ja, du kan använda eyeliner om du bär kontaktlinser, men det finns några saker du bör tänka på. Använd aldrig eyeliner på vattenlinjen (den inre kanten av ögat), eftersom detta kan irritera ögat och smutsa ner kontaktlinserna. Du bör också vara noga med att alltid tvätta händerna innan du hanterar dina kontaktlinser och undvika att få smink på dem. Om du upplever någon obehag eller irritation, ta ut kontaktlinserna och kontakta en optiker.

5. Hur länge håller en eyeliner?

Det varierar beroende på produkten och hur ofta du använder den, men de flesta eyeliners bör vara bra i minst sex månader till ett år efter att de har öppnats. Du bör dock alltid kontrollera utgångsdatumet på förpackningen och kasta produkten om den börjar lukta konstigt eller ändra konsistens. Det är också bra att regelbundet rengöra applikatorn för att förhindra bakterietillväxt.

6. Hur kan jag få min eyeliner att hålla längre?

För att få din eyeliner att hålla längre, börja med att förbereda dina ögon med en primer. Detta kan hjälpa till att skapa en jämn yta för applicering och förbättra eyelinerns hållbarhet. Använd sedan en eyeliner som är vattenfast eller långvarig. Efter att du har applicerat din eyeliner, kan du sätta den med ett lager transparent puder för att hjälpa till att låsa in färgen och förhindra smetning.

7. Vad är skillnaden mellan kajal och eyeliner?

Kajal och eyeliner används båda för att framhäva ögonen, men de har några skillnader. Kajal är oftast gjord av naturliga ingredienser och används traditionellt på vattenlinjen (den inre kanten av ögat) för att skapa en intensiv, sotig look. Eyeliner, å andra sidan, används oftast på ögonlocket för att skapa en definierad linje längs fransraden. Eyeliner kan komma i olika former, som pennor, gel och flytande form.

8. Kan jag använda eyeliner som ögonskugga?

Ja, du kan använda eyeliner som ögonskugga. En kajal- eller gel-eyeliner kan smetas ut över ögonlocket för att skapa en sotig, diffus effekt. Du kan också använda en färgad eyeliner som bas under din ögonskugga för att intensifiera färgen och öka hållbarheten. Kom ihåg att alltid blanda väl för att undvika hårda linjer och ojämnheter.

Vilka produkter är relaterade till eyeliner och hur används de?

Det finns flera produkter som ofta används tillsammans med eyeliner för att skapa en komplett ögonmakeup. Här är några av dem:

 • Mascara: Mascara används för att förlänga och ge volym till ögonfransarna. Det hjälper till att framhäva ögonen och kompletterar effekten av eyeliner. Du kan läsa mer i vår guide om bästa mascaran.
 • Ögonskugga: Ögonskugga appliceras på ögonlocken för att ge färg och djup till ögonen. Det finns i olika färger och texturer, och kan användas för att skapa en mängd olika utseenden. Vi har gjort en jämförelse av olika ögonskuggor som du kan titta på.
 • Ögonfransböjare: En ögonfransböjare används för att böja ögonfransarna och ge dem en mer framträdande och öppen look. Detta kan förstärka effekten av både mascara och eyeliner. Vi har en recension av ögonfransböjare om du vill veta mer.
 • Ögonbrynspenna: Ögonbrynspennor används för att fylla i och definiera ögonbrynen. De kan hjälpa till att rama in ansiktet och komplettera din ögonmakeup. Tyvärr har vi ännu inte skrivit om ögonbrynspennor.
 • Sminkborste: Sminkborstar används för att applicera och blanda olika typer av makeup, inklusive ögonskugga och eyeliner. En bra sminkborste kan göra stor skillnad för hur din makeup ser ut. Kolla in vår recension av sminkborstar för mer information.

Alla dessa produkter används tillsammans för att skapa en harmonisk och komplett ögonmakeup. Beroende på vilken look du strävar efter, kan du behöva använda alla eller bara några av dessa produkter.

Beauty woman applying makeup

Om vårt test

Att hitta den perfekta eyelinern kan vara en utmaning. Det finns otaliga märken, former och färger att välja mellan, och vad som fungerar för en person kanske inte fungerar för en annan. Därför har vi på Bäst i Test 24 satt ihop ett omfattande test för att hitta den bästa eyelinern på marknaden. Vi har bedömt varje produkt baserat på en rad olika faktorer för att ge en rättvis och balanserad bedömning.

 • Applikation: Hur lätt är produkten att applicera? Får man ett jämnt och precist resultat? Hur bra är applikatorn?
 • Hållbarhet: Hur länge håller eyeliner på plats? Smetas den ut eller bleknar den under dagen?
 • Formel: Är formeln mjuk och krämig, eller torr och skrovlig? Irriterar den huden?
 • Färgintensitet: Hur intensiv är färgen? Behöver man flera lager för att uppnå önskat resultat?
 • Pris: Är produkten prisvärd i förhållande till kvaliteten? Finns det billigare alternativ som presterar lika bra eller bättre?

Efter noggranna tester av olika eyeliners baserat på de nämnda kriterierna, har vi sammanställt resultat som ger en rättvis bild av vilka eyeliners som presterar bäst. Vi hoppas att vår forskning kommer att hjälpa dig att hitta den perfekta eyelinern för dig.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
81 röster, Betyg: 4.5 / 5
karin2
Karin Svensson
Expert inom skönhet

Karin Svensson är en hängiven skribent som helt har ägnat sig åt skönhetsvärlden. Hennes upptäckt av skönhet började med ungdomliga experiment med makeup och har sedan dess blomstrat till en livslång kärlek till allt som rör skönhet. Karin är alltid på jakt efter de senaste trenderna och teknikerna.

Med en förmåga att omvandla skönhetskoncept till användbara tips och tricks har Karin blivit en favorit för många som söker vägledning inom skönhet. Hennes uppriktiga entusiasm och kunnighet framträder i varje artikel hon delar.