Bäst i test: Bäst fotmassage maskin 2022

Uppdaterad april 2022

Massage bidrar till en mer hälsosam kropp på flera sätt. Du kan få bättre cirkulation, koncentration, starkare immunförsvar och sänkta stressnivåer. Fotmassage är också särskilt tacksamt för oss som går, springer och använder våra fötter mycket. De moderna och effektiva fotmassagemaskinerna masserar med den senaste tekniken och de bästa fotmassagemaskinerna kan erbjuda bland annat zonterapi, shiatsumassage, punktmassage och värmande djupmassage. Vi har testat en rad olika fotmassagemaskiner och listar nedan våra 4 favoriter.

Vårt test av fotmassagemaskiner

Det finns flera olika saker som vi undersöker för att utse den bästa fotmassagemaskinen. Maskinen ska ha flera olika program och styrkenivåer, det ger en god anpassningsmöjlighet för dig som användare att ställa in just den massagen du behöver. Maskinen ska också vara enkel att städa och hålla ren, alltså ha avtagbara och tvättbara fotskydd. Givetvis ska ytan vara skön att vila fötterna mot och massagen behaglig. Vi har testat flera olika maskiner efter dessa kriterier och utsett följande 4 produkter till testfavoriter och Flowlife Flowfeet till bäst fotmassagemaskin 2022.

 • Valmöjligheter - Vilka inställningar går att göra? Är dessa användbara? Vilka massagenivåer och -typer finns?
 • Komfort & användning - Är fotmassagemaskinen behaglig att använda? Får vi några besvär av att använda modellen? Hur känns det att använda den under en längre period? Är modellen lätt att rengöra/underhålla?
 • Prisvärdhet - Är maskinen värd priset vi betalar? Finns det nackdelar, eller fördelar, som gör den speciellt prisvärd?

 1. Flowlife Flowfeet

  9,7/10
  "Fantastiskt smidig maskin, rejäl massage som är perfekt för ansträngda fötter".
  Flowlife Flowfeet
  Bäst i test
  Program
  3 program
  Styrka
  3 nivåer
  Mått
  45 x 40 x 27 cm
  Gratis frakt
  100 dagars öppet köp
  1-5 dagars leverans
  Fördelar
  • Enkla inställningar
  • Stor flexibilitet
  • Bekväma fickor för fötterna
  • Klarar av riktigt tuff massage
  Nackdelar
  • Värmefunktionen är något svag
  • Hälmassagen kan bli bättre

  Recension

  Flowlife fotmassagemaskin är en innovativ kombination av funktionalitet och design. Det är en fotmassagemaskin som är enkel att hantera och vars massage kan anpassas tillräckligt för att ge precis det som du är ute efter. Flowfeet är vår absoluta favorit i vårt test av liknande produkter. Den har tre olika program och tre olika styrkenivåer som du enkelt kan byta mellan med bara ett knapptryck på den snygga touch-displayen. Programmen fokuserar på lite olika massage, ett för shiatsumassage och en för lufttryck och en som kombinerar de båda. Maskinen både trycker och pressar fötterna ovanpå och från sidorna samtidigt som den shiatsumasserar undertill. Med värmefunktion och lägsta styrkenivån får du en skön, avslappnade massage som kan få dig att somna på soffan. Och med högst nivån får du rejält masserade fötter som är perfekt efter ett långt löppass och trötta fötter.

  De enkla och överblickbara inställningarna som ändå erbjuder en stor flexibilitet är vad vi verkligen gillar med Flowfeet. Du kan skifta mellan styrka och program direkt, och maskinen anpassar sig på en gång. Det enda negativa vi har att säga är att värmefunktionen är något svag och delen som masserar hälen trycker lite för hårt på vissa program.

  Läs mer
 2. Beurer Fotmassage FM 90

  9,5/10
  "En stark och flexibel maskin som ger mycket bra shiatsumassage".
  Beurer Fotmassage FM 90
  Program
  3 program
  Styrka
  3 nivåer
  Mått
  42 x 36 x 25 cm
  Fri frakt över 100 kr
  14 dagars öppet köp
  0-2 dagars leverans
  Fördelar
  • Bra värmefunktion
  • Bra pris
  • Liten och smidig
  • Bra shiatsumassage
  Nackdelar
  • Något sämre tryckluftmassage
  • Plastig design

  Recension

  Beurers fotmassagemaskin FM 90 är ganska lika Flowfeet i flera avseenden. FM 90 har tre olika program; antingen bara shiatsu, bara tryckluftmassage eller en kombination av de båda och du kan välja mellan tre olika styrkenivåer. Programmen och styrkan ändras direkt vid ett knapptryck och startar på program 1 respektive lägsta styrkenivån. Värmefunktionen är bra, du märker av den ganska tydligt och den är väldigt behaglig på kyliga dagar efter en långpromenad eller en frusen dag på kontoret. Shiatsumassagen är väldigt bra, shiatsuhuvudet masserar riktigt behagligt över hela undersidan av foten men tryckluftmassagen tycker vi inte presterar optimalt, den känns aningen stram.

