Bäst i test: Bästa vätskedrivande 2023

Uppdaterad 2 mars 2023

Vätskedrivande tabletter kan hjälpa dig att gå ner i vikt inför en tävling, photoshoot eller om du tillfälligt vill tappa vikt och ”tajta till” kroppen. Vätskedrivande tillskott kan med fördel användas tillsammans med detox för att öka effekten av detoxen. Vi har testat om och hur dessa tillskott fungerar och vilken effekt olika tillskott uppnår.

Testvinnare - Bästa Vätskedrivande tillskott 2023

Här får du en snabb överblick över de bästa Vätskedrivande kosttillskotten 2023:

 • Bäst i test: Waterloss
 • Water away
 • Retenix Advanced
 • Xlnt sports Water Cut
 • Solgar Dandelion Root 100 st

De 5 bästa Vätskedrivande kosttillskotten i September 2023

 1. 1. Waterloss- Bäst i test

  9,6/10
  "Tillförlitlig produkt som hjälpt många att tappa överflödig vätska".
  Waterloss
  Bäst i test
  Antal port
  60 port
  Pris / port
  4,15 kr
  Fri frakt över 100 kr
  14 dagars öppet köp
  0-2 dagars leverans
  Fri frakt över 100 kr
  14 dagars öppet köp
  0-3 dagars leverans
  Fördelar
  • Bra pris
  • Mycket bra vätskedrivande egenskaper
  • Innehåller en stor variation på örter och växter
  Nackdelar
  • Ingen nämnvärd nackdel

  Recension

  Core Waterloss från Svenskt Kosttillskott är ett vätskedrivande tillskott med mycket god effekt. Tillskottet innehåller olika växt- och örtextrakt med vätskedrivande egenskaper samt vitaminer för att hjälpa kroppen att bibehålla ämnesomsättningen. Tillskottet är koffeinfritt vilket gör att du kan ta det när som helst under dygnet. En stor nackdel med vätskedrivande tillskott som innehåller koffein är just begränsningen gällande intag på kvällen.

  Maskros, tranbär och fikonkaktus används alla flitigt inom hälsokost och har förekommit som hälsoväxter sedan urminnes tider. De används för sina utdrivande egenskaper och passar utmärkt för att tappa vätska samt detox. Fikonkaktusextrakt är också tillsatt för sina aptitdämpande och antioxidativa egenskaper.

  Bra pris, verkansfulla ingredienser och goda omdömen från såväl kunder som av våra testpersoner gör Core Waterloss till en vinnare inom vätskedrivande tillskott.

 2. 2. Water away

  9,3/10
  "Prisvärt tillskott med otroligt bra omdömen".
  Water away
  Antal port
  90 / 180 port
  Pris / port
  1,38 kr
  Fri frakt över 599 kr
  30 dagars öppet köp
  1-4 dagars leverans
  Fördelar
  • Billigt tillskott
  • Innehåller flera unika extrakt
  • Låg daglig dos
  Nackdelar
  • Något stora kapslar

  Recension

  Weightworlds Water Away är ett populärt alternativ inom vätskedrivande tillskott. Tillskotten innehåller flera viktiga mineraler och vitaminer som hjälper kroppen att återhämta sig efter att den överblivna vätskan har drivits ut. Water Away innehåller, lika många liknande tillskott, maskros samt tranbär men innehåller även vattenmelon och många andra unika växtextrakt.

  Ingredienserna i Water Away är helt naturliga och kompentent sammansatta för att maximera utdrivningen av vätska utan biverkningar eller oönskade bieffekter. Med en portionsstorlek på endast 1-2 kapslar om dagen och ett redan lågt pris är Water Away ett av de billigaste alternativen du kan hitta.

 3. 3. Retenix Advanced

  9,1/10
  "Noga framtagen produkt som både renar och driver vätska".
  Retenix Advanced
  Antal port
  60 port
  Pris / port
  5,15 kr
  Fri frakt över 599 kr
  30 dagars öppet köp
  1-4 dagars leverans
  Fördelar
  • Endast en kapsel om dagen
  • Rik på vitamin B6
  Nackdelar
  • Dyr produkt

  Recension

  Retenix Advanced innehåller flertalet intressanta ingredienser. Innehållet är helt naturligt och sammansatt på ett sätt som ska hjälpa dig och rena kroppen och driva ut överflödig vätska samtidigt som kroppen får hjälp att återhämta sig. Tillskottet lindrar uppblåst mage och är skonsamt för njurarna. De olika ört- och växtextrakten har anti-bakteriella egenskaper och fungerar utmärt som komplement till en detoxkur eller som extra hälsoboost under en tuffare träningsperiod.

