Vårt arbete finansieras av våra läsare. Genom affiliate-samarbeten erhåller vi en provision på vissa köp som görs via länkar på sidan.

Bäst i test: Bäst concealer 2021

Uppdaterad november 2021

En concealer är fenomenalt om du vill dölja mörka ringar under ögonen, pigmenteringar eller rodnader. En concealer är därför alltid bra att ha i sminkkittet, du vet aldrig när du kommer att behöva den. Det är viktigt att hitta rätt concealer och att lära sig använda den på rätt sätt. Du ska välja concealer efter dels din hudton, men framför allt efter vad du ska dölja. Färgen men även konsistensen spelar in, du kommer att behöva experimentera lite men vi ska i artikeln försöka hjälpa dig så långt det går på vägen. Vi har testat en mängd av concealers på marknaden och valt ut 5 i olika kategorier som vi tycker står ut, där Maybelline instant eraser concealer blev utsedd till bäst i test.

Vilken concealer är bäst?

Det krävs lite kunskap om färger för att förstå hur concealers fungerar (du kan läsa mer om det längre ner i vår köpguide). Du behöver veta vilken färg som ska användas på vilket hudproblem. Om du exempelvis vill täcka en rodnad så ska du använda motsatt färg till rodnaden, alltså grönt eller möjligtvis blått. Som sagt, vi går in närmre på detta senare. De främsta faktorerna som vägt tyngst i vår betygsättning är som följande:

Resultat - Hur är täckningen? Vad blev resultatet? Ser det naturligt ut? Håller de länge? Lyfter det ansiktet och ger det någon extra effekt? vi har lagt nästan störst vikt i hur de faktiskt resultaten blir för i slutändan är det viktigast.

Priset - Concealers skiljer sig mycket i pris men frågan är om de skiljer sig tillräckligt mycket i resultaten. Vi har lagt ganska stor vikt vid priset eftersom det kan vara dubbelt så dyrt utan att resultatet är dubbelt så bra.

Externa betyg & omdömen - Vi kan endast utgå ifrån våra interna subjektiva upplevelser från produkterna och just inom smink finns det en otrolig mängd betyg och recensioner från andra användare som det vore dumt att förbise. Vi har därför alltid sett vad andra kunder upplevt och tycker för att få ett bredare perspektiv för produkten och dess effektivitet.

 

 1. Maybelline instant eraser concealer

  9,5/10
  ”Otroligt populär concealer i många nyanser till ett bra pris”
  Maybelline Instant Anti Age Eraser Concealer
  Bäst i test
  Storlek
  6.8 ml
  Valbara nyanser
  18
  Typ
  Applikator
  Täckning
  Medium-Hel
  Egenskaper
  Mörka ringar
  Område
  Generellt, Ögon
  Fri frakt över 249 kr
  14 dagars öppet köp
  1-3 dagars leverans
  Fördelar
  • Ger bra täckning
  • Håller hela dagen
  • Prisvärd
  • Populär & välrecenserad
  Nackdelar
  • Applikatorn kunde vara bättre

  Recension

  Finns i väldigt många nyanser så det är väldigt lätt att hitta en som kombineras bra med din hudton och typ. Fungerar jättebra runt ögonen, täcker fint och sätter sig inte i veck. Den har också en väldigt bra hållbarhet och sitter hela dagen. För priset är det en fantastisk concealer och den får återkommande höga kundbetyg.

  Svampapplikatorn är visserligen på gott och ont, den underlättar applicering för du kan göra den direkt och du kan verkligen punktmarkera områden. Problemet är att det är svårt att hålla koll på hur mycket produkt man har i applikatorn och det kan lätt bli för mycket. Du behöver inte jättemycket så testa dig fram och var sparsam tills du hittar den mängd som passar dig. Applikatorn är inte heller jättelätt att hålla fräsch så den kan kännas ohygienisk om man inte noga med att använda det man trycker ut eller på något sätt försöker rengöra den.