  Utrymmet för fötterna är mjukt och bekvämt men kan nästan bli för varmt med värme på. Programmen levererar alla bra massage som är bekväm över hela foten, från häl till tår men inte ovansidan av fötterna. De högst styrkan kan nästan bli obehagligt stark men det är en individuell smaksak. Designmässigt hade displayen och knapparna kunnat vara snyggare, den känns väldigt plastig och enkel.

  Läs mer
 3. TrendFeet

  9,2/10
  "En fotmassagemaskin som håller hög kvalitet och erbjuder unika funktioner".
  TrendFeet
  Program
  3 program
  Styrka
  4 nivåer
  Mått
  47 x 27 x 26 cm
  Frakt från 119 kr
  14 dagar öppet köp
  2-5 dagars leverans
  Fördelar
  • Enkel att rengöra
  • Med både zonterapi och infraröd värme
  • Smidig storlek
  Nackdelar
  • Högre pris än konkurrenter
  • Gnisslar vid vissa program

  Recension

  TrendFeet från TrendRehab har en fotmassagemaskin med ganska unika funktioner. Utöver tryckluft- och shiatsumassage kan du sätta igång infraröd värme och zonterapi. Den infraröda värmen är tänkt att ytterligare öka blodcirkulationen i fötterna för att ge mer avslappning. Vi har i våra tester inte märkt någon påtaglig skillnad mellan vanlig värme och infraröd värme, det är absolut en behaglig funktion men också lite av ett marknadsföringsknep. Det samma gäller zonterapin, en skön massage men vi kan inte bekräfta vad tillverkaren säger om att den massagen korrigerar obalans i kroppen.

  Trots att testgruppen inte kunde bekräfta magin i infraröd värme och zonterapin så gavs TrendFeet väldigt höga betyg. Massagen i sig är väldigt bra och både tryckluft- och shiatsumassagen gör vad den ska. Kanske visar sig zonterapin på sikt om maskinen används under längre tid, men oavsett så är den värd pengarna. Priset är ganska högt, men absolut inte orimligt sett till vad du får. En nackdel som är värd att nämna är att maskinen låter en del, gnisslar i vissa lägen och vid vissa program.

  Läs mer
 4. Andersson Fotmassage MLM 2.0

  8,5/10
  "Lägre pris men något sämre prestanda".
  Andersson Fotmassage MLM 2.0
  Program
  3 program
  Styrka
  3 nivåer
  Mått
  35 x 42 x 32 cm
  Gratis frakt
  30 dagars öppet köp
  1-3 dagars leverans
  Fördelar
  • Lågt pris
  • Skön shiatsumassage
  • Bra värmefunktion
  • Smidig storlek
  Nackdelar
  • Saknar tryckluftsmassage
  • Olämplig för dig med större fötter

  Recension

  NetOnNets egna märke Andersson erbjuder mängder av teknik- och elektronikprylar till budgetpris. Andersson MLM 2.0 fotmassagemaskin korar därför hem platsen som bästa budgetval i vårt test. Det är en mycket billig maskin som är både stilren och lättanvänd. Likt övriga massagemaskiner ändrar du styrka och program med ett enkelt knapptryck och den har även värmefunktion. Massagen är baserad på shiatsumassage, alltså triggerpunktsmassage. Den har rejäla massagerullar som knådar fötterna undertill och är designad att träffa triggerpunkter som ska främja balansen i kroppen i övrigt. Den lämnar en skön känsla i fötterna efter slutfört program.

