Bästa MSM 2024

Av: Robin Johansson • Senast uppdaterad:
Optimera din hälsa med högkvalitativt MSM, för bättre hud, hår och leder.
MSM - Bäst i test
Betyg Bild Namn Pris Läs mer
betyg 4,7 Core MSM Plus Core MSM Plus
Pris
199 kr
Till butik
betyg 4,5 Healthwell MSM Kapslar Healthwell MSM Kapslar
Pris
199 kr
Till butik
betyg 4,3 Healthwell MSM Pulver Healthwell MSM Pulver
Pris
149 kr
Till butik
betyg 4,2 Core MSM Caps Core MSM Caps
Pris
199 kr
Till butik
betyg 4,0 Holistic MSM Holistic MSM
Pris
159 kr
Till butik
Se alla testvinnare

MSM, eller metylsulfonylmetan som det fullständigt heter, är en organisk svavelförening som förekommer naturligt i många livsmedel men framförallt i gröna växter, mjölk, fisk och kött. Svavel är en viktig komponent i kroppens produktion av kollagen, vilket spelar en stor roll för hudens, hårets och naglarnas hälsa. Dessutom bidrar svavel till att bibehålla normala leder och ben. MSM finns i kroppen men produktionen minskar med åldern och vid vissa tillstånd som stress. Då kan det vara fördelaktigt att tillföra extra MSM genom kosttillskott.

I en djungel av produkter kan det vara svårt att hitta rätt, men efter noggranna tester och utvärderingar har vi kommit fram till att Core MSM Plus är det bästa MSM. Detta MSM-pulver utmärker sig genom sin höga kvalitet, bra pris och lättanvända format. Core MSM Plus har visat sig leverera på alla punkter som vi anser viktiga för ett MSM-tillskott: det innehåller högkoncentrerad MSM av högsta kvalitet, det är lätt att dosera och blanda ut i valfri dryck och det kommer från en tillverkare med gott rykte. Men mer om detta senare. Först ska vi dyka ner djupare i vad MSM faktiskt är och varför du kan ha nytta av detta tillskott.

Bäst i Test 24 är gratis att använda och kommer alltid att vara det. Om du uppskattar vårt arbete kan du stödja sidan genom att klicka på någon av våra köplänkar. Om du genomför ett köp via dessa länkar får vi en liten provision från återförsäljaren. Detta hjälper oss att fortsätta tillhandahålla noggrann information och utföra fler produkttester för att hjälpa dig hitta de bästa produkterna på marknaden.

De 7 bästa MSM-tillskotten 2024

 1. Core MSM Plus Bäst i test: 4,7/5
 2. Healthwell MSM Kapslar Bästa vegan kapslar: 4,5/5
 3. Healthwell MSM Pulver Bästa 100% MSM: 4,3/5
 4. Core MSM Caps Mest prisvärda kapslar: 4,2/5
 5. Holistic MSM Bästa Celluppbyggnad: 4,0/5
 6. Great Earth MSM + Vitamin C Mest Naturliga: 3,9/5
 7. Star Nutrition Ultimate MSM Bästa OptiMSM®: 3,8/5
 1. Bäst i Test Core MSM Plus

  "Högkvalitativt MSM-pulver med C-vitamin för ledernas rörlighet."
  Vårt betyg
  4,7/5
  Kvalitet:
  4,5/5
  Effektivitet:
  4,8/5
  Säkerhet:
  4,7/5
  Tolerabilitet:
  4,8/5
  Pris:
  4,8/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)

  Core MSM Plus är en högkvalitativ produkt som levererar rent MSM i pulverform med tillsatt vitamin C. Den höga kvaliteten på produkten är tydlig, den är ren och fri från oönskade tillsatser, vilket är en avgörande faktor för många konsumenter. Den innehåller även C-vitamin, som inte bara hjälper till att förbättra upptaget av MSM utan också bidrar till normal kollagenbildning, vilket är viktigt för broskets, hudens och benstommens normala funktion. Detta gör produkten särskilt attraktiv för individer som är aktiva och vill bibehålla ledernas rörlighet.

  I termer av effektivitet absorberas Core MSM Plus snabbt och effektivt av kroppen, vilket ger märkbara hälsoeffekter. Konsumentrecensioner bekräftar detta, med en genomsnittlig betyg på 4,3 av 5 baserat på 30 recensioner. Detta tyder på att de flesta kunder är nöjda med produkten och dess effekter. Dock bör det noteras att smaken kan vara något stark för vissa, men detta kan lätt åtgärdas genom att blanda pulvret med andra drycker som apelsinjuice.

