Bäst i test: Bästa MSM 2023

Uppdaterad 2 mars 2023

MSM, eller metylsulfonylmetan som det heter, är en svavelförening som vi hittar naturligt i kroppen. Främst i kollagen och kreatin som är de primära byggstenarna i all kroppens bindväv, muskler, brosk, skelett, hår och hud. Svavel är helt enkelt en viktig byggsten i båda dessa och därmed hela kroppen. Svavel hjälper dessutom upptagningen av viktiga vitaminer och mineraler. MSM är anti-inflammatoriskt, används primärt som ett tillskott för förbättrad ledhälsa men har även effekter på både hår, hud återhämtning i muskler och immunförsvaret. MSM är ett relativt nytt tillskott på marknaden och många produkter har dykt upp senaste åren, för att underlätta ditt val har vi framställt en lista över de MSM-tillskotten vi anser vara bäst. I toppen av vår lista ligger MSM Caps Plus som vi anser stå ut i flera aspekter.

Testvinnare - Bästa MSM 2023

Här får du en snabb överblick över de bästa MSM-tillskotten 2023:

 • Bäst i test: MSM Caps Plus
 • Healthwell MSM Kapslar
 • Elexir Pharma MSM + C Vitamin 120 tabletter
 • Helhetshälsa MSM 450 g
 • Rawpowder MSM 100% 500 g

De 5 bästa MSM-tillskotten i September 2023

 1. 1. MSM Caps Plus- Bäst i test

  9,6/10
  ”Prisvärda & C vitamin berikade MSM kapslar för optimal upptagning”.
  MSM Caps Plus
  Bäst i test
  Storlek
  180 kaps
  Portioner
  90 port
  Pris / port
  2 kr
  Fri frakt över 100 kr
  14 dagars öppet köp
  0-2 dagars leverans
  Fördelar
  • Bra portionspris
  • Berikad med C-vitamin för optimalt upptag och effekt
  • Rabatterat pris vid köp av fler burkar
  • Välrecenserad & populär produkt
  Nackdelar
  • Inga nämnvärda

  Recension

  Core MSM caps+ kommer från svenskt kosttillskotts egna produktsortiment Core som inriktar sig mot tränande individer men har flera produkter, där ibland, MSM som passar alla. Svenskt kosttillskott är en ledande återförsäljare av kosttillskott och träningsutrustning på den svenska marknaden med goda omdömen och hög kundnöjdhet.

  Core MSM caps+ dagliga dos innehåller 1500mg MSM och 80mg vitamin C och består av två st kapslar. Med bara två ingredienser vet man verkligen vad man får i sig och behöver inte känna någon oro där. Den är berikad med vitamin C eftersom det ökar upptagningsförmågan av MSM i kroppen samt att den stimulerar uppbyggnaden av kollagen där MSM är en viktig beståndsdel. Produkten är riktigt prisvärd sedd från portionspris och om du dessutom köper fler burkar blir portionspriset än mer billigare och du slipper köpa nya burkar lika ofta.

 2. 2. Healthwell MSM Kapslar

  9,4/10
  ”Populär MSM produkt med mycket innehåll”.
  Healthwell MSM Kapslar
  Storlek
  180 kaps
  Portioner
  60 port
  Pris / port
  3 kr
  Fri frakt över 100 kr
  14 dagars öppet köp
  0-3 dagars leverans
  Fri frakt över 100 kr
  14 dagars öppet köp
  0-2 dagars leverans
  Fördelar
  • Många kapslar
  • Välrecenserad & populär produkt
  • Rabatterat pris vid köp av fler burkar
  Nackdelar
  • Många piller per dos

  Recension

  Healthwell är svenskt hälsokosts egna sortiment av kosttillskott de jobbar främst med att göra prisvärda kosttillskott som ska passa alla och är välkända och trovärdiga aktörer inom kosttillskottsmarknaden.

