Bäst i test: Bäst concealer 2021

En concealer är fenomenal om du vill dölja mörka ringar under ögonen, pigmenteringar eller rodnader. En concealer är därför alltid bra att ha i sminkkittet, du vet aldrig när du kommer att behöva den. Det är viktigt att hitta rätt concealer och att lära sig använda den på rätt sätt. Du ska välja concealer efter dels din hudton, men framför allt efter vad du ska dölja. Färgen men även konsistensen spelar in, du kommer att behöva experimentera lite men vi ska i artikeln försöka hjälpa dig så långt det går på vägen.

Vilken concealer är bäst?

Det krävs lite kunskap om färger för att förstå hur concealers fungerar (du kan läsa mer om det nedan). Du behöver veta vilken färg som ska användas på vilket hudproblem. Om du exempelvis vill täcka en rodnad så ska du använda motsatt färg till rodnaden, alltså grönt eller möjligtvis blått. Som sagt, vi går in närmre på detta senare. Vi har testat en mängd olika concealers i olika färger, på olika hudtoner och i olika konsistens. Följande 5 är våra testfavoriter.

 1. 1. Loreal Paris True Match Concealer
  9,5/10
  Loreal Paris True MatchEye-Cream in a Concealer Ivory Beige 1-2D
  Bäst i test
  Storlek
  2 ml
  Valbara nyanser
  6
  Typ
  Flytande
  Till Butik
  139 kr
 2. 2. MAC Pro Longwear Concealer NC15
  9,3/10
  MAC Pro Longwear Concealer NC15
  Storlek
  9 ml
  Valbara nyanser
  16
  Typ
  Flytande
  Till Butik
  225 kr
 3. 3. Yves Saint Laurent Touche Éclat 2 Luminous Ivory
  9,2/10
  Yves Saint Laurent Touche Éclat 2 Luminous Ivory
  Storlek
  2.5 ml
  Valbara nyanser
  6
  Typ
  Flytande
  Till Butik
  395 kr
 4. 4. Maybelline New York FIT Me Concealer
  8,9/10
  Maybelline New York FIT Me Concealer 15 Fair
  Storlek
  6.8 ml
  Valbara nyanser
  14
  Typ
  Flytande
  Till Butik
  79 kr
 5. 5. Make Up Store Cover All Mix
  8,7/10
  Make Up Store Cover All Mix
  Storlek
  2.7g
  Valbara nyanser
  3 per förp.
  Typ
  Puder
  Till Butik
  165 kr

concealer banner

Välj rätt concealer

Concealer är ett utmärkt makeup-redskap för att ta bort mörka ringar under ögonen, blemmor och rodnader. För rätt effekt måste du matcha rätt produkt och nyans till dina behov. Om du har flera problemområden kan du därför behöva flera olika concealers. En concealer som används på fel sätt kan nämligen fungera helt motsatt och istället framhäva det du försöker täcka.

Välj rätt färg på din concealer för att komma till rätta med olika problemområden på din hud. Din concealer ska ha motsatt färg i färgcirkeln till vad du vill dölja. Det betyder att:

 • Blå och lila (som ringar under ögonen) döljs av rosa eller persikofärgad concealer.
 • Rött (rodnader och blemmor) döljs av gröna concealers.

Därtill ska du tänka på din egna hudton för att concealern ska bli rätt.

 • Blemmor - Välj en färg som ligger så nära din naturliga hudton som möjligt. Du kan använda antingen en flytande eller en fast concealer, men tänk på att en fast concealer har fördelen att kunna appliceras innan din foundation.
 • Mörka ringar - Välj en concealer som är en eller två grader ljusare än din hudton och som är ljusreflekterande. Den ska helst vara flytande också då området under ögonen tenderar att vara torrt. Då slipper du att din makeup blir kakig.

Så applicerar du din concealer

Concealer kan du applicera med både fingrarna eller en liten pensel. Använd olika tekniker på olika områden för att lyckas på bästa sätt.

 • Förbered ansiktet - Rengör noga ansiktet och grunda med primer för bästa resultat. Med primers som färgneutraliserar eller -korrigerar så får du också ännu bättre täckning.
 • Mörka ringar under ögonen - Applicera genom att dutta concealern under ögat med lite extra betoning i mitten. Då minskar du de mörka ringarna och ser piggare ut.
 • Blemmor och rodnader - Dölj först rodnaden med en gröntonad concealer, pensla eller dutta med fingret. När rodnaden har tonats ner kan du applicera en hudnära ton över för att helt få bort missfärgningen.
 • Var sparsam - Applicera bara den mängd du behöver. Det är mycket bättre att använda för lite produkt än för mycket. Börja försiktigt och applicera vid behov lite till.

 

Vanliga frågor om concealer

Behöver jag en concealer?

Ja, de flesta som använder smink har några concealers i sitt kit. En concealer är effektiv för att hantera hudproblem och plötsliga rodnader eller blemmor. Det är ett så smidigt och effektivt verktyg att det är svårt att vara utan när man väl vant sig vid att använda concealers.

Vilken concealer är bäst?

Vi har testat många concealers och utsett Loreal Paris True Match Concealer till favorit och testvinnare. Det är en prisvärd concealer som är lätt att applicera och vårdar huden. Ett bra färgutbud gör det också lätt att välja rätt concealer.

Vad är en concealer?

Concealer är en makeup-produkt vars syfte är att dölja ojämnheter i huden som ringar under ögonen, rodnader eller finnar. De är antingen hudfärgade eller färgkorrigerande, alltså till för att dämpa en viss typ av färg som en röd blemma.

Ska jag applicera foundation eller concealer först?

Vanligast är att applicera foundation först, då minskar risken att concealern kladdas ut. Men med en fast concealer kan applicera den först och sedan försiktigt applicera din foundation över.

Testvinnare - Bäst Concealer

 • Loreal Paris True MatchEye-Cream in a Concealer Ivory Beige 1-2D
 • MAC Pro Longwear Concealer NC15
 • Yves Saint Laurent Touche Éclat 2 Luminous Ivory
 • Maybelline New York FIT Me Concealer 15 Fair
 • Make Up Store Cover All Mix
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
24 röster, Genomsnitt: 4.6 / 5
Senast Uppdaterad: 2021-03-22 14:11:30