  Priset för Core MSM Plus är 199 kr för 432 g (100 portioner), vilket gör det prisvärt med tanke på kvaliteten och mängden MSM som den innehåller. Förpackningen är lätt att använda och håller produkten fräsch och skyddad. Slutligen har Core ett gott rykte och är kända för sina högkvalitativa kosttillskott, vilket ytterligare stärker förtroendet för denna produkt. Sammantaget får Core MSM Plus en stark rekommendation för de som söker en ren, effektiv och prisvärd källa till MSM.

  Fördelar

  • Högkvalitativ och ren produkt
  • Innehåller C-vitamin för bättre upptag
  • Absorberas snabbt av kroppen
  • Prisvärd
  • Gott rykte och hög kundnöjdhet

  Nackdelar

  • Välj Healthwell MSM Pulver om du inte vill ha Vitamin-c inblandat
  Produkten finns att köpa här:
  199 kr
 2. Bästa vegan kapslar Healthwell MSM Kapslar

  "Högdoserat kosttillskott med ren MSM, veganvänlig och effektiv."
  Vårt betyg
  4,5/5
  Kvalitet:
  4,3/5
  Effektivitet:
  4,5/5
  Säkerhet:
  4,4/5
  Tolerabilitet:
  4,7/5
  Pris:
  4,7/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)

  Healthwell MSM Kapslar är ett högdoserat kosttillskott med rent MSM i smidig kapselform. Med tanke på kvaliteten på produkten, imponerar den med sin renhet och brist på oönskade tillsatser. Den har dessutom genomgått en rigorös kvalitetskontrollprocess, vilket stärker förtroendet för produkten. Det faktum att den är veganvänlig ökar dess attraktivitet för en bredare kundbas.

  När det gäller effektivitet har Healthwell MSM Kapslar bevisat sig vara mycket effektivt. Det absorberas snabbt och effektivt av kroppen och bidrar till upptaget av flera B-vitaminer samt till produktionen av vissa enzymer, signalsubstanser och aminosyror. Många användare har rapporterat märkbara hälsoeffekter, inklusive förbättrad rörlighet i lederna och bibehållen hår- och hudkvalité. Detta bevisar att MSM-kapslarna ger verkliga resultat.

  Angående prisvärdhet, kostar Healthwell MSM Kapslar 199 kr för 180 kapslar. Med tanke på kvaliteten och mängden MSM som varje förpackning innehåller, är det definitivt prisvärt. Förpackningen är lätt att använda och håller produkten fräsch och skyddad. Slutligen har Healthwell ett starkt rykte på marknaden med mycket positiva recensioner från kunder, vilket stärker förtroendet för produkten. Med tanke på alla dessa faktorer bedömer vi Healthwell MSM Kapslar till 4,5/5.

  Fördelar

  • Högdoserat med rent MSM
  • Genomgått rigorös kvalitetskontroll
  • Veganvänlig produkt
  • Snabb och effektiv absorption
  • Hög kvalitet

  Nackdelar

  • Inga direkt rapporterade biverkningar
  • Kan vara dyrt för vissa konsumenter
  Produkten finns att köpa här:
  199 kr
 3. Bästa 100% MSM Healthwell MSM Pulver

  "Ett högkvalitativt, rent och effektivt MSM-kosttillskott."
  Vårt betyg
  4,3/5
  Kvalitet:
  4,2/5
  Effektivitet:
  4,0/5
  Säkerhet:
  4,1/5
  Tolerabilitet:
  4,6/5
  Pris:
  4,6/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)

  Healthwell MSM Pulver erbjuder hög kvalitet och är ett utmärkt kosttillskott för dem som vill behålla sin ledrörlighet och upprätthålla kvaliteten på hud och hår. Det innehåller 100% rent MSM utan tillsatser, vilket ger försäkran om produktens renhet. Det är också värt att notera att produkten har genomgått en strikt kvalitetskontroll, vilket är en viktig faktor för dess effektivitet. När det gäller förpackningen, är den praktisk att använda och håller produkten fräsch och skyddad.