  Den dagliga dosen är låg, endast en kapsel om dagen, vilket gör att tillskottet räcker länge. Innehållet liknar många andra produkter men priset är något högre.

 4. 4. Xlnt sports Water Cut

  8,8/10
  "Effektivt tillskott som passar för en kort och intensiv formtoppning".
  Xlnt sports Water Cut
  Antal port
  25 port
  Pris / port
  9,16 kr
  Fri frakt över 499 kr
  30 dagars öppet köp
  1-4 dagars leverans
  Fördelar
  • Rik på vitaminer och mineraler
  • Perfekt för slutspurten inför tävling/photoshoot
  Nackdelar
  • Dyr produkt i längden

  Recension

  Water Cut från Xlnt Sports är särskilt framtaget för atleter och modeller. Tillskottet är till för att få bort all öveflödig vätske inför invägning eller fotografering/tävling. Därför är Water Cut också rikt på de mineraler och vitaminer som behövs vid tillfällig vätskeförlust.

  Water Cut innehåller inget koffein och kan tas när som helst under dagen. Den dagliga doseringen är relativt hög; 5 kapslar om dagen som gärna får tas utspritt under dygnet. Tillskottet har snabb effekt och det räcker att du börjar ta det ungefär en vecka innan du behöver vara på topp.

 5. 5. Solgar Dandelion Root 100 st

  8,7/10
  "Innehåller 100 % maskrosextrakt och -pulver, passar till detox".
  Solgar Dandelion Root 100 st
  Antal port
  100 port
  Pris / port
  1,71 kr
  Fri frakt över 100 kr
  14 dagars öppet köp
  0-3 dagars leverans
  Fri frakt över 100 kr
  14 dagars öppet köp
  0-3 dagars leverans
  Fördelar
  • Enkelt och naturligt innehåll
  • Renande egenskaper
  Nackdelar
  • Saknar intensiteten som förekommer i andra tillskott

  Recension

  Solgar är kända för sina hälsotillskott och superfoods. De bedriver egen forskning och utvecklar egna produkter vilket säkerställer kvalitet och främjar innovativitet. Solgar Maskrosrot innehåller enbart pulver och extrakt från maskrosor. Maskrosor har visat sig ha renande egenskaper som också driver ut vätska. Vid generell viktnedgång och detox passar tillskottet bra men för intensiv vätskeutdrivning så finns det bättre alternativ.

  Maskrosen har en positiv inverkan på matsmältning och är väldigt rik på vitaminer, framför allt vitamin A. Solgar Maskrosrot är ett hälsosamt och nyttigt tillskott som kan hjälpa dig som vill rena kroppen eller prova en ny vitamin-boost. Men när det kommer till just vätskedrivande egenskaper så presterar tillskottet sämre än ovanstående alternativ.

vaetskedrivande guide

Köpguide: Välj rätt vätskedrivande tillskott

När du köper vätskedrivande tillskott så är det intresssant att titta närmare på innehållet. Vissa tillskott baseras nästan helt på en ingrediens medan andra innehåller en uppsättning av olika vätskedrivande komponenter. Vi har märkt i våra tester att de tillskott som innehåller flera olika ingredienser har en något bättre effekt, men det kan variera från individ till individ. Nedan går vi kort igenom vad vissa vanliga huvudingredienser har för effekt och bevisstöd i forskning.

