Vårt arbete finansieras av våra läsare. Genom affiliate-samarbeten erhåller vi en provision på vissa köp som görs via länkar på sidan.

Bäst i test: Bäst concealer 2021

En concealer är fenomenal om du vill dölja mörka ringar under ögonen, pigmenteringar eller rodnader. En concealer är därför alltid bra att ha i sminkkittet, du vet aldrig när du kommer att behöva den. Det är viktigt att hitta rätt concealer och att lära sig använda den på rätt sätt. Du ska välja concealer efter dels din hudton, men framför allt efter vad du ska dölja. Färgen men även konsistensen spelar in, du kommer att behöva experimentera lite men vi ska i artikeln försöka hjälpa dig så långt det går på vägen.

Vilken concealer är bäst?

Det krävs lite kunskap om färger för att förstå hur concealers fungerar (du kan läsa mer om det nedan). Du behöver veta vilken färg som ska användas på vilket hudproblem. Om du exempelvis vill täcka en rodnad så ska du använda motsatt färg till rodnaden, alltså grönt eller möjligtvis blått. Som sagt, vi går in närmre på detta senare. Vi har testat en mängd olika concealers i olika färger, på olika hudtoner och i olika konsistens. Följande 5 är våra testfavoriter.

 1. 1. Maybelline instant eraser concealer
  9,5/10
  ”Otroligt populär concealer i många nyanser till ett bra pris”
  Maybelline Instant Anti Age Eraser Concealer
  Bäst i test
  Storlek
  6.8 ml
  Valbara nyanser
  18
  Typ
  Flytande
  Till Butik
  95 kr
  Läs mer
  Fördelar
  • Ger bra täckning
  • Håller hela dagen
  • Prisvärd
  • Populär & välrecenserad
  Nackdelar
  • Applikatorn kunde vara bättre

  Finns i väldigt många nyanser så det är väldigt lätt att hitta en som kombineras bra med din hudton och typ. Funkar verkligen jättebra runt ögonen, täcker fint och sätter sig inte i veck. Den har också en väldigt bra hållbarhet och sitter hela dagen. För priset är det en fantastisk concealer och andra användare verkar hålla med oss, den är otroligt populär och välrecenserad.

  Svampapplikatorn är både på gott och ont, den underlättar applicering för du kan göra den direkt och du kan verkligen punktmarkera områden, vi tycker den funkar väldigt bra. Problemet är att det är svårt att hålla koll på hur mycket man trycker upp i applikatorn och det kan lätt bli för mycket. Du behöver inte jättemycket så testa dig fram och var sparsam tills du hittar den mängd som passar dig. Applikatorn är inte heller jättelätt att hålla fräsch så den kan kännas ohygienisk om man inte noga med att använda det man trycker ut eller på något sätt försöker rengöra den.

  Läs mer
 2. 2. Helena Rubinstein Magic Concealer
  9,3/10
  ”Premiumprodukt som gör under”
  Helena Rubinstein Magic Concealer
  Storlek
  15 ml
  Valbara nyanser
  2
  Typ
  Flytande
  Till Butik
  349 kr
  Läs mer
  Fördelar
  • Fin lyster
  • Täcker fantastiskt
  • Populär och världskänd produkt
  Nackdelar
  • Dyr

  Helena Rubinstein är ett välkänt och gammalt märke som har sysslat med smink och hudvård i över hundra år. Den erfarenheten märks på deras produkter. Deras Magic Concealer är verkligen fantastiskt och ger en härlig lyster samtidigt som den täcker blemmor och linjer utan problem. Lystern den ger gör att den passar till alla countouring behov utmärkt och lägger sig väldigt bra över foundation. Säg helt enkelt hej då till mörka ringar, påsar och svullnader under ögonen. Den lever verkligen upp till namnet concealer.

  Den är ju ganska dyr men du får ändå en dryg concealer med ganska mycket innehåller (15ml) så det kan verkligen vara värt den investeringen. Den håller hela dagen, jämnar ut och täcker bättre än någon av våra andra testade produkter, så den är definitivt värt det. Vi rekommenderar att du använder en beauty blender med denna, det tyckte vi gav bäst resultat.