  MSM Pulver från Healthwell visar sig vara mycket effektivt när det gäller absorption av kroppen vilket ger märkbara hälsoeffekter. Det är också viktigt att nämna att produkten har en god mängd MSM, vilket gör den prisvärd i förhållande till kvaliteten och mängden MSM den innehåller. Dessutom verkar kunderna vara mycket nöjda med produkten, vilket bekräftas av det höga betyget på 4,75 av 5 baserat på 112 recensioner.

  Slutligen, Healthwell har ett starkt rykte som ett pålitligt märke. Produkten är vegetariskt vänlig, vilket innebär att den är lämplig för både vegetarianer och veganer. Dessutom erbjuder Healthwell detaljerade instruktioner om hur man använder produkten och vilka fördelar man kan förvänta sig, vilket visar deras engagemang för kundtillfredsställelse. Sammantaget är Healthwell MSM Pulver ett utmärkt val för de som söker ett effektivt och prisvärt MSM-tillskott.

  Fördelar

  • Hög kvalitet och renhet
  • Genomgår strikt kvalitetskontroll
  • Effektiv absorption av kroppen
  • Prisvärd i förhållande till kvalitet och kvantitet
  • Lämplig för vegetarianer och veganer

  Nackdelar

  • Ingen smaksättning kan vara tråkigt för vissa
  • Pulverform kan vara obekvämt för vissa att konsumera
  Produkten finns att köpa här:
  149 kr
 4. Mest prisvärda kapslar Core MSM Caps

  "Högkvalitativ, effektiv och prisvärd MSM-kapsel med extra C-vitamin."
  Vårt betyg
  4,2/5
  Kvalitet:
  4,4/5
  Effektivitet:
  4,1/5
  Säkerhet:
  4,2/5
  Tolerabilitet:
  4,2/5
  Pris:
  4,2/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)

  Kvalitet och Effektivitet: Core MSM Caps är en högkvalitativ produkt som levererar på sina löften. Den innehåller 1,5 gram MSM per dosering och 80 milligram C-vitamin, vilket är en stark dos som garanterar effektivitet. MSM är känt för att bidra till en normal kvalité på hud och hår, samt att vara aktivt i våra leder. Tillsatsen av C-vitamin, som hjälper till vid upptaget av MSM i kroppen och bidrar till kollagenbildningen, gör denna produkt ännu mer imponerande. Dessutom är produkten ren och fri från oönskade tillsatser, vilket gör den säker att använda.

  Prisvärdhet och Förpackning: Med ett pris på 199 kr för 180 kapslar (90 portioner), erbjuder Core MSM Caps ett fantastiskt värde för pengarna. Detta är en mycket prisvärd produkt, särskilt med tanke på den höga kvaliteten och effektiviteten. Dessutom kommer produkten i en lättanvänd förpackning som håller kapslarna fräscha och skyddade, vilket ytterligare förbättrar dess värde.

  Märkesreputation: Core är ett välkänt märke med ett gott rykte. Kundrecensionerna för denna produkt är överväldigande positiva, med ett genomsnittsbetyg på 4,54 av 5 baserat på 37 recensioner. Detta tyder på att kunderna är mycket nöjda med produkten och företaget bakom det. Sammantaget, med tanke på dess kvalitet, effektivitet, prisvärdhet och märkesreputation, är Core MSM Caps en utmärkt produkt som vi rekommenderar starkt.

  Fördelar

  • Hög kvalitet och effektivitet
  • Prisvärd produkt
  • Lättanvänd förpackning
  • Ren och fri från oönskade tillsatser
  • Gott märkesrykte

  Nackdelar

  • Kan vara allergiframkallande för vissa
  • Ingen smakvalmöjlighet
  Produkten finns att köpa här:
  199 kr
 5. Bästa Celluppbyggnad Holistic MSM

  "Högkvalitativt MSM-tillskott för celluppbyggnad och kollagenproduktion."
  Vårt betyg
  4,0/5
  Kvalitet:
  4,4/5
  Effektivitet:
  4,5/5
  Säkerhet:
  3,8/5
  Tolerabilitet:
  3,7/5
  Pris:
  3,7/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)

  Holistic MSM är en produkt som verkar ha en hög kvalitet, med sitt 100% innehåll av metylsulfonylmetan, även känt som organiskt svavel. Detta ämne är känt för att stödja uppbyggnaden av celler och kollagenproduktionen, vilket gör det till ett utmärkt tillskott för dem som tränar mycket eller vill stödja sin allmänna hälsa. Produkten verkar också vara ren och fri från oönskade tillsatser, vilket är ett plus.