  Läs mer
 2. Helena Rubinstein Magic Concealer

  9,3/10
  ”Premiumprodukt som gör under”
  Helena Rubinstein Magic Concealer
  Storlek
  15 ml
  Valbara nyanser
  2
  Typ
  Flytande kräm
  Täckning
  Medium-Hel
  Egenskaper
  reducerar svullnader
  Område
  Generellt, Ögon
  Fri frakt över 249 kr
  14 dagars öppet köp
  1-3 dagars leverans
  Fördelar
  • Fin lyster
  • Täcker fantastiskt
  • Populär och världskänd produkt
  Nackdelar
  • Dyr

  Recension

  Helena Rubinstein är ett välkänt och gammalt märke som har sysslat med smink och hudvård i över hundra år. Den erfarenheten märks på deras produkter. Deras Magic Concealer är fantastisk och ger en härlig lyster samtidigt som den täcker blemmor och linjer utan problem. Lystern den ger gör att den passar till alla countouring-behov utmärkt och lägger sig väldigt bra över foundation. Säg helt enkelt hej då till mörka ringar, påsar och svullnader under ögonen.

  Det är en ganska dyr produkt men du får en dryg concealer med mycket innehåll (15ml). Den håller hela dagen, jämnar ut och täcker bättre än någon av våra andra testade produkter. Vi rekommenderar att du använder en beauty blender med denna, det tyckte vi gav bäst resultat.

  Läs mer
 3. Isa DoraCover Up Long Wear Cushion Concealer

  9,2/10
  “Kommer i fem bra nyanser som passar olika behov”
  Isa DoraCover Up Long Wear Cushion Concealer 52 Nude Sand
  Storlek
  4.2 ml
  Valbara nyanser
  5
  Typ
  Applikator
  Täckning
  Lätt-hel
  Egenskaper
  Beror på nyans
  Område
  Beror på nyans
  Fri frakt över 100 kr
  14 dagars öppet köp
  0-3 dagars leverans
  Fördelar
  • Användavänlig
  • Deras gröna concealer är fantstisk för rodnader
  • Ger en jämn matt finish
  Nackdelar
  • Skulle kunna vara drygare

  Recension

  Denna concealer från Isadora ger en väldigt bra matt täckning som inte lägger sig i linjer och smälter in fantastiskt i huden. Den kommer i flera nyanser, bland andra en grön nyans som är fenomenal på att täcka rodnader. Den är liten och smidig och därför perfekt att ta med sig, så trots att den har bra hållbarhet kan du enkelt göra touch-ups med den under dagen efter behov.

  Applikatorn gör att du enkelt kan använda concealern för att buffa in där det behövs, sen är det bara att jobba in med en sminkborste eller svamp. Det är bara att vrida på bottendelen av concealern, den klickar som indikator, för att jobba upp produkt i svampen. Den innehåller dock inte jättemycket produkt och det känns som att man snabbt kan använda upp den om man inte är försiktig med ’klicken’.

  Läs mer
 4. Yves Saint Laurent Touche Éclat High Cover

  8,9/10
  "En highligter-concealer som kommer i ett smart pennformat"
  Yves Saint Laurent Touche Éclat High Cover Ivory 2
  Bästa premiumvalet
  Storlek
  2.5 ml
  Valbara nyanser
  6
  Typ
  Stift
  Täckning
  Lätt-hel
  Egenskaper
  Highligting
  Område
  Contouring områden
  Fri frakt över 350 kr
  60 dagars öppet köp
  0-3 dagars leverans
  Fördelar
  • Highlighter & concealer i en produkt
  • Användarvänlig
  • Fantastisk lyster
  • Smidig penna som gör produkten dryg
  Nackdelar
  • Dyr
  • Dryg men ändå lite innehåll

  Recension

  Behöver du en concealer som ger dig mer lyster? Denna highlighter-concealer-kombo är perfekt för dig som vill ge dina ögon en härlig lyster och glow. Den ger väldigt bra täckning, men fokuset här är verkligen effekten. Concealern innehåller koffienextrakt för att pigga upp och reducera påsar, svullnader och linjer. På Lyko finns en väldigt bra guide över nyanser och hudfärg som du kan använda för att ta reda på vilken som passar dig och din hy. Pennan kommer i ett flertal olika nyanser för alla hudtoner men många återförsäljare brukar inte ha fler än 5-6 nyanser så beroende på din hudfärg så kan det vara svårt att hitta rätt.