  Läs mer
 3. 3. Isa DoraCover Up Long Wear Cushion Concealer
  9,2/10
  “Kommer i fem bra nyanser som passar olika behov”
  Isa DoraCover Up Long Wear Cushion Concealer 52 Nude Sand
  Storlek
  4.2 ml
  Valbara nyanser
  5
  Typ
  Flytande
  Till Butik
  169 kr
  Läs mer

  Denna concealer från Isadora ger en väldigt bra matt täckning som inte lägger sig i linjer och smälter in fantastiskt i huden. Den kommer i flera nyanser bland annat grön, så om du har mycket rodnad så har du verkligen en bra concealer här. Den är liten och smidig och därför perfekt att ta med sig, så trots att den har bra hållbarhet kan du enkelt göra touch-ups med den under dagen efter behov.

  Applikatorn gör att du enkelt kan använda concealern för att buffa in där det behövs, sen är det bara att jobba in med en sminkborste eller svamp. Det är bara att vrida på bottendelen av concealern, den klickar som indikator, för att jobba upp produkt i svampen. Den innehåller dock inte jättemycket produkt och det känns som att man snabbt kan använda upp den om man inte är försiktig med ’klicken’.

  Läs mer
 4. 4. Yves Saint Laurent Touche Éclat High Cover
  8,9/10
  "En highligter-concealer som kommer i ett smart pennformat"
  Yves Saint Laurent Touche Éclat High Cover Ivory 2
  Bästa premiumvalet
  Storlek
  2.5 ml
  Valbara nyanser
  6
  Typ
  Flytande
  Till Butik
  395 kr
  Läs mer
  Fördelar
  • Highlighter & concealer i en produkt
  • Användarvänlig
  • Fantastisk lyster
  • Smidig penna som gör produkten dryg
  Nackdelar
  • Dyr
  • Dryg men ändå lite innehåll

  Behöver du en concealer som ger dig mer lyster? Denna highlighter-concealer kombo är perfekt för dig som vill ge dina ögon en härlig lyster och glow. Den ger väldigt bra täckning, men fokuset här är verkligen effekten. Innehåller koffienextrakt för att pigga upp och reducera påsar, svullander och linjer. På Lyko finns en väldigt bra bild över nyanser och hudfärg som du kan använda för att kolla vilken som passar dig och din hy. Pennan kommer i ett flertal olika nyanser för alla hudtoner men många återförsäljare brukar inte ha fler än 5-6 nyanser så beroende på din hudfärg kan det vara svårt att hitta rätt.

  Pennan är underbar och gör det verkligen lätt att applicera precis där man vill ha produkten. Bara ett klick i botten och sen applicerar man, sen är det bara att ta en svamp eller borste och jobba in den. Pennan gör att produkten blir mycket drygare och gör så att du använder mycket mindre produkt än med andra concealertyper. Trots det så är det väldigt lite i varje penna, 2.5 ml, så man får överväga om man tycker priset är värt det. Du kommer i alla fall få en väldigt bra och lättanvändlig concealer som highlightar och täcker fantastiskt men man betalar ju verkligen för det också.

  Läs mer
 5. 5. Make Up Store Cover All Mix
  8,7/10
  “3 i 1 concealer för alla dina behov”
  Make Up Store Cover All Mix
  Storlek
  2.7g
  Valbara nyanser
  3 per förp.
  Typ
  Puder
  Till Butik
  165 kr
  Läs mer
  Fördelar
  • 3 i 1 för en full täckning
  • Högpigmenterad
  Nackdelar
  • Något lite innehåll av varje (behov av alla 3 nyanser ger mest värde för pengarna)

  Täcker alla behov; lyser upp, drar ner mörka ringar, linjer, rodnader och blemmor. Använd den beigea för att lyster och för att lägga över de andra, den gul/gröna för rodnader och blodkärl och den röd/rosa för mörka ringar och påsar. Bara att använda utefter dina behov och ger en bra täckning.

  Concealern är högpigmenterad så du kan enkelt och snabbt få det resultat du vill. Använd en primer innan, appliceras bra med fuktig svamp och jobba gärna in foundation efteråt för bästa resultat. Högpigmenteringen gör den relativt tung så just därför det kan vara bra att använda foundation efter denna, om du inte ska ha en mer heltäckande makeup för fest eller liknande.