  När det gäller effektivitet, verkar produkten vara effektiv utifrån dess beskrivning. MSM absorberas bäst av kroppen när den tas tillsammans med C-vitamin och omega-3-fettsyror, så att inkludera dessa i din kost kan hjälpa till att maximera effekterna. Förpackningen är enkel och lätt att använda, vilket gör det lätt att dosera rätt mängd varje dag. Dessutom innehåller varje förpackning 50 portioner, vilket gör det prisvärt i förhållande till mängden MSM som den innehåller.

  Slutligen, Holistic som märke har ett gott rykte och är känt för sina högkvalitativa produkter. Även om det inte finns några recensioner för denna specifika produkt ännu, har andra produkter från samma märke fått höga betyg från kunder. Sammantaget verkar Holistic MSM vara ett utmärkt val för dem som söker ett högkvalitativt MSM-tillskott.

  Fördelar

  • Hög kvalitet med 100% MSM.
  • Stödjer celluppbyggnad och kollagenproduktion.
  • Ren produkt utan oönskade tillsatser.
  • Lätt att dosera och använda.
  • Prisvärd med 50 portioner per förpackning.

  Nackdelar

  • Effektiviteten kan variera individuellt.
  • Ingen information om produktens miljöpåverkan.
  Produkten finns att köpa här:
  159 kr
 6. Mest Naturliga Great Earth MSM + Vitamin C

  "Naturlig svavelkälla med vitamin C för kollagenproduktion och immunstöd."
  Vårt betyg
  3,9/5
  Kvalitet:
  3,5/5
  Effektivitet:
  4,2/5
  Säkerhet:
  3,6/5
  Tolerabilitet:
  4,1/5
  Pris:
  4,1/5
  Till butiken
  (Svenskt Kosttillskott)

  Great Earth MSM + Vitamin C är en kombinerad tablett som erbjuder en naturlig källa till svavel, vilket är en viktig del av kroppens kollagenproduktion. Tabletten innehåller också vitamin C för att öka effekten. När det gäller kvalitet har produkten genomgått rigorös kvalitetskontroll och är fri från oönskade tillsatser, vilket gör den till en ren och pålitlig källa till MSM. Den smidiga tablettformen gör den också lätt att inta.

  Effektiviteten av Great Earth MSM + Vitamin C är märkbar. Med 3000 mg MSM och 900 mg vitamin C per portion, får användaren en betydande mängd av dessa viktiga näringsämnen. Detta bidrar till att stödja normal kollagenproduktion och har positiva effekter på ledhälsa och immunsystemet. Kundenrecensioner har också varit övervägande positiva, vilket ger ytterligare bevis för produkten effektivitet.

  Prisvärdheten för Great Earth MSM + Vitamin C är bra med ett pris på 129 kr för 120 tabletter (40 portioner). Slutligen är förpackningen praktisk och håller produkten fräsch och skyddad, vilket säkerställer att kvaliteten upprätthålls över tid.

  Fördelar

  • Naturlig källa till svavel
  • Innehåller vitamin C
  • Rigorös kvalitetskontroll
  • Ren och pålitlig källa till MSM
  • Positiva effekter på ledhälsa och immunsystemet

  Nackdelar

  • Möjligtvis kostsam jämfört med andra produkter
  • Förpackning kan ses som onödigt stor
  Produkten finns att köpa här:
  129 kr
 7. Bästa OptiMSM® Star Nutrition Ultimate MSM

  "Högkvalitativt MSM-tillskott med ren OptiMSM® och vitamin C."
  Vårt betyg
  3,8/5
  Kvalitet:
  4,1/5
  Effektivitet:
  3,3/5
  Säkerhet:
  3,4/5
  Tolerabilitet:
  4,1/5
  Pris:
  4,1/5
  Till butiken
  (Gymgrossisten)

  Star Nutrition Ultimate MSM är ett högkvalitativt MSM-tillskott som står ut tack vare dess användning av OptiMSM®, en av de renaste och mest högkvalitativa formerna av MSM på marknaden. Detta tillsammans med en väl avvägd mängd vitamin C, vilket bidrar till normal kollagenbildning och brosk, gör det till ett utmärkt val för de som söker ett effektivt och kvalitativt MSM-tillskott. Dock är det viktigt att notera att effektiviteten av produkten kan variera beroende på individuella faktorer som hälsotillstånd och livsstil.