 • Koffein

  Koffein förekommer ganska ofta i vätskedrivande tillskott, men den vätskedrivande effekten är inte särskilt stor. Av de granskningar som gjorts av forskare så förekommer en vätskedrivande effekt men att människor har en tendens att anpassa sig till den och att den därmed avtar med tiden. Koffein ger dig däremot välbehövd energi under en intensiv period av vätskeminskning.
 • Grönt te

  Grönt te är väldigt vanligt förekommande i olika vätskedrivande tillskott. Det beror på att grönt te har goda vätskedrivande effekter. Grönt te används även vid viktminskning och detox av samma anledning. I kombination med koffein har forskare sett en förstärkt effekt av koffeinets vätskedrivande egenskaper också. Grönt te är därför en nyckelingrediens i vätskedrivande tillskott, du kan givetvis dricka grönt te precis som det är och uppnå liknande effekt.
 • Maskros

  Maskros är ett exempel på ingrediens som flera tillskott har använder som huvudsaklig och enda ingrediens. Maskrosextrakt ökar urinproduktionen signifikant, en effekt som har undersökts i flera studier. Maskros innehåller även bitterämnen och näringsämnen som påverkar bland annat matsmälningen. Det är en populär ört för både vätskedrivande kurer samt detox.
 • Kalium

  Kalium är ett mineral och en elektrolyt, det innebär att kalium hjälper kroppen att bibehålla vatten- och elektrolytnivåerna i kroppen. När du tappar mycket vätska så kan elektrolynivån påverkas negativt, det är därför viktigt att få i sig de näringsämnen som behövs. Mineralet har även en ökad inverkan på urinproduktionen som gör att kalium ofta återfinns i vätskedrivande tillskott. Förhöjda kaliumnivåer har dock kopplats ihop med ökat blodtryck, så om du har högt blodtryck så kan det vara klokt att begärnsa ditt kaliumintag via tillskott.

Vårt test av vätskedrivande tillskott

Olika örter och växter är vanligt förekommande i vätskedrivande tillskott, som maskros, havtorn och persilja. Dessa örter påskyndar urinproduktionen och får dig att tappa vätska. Te och koffein är också vanligt ämnen att inkludera i dessa tillskott. Vi har provat flera av de populära tillskotten för att mäta vilka som faktiskt ger effekt och för att ta reda på vilket tillskott som är bäst. Betygen är baserade på den vätskedrivande effekten, priset och innehållet. 

 • Effekt - Vi söker primärt efter tillskott som ger en mätbar effekt. Viktnedgången ska skyndas på som en direkt effekt av tillskottet. Det är svårt att i tester lika dessa ta hänsyn till placeboeffekten, men all viktnedgång ser vi som positiv!
 • Externa betyg - Vi tittar en del på externa betyg och kundomdömen för att få ett bredare perspektiv på hur produkten fungerar. Men primär betygsättning utgår från våra egna upplevelser.
 • Pris - Priset kan variera en del, men framför allt så varierar portionerna. Vissa tillskott kräver upp till åtta tabletter om dagen, och då går det relativa priset upp rejält! Vi väger därför in antal portioner i vår bedömning för prisvärdhet.

Vanliga frågor om vätskedrivande tillskott

Vad innehåller vätskedrivande tillskott?

Vätskedrivande tillskott innehåller oftast olika örter, växtextrakt och mineraler som koffein, grönt te och kalium. Innehåller varierar en hel del, vissa tillskott innehåller en lång rad olika ingredienser medan andra är centrerade kring en enda huvudingrediens.

Har vätskedrivande tillskott några biverkningar?

Om du använder tillskottet som anvisat och under en begränsad period så är vätskedrivande tillskott säkra. Men var observant på hur mycket vätska du driver ut ur kroppen. Vätskeförlust kan leda till trötthet, lågt blodtryck, förstoppning och även blodbrist. Om du medicineras för ett hälsotillstånd så ska du tala med en läkare innan du börjar ta vätskedrivande tillskott.

Hur länge kan jag ta vätskedrivande tillskott?

Det finns inga direkta riktlinjer för hur länge man kan gå på en vätskedrivande kur. Vi rekommenderar dock att ta tillskottet under en begränsad period, en förpackning räcker ofta mellan 30 och 60 dagar. Att ta vätskedrivande tillskott dagligen under en lång period kan leda till problem.

Fungerar vätskedrivande tillskott?

Ja, det är ett tillskott som är populärt och fungerar bra för många. Hur just du kommer att reagera beror helt på hur din kropp reagerar på de olika ämnena som ingår i det tillskott du köpt. Prova några olika tillskott om du inte uppnår de resultat du vill uppnå.

Betygsätt den här artikeln
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
Omdöme
30 röster, Genomsnitt: 4.1 / 5