  Produkten har bytt utseende och med det blev det mycket mindre innehåll, så tyvärr kan den ibland kännas som att den används upp fort speciellt om du har mer behov av en av färgerna. Därför är detta verkligen en all-round palett, som nästan kräver att du ska ha användning av alla tre för att det ska vara värt pengarna.

  Läs mer

concealer banner

Så väljer du bäst concealer

Concealer är ett utmärkt makeup-redskap för att ta bort mörka ringar under ögonen, blemmor och rodnader. För rätt effekt måste du matcha rätt produkt och nyans till dina behov. Om du har flera problemområden kan du därför behöva flera olika concealers. En concealer som används på fel sätt kan nämligen fungera helt motsatt och istället framhäva det du försöker täcka.

Välj rätt färg på din concealer för att komma till rätta med olika problemområden på din hud. Din concealer ska ha motsatt färg i färgcirkeln till vad du vill dölja. Det betyder att:

 • Blå och lila (som ringar under ögonen) döljs av rosa eller persikofärgad concealer.
 • Rött (rodnader och blemmor) döljs av gröna concealers.

Därtill ska du tänka på din egna hudton för att concealern ska bli rätt.

 • Blemmor - Välj en färg som ligger så nära din naturliga hudton som möjligt. Du kan använda antingen en flytande eller en fast concealer, men tänk på att en fast concealer har fördelen att kunna appliceras innan din foundation.
 • Mörka ringar - Välj en concealer som är en eller två grader ljusare än din hudton och som är ljusreflekterande. Den ska helst vara flytande också då området under ögonen tenderar att vara torrt. Då slipper du att din makeup blir kakig.

Så applicerar du din concealer

Concealer kan du applicera med både fingrarna eller en liten pensel. Använd olika tekniker på olika områden för att lyckas på bästa sätt.

 • Förbered ansiktet - Rengör noga ansiktet och grunda med primer för bästa resultat. Med primers som färgneutraliserar eller -korrigerar så får du också ännu bättre täckning.
 • Mörka ringar under ögonen - Applicera genom att dutta concealern under ögat med lite extra betoning i mitten. Då minskar du de mörka ringarna och ser piggare ut.
 • Blemmor och rodnader - Dölj först rodnaden med en gröntonad concealer, pensla eller dutta med fingret. När rodnaden har tonats ner kan du applicera en hudnära ton över för att helt få bort missfärgningen.
 • Var sparsam - Applicera bara den mängd du behöver. Det är mycket bättre att använda för lite produkt än för mycket. Börja försiktigt och applicera vid behov lite till.

 

Vanliga frågor om concealer

Behöver jag en concealer?

Ja, de flesta som använder smink har några concealers i sitt kit. En concealer är effektiv för att hantera hudproblem och plötsliga rodnader eller blemmor. Det är ett så smidigt och effektivt verktyg att det är svårt att vara utan när man väl vant sig vid att använda concealers.

Vilken concealer är bäst?

Vi har testat många concealers och utsett Maybelline instant eraser concealer till favorit och testvinnare. Det är en prisvärd concealer som är lätt att applicera och vårdar huden. Ett bra färgutbud gör det också lätt att välja rätt concealer.

Vad är en concealer?

Concealer är en makeup-produkt vars syfte är att dölja ojämnheter i huden som ringar under ögonen, rodnader eller finnar. De är antingen hudfärgade eller färgkorrigerande, alltså till för att dämpa en viss typ av färg som en röd blemma.

Ska jag applicera foundation eller concealer först?

Vanligast är att applicera foundation först, då minskar risken att concealern kladdas ut. Men med en fast concealer kan applicera den först och sedan försiktigt applicera din foundation över.

Testvinnare - Bäst Concealer

 • Maybelline instant eraser concealer
 • Helena Rubinstein Magic Concealer
 • Isa DoraCover Up Long Wear Cushion Concealer
 • Yves Saint Laurent Touche Éclat High Cover
 • Make Up Store Cover All Mix
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
45 röster, Genomsnitt: 4.5 / 5
Senast Uppdaterad: 2021-07-14 12:57:06