  Vad gäller förpackningen är Star Nutrition Ultimate MSM lätt att använda och portabel, vilket gör det enkelt att inkludera i din dagliga rutin. När det kommer till prisvärdhet, erbjuder produkten ett bra värde för pengarna, särskilt med tanke på dess höga kvalitet och dosering av MSM per kapsel. 

  Slutligen har Star Nutrition ett gott rykte i branschen, vilket ger ytterligare förtroende för produkten. Användarrecensioner bekräftar också produktens effektivitet och höga kvalitet. Sammanfattningsvis, trots några mindre nackdelar, är Star Nutrition Ultimate MSM ett starkt val för de som söker ett högkvalitativt MSM-tillskott.

  Fördelar

  • Högkvalitativt MSM-tillskott
  • Använder ren och kvalitativ OptiMSM®
  • Innehåller väl avvägd mängd vitamin C
  • Lätt att använda och portabel förpackning
  • Bra värde för pengarna

  Nackdelar

  • Effektiviteten varierar mellan individer
  Produkten finns att köpa här:
  99 kr
testvinnarna

Jämför de 7 vinnarna i testet

Se hur våra bästa produkter jämför sig med varandra här. Vill du sortera dem? Bara klicka på en rubrik i tabellen!

MSM Kvalitet Effektivitet Säkerhet Tolerabilitet Pris Totalbetyg Pris
Core MSM Plus 4,5/5 4,8/5 4,7/5 4,8/5 4,8/5 Betyg 4,7 / 5
4,7 / 5
Bästa pris
199 kr
Healthwell MSM Kapslar 4,3/5 4,5/5 4,4/5 4,7/5 4,7/5 Betyg 4,5 / 5
4,5 / 5
Bästa pris
199 kr
Healthwell MSM Pulver 4,2/5 4,0/5 4,1/5 4,6/5 4,6/5 Betyg 4,3 / 5
4,3 / 5
Bästa pris
149 kr
Core MSM Caps 4,4/5 4,1/5 4,2/5 4,2/5 4,2/5 Betyg 4,2 / 5
4,2 / 5
Bästa pris
199 kr
Holistic MSM 4,4/5 4,5/5 3,8/5 3,7/5 3,7/5 Betyg 4,0 / 5
4,0 / 5
Bästa pris
159 kr
Great Earth MSM + Vitamin C 3,5/5 4,2/5 3,6/5 4,1/5 4,1/5 Betyg 3,9 / 5
3,9 / 5
Bästa pris
129 kr
Star Nutrition Ultimate MSM 4,1/5 3,3/5 3,4/5 4,1/5 4,1/5 Betyg 3,8 / 5
3,8 / 5
Bästa pris
99 kr
viktiga faktorer för att välja rätt msm

Så hittar du bästa msm

Att hitta det bästa MSM-tillskottet kan vara en utmaning, eftersom det finns en mängd olika produkter på marknaden. Det är dock viktigt att komma ihåg att inte alla MSM-produkter är skapade lika. Här presenterar vi några av de viktigaste kriterierna att tänka på när du ska välja ett MSM-tillskott.

Kvalitet och renhet

Det första och kanske viktigaste kriteriet när man ska välja ett MSM-tillskott är kvaliteten och renheten på produkten. Renheten avser hur mycket av produkten som faktiskt består av MSM. En hög renhetsgrad innebär att du får mer MSM per dos, vilket kan bidra till bättre resultat. Kvaliteten påverkas av faktorer som tillverkningsprocessen och råvarukvaliteten. En högkvalitativ produkt bör vara fri från föroreningar och tillsatser, samt produceras under strikta kvalitetskontroller.

Ursprung och tillverkningsprocess

Ett annat viktigt kriterium att titta på är var och hur produkten tillverkas. Kvaliteten på råvarorna och tillverkningsprocessen kan ha stor inverkan på slutprodukten. Sök efter produkter som tillverkas i länder med strikta regler och kontroller för kosttillskott, såsom USA eller EU-länderna. Dessutom bör tillverkningsprocessen vara transparent och följa god tillverkningssed (GMP).

Dosering och användarvänlighet

För att ett MSM-tillskott ska vara effektivt, är det viktigt att du kan ta det regelbundet och i rätt dos. Därför är användarvänlighet ett centralt kriterium. Kapslar kan vara smidiga att ta med sig och enkla att dosera, medan pulver kan blandas i drycker eller mat för de som föredrar det. Doseringen ska vara tydligt angiven på förpackningen och lätt att följa.

