Bäst i test: Bästa concealer 2022

Uppdaterad februari 2022

En concealer är fenomenal om du vill dölja mörka ringar under ögonen, pigmenteringar eller rodnader. Den är därför alltid bra att ha i sminkkittet. Att hitta bäst concealer är dock inte alltid det lättaste. Du ska dels välja rätt concealer efter din hudton, men framför allt välja en variant som passar för det du vill dölja. Här spelar både färgen och konsistensen in. För att göra det lättare för dig att hitta bästa concealer har vi testat olika varianter. De 5 mest prisvärda och populära hittar du i vår topplista, där Maybelline Instant Anti-Age The Eraser Concealer 6,8ml blev utsedd till bäst i test. Detta är en concealer som är lätt att applicera och vårdande för huden.

Vårt test av concealer

Innan vi inledde vårt test av concealers läste vi igenom andra testrecensioner och kundomdömen om flera olika produkter. Därefter lät vi ett antal personer med varierande hudvårdsbehov testa de olika varianterna av concealer. Dessa personer har sedan utvärderat varje concealer enligt punkterna nedan. Betygssättningen som vi gjorde av varje produkt utgår alltså från frågorna som hör till varje punkt.

 • Resultat - Hur är täckningen? Vad blev resultatet? Ser det naturligt ut? Håller concealerns effekt länge? Ger produkten några biverkningar eller bieffekter?
 • Kvalitet - Hur är produktens kvalitet? Är hållbarheten lång? Hur är texturen och konsistensen?
 • Prisvärdhet - Hur högt eller lågt är priset sett till resultatet? Är produkten värd sitt pris?

 1. Maybelline Instant Anti-Age The Eraser Concealer 6,8ml

  9,5/10
  ”Populär concealer i många nyanser till ett bra pris”.
  Maybelline Instant Anti-Age The Eraser Concealer 6,8ml
  Bäst i test
  Storlek
  6.8 ml
  Valbara nyanser
  18
  Typ
  Applikator
  Täckning
  Medium-Hel
  Fri frakt över 399 kr
  14 dagars öppet köp
  1-2 dagars leverans
  Fri frakt över 249 kr
  14 dagars öppet köp
  1-3 dagars leverans
  Fri frakt över 350 kr
  60 dagars öppet köp
  0-3 dagars leverans
  Fördelar
  • Ger bra täckning
  • Håller hela dagen
  • Prisvärd
  • Populär & välrecenserad
  Nackdelar
  • Applikatorn kunde vara bättre

  Recension

  Maybelline Instant Anti Age Eraser är en concealer som finns i flera olika nyanser. Det gör det lättare att hitta en variant som kombineras bra med din hudton och typ. Produkten fungerar jättebra runt ögonen där den täcker fint och inte sätter sig i veck. Den har också en bra hållbarhet och sitter hela dagen. Priset du betalar är lågt sett till att du får en fantastisk concealer och den får också återkommande höga kundbetyg.

  Svampapplikatorn underlättar appliceringen eftersom du kan göra den direkt och punktmarkera de områden som är viktigast. Problemet är att det är svårt att hålla koll på hur mycket av concealern man har i applikatorn och det kan lätt bli för mycket. När du applicerar produkten behöver du inte alltför mycket, så testa dig fram och var sparsam tills du hittar den mängd som passar dig. Tänk på att applikatorn behöver rengöras ofta, annars kommer den att kännas ohygienisk.

  Läs mer
 2. Yves Saint Laurent Touche Éclat High Cover

  9,3/10
  "En highligter-concealer som kommer i ett smart pennformat".
  Yves Saint Laurent Touche Éclat High Cover Sand 4
  Bästa premiumvalet
  Storlek
  2.5 ml
  Valbara nyanser
  6
  Typ
  Stift
  Täckning
  Lätt-hel
  Fri frakt över 100 kr
  14 dagars öppet köp
  0-3 dagars leverans
  Fri frakt över 350 kr
  60 dagars öppet köp
  0-3 dagars leverans
  Fördelar
  • Highlighter & concealer i en produkt
  • Användarvänlig
  • Fantastisk lyster
  • Smidig penna som gör produkten dryg
  Nackdelar
  • Dyr
  • Låg volym på innehållet

  Recension

  Behöver du en concealer som ger dig mer lyster? Denna highlighter-concealer-kombo är perfekt för dig som vill ge dina ögon en härlig lyster och glow. Den ger bra täckning, men fokuset ligger på effekten. Concealern innehåller koffeinextrakt för att pigga upp och reducera påsar, svullnader och linjer. Pennan kommer i ett flertal olika nyanser för alla hudtoner, men vissa av dessa kan vara svårare att hitta hos vissa återförsäljare.

  Yves Saint Laurent Touche gör det onekligen lätt att applicera concealern precis där du vill ha den. Du klickar i botten på pennan och sen applicerar du. Därefter tar du en svamp eller borste och jobba in produkten. Fördelen med pennan är att den gör concealern drygare, den räcker alltså länge. Det blir naturligt att använda mindre av produkten än med vissa andra typer av concealers. Om drygheten är en fördel s så är produktens volym en nackdel. Det är en liten mängd concelaer i varje penna, 2.5 ml. Vi anser sammanfattningsvis att du får en bra och lättanvänd concealer som highlightar och täcker mycket bra, men att priset är i högsta laget.