  Pennan är underbar och gör det verkligen lätt att applicera precis där man vill ha produkten. Bara ett klick i botten och sen applicerar man, sen är det bara att ta en svamp eller borste och jobba in den. Pennan gör att produkten blir mycket drygare och gör så att du använder mycket mindre produkt än med andra concealertyper. Trots det så är det väldigt lite i varje penna, 2.5 ml, så man får överväga om man tycker priset är värt det. Du kommer i alla fall få en väldigt bra och lättanvändlig concealer som highlightar och täcker fantastiskt men man betalar ju verkligen för det också.

  Läs mer
 5. Make Up Store Cover All Mix

  8,7/10
  “3-i-1 concealer för alla dina behov”
  Make Up Store Cover All Mix
  Storlek
  2.7g
  Valbara nyanser
  3 per förp.
  Typ
  Puder
  Täckning
  Jobbas upp
  Egenskaper
  Multifunktionell
  Område
  Beror på nyans
  Fri frakt över 100 kr
  14 dagars öppet köp
  0-3 dagars leverans
  Fördelar
  • 3 i 1 för en full täckning
  • Högpigmenterad
  Nackdelar
  • Något lite innehåll av varje (behov av alla 3 nyanser ger mest värde för pengarna)

  Recension

  En concealer som täcker alla behov; lyser upp, minimerar mörka ringar, linjer, rodnader och blemmor. Använd den beigea för lyster, den gul-gröna för rodnader och täcka blodkärl och den röda/rosa för mörka ringar och påsar. Concealern är högpigmenterad så du kan enkelt och snabbt få det resultat du vill. Använd en primer innan, appliceras bra med fuktig svamp och jobba gärna in foundation efteråt för ännu bättre resultat. Högpigmenteringen gör den relativt tung så just därför det kan vara bra att använda foundation efter denna, om du inte ska ha en mer heltäckande makeup för fest eller liknande.

  Produkten har bytt utseende och med det blev det mindre innehåll, så tyvärr kan den ibland kännas som att den används upp fort speciellt om du har mer behov av en av färgerna. Därför är detta verkligen en all-round palett, som nästan kräver att du ska ha användning av alla tre för att det ska vara värt pengarna.

  Läs mer

concealer banner

Din köpguide till bäst concealer

Concealer är ett utmärkt makeup-redskap för att ta bort mörka ringar under ögonen, blemmor, rodnader och ge ansiktet den täckning du vill ha. För rätt effekt måste du matcha rätt produkt och nyans till dina behov. Om du har flera problemområden kan du därför behöva flera olika concealers. En concealer som används på fel sätt kan nämligen fungera helt motsatt och istället framhäva det du försöker täcka. Nedan har vi samlat några av de viktigaste faktorerna att fundera över innan du gör ett concealerköp.

 • foundation 4

  Textur/konsistens 

  De flesta av dagens concealers är antingen krämer, stift eller puder. Krämer eller stift är helt klart att föredra för det är enklast att jobba med och du kan göra touch-ups enkelt med fingret om du så vill. Stift ger dig skön kontroll för var concealern hamnar och du kan arbeta med både stift, fingrar och borste. Kräm och stift är mer för heltäckning och är oftast minst mediumtäckande, applicera varsamt då det lätt blir för mycket och då uppstår ofta veck. Puder är mer om du har hudproblem som gör att det passar sig bättre eller om du generellt föredrar puder och mer matta resultat. Puder ger också dig också en helt annan möjlighet att jobba upp täckningen, vilket kan vara att föredra.
 • concealer 2

  Hud- & concealertyp 

  Generellt kan man säga att det finns krämer och stift som passar alla hudtyper men normalt kan man säga att krämiga concealers passar bättre till torra och normala hudtyper. Krämer ger högtäckning direkt medan stift kan byggas upp enklare, vilket är positivt om du har mycket porer. Har du oljig eller akneig hud kan antingen tunn flytande kräm vara att föredra eller möjligtvis puder som mattar av huden på ett bra sätt.
 • concealer 5