Pris och värde för pengarna

Priset på MSM-tillskott kan variera kraftigt beroende på faktorer som kvalitet, renhet, märke och förpackningsstorlek. Det är dock viktigt att inte bara titta på priset utan också på vad du får för pengarna. Ett billigare tillskott kanske inte ger samma resultat som ett dyrare av högre kvalitet. Jämför priser och kvalitet mellan olika produkter för att hitta det bästa värdet.

Extra ingredienser

Vissa MSM-tillskott innehåller extra ingredienser, som vitaminer eller andra mineraler, för att förstärka effekten. Dessa kan vara fördelaktiga, men det är viktigt att se till att de extra ingredienserna är säkra och nyttiga för dig. Om du har specifika hälsobehov eller allergier, bör du noggrant läsa ingredienslistan innan du köper ett tillskott.

Märkets rykte

Det kan vara en god idé att undersöka märkets rykte innan du köper ett MSM-tillskott. Ett företag med ett starkt rykte har ofta en lång historia av att producera högkvalitativa produkter och god kundservice. Du kan läsa recensioner online eller fråga andra som har använt produkten för att få en uppfattning om märkets rykte.

Användarrecensioner

Slutligen, glöm inte att kolla in vad andra användare tycker om produkten. Användarrecensioner kan ge värdefull insikt i hur ett tillskott fungerar i praktiken. Läs både positiva och negativa recensioner för att få en balanserad bild av produkten. Tänk dock på att alla människor är unika och vad som fungerar för en person kanske inte fungerar lika bra för en annan.

kopguide MSM

Hur använder man MSM?

MSM är ett kosttillskott som kan tas på flera olika sätt och anpassas efter individens preferenser och behov. Det viktiga är att ta det regelbundet för att uppnå de bästa resultaten. Här följer några punkter att tänka på när du använder MSM.

Dosering

Det första att överväga när man tar MSM är doseringen. Hur mycket MSM du bör ta kan variera beroende på dina specifika hälsobehov och rådande hälsotillstånd. Generellt sett rekommenderas en daglig dos på 1-6 gram MSM, fördelat över två till tre doser under dagen. Starta med en lägre dos och öka gradvis för att minimera eventuell magirritation. Kom ihåg att alltid följa doseringsanvisningarna på förpackningen och konsultera en hälso- eller sjukvårdspecialist om du är osäker.

Tidpunkt för intag

MSM kan tas vid vilken tidpunkt på dagen som helst, men många väljer att ta det på morgonen och/eller kvällen i samband med måltid för bästa upptag. Om du tar MSM i pulverform kan det blandas med vatten, juice eller annan vätska. Det är viktigt att MSM intas regelbundet över tid för att uppnå de bästa resultaten, då det kan ta flera veckor innan man märker någon effekt.

Intag med mat eller på fastande mage

MSM kan tas antingen med mat eller på fastande mage. Vissa människor upplever att MSM tas upp bättre i kroppen när det tas tillsammans med mat, medan andra föredrar att ta det på fastande mage för att undvika eventuella magproblem. Prova dig fram och se vad som fungerar bäst för dig. Om du upplever magbesvär när du tar MSM, kan det hjälpa att ta det med mat eller minska dosen till en mängd som din kropp kan hantera.

Kombination med andra kosttillskott

MSM kan kombineras med andra kosttillskott för att maximera dess effekter. Särskilt populärt är att kombinera MSM med vitamin C, eftersom vitamin C bidrar till normal kollagenbildning vilket kan förstärka MSM:s positiva effekter på hud, hår och naglar. Andra tillskott som ofta kombineras med MSM är glucosamin och kondroitin, som båda är viktiga för ledhälsan. Dock bör du alltid rådgöra med en sjukvårdsprofessionell innan du börjar kombinera olika kosttillskott.

Långsiktig användning

MSM är säkert att använda över en längre tid och de flesta människor upplever inga biverkningar även vid långvarig användning. Faktum är att de positiva effekterna av MSM oftast blir tydligare över tid, så långsiktig användning rekommenderas ofta. Dock är det alltid en bra idé att ta en paus från alla kosttillskott då och då, för att låta kroppen vila och återställa sig. Som alltid, konsultera en hälso- eller sjukvårdspecialist om du har frågor om långsiktig användning av MSM.

Vem har nytta av MSM?