  Läs mer
 3. Maybelline New York FIT Me Concealer

  9,1/10
  "Mycket prisvärd concealer som ger ett naturligt resultat".
  Maybelline Fit Me Concealer
  Mest Prisvärd
  Storlek
  6.8 ml
  Valbara nyanser
  14
  Typ
  Applikator
  Täckning
  Medium-Hel
  Fri frakt över 399 kr
  14 dagars öppet köp
  1-2 dagars leverans
  Fri frakt över 100 kr
  14 dagars öppet köp
  0-3 dagars leverans
  Fri frakt över 249 kr
  14 dagars öppet köp
  1-3 dagars leverans
  Fördelar
  • Fin underton
  • Kladdfri och torkar snabbt
  • Godkänd täckning
  Nackdelar
  • Fäster lite sämre på vissa hudtyper

  Recension

  Fit Me Concealer är en concealer som på ett mycket tillfredställande sätt täcker över blemmor och mörka ränder under ögonen. Egenskaperna som concealern har är att den fräschar upp huden och ger den mer fukt. Krämen är lätt att applicera med applikatorn och du kommer på ett smidigt sätt åt de områden som annars kan vara besvärliga. 

  Maybellines concealer tillhör en av de mest prisvärda som vi testat och kunderna på exempelvis Lyko är överlag mycket nöjda med produkten. Den har en bra täckning, många valbara nyanser, ger en fin underton, torkar snabbt och är fri från kladd. Nackdelen är att den kan fästa lite sämre på vissa hudtyper. Vi anser att Fit Me Concealer är ett perfekt val för den som inte vill betala alltför mycket för sin sminkprodukt, men ändå få ett strålande resultat.

  Läs mer
 4. Isa DoraCover Up Long Wear Cushion Concealer

  9,0/10
  “Härlig concealer i fem bra nyanser som passar olika behov”.
  IsaDora Cover Up Long-Wear Cushion Concealer
  Storlek
  4.2 ml
  Valbara nyanser
  5
  Typ
  Applikator
  Täckning
  Lätt-hel
  Fri frakt över 350 kr
  60 dagars öppet köp
  0-3 dagars leverans
  Fri frakt över 100 kr
  14 dagars öppet köp
  0-3 dagars leverans
  Fri frakt över 249 kr
  14 dagars öppet köp
  1-3 dagars leverans
  Fördelar
  • Användavänlig
  • Den gröna concealern är fantastisk mot rodnader
  • Ger en jämn matt finish
  Nackdelar
  • Skulle kunna vara drygare

  Recension

  Denna concealer från Isadora ger en matt täckning som inte lägger sig i linjer. Den smälter på så vis in i huden. Produkten kommer i flera nyanser, bland andra en grön nyans som är fenomenal på att täcka rodnader. En fördel med concealern är att den är liten och smidig och därför perfekt att ta med sig. Detta gör att du enkelt kan göra touch-ups med den under dagen efter behov.

  Applikatorn gör att du enkelt kan använda concealern för att buffa in där det behövs, sen är det bara att jobba in med en sminkborste eller svamp. När du ska jobba upp concealern i svampen är det bara att vrida på bottendelen av concealern, den klickar då till som en indikator. En nackdel med denna concealer är att mängden concealer inte är så stor. Det går ganska snabbt kan använda upp den om man inte är lite återhållsam.

  Läs mer
 5. Make Up Store Cover All Mix

  8,7/10
  “3-i-1 concealer som täcker de flesta behov”.
  Make Up Store Cover All Mix
  Storlek
  2.7 g
  Valbara nyanser
  3
  Typ
  Puder
  Täckning
  Jobbas upp
  Fri frakt över 100 kr
  14 dagars öppet köp
  0-3 dagars leverans
  Fördelar
  • 3-i-1 för en full täckning
  • Högpigmenterad
  • Bra täckning
  Nackdelar
  • Lite innehåll i burken

  Recension

  Make Up Store Cover All Mix är en concealer som täcker flera behov. Den lyser upp, minskar mörka ringar, linjer, rodnader och blemmor. Den beigea färgen använder du för lyster, den gul-gröna för rodnader och för att täcka blodkärl och den röda-rosa för mörka ringar och påsar under ögonen. Concealern är högpigmenterad så du enkelt och snabbt får det resultat du vill. Innan du applicerar concealern bör du använda en primer. Pudret appliceras sedan bra med fuktig svamp och när du är klar bör du jobba in foundation för bättre resultat. Make Up Store Cover All Mixs höga pigmentering gör den relativt tung, vilket innebär att det kan vara bra att använda foundation efter appliceringen.

  Nackdelen med denna concealer är att den inte innehåller speciellt mycket puder. Det känns ibland som att den används upp fort, speciellt om du har större behov av en av färgerna. För att produkten ska vara prisvärd kräver den att du har användning av alla tre nyanserna.