  Deras MSM kapslar är precis vad de låter som; MSM kapslar. Det är den enda ingrediensen så du vet verkligen vad du får. Eftersom de inte är berikade för att öka upptagningsförmågan är det smart att ta dem i anknytning med mat, deras egna förslag är 3 kapslar innan frukost som sedan kan, om man vill, utökas till 3 ytterligare till middag. 3 kapslar är ganska många egentligen men tar du bara 2 så får du fortfarande i dig en bra mängd MSM. Dosering med MSM är väldigt valfritt, välj den mängd som känns rätt för dig men börja försiktigt för kroppen måste vänja sig vid intaget av MSM annars riskerar man dålig mage.

 3. 3. Elexir Pharma MSM + C Vitamin 120 tabletter

  9,3/10
  ”C-vitamin berikat MSM från en medveten tillverkare”.
  Elexir Pharma MSM + C Vitamin 120 tabletter
  Storlek
  120 kaps
  Portioner
  40 port
  Pris / port
  2 kr
  Fri frakt över 199 kr
  14 dagars öppet köp
  1-2 dagars leverans
  Fri frakt över 99 kr
  14 dagars öppet köp
  1-3 dagars leverans
  Fördelar
  • Märke med hårda krav på ingredienser & tillverkning
  • C vitamin berikad
  • Välrecenserad & omtyckt produkt
  Nackdelar
  • Få portioner (om dosering följs)

  Recension

  Elexir Pharma ställer väldigt högra krav på sig själva när det kommer till tillverkningsprocessen och vilka ingredienser de väljer. De vill i största möjliga utsträckning att deras produkter ska vara vetenskapliga, hållbara och ekologiska. Om du är en miljömedveten människa är Elexir Pharmas produkter ett väldigt bra val.

  Deras MSM kapslar ger något att önska i dosering du får ganska få doser om du följer förslagen. Det ska dock sägas att MSM är nytt på forskningsfronten och att vad som är en bra dos eller inte är inte fastställt. Om du nöjer dig med 1 kapsel om dagen är detta helt plötsligt en produkt som är mycket mer prisvärd och håller betydligt längre.

 4. 4. Helhetshälsa MSM 450 g

  9,0/10
  ”Ett MSM pulver som räcker väldigt länge”.
  Helhetshälsa MSM 200 g
  Storlek
  450 g
  Portioner
  >100 port
  Pris / port
  2 kr
  Fri frakt över 199 kr
  14 dagars öppet köp
  1-3 dagars leverans
  Fri frakt över 199 kr
  14 dagars öppet köp
  1-2 dagars leverans
  Fördelar
  • Mycket innehåll
  • Svenskt företag
  Nackdelar
  • Pulverformatet gör det mindre smidigt

  Recension

  Helheltkänsla är ett svenskt företag som går inför att ha så rena kostitllskott som möjligt, det vill säga inga onödiga tillsatser eller liknande. Du vet vad du får när du väljer helhetskänsla. De ser också till att endast använda vegetabiliska källor så om du är vegan eller har andra matpreferenser så kan du med gott samvete välja detta märke.

  Deras MSM pulver ger dig mycket innehåll, beroende på hur du väljer att dosera. Deras rekommenderade maxdos ger dig ändå över 100 doser, så du får mycket för pengarna och produkten håller väldigt länge. Pulverformatet kan ju kännas lite krångligt men om du har för vana att till exempel dricka smoothies eller ta proteinpulver i samband med träning är detta väldigt enkelt att lägga i och blanda ut. Går även alldeles utmärkt att blanda med vatten och löser sig lätt i vätska till skillnad från till exempel kollagen.