MSM har många potentiella hälsofördelar och kan vara användbart för en mängd olika människor. Här är några exempel på grupper som särskilt kan dra nytta av att ta ett MSM-tillskott:

 • Personer med ledvärk: MSM har visat sig ha antiinflammatoriska egenskaper och kan hjälpa till att lindra symtom på olika typer av ledvärk, inklusive artrit. Det verkar genom att minska inflammation och svullnad i lederna, vilket kan leda till minskad smärta och ökad rörlighet.
 • Personer med hudproblem: MSM är en viktig komponent i produktionen av kollagen, ett protein som är avgörande för hudens hälsa. Det kan hjälpa till att förbättra hudens elasticitet och minska tecken på åldrande som rynkor och fina linjer. Dessutom kan MSM bidra till att lindra symtom på vissa hudåkommor, såsom rosacea och eksem.
 • Personer som söker allmän hälsoboost: Utöver de specifika fördelarna för leder och hud, kan MSM också bidra till att förbättra den allmänna hälsan. Svavel, som MSM är en källa till, är involverat i hundratals processer i kroppen. En regelbunden dos av MSM kan bidra till att stödja immunförsvaret, förbättra matsmältningen och öka energinivåerna.

Även om MSM är säkert för de flesta människor, finns det vissa grupper som bör undvika det eller inte har någon särskild nytta av det. Detta inkluderar personer som redan får tillräckligt med svavel genom sin kost, personer med svavelallergi och de som är gravida eller ammar (eftersom det inte finns tillräckligt med forskning om MSM:s säkerhet för dessa grupper). Som alltid bör du rådgöra med en hälso- eller sjukvårdsprofessional innan du börjar ta ett nytt kosttillskott.

vanliga frågor om MSM

FAQ: Vanliga frågor om MSM

Vad är MSM och varför behöver vi det?

MSM, eller metylsulfonylmetan, är en organisk svavelförening som finns naturligt i många livsmedel. Svavel är en viktig komponent i kroppens produktion av kollagen, vilket spelar en stor roll för hudens, hårets och naglarnas hälsa. Dessutom bidrar svavel till att bibehålla normala leder och ben. MSM finns i kroppen men produktionen minskar med åldern och vid vissa tillstånd som stress. Då kan det vara fördelaktigt att tillföra extra MSM genom kosttillskott.

Hur länge behöver man ta MSM innan man ser resultat?

Resultaten från att ta ett MSM-tillskott kan variera från person till person, beroende på faktorer som dosering, livsstil och individuell metabolism. Generellt sett kan det dock ta flera veckor till några månader innan man märker någon betydande förbättring. Det är viktigt att vara tålmodig och ta tillskottet regelbundet för att uppnå de bästa resultaten.

Kan jag ta MSM om jag är allergisk mot svavel?

Trots namnet är MSM inte lika med svavel, som vissa människor är allergiska mot. Svavelallergi brukar specifikt hänvisa till en allergi mot sulfonamider, en typ av läkemedel. MSM innehåller svavel men är inte lika med sulfonamider och borde inte utlösa en reaktion hos personer med denna typ av allergi. Men som alltid, om du har en känd allergi eller är osäker, bör du rådgöra med en sjukvårdsprofessional innan du börjar ta ett nytt kosttillskott.

Kan jag ta MSM om jag är gravid eller ammar?

Det finns för närvarande inte tillräckligt med forskning för att säkert säga om det är säkert att ta MSM under graviditet eller amning. Därför rekommenderas gravida och ammande kvinnor generellt att undvika att ta MSM-tillskott, om de inte rådgjort med en sjukvårdsprofessional först.

Kan MSM orsaka biverkningar?

För de flesta människor är MSM säkert att ta och orsakar få eller inga biverkningar. De vanligaste rapporterade biverkningarna är lätta magbesvär, såsom uppblåsthet och diarré. Dessa symtom kan ofta lindras genom att minska dosen eller ta tillskottet tillsammans med mat. Om du upplever allvarliga biverkningar bör du sluta ta tillskottet och rådgöra med en sjukvårdsprofessional.

Kan jag ta MSM tillsammans med andra kosttillskott?

Ja, MSM kan ofta tas tillsammans med andra kosttillskott utan problem. Särskilt populärt är att kombinera MSM med vitamin C, eftersom vitamin C bidrar till normal kollagenbildning vilket kan förstärka MSM:s positiva effekter på hud, hår och naglar. Dock bör du alltid rådgöra med en sjukvårdsprofessional innan du börjar kombinera olika kosttillskott.

Vilken form av MSM är bäst att ta?