  Läs mer

concealer banner

Köpguide: Hitta rätt concealer

Concealer är ett utmärkt makeup-redskap för att ta bort mörka ringar under ögonen, blemmor, rodnader och ge ansiktet den täckning du vill ha. För rätt effekt måste du matcha rätt produkt och nyans för dina behov. Om du har flera problemområden kan du därför behöva flera olika concealers. En concealer som används på fel sätt kan nämligen fungera helt motsatt och istället framhäva det du försöker att dölja. Nedan har vi samlat några av de viktigaste faktorerna att fundera över innan du gör ett köp av concealer.

 • foundation 4

  Typer av concealer

  De flesta av dagens concealers är antingen krämer, stift eller puder. Krämer eller stift är många gånger att föredra eftersom de är enklast att jobba med. Du kan exempelvis göra touch-ups enklare med dessa. Stift ger dig skön kontroll över var concealern hamnar. Stift låter dig arbeta med både stiftet, fingrarna och en borste. Krämer och stift är ofta till för heltäckning, eller åtminstone för mediumtäckning. Puder är främst till för dig som har hudproblem eller vill ha ett mattare resultat. Puder ger dig också en annan möjlighet att jobba upp täckningen, vilket kan vara att föredra.
 • concealer 2

  Hudtyp 

  Det gäller alltid att anpassa en conceaer efter din hudtyp. Normalt sett kan man säga att mer krämiga concealers passar bättre till torra och normala hudtyper. Krämer ger hög täckning direkt, medan stift kan byggas upp enklare, vilket är positivt om du har mycket porer. Om du har oljig hud eller akne kan antingen en tunn flytande kräm vara att föredra, eller möjligtvis puder som mattar av huden på ett naturligt sätt.
 • concealer 5

  Nyans 

  Vilken nyans du ska välja beror på vilket område du vill täcka och vad det är du ska täcka. Om du vill täcka mer blåa och lila områden, såsom ringar under ögonen, så döljs det bäst av rosa nyanser eller periskonyanser. Röda områden, såsom rodnader och blemmor, döljs bäst av gröna toner och nyanser. Ett vanligt tips för generell täckning är att ta samma nyans som din foundation eller hudton. Nyanser för områden som vanligtvis highlightas såsom under ögonen, där mörka ringar kan finnas, bör vara något ljusare än din foundation eller hudton.
 • concealer 3

  Täckning & mängd

  När du ska täcka ett område i ansiktet, är det bland annat viktigt att välja en concealer som inte behöver användas i för stor mängd. Risken finns då att du får med för mycket av produkten. Om du är ute efter en generell täckning kan det vara värt att titta på krämiga concealers som är drygare. De är ofta prisvärda. För specifika områden, såsom näsan eller under ögonen, ger ofta ett stift bäst effekt och täckning. Dessa är enkla att ta med och anpassade för denna sorts applicering.
anvandningsguide concealer

Så applicerar du din concealer

En concealer kan du applicera med både fingrarna eller med borste, alternativt en beauty blender. Använd olika tekniker på olika områden för att lyckas på bästa sätt.

 1. Förbered ansiktet - Rengör noga ansiktet och grunda med primer för bästa resultat. Med primers som neutraliserar färg eller korrigerar får du också ännu bättre täckning.

 2. Mörka ringar under ögonen - Applicera concealern genom att dutta under ögat med lite extra fokus i mitten. På så sätt minskar du de mörka ringarna och ser piggare ut.

 3. Blemmor och rodnader - Dölj först rodnaden med en gröntonad concealer, pensla eller dutta med fingret. När rodnaden har tonats ner kan du applicera en hudnära ton över för att helt få bort missfärgningen.

 4. Var sparsam - Applicera bara den mängd du behöver. Det är mycket bättre att använda en mindre mängd av en produkt än för mycket. Börja försiktigt och applicera mer vid behov.

Vanliga frågor om concealer

Behöver jag en concealer?

De flesta som använder smink har några concealers i sitt kit. En concealer är effektiv för att hantera hudproblem och plötsliga rodnader eller blemmor. Det är ett smidigt och effektivt verktyg som är svårt att vara utan när man väl vant sig vid att använda det.

Vad är en concealer?

En concealer är en makeup-produkt vars syfte är att dölja ojämnheter i huden, som ringar under ögonen, rodnader eller finnar. De är antingen hudfärgade eller färgkorrigerande och till för att dämpa en viss typ av hudton- eller åkomma.

Ska jag applicera foundation eller concealer först?

Det vanligaste är att applicera foundation först, då minskar risken att concealern kladdas ut. Med en fast concealer kan du dock applicera denna först och sedan försiktigt applicera din foundation över.

Testvinnare - Bäst Concealer

 • Maybelline Instant Anti-Age The Eraser Concealer 6,8ml
 • Yves Saint Laurent Touche Éclat High Cover
 • Maybelline New York FIT Me Concealer
 • Isa DoraCover Up Long Wear Cushion Concealer
 • Make Up Store Cover All Mix
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
68 röster, Genomsnitt: 4.6 / 5