 5. 5. Rawpowder MSM 100% 500 g

  8,9/10
  ”Ett destillerat MSM pulver för den miljömedvetna”.
  Rawpowder MSM 100% 500 g
  Storlek
  250 g
  Portioner
  60 port
  Pris / port
  2 kr
  Fri frakt över 499 kr
  14 dagars öppet köp
  1-3 dagars leverans
  Fri frakt över 99 kr
  14 dagars öppet köp
  1-3 dagars leverans
  Fördelar
  • Mycket prisvärt
  • En miljömedveten & hållbar tillverkare
  Nackdelar
  • Orecenserad produkt

  Recension

  Rawpowders fokus är på hållbarhet och ekologiskt tänkande. Är du en miljö- och hälsomedveten individ så kan man verkligen med gott samvete välja rawpowders produkter. Nästan alla deras produkter är ekologiska och de få som inte är det är istället vilda växter tagna långt ifrån föroreningskällor, så de går verkligen den där extra sträckan för att du ska kunna känna dig trygg med ditt val och innehållet i deras produkter.

  Deras MSM pulver är utvunnet ur träd och framtaget ur destillering och inte ur kristallation, vilket annars är vanligt, och gör tillskottet mer upptagningsbart och renare. Det blandas enkelt med vatten eller om man föredrar i smoothies, frukostdrickan eller tillsammans med proteinshaken innan träningen. De rekommenderar att det tas i samband med något C vitamin eftersom det ökar upptagningen och eftersom deras produkt ej är berikad med det.

kopguide MSM

Din köpguide till bästa MSM-tillskott

Även om MSM hittas naturligt i de flesta växter och djur så får vi i oss väldigt lite av det i vår diet. Om man vill se till att ha tillräckligt med svavelföreningarna i kroppen så är ett tillskott den egentliga enda vägen. MSM är främst en anti-inflammatoriskt ämne som används för att behandla ledsjukdomar som artros eller tendinit. Det har dock flera hälsofördelar i kroppen då det är en byggsten i både kollagen och kreatin. Bland annat kan MSM hjälpa dig förebygga skador i leder och muskler samt förbättra återhämtningen och minska smärta. Det har visat sig ha en positiv effekt på immunförsvaret och håller dig därför i bättre hälsa samt att det visat sig reducera allergisymptom. Eftersom det är anti-inflammatoriskt har det även visat sig ha positiva effekter på tarm- och matsmältningssystemet. MSM och kollagen är också båda viktiga för vår hud-, hår- och nagelhälsa Det finns alltså många anledningar till varför ett MSM-tillskott är en bra idé. 

Nedan har vi samlat några av saker som kan vara viktig att tänka på innan du tar ett beslut och väljer vilket MSM-tillskott du ska köpa.

 • question3Vad ska du ha tillskottet till?

  Det finns många tillskott i världen och om du främst är ute efter att förbättra något specifikt kan det finnas andra tillskott du kanske ska fundera över eller använda i kombination med MSM. Till exempel är det så att du är ute efter en bättre hy kan MSM i kombination med till exempel Kollagen och Betakaroten vara något att fundera över. I vilket fall som helst är det alltid vettigt att fundera över vad du ska ha tillskottet till och om det är rätt tillskott för dig.
 • remedy2Innehåll

  Det är alltid rekommenderat att titta på vad de olika tillskotten innehåller. I MSMs fall så vill du antingen att det endast innehåller MSM eller möjligtvis ingredienser som förstärker effekten eller kroppens upptagningsförmåga av MSM. C-vitamin är en ingrediens man kan hålla utkik efter då det både hjälper upptagningen av MSM och har en positiv inverkan på uppbyggnaden av kollagen i vilket vi finner MSM. MSM säljs ofta i kapslar men finns även i pulverform vilket ofta ger dig ett bättre pris och mer MSM för pengarna även om pulver är mer omständligt. 
 • price7Pris

  När det kommer till kosttillskott är priset en väldigt väsentlig aspekt, då det ofta kan skilja sig mycket utan att innehållet gör det. Det man främst ska kolla på här är priset per portion, desto fler portioner du får med desto billigare blir tillskottet. Vissa produkter är mer kostsamma för att de har en mer hållbar tillverkningsprocess eller har valt dyrare, ofta mer hållbara eller ekologiska ingredienser och om det är viktigt för dig kan det vara värt att kolla om de dyrare produkterna/märkena stoltserar med detta. 
 • coins2Mängd & koncentration