MSM finns i flera olika former, inklusive kapslar, tabletter och pulver. Valet av form beror mest på personlig preferens. Kapslar kan vara smidiga att ta med sig och enkla att dosera, medan pulver kan blandas i drycker eller mat för de som föredrar det. Oavsett form är det viktigt att välja en produkt av hög kvalitet och renhet.

Hur mycket MSM bör jag ta om dagen?

Rekommenderad dosering av MSM kan variera beroende på individens specifika hälsobehov. Generellt sett rekommenderas en daglig dos på 1-6 gram MSM, fördelat över två till tre doser under dagen. Alltid följ doseringsanvisningarna på förpackningen och konsultera en hälso- eller sjukvårdspecialist om du är osäker.

Vilka är några relaterade produkter till MSM?

MSM (metylsulfonylmetan) är ett kosttillskott som ofta används för att lindra inflammation och smärta, särskilt vid artrit. Här är några andra produkter som kan vara relaterade till MSM:

 • Kollagen: Detta är ett protein som finns naturligt i kroppen och bidrar till hudens, hårets, naglarnas och ledernas hälsa. Kollagen kan tas som ett kosttillskott för att förbättra hudens utseende och ledernas funktion. Du kan läsa mer om kollagen i vår jämförelse av kollagen mot rynkor.
 • Omega-3: Omega-3-fettsyror är viktiga för hjärnans funktion och hjärt-kärlhälsa. De kan också hjälpa till att minska inflammation i kroppen, vilket gör dem till en bra komplement till MSM. Läs vår recension av veganska Omega-3 tillskott för mer information.
 • Probiotika: Probiotika är levande bakterier och jäst som är bra för din hälsa, särskilt din tarmhälsa. De kan hjälpa till att balansera din tarmflora, vilket kan förbättra din allmänna hälsa och välbefinnande. Kolla in vår guide till probiotika för barn för mer information.
 • Vitamin D3 + K2: Dessa två vitaminer arbetar tillsammans för att stödja benhälsa och immunfunktion. De kan vara ett bra tillskott till MSM, särskilt för personer med led- och benproblem. Läs mer om dessa vitaminer i vår recension av Vitamin D3 + K2.
 • Magnesium: Magnesium är ett mineral som är viktigt för många kroppsfunktioner, inklusive muskel- och nervfunktion, blodtrycksreglering och proteinproduktion. Det kan också hjälpa till att lindra muskelkramper och sömnlöshet, vilket gör det till ett bra komplement till MSM. Kolla in vår recension av magnesium mot kramp för mer information.

Om vårt test

Vi på Bäst i Test 24 har genomfört ett omfattande test av olika MSM produkter för att hitta den bästa på marknaden. Testet har genomförts genom noggranna jämförelser baserat på flera viktiga parametrar. Vi har tittat på allt ifrån produktens renhet, pris, tillverkningsprocess, effektivitet och användarrecensioner för att ge en objektiv och rättvis bedömning.

 • Renhet: Hur ren är produkten? Innehåller den några oönskade tillsatser eller konserveringsmedel?
 • Pris: Är produkten prisvärd? Hur står den sig i prisjämförelse med andra MSM produkter på marknaden?
 • Tillverkningsprocess: Hur tillverkas produkten? Är den tillverkad under säkra och kontrollerade förhållanden?
 • Effektivitet: Hur effektiv är produkten? Ger den de utlovade hälsofördelarna?
 • Användarrecensioner: Vad säger användarna? Är recensionerna övervägande positiva eller negativa?

I slutändan har vi kommit fram till en lista över de bästa MSM produkterna baserat på vårt omfattande test och utvärdering. Vi hoppas att vår guide kommer att hjälpa dig att göra ett informerat val nästa gång du handlar MSM.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
44 röster, Betyg: 4.6 / 5
robban
Robin Johansson
Expert inom träning & hälsa

Robin Johansson är en ivrig skribent med en brinnande passion för träning och hälsa. Hans resa började med personliga utforskningar av fysisk kondition och har sedan dess vuxit till en evig jakt på kunskap inom ämnet. Robin är alltid ivrig att lära sig mer och dela med sig av sina insikter.

Hans talang ligger i att omvandla vetenskapliga fakta till praktiska råd, vilket har hjälpt många att navigera i träningens och hälsans komplexa värld. Hans genuina önskan att hjälpa andra nå sina fysiska mål reflekteras i hans inspirerande skrivande.