  Nyans 

  Vilken nyans du ska välja beror på vilket område du ämnar täcka samt vad det är du ska täcka. Om du vill täcka mer blåa och lila områden såsom ringar under ögon så döljs det bäst av rosa eller periskonyanser. Röda områden såsom rodnader och blemmor döljs bäst av grönatoner och nyanser. Annars är ett vanligt tips för generell täckning att ta samma nyans som din foundation eller hudton. Nyanser för områden som vanligtvis highlightas såsom under ögonen, där mörka ringar härjar, bör vara något ljusare än din foundation/hudton.
 • concealer 3

  Var, vad & mängd 

  Beroende på var och vad du vill täcka kommer detta påverka nyansen som vi precis gott igenom men något annat att tänka på här är hur mycket concealer du får med. Om du är ute efter en generell täckning och vill kunna använda conealern i ansiktet över lag kommer du använda den ofta och mycket, då är det värt att titta på större krämiga concealers som ofta är väldigt dryga och har mycket innehåll. De är betydligt mer prisvärda för detta. Om du vet att det är specifikt näsan eller under ögonen du har problem med så är troligtvis ett stift din bästa vän eftersom de är enkla att ta med och verkligen anpassade för denna sorts applicering och blir då mer prisvärda.
 • customer 8

  Recensioner & omdömen 

  Vi rekommenderar nästan alltid att du tar dig en titt på vad andra kunder skrivit om produkten och vilka effekter de upplevt. Det ger dig en klarare bild av produktens verkan och hur värd investeringen den är. Se bara till att det är relativt många betygsättningar, allt under 25 ger enkelt en snedfördelad bild över produkten så var vaksam med recensioner men undvik dem inte. Folk tenderar att vara väldigt ärliga över sina upplevelser eftersom de investerat tid och pengar på produkten och betygsätta och recensera produkten. Även om de självklart ska tas med en gnutta salt.
anvandningsguide concealer

Så applicerar du din concealer

Concealer kan du applicera med både fingrarna eller med borste/beauty blender. Använd olika tekniker på olika områden för att lyckas på bästa sätt.

 • Förbered ansiktet - Rengör noga ansiktet och grunda med primer för bästa resultat. Med primers som färgneutraliserar eller -korrigerar så får du också ännu bättre täckning.
 • Mörka ringar under ögonen - Applicera genom att dutta concealern under ögat med lite extra betoning i mitten. Då minskar du de mörka ringarna och ser piggare ut.
 • Blemmor och rodnader - Dölj först rodnaden med en gröntonad concealer, pensla eller dutta med fingret. När rodnaden har tonats ner kan du applicera en hudnära ton över för att helt få bort missfärgningen.
 • Var sparsam - Applicera bara den mängd du behöver. Det är mycket bättre att använda för lite produkt än för mycket. Börja försiktigt och applicera vid behov lite till.

Vanliga frågor om concealer

Behöver jag en concealer?

Ja, de flesta som använder smink har några concealers i sitt kit. En concealer är effektiv för att hantera hudproblem och plötsliga rodnader eller blemmor. Det är ett så smidigt och effektivt verktyg att det är svårt att vara utan när man väl vant sig vid att använda concealers.

Vilken concealer är bäst?

Vi har testat många concealers och utsett Maybelline instant eraser concealer till favorit och testvinnare. Det är en prisvärd concealer som är lätt att applicera och vårdar huden. Ett bra färgutbud gör det också lätt att välja rätt concealer.

Vad är en concealer?

Concealer är en makeup-produkt vars syfte är att dölja ojämnheter i huden som ringar under ögonen, rodnader eller finnar. De är antingen hudfärgade eller färgkorrigerande, alltså till för att dämpa en viss typ av färg som en röd blemma.

Ska jag applicera foundation eller concealer först?

Vanligast är att applicera foundation först, då minskar risken att concealern kladdas ut. Men med en fast concealer kan applicera den först och sedan försiktigt applicera din foundation över.

Testvinnare - Bäst Concealer

 • Maybelline instant eraser concealer
 • Helena Rubinstein Magic Concealer
 • Isa DoraCover Up Long Wear Cushion Concealer
 • Yves Saint Laurent Touche Éclat High Cover
 • Make Up Store Cover All Mix
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
67 röster, Genomsnitt: 4.6 / 5