  Hur många kapslar du får med och hur mycket varje kapsel innehåller är också viktigt både prismässigt men också effektmässigt. MSM är en uppbyggnadstillskott, det vill säga, att man ofta börjar med kanske ett piller och sedan trappar upp. Fler kapslar innebär att du slipper köpa ny burk lika ofta och högre koncentrationer gör att du slipper svälja massa piller. Det är en smaksak men en viktigt detalj att kolla på om man vill ha tillskott men till exempel inte uppskattar att svälja piller. 
 • customer2Kundomdömen

  Vi kan bara utgå ifrån våra egna tester och uppfattningar om effekter och olika aspekter men externa betyg och upplevda effekter hos andra kunder är ett väldigt bra sätt att få sig en uppfattning om hur effektiv och populär en produkt faktiskt är hos en mer varierad demografi. Det ger dig en klarare bild av vad du kan förvänta dig och huruvida du kan lita på tillverkaren och produktbeskrivningen.
 • medicines time2Dosering

  MSM doseras väldigt olika det handlar ofta om 1-3 kapslar om dagen beroende på produkt. Vad som är intressant med MSM är att det är en uppbyggnadsprodukt som du, om du vill, kan börja konsumera mer av efter en tid och att du efter några veckor kan ha dubblerat ditt intag till 2-6 kapslar om dagen. Anledningen till att man bygger upp mängden är för att MSM är anti-inflammatoriskt och har därför en utrensande effekt i kroppen vilket gör att om du tar maximal dos till en början riskerar du bli dålig i magen. Det finns dock inget som hindrar dig att stanna vid lägre dos om du så vill.

Vårt test av MSM-tillskott

MSM-tillskott är överlag väldigt lika. Ofta innehåller de inte mycket mer än just MSM, så skillnaderna är ofta i detaljerna. Detta är något som gäller tillskott överlag, priserna kan skilja sig rätt mycket mellan produkterna trots att produkterna i sig inte skiljer sig speciellt mycket i innehåll. Det är istället mängd, märke och tillverkningsprocessen man betalar för. I vår köpguide kan du se de faktorer vi anser vara viktiga vid ett köp av MSM-tillskott. De aspekter vi anser vägt tyngst och som legat till grund för vår betygsättning är:

 • Innehåll - Vad innehåller tillskottet? Endast MSM, extra tillskott som ger bättre upptagningsförmåga eller på annat sätt bidrar till önskade effekter eller onödiga tillägg som man då betalar extra för utan anledning?
 • Mängd & pris - Hur mycket innehåller produkten och till vilket pris? Hur många portioner får man i jämförelse med vad produkten kostar.
 • Kundomdömen - Vad är de upplevda effekterna hos andra kunder. Detta är en viktig aspekt då det säger mycket om vad man kan förvänta sig och det ger en klarare bild över tillskottets popularitet och kvalitet.

Vanliga frågor om MSM

Vilket MSM är bäst?

I vårt test blev MSM Caps Plus bäst i test på grund utav pris, mängd och upptagningsförmåga men beroende på dina preferenser så har vi även 4 andra alternativ som av en eller annan anledning kanske passar dig bättre.

Vad används MSM för?

MSM används främst för att påverka led- och muskelhälsa och återhämtning, men har även effekt på bland annat hud, hår och naglar eftersom MSM är väldigt framträdande i Kollagen som reglerar dessa.

Har MSM några biverkningar?

Det finns inga direkta biverkningar utan fungerar som det mesta nytt som introduceras till kroppen och kan ta ett tag att vänja sig vid och kan därför till en början ge dig en orolig mage, kliande, eller huvudvärk.

När kommer effekterna märkas?

Det är väldigt olika, vissa känner skillnad direkt medan det kan ta upp till en månad ungefär innan man märker någon skillnad. MSM är en uppbyggnadsprodukt och det kan därför ta ett tag innan man känner av några effekter.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
39 röster, Genomsnitt: 4.6 / 5