  Fotmassagemaskinen har ingen tryckluftsfunktion, så massagen som ges kommer bara undertill. Shiatsumassagen är den viktigaste aspekten för en bra massagemaskin men tryckluftsmassagen är väldigt skön och det är synd att den saknas. Den har heller ingen massagedel för baksida häl som många andra massagemaskiner har. I vårt test upplevde de med större fötter (upp till storlek 44) att maskinen är mycket hårdhänt, snudd på oanvändbar även på lägst nivån. Så var observant på att maskinen lämpar sig för dig med mindre fötter, maximalt utrymme i maskinen är just storlek 44, eller 270 mm. Sammanfattningsvis så rekommenderar vi Andersson MLM 2.0 till dig som har lite stramare budget, eller som bara är ute efter en shiatsumasserande fotmassagemaskin. Om du vill ha lite högre kvalitet på massagen så behöver du titta på de övre prisklasserna.

  Läs mer

fotmassagemaskin

Köpguide: hitta bäst fotmassagemaskin

Idag finns det flera olika typer och märken av fotmassagemaskiner och funktionalitet och kvalitet blir bara bättre och bättre. Fotmassagemaskiner kan egentligen delas upp i två läger; öppna och slutna.

 • fotmassageDe öppna massagmaskinerna är som en platta med bollar som masserar fötterna, då sker massagen nästan uteslutande underifrån. Dessa är smidiga om du själv vill bestämma var du behöver massage eller om du är känslig för det tryck som slutna maskiner utsätter fötterna för. Programen brukar vara ganska få och massagen ganska enkel. De är i regel billigare och passar alla fotstorlekar.
 • fotmassagemaskinDen slutna fotmassagemaskinen är betydligt större och oftast lite dyrare, men massagen är fenomenal. Du placerar fötterna i varsin ficka och får massage underifrån av massagehuvuden och ovanifrån av luftkuddar som pressar mot fötterna. Det förekommer också ofta hälmassage. Slutna fotmassagemaskiner brukar ha flera olika program där du till exempel kan välja bort tryckluften och justera styrkan på massagen. Den största nackdelen är att maskinen kan vara obekväm mot tår och hälar om du har för stora eller små fötter.

När du valt om du vill ha en öppen eller sluten massagemaskin så är det bra att kika på följande aspekter:

 • värmeVärmefunktion - Det är väldigt behagligt, särskilt under vinterhalvåret, att värma upp fötterna och få massage samtidigt. Värmen förbättrar blodcirkulationen och mjukar upp musklerna ytterligare.
 • programOlika program - De flesta massagemaskiner har några olika program. Framför allt de slutna fotmassagemaskinerna har distinkta program, medan de öppna oftast bara går att justera i styrka. Programen kan till exempel vara enbart tryckluftmassage, enbart underfotsmassage eller olika typer av knådning. Många program ökar sannolikheten att du kommer hitta något som du verkligen tycker om.
 • tryckOlika styrkenivåer – Och kunna justera styrkan på massageprogrammen är viktigt. En del upplever vissa styrkenivåer som på tok för hårdhänta och andra som för klena. Du vill minst ha tre olika nivåer så att du hittar rätt nivå för rätt tillfälle.
 • storlekStorlek – En sluten fotmassagemaskin är ganska stor och otymplig. Kom ihåg att du ska ha plats att förvara den smidigt, annars kanske en öppen fotmassagemaskin är ett bättre alternativ. De är små och lätta att förvara och smidiga att bära med sig om du vill ha med den på semestern eller till sommarstugan.

Vanliga frågor om fotmassagemaskiner

Vilken fotmassagemaskin är bäst?

I vårt test vann Flowlife Flowfeet! En pålitlig maskin som ger utmärkt heltäckande fotmassage i varierande program.

Vad är fördelarna med en fotmassagemaskin?

Du slipper be respektive eller annan om fotmassage, de är inte alltid så villiga. Du kan själv välja styrka och massageprogram, i alla fall på de flesta maskinerna, sen är det bara att luta sig tillbaka och låta maskinen göra sitt. Du kan göra det i stort sätt var som helst när som helst.

Vad är fördelarna med en fotmassage?

Det stimulerar blodcirkulationen vilket i sig har många fördelar på energi och koncentration. Det minskar stress och är väldigt avslappnande och skönt. Om du har ömma fötter kan en massage dessutom lindra smärta och ge dig bättre rörlighet.

Finns det batteridrivna fotmassagemaskiner?

Nej! Åtminstone inte vad vi har funnit i vår research. Alla i vårt test har varit nätanslutna maskiner.

Testvinnare - Bäst Fotmassagemaskin

 • Flowlife Flowfeet
 • Beurer Fotmassage FM 90
 • TrendFeet
 • Andersson Fotmassage MLM 2.0
Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
45 röster, Genomsnitt: 